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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "澱粉分解"に関連した英語例文

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"澱粉分解"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 65



例文

澱粉分解物、該澱粉分解物を含有する食品添加剤、飲食物、薬剤、及び澱粉分解物製造方法例文帳に追加

STARCH DECOMPOSITION PRODUCT, AND FOOD ADDITIVE, FOOD AND DRINK AND DRUG CONTAINING THE STARCH DECOMPOSITION PRODUCT, AND METHOD FOR PRODUCING THE STARCH DECOMPOSITION PRODUCT - 特許庁

DE5以下の澱粉分解物とDE9〜15の澱粉分解物とを含有しているパスタソース。例文帳に追加

The pasta sauce contains a starch decomposition product with DE (dextrose equivalent)≤5 and a starch decomposition product with DE9-15. - 特許庁

新規な澱粉分解物、該澱粉分解物を含有する食品添加剤、飲食物、及び薬剤例文帳に追加

NEW STARCH DEGRADATION PRODUCT, AND FOOD ADDITIVE, FOOD AND DRINK AND MEDICAMENT, CONTAINING THE STARCH DEGRADATION PRODUCT - 特許庁

澱粉分解物の製造方法及び白色デキストリン例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING STARCH DECOMPOSITION PRODUCT AND WHITE DEXTRIN - 特許庁

例文

好ましくは、DE5以下の澱粉分解物とDE9〜15の澱粉分解物との含有割合が20:80〜95:5(質量比)である、DE5以下の澱粉分解物とDE9〜15の澱粉分解物とを含有しているパスタソース。例文帳に追加

The content ratio of the starch decomposition product with DE≤5 and the starch decomposition product with DE9-15 is, preferably, (20:80)-(95:5) (mass ratio). - 特許庁


例文

DE5以下の澱粉分解物とDE9〜15の澱粉分解物とを含有している酸性水中油型乳化食品。例文帳に追加

This acidic oil-in-water emulsified food contains a starch decomposition product of DE≤5, and a starch decomposition product of DE9-15. - 特許庁

澱粉分解物は、同一のDE値を示す既存の澱粉分解物に比べ、低粘度、低甘味、低浸透圧を示す。例文帳に追加

The starch decomposition product shows a low viscosity, low sweet taste, and a low osmotic pressure, compared to an existing starch decomposition product showing the same DE value. - 特許庁

同一のDE値を示す既存の澱粉分解物に比べ、低粘度、低甘味、低浸透圧を示す新規な澱粉分解物を提供すること。例文帳に追加

To provide a new starch decomposition product showing a low viscosity, low sweet taste, and a low osmotic pressure, compared to an existing starch decomposition product showing the same DE value. - 特許庁

加工澱粉分解物の30重量%水溶液において15mPa・s以上、加工澱粉分解物の10重量%水溶液において3000mPa・s以下の粘度の加工澱粉分解物を含有するα化麺用ほぐれ剤からなる。例文帳に追加

This unfolding agent for the gelatinized noodles contains a processed starch-decomposed material having15 mPa s viscosity in an aqueous solution of 30 wt.% processed starch-decomposed material and ≤3,000 mPa s viscosity in the aqueous solution of 10 wt.% processed starch-decomposed material. - 特許庁

例文

澱粉分解酵素であるアミラーゼの効率的、かつ安定的な供給手段を提供すること。例文帳に追加

To provide a means for efficiently and safely supplying an amylase which is a raw starch decomposing enzyme. - 特許庁

例文

炭酸飲料中にDE6〜30の澱粉分解物を0.5〜5質量%添加すること。例文帳に追加

This method for carbonated beverage production comprises adding 0.5-5 mass % of a starch hydrolyzate having 6-30 DE to a carbonated beverage. - 特許庁

また、澱粉分解物を製造する方法であって、澱粉に枝切り酵素を作用させる工程と、澱粉に枝作り酵素を作用させる工程と、を少なくとも含む澱粉分解物製造方法を提供する。例文帳に追加

A method for producing the starch decomposition product, including at least a process of making debranching enzyme act on starch, and a process of making branching enzyme act on starch is also provided. - 特許庁

また、澱粉分解物を製造する方法であって、澱粉分解して得られる澱粉分解中間物にαアミラーゼ(1,4-α-D-glucan glucanohydrolase)を作用させる工程と、前記αアミラーゼ酵素作用量の300倍以上の枝切り酵素を作用させる工程と、を少なくとも含む澱粉分解物製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing the starch degradation product at least includes a step of reacting α-amylase (1, 4-α-D-glucan glucanohydrolase) with an intermediate of starch degradation obtained by degrading starch, a step of reacting a debranching enzyme in an amount of300 times as much as the action of the α-amylase enzyme. - 特許庁

寒天に澱粉分解物が添加されることにより寒天のゲル化転移が抑制されていることを特徴とする改質寒天である。例文帳に追加

The modified agar is obtained by adding degraded starch to agar to suppress gel transition of agar. - 特許庁

カードラン及び澱粉分解物が溶解されているアルカリ溶液に中和処理が施されていることを特徴とするカードラン含有物である。例文帳に追加

The curdlan containing substance is prepared by subjecting an alkali solution in which curdlan and a starch hydrolyzate are dissolved to neutralization treatment. - 特許庁

ソフトカプセル皮膜部にゼラチンとともに、澱粉分解物、可塑剤、及び水を配合を配合したソフトカプセル。例文帳に追加

The soft capsule comprises a decomposed product of starch, a plasticizer and water together with gelatin in the film portion of the soft capsule. - 特許庁

ボールペン用インキに、アルミニウム粉末、架橋型アクリル酸共重合体、エマルジョン、及び還元澱粉分解物を添加する。例文帳に追加

The ball point ink is obtained by adding an aluminum powder, a crosslinkable acrylic acid copolymer, an emulsion, and a reduced starch decomposition product to a ball point ink. - 特許庁

澱粉分解酵素(グルコアミラーゼ)の澱粉結合ドメインのリガンド結合部位を同定する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of identifying a ligand binding site of a starch binding domain of an amylolytic enzyme (glucoamylase). - 特許庁

なお、この充填されたアルコール製剤に含まれている茶抽出物製剤は、茶抽出物、クエン酸、澱粉分解物からなる。例文帳に追加

In addition, the tea extract preparation contained in the alcohol preparation consists of the tea extract, citric acid and a starch-decomposed material. - 特許庁

澱粉貯蔵植物加工物に澱粉分解酵素を添加、反応させた後、噴霧乾燥することによって、上記の課題を解決する。例文帳に追加

This method for producing the starch storage vegetable powder comprises adding amylolytic enzyme to a starch storage vegetable processed product, making the product react, and spray-drying the product. - 特許庁

澱粉分解物及び還元澱粉分解物からなる群から選択される少なくとも1種を含む溶液を乾燥面に吹き付け液滴状態で乾燥し、剥離することにより得られる、中空球状物を含有する吸油性組成物。例文帳に追加

The oil-adsorbing composition containing hollow spheres can be obtained by spraying a solution containing at least one member selected from a group consisting of a starch decomposition product and a reduced starch decomposition product onto a drying surface, drying the solution in a droplet state and exfoliating the resulting dried material. - 特許庁

澱粉分解物が有する50質量%水溶液の粘度値に50質量%換算水溶液の浸透圧を乗じた特性値が20000以下であり、且つ、分子量10000以上の区分が20質量%以下である澱粉分解物を粉末化基剤の主成分とすること。例文帳に追加

This powdered food is prepared by using a powdering base agent containing a starch decomposed material having20,000 characteristic value obtained by multiplying a viscosity value of a 59 mass % aqueous solution of the starch decomposed material by an osmotic pressure value of the aqueous solution based on 50 mass %, and ≤20 mass % fraction having10,000 molecular weight, as a main component. - 特許庁

また、本発明では、α-アミラーゼ又は酸を用いて澱粉分解する第1分解工程と、この第1分解工程を経て得られる澱粉分解中間物を、少なくとも酵素を用いて分解する第2分解工程と、からなる段階的澱粉分解工程を少なくとも行うことによって、前記グルコースポリマーを得る。例文帳に追加

The glucose polymer is obtained by at least performing a stepwise starch degradation process comprising a 1st degradation step of degrading starch using α-amylase or acid and a 2nd degradation step of degrading, using at least an enzyme, an intermediate product obtained via the 1st (starch) degradation step. - 特許庁

(1)生乳と糖の抱合体(2)生乳と糖の抱合体の醗酵物質(3)生乳糖抱合体の醗酵物質中に含まれる小麦澱粉分解酵素例文帳に追加

RAW MILK-SUGAR CONJUGATE, FERMENTED SUBSTANCE COMPRISING RAW MILK-SUGAR CONJUGATE, AND WHEAT-STARCH CATABOLIC ENZYME CONTAINED IN THE FERMENTED SUBSTANCE COMPRISING RAW MILK-SUGAR CONJUGATE - 特許庁

水分、澱粉原料を含有するサイレージ原料に、澱粉分解酵素を添加し、密閉貯蔵することを特徴とするサイレージ中のエタノール濃度を増加する方法。例文帳に追加

The method for increasing the ethanol concentration in the silage includes: adding a starch hydrolase to a silage raw material containing moisture and a starch raw material; and hermetically sealing and storing the resultant material. - 特許庁

甘味度、味質、浸透圧、粘度、吸湿性等の基本的物性のバランスに優れ、風味増強効果を有する新規な澱粉分解物を提供すること。例文帳に追加

To provide a new starch degradation product having excellent balance of basic properties such as sweetness, quality of taste, osmotic pressure, viscosity and hygroscopicity, and also having flavor-enhancing effects. - 特許庁

原料肉に含まれる脂肪を減じて製造される低脂肪ソーセージ1において、ゲル状澱粉分解物2と、蛋白分解物3と、粒状高分子ゲル4とを分散させて含有するものである。例文帳に追加

The low-fat sausage 1 is produced so as to reduce fat contained in raw material meat, and dispersedly contains a gelled starch decomposition product 2, a protein decomposition product 3 and granular high polymer gel 4. - 特許庁

この水性洗浄媒体は澱粉分解酵素、蛋白質分解酵素および脂肪分解酵素をそれぞれ0.1〜500LU/mL、0.1〜500LU/mLおよび0.1〜500LU/mL含有する。例文帳に追加

The aqueous washing medium contains the amylolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL, the proteolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL, and the lipolytic enzyme of 0.1-500 LU/mL. - 特許庁

また、熱湯を注ぐことにより煮込まずにスープ又はソースを作るための即席食品であって、小麦粉と、馬鈴薯澱粉及び澱粉分解物の混合乾燥物と、調味料とを含有する粉粒物を含むことを特徴とする即席食品。例文帳に追加

The instant food is prepared for making soup or sauce through pouring boiling water without being boiled well, and comprises granules containing mixed dry material comprising wheat flour and potato starch, and seasoning. - 特許庁

グルコース重合度(DP)3〜19の含量が70〜88%、かつ、グルコース重合度(DP)8〜12の含量が12〜28%の澱粉分解物を提供する。例文帳に追加

The starch degradation product includes a content of 70-88% of glucose having a polymerization degree (DP) of 3-19, and a content of 12-28% of the glucose having a polymerization degree (DP) of 8-12. - 特許庁

グルコース重合度(DP)8〜19の含量が32%以上、かつ、グルコース重合度(DP)20以上の含量が30%以下の澱粉分解物を提供する。例文帳に追加

This starch decomposition product is such that a content of components with a glucose polymerization degree (DP) of 8-19 is32%, and a content of components with a glucose polymerization degree (DP) of20 is30%. - 特許庁

1,5−D−アンヒドロフルクトースおよび/またはその誘導体と、澱粉および/または澱粉分解物の混合物を打錠して1,5−D−アンヒドロフルクトースおよび/またはその誘導体を含有する錠剤を製造する。例文帳に追加

This tablet containing 1,5-D-anhydrofructose and/or its derivative is produced by tableting a mixture of the 1,5-D-anhydrofructose and/or its derivative with starch and/or a starch hydrolysate. - 特許庁

好ましくは、1,5−D−アンヒドロフルクトースおよび/またはその誘導体1重量部に対し、澱粉および/または澱粉分解物を0.1〜20重量部混合する。例文帳に追加

Preferably, 1 pt.wt. of the 1,5-D-anhydrofructose and/or its derivative is mixed with 0.1 to 20 pts.wt. of the starch and/or the starch hydrolysate. - 特許庁

ソフトカプセル内容物としてポリフェノール類または/及び還元糖を含有する場合、ソフトカプセル皮膜部にゼラチンとともに、澱粉分解物を配合する。例文帳に追加

In the case when the soft capsule contains the polyphenols or/and the reducing sugar as contents components thereof, a decomposed product of starch is incorporated into the film portion of the soft capsule together with gelatin. - 特許庁

油脂を含む魚卵入りソースにおいて、水分活性を0.75〜0.85の範囲に調整すると共に、澱粉分解物、好ましくはDEが4〜25であるデキストリンを配合する。例文帳に追加

In the fish eggs with oil-and-fat containing sauce, a water activity is adjusted to a range of 0.75-0.85 and mixed with a starch decomposition product, preferably with dextrin having a DE (dextrose equivalent) of 4-25. - 特許庁

澱粉または澱粉分解物を含有する溶液に少なくとも上記タンパク質を反応させるα-、β-及びγ-シクロデキストリンを含有する組成物の製造方法。例文帳に追加

The invention relates to the method for producing a composition containing α-, β- and γ-cyclodextrins by reacting the above protein with a solution containing starch or decomposed starch. - 特許庁

該粉末の嵩密度は0.5g/ml〜0.9g/mlであり、平均粒子径が50μm〜500μmであることが好ましく、さらに溶剤としてエタノールを、賦形剤として澱粉分解物を使用することが好ましい。例文帳に追加

It is preferred that the powder has a bulk density of 0.5 g/ml to 0.9 g/ml and an average particle diameter of 50 μm to 500 μm, and furthermore it is preferred that ethanol is used as the solvent and a starch decomposition product is used as an excipient. - 特許庁

100℃で酵素活性を失う澱粉分解酵素α−アミラーゼ、蛋白分解酵素プロテアーゼ及び植物組織崩壊酵素ペクチナーゼを同時に含有する酵素製剤を、無洗米の炊飯時に浸漬水に添加する。例文帳に追加

The invention relates to the quality improving agent for wash-free rice which is an enzyme preparation added to the soaking water in cooking wash-free rice, wherein the enzyme preparation comprises an α-amylase which loses enzymic activity at 100°C, a protease and a pectinase. - 特許庁

基質である澱粉あるいは澱粉分解物の溶液を、pHを2.5〜4.0で、好ましくは、さらに基質濃度20〜40%で、酵素α−1,4−グルカンリアーゼで処理して1,5−D−アンヒドロフルクトースを製造する方法。例文帳に追加

A solution of starch or a starch hydrolyzate as a substrate is treated with an enzyme, α-1,4-glucan lyase, at a pH of 2.5 to 4.0, preferably at a substrate concentration of 20 to 40% to produce 1,5-D-anhydrofructose. - 特許庁

糖質や澱粉分解酵素などの添加物を使用せずに、低温保存しても、風味を低下することなく老化による硬化を防止できるだんご・餅菓子類を提供する。例文帳に追加

To obtain a dumpling, a rice-cake sweet or the like capable of preventing decrease of flavor and preventing consolidation even in low temperature preservation without using additives such as glucide or an amylolytic enzyme. - 特許庁

本発明に係る澱粉分解物は、構成する糖の分子量分布が特定の範囲に集約されていることにより、甘味度、味質、浸透圧、粘度、吸湿性等の基本的物性のバランスに優れ、風味増強効果を有している。例文帳に追加

The starch degradation product has excellent balance of the basic properties such as sweetness, quality of taste, osmotic pressure, the viscosity and the hygroscopicity, and also has flavor-enhancing effects because the molecular weight distribution of constituent sugar is consolidated in a specific range. - 特許庁

DEが2よりも小さい澱粉分解物に、その2.5〜3.5倍重量のオリゴ糖及び/または0.2〜2.5倍重量の還元麦芽糖を含有することを特徴とする米飯用改質剤。例文帳に追加

The modifying agent for cooked rice is obtained by adding an oligosaccharide in an amount of 2.5-3.5 times by weight and/or reduced malt sugar in an amount of 0.2-3.5 times by weight to a decomposed product of a starch having ≥2 DE. - 特許庁

これは唾液中の澱粉分解酵素であるアミラーゼ、ジアスターゼを利用し、空気中の野生酵母で発酵させる原始的な醸造法であり、東アジアから南太平洋、中南米という広い範囲に分布していることが知られている。例文帳に追加

This is a primitive brewing method which brewed rice with wild yeast by using amylase and diastase which are amylolytic enzymes in saliva, and it is known that it is widespread in a broad area from East Asia to the South Pacific, and South and Central America.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

メタアルデヒド及び動物質粉を含有する腹足類用錠剤に澱粉分解糖化率が5〜30である糖類を配合し錠剤の硬度を増大させる、腹足類用錠剤の製造方法、及び硬度を増大させた腹足類用錠剤を提供する。例文帳に追加

A saccharide having a starch degradation saccharification rate of 5-30 is formulated to a gastropod poison bait tablets containing metaldehyde and an animal substance powder to increase the hardness of the tablets and the tablets having the increased hardness is provided as new poison bait tablets against gastropods. - 特許庁

ソフトカプセル皮膜部にゼラチン、可塑剤、及び水とともに、澱粉分解物を配合することにより、ゼラチン特有の不快な臭い発生を防止または抑制し、生産性、コスト面、品質性に優れた従来にないソフトカプセルを得ることができる。例文帳に追加

Incorporation of a decomposed product of starch together with gelatin, a plasticizer and water into a film portion of a soft capsule permits prevention or suppression of generation of the disagreeable odor peculiar to gelatin to give an unprecedented soft capsule excellent in productivity, cost and quality. - 特許庁

炊飯玄米を澱粉分解酵素、繊維質分解酵素及び蛋白分解酵素からなる群から選ばれる少なくとも1つの酵素で処理し、得られた玄米をパン原料に配合して、公知の製パン方法に従って作られる玄米入りパン。例文帳に追加

This unpolished rice-containing bread is obtained by treating boiled unpolished rice with at least one enzyme selected from the group consisting of amylase, a cellulolytic enzyme and a proteolytic enzyme and mixing the obtained boiled unpolished rice with a bread raw material. - 特許庁

米に水を添加して澱粉分解酵素で処理した酵素処理物を、水蒸気蒸留法、気液向流接触抽出法などの香気回収手段に供して回収香気を得ることを特徴とする炊飯米フレーバーおよびその製造方法。例文帳に追加

This cooked rice flavor is characterized by obtaining collected aroma by subjecting, a product produced by adding water to rice followed by treatment with an amylolytic enzyme, to an aroma collecting means such as a steam distillation technique or a gas-liquid countercurrent contact extraction method, and the second objective method is provided for producing the above-mentioned cooked rice flavor. - 特許庁

豆類より酸性下で抽出した水溶性多糖類水溶液を澱粉分解酵素処理して沈澱物或いは浮遊物の原因となる澱粉質を加水分解することにより、水溶液の清澄性を向上させると共に水溶液の長期保存或いは冷却保存の沈殿生成を防止する。例文帳に追加

An aqueous solution of the water-soluble polysaccharide extracted from the pulses under an acidic condition is treated with an amylolytic enzyme to hydrolyze starchiness causing the precipitate or the suspended solid, and to improve the clarity of the aqueous solution and further to prevent the formation of the precipitate when preserving the aqueous solution for a long period or by cooling. - 特許庁

天然素材である澱粉分解物を用いて、長期冷蔵又は冷凍保存しても、外部は焼き立て、揚げ立てのパリッとした表面を保ち、内部は柔らかく、しっとり感があり、口どけが滑らかである澱粉質食品類を提供すること。例文帳に追加

To provide chilled or frozen starch food whose outer part is kept to have a crisp surface just baked or fried, and whose inner part is soft, moist and smooth to the mouth even when chilled or frozen for a long period using starch resolvent comprising natural raw material. - 特許庁

例文

澱粉分解酵素、蛋白質分解酵素および脂肪分解酵素を含有する水性洗浄媒体の浴に使用済み食器を浸漬して振動好ましくは20〜200Hzの振動数を有する振動を与える洗浄工程を有する食器洗浄乾燥方法である。例文帳に追加

The dish washing/drying method includes a washing process of soaking used dishes in a bath of an aqueous washing medium containing an amylolytic enzyme, a proteolytic enzyme, and a lipolytic enzyme and of applying vibrations of a frequency of 20-200 Hz preferably. - 特許庁

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