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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > いよ飯に関連した英語例文

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いよ飯の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 266



例文

夜ご、食べに行かない?例文帳に追加

How about going out for dinner? - Tatoeba例文

米用改質剤例文帳に追加

MODIFYING AGENT FOR COOKED RICE - 特許庁

朝ごは毎日食べた方がいいよ例文帳に追加

You should have breakfast every day. - Tatoeba例文

朝ごは毎日食べた方がいいよ例文帳に追加

You should eat breakfast every day. - Tatoeba例文

例文

水曜日の晩ごは必要ないです。例文帳に追加

Wednesday's dinner is not necessary.  - Weblio Email例文集


例文

用プラスチック製容器例文帳に追加

PLASTIC CONTAINER FOR COOKED RICE - 特許庁

類用油脂組成物及びそれを含む米類等例文帳に追加

FATTY OIL OR FAT COMPOSITION FOR COOKED RICE FOODS AND COOKED RICE FOODS CONTAINING THE SAME - 特許庁

大容量炊器であっても、炊量に関わらず美味しくごを炊き上げることのできる電気炊器を提供すること。例文帳に追加

To provide an electric rice cooker capable of cooking delicious rice even if the rice cooker has a large capacity, regardless of the amount of rice cooked. - 特許庁

箱受け台が炊機による炊作業の邪魔にならないようにすると共に、炊器の内釜から炊いたご箱に簡単に移すことができるようにする。例文帳に追加

To provide a rice cooker in which a rice box receiving base does not hinder rice cooking operation by the rice cooking device and the cooked rice can be easily moved to a rice box from an inner pot of the rice cooking device. - 特許庁

例文

家庭用の炊器を用いた炊や電子レンジを用いた炊でも、簡便かつ短時間に、通常の炊と同等の炊き立て風味を呈する良食味の米が得られる、常温流通可能な早炊き米を提供する例文帳に追加

To provide quickly cookable rice distributable at normal temperature, and enabling a user to easily obtain tasty cooked rice having freshly cooked flavor similar to that of ordinary cooked rice even though cooked with a household rice cooker or a microwave oven. - 特許庁

例文

予約炊メニューによる炊を行う場合には、すぐに炊の工程を開始する通常炊を行う場合よりも低い温度で加熱手段による釜の加熱を終了させて、炊の工程を完了させる。例文帳に追加

When cooking rice by a reservation rice cooking menu, this rice cooker finishes the heating of a pot by a heating means at a temperature lower than that of a regular rice cooking where the rice cooking process starts immediately, and finishes the process of the rice cooking. - 特許庁

無洗米用の炊コースを有し予約炊機能を備えた炊器において、無洗米の予約炊を行った場合に、溶け出したでんぷん質が加熱されることによるごのこげを低減する。例文帳に追加

To reduce burned rice by heating starch seeping out from the rice when rinse-free rice is cooked by a reservation in a rice cooker having a course for cooking the rinse-free rice and equipped with a reservation function for rice cooking. - 特許庁

彼がごを残さないようにして欲しい。例文帳に追加

I want him to eat and leave nothing left over.  - Weblio Email例文集

彼はもっとごが食べたいようです。例文帳に追加

It seems like he wants to eat more of the meal. - Weblio Email例文集

ほかにの食いようが無いから英語の先生を始めた例文帳に追加

Having no other resource, I took to teaching English.  - 斎藤和英大辞典

晩ごは要らないよ。会議の後、飲みに行くから。例文帳に追加

I don't need dinner. After the meeting I'm going out for drinks. - Tatoeba例文

や握りに振りかける他、ふりかけの代用品として用いられる場合もある。例文帳に追加

Gomashio is sprinkled over glutinous rice steamed with red beans and rice balls, as well as sometimes used as a substitute for furikake (rice seasoning).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

胚芽米の栄養価を増加させて炊することができる炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of cooking whole rice while increasing the nutrition value. - 特許庁

と乳化剤溶液とを混合した後、塩類と混合する方法、米と塩類を含有する乳化剤溶液とを混合する方法又は乳化剤の溶液を添加して炊した米と塩類とを混合する方法によって、米同士が付着することのない米を製造する。例文帳に追加

This boiled rice whose grains are not adhered to each other is produced by a method comprising mixing boiled rice with an emulsifier solution and then adding a salt, a method comprising mixing boiled rice with an emulsifier solution containing a salt, or a method comprising adding an emulsifier solution to rice, boiling the mixture and then mixing the boiled rice with a salt. - 特許庁

トムは日本で買ってきた炊器を愛用している。例文帳に追加

Tom always uses the rice cooker that he brought back from Japan. - Tatoeba例文

を干して乾かした携帯用の食品例文帳に追加

dried food supplies  - EDR日英対訳辞書

以下の表に、卵かけごの各栄養価を示した。例文帳に追加

Value of each nutrition is listed below.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

町は自町を「西洋農業発祥の地」としている。例文帳に追加

Nanae town regards itself as 'the birthplace of western agriculture.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

誘導加熱式炊器専用の内容器例文帳に追加

INNER CONTAINER FOR INDUCTION HEATING TYPE RICE COOKER - 特許庁

栄養価の高い炊混合米の製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MIXED RICE FOR COOKED RICE HAVING HIGH NUTRITIVE VALUE - 特許庁

料理炭による例えば遠赤外線作用で炊水を浄化、軟水化させる等によって、例えば米等の調味を一層まろやかにして美味しくなるように炊し、しかも米とは分離させた使用で、料理炭によって米を汚損しないようにする。例文帳に追加

To cook rice tasty by purifying and softening cooking water by, for example, far infrared radiation of cooking charcoal and making the taste of the rice further mellow, and to prevent the contamination of the rice due to cooking charcoal by separately using it from the rice. - 特許庁

とても良い匂いがしているので、昼ごができているに違いないよ例文帳に追加

Given the lovely smell, there's no doubting that lunch is ready. - Tatoeba例文

だから,私は「このご,どうやって食べればいいの? 味がないよ。」と思いました。例文帳に追加

So I thought, "How should I eat this rice? It has no flavor."  - 浜島書店 Catch a Wave

様々な状況に対応して炊設定を変更することができつつも、重要な炊設定については変更できないようにする。例文帳に追加

To provide a rice cooker by which important rice cooking settings can not be changed even though rice cooking settings can be changed in response to various conditions. - 特許庁

栄養価が損なわれず、かつ家庭用の炊器でも容易に美味しく炊でき、食感、保存性に優れた発芽玄米の提供。例文帳に追加

To provide germinated brown rice where nutritive value is not spoiled, capable of easily and tastily cooking rice with a household rice cooker, and excellent in palate feeling and preservability. - 特許庁

私の母は家族のために毎日栄養のある美味しいごを作ってくれます。例文帳に追加

My mom makes nutritious meals everyday for the family.  - Weblio Email例文集

私はその夜は民宿に泊まり、美味しい夜ごを食べた。例文帳に追加

That night I stayed at a guesthouse and ate a delicious dinner.  - Weblio Email例文集

野外で煮炊きするための,アルミニウム製の携帯用炊例文帳に追加

a portable rice cooker made of aluminium that is used for cooking in the field  - EDR日英対訳辞書

湯の子はの「おこげ」が本来だが、あられ等で代用することもある。例文帳に追加

Originally yunoko was always 'browned rice,' but sometimes cubic rice crackers are used as a substitute.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

発芽玄米は普通の玄米より普通の炊器で炊くのに適している。例文帳に追加

Sprouted brown rice is more suitablefor cooking in an ordinary rice cooker compared to ordinary brown rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

従来よりも結露を抑制することができる炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker configured to suppress dew condensation thereon compared with a conventional one. - 特許庁

過剰栄養分のエネルギー代謝を阻害する主食用米例文帳に追加

BOILED RICE FOR STAPLE FOOD, INHIBITING ENERGY METABOLISM OF EXCESSIVE NUTRIENT - 特許庁

仕切り板50は、水加減の最高水位よりも高くしてあり、炊中の突沸により被炊物が越えられない高さ寸法を有する。例文帳に追加

The divider plate 50 is higher than the highest water level for cooking and is so high that boiling of the objects to be cooked can not overcome it during cooking. - 特許庁

米用の計量カップを不要とし、洗米済みの米を包装用容器から直接注ぎ入れて手軽に炊可能な炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker which dispenses with metering cup for rice and enables a user to directly pour washed rice from a packaging container into the rice cooker and to easily cook the rice. - 特許庁

栄養素が豊富で、かつ、長期間に亘り澱粉の老化を防止することのできる米の製造方法及び米を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled rice having rich nutriment and prevented from aging of starch for a long period, and to provide the boiled rice. - 特許庁

栄養価が高くてしかも美味しいごを簡単に炊くことができる炊混合米の製造方法を得る。例文帳に追加

To provide a method for producing mixed rice for cooked rice having a high nutritive value and capable of simply obtaining tasty cooked rice. - 特許庁

糠の栄養や旨みが残った炊米を得ることができ、その上、実用的で、一般家庭に普及させることができる炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker which can obtain cooked rice in which nutrition and savoriness of bran remains, and moreover which is practical and can be generalized to an ordinary family. - 特許庁

多段の棚に各々に米と炊水とを入れた多数の容器を並べ、この状態でレトルト内へ装入して、各容器毎で米を炊するときに、全ての容器について炊斑を殆ど生じないようにする容器詰め無菌米の製造方法及びそのような容器詰め無菌米を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged sterile cooked rice by which unevenness in boiled rice in all packages is hardly caused when boiling rice in every package through laying, side by side, a lot of packages each charged with rice and cooking water on a multistage rack, and putting the packages into a retort while maintaining such a posture. - 特許庁

中に鍋内の圧力を降下させても大気圧近傍まで降下しないようにして、降下に伴う炊鍋内の温度の低下を抑えて炊する。例文帳に追加

To provide a rice cooker in which the pressure within a pot is not lowered down to a neighborhood of atmospheric pressure even if the same is lowered during boiling, and boiling is carried out with the lowering of temperature suppressed within a boiling pot accompanying lowering. - 特許庁

時に鍋内に異常圧力がかかっても、炊器本体と蓋体との間から蒸気及び熱湯が突出しないようにした、安全性の高い圧力式炊器を提供すること。例文帳に追加

To provide a pressure rice cooker with high safety preventing the jetting of steam and boiling water from between a cooker body and a lid body even if an abnormal pressure is applied to the interior of the pot during cooking. - 特許庁

この炊方法によって炊された玄米ごは、事前に表皮を削ったり、一部損傷を加えることもなく、又膨潤、膨化等の工程を一切必要とせずに、美味しくて、柔らかく、しかも栄養価に富んだ玄米ごが簡単に得られる。例文帳に追加

Boiled brown rice boiled by the boiling method is delicious, soft, and highly nutritious, and easy to obtain completely without the need of previously shaving the outer skin, adding partly damage, or a step such as swelling and puffing. - 特許庁

高温蒸気を利用した炊器において、炊開始後に貯水容器の着脱を行ってしまった場合でも、高温蒸気による炊の実施率を高めて使用者の不満を減らすとともに、高温蒸気による良好な炊性能を維持し、使い勝手を向上する。例文帳に追加

To reduce users' dissatisfaction by improving an execution rate of rice cooking by high-temperature steam, retain a favorable rice cooking performance by the high-temperature steam and improve the usability, even if attaching/detaching a water storage tank after starting the rice cooking in a rice cooker using the high-temperature steam. - 特許庁

米の炊方法は、海水、又は海水と略同じ塩化ナトリウム濃度に調整した塩化ナトリウム水溶液を用いて米を研ぎ、研いだ米を炊して米を得るものである。例文帳に追加

The method for cooking rice comprises using seawater of aqueous sodium chloride solution where the concentration of sodium chloride is adjusted to that of the seawater or nearly same level to wash the rice, and cooking the washed rice to produce cooked rice. - 特許庁

再加熱用米の製造方法は、低温保存後に再加熱して食する再加熱用米の製造方法であって、アミノ酸水溶液を主成分とする添加物と食用油とを添加した後に炊加熱を行う。例文帳に追加

This method for producing the cooked rice for re-heating, eaten by re-heating after low temperature preservation comprises cooking rice after addition of edible oil and an additive having as the main ingredient an amino acid aqueous solution. - 特許庁

例文

水溶性ヘミセルロースを有効成分とする米用保存性向上剤を、炊の際に添加することにより、通常品質劣化の著しいチルド帯で保存しても、品質良好な米の提供が可能となった。例文帳に追加

The method for providing cooked rice having good quality, even when preserving at a chilling temperature usually causing severe quality degradation, is obtained by adding a preservability-improver for cooked rice and composed of water-soluble hemicellulose as an active ingredient. - 特許庁

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