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でん粉を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 76



例文

でん粉(タピオカでん粉を除く。)例文帳に追加

Starch (excluding tapioca starch)  - 日本法令外国語訳データベースシステム

四 ばれいしよでん粉例文帳に追加

4. Potato starch  - 日本法令外国語訳データベースシステム

ワラビのでん粉を用いる。例文帳に追加

Warabi-mochi is produced using bracken-root starch.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ソテツのでん粉を用いる。例文帳に追加

Sotetsu-mochi is produced using starch of cycad.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉を原料とする即席春雨を製造する方法において、馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉中に馬鈴薯でん粉30〜70重量%を含有し、この混合でん粉にカードラン0.25〜5重量%を添加する。例文帳に追加

In the method for producing instant gelatin noodle using mixed starch of potato starch with green bean starch as a raw material, 30-70 wt.% potato starch is added to mixed starch of potato starch with green bean starch and 0.25-5 wt.% curdlan is added to the mixed starch. - 特許庁


例文

馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉を原料とする即席春雨の製造方法において、馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉中に無結着性の食品素材である豆乳パウダーを練り込み、この豆乳パウダー入り混合でん粉にカードラン1〜5重量%を添加する。例文帳に追加

This method for producing the instant bean-starch vermicelli comprises using as the raw material, mixed starch of potato starch and green bean starch, kneading soymilk powder as an unbinding food material in the mixed starch of potato starch and green bean starch, and adding 1-5 wt.% curdlan to the soymilk powder-containing mixed starch. - 特許庁

馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉を原料とする即席春雨の製造方法において、馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉中に人参パウダーなど無結着性の食品素材を練り込み、この食品素材入り混合でん粉にカードラン2〜5重量%を添加する。例文帳に追加

In the method for producing instant gelatin noodle using mixed starch of potato starch with green bean starch as a raw material, a food material having no binding property, e.g. carrot powder is kneaded into mixed starch of potato starch with green bean starch and 0.25-5 wt.% curdlan is added to the mixed starch containing the food material. - 特許庁

-クズから取ったでん粉を煮溶かした物。例文帳に追加

This is paste made by boiling arrowroot starch in water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

前記バインダーは、でん粉系バインダーである。例文帳に追加

The binder is a starch-based binder. - 特許庁

例文

風味立ちが良い調味料用のでん粉を提供する。例文帳に追加

To provide starch having a good flavor and used for seasoning. - 特許庁

例文

米粉、でん粉を使用したフライ食品例文帳に追加

FRIED FOOD USING RICE POWDER AND STARCH - 特許庁

馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉を原料とする即席春雨の製造方法において、馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉中に無結着性の食品素材であるワカメパウダーなどの海藻パウダーを練り込み、この食品素材入り混合でん粉にカードラン1〜6重量%を添加する。例文帳に追加

This method for producing the instant bean-starch vermicelli comprises using as the raw material, mixed starch of potato starch and green bean starch, kneading seaweed powder such as wakame seaweed powder as an unbinding food material in the mixed starch of potato starch and green bean starch, and adding 1-6 wt.% curdlan to the food material-containing mixed starch. - 特許庁

クズのデンプンや、代用品としてのジャガイモでん粉などを用いる。例文帳に追加

Kuzu-mochi is produced using arrowroot starch or, as a substitute, potato starch, etc.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これは、でん粉に魚や海老の乾燥品を混ぜて焼いたもの。例文帳に追加

This is made by grilling the mixture of potato starch and dried seafood such as fish and shrimps.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

油脂、でん粉を含むペースト状調味ソースの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PASTE-LIKE SEASONING SAUCE CONTAINING OIL AND FAT AND STARCH - 特許庁

α化されていないでん粉を含むペースト状調味ソースの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PASTE-LIKE SEASONING SAUCE CONTAINING NON-PREGELATINIZED STARCH - 特許庁

馬鈴薯でん粉や緑豆でん粉を主原料とする乾燥春雨の製造方法において、でん粉の混合生地中に1〜80μmの粒子径を有する食品粉末を、でん粉100重量部に対して、0.1〜6.0重量部練り込む。例文帳に追加

This method for producing dried starch noodles using potato starch or green bean starch as a main raw material is provided by milling 0.1 to 6.0 pts.wt. food powder, having 1 to 80 μm particle diameter based on 100 pts.wt. starch, into the mixed dough of the starch. - 特許庁

でん粉製造排液の起泡性抑制方法及び臭気低減方法例文帳に追加

FOAMING SUPPRESSION AND ODOR REDUCTION METHOD FOR WASTE WATER FROM STARCH PRODUCTION PROCESS - 特許庁

未化工の地下系でん粉を含まず、エーテル化架橋馬鈴薯でん粉と、リン酸架橋でん粉とを含有することを特徴とする水溶きタイプの唐揚げミックス。例文帳に追加

The flour mix for the deep-fried food of the water-blended type does not contain raw subterranean stem starch but contains etherified and crosslinked potato starch, and phosphorylated and crosslinked starch. - 特許庁

本発明の調味料用でん粉は、でん粉原料を分散したでん粉スラリーに、濃硫酸等の鉱酸を添加して酸処理し、濃度20質量%、温度70℃、回転数60rpmでの粘度が13〜550mPa・sになるように調整したものである。例文帳に追加

There is provided the starch for the seasoning, prepared by adding a mineral acid such as concentrated sulfuric acid to a starch raw material-dispersed starch slurry to treat the starch with the mineral acid, and adjusted to a viscosity of 13 to 550 mPa s in a concentration of 20 mass% at a temperature of 70°C and at a rotation speed of 60 rpm. - 特許庁

製造工程は、食用植物油を使用せず打ち粉としてでん粉を使う点が特徴。例文帳に追加

For the process, Inaniwa Udon is characterized by using starch for Uchiko (flour scattered on a board in order to prevent the noodles from sticking) without using vegetable oil.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ホルムアルデヒドを含まないでん粉糊から成る防カビ接着剤を提供することにある。例文帳に追加

To provide a fungicide adhesive composed of a starch paste containing no formaldehyde. - 特許庁

本発明の1は、オクテニルコハク酸でん粉を水相に含有する油中水型乳化物。例文帳に追加

The water-in-oil emulsified substance, as a first invention, contains octenylsuccinic acid-modified starch in its water phase. - 特許庁

粉体混合物、その製造方法、混捏物、でん粉食品およびその製造方法例文帳に追加

POWDER MIXTURE, METHOD FOR PRODUCING THE MIXTURE, KNEADED PRODUCT, STARCH FOOD, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁

調味ソースの製造工程において加熱混合して炊き上げた後冷却し、でん粉を加えることでα化されていないでん粉を十分量含ませる。例文帳に追加

In a production process of the seasoning sauce, sauce components are heated and mixed and cooked and then cooled and starch is added thereto to include non-pregelatinized starch in a sufficient amount. - 特許庁

衣材用ミックスに、(a)トレハロース、ソルビトールおよびマルチトールから選ばれるいずれか一種の糖類と、(b)アセチル化でん粉またはエーテル化でん粉とを含有させる。例文帳に追加

The batter flour mix includes (a) one kind of saccharide selected from trehalose, sorbitol, and maltitol, and (b) acetylated starch or etherified starch. - 特許庁

このような調味料用でん粉は、風味立ちが良いだけでなく、スプレードライ等の通常の乾燥法で粉末化することが可能であり、調味料用のでん粉として広く使用することができる。例文帳に追加

The starch for seasoning not only has a good flavor but can also be pulverized by an ordinary drying method such as a spray drying method, and can widely be used as starch for seasoning. - 特許庁

そば粉とでん粉を主原料とし、つなぎに小麦粉を使用せず、α化でん粉と増粘剤とグルコマンナンとを添加し、粉重量に対する加水率を70%以上に設定する。例文帳に追加

The hydrolytic ratio based on the weight of flour in the noodle is set to70%. - 特許庁

馬鈴薯などのでん粉を用いるものとしては、愛知県の知多半島の名物となっている海老煎餅などがある。例文帳に追加

Ebi-senbei (shrimp senbei), which is a local specialty of the Chita peninsula in Aichi Prefecture, is one of the examples of senbei made from starch such as that of potato.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

でん粉・グルコマンナン又は蒟蒻粉・くず粉・増粘多糖類・水酸化カルシウムを使用原料としたくずきり。例文帳に追加

SHORT NOODLES OF KUDZU STARCH GIVEN BY USING STARCH, GLUCOMANNAN OR KONJAK STARCH, KUDZU STARCH, THICKENING POLYSACCHARIDES, AND CALCIUM HYDROXIDE AS MATERIAL - 特許庁

増粘多糖類を含有しないパスタソースにおいて、DE(Dextrose Equivalent)1〜6のでん粉糖を、4〜25質量%含有させるパスタソースを製造する。例文帳に追加

The method for producing the pasta sauce includes including 4-25 mass% of starch sugar with a DE (Dextrose Equivalent) of 1-6 in a pasta sauce which contains no polysaccharide thickener. - 特許庁

こんにゃく粉、グルコマンナン又はでん粉・くず粉・増粘多糖類・寒天・水酸化カルシウムを使用原料としたサラダ用こんにゃく。例文帳に追加

DEVIL'S TONGUE FOR SALAD, USING AS RAW MATERIAL, DEVIL'S TONGUE POWDER, GLUCOMANNAN OR STARCH, ARROWROOT STARCH, THICKENING POLYSACCHARIDE, AGAR, AND CALCIUM HYDROXIDE - 特許庁

障子紙用の微細繊維をでん粉のりと混ぜて、水で薄めて筆や指で破損部に塗布して、自然乾燥させるものである。例文帳に追加

A starch paste is mixed with fine fibers for a shoji paper, diluted with water, applied to a damage part by a brush or a finger and naturally dried. - 特許庁

水溶性難消化性食物繊維でん粉及び水溶性植物繊維を水及びエタノールを使用混合して製作するコーティング溶液例文帳に追加

COATING SOLUTION PRODUCED BY USING AND MIXING WATER-SOLUBLE INDIGESTIBLE EDIBLE FIBROUS STARCH AND WATER-SOLUBLE PLANT FIBER, WATER AND ETHANOL - 特許庁

請求項1に係る発明は、ホルムアルデヒドを含まないでん粉糊に、イソチオシアン酸化合物を含有させて成ることを特徴とする。例文帳に追加

This fungicide adhesive is characterized by including an isothiocyanic acid compound to the starch paste without containing formaldehyde. - 特許庁

本発明の2は、オクテニルコハク酸でん粉の含量が水相中0.02〜50重量%である1記載の油中水型乳化物。例文帳に追加

Another version of the water-in-oil emulsified substance, as a second invention, contains 0.02-50 wt.% of octenylsuccinic acid-modified starch in its water phase. - 特許庁

- 国家貿易品目(米、小麦、大麦及び指定乳製品)、牛肉、豚肉、でん粉、輸入割当適用の水産品等例文帳に追加

- State trading products (rice, wheat, barley and designated dairy products), beef, pork, starches, fishery products under import quota, etc.  - 経済産業省

水分含量が10重量%以下のW/O型の炒め物用調味料組成物であって、油脂の連続相にでん粉粒が分散されており、該でん粉が未膨潤又は不完全膨潤の状態にあることを特徴とする炒め物用調味料組成物。例文帳に追加

This W/O type seasoning composition for fried foods has a water content of10 wt.%, wherein starch particles are dispersed in the continuous phase of oils, or fats and the starch particles are not swollen or imperfectly swollen. - 特許庁

油脂、でん粉を含むペースト状調味ソースの加工工程中或いは保存中における油脂分離及び乳化による白濁を防止して、外観、風味、食感等に優れた食品の素材である油脂、でん粉を含むペースト状調味ソースを提供する。例文帳に追加

To provide paste-like seasoning sauce containing oil and fat and starch which are materials for foods excellent in appearance, taste, texture, etc., by preventing cloudiness by separation and emulsification of oil and fat during processing step of the paste-like seasoning sauce containing starch or during the seasoned sauce. - 特許庁

「スプレーイング用溶液(水溶性難消化性食物繊維でん粉・水溶性植物繊維)」は水溶性の特徴を持って溶質(水溶性難消化性食物繊維でん粉・水溶性植物繊維)を一度水(精製水)に溶解させ、その溶液中の精製水にエタノールと混合させることによって、スプレーイング可能な溶液を製造製作することができる。例文帳に追加

Thereby, it is possible to produce the sprayable solution. - 特許庁

餡(あん)あるい餡子(あんこ)とは、饅頭などの中に入れる具のことで、アズキをはじめとする材料を甘く煮た具や、でん粉を糊化した素材を指すことが多い。例文帳に追加

Bean paste ('an' or 'anko') is an ingredient in manju (buns filled with bean paste) and usually indicates azuki beans or other ingredients boiled with sweeteners or ingredients gelatinized with starch.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

さらに、餅の上にかけるものも餡というようになり、「あんかけ」などに使う、でん粉に水分を加えて加熱し、糊化したものも葛餡など、餡という言葉で呼ぶようになった。例文帳に追加

Furthermore, the paste on top of rice cakes also came to be called 'an', as is the liquid starch made from water added to starch and heated to form gelatin, which is used in food dressings like 'ankake'.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小麦粉に食塩と水を混ぜてよく練った生地に、でん粉、食用油又は小麦粉を塗付して、よりをかけながら引き伸ばして乾燥、熟成させる製法で作られたものについては手延べひやむぎ(てのべ-)に分類される。例文帳に追加

The ones made by the manufacturing process of mixing wheat flour, salt and water, kneading the dough thoroughly, stretching and gathering the dough in bundles by sprinkling the dough with starch, cooking oil or wheat flour, then drying and ageing is classified as tenobe (hand-stretched) hiyamugi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

手延べうどんについては、小麦粉に食塩と水を混ぜてよく練った生地に、でん粉や食用油又は小麦粉を塗付して、よりをかけながら引き伸ばして乾燥、熟成させる製法を用いる。例文帳に追加

"Tenobe-Udon" (hand-stretched udon noodles) is made by the following process: Well-kneaded dough, made by mixing flour with salt and water, is twisted and stretched after applying starch, cooking oil or flour, and then dried and matured.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

乾麺については小麦粉に食塩と水を混ぜてよく練り、綿実油などの食用油、もしくは小麦粉やでん粉を塗ってから、よりをかけながら引き延ばして乾燥、熟成させる製法がある。例文帳に追加

One process of making dried noodles is to mix flour with salt and water, knead it well, add cooking oil such as cotton oil, flour, or starch, stretch the mixture while twisting it, and dry it until mature.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

該乾燥食材パウダーを単独、又は乾燥食材パウダーと精製でん粉を混合した混合物を使用して、αアミラーゼやβアミラーゼなどによる液化糖化反応を実施する。例文帳に追加

A liquifying and saccharifying reaction with α-amylase, β-amylase or the like is performed by using the dried food powder only or a mixture of the dried food powder with a refined starch. - 特許庁

炭粉と、ポリプロピレンと、でん粉と、水を混合し、2軸成形機にて水発泡させて成形してなることを特徴とする炭入り断熱吸音防臭材。例文帳に追加

The charcoal containing heat-insulation/sound-absorption/deodorization material is made by mixing charcoal powder, polypropylene, starch and water and aqueous-foaming and molding the mixture by a twin-shaft molding machine. - 特許庁

マヨネーズ又は半固体状ドレッシングにおいて、乳化後のマヨネーズ又は半固体状ドレッシングにDE(Dextrose Equivalent)1〜6のでん粉糖を好ましくは5質量%以上添加・配合させるマヨネ−ズ様乳化食品を製造する。例文帳に追加

This method for producing the mayonnaise-like emulsified food product includes adding and mixing preferably 5 mass% or more of starch sugar with a DE (Dextrose Equivalent) of 1-6 to/with emulsified mayonnaise or semisolid dressing. - 特許庁

多糖類含有液中に、プルラン及び/又はでん粉分解物を添加し、アルコール処理を行い多糖類を沈殿物として分離回収することで、効率よく目的とする多糖類を得ることができる。例文帳に追加

A desired polysaccharide is efficiently prepared by the addition of pullulan and/or starch decomposition product into a polysaccharide-containing liquid and the treatment of the resulting solution with an alcohol to separate and recover the polysaccharide as a precipitate. - 特許庁

例文

衣材用ミックスに、(a)トレハロース、ソルビトールおよびマルチトールから選ばれるいずれか一種以上の糖類と、(b)熱処理小麦粉またはα化でん粉とを含有させる。例文帳に追加

The batter flour mix includes (a) at least one kind of saccharide selected from among trehalose, sorbitol, and maltitol, and (b) heat-treated wheat flour or pregelatinized starch. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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