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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > カット野菜の意味・解説 > カット野菜に関連した英語例文

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カット野菜の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 81



例文

カット野菜入り包装体例文帳に追加

PACKAGE CONTAINING CUT VEGETABLE - 特許庁

カット野菜収穫方法とカット野菜収穫機例文帳に追加

METHOD FOR HARVESTING CUT VEGETABLE AND CUT VEGETABLE HARVESTER - 特許庁

カット野菜の静菌方法例文帳に追加

BACTERIOSTATIC METHOD FOR CUT VEGETABLE - 特許庁

容器詰めカット野菜サラダ例文帳に追加

CONTAINER-PACKED CUT VEGETABLE SALAD - 特許庁

例文

野菜移植機のマルチカット機構例文帳に追加

MULTI-CUTTING MECHANISM FOR VEGETALBE TRANSPLANTER - 特許庁


例文

カット野菜のガス充填包装体例文帳に追加

GAS FILLING PACKAGE FOR CUT VEGETABLE - 特許庁

カット野菜の鮮度保持方法例文帳に追加

METHOD FOR RETAINING FRESHNESS OF CUT VEGETABLE - 特許庁

カット野菜の自動化生産方法例文帳に追加

AUTOMATED PRODUCTION OF CUT VEGETABLE - 特許庁

カット野菜の製造方法例文帳に追加

PREPARATION OF CUT VEGETABLE - 特許庁

例文

カット野菜の保存方法及び容器詰めカット野菜の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRESERVING CUT VEGETABLE AND METHOD FOR PRODUCING PACKED CUT VEGETABLE - 特許庁

例文

カット野菜の保存方法及び容器詰めカット野菜の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRESERVING CUT VEGETABLE AND METHOD FOR PRODUCING CUT VEGETABLE FILLED IN CONTAINER - 特許庁

カット野菜の保存方法及び容器詰めカット野菜の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRESERVING CUT VEGETABLES AND METHOD FOR PRODUCING PACKED CUT VEGETABLES - 特許庁

野菜の乱切り装置、野菜カット加工装置セット、及び野菜カット加工プラント例文帳に追加

RANDOM CUTTING DEVICE FOR VEGETABLE, VEGETABLE CUT PROCESSING DEVICE SET, AND VEGETABLE CUT PROCESSING PLANT - 特許庁

種々の野菜、特に葉物野菜や実野菜カット野菜等に損傷を与えることなく、食品衛生上も安全で効果的かつ効率的に洗浄し得る野菜の洗浄方法、及び野菜の洗浄装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for washing vegetable safe in food sanitation, enabling effective and efficient wash of various kinds of vegetables, in particular leaf vegetables, fruit vegetables, cut vegetables or the like without causing damage to them, and to provide a device for washing vegetables. - 特許庁

褐変抑制されているカット野菜包装体例文帳に追加

BROWNING-INHIBITED CUT-VEGETABLE PACKAGE BODY - 特許庁

レトルトホールコーンと葉野菜とが接触しても葉野菜の変色を抑制することができる容器詰めカット野菜サラダを提供する。例文帳に追加

To provide a container-packed cut vegetable salad which can inhibit the color change of leafed vegetables even in case a retorted whole corn and the leafed vegetable come into contact with each other. - 特許庁

商品価値を維持したままカット野菜を効果的に保存する方法及び容器詰めカット野菜の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for effectively preserving cut vegetables while sustaining the commercial value and to provide a method for producing packed cut vegetables. - 特許庁

遠隔地からのカット野菜の輸送や長期間の保存を可能にすることで、コストの安いカット野菜の供給を可能にする。例文帳に追加

To provide a method for preserving cut vegetables enabling transportation of cut vegetables from a distant place or long preservation of the cut vegetables so as to enable inexpensive supply of cut vegetables. - 特許庁

洗浄後のカット野菜を傷めること無く、簡単かつ効率よく脱水冷却処理できるカット野菜パックの製造方法を提案すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a cut vegetable pack by which dehydration and cooling treatment can simply and efficiently be carried out without damaging a cut vegetable after washing. - 特許庁

液槽中の浮遊物の移動制御装置およびカット野菜の殺菌装置例文帳に追加

MOVEMENT CONTROL DEVICE FOR FLOATING SUBSTANCE IN CISTERN AND PASTEURIZER FOR CUT VEGETABLE - 特許庁

カットされた野菜の冷蔵庫での保存性と使い勝手の向上を図る。例文帳に追加

To improve keeping quality of cut vegetables in a refrigerator and facility. - 特許庁

もやし,カット野菜などの冷却脱水方法および装置例文帳に追加

METHOD AND DEVICE FOR COOLING AND DEHYDRATING BEAN SPROUT CUT VEGETABLE, ETC. - 特許庁

ミックスカット野菜の鮮度保持包装袋及びそれを用いた包装体例文帳に追加

FRESHNESS KEEPING PACKAGE BAG FOR MIXED CUT VEGETABLES, AND PACKAGE BODY USING THE SAME - 特許庁

カット野菜を亜塩素酸塩と次亜塩素酸塩を溶解した溶液で接液処理し、その後少なくともこの溶液が付着状態にある処理物を、1〜24時間保管し、次いで水洗い処理した後、水切りし、この野菜を保存するカット野菜の保存方法及び容器詰めカット野菜の製造方法。例文帳に追加

The method for preserving cut vegetables and the method for producing packed cut vegetables comprise each subjecting cut vegetables to wetting process in a solution with dissolved chlorite and hypochlorite, preserving the processed vegetables stuck with the solution for at least 1-24 h, washing the vegetables followed by draining and preserving the vegetables. - 特許庁

カット野菜を亜塩素酸塩を溶解した溶液で接液処理し、その後少なくともこの溶液が付着状態にある処理物を、1〜24時間保管し、次いで水洗い処理した後、水切りし、この野菜を保存するカット野菜の保存方法及び容器詰めカット野菜の製造方法。例文帳に追加

The method for preserving cut vegetables comprises subjecting cut vegetables to contact treatment with a solution with dissolved chlorite, keeping the treated product with the solution in a contact condition at least 1-24 h, washing the product followed by draining water therefrom and preserving the product. - 特許庁

野菜調整、スライス、洗浄、脱水、包装の各工程を自動的に行なうカット野菜の製造方法において、カット野菜の洗浄を水洗い及び滅菌洗浄した後、電解水で洗浄し、自動脱水、自動袋詰、自動包装することを特徴とするカット野菜の自動化生産方法。例文帳に追加

This method for producing cut vegetables comprises automated steps including vegetable preparation, slicing, washing, automatic hydro- extraction and automatic bagging and automatic packaging successively in this order; wherein the cut vegetable washing step comprises washing with water and sterilizing washing operation followed by washing with electrolytic water. - 特許庁

歩留まりも高く、且つ手作業負担のない野菜の乱切り装置、及びそれを含む野菜カット加工装置セット、一貫自動野菜カット加工プラントを提供することにある。例文帳に追加

To provide a random cutting device for vegetables having a high yield rate without a hand work burden, vegetable cut processing device set including this random cutting device, and a consistently automatic vegetable cut processing plant. - 特許庁

本発明は、結球および半結球野菜を洗浄し、その後洗浄およびカットする、カット野菜を製造するため、洗浄前に当該野菜の芯およびその周辺部分をくりぬいて除去することを特徴とする。例文帳に追加

This method for treating the head-formed or semi-head-formed vegetable before washing, characterized by gouging out the core of the vegetable or its peripheral portion before the washing, when the head-formed or semi-head- formed vegetable is washed and then cut to produce the cut vegetables. - 特許庁

野菜及びカット野菜を薬を使わず殺菌し、ミネラルを吸収させることで日持ちがするようにし、味・風味、栄養価を向上させる。例文帳に追加

To provide a method for letting vegetables keep good and improving taste, flavor and nutritive value through sterilizing vegetables and cut vegetables using no medicine and letting mineral be absorbed into. - 特許庁

原料野菜を所要大にカットしてブランチングし、ブランチング処理した野菜を乳化油脂液に浸漬した後、凍結乾燥することを特徴とする乾燥野菜の製造法。例文帳に追加

This method for producing dried vegetables features cutting raw material vegetables into pieces of appropriate size to blanch them, soaking the blanched vegetables in a protected oil liquid and then lyophilizing them. - 特許庁

カット野菜をボイルした後急冷し、この野菜を調味液と合せ、野菜が調味液に漬かった状態で真空冷却することを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing seasoned vegetables is characterized by quickly cooling cut vegetables after boiled, putting the resultant vegetables in a seasoning liquid, and vacuum-cooling the vegetables thus soaked in the seasoning liquid. - 特許庁

次亜塩素酸ナトリウム水溶液を処理水とするカット野菜群の殺菌処理方法を採用する場合に、当該殺菌処理方法において、カット野菜群の内部に不可避的に生成されて残留するトリハロメタンを、カット野菜の内部から速やかに除去する。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing cut fresh vegetables using sodium hypochlorite water solution as treatment water by which trihalomethane unavoidably generated in the inside of cut vegetables and remaining therein is rapidly eliminated from the inside of the cut vegetables. - 特許庁

次亜塩素酸ナトリウム等の塩素系殺菌剤を使用することなく、カット野菜の鮮度を長時間にわたって保持できると共にカット野菜における付着微生物数を長時間にわたって低い値に維持することのできるカット野菜の鮮度保持方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for retaining freshness of cut vegetable, which preserves freshness of cut vegetable for a long time and maintains the number of microorganisms attached to cut vegetable at a low value for a long time without using a chlorine-based germicide such as sodium hypochlorite. - 特許庁

カット野菜パックの製造システム1は、メッシュコンベア6によって搬送される洗浄後のカット野菜Kに低温乾燥圧縮空気を吹き付けて、当該カット野菜Kに脱水および冷却処理を施す脱水冷却装置4を備えている。例文帳に追加

A system 1 for producing the cut vegetable pack is equipped with a dehydration and cooling apparatus 4 for applying dehydration cooling treatment to a cut vegetable K by blowing low-temperature dried compressed air to the cut vegetable K after washing conveyed by a mesh conveyer 6. - 特許庁

また、低温乾燥圧縮空気を吹き付けることにより、脱水と同時にカット野菜Kを冷却できる。例文帳に追加

The dehydration and cooling of the cut vegetable K can be simultaneously carried out. - 特許庁

もやし,カット野菜などを1個の装置で冷却、脱水できるような装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device capable of cooling and dehydrating bean sprouts, cut vegetables, etc., with one device. - 特許庁

皮むき及びカットした生鮮野菜、果物の経時的な変色に伴う劣化を防止すること。例文帳に追加

To provide a method for preventing deterioration caused with discoloration of peeled and cut fresh vegetables or fruits with the lapse of time. - 特許庁

カット野菜の鮮度を長時間保持することのできる包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a package for sustaining freshness of cut vegetables for a long time. - 特許庁

カット野菜等の調理用食材の鮮度保持期間を長期化可能とする。例文帳に追加

To prolong the time frame of keeping the freshness of foodstuff for cooking such as cut vegetables. - 特許庁

適宜の大きさに切断してなる生鮮野菜群(カット野菜群)を清浄化処理する方法であり、カット野菜群を、次亜塩素酸ナトリウム水溶液で殺菌処理し、次いで、酸性水で洗浄処理することを特徴とする清浄化処理方法である。例文帳に追加

The method for sterilizing fresh vegetables comprises cleaning the fresh vegetables (cut vegetables) each cut into appropriate size, sterilizing the cut vegetables with sodium hypochlorite water solution followed by washing the sterilized vegetables with acid water. - 特許庁

従来の洗浄方法では除去することができなかった結球および半結球野菜に付着する微生物や泥などの汚れを十分に除去し、結球および半結球野菜カット処理を行う際に、この残留微生物や汚れのカット野菜への混入を防止することを課題とする。例文帳に追加

To sufficiently remove stains, such as microorganisms and soil, adhered to a head-formed or semi-head-formed vegetable and could not removed by conventional washing methods to prevent the contamination of cut vegetables with the residual microorganisms and the soil on the cutting treatment of the head-formed or semi-head-formed vegetable. - 特許庁

製造時にカット野菜を容器に充填密封する際の容器内の気体組成によらず保存中の褐変が防止された容器詰めカット野菜を提供する。例文帳に追加

To provide container-packed cut vegetables prevented from browning under preservation regardless of a gas composition in a container when packing and sealing the cut vegetables in the container during production. - 特許庁

カット野菜の原料収穫から製品出荷、配送に至るまで一貫した生菌数管理を行い、カット野菜の鮮度を長期間維持する。例文帳に追加

To provide a method for preparing a cut vegetable, by which the freshness of the cut vegetable can be maintained for a long period, by consistently controlling the number of live germs from the harvest of a raw material for the cut vegetable to the shipment and delivery of the product. - 特許庁

カット野菜を製造方法する際に、細胞にダメージを与えることなく、十分に殺菌処理を行うことができるようにし、新鮮な状態を長期に維持可能なカット野菜を提供する。例文帳に追加

To provide cut vegetables capable of keeping a fresh condition for a long period through sufficiently sterilizing the cut vegetables without giving damage to cells when producing the cut vegetables. - 特許庁

カット野菜の鮮度に係る異臭の発生や褐変現象を抑え長時間の美観を備えた状態の商品として供給し得るカット野菜入り包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a package containing cut vegetable capable of supplying cut vegetable as a commodity while suppressing generation of bad smell related to freshness of the cut vegetable and any browning phenomenon and maintaining appearance for a long time. - 特許庁

カット野菜等の野菜惣菜と小袋入り調味液を一緒に収容できる容器体及びこの容器体を使用して作業性に優れ、かつ製造直後のままの形態を維持可能とした見栄えのする野菜惣菜の包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a container capable of storing both prepared vegetable food such as cut vegetables and a liquid seasoning contained in a small bag, and a package of prepared vegetable food using the container and having good workability and appearance while maintaining the shape immediately after the manufacture. - 特許庁

コンパクトな構成であって、何ら部品の交換等を要することなく野菜カット厚を自由に変更することができる野菜カッティング装置を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a compact vegetable cutting device allowing the thickness of vegetables to be freely changed without replacing any component. - 特許庁

製品のカット時及び加熱調理時にも野菜シートが食肉製品に強固に結合した、野菜シート付加食肉処理製品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a vegetable sheet-applied meat product the vegetable sheet of which is firmly coupled to a meat product even when cutting the product and also cooking the product; and to provide a method for producing the product. - 特許庁

本発明は、野菜への影響がなく、処理も簡単で長時間静菌効果を持続できるようなカット野菜の静菌方法の開発を課題とする。例文帳に追加

To provide a bacteriostatic method for cut vegetables having no influence on the vegetables and carried out through easy process, by which a bacteriostatic effect can be maintained for a long period of time. - 特許庁

例文

カットブロッコリー、カットカリフラワーについて、カットされた野菜の切り口(カット面)の褐変や黒変を防止でき、鮮度保持が可能な包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a package for cut broccoli and cut cauliflower capable of preventing cut ends (cut sections) of cut vegetables from being changed into brown or black, and maintaining its freshness. - 特許庁

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