乾煎の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 90件
月桃の種子を乾燥・焙煎してなるものである。例文帳に追加
This tea of Alpinia speciosa is obtained by drying and roasting seeds of Alpinia speciosa. - 特許庁
「煎じ茶」は乾燥させた茶葉を煮出したもので、「煎茶」とはもともとこれを意味していた。例文帳に追加
Senjicha' means tea obtained by decocting tried tea leave and 'sencha' originally meant this type of tea. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
被乾燥物、被濃縮物、被解凍物、被焙煎物、被殺菌物の乾燥、濃縮、解凍、焙煎、殺菌方法とその装置例文帳に追加
METHOD AND APPARATUS FOR DRYING, CONCENTRATING, THAWING, GRILLING AND BREWING AND STERILIZING MATERIAL TO BE DRIED, CONCENTRATED, THAWED, GRILLED AND BREWED AND STERILIZED - 特許庁
乾燥アルファー化米の粉末を焙煎してある即席粥の素。例文帳に追加
This stock for the instant rice porridge is obtained by roasting powder of a dried pregelatinized rice. - 特許庁
モリンガ茶葉2は、モリンガ葉を水洗後乾燥粉砕、又は乾燥粉砕後焙煎してなるものである。例文帳に追加
The moringa tea leaves 2 are prepared by washing, drying and crushing or baking after drying and crushing the moringa leaves. - 特許庁
焙煎した里芋は、一片が3cm以下となるように裁断した生の里芋を熱風で乾燥したのち、焙煎したものである。例文帳に追加
The roasted taro is obtained by drying raw taro cut into one piece of ≤3 cm by hot air and roasting the dried taro. - 特許庁
ローゼルの乾燥葉の粉末及びローゼルの乾燥ガクの粉末を含むローゼル乾燥混合物を焙煎してなるローゼル茶により課題を解決した。例文帳に追加
The roselle tea is made by roasting a roselle dry mixture containing powder of dry leaves of roselle and powder of dry calyx of roselle. - 特許庁
小麦粒またはライ麦粒を水に浸漬し、乾燥し、小麦粒またはライ麦粒のパフ現象を伴いながら焙煎し、粉砕して製造される小麦粉食品用の焙煎小麦粉または焙煎ライ麦粉。例文帳に追加
The roasted wheat flour for producing wheat flour food is produced through the following process: soaking wheat grains or rye wheat grains in water; drying the grains; roasting the dried wheat grains or the dried rye wheat grains while followed by puffing phenomena thereof; and pulverizing the roasted grains. - 特許庁
有機性廃棄物を煮沸する煮沸工程と、煮沸した有機性廃棄物を乾燥させる乾燥工程と、乾燥した有機性廃棄物を焙煎する焙煎工程とを備えた。例文帳に追加
The method of manufacturing the organic fertilizer is provided with a boiling process for boiling the organic waste, a drying process for drying the boiled organic waste and a roasting process for roasting the dried organic waste. - 特許庁
湯煎前に酒を一滴たらすと色が乾燥せず、潤いを保つという。例文帳に追加
It is said if you add a drop of sake (Japanese liquor) when double boiling, the color will not dry out and it will keep the moisture in. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
香ばしい風味を出すために茶葉を乾煎りし、ほうじ茶として飲まれることも多い。例文帳に追加
It is commonly drunk as hojicha, dried and roasted for savory flavor. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これにより、人参を蒸熟、乾燥及び湯煎過程を介して紅参化して紅参エキスを得る。例文帳に追加
The red carrot extract is produced from a carrot through steaming, drying, and decoction processes by the home decoctor. - 特許庁
そして、上記発酵工程により得られた発酵食材を乾燥・焙煎して発酵健康茶とする。例文帳に追加
Then, the fermented food material obtained from the fermentation step is dried and roasted. - 特許庁
また、乾燥した梅の葉は、最長0.1〜3mmサイズにカットした後、培煎することが好ましい。例文帳に追加
Preferably, the dried leaf of the plum is cut to the length having 0.1-3 mm maximum size, and the cut leaf is roasted. - 特許庁
乾燥感に富む香ばしい鶏肉煎餅を即席的に製造・販売できるようにする。例文帳に追加
To instantly prepare and sale a chicken cracker having fragrant dry feeling. - 特許庁
梅の葉を乾燥させた後、これを培煎し、冷却すると、飲料用梅の葉を得ることができる。例文帳に追加
A leaf of the plum is dried, and the dried leaf is roasted and cooled to provide the objective leaf of the plum for a drink. - 特許庁
製造方法は、花粉症用の焙煎杉葉粉入りカプセルの製造方法は、秋の杉葉を洗浄し、洗浄した杉葉を乾燥し、乾燥した杉葉を焙煎し、焙煎した杉葉を粉末にし、粉末をカプセルに充填することを特徴とする。例文帳に追加
The method for producing the roasted Japanese cedar leaf powder-containing capsule for hay fever includes washing autumn Japanese cedar leaves, drying the washed Japanese cedar leaves, roasting the dried Japanese cedar leaves, reducing the roasted Japanese cedar leaves to powder, and filling a capsule with the powder. - 特許庁
従来のウコン茶は、乾燥して粉か細かい粒状のもので、ウコン独特の臭みがあったため、その臭みを取り除くべく、本発明はウコンの生根をスライスし乾燥した後、深入り焙煎する、焙煎ウコン茶に関したものである。例文帳に追加
To obtain roasted turmeric tea by slicing and drying and then thoroughly roasting turmeric raw roots in order to remove the offensive odor peculiar to conventional turmeric tea which is in the form of dried powder or fine granules. - 特許庁
乾燥または生のアガリクス茸に少量の温水および乳酸菌を加えて発酵させた後乾燥させ、所望により焙煎し、又は発酵後そのまま焙煎してアガリクス茶を製造する。例文帳に追加
The objective method for producing Agaricus tea comprises fermenting dry or raw Agaricus mushroom added with a little amount of hot water and lactic bacteria followed by drying the resultant product, and if desired, roasting the resultant product, or roasting the resultant product as it is after fermented. - 特許庁
籾米等、殻の付いた穀類又は豆類の一方又は両方を蒸す工程と、蒸したものを乾燥する工程と、乾燥したものを焙煎する工程と、焙煎したものを粉末化する工程とを経て製造される。例文帳に追加
This health food is produced through such processes that both or either grain with husk such as unhulled rice and/or beans are(is) steamed, the resultant steamed product is dried, the dried product is roasted, and the resultant roasted product is pulverized. - 特許庁
乾燥させた小魚を乾煎りし、冷ましてから醤油、みりん、砂糖、赤唐辛子を少量、これを煮詰めた液で絡めてつくる。例文帳に追加
It is made by dressing the dried small fish with soy sauce, sweet cooking rice wine, sugar, and a little red pepper after dry-frying them and cooling them. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
135〜275℃で焙煎されたコンニャク粉末60〜90重量%、135〜275℃で焙煎された黒ゴマの粉末5〜20重量%及び玄米酢の素もろみ乾燥粉5〜20重量%からなる、焙煎コンニャク粉末を主成分とする機能性食品。例文帳に追加
The functional food composed mainly of roast Konjak powder is composed of 60-90 wt.% Konjak powder roasted at 135-275°C, 5-20 wt.% black sesame powder roasted at 135-275°C and 5-20 wt.% dried powder of unrefined vinegar made from unpolished rice. - 特許庁
広義の「煎茶」とは、茶葉を揉まずに乾燥して粉末にした抹茶(てん茶)に対して、茶葉を湯に浸して(煮出して)成分を抽出する「煎じ茶」のことをいう。例文帳に追加
The 'sencha' in the broad sense means 'senji-cha' (tea for decoction) from which the tea is extracted by boiling it in hot water (decoction), in contrast to maccha (powdered green tea, also called tencha), which is made by powdering dried tea leaves without kneading. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
アラビカ種からなるコーヒー豆を、焙煎温度に所定時間加熱後、冷却水を用いることなく乾燥雰囲気中にて吸引ファンにより、少なくとも2.5℃/秒以下の冷却速度で冷却するコーヒー豆の焙煎方法。例文帳に追加
This method for roasting coffee beans comprises heating arabica variety of coffee beans at a roasting temperature for a predetermined period of time followed by cooling the heated coffee beans with a suction fun in a drying atmosphere at a cooling rate of 2.5°C/min or less without using cooling water. - 特許庁
焙煎コーヒー豆の理想である約5%の水分含有率となるよう前処理したコーヒー生豆を熱風乾燥させる焙煎方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for roasting fresh ripen coffee beans by subjecting pretreated coffee beans to hot air drying so as to have a water content of about 5 wt.% which is regarded as an ideal water content of roasted coffee beans. - 特許庁
黒酢乾燥物及び焙煎した米粉末を含有し、前記焙煎した米粉末の含有量が、黒酢固形分100重量部当たり30重量部以上100重量部以下である黒酢粉状物。例文帳に追加
The powdered black vinegar contains a dried black vinegar and roasted rice powder, wherein the content of the roasted rice powder is 30 pts.wt. or more and 100 pts.wt. or less based on 100 pts.wt. of a solid content of the black vinegar. - 特許庁
焙煎コーヒー豆と水とを混合し、この焙煎コーヒー豆をメジアン径30μm以下に湿式粉砕し、得られたコーヒー懸濁液を55μm以下に分級し、その後乾燥する粉末可溶性コーヒーの製造方法。例文帳に追加
The method for producing soluble powdery coffee comprises mixing roasted coffee beans and water, subjecting the roasted coffee beans to wet milling so as to have a median size of ≤30 μm, and classifying the thus obtained coffee suspension within 55μm followed by drying the classified coffee suspension. - 特許庁
また、L値60〜40の状態となるまで焙煎又は乾燥したコーヒー生豆加工物の粉砕物等を、茶葉又は通常程度焙煎したコーヒー豆の粉砕物と混合して飲料抽出用加工物として用いる。例文帳に追加
The milled material comprising the coffee raw bean-processed material roasted or dried to get into the L-value of 60-40 is mixed with the milled material comprising tea leaves or the coffee beans normally roasted. - 特許庁
本実施の形態に係るコーヒー生豆の加工物は、コーヒー生豆を飲用に利用する場合よりも浅く焙煎又は乾燥したものである。例文帳に追加
The processed green coffee bean is obtained by roasting or drying green coffee beans more slightly than those for drinking use. - 特許庁
柑橘系果実の風味及び色彩をより一層高め、パリパリとした煎餅のような食感の乾燥果実スライスを得る。例文帳に追加
To obtain a dried fruit slice having a crisp texture like a rice cracker and further intensified flavor and color of citrus fruits. - 特許庁
例えば、コーヒー生豆をL値60〜40の状態となるように、焙煎(200℃以上で処理)又は乾燥(200℃未満で処理)する。例文帳に追加
For example, the coffee raw beans are roasted (treated at ≥200°C) or dried (treated at <200°C) so as to get in an L-value of 60-40. - 特許庁
煎餅生地の型抜きから生地の乾燥までの工程の自動化を進めてコストを下げ、しかも品質を向上させる。例文帳に追加
To advance the automation in a process from die cutting of a dough for a Japanese cracker to drying of the dough, reduce the cost and further improve the quality. - 特許庁
回転ドラム内での温度や湿度のバラツキが少なく、又、湿度も適度に保たれることにより、茶葉の内外が均一に乾燥火入焙煎することができ、良品質の製茶を得ることができる茶葉乾燥火入焙煎装置を提供すること。例文帳に追加
To provide a tea leaf drying/firing/roasting apparatus capable of evenly drying, firing and roasting the inside and outside of tea leaves to obtain good-quality manufactured tea through causing less unevenness in temperature and humidity in a rotary drum and moderately keeping humidity. - 特許庁
タブレット及びカプセルは赤楊の樹皮,芽枝,実を採集し,煎薬釜で100℃から120℃の温度で5時間から6時間加熱し煎じて,これを真空状態で急速冷凍乾燥させ,水分3%以下に乾燥させて,これをタブレットまたはカプセル製造機に投入,完成する方法で製造される。例文帳に追加
The tablet and capsule are obtained by collecting bark, shooting branches and nuts of the alder, heating in a decoction pot at 100-120°C for 5-6 hr, rapidly freeze drying under a vacuum to ≤3% water content and subjecting it to a tableting or capsule-forming machine. - 特許庁
一般に乾燥芋と呼ばれる半乾燥甘藷を、より甘く、より柔らかくし、表面にきな粉等の豆類や穀類の煎った粉末を付着させた甘味増強半乾燥甘藷を提供する。例文帳に追加
To obtain sweetness-reinforced, semi-dried sweet potato by sweetening and softening semi-dried sweet potato generally called dry sweet potato and then adhering roasted bean or grain flour such as soybean flour to the surface of the semi-dried sweet potato. - 特許庁
摘採したコーヒー生葉を蒸熱する蒸熱工程と、前記蒸熱工程で蒸熱して得たコーヒー葉を乾燥する乾燥工程とを有するコーヒー葉茶の製造方法であって、前記乾燥工程に続いて、乾燥した前記コーヒー葉茶を、前記コーヒー葉茶のL値が35〜20になるまで焙煎する焙煎工程を有するコーヒー葉茶の製造方法。例文帳に追加
This method for producing coffee leaves tea comprises the steps of steaming plucked coffee raw leaves, drying thus steamed coffee raw leaves, and subsequently roasting the resultant steamed coffee raw leaves tea until the L-number of the dried steamed coffee raw leaves tea comes to 35-20. - 特許庁
梨果汁を乾燥茶葉に噴霧し若しくは含浸させこれを乾燥して得られる、または、梨果汁を原料茶葉に噴霧し若しくは含浸させこれを焙煎して得られる梨果汁添加茶である。例文帳に追加
The tea added with pear juice can be obtained by spraying or impregnating dried tea leaves with the pear juice and drying thereof, or by spraying or impregnating material leaves with the pear juice and roasting thereof. - 特許庁
水1000mlに、乾燥し粉末にしたウコンを300〜400mgと、乾燥し粉末にした田七人参を100〜200mgと、霊芝の煎じ液を10〜20mlと、椎茸の菌糸体を20〜200mgとを添加した。例文帳に追加
This drinking water is obtained by adding 300-400 mg of dried powdered Curcuma domestica, 100-200 mg of dried powder Panax notoginseng, 10-20 ml of decocted solution of fruit body of Ganoderma lucidum and 20-200 mg of mycelium of Cortinellus shiitake to 1,000 ml of water. - 特許庁
そして、乾燥容器6の支持部6aの先端部に設けられたローラ7が、フレーム1aに取り付けられた重量測定装置8に乗り上げることによって、乾燥容器6内の煎餅生地の重量が測定される。例文帳に追加
A roller 7 disposed at the tip of a support section 6a of a drying vessel 6 runs on a weighing device 8 mounted to a frame 1a, thereby measuring weight of rice cracker cloth in the drying vessel 6. - 特許庁
また、ローゼルの葉を水洗した後、乾燥して、粉砕したローゼルの乾燥葉の粉末と、ローゼルの乾燥ガクの粉末を混合し、その後、20℃〜60℃で2分間〜10分間焙煎するローゼル茶の製造方法により課題を解決した。例文帳に追加
The method for producing the roselle tea comprises mixing with the powder of dry calyx of roselle the powder of dry leaves of roselle obtained by washing roselle leaves in water, drying and crushing, and then roasting the product at 20°C-60°C for 2 min-10 min. - 特許庁
本発明は、びわの種、あるいは皮を乾燥した後に、焙煎して細断することにより新鮮さが保たれた健康に有用なびわ茶を提供することを目的とするものである。例文帳に追加
To provide loquat tea retaining freshness and useful for health by drying seeds or skins of loquat followed by roasting and chopping. - 特許庁
砂糖きび茶の製造方法において、砂糖きびを破砕、乾燥、焙煎の各工程において、酸化による変色(赤色)を極力抑えて処理できる砂糖きび茶の製造方法を実現することを課題とする。例文帳に追加
To achieve a method for producing sugar cane tea by which the sugar cane can be treated while suppressing discoloration (red) by oxidation as possible in each step of crushing, drying and roasting of the sugar cane. - 特許庁
好ましくは、水分含量6〜10%の乾燥アルファー化米を120〜160メッシュに粉末化してあり、さらに150℃以上の温度で焙煎してある即席粥の素。例文帳に追加
The stock is preferably prepared by powdering the dried pregelatinized rice with 6-10% moisture content into 120-160 mesh and further roasting the resultant powder at ≥150°C temperature. - 特許庁
クスノキ科タブノキ属植物の根皮、樹皮又は枝葉などから浸出、煎出あるいは乾留して得られる水溶性成分を主たる有効成分として含むところに特徴がある。例文帳に追加
This antipruritic agent for skin comprises a water-soluble ingredient obtained by carrying out percolation, decoction or dry distillation from root bark, foliage, etc., of a plant belonging to the genus Machilus of the family Lauraceae as an active ingredient. - 特許庁
コーヒー豆を焙煎する際に発生するコーヒー豆皮とコーヒー抽出前または抽出後のレギュラーコーヒーの乾燥粉粒とを含んでおり、しかも消臭剤で消臭処理をしてある。例文帳に追加
This matting for an animal includes the seed coats of the coffee beans left when the coffee beans are roasted, and dried powdery particles of a natural coffee before or after the extraction, and is obtained by subjecting them to a deodorant treatment by a deodorizer. - 特許庁
焙煎コーヒー豆中に含まれる油脂成分を少なくとも25%以上除去し、その後乾式にて粉砕処理を行う微粉砕コーヒーの製造方法。例文帳に追加
The method for producing pulverized coffee comprises removing at least ≥25% of oil-and-fat components from roasted coffee beans followed by pulverizing the resultant coffee beans via a dry system. - 特許庁
葉切断工程からフリーズドライの超低温処理工程を用いると、蒸し工程と乾燥工程を省略することが出来るし、粒度選別工程の後に焙煎工程を加えれば、一段と良好なヘチマ茶が得られる。例文帳に追加
It is possible to omit the steaming step and the drying step by using a freeze-dry ultra low-temperature treatment step from the leaf cutting step, and to obtain further excellent sponge gourd tea by adding the roasting step after the particle size selecting step. - 特許庁
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |