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大豆蛋白の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 262



例文

大豆蛋白、カゼイン及び水を主成分として押出機を用いて加熱加圧し膨化してなる組織状蛋白、及びこの組織状蛋白を利用して凍結した加工食品。例文帳に追加

This tissue-like protein obtained by heating, pressurizing and swelling soybean protein, casein and water as main components with an extruder, and to provide the processed food obtained by using the tissue-like protein and then freezing the product. - 特許庁

大豆蛋白溶液と超臨界ないし亜臨界状態の二酸化炭素を連続的に接触保持させ、常圧に戻して二酸化炭素を解放させ蛋白画分を回収、再度加水により懸濁液とする叉はそのままの溶液状態で加熱処理により蛋白を再可溶化させて乾燥し製品とすることで色調、風味に優れかつ蛋白の物性機能にも優れた大豆蛋白を得る。例文帳に追加

As a result of this, it is possible to solve such a problem that there is much market demand for the improvements of flavor and color derived from soybean and physical function of soybean protein products and the improvements are the bottleneck of market expansion of soybean protein products. - 特許庁

大豆蛋白食品素材に、アレルゲンの分解活性及びペプチダーゼ活性を併有する酵素を作用させることを特徴とするアレルゲン低減化大豆蛋白食品の製造方法。例文帳に追加

This method of producing a soybean protein food decreased in allergen contained therein comprises making an enzyme having allergen decomposing activity together with peptidase activity act on a raw material for the soybean protein food. - 特許庁

遠心分離法で鉄キレート化合物を含む水溶液と大豆蛋白粉末を分離し、大豆蛋白粉末を純水で洗浄し、その後乾燥機により乾燥させて完成する。例文帳に追加

The aqueous solution containing the iron chelate compound is separated from the soybean protein powder by a centrifugation method, the soybean protein powder is cleaned with pure water and then dried by a dryer to complete the method. - 特許庁

例文

大豆蛋白粉末に吸着している鉄を水溶液中でキレート形成物質と化学反応させて水溶性の鉄キレート化合物を作りこれを大豆蛋白から分離する。例文帳に追加

Iron adsorbed on soybean protein powder is chemically reacted with a chelate-forming substance in an aqueous solution to form a water-soluble iron chelate compound, which is separated from a soybean protein. - 特許庁


例文

大豆蛋白中のフィチン酸が低減され生体中で微量金属の吸収低下を防止し、また消化酵素に影響しない大豆蛋白の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a process for producing soy protein having decreased phytic acid content, effective for preventing the lowering of absorbability of minor metals in the body and free from influence on digestive enzymes. - 特許庁

大豆蛋白溶液に合成樹脂を多段バッチ式または連続カラム式にて接触させることを特徴とするイソフラボン含量を著しく低下させた大豆蛋白の製造法。例文帳に追加

This method for producing the soybean protein with the remarkably reduced isoflavone content is characterized by bringing a synthetic resin into contact with a soybean protein solution according to a multistage type or a continuous column type. - 特許庁

植物性大豆蛋白に特有のえぐみ、収れん味、穀物臭が低減されている粉末状大豆蛋白素材、その製造法及び該素材含有食品を提供する。例文帳に追加

To obtain a powdered soybean protein material having decreased harsh taste, astringency and cereal odor those are specific to vegetable soybean protein, to provide a method for producing the material and to obtain a food including the material. - 特許庁

さらに、大豆蛋白質100質量部に対し5質量%以上の、リン酸塩若しくはクエン酸塩を添加する大豆蛋白質の乳化安定化方法。例文帳に追加

This method for stabilizing an emulsion of soybean protein comprises adding ≥5 mass pts. of a phosphate or a citrate to 100 mass pts. of soybean protein. - 特許庁

例文

本発明は、大豆蛋白原料(添加する水を除く)中にトレハロースを、0.5〜20.0重量%加え加水し押出機を用いて加熱加圧して押し出すことを特徴とする組織状大豆蛋白の製造法である。例文帳に追加

The method for producing the textured protein includes adding 0.5-20.0 wt.% trehalose to a soybean protein raw material (except water to be added), adding water to the mixture, and extruding the resultant mixture under applied heat and pressure by means of an extruder. - 特許庁

例文

イオン強度0.04以上に加塩した、低変性大豆蛋白質組成物水溶液を、60℃以上且つ、大豆蛋白質の変性温度未満で、30分以上加熱することで殺菌する。例文帳に追加

A solution of low denatured soybean composition salinized with an ion intensity of 0.04 or more is heated for more than 30 min at 60°C or higher but below the denaturing temperature of the soybean protein to disinfect. - 特許庁

分離大豆蛋白等は、等電点付近のpHで沈殿を生じやすく、またざらついた食感を呈するが、「ざらつき」といった食感が改善でき、当該pHで風味も良好な大豆蛋白素材を製造することを課題とする。例文帳に追加

To produce an isolated soybean protein material which is apt to yield a precipitation at a pH in the vicinity of its isoelectric point and exhibiting a rough eat feeling, capable of improving its rough eat feeling, and having a good flavor at the above pH. - 特許庁

大豆蛋白乳化物を含む具材の少ない大豆蛋白膨化食品の製造時に、内部に芯を残さず、生地全体を膨化させることを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing soybean protein swelling food containing a soybean protein emulsified product and slight materials, intended for swelling whole dough leaving no core inside when producing the soybean protein swelling food. - 特許庁

大豆蛋白、水及び油脂を1:(2.8〜5.0):(0〜2.2)の重量比で均質化した大豆蛋白水和物を低速撹拌しながら塩類又は油脂を分割表面に分布させ、次いで成型し。例文帳に追加

This food, a stable, 'gan-modoki'-like puffed food, is obtained by distributing a salt or fat-and-oil on divided surfaces while stirring at low speed a soybean protein hydrate prepared by homogenizing soybean protein, water and fat-and-oil in the weight ratio of 1:(2.8-5.0):(0-22) - 特許庁

大豆、胚芽及び種皮に含まれる大豆蛋白質、大豆イソフラボン、及び大豆食物繊維等の優れた生理効果を持つ成分を豊富に含み、風味が良く、かつ滑らかでしっとりとした食感の良い焼菓子を提供する。例文帳に追加

To provide a baked confection which richly contains ingredients having excellent physiological effects, such as soybean protein, soybean isoflavone, and soybean dietary fibers, contained in raw soybeans, embryo buds and seed coats, and has a good flavor and a good smooth moist texture. - 特許庁

大豆由来の蛋白質、多糖類および/または蛋白質凝固剤から選ばれる一種または二種以上の物質を含有するpH3.5〜8.0で、応力を与えると100〜5000cpの粘度を呈する常態時非流動性大豆蛋白質配合食品例文帳に追加

The objective soybean protein-formulated food nonfluid in a normal condition contains a protein derived from soybeans and at least one kind selected from polysaccharides and/or protein coagulants, having pH 3.5-8.0, and presenting a viscosity at 100-5,000 cp when stress is given thereto. - 特許庁

乾燥固形分中、大豆蛋白素材を30〜70重量%含み、大豆蛋白素材と澱粉質素材の割合が重量比で7:3〜3:7であって、小麦蛋白を実質的に含有しない原料から調製した膨化物を使用することを特徴とするフライ食品用まぶし材。例文帳に追加

The fry food coating material is obtained by using swollen substance prepared from raw material containing 30-70 wt.% of soybean protein raw material based on dried solid, having a weight ratio of the soybean protein raw material to starch raw material of (7:3) to (3:7), and substantially containing no wheat protein. - 特許庁

大豆蛋白質原料にバチルス・サーキュランス(Bacillus circulans) HA12 (FERM P-13428)株または該株由来の蛋白質分解酵素を作用させて得られる植物の不定根形成促進作用を有する大豆蛋白質分解物を有効成分として含有することを特徴とする植物の不定根形成促進剤。例文帳に追加

This plant adventitious root formation promoter is characterized by containing as an active ingredient a soybean proteolysis product having a plant adventitious root formation-promoting action and obtained by making a Bacillus circulans HA12 (FERM P-13428) strain or a protease originated from the stain to act on a soybean protein raw material. - 特許庁

副次的には大豆の11S塩基性サブユニットを殆ど含まない大豆蛋白画分を得ること、しかも7S蛋白と11S蛋白の分画工程を必要とすることなく、また油脂の使用も必須とすることなく、得ることを目的とする。例文帳に追加

This method for producing the fraction soybean protein comprises adding an alcohol to a soybean protein solution with 11S acid subunit and 11S basic subunit each dissociated from each other to adjust the alcohol concentration of the soybean protein solution to 10-60 vol.% and separating precipitated fraction to obtain supernatant fluid fraction. - 特許庁

該方法は、乳脂肪および乳蛋白質を含む混合物と組み合わせて、大豆物質の予備乳化をせずに、分子量約4000ダルトンから約40000ダルトンの大豆蛋白質を含有する乾燥粒子大豆蛋白質成分を含む混合物を提供し、該混合物を加熱調理して、次にそれらの大豆チーズ製品を包装する。例文帳に追加

This method for preparing the process cheese comprises obtaining a mixture containing dry particle soybean protein components containing soybean protein of molecular weight of about 4,000-about 400,000 dalton through combining with a mixture containing milk fat and milk protein without preliminary emulsifying a soybean substance, cooking the mixture and packaging the soybean cheese products. - 特許庁

中間素材(細菌数の少ない半失活大豆粉及び全失活大豆粉)に対して、蛋白質分解酵素を用いて加水分解した後、セルロース系ろ過助剤を添加して水不溶性蛋白質を分離除去することで本発明の目的物であるペプチド含有の大豆有用物質が得られる。例文帳に追加

The method for producing soybean valuable substance comprises hydrolyzing intermediate raw material (such as semi-devitalized soybean powder and entirely devitalized soybean powder each having few germs) using protein splitting enzyme followed by adding cellulosic filter aid to the material so as to separate the water soluble protein for elimination. - 特許庁

大豆及び大豆原料を核酸分解酵素で処理し、蛋白質成分を等電点沈澱、またはアルカリ土類金属による沈澱、または限外濾過で回収して得られる、蛋白質1gに対するプリン体量が2.5mg以下の、低プリン含有大豆加工品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the soybean-processed product having the low purine content of2.5 mg amount of purine body per 1 g protein comprises treating soybeans or a soybean raw material with a nuclease, and collecting a protein component by an isoelectric point sedimentation, a sedimentation by an alkaline earth metal, or an ultrafiltration. - 特許庁

好ましくは噴霧乾燥処理して得られる大豆蛋白粉末に更に粉砕処理を施して大豆蛋白粉末の平均粒径を細粒化し得られるような、平均粒径が20〜60μmの範囲にある粉末状大豆蛋白を、液状の飲食品に使用したときに分散性に優れかつ喉ごし感が著しく改善された液状飲食品を提供することができる。例文帳に追加

The liquid food or drink containing powdery soybean protein in highly dispersed state and having remarkably improved swallowability can be produced by pulverizing soybean protein powder preferably produced by spray-drying process to an average particle diameter of 20-60 μm and dispersing the pulverized soybean protein in a liquid food or drink. - 特許庁

とりわけ味噌汁は、主食を食べるに際しての食欲増進の役割をおかずと共に果たすと同時に、味噌に含まれる大豆蛋白質は、かつての低蛋白の日本食における主要な蛋白源であったし、労働で汗とともに消耗する塩分の補給に大きな役割を果たしていた。例文帳に追加

With staple food, miso soup especially enhanced the appetite together with side dishes and soya beans in miso, a major source of protein when Japanese food was lacking in protein and this also helped to restore salt lost from sweating doing physical labor.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

イカすり身に粉末状大豆蛋白、香辛料、調味料及び小麦粉を加えたものを材料とするイカ煎餅。例文帳に追加

A squid cracker using as ingredients powdered soybean protein, spices, condiments, and wheat flour added to pulped squid meat.  - 特許庁

イカすり身に粉末状大豆蛋白、香辛料、調味料及び小麦粉を加えたものを材料とするイカの形状をしたイカ煎餅。例文帳に追加

A squid cracker, shaped into the form of a squid, using as ingredients powdered soybean protein, spices, condiments, and wheat flour added to pulped squid meat.  - 特許庁

大豆蛋白を含み、βコングリシニン/(βコングリシニン+グリシニン)の比率が70%以上である麺類。例文帳に追加

The noodles contain a soybean protein and has a ratio of β-conglycinin/(β-conglycinin+glycinin) of70%. - 特許庁

肝臓ステアロイル−CoA不飽和化酵素1合成抑制剤として大豆蛋白を有効成分として含有させる。例文帳に追加

This hepatic stearoyl-CoA desaturation enzyme 1 synthesis inhibitor contains a soy protein as an active component. - 特許庁

粉末状分離大豆蛋白質、アントシアニンを含む粉末物及び有機酸を含有させて、飲食用粉末組成物とする。例文帳に追加

This edible and drinkable powdered composition is obtained by incorporating the powdered separated soybean protein, a powdered material containing the anthocyanin and an organic acid. - 特許庁

11Sグロブリンを主成分とした低フィチン酸大豆蛋白質を有効成分とする血中コレステロール低減用組成物。例文帳に追加

This blood cholesterol lowering composition contains a low phytic acid soy protein composed mainly of 11S globulin as an active component. - 特許庁

大豆蛋白質の、7Sグロブリンを含む可溶性画分と11Sグロブリンを含む不溶性画分の分離において、沈澱の分離沈降速度を向上させる。例文帳に追加

To improve the rate of separation and sedimentation of precipitation in fractionation of a soluble fraction comprising 7S globulin and an insoluble fraction comprising 11S globulin of soybean protein. - 特許庁

小麦粉とタピオカ澱粉及び粉末状大豆蛋白素材の3者を組み合わせることを特徴とするピザクラストの製造法。例文帳に追加

The method for producing the pizza crust comprises combining three materials among wheat flour, tapioca starch and powdery soybean protein materials. - 特許庁

大豆発酵物の蛋白質分解酵素の分解液から、アンジオテンシン変換酵素阻害作用を有する新規なヘクサペプチドを提供する。例文帳に追加

To obtain a new hexapeptide having an angiotensin-converting enzyme inhibiting action from a decomposed liquid produced by decomposing fermented soybean with a protease. - 特許庁

当該大豆蛋白含有生地は、保湿剤、食用油脂、炭水化物及び/又は食物繊維を含有していてもよい。例文帳に追加

The soybean protein-containing dough may contain a humectant, edible oils and fats, a carbohydrate and/or an edible fiber. - 特許庁

11S塩基性サブユニットを高純度に含むことのできる分画大豆蛋白の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing fraction soybean protein containing 11S basic subunit at high purity. - 特許庁

植物成分は、セルロース、フスマ、藁、籾殻、バラス、鋸屑、バナナ皮、大豆蛋白、デンプンから選ばれた1または複数の混合を例とする。例文帳に追加

The vegetable component is, for example, one or a plurality of mixtures selected from cellulose, bran, straw, hull balas, sawdust, banana peel, soybean protein and starch. - 特許庁

従って、本発明で得られる大豆蛋白凝固食品は、嚥下困難な高齢者や嚥下障害者の食品として好適である。例文帳に追加

Therefore, the obtained coagulated food of soybean protein is suitable as the food for the aged having difficulty in swallowing and patients of dysphagia. - 特許庁

さらに、圧搾フィルタからの豆乳の噴出が緩やかであり、その衝撃により大豆蛋白が変成することがない。例文帳に追加

Further, since the ejection of the soybean milk from the compression squeezing filter is moderate, the soybean protein is not degenerated by a shock thereof. - 特許庁

0.5重量%以上の大豆蛋白含む練生地に対して生地中2重量%以上の魚肉おとし身を用いることにより改善する。例文帳に追加

Ground fish meat can be used as a main ingredient other than soybean protein of kneaded paste and picked fish meat. - 特許庁

高齢者や嚥下障害者の食品として好適な大豆蛋白凝固食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a coagulated food of soybean protein suitable as a food for the aged and patients of dysphagia. - 特許庁

組織状大豆蛋白を原料に用い、納豆菌による発酵後、これを乾燥させて得た、油分が0.5%〜30%である納豆スナック。例文帳に追加

The fermented soybean snack is obtained by using textured soy protein as raw material, fermenting the protein with bacillus natto followed by drying the fermented protein, and contains 0.5-30 wt.% of oil content. - 特許庁

水産練製品、特に蒲鉾原料、大豆蛋白製品、特にがんもどき原料及び畜肉加工製品、特につくね原料等の加工装置例文帳に追加

DEVICE FOR PROCESSING FISH PASTE PRODUCT, ESPECIALLY BOILED FISH PASTE RAW MATERIAL, SOYBEAN PROTEIN PRODUCT, ESPECIALLY GANMODOKI RAW MATERIAL, PROCESSED MEAT PRODUCT, ESPECIALLY TSUKUNE RAW MATERIAL, OR THE LIKE - 特許庁

本発明の化粧料組成物は、大豆水抽出物に沈殿処理を施して得られる蛋白質含有凝固物で構成されている。例文帳に追加

This cosmetic composition is constituted by a protein-containing coagulated material obtained by performing a sedimentation treatment for an aqueous extract of soybean. - 特許庁

凝固剤の投入後に大豆蛋白と水分を分離させるさせるに際し、上澄み水の40〜60%を除去してから辛味成分を添加する。例文帳に追加

When separating soybean protein and water after adding a coagulating agent, the spicy taste component is added after removing 40-60% supernatant water. - 特許庁

本発明のシート状食品の製造方法は、大豆蛋白含有生地を、ドラムドライヤーを用いてシート状に成形することからなる。例文帳に追加

This method for producing the sheet state food consists of forming soybean protein-containing dough as a sheet state by using a drum drier. - 特許庁

風味を損なうことなく、アレルゲンを低減化し得る大豆蛋白食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of producing soybean protein food, capable of decreasing allergen contained, without deteriorating the taste of the food. - 特許庁

本発明によれば、大豆蛋白を高度に含有したシート状食品(湯葉様食品)を簡便に製造することができる。例文帳に追加

Thereby, it is possible to simply produce the sheet state food (dried bean curd like food) highly containing the soybean protein. - 特許庁

大豆蛋白中の7S及び11S成分を別途に加水分解して得られるポリペプチドと水溶性多糖類及び熱凝固性蛋白とを含有する起泡剤組成物。例文帳に追加

This foaming agent composition is such one as to contain polypeptide obtained by hydrolyzing 7S and 11S components of soybean protein separately, water-soluble polysaccharides and thermo-coagulative protein. - 特許庁

蛋白質(CP)が乾燥固形分換算で60%以上90%未満、NSI(窒素溶解性指数)が30以上90未満である粉末状大豆蛋白を用いることを特徴とするピザクラストの製造法。例文帳に追加

The method for producing the pizza crust comprises using powdery soybean protein having60% and <90% crude protein (CP) expressed in terms of dried solid content and having30 and <90 NSI (nitrogen-solving index). - 特許庁

例文

抗酸化剤の製造における、大豆グリシニンを総蛋白質の60重量%以上含有する蛋白質組成物の加水分解物の使用方法。例文帳に追加

The method for using the hydrolysate of a protein composition containing soybean glycinin by60 wt.% of the total protein in the production of the antioxidant is further provided. - 特許庁

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