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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 本醸造の意味・解説 > 本醸造に関連した英語例文

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本醸造の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 183



例文

酒の醸造方法例文帳に追加

SAKE-BREWING PROCESS - 特許庁

酒の醸造方法例文帳に追加

METHOD FOR BREWING SAKE - 特許庁

酒特別本醸造例文帳に追加

Japanese liquor special honjozoshu  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醸造用の酵母菌例文帳に追加

a yeast fungus used to produce sake  - EDR日英対訳辞書

例文

木宿2006年醸造例文帳に追加

Hachihongi-shuku, 2006, brewery town  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

酵母と同じように、日本醸造協会の「醸造用乳酸」もある。例文帳に追加

Same as with yeasts, there are "lactic acid bacteria for brewing" by the Brewing Society of Japan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一部の大手日醸造メーカーは、外国で日酒の醸造を行っている。例文帳に追加

Some large sake brewing companies have been brewing sake in foreign countries.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

四季醸造(しきじょうぞう)は、冬の寒い時期だけでなく、一年を通じて日酒を醸造すること。例文帳に追加

Four seasons brewing is the brewing of Japanese sake (rice wine) throughout the year and not just in the cold of winter.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

江戸時代の日酒の四季醸造における新酒の位置づけについては「四季醸造」を参照。例文帳に追加

For the standing of shin-shu amongst Japanese rice wine brewed across the four seasons in Edo period Japan, refer to the publication 'Four-Season Brewing.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

酒の歴史醸造業の近代化の軟水醸造法によって全国的に有名になった。例文帳に追加

They became well known across the country for the soft water sake brewing method developed in the latter of the Meiji period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

本醸造例文帳に追加

Japanese liquor honjozoshu (a sake brewed with rice of polishing ratio not exceeding 70 % as main material and distilled alcohol of as auxiliary material not exceeding 10 % of rice by weight)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒は、次の過程を経て醸造される。例文帳に追加

Sake is brewed through the following stages during the process.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

現在の醤油生産は、本醸造がその多くを占める。例文帳に追加

Today, produced soy-sauce is largely honjozo.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

現代日語でも酒を醸造することを「醸(かも)す」という。例文帳に追加

In modern Japanese, the word 'kamosu' (醸す) means sake brewing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ただし、基的には醸造酒でしか燗は行われない。例文帳に追加

However, basically, kan is done only to brewage.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

木宿佐賀県鹿島市醸造例文帳に追加

Hachihongi-shuku, Kashima City, Saga Prefecture, brewery town  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本醸造協会によって頒布される酵母。例文帳に追加

Yeasts distributed by the Brewing Society of Japan  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

主として純米酒・本醸造酒用。例文帳に追加

It is mainly used for junmai-shu and honjozo (authentically-brewed)-shu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

主として純米酒・本醸造酒用。例文帳に追加

It is mainly used for junmai-shu and honjozo-shu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒の醸造法を研究したことで有名。例文帳に追加

He was well known for studying the brewing method of Sake (Japanese liquor).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

公益財団法人 日本醸造協会で例文帳に追加

Public interest organization brewing society of japan - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書

においては、江戸時代初期までは四季醸造と名づけられる技術があり、新酒、四季醸造(あいしゅ)、四季醸造(かんまえざけ/かんまえさけ)、寒酒(かんしゅ)、四季醸造(はるざけ)と年に五回、四季を通じて酒が造られていた。例文帳に追加

There was a technique called shikijozo used until the early Edo Period, and shinshu (new sake), aishu, kanmaezake, kanshu (cold sake) and haruzake (spring sake) were brewed five times annually.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

水20、蒸し米30及び麹米40を醸造容器10に投入して発酵させて、日酒を醸造する醸造工程と、該醸造工程にて醸造された日酒(モロミ50)を加熱殺菌処理することなく冷凍することで酒酵母を殺菌する冷凍殺菌工程とを備える。例文帳に追加

This method for producing the Japanese sake comprises a fermenting process of putting water 20, steamed rice 30 and malted rice 40 in a fermenting container and fermenting the Japanese sake, and a process of freezing and sterilizing process of freezing the Japanese sake (mash 50) fermented in the fermentation process without heat-treating for sterilizing sake yeast. - 特許庁

JAS特級の条件には「本醸造であること」という項目も含まれているため、特級醤油であれば常に本醸造醤油である。例文帳に追加

Requirements for special grade by Japan Agricultural Standard contain the item of 'it must be honjozo,' which means the special grade soy-sauce must be 'honjozo' soy-sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

主に日醸造に用いられており、酒米の王様といわれる。例文帳に追加

It is mainly used for sake (rice wine) brewing, and it is called the king of sake rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

さらに同年、日麦酒醸造会社を設立し、社長に就任。例文帳に追加

Furthermore, he established Japan Beer Company Ltd. (Ebisu Beer) and became the president.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本醸造醤油の場合は、混合醸造方式・混合方式を利用することができないため、理論的に2週間では不可能と言ってよい。例文帳に追加

It's theoretically impossible for honjozo soy-sauce to be produced within two weeks as it is unable to use the mixed fermented method and the mixed method.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醸造アルコールを添加された日酒が醸造酒であるか否かという問題については、ひとまず考えないことにする。例文帳に追加

The problem whether Japanese sake with distilled alcohol added is a brewage or not is put aside for right now.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本醸造協会や地方自治体の試験研究施設から頒布されるほか、大学や各醸造所が独自に分離・培養するものもある。例文帳に追加

Sake yeasts are distributed by laboratories or research institutes of Brewing Society of Japan or local municipalities, in addition, some universities and breweries isolate and culture them on their own.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

製法が異なります。焼酎は蒸留酒で、ウイスキーの仲間です。日酒は醸造酒です。例文帳に追加

They’re made differently. Shochu is distilled and is similar to whiskey. Sake is brewed. - Weblio英語基本例文集

酒はビールやワインとおなじく醸造酒に分類され、原料を発酵させてアルコールを得る。例文帳に追加

Sake is classified as a brewage same as beer and wine and alcohol is obtained by fermenting raw materials.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一般に吟醸酒や本醸造に比べて濃厚な味わいであり、蔵ごとの個性が強いといわれる。例文帳に追加

Generally speaking, junmaishu has a thicker consistency compared to ginjoshu and honjozo and the uniqueness of each brewery is strong.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

初めて清酒がここで醸造されたという伝承があり、「日清酒発祥之地」の碑が建つ。例文帳に追加

There is a tradition that seishu was first brewed in this place and there is a monument of the "Birthplace of seishu in Japan."  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

現在、国内で生産されている醤油の大半が本醸造であり、また濃口が大半を占める。例文帳に追加

Soy-sauce produced within the nation is mainly honjozo, and koikuchi soy-sauce makes up most of it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

造り酒屋(つくりざかや)とは、蔵で日酒を醸造し、店舗でそれを販売する職業。例文帳に追加

The trade of sake brewers in Japan involves; making Japanese rice wine (sake) in warehouses and selling sake in retail outlets.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

明治以降、産業革命の波がしだいに日醸造業にもおよんだ。例文帳に追加

Since the Meiji period, a new wave of industrial revolution had been gradually affecting the brewing industry in Japan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

だが、日における醸造の原初的な段階を物語るものとしてこれらの史跡も貴重である。例文帳に追加

However, these historic sites are important because they show the original stage of brewing in Japan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

同じようなインパクトを以って1970年代には「本醸造宣言」する酒蔵が話題になったものである。例文帳に追加

In the 1970s, the sake breweries which 'declared brewing honjozo' were in the news, which gave the same impact as that news.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

清酒酵母(せいしゅこうぼ)とは、日醸造に用いられる酵母の総称。例文帳に追加

Sake yeast is the generic term referring to yeasts used for brewing sake (Japanese liquor).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒屋(さかや)とは、鎌倉時代に始まった、日酒を醸造し、販売する業者を指す。例文帳に追加

Sakaya indicates an operator of the sake-producing/selling business that started in the Kamakura period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒屋を廃業したり、日醸造器の売却や貸借をする者には届けださせた。例文帳に追加

Those who closed the brewery and who sold or rented a sake container were required to report accordingly.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

色が淡くてもコクのあるうま味を有する本醸造淡色醤油及びその製法の提供。例文帳に追加

To provide brewed pale-colored soy sauce having palatability with good body even if having pale color, and to provide a method for producing the soy sauce. - 特許庁

ただし、昨今の日酒には醸造アルコールという名称で、蒸留酒が添加されるケースが多々あり、そのような日酒(いわゆるアル添酒)の場合、醸造酒とは言えないのではないかとの指摘もある。例文帳に追加

However, nowadays, there are many cases of Japanese sake added distilled alcohol in the name of 'brewage alcohol,' and some point out that the Japanese sake in that case (so-called 'alcohol-added sake') could not be called as brewage.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

にこれら近代醸造学が導入されたのは、明治になってからであるが、初めは日酒のためではなくビールの醸造技術を学ぶ過程で、「発酵をうながす微生物」として英語yeastやドイツ語Hefeが語彙として入ってきた。例文帳に追加

Modern brewing techniques were introduced to Japan in the Meiji period, on which occasion an English word yeast and a German word Hefe were imported to refer to 'microorganisms that promote fermentation' in the course of studying beer brewing techniques instead of sake brewing techniques.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醸造用乳酸(じょうぞうようにゅうさん)とは、日酒の醸造過程における日酒酒母造りで必要とされる純度の高い乳酸のことである。例文帳に追加

The lactic acid for making sake is the high-purity lactic acid required in making yeast mash in the process of brewing Japanese sake (rice wine).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

並行複発酵と呼ばれるこの日酒独特の醸造方法が、他の醸造酒に比べて高いアルコール度数を得ることができる要因になっている。例文帳に追加

This unique brewing method for sake, called parallel multi-stage fermentation, is the factor that makes it possible for it to have a higher alcohol content than other brewages.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

やがて明治40年(1907年)に日本醸造協会が主催する第1回全国清酒鑑評会が、さらに明治44年(1911年)には国立醸造試験所によって第1回全国新酒鑑評会が開催されることになる。例文帳に追加

Later, the first National Seishu (sake) Competition was held by the Brewing Society of Japan in 1907, and the first Zenkoku Shinshu Kanpyokai was held by the National Research Institute of Brewing in 1911.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ここで高い順位を取るなどして客観的に優秀と評価された酵母を、醸造協会(現在の日本醸造協会)が分離、純粋培養し、全国の酒蔵に頒布するというシステムがやがて整えられていった。例文帳に追加

Over time, a system for Brewing Society (present-day Brewing Society of Japan) to isolate, pure-culture, and distribute the high-prize winning yeasts that were objectively evaluated as excellent at the fair to breweries throughout Japan was established.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

発明は、大豆が含有する栄養素を発酵反応により、人体に容易に摂取可能な大豆エキスに転化して醸造酒に付加することで、大豆エキス入り醸造酒を得る製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean essence-containing fermented liquor in which a nutrient contained in soybean is converted by fermentation reaction to a soybean essence to be easily taken in the human body and added to fermented liquor. - 特許庁

例文

1893年には日人の醸造学者矢部規矩治(やべ・きくじ)博士によって、日酒の日酒醪(もろみ)から清酒酵母が分離された。例文帳に追加

In 1893, Dr. Kikuji YABE, who was a Japanese zymologist, isolated sake yeast from Nihonshu moromi (raw unrefined sake) of sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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