生肉を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 74件
陸生肉食動物例文帳に追加
terrestrial carnivores - 日本語WordNet
水生肉食昆虫類例文帳に追加
aquatic carnivorous insects - 日本語WordNet
生肉片用接着組成物例文帳に追加
ADHESIVE COMPOSITION FOR RAW MEAT PIECE - 特許庁
骨から生肉を削ぐためでも例文帳に追加
Not for tearing down raw meat from bones - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
生食用生肉の風味改良変質防止剤及びその方法、それを含有する生肉例文帳に追加
FLAVOR IMPROVING AND DETERIORATION PREVENTING AGENT FOR FRESH MEAT FOR EATING RAW, METHOD FOR IMPROVING FLAVOR AND PREVENTING DETERIORATION, AND FRESH MEAT CONTAINING THE AGENT - 特許庁
生肉鮮魚類の保存方法及び保存容器の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR STORING RAW MEATS OR FRESH FISHES AND METHOD FOR PRODUCING STORAGE CONTAINER - 特許庁
高級牛肉から豚肉まで肉の種類や状態に応じて常に最適な設定で生肉をスライスすることができる生肉スライス機を提供する。例文帳に追加
To provide a raw meat slicer capable of constantly slicing raw meat with an optimum setting depending on a kind or condition of meat from fine beef to pork. - 特許庁
肝臓または生肉の色をしたカサの付いた人気のある食用キノコ例文帳に追加
a popular edible fungus with a cap the color of liver or raw meat - 日本語WordNet
ヒレのような前肢を持ち、後肢のない、大型の水生肉食哺乳類:クジラなど例文帳に追加
large aquatic carnivorous mammal with fin-like forelimbs no hind limbs, including: whales - 日本語WordNet
生肉鮮魚類を容器内で保存する方法であって、前記生肉鮮魚類の表面付着水分の標準酸化還元電位が、標準水素電極を基準電極として、−10〜−1000mVである生肉鮮魚類の保存方法。例文帳に追加
This method for storing raw meats or fresh fishes in a container, is characterized in that the standard oxidation-reduction potential of water adhered to the surface of the raw meats or fresh fishes is -10 to -1000 mV, when a standard hydrogen electrode is used as a standard electrode. - 特許庁
尾ひれとして変化した肢が付いた、遊泳専門の流線形の体を持つ水生肉食動物例文帳に追加
aquatic carnivorous mammal having a streamlined body specialized for swimming with limbs modified as flippers - 日本語WordNet
塩量は生肉10貫当たり、大粒なら6斤、中粒なら5斤、小粒なら4.5斤ほど。例文帳に追加
For large abalone about 3.6kg of salt is required for 37.5kg of meat, for middle-sized abalone about 3kg of salt, and about 2.7kg of salt for those of smaller size. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚介類生肉について加熱処理による蛋白変性を起こさせず、しかも魚介類生肉片同士を一体化して取り扱いやすい加熱加工食品およびその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide cooked processed food in which pieces of raw fish and shellfish meat are integrated to be easily treated without protein denaturation in the raw fish and shellfish meat caused by heating process; and a method for producing the same. - 特許庁
冷凍または冷蔵生肉の温水ボイルによりレトルト食品の肉が硬くなることを防止した。例文帳に追加
The meat in the retort food is prevented from hardening by boiling a frozen or a cold-stored raw meat with hot water. - 特許庁
本発明に係る肉類の巻物の製造方法は、生肉を塩ずりする工程と、前記塩ずり後の生肉を成形する工程と、前記成形した生肉にスライス状食品素材を巻いて巻物素材とする工程と、前記巻物素材に通電して加熱する通電加熱工程を含むことを特徴とする。例文帳に追加
The method for producing a meat roll comprises the following processes: a process of preliminarily salting raw meat, a process of forming the preliminarily salted raw meat, a process of rolling the formed raw meat with a sliced food material to obtain a roll material, and an electrical heating process where the roll material is electrically heated. - 特許庁
日本語「なます」の語源は不明であるが、「なましし(生肉)」「なますき(生切)」が転じたという説がある。例文帳に追加
The word origin of 'namasu' in Japanese is unknown, but some say that 'namashishi' (raw meat) or 'namasuki' (raw cut) are the origin. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
「なます」の語源は不明であるが、「なましし(生肉)」「なますき(生切)」が転じたという説がある。例文帳に追加
The origin of the word 'namasu' is unknown, but there are theories that it was derived from 'namashishi' (literally, raw meat) or 'namasuki' (literally, raw sliced). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚介類生肉片の集合物を素材とし、魚介類生肉の食感を維持できるようにミオシン重鎖を残存させてジュール加熱の利用により加熱成形した魚介類成形加工食品とする。例文帳に追加
The fish and shellfish processed food is obtained by hot-forming an aggregate of raw fish and shellfish meat pieces as materials by utilizing Joule heating while leaving myosin heavy chains so that the texture of the raw fish and shellfish meat can be retained. - 特許庁
生肉を利用して、外観がよく、引裂性に優れ、手軽に与えることのできるペット食品を提供する。例文帳に追加
To obtain a pet food having good appearance, excellent in tearing property and capable of lightly providing by utilizing raw meat. - 特許庁
鶏肉ささ身、スナギモ、馬肉等の畜肉の生肉を、糖類を主成分とする保存浸漬液に浸漬する。例文帳に追加
Raw meat of the meat of the breast of a chicken, muscular stomach, horse meat, etc., is immersed in preserved immersing liquid consisting mainly of saccharide. - 特許庁
また素材は生肉や生魚とは限らず、家畜の内臓に火を通して野菜類と和えたフェもある。例文帳に追加
Also, the materials are not always raw fish or raw meat and some fues are made by heating the innards of farm animals and mixing them with vegetables. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生肉類を粉砕して形成された生肉ペースト11が、固形の主食用素材10の表面にコーティングされ乾燥されて固形化され、ジャーキー風の高い嗜好性を有する主食用のペットフード20を実現している。例文帳に追加
The pet food 20 for staple food having jerky-like high palatability is produced by coating the surface of a solid staple food material 10 with raw meat paste 11 formed by crushing raw meat, and drying the coated staple food material to be solidified. - 特許庁
生肉や生水産物の電子レンジ調理方法と電子レンジ調理用調味料、及び電子レンジ調理食品例文帳に追加
METHOD FOR COOKING RAW MEAT AND/OR RAW FISHERY PRODUCT IN MICROWAVE OVEN, SEASONING MATERIAL FOR MICROWAVE OVEN COOKING AND FOOD FOR COOKING WITH MICROWAVE OVEN - 特許庁
ことわざや慣用句での「膾」は、古代中国の切り分けた生肉や生魚による料理を意味することが多い。例文帳に追加
Namasu' in proverbs and common expressions often means the dishes which used the fillets of raw meat and raw fish in ancient China. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生肉中の水分を3〜30質量%減少させる加熱処理を行って、生肉中の蛋白を熱変性させた肉に、澱粉質素材及びその他の食品素材を添加し、擂砕、成型、膨化乾燥を行うこと例文帳に追加
The method for readily producing snack-like food with high content of meat comprises adding starch raw material and other food raw material to meat obtained by causing heat denaturation on the protein in the raw meat through conducting heat treatment so as to reduce by 3-30 mass% of moisture in the raw meat, and mashing, molding, swelling and drying the mixture. - 特許庁
生肉ブロック等を円滑にスライスできながら、作業の安全性向上、食品安全性向上、食品衛生向上を可能とする。例文帳に追加
To improve the safety of work, safety of food, and sanitation of the food while smoothly slicing a raw meat block. - 特許庁
酢酸ナトリウム(a)、有機酸及びその酸性塩(b)の少なくとも1種とグリシン及びDL−アラニン(c)の少なくとも1種を含有する生食用の生肉風味改良変質防止剤が、予想外に生食用の生肉の風味の改善と日持性向上に効果を示す。例文帳に追加
This flavor improving and deterioration preventing agent for fresh meat for eating raw includes sodium acetate (a), at least one kind selected from organic acid and its acid salt (b), and at least one kind selected from glycine and DL-alanine (c), and unexpectedly, shows the effects of improving flavor of fresh meat for eating raw and enhancing storable duration thereof. - 特許庁
原料となる生肉塊が大きい場合はスライスし、筋繊維が多く結合が強い場合には、一部筋きりをしておく。例文帳に追加
When the raw meat mass of raw material is large, the meat mass is sliced and when ratio of muscular fiber in the raw meat mass is high and bond of the muscular fiber is strong, the muscle is partially removed. - 特許庁
柔らかい生肉のスライス肉片mを、二つ折りにして搬送することができるスライス肉片mの折畳搬送装置を提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus for folding and carrying sliced meat piece (m) capable of folding the sliced meat piece (m) of flexible raw meat into two and carrying it. - 特許庁
食用の生肉をアルカリ性水溶液に浸漬し、次いで電子チャージ方式で静電場処理することを含む、加熱調理用肉の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the meat for cooking includes soaking the raw meat for the food in an alkaline aqueous solution, and subjecting the resultant meat to the electrostatic field treatment by the electron charge method. - 特許庁
生肉やトウモロコシの皮などの繊維質を多量に含む厨芥であっても容易に粉砕することができるディスポーザーを提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a disposer which can crush garbage easily even when the garbage contains a large amount of raw meat and cellulosic materials such as cornhusks. - 特許庁
なお、タルタルステーキは13世紀頃にヨーロッパにまで攻め込んでいたモンゴル帝国のテュルク系民族タタール人が食べた生肉料理を原型としている。例文帳に追加
Incidentally, the origin of 'steak tartar' is a raw meat dish which the Turkic Tartar of the Mongolian Empire ate, who invaded as far as Europe around the thirteenth century. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生肉片の接着品が、加熱・非加熱にかかわらず食品加工上充分な接着力を有し、蛋白系物質或いは多糖類系物質といったゲル化剤を必須としない、接着作業猶予時間を制御でき、また取り扱いが容易、且つ安価な生肉片用接着組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an inexpensive adhesive composition for raw meat piece for giving sufficient adhesiveness in food processing to a raw meat piece adhering product regardless of being heated/unheated, requiring no gelling agent such as a protein-base substance or polysaccharides-based substance as the essential ingredient, controlling adhesion work extension of time, and easy to handle. - 特許庁
外形に比較的大きな丸みを有する豚ロースなどのブロック肉や柔らかい生肉などであっても確実に切り離すことができる食肉スライサーを提供する。例文帳に追加
To provide a meat slicer using a rotary knife, surely separating block meat of pork loin or the like whose outer shape is comparatively largely rounded or tender raw meat. - 特許庁
次いで、この電子レンジ調理用調味料が生肉や生水産物の表面上で固定化されるように味付けを施すことにより電子レンジ調理食品とする。例文帳に追加
Then, the food for cooking with the oven is provided by seasoning the raw meat and/or raw fishery product so as to fix the seasoning material on the surface of them. - 特許庁
外形に比較的大きな丸みを有する豚ロースなどのブロック肉や柔らかい生肉などであっても確実に切り離すことができるブロック肉スライサーを提供する。例文帳に追加
To provide a block meat slicer which can surely cut off even block meat, such as pork loin having an outside shape with a relatively large radius of curvature, and tender raw meat. - 特許庁
食用の生肉を電子チャージ方式で静電場処理をした後、加熱調理で肉汁の損失が少ないジューシー感のある肉の加工方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for processing meat to provide the meat having juicy feeling with little loss of meat juice by subjecting raw meat for food to electrostatic field treatment by an electron charge method. - 特許庁
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:![]() |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2025 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright (c) 1995-2025 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |