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糖化酵素の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 230



例文

草本系バイオマスのリグニンを十分に除去して、酵素によるセルロースの糖化反応を容易にすることができる草本系バイオマスの糖化前処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for saccharification pretreatment of herbaceous biomass which sufficiently removes lignin of herbaceous biomass and facilitates a cellulose saccharification reaction caused by an enzyme. - 特許庁

安全でかつ簡便に用いることができる、ヒト等の哺乳類におけるタンパク質の非酵素糖化反応(グリケーション。メイラード反応ともいう)を抑制するタンパク質糖化反応抑制剤を提供する。例文帳に追加

To provide a protein saccharification inhibitor usable safely and easily, and inhibiting protein nonenzymatic saccharification reaction (also referred to as glycation, or Maillard reaction ) in a mammal such as a human. - 特許庁

セルロースの結晶化度を減じるように木質系バイオマスを微粉砕し、得られた微粉分画をアルカリ酸化処理し、当該アルカリ酸化処理した後の固形分を酵素により糖化する(糖化処理)。例文帳に追加

The method is configured to: pulverize the wood-based biomass so as to reduce crystallinity of cellulose; apply alkali oxidation treatment to an obtained fine fraction; and saccharify (apply saccharification) the solid content after applying the alkali oxidation treatment by an enzyme. - 特許庁

木本植物の樹皮に含まれるセルロース及びヘミセルロースを酵素処理によって高収率で糖化することを可能とする樹皮の前処理方法及び該前処理樹皮を糖化する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for pre-treating bark and a method for saccharifying the pre-treated bark, enabling a high yield saccharification by the enzyme treatment of cellulose and hemicellulose contained in the bark of an arboreous plant. - 特許庁

例文

糖化ヘモグロビンの糖化されたβ鎖N末端を分離操作せず酵素を用いて特異的に測定する方法、測定試薬キットを提供する。例文帳に追加

To provided a method for specifically determining the glycated β-chain N-terminal of a glycated hemoglobin using an enzyme without any separation operation, and to provide a determination reagent kit therefor. - 特許庁


例文

試料中の糖化アルブミンの濃度を酵素を用いて測定し、別途に測定した試料中の総アルブミンの濃度に対する比率を求めることを特徴とする糖化アルブミンの測定方法。例文帳に追加

This method for assaying the saccharogenic albumin, characterized by measuring the concentration of the saccharogenic albumin in a specimen with an enzyme and then determining the ratio to the otherwise measured concentration of all albumins in the specimen. - 特許庁

樹皮を糖類製造用の原料として利用する際に、より少ない投入エネルギーで効率的に糖化するための前処理方法及び酵素糖化方法の提供する。例文帳に追加

To provide a method of pre-treatment and enzymatic saccharification for efficiently saccharifying bark by a less input energy in the case of utilizing the bark as a raw material for producing the saccharides. - 特許庁

糖化酵素の活性を損なうことなく、高温で発酵できる微生物を利用して、併行糖化発酵を行うことを可能とする、セルロース系バイオマスからの発酵生産物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermentation product from a cellulose-based biomass without damaging the activity of a saccharifying enzyme, and utilizing microorganisms capable of fermenting at a high temperature to enable the performance of parallel saccharifying fermentation. - 特許庁

木本植物の樹皮を切断し、加熱・加圧下において二酸化炭素溶解水で前処理し、次いで、酵素により糖化する木本植物の樹皮の糖化方法。例文帳に追加

The method for saccharifying bark of woody plant includes cutting bark of a woody plant, pretreating the cut bark with an aqueous solution of carbon dioxide under heating and pressure, then saccharifying the pretreated bark with an enzyme. - 特許庁

例文

膨化した膨化物4は、粉砕し粉砕物5とし、粉砕された粉砕物5に約0.4%のグルコアミラーゼ酵素6のみを添加し糖化糖化物7とする。例文帳に追加

A puffed material 4 is pulverized to be a pulverized product 5 and about 0.4% glucoamylase 6 is solely added to the pulverized product 5 to saccharify the material to be a saccharified product 7. - 特許庁

例文

木材を切断し、加熱・加圧下において二酸化炭素溶解水に浸漬して所定条件で前処理し、次いで、酵素により糖化する木材の糖化方法。例文帳に追加

The method for saccharifying a wood material includes cutting the wood materials, pre-treating by immersing them in carbon dioxide-dissolved water under heating and pressurizing under previously set conditions, and then saccharifying the resulting material by the enzyme. - 特許庁

原料を加圧熱水で処理する熱水処理工程、その熱水処理物を機械的粉砕処理する機械的粉砕処理工程及びその機械的粉砕物を酵素糖化処理する糖化処理工程を含む処理方法である。例文帳に追加

A method for treating lignocellulosic biomass is provided, comprising the step of treating the raw material biomass with pressurized hot water, the step of subjecting the resultant hot-water-treated product to mechanically grinding treatment and the step of subjecting the resultant mechanically ground product to saccharifying treatment with an enzyme. - 特許庁

大根おろしに存在する糖化酵素を用いて澱粉質原料を糖化させることによって糖化液を得る糖化段階と、前記糖化液を発酵させることによって発酵液を得る発酵段階と、前記発酵液を蒸留させることによって蒸留液を得る蒸留段階と、を含む澱粉質原料の酒類の製造方法が提供される。例文帳に追加

The method for producing the liquors of the starchy raw material comprising a saccharifying stage of saccharifying the starchy raw material with a saccharifying enzyme present in a grated Japanese radish and thereby affording a saccharified liquor, a fermenting stage of fermenting the saccharified liquor and thereby providing a fermentation liquor and a distilling stage of distilling the fermentation liquor and thereby affording a distillate is provided. - 特許庁

古紙を酵素糖化し、その糖をグルコン酸発酵してグルコン酸を製造する方法であって、古紙を糖化して糖化液とする工程と、その糖化液をアスペルギルス(Aspergillus)属に属する菌を用いてグルコン酸発酵する工程とを有し、前記グルコン酸発酵が、グルコン酸発酵液の一部を新しい糖化液と入れ換えてなされる。例文帳に追加

The method for producing gluconic acid comprises enzymatic saccharification of waste paper, and gluconic fermentation of the obtained saccharide to produce gluconic acid, wherein the method comprises a process for saccharifying waste paper to obtain a saccharified solution and a process for gluconic fermentation of the obtained saccharified solution with a bacterium belonging to genus Aspergillus, and the gluconic fermentation is performed by replacing a part of the gluconic fermentation solution with a new saccharified solution. - 特許庁

木質バイオマスを原料とした微生物による糖化発酵システムにおいて、酵素を再利用してコストを低減させるとともに、五炭糖の蓄積による糖化率の低下を回避して、高い生産性で発酵生成物を得ることのできる糖化発酵システムを提供する。例文帳に追加

To provide a saccharification and fermentation system that reuses an enzyme to reduce cost, avoids reduction in the saccharification ratio by accumulation of pentose and obtains a fermentation product in high productivity in a saccharification and fermentation system by a microorganism, using woody biomass as a raw material. - 特許庁

糖化アルブミン、及び、スクロース等の二糖類を含有することを特徴とする糖化アルブミンの管理試料を提供し、これを酵素法による検体中の糖化アルブミンの検出において用いることにより、上記の課題を解決し得ることを見出した。例文帳に追加

This control sample of glycated albumin contains the glycated albumin and a disaccharide such as sucrose or the like and is used for detecting the glycated albumin in a specimen by the enzymatic method. - 特許庁

本発明は、1)グロブリン成分及びアスコルビン酸の影響回避、2)プロテアーゼ及び少なくとも糖化アミノ酸に作用する酵素の安定化、3)正確にアルブミンを測定、4)糖化ヘモグロビンの影響回避を行うことにより、糖化蛋白質を正確に測定するための組成物、測定方法を提供する。例文帳に追加

A composition for accurately assaying the glycoprotein is provided by (1) avoiding the effect of globulin and ascorbic acid components, (2) stabilizing proteases and at least enzymes acting on glycated amino acids, (3) measuring albumin accurately and (4) avoiding the effect of glycated hemoglobin. - 特許庁

グロブリン成分及びアスコルビン酸の影響回避、プロテアーゼ及び少なくとも糖化アミノ酸に作用する酵素の安定化、正確にアルブミンを測定、糖化ヘモグロビンの影響回避を行うことにより、糖化蛋白質を正確に測定するための組成物、測定方法を提供する。例文帳に追加

To provide compositions for accurately assaying a glycated protein by avoiding effects of globulin components and ascorbic acid, stabilizing proteases and at least enzymes acting on glycated amino acids, accurately assaying albumin, and assaying glycated protein while avoiding the effects of glycated hemoglobin, and an assay method. - 特許庁

次の1)〜3)の工程を同一反応槽中で行うことよりなる糖化タンパク質の割合の測定方法; 1)被検液中のタンパク質の定量、2)該タンパク質のプロテアーゼ処理、及び、3)糖化アミノ酸に作用する酵素を用いた糖化アミノ酸の定量。例文帳に追加

This method for assaying the proportion of the saccharified protein comprises carrying out the following steps (1) to (3) in the same reaction vessel: (1) determination of the protein in the test solution; (2) protease-treatment of the protein; and (3) determination of the saccharified protein by using an enzyme acting on a saccharified amino acid. - 特許庁

穀類を膨化装置で膨化させ、次にこの膨化物を微粉砕し、得た粉状体に水を加え、麹菌または酵素処理を施し、所定時間発酵および液化糖化させることにより、液化糖化物を得るようにしたことを特徴とする穀類の液化糖化物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing liquified saccharified cereal includes swelling cereal by the swelling apparatus, pulverizing the swollen cereal, adding water to the resulting powdery cereal, treating the mixture with the Aspergillus oryzae or enzyme, fermenting the mixture for a prescribed period of time, and liquifying and saccharifying the fermented mixture to thereby obtain the liquified saccharified substance. - 特許庁

本発明は、1)グロブリン成分及びアスコルビン酸の影響回避、2)プロテアーゼ及び少なくとも糖化アミノ酸に作用する酵素の安定化、3)正確にアルブミンを測定、4)糖化ヘモグロビンの影響回避を行うことにより、糖化蛋白質を正確に測定するための組成物、測定方法を提供する。例文帳に追加

Compositions for accurately assaying a glycoprotein by (1) avoiding effects of globulin and ascorbic acid components, (2) stabilizing proteases and at least enzymes acting on glycoamino acids, (3) accurately assaying albumin, and (4) avoiding the effects of glycohemoglobin, and an assay method are provided. - 特許庁

大麦もしくはその粉砕物を液化して液化液を得る液化工程と、液化液に糖化酵素を添加して反応させて糖化液を得る糖化工程と、pHを4以下に調整後さらに反応させる亜鉛抽出工程とを備える大麦水飴の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the barley starch syrup comprises a liquefying process of liquefying barley or its crushed product to obtain liquefied liquid, a saccharifying process of adding saccharifying enzyme to the liquefied liquid followed by making react to obtain saccharified liquid, and a zinc extracting process of adjusting pH to ≤4 followed by making react. - 特許庁

セルロース原料を酵素によって加水分解する糖化工程と、発酵菌によるエタノール発酵工程を一つの反応槽内で同時に行う同時糖化発酵方法において、同時糖化反応中に初期反応温度から段階的にまたは連続的に反応温度を低下させる。例文帳に追加

This method for simultaneously saccharifying and fermenting the cellulosic raw material, includes simultaneously performing a saccharification process for hydrolyzing the cellulosic raw material with the enzyme and a fermentation process for fermenting the product with a fermentation microorganism into the ethanol in a reactor, and includes stepwise or continuously lowering the reaction temperature from the initial reaction temperature in the simultaneous saccharification reaction. - 特許庁

食品廃棄物を糖化、発酵、および、蒸留してエタノールを製造する方法であって、食品廃棄物を破砕選別したスラリーを直接または加水して糖化発酵器に導入し、アミラーゼを含む糖化酵素とエタノール発酵を行う酵母とを同時に添加して、前記糖化発酵器の合計滞留時間を3時間〜3日間として反応させることを特徴とするエタノール製造方法。例文帳に追加

The method for producing the ethanol by saccharifying, fermenting and distilling the food waste includes: introducing a slurry obtained by pulverizing and selecting the food waste to a saccharification and fermentation vessel directly or after hydrolysis, simultaneously; adding a saccharogenic amylase containing amylas, and yeast for carrying out ethanol fermentation thereto; and carrying out the reaction, with the total retention time in the saccharification and fermentation vessel being set to be 3 hours to 3 days. - 特許庁

(A)セルロースI型を含むバイオマス原料を、アンモニア及び有機アミンの少なくともいずれかを含む処理剤で処理することにより、改質バイオマス原料を得る工程、(B)前記改質バイオマス原料を粉砕することにより、酵素糖化用原料を得る工程、及び、(C)前記酵素糖化用原料を、セルラーゼ及びヘミセルラーゼを用いて酵素糖化させ、糖を得る工程、を含む糖の製造方法である。例文帳に追加

The sugar production method comprises: (A) a step to treat a biomass raw material containing cellulose type I with a treating agent containing at least either one of ammonia and organic amine to obtain a modified biomass raw material; (B) a step to crush the modified biomass raw material to obtain a raw material for enzymatic saccharification; and (C) a step to produce the sugar by enzymatic saccharification of the enzymatic saccharification raw material with cellulase and hemicellulase. - 特許庁

その為に素材を過熱飽和蒸気のエンタルピー機能によって加熱して含有する酵素を活性化し複数の補助資材の持つ特性の力を借りて「共生戻り分解系酵素反応に誘導する生物消化的手段手法を積み重ねて単糖化に到達する。例文帳に追加

Therefore monosaccharide is attained by accumulating biological digesting means in which the enzymes included in the raw materials are activated by heating them with an enthalpy effect of super heated saturated steam and derived to "symbiotic returning catabolic enzyme reaction" by utilizing characteristic powers owned by a plurality of auxiliary materials. - 特許庁

麹菌酵素による液化及び糖化工程と酵素失活工程、さらに高浸透圧耐性を有する乳酸菌による乳酸発酵工程その後の微生物殺菌工程を最適温度・最適時間でプログラムされたジュール加熱システムで行う。例文帳に追加

The method for producing the fermented rice sweet drink is provided by performing the process of liquefying and saccharifying by a koji bacterial enzymes, a process of inactivating the enzyme, further a process of lactobacillus fermentation with the lactobacillus having a high osmotic pressure resistance, and then a process of sterilizing microorganisms by a Joule-heating system programmed as optimum temperatures and optimal times. - 特許庁

粗破砕および又は磨砕処理を行ったリグノセルロースを多糖分解酵素により、糖を除去する第一糖化工程から得られる残渣に、磨砕処理を行った後、多糖分解酵素により糖を除去する第二糖化工程処理によって得られることを特徴とするリグニンの製造方法及びその組成物。例文帳に追加

A method for producing lignin includes subjecting roughly crushed and/or ground lignocellulose to the first saccharification step for removing saccharides with a polysaccharolytic enzyme, grinding the obtained residues, and then subjecting the product to the second saccharification step for removing saccharides with a polysaccharolytic enzyme, and a composition is obtained by the method. - 特許庁

樹皮原料を、機械的に破砕して繊維化する破砕繊維化処理工程、該破砕繊維化処理工程からの破砕繊維化処理樹皮をアルカリ化合物及び水と混和するアルカリ処理工程、及び該アルカリ処理工程からのアルカリ処理樹皮を酵素糖化処理する酵素糖化工程を有することを特徴とする、樹皮原料から糖類を製造する方法。例文帳に追加

A method for producing saccharides from a bark raw material includes a crushing and fiberizing treatment step for mechanically crushing the bark raw material to fiberize the bark raw material, an alkali treatment step for mixing a crushed and fiberized bark from a crushing and fiberization treatment step with an alkali compound and water, and an enzymic saccharification step for subjecting an alkali-treated bark from the alkali treatment step to a saccharification treatment with an enzyme. - 特許庁

酵素糖化を効率的に行うことができ、そのため、糖の生産効率、エタノールの生産効率、及び乳酸の生産効率を向上させることが可能な、糖の製造方法、エタノールの製造方法、及び乳酸の製造方法、並びに、前記各製造方法に用いられる有用な酵素糖化用セルロース及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a sugar, method for producing ethanol and method for producing lactic acid, capable of performing an enzyme-saccharification efficiently and therefore capable of improving the production efficiency of the sugar, production efficiency of the ethanol and the production efficiency of the lactic acid, and the cellulose for enzyme saccharification used for each of the above production methods and method for producing the same. - 特許庁

酵素糖化を効率的に行うことができ、糖の生産効率、エタノールの生産効率、及び乳酸の生産効率を向上させることが可能な、糖の製造方法、エタノールの製造方法、及び乳酸の製造方法、並びに、前記各種製造方法に用いられる、有用な酵素糖化用原料の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a sugar, a method for producing ethanol and a method for producing lactic acid, wherein enzymatic saccharification can be performed efficiently, thereby respectively improving the production efficiency of sugar, the production efficiency of ethanol and the production efficiency of lactic acid and a method for producing a useful starting material for enzymatic saccharification which is used in the production method. - 特許庁

樹皮原料から糖類を製造する方法であって、樹皮原料をアルカリ化合物水溶液に浸漬するアルカリ処理工程、該アルカリ処理された樹皮を機械的に微細化する微細化処理工程、及び該微細化処理樹皮を酵素糖化する酵素糖化工程を有する、糖類を製造する方法。例文帳に追加

Disclosed is a process for producing a saccharide from a tree bark raw material, which is characterized by comprising the following steps: an alkali treatment step of immersing the tree bark raw material in an aqueous alkali compound solution; a cutting treatment step of cutting the alkali-treated tree bark mechanically into fine pieces; and an enzymatic glycosylation step of glycosylating the finely cut tree bark with an enzyme. - 特許庁

リグノセルロース系バイオマスからセルロース画分を得る工程、100g−乾燥質量/L以上の固形分含量の該セルロース画分をセルロース加水分解酵素製剤と混合し、0.5〜10時間酵素処理して糖化バイオマスを生成する工程、および酵母を該糖化バイオマスと混合し、培養する工程を含む、リグノセルロース系バイオマスからのエタノールの生産方法。例文帳に追加

The production method of the ethanol from the lignocellulosic biomass includes: a process for obtaining cellulose fractions from the lignocellulosic biomass; a process for producing a saccharification biomass by mixing 100 g-dry mass/L or more of the solid content of the cellulose fractions with a cellulose hydrolysis enzyme preparation, and treating the mixture with enzyme for 0.5-10 hours; and a process for mixing the yeast with the saccharification biomass and culturing the mixture. - 特許庁

蒸煮加熱処理又は湿熱加熱処理された薩摩芋に、麹を作用させずに、セルラーゼ及びα−アミラーゼをそれぞれ特定の割合で含有する液化酵素剤を作用させて薩摩芋液化液を調製する液化工程と、この薩摩芋液化液を糖化酵素剤により糖化しつつ酵母で発酵させる並行複発酵工程とから成ることを特徴とする焼酎の製造方法例文帳に追加

This method for producing Shochu is characterized by comprising a liquidization process for allowing liquidizing enzyme agents comprising a cellulase and an α-amylase in a specific ratio to act on sweet potato subjected to a steaming thermal treatment or a wet heat thermal treatment without using a malt, thus preparing the sweet potato liquid, and a parallel double fermentation process for saccharifying the sweet potato liquid with a saccharifying amylase and simultaneously fermenting the liquid with yeast. - 特許庁

ヘミセルロースとセルロースとを含むリグノセルロースを水蒸気により加熱して、該ヘミセルロースを糖化する工程と、該水蒸気により加熱されたリグノセルロースを酵素処理することにより、該セルロースを糖化する工程とを備える。例文帳に追加

The method for saccharifying the lignocellulose includes a step of heating the lignocellulose containing hemicellulose and cellulose with steam, and saccharifying the hemicellulose, and a step of carrying out an enzymic treatment of the lignocellulose heated with the steam, and thereby saccharifying the cellulose. - 特許庁

本発明の滋養食材は、海草類とショ糖との混合物を、海草類が保有している少なくとも糖化酵素が活性を有する条件下で保存することにより糖化分解させて得た、ショ糖の分解生成物を含んでなるものである。例文帳に追加

The nutritious food material contains a degraded product of sucrose obtained by subjecting a mixture of seaweeds with the sucrose to saccharification degradation by preserving the mixture under a condition under which at least a saccharifying amylase possessed by the seaweeds has activities. - 特許庁

麹の酵素によるでんぷんの糖化作用を利用した飲料でありながら、みりんのようにアルコールを含まず、製品および製造中における防腐性があり、かつ、もち米のでんぷんの糖化によって生じる自然な甘味を備えた健康飲料およびその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a health beverage free from alcohol such as sweet sake, having antiseptic property in a product or its production process, and also having natural sweet taste resulted from glycosylation of the starch in glutinous rice while utilizing the glycosylating function of the starch by rice malt enzyme. - 特許庁

生米に水を加え、115〜125℃に1〜6分間加熱し、45〜50℃に冷却後、アミラーゼを加えてホモジナイザーにより混合して1〜10分間、糖化を行い、次いで95℃以上に加熱して酵素を失活させすることを特徴とする米の糖化液の製造方法。例文帳に追加

The method for the production of saccharification liquid of rice comprises the addition of water to raw rice, the heating of the rice at 115-125°C for 1-6 min, the cooling to 45-50°C, the addition of amylase, the mixing with a homogenizer for 1-10 min to effect the saccharification of the rice, and the heating of the product at95°C to inactivate the enzyme. - 特許庁

また、別の滋養食材は、海草類と果菜類とショ糖との混合物を、海草類および/または果菜類が保有している少なくとも糖化酵素が活性を有する条件下で保存することにより糖化分解させて得た、果菜類およびショ糖の分解生成物を含んでなるものである。例文帳に追加

Alternatively the nutritious food material contains a degraded product of fruit vegetables and the sucrose obtained by subjecting a mixture of the seaweeds with the fruit vegetables and the sucrose to saccharification degradation by preserving the mixture under the condition under which at least a saccharifying amylase possessed by the fruit vegetables and/or the seaweeds has activities. - 特許庁

本発明は、1)グロブリン成分及びアスコルビン酸の影響回避、2)プロテアーゼ及び少なくとも糖化アミノ酸に作用する酵素の安定化、3)正確にアルブミンを測定、4)糖化ヘモグロビンの影響回避を行うことにより、糖化蛋白質を正確に測定するための組成物、測定方法を提供する。例文帳に追加

There are provided compositions for accurately assaying a glycated protein by: (1) avoiding effects of globulin components and ascorbic acid, (2) stabilizing enzymes acting on protease and at least a glycated amino acid; (3) accurately assaying albumin; and (4) assaying glycated protein while avoiding the effects of glycated hemoglobin, and also an assay method. - 特許庁

本発明の糖化液の製造方法は、海藻類バイオマスを脱水して、該海藻類バイオマスの含水率を10〜70%とする脱水工程;脱水工程で得られた海藻類バイオマスを切断する切断工程;及び、切断工程で得られた海藻類バイオマスを、加水分解触媒及び/又は加水分解酵素を用いて加水分解して、単糖を含む糖化液を得る糖化工程;を含む。例文帳に追加

The method for producing the saccharified liquid comprises: a step of dehydrating the seaweed biomass to prepare the biomass having a water content of 10-70 wt.%; a step of cutting off the resultant dehydrated seaweed biomass; and a step of preparing the objective saccharified liquid containing monosaccharide(s) by hydrolyzing the resultant seaweed using a hydrolytic catalyst and/or hydrolase. - 特許庁

本発明は、1)グロブリン成分及びアスコルビン酸の影響回避、2)プロテアーゼ及び少なくとも糖化アミノ酸に作用する酵素の安定化、3)正確にアルブミンを測定、4)糖化ヘモグロビンの影響回避を行うことにより、糖化蛋白質を正確に測定するための組成物、測定方法を提供する。例文帳に追加

The composition for accurately assaying a glycoprotein by: (1) avoiding effects of globulin and ascorbic acid components, (2) stabilizing proteases and at least enzymes acting on glycated amino acids; (3) accurately assaying albumin; and (4) assaying glycated albumin while avoiding the effects of glycated hemoglobin, and an assay method are provided. - 特許庁

セルロース系バイオマスとして雑草を使用し、前記雑草を緩衝液に浸漬し、次いで当該緩衝液に電圧を印加することにより雑草の通電処理物を得る通電処理工程と、前記通電処理物を酵素により糖化物とする糖化工程と、前記糖化物を原料として発酵を行う発酵工程と、からなるセルロース系バイオマスの処理方法により解決する。例文帳に追加

This method for treating the cellulosic biomass comprises an electrically treating process for using weeds as the cellulosic biomass, immersing the weeds in a buffer solution and then applying an electric voltage to the buffer solution to obtain the electrically treated weed product, a saccharifying process for saccharifying the electrically treated product with an enzyme to obtain the saccharified product, and a fermentation process for fermenting the saccharified product as a raw material. - 特許庁

四段掛け(よんだんがけ/よだんがけ)とは、おもに日本酒普通酒などにおいて、醗酵が完了する直前に、日本酒日本酒度や日本酒甘辛度を微調整する目的で、酵素剤によって糖化した少量の蒸米を加えることである。例文帳に追加

Yondangake (or Yodangake) means to add a small amount of steamed rice that has been saccharified by enzymes at the last stage of fermentation for in order to slightly adjust the alcohol level or mildness or dryness of the sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

蒸しの節減・省略はさらに進み、やがて別の工場で蒸し最初から糊状になっているアルファ化米や、白米にデンプン糖化酵素剤を加えて溶解させる液化仕込みが開発された。例文帳に追加

The reduction and omission of the steaming process was promoted furthermore, and soon the method using liquefied rice, that was dissolved by adding starch saccharifying enzyme to pregelatinized or polished rice which was steamed to be impasted in other factories in advance, was developed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

リグノセルロースの酵素糖化により生成した糖の水溶液をエタノール醗酵させて得られたエタノール水溶液から、濃縮されたエタノールを得ることができる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for yielding concentrated ethanol from an ethanol water solution yielded by ethanol fermentation of a water solution of saccharide generated by enzyme saccharification of lignocellulose. - 特許庁

リグノセルロースの酵素糖化により生成した糖の水溶液をエタノール醗酵させて得られたエタノール水溶液を濃縮する装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device for concentrating an ethanol water solution yielded by ethanol fermentation of a water solution of saccharide generated by enzyme saccharification of lignocellulose. - 特許庁

ペーパースラッジは、加水分解処理によって発酵阻害物の生成を抑えつつグリコシド結合にダメージが与えられ、さらに酵素糖化によりグリコールに分解される。例文帳に追加

The paper sludge is damaged in its glycoside bonds while suppressed in generation of fermentation inhibitors by hydrolysis treatment and is decomposed into glycol by the enzymatic saccharification. - 特許庁

木質系バイオマスに含まれるセルロースおよびヘミセルロースを酵素処理によって糖化する際に、エネルギーが少なく、中和工程が必要でない、簡便な前処理を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a simple pre-treatment in the saccharification of cellulose and hemicellulose contained in wood-based biomass by an enzyme treatment, using less energy and without requiring neutralization process. - 特許庁

例文

セルロース含有物に含まれるセルロースを酵素によって加水分解する際の反応速度を向上させることができる、セルロースの糖化方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for saccharifying cellulose which can improve reaction speed when hydrolyzing cellulose contained in a cellulose-containing material by an enzyme. - 特許庁

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