1016万例文収録!

「食用菌」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食用菌の意味・解説 > 食用菌に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

食用菌の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 102



例文

食用菌糸体組成物例文帳に追加

EDIBLE MYCELIUM COMPOSITION - 特許庁

食用類に属す:アミガサタケ例文帳に追加

genus of edible fungi: morel  - 日本語WordNet

食用になる選抜きの例文帳に追加

an edible and choice fungus  - 日本語WordNet

食用菌の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING EDIBLE MUSHROOM - 特許庁

例文

食用菌床の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING EDIBLE MUSHROOM BED - 特許庁


例文

食用担子の高増殖株及びその製法例文帳に追加

HIGH PROLIFERATION STRAIN OF EDIBLE BASIDIOMYCETE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

真正のアミガサタケを含む食用例文帳に追加

a family of edible fungi including the true morels  - 日本語WordNet

食用担子類用培地及び機能性食品例文帳に追加

MEDIUM FOR ESCULENT BASIDIOMYCETES AND FUNCTIONAL FOOD - 特許庁

食用茸の種糸塊体、核団の育成方法、及びカプセルと錠剤の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR GROWING SPAWN, MYCELIAL PELLET, AND SCLEROTIAL MASS OF EDIBLE MUSHROOM AND METHOD FOR PRODUCING CAPSULE AND TABLET - 特許庁

例文

本発明は、食用菌床の品質を一定に保つことができる食用菌床の製造方法を提供することを目的としている。例文帳に追加

To provide a method for producing edible mushroom bed enabling stabilization of the quality of an edible mushroom bed. - 特許庁

例文

野菜の生食用としての性状を十分に維持しつつ、効果的に殺することができる生食用野菜の殺方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for sterilizing vegetables to be eaten raw by which vegetables are effectively sterilized while fully maintaining properties for eating raw. - 特許庁

硬材の下で土で見つかる食用の真(しかし、選択の余地でなく)例文帳に追加

an edible (but not choice) fungus found on soil under hardwoods  - 日本語WordNet

食用きのこ栽培廃床を用いたダイオキシン分解方法例文帳に追加

DIOXIN DECOMPOSITION METHOD USING CULTIVATED WASTE BACTERIA BED OF FOOD MUSHROOM - 特許庁

飼料原料の一つとして食用茸の床を選定した。例文帳に追加

An edible mushroom bed is selected as one of the feed materials. - 特許庁

穀類の粕等の高熱殺処理した食用になる超微細粉例文帳に追加

EDIBLE EXTRA-FINE POWDER SUCH AS GRAIN LEES PASTEURIZED AT HIGH TEMPERATURE - 特許庁

汚染物質分解能力のある食用菌床または廃床等の床を粉砕して粉体状にしておく。例文帳に追加

A bacterial bed such as the bacterial bed of eatable bacteria having decomposing capacity of the pollutant or a waste bacterial bed is crushed and made to a pulverized state. - 特許庁

状態で常温流通できる1食用〜10食用の容器又は袋入り吸水米の製造を課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged or bagged water-absorbed rice for one to ten meals capable of being distributed at normal temperature in asepsis. - 特許庁

木材腐朽性食用きのこ子実体形成促進物質、その抽出方法および木材腐朽性食用きのこの床栽培方法例文帳に追加

MATERIAL FOR PROMOTING FORMATION OF CARPOPHORE OF WOOD-DECAYING EDIBLE MUSHROOM, METHOD FOR EXTRACTING THE SAME AND METHOD FOR CULTURING THE WOOD-DECAYING EDIBLE MUSHROOM BY MUSHROOM BED - 特許庁

活物寄生)以外の食用死物寄生(腐生)エノキ茸、エリンギイ,舞茸、椎茸、ブナシメジ、ナメコ、アガリックス、その他の種用栽培用培地例文帳に追加

MEDIUM FOR CULTURING SPAWN OF EATABLE SAPROPHYTE SUCH AS FLAMMULINA VELUTIPES, PLEUROTUS ERYNGII, GRIFOLA FRONDOSA, CORTINELLUS SHIITAKE, LYOPHYLLUM ULMARIUM, PHOLIOTA NAMEKO AND AGARICUS BLAZEI EXCEPT FUNGUS PARASITIC TO LIVING THING (MYCORRHIZAL FUNGUS) - 特許庁

赤茶のかさ、基部に向かって拡張する幅広で褐色の茎のある食用菌例文帳に追加

an edible fungus with a dark reddish brown cap and a wide light tan stalk that expands toward the base  - 日本語WordNet

赤みがかったかさと青白いにちかいえらと、乾燥した茎のある食用の真例文帳に追加

an edible fungus with a reddish cap and close pale gills and dry stalk  - 日本語WordNet

夏の終わりと秋に、通例木の根に付随しているはちみつ色の食用きのこ例文帳に追加

a honey-colored edible mushroom commonly associated with the roots of trees in late summer and fall  - 日本語WordNet

食用担子アガリクスに含まれるβ−グルカンの濃度を迅速に測定する例文帳に追加

To quickly measure concentration of β-glucan contained in edible basidiomycete agaricus. - 特許庁

剤に、ヒノキチオール又はヒバオイル、及び食用油を含有させたことを特徴とする。例文帳に追加

This invention is characterized by formulating hinokitiol or white-cedar leaf oil and food oil to an antimicrobial agent. - 特許庁

乳酸の新規株およびそれを含む食用組成物、薬剤および獣医製品例文帳に追加

NEW STRAIN OF LACTIC ACID BACTERIUM AND EDIBLE COMPOSITION, DRUG AND VETERINARY PRODUCT CONTAINING THE SAME - 特許庁

食用きのこ廃床を含む植物の病害防除剤を提供する。例文帳に追加

To provide an agent for controlling plant diseases, which includes a waste mushroom bed of edible mushroom. - 特許庁

食用の無生鮮魚介類およびそれを組み合わせた冷凍米飯食品例文帳に追加

ASEPTIC FRESH FISHES AND SHELLFISHES FOR EATING THEREOF RAW AND FROZEN COOKED RICE FOOD PREPARED BY COMBINATION THEREOF - 特許庁

前記有機物原料を水分調整すると共に加熱殺を施し、酵母、麹、納豆等の食用菌を人工的に添加することで粉粒体状に発酵乾燥させる。例文帳に追加

The organic raw materials are adjusted in water content and heat-sterilized and then fermentation drying is done by adding an edible fungus such as yeast, Aspergillus, bacillus natto, etc. - 特許庁

小麦粉又はおからを主成分とする培養液を用いて、免疫賦活機能を有する食用グラム陰性である酢酸、グルコン酸、キサントモナス、ザイモモナス又はエンテロバクターを培養する。例文帳に追加

Acetobacter, Gluconobacter, Xanthomonas, Zymomonas or Enterobacter which is an edible gram-negative bacterium having an immunopotentiation function is cultured using a culture solution composed mainly of wheat or bean curd refuse. - 特許庁

木材腐朽性食用きのこの床栽培において、大量に発生する廃床を有効に再利用する方法を提供する。例文帳に追加

To effectively reutilize waste mushroom beds mass-produced in a mushroom bed culture of a wood-decaying edible mushroom. - 特許庁

食用菌床の製造方法は、食することができる床7に茸のを植え付けて培養し、床7に前記茸の糸が絡み、子実体が生じる前に、床7を粉砕し、粉砕した床7を水分含有量を10%以下にして袋詰めするものである。例文帳に追加

The method for producing an edible mushroom bed comprises planting mushroom fungi into an edible mushroom bed 7 to culture them, crushing the mushroom bed 7 before the mushroom fungi get caught in the mushroom bed 7 and carpophores grow; reducing the water content of the crushed mushroom bed 7 into ≤10 wt%; and charging the mushroom bed into a bag. - 特許庁

食用担子の高増殖株の製法に関し、とくに2核性糸体であるシイタケの高増殖株及びその製法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing the high proliferation strain of an edible basidiomycete, especially the high proliferation strain of Lentinus edodes which is a binucleate mycelium, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

食用動物の中抜き屠体を冷却前に、その肉質に悪影響を与えることなく微生物、細等を殺する屠体殺装置等を提供する。例文帳に追加

To provide a slaughtered body-sterilizing device, or the like, capable of sterilizing microorganisms, bacteria, and the like, without giving any adverse influence to meat quality before cooling the slaughtered body removed from viscera of an edible animal. - 特許庁

コ 鶏の殻付き卵(生食用のものに限る。)にあつては、生食用である旨、摂氏十度以下で保存することが望ましい旨及び賞味期限を経過した後は飲食に供する際に加熱殺を要する旨例文帳に追加

(gg) For shell eggs (limited to those to be eaten raw): the fact that they can be eaten raw, that it is preferable to preserve them at ten degrees centigrade or lower, and that they need to be heated prior to human consumption after the freshness date;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

培養食用菌により発酵させた食用植物の発酵の進行を抑制し安定させ、人体に無害な加工食品用保存材及びその加工食品を製造する。例文帳に追加

This processed food preservative harmless to the human body is obtained by inhibiting the progress of fermentation of edible plants fermented using cultured edible bacteria so as to make the edible plants stable, and the processed food is obtained using the processed food preservative. - 特許庁

食用で極上の類で、茶色いかさで、かさの下は緑がかった黄色になっており、年代とともに茎がくすんだ赤色になっていく例文帳に追加

an edible and choice fungus that has a brown cap with greenish yellow under surface and a stalk that become dull red with age  - 日本語WordNet

はじめは黄色だがその後オリーブ色から黄褐色へと変わる、粘着性のぬるぬるしたかさを持つ食用菌例文帳に追加

an edible fungus with a slimy viscid cap that is initially yellow but turns olive and then tawny  - 日本語WordNet

エ 鶏の殻付き卵(生食用のものを除く。)にあつては、加熱加工用である旨及び飲食に供する際に加熱殺を要する旨例文帳に追加

(hh) For shell eggs (excluding those to be eaten raw): the fact that they cannot be eaten raw and that they need to be heated prior to human consumption;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

近赤外分光分析法による食用担子アガリクスの培養液中のβ−グルカンの分析方法例文帳に追加

ANALYSIS METHOD OF β-GLUCAN IN CULTURE SOLUTION OF EDIBLE BASIDIOMYCETE AGARICUS BY NEAR INFRARED SPECTROSCOPIC ANALYSIS METHOD - 特許庁

ショ糖を主な炭素源として、食用可能な原料を乳酸で発酵させることによりヒアルロン酸を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a hyaluronic acid by fermenting an edible raw material with a lactic acid bacterium, using saccharose as a carbon source. - 特許庁

水分率を制御してパウチや成形容器に充填し易く、殺処理して個食用のレトルトパスタ或いはチルドパスタ等を提供する。例文帳に追加

To provide retort or chilled pasta as an individual food, easily filled in a pouch or molded container by controlling water content rate and sterilizing. - 特許庁

食用担子類の有機酸含有親水性溶媒抽出物を有効成分として含有する加齢臭抑制用組成物。例文帳に追加

This composition for suppressing age-related body odor contains an extract of edible Basidiomycetes with an organic acid-containing hydrophilic solvent as an active component. - 特許庁

麹と、乳酸や酵母を用いた、食用に適した清浄で栄養分と機能性に富んだ野菜発酵物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a vegetable fermented product using malt, lactic acid bacteria and yeast, clean to be suitable for food, and rich in nutrient and functionality. - 特許庁

食用きのこ廃床またはその水抽出液を植物体又は栽培土壌に適用することを特徴とする植物の病害防除方法。例文帳に追加

The method for controlling plant diseases includes applying a waste mushroom bed of edible mushroom or its aqueous extract to plant bodies or cultivation soil. - 特許庁

食用植物であるシソの葉から、シュードザイマ属に属する新種微生物及びシュードザイマ ツクバエンシス(Pseudozyma tsukubaensis)に属する新株を単離した。例文帳に追加

A new microorganism belonging to Pseudozyma and a new strain belonging to Pseudozyma tsukubaensis are isolated from the leaves of Perilla which is an edible plant. - 特許庁

また、これら担子類のキノコは食用に供されており、安全性にも優れるので、皮膚外用剤に好適に配合できる。例文帳に追加

Fungi of these basidiomycetes are edible and are excellently safe, and therefore these extracts can be appropriately incorporated with the skin preparation for external use. - 特許庁

例えばネギなど、生食用生鮮加工食品の原料を、非加熱で高度に殺できるようにする。例文帳に追加

To provide a method for highly sterilizing without heating raw materials of fresh processed food for eating in the raw such as green onion. - 特許庁

安価な従来設備と殺技術とにより、長期間の保存が可能な食用人造クリームの製造を可能にする。例文帳に追加

To produce artificial cream for food preservable for a long period by using inexpensive conventional apparatuses and a sterilizing technique. - 特許庁

正常株の木材腐朽性食用きのこを床栽培した後の廃床から、きのこ子実体形成促進物質を含有する画分を抽出することを特徴とする木材腐朽性食用きのこ子実体形成促進物質の抽出方法。例文帳に追加

A fraction containing the material for promoting the formation of the carpophore of the wood-decaying edible mushroom is extracted from the waste mushroom bed after the mushroom bed culture of the normal strain of the wood-decaying edible mushroom. - 特許庁

例文

ヘビ抽出物を含有する、食中毒原因毒素(ただし、腸管出血性大腸体外毒素を除く)の毒性を中和するための薬学的組成物、飲食用組成物により、食中毒原因毒素(ただし、腸管出血性大腸体外毒素を除く)に対してごく少量でも強く「毒素を中和する作用」を発揮する薬学的組成物や飲食用組成物が提供される。例文帳に追加

The pharmacological composition or the composition for foods and drinks for neutralizing toxicity of a toxin causative of food poisoning (provided that extracellular toxins of enterohemorrhagic Escherichia coli are excluded) comprising extracts from snakes exhibits "an action for neutralizing a toxin" strongly even in a very small amount against a toxin causative of food poisoning (provided that extracellular toxins of enterohemorrhagic Escherichia coli are excluded). - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS