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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > BREAD CRUMBの意味・解説 > BREAD CRUMBに関連した英語例文

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BREAD CRUMBの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 105



例文

To provide a bread crumb application machine enabling the confirmation of the state of a silicone plate of a pressing member.例文帳に追加

押圧部材のシリコン板の状態を確認することができるパン粉付機を提供する。 - 特許庁

RICE BREAD CRUMB FOR FRY, METHOD FOR PRODUCING FROZEN FOOD FOR FRY, AND FROZEN FOOD FOR FRY例文帳に追加

フライ用米パン粉、フライ用冷凍食品の製造方法およびフライ用冷凍食品 - 特許庁

The bread crumb composition contains dried bread crumbs; a pregelatinized starch and/or a powdered protein; and a protease.例文帳に追加

乾燥パン粉と;α化澱粉及び/又は粉状蛋白と;プロテアーゼとを含むことを特徴とするパン粉組成物。 - 特許庁

According to this method of making bread, the bulk of dough can be increased, the cost of raw materials can be reduced, and the texture of the crumb of the bread can be made fine.例文帳に追加

この製造方法によって、生地の嵩が増し、原材料原価のコストダウンとパン内相のキメを細かくすることができる。 - 特許庁

例文

This method for producing the bread crumb having excellent palate feeling comprises adding to bread crumb dough the culture product or its processed product of lactic acid bacterium belonging to Lactococcus group or Streptococcus group.例文帳に追加

ラクトコッカス(Lactococcus)属もしくはストレプトコッカス(Streptococcus)属に属する乳酸菌の培養物またはその処理物をパン粉生地に添加しパン粉を製造することにより、優れた食感を有するパン粉を製造することができる。 - 特許庁


例文

The bread crumb is produced by using a crushed material of durum wheat flour at 10-100 mass% in inner percentage, based on the total mass of grain flour to be used as the raw material of the bread crumb.例文帳に追加

パン粉の原料として使用する穀粉類の全質量に対し、内割で10〜100質量%のデュラム小麦粉砕物を使用してパン粉を製造する。 - 特許庁

The fried cutlet is produced by dusting the meat for the fried cutlet with a dusting powder, applying a batter liquid thereto, subsequently applying bread crumb, then frying the dusting powder, batter liquid and bread crumb in a heated state in an oil at 170-180°C temperature and finishing the fried cutlet.例文帳に追加

カツレツ肉に、打粉を打ち、バッター液をつけてパン粉をつけた後、170℃〜180℃の温度の油で打粉、バッター液、パン粉を加熱した状態に揚げてカツレツを仕上げる。 - 特許庁

To obtain both a bread crumb for producing a fried food having a crispy and excellent palatability nearly equal to that of a fried food just at the time of flying even when reheated with a microwave oven and a fried food using the bread crumb.例文帳に追加

電子レンジで再加熱しても、揚げたて時とほぼ同等の、サクサクとした優れた食感を有するフライ食品を製造するためのパン粉、及び該パン粉を用いたフライ食品の提供。 - 特許庁

To obtain bread crumb for fry capable of overcoming defect of reduction in palatability of bread crumb with passage of time and maintaining crispy palatability even after a cold fry food is heated by a microwave oven.例文帳に追加

フライ製品において、時間の経過とともにパン粉の食感が低下してしまう欠点を克服し、さらには冷めたフライ製品を電子レンジ加熱された後でもサクサクした食感を維持できるフライ用パン粉を提供すること。 - 特許庁

例文

The method for producing the livestock meat processed product comprises compounding the whole material with 30-57 wt.% of bread crumb impregnated with liquid albumen at 1.2-4.0 mass times based on the bread crumb on a dry basis and then coagulating the liquid albumen under heating.例文帳に追加

パン粉の乾燥質量に対して1.2〜4.0倍の質量の液卵白を含浸させたパン粉を、全原料に対し30〜57%配合して加熱凝固させたことを特徴とする畜肉加工品。 - 特許庁

例文

To provide a batter mix giving a bread crumb-applied fried food product good in batter cutoff, providing a thin and uniform batter layer, good in bread crumb adhesion and free of sliminess between a coating and a fried material.例文帳に追加

バッター切れがよく、薄く均一なバッター層を設け、パン粉の付着性もよく、衣と揚げ種との間のヌメリのないパン粉付けフライ食品を得るためのバッターミックスを提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide hard type bread crumb not containing not only a quality-improving agent such as yeast food, but also an emulsifier, fats and oils (shortening or the like), butter, and powdered skim milk, and to provide a meat processed product using the bread crumb.例文帳に追加

イーストフードなどの品質改良剤をはじめとして、乳化剤、油脂(ショートニングなど)、バター、脱脂粉乳を含まないハードタイプパン粉と、該パン粉を用いた畜肉加工品の提供。 - 特許庁

This method for producing a food with bread crumb preservable in cold storage for a relatively long period of time is characterized in that batter mixed with a bactericidal or antimicrobial substance is attached to a foodstuff and then bread crumb is attached to the batter.例文帳に追加

本発明は、殺菌性または抗菌性物質を添加したバッターを食材に付着させた後、パン粉を付着させることを特徴とする、比較的長期間の冷蔵保存ができる、パン粉付き食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an excellent industrial method for greatly reducing a production loss in an electrode bread baking for bread crumb production, that is, reducing a residual amount and a burnt deposit of bread crumbs to an electrode plate of a bread dough.例文帳に追加

パン粉製造のための電極式パン焼成における製品のロス、すなわち、パン生地の電極板への残留量及び焦げを大幅に低減させる優れた工業的方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing bread by which the highly elastic bread and bread crumb sustaining the crispy feeling can be produced without accompanying a complicated process and without preparing special materials and large-scale equipments; and to provide the bread and bread crumb produced by the production method, and a bread case and oven usable for the production method.例文帳に追加

煩雑な工程を伴わず、特別な材料や大掛かりな機材を揃えることなく、弾力性の高いパン、及びサクサク感が長持ちするパン粉を製造することができるパンの製造方法、当該製造方法により製造されたパン及びパン粉、並びに当該製造方法に用いるパンケース及びオーブンの提供。 - 特許庁

To provide a bread maker with a steaming function, capable of baking white bread or steamed bread which is soft not only in the crumb but also in the crust, and capable of minimizing impairment of the flavor even if steaming water is forgotten.例文帳に追加

白パン又は蒸しパンなど、内部だけでなく外皮の食感も柔らかいパンを製造することができ、蒸し水を忘れても食味の劣化を最小限に留めることができる蒸し機能付き製パン機を提供すること。 - 特許庁

To provide a method of making bread which can make the texture of the crumb of bread finer, and make bread of a large volume and with an excellent sense of eating inexpensively as much as possible.例文帳に追加

パン内相のキメを細かくし、ボリュームが大きく、食感の良好な食パン類をできるだけ安価に製造することができる食パン類の製造方法を提供する。 - 特許庁

This batter mix for the bread crumb-applied fried food product consists mainly of a crosslinked starch without containing wheat flour and contains glucomannan.例文帳に追加

小麦粉を含むことなく架橋澱粉を主成分とし、かつグルコマンナンを含有するパン粉付けフライ食品用バッターミックス。 - 特許庁

The mixed material is formed in an appropriate shape, coated with wheat flour, stirred egg and bread crumb, fried in oil and subjected to refrigeration process to make the frozen croquettes.例文帳に追加

この混合材を適宜形状に成形し、小麦粉、とき卵及びパン粉で衣をつけて油で揚げ、冷凍処理して冷凍コロッケとする。 - 特許庁

To provide bread crumb-like fry food coating material substantially containing no wheat flour or wheat protein.例文帳に追加

本発明の課題は、小麦粉や小麦蛋白を実質的に含有しないパン粉様のフライ食品用まぶし材を提供することにある。 - 特許庁

Provided is a meat processed product using a product obtained by immersing 100 pts.wt. of the bread crumb in a vegetable juice and 360 to 470 pts.wt. of crushed vegetables.例文帳に追加

このようなパン粉100重量部を、野菜汁および粉砕した野菜360〜470重量部に浸漬させたものを用いた畜肉加工品。 - 特許庁

Next, bread crumb 4 of 10 mesh or more and 40 mesh or less is applied to the surface of the rice cracker shape matter 1 via the batter layer 21.例文帳に追加

次に、煎餅状物1の表面に、バッター層21を介して、10メッシュ以上40メッシュ以下であるパン粉4を付着する。 - 特許庁

To provide a method for producing rice powder, capable of producing bread crumb-like rice powder as easily as possible from rice such as brown rice and polished rice.例文帳に追加

玄米や精白米等の米からパン粉状の米粉をできるだけ簡単に製造可能な製造方法を提案する。 - 特許庁

To provide bread crumb capable of retaining crispy excellent palate feeling with smooth melting feeling in the mouth from just after deep frying even to after the lapse of a long time, and free from spoiling the excellent palate feeling even though using for frozen fried food and thawing with a microwave oven or heating, and to provide a method for producing the bread crumb.例文帳に追加

サクサクとして口溶けの良い優れた食感が、フライ直後から長時間経過しても維持でき、また冷凍フライ食品に使用して電子レンジで解凍、加熱してもその優れた食感が損なわれないパン粉およびその製造法を提供すること。 - 特許庁

To provide an automatic bread making machine in which remnants such as bread crumb and nuts are prevented from clogging a hole which plungers of a solenoid pass through and in which sub-materials such as yeast can be more surely introduced into a kneading container.例文帳に追加

ソレノイドのプランジャーが通る穴にパン粉やナッツなどのカスが詰まることを防止するとともに、イーストなどの副材料をより確実に練り容器内に投入することができる自動製パン機を提供する。 - 特許庁

The bread crumb composition contains: 100 pts.mass of dried bread crumbs; 4-50 pts.mass of a pregelatinized starch and/or a powder protein; and 0.2-6 pts.mass of polysaccharide thickeners.例文帳に追加

乾燥パン粉100質量部と;α化澱粉及び/又は粉状蛋白4〜50質量部と;増粘多糖類0.2〜6質量部とを含むことを特徴とするパン粉組成物。 - 特許庁

The bread is produced by using a baker's yeast which controls growth of mold by reducing pH of a crumb of the bread produced in a sponge and dough method to less than 5.2.例文帳に追加

食パン中種法で作製したパンのクラムのpHを5.2以下に低下させることによりパンのカビ発生を抑制できるパン酵母を用いて製パンすること。 - 特許庁

This bread crumb for a fry is obtained by not adding both oils and fats and a saccharide to a bread dough raw material and formulating the bread dough raw material with one or more kinds of enzymes selected from the group consisting of xylanase, cellulase, hemicellulase, glucose oxidase and pectinase.例文帳に追加

パン生地原料中に、油脂と糖類の両方を添加しないことと、キシラナーゼ、セルラーゼ、ヘミセルラーゼ、グルコースオキシダーゼ、ペクチナーゼからなる群から選択される1種または2種以上の酵素を添加して得られたフライ用パン粉。 - 特許庁

It is preferable to effectively improve bread crumb quality by using as the bread crumb quality improver, the combination of at least 3 kinds, preferably 2-3 kinds of the culture product or its processed product of lactic acid bacterium belonging to Lactococcus group, and the culture product or its processed product of lactic acid bacterium belonging to Streptococcus group.例文帳に追加

本発明のパン粉改良剤として、2種以上、好ましくは2〜3種の、ラクトコッカス属に属する乳酸菌の培養物またはその処理物とストレプトコッカス属に属する乳酸菌の培養物またはその処理物とを組み合わせて用いると効果的にパン粉の品質の改良を行なうことができるので好ましい。 - 特許庁

To obtain a meat for a fried cutlet capable of readily preparing the fried cutlet good in conspicuousness and appearance without scorching bread crumb, sufficiently heating the meat and retaining Umami of the meat.例文帳に追加

パン粉を焦がさずに、目立ちよく、見栄えが良いとともに、肉が十分に加熱されて、肉の旨味を保ったカツレツを容易に調製できるカツレツ肉を提供する。 - 特許庁

To obtain a food with bread crumb preservable in cold storage for a relatively long period of time by controlling an increase in the number of bacteria in batter.例文帳に追加

本発明は、バッター中の細菌数の増加を抑制することにより、比較的長期間の冷蔵保存ができる、パン粉付き食品を提供することを課題とする。 - 特許庁

The frozen food is coated with the bread crumb powder and cooked to develop the frying color and rapidly refrigerated to produce the frozen food.例文帳に追加

そのパン粉類を、冷凍食品の衣部として付着させ、加熱調理してその衣部に揚げ色を付帯させ、続いて急速冷凍することで冷凍食品を製造する。 - 特許庁

The bread crumb improving agent contains at least either one of a culture solution of Lactobacillus plantarum (FERM P-21534) and a processed product thereof.例文帳に追加

ラクトバチルス・プランタラム(Lactobacillus plantarum:寄託番号 FERM P−21534)の培養液及び処理物の少なくともいずれかを含有するパン粉改良剤である。 - 特許庁

An MFP 1 assigns an index for discriminating a screen title corresponding to a set screen of a transition destination when a reverse transition button area 36 is operated in screen titles included in a bread crumb character string 35b.例文帳に追加

MFP1は、パンくず文字列35bに含まれる画面タイトルのうち、逆遷移ボタン領域36が操作された場合における、遷移先の設定画面に対応した画面タイトルを区別するための指標を付す。 - 特許庁

Each of the scraper 17, the bread crumb removing members 18, and the oil application members 19 extends over a maximum distance adjustment range in which a distance of the blade 13 can be adjusted by a distance adjusting mechanism.例文帳に追加

スクレーパ17、カス取り部材18およびオイル塗布部材19の夫々は、間隔調節機構でブレード13の間隔を調節可能な最大の間隔調節領域に亘って延在する。 - 特許庁

The bread crumb analogues are obtained by adding proper amount of water to dried potatoes such as potato flakes and/or potato powder or a material containing15 wt.% dried potato, thermally treating, and, if necessary, cracking or smashing the obtained.例文帳に追加

乾燥ポテト、例えばポテトフレークおよび/またはポテトパウダー、又は乾燥ポテトを15重量%以上含む原料に適量の水を加えて加熱処理し、必要に応じて粗砕又は粉砕処理してなるパン粉類似品。 - 特許庁

There is provided the hard type bread crumb prepared by fermenting, baking and crushing mixed raw materials comprising at least, based on 100 pts.wt. of wheat flour, 0.1 to 3 pts.wt. of yeast, and 0.1 to 2 pts.wt. of salt.例文帳に追加

小麦粉100重量部に対して、イースト0.1〜3重量部、食塩0.1〜2重量部を少なくとも含む混合原料を発酵、焼成し、粉砕したハードタイプパン粉。 - 特許庁

This bread crumb flavor composition contains a fermented lactic acid containing substance and at least one kind of fermented seasoning(s) selected from vinegars, fermented soybean paste, soy source and Worcester sauce.例文帳に追加

発酵乳酸含有物質と酢類、味噌、醤油およびウスターソースから選ばれた少なくとも1種の発酵調味料とを含有する、パン類のクラムフレーバー組成物。 - 特許庁

This dried solid feed is characterized in that the feed comprises at least one selected from rice bran, dried bean-curd refuse, wheat bran and bread crumb as a main material 1 and is obtained by mixing a disintegrant 4 and a lubricant 5 with the main material and molding and solidifying the resultant mixture.例文帳に追加

ヌカ、乾燥おから、フスマ、パン粉のうちの少なくとも1つ以上を主原料1とし、この主原料に崩壊剤4及び滑沢剤5を混合して成形固化されていることを特徴とする乾燥固形餌。 - 特許庁

This bread crumb flavor composition contains liquors, a fermented lactic acid containing substance, and at least one kind of fermented seasoning(s) selected from vinegars, fermented soybean paste, soy source and Worcester sauce.例文帳に追加

酒類と、発酵乳酸含有物質、酢類、味噌、醤油およびウスターソースから選ばれた少なくとも1種の発酵調味料とを含有する、パンのクラムフレーバー組成物。 - 特許庁

This method for producing the ice cream croquette is provided by wrapping the ice cream with a sponge cake and crepe, covering with egg, spreading with bread crumb, freezing at (-)15 to 35°C and then frying at 150 to 170°C.例文帳に追加

アイスクリームをカステラ、クレープで包み、卵で被覆し、パン粉をまぶし、マイナス15℃から35℃で冷凍したものを150℃から170℃でフライする。 - 特許庁

The scraper 17, the bread crumb removing members 18, and the oil application members 19 move between an operating position that comes in contact with the blade 13 and a retracted position separating therefrom according to the operation of corresponding operation means 20, 31, 32, 48, and 49.例文帳に追加

スクレーパ17、カス取り部材18およびオイル塗布部材19は、対応する作動手段20,31,32,48,49の作動によってブレード13に当接する作用位置と離間する退避位置との間を移動する。 - 特許庁

To provide a bread crumb composition which easily and reliably adheres to an ingredient even when directly coating the ingredient, and prevents warpage of the ingredient and burnt spots even when fried with a small amount of oil.例文帳に追加

素材に直接まぶしても容易かつ確実に付着し、少量の油で焼き調理した場合にも素材の反りと焦げ斑を防止するパン粉組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a bread crumb composition which is easily and reliably adheres to an ingredient even when directly coating, and prevents warpage of the ingredient and burnt spots even when baking with a small amount of oil.例文帳に追加

素材に直接まぶしても容易かつ確実に付着し、少量の油で焼き揚げた場合にも素材の反りと焦げ斑を防止するパン粉組成物を提供すること。 - 特許庁

The pressing device 6 has a pressing member 20 bonded with a silicone plate 48 for pressing the upper surface 2a of the bread crumb layer 2 and a vertically moving mechanism 18 to vertically reciprocate the pressing member 20.例文帳に追加

押付装置(6)は、パン粉の層(2)の上面(2a)を押すためのシリコン板(48)が接着された押圧部材(20)と、この押圧部材(20)を上下方向に往復移動させるための上下移動機構(18)を有する。 - 特許庁

To provide bread crumb having a reduced oil-absorbing rate (less sticky feeling), crispy and capable of keeping a good eat feeling for a long period, and a method for producing the same.例文帳に追加

吸油率の低減された(ベトつき感が少なく)、クリスピーで、かつ長時間良好な食感を保つパン粉とその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for preventing discoloration of frying color on the coated parts of frozen food in no use of coloring agent and provide bread crumb powder and frozen food thereof.例文帳に追加

着色料を使用することなく、冷凍保管中の冷凍食品の衣部の揚げ色の退色を防止する方法、そのパン粉類及び冷凍食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a white-baked bread having high-chroma white crust and inner phase (crumb), i.e. white-crust bread baked without imparting baked color to the utmost thereto, even in case a sugar alcohol and high-sweetness sweetener are used much, and/or in case bread dough with reduced amount of protein is used.例文帳に追加

焼き色を極力つけることなく焼き上げたクラストが白いパン、すなわち白焼パンにおいて、糖アルコールや高甘味度甘味料を多く使用した場合や、たんぱく質を減量したパン生地を使用した場合であっても、彩度の高い白色の表皮(クラスト)と内相(クラム)を有する白焼パンの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for easily producing bread that has a white or light-colored crust and thin thickness, is extremely soft, has no greasiness in crumb and good meltability in the mouth even without using a specific additive and a specified apparatus.例文帳に追加

特別な添加剤や特殊な装置など用いなくても、クラストが白色ないし淡色であり、その厚さが薄くて非常にソフトであり、クラムはくちゃつきが無く口溶けがよい食パンを容易に製造することができる方法を提供すること。 - 特許庁

例文

This method for producing a croquette is characterized as boiling the potato with crude salt or rock salt and mineral water, converting the potato into a powder-coated state, then extremely roughly mashing the potato, providing a main food material for the croquette and dipping the resultant main food material in a viscous liquid comprising an egg and a wine prior to the application of bread crumb, etc., thereto.例文帳に追加

粗塩又は岩塩とミネラルウォーターで茹でたジャガいもを粉吹きいも状態にした後極荒く潰してコロッケの主食材とし、またパン粉等を付着させる前に卵とワインからなる粘稠液に浸漬したことを特徴とするコロッケの製造方法。 - 特許庁

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