意味 | 例文 (66件) |
Edible oilsの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 66件
any of several edible vegetable oils that can be used in salad dressings 例文帳に追加
サラダドレッシングに使う種々の植物油 - 日本語WordNet
(iii) For edible safflower oil, edible cottonseed oil, edible rice oil, and edible rapeseed oil specified in Article 2 of the Quality Labeling Standards for edible fats and oils (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1672 of 2000), the measurement shall be carried out on oils and fats.例文帳に追加
③ 食用植物油脂品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1672号)第2条に規定する食用サフラワー油、食用綿実油、食用こめ油及び食用なたね油にあっては、油脂の状態 - 厚生労働省
To obtain a deoxidizer which may safely realize simplified and efficient deoxidization of edible oils, and to provide a process for regenerating edible oils using this deoxidizer.例文帳に追加
食用油の脱酸処理の簡素化および効率化を安全に実現し得る脱酸剤およびそれを用いた食用油の再生方法を提供する。 - 特許庁
To provide an activation device for edible oils, which is strong, resists long-term use, is useful for preventing the oxidation of edible oils, and can cook delicious fried foods.例文帳に追加
堅牢で長期使用に耐え、食用油の酸化防止に役立ち揚げ物をおいしく仕上げることのでき食用油用活性具を提供する。 - 特許庁
This edible oil and fat composition is obtained by formulating edible oils and fats, especially aromatic oils and fats and/or nonaromatic oils and fats with an emulsifying agent having 6-11 hydrophilic-hydrophobic balance (HLB) in the ratio of 99.99-70:0.01-30, preferably 90-99.99:0.01-10 by weight.例文帳に追加
食用油脂、特に、芳香性油脂および/または非芳香性油脂と、親水性親油性バランス(HLB)が6〜11の乳化剤を、99.99〜70:0.01〜30、好ましくは、90〜99.99:0.01〜10の重量比率で混合する。 - 特許庁
To obtain a liquid seasoning containing edible oils and fats, which is a liquid seasoning containing edible oils and fats, where the edible oils and fats can be maintained to be stably dispersed in a liquid seasoning stirred or shaken for a predetermined period of time, and also causing no change in the inherent properties originated in the seasoning liquid itself.例文帳に追加
食用油脂類を含有する液状調味料であって、撹拌したり、振盪して得られる液状調味料中での食用油脂類の分散状態が、一定時間安定に保持され、かつそれの有する本来の性状が変わらない食用油脂類含有液状調味料の提供。 - 特許庁
The oil-in-water type emulsified food contains edible fats and oils, vinegar, and egg yolk.例文帳に追加
水中油型乳化食品が、食用油脂、食酢および卵黄を含有する。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING LIQUID SEASONING COMPRISING INGREDIENT MATERIALS AND/OR EDIBLE OILS AND FATS例文帳に追加
具材類および/又は食用油脂類含有液状調味料の製造方法 - 特許庁
The soybean protein-containing dough may contain a humectant, edible oils and fats, a carbohydrate and/or an edible fiber.例文帳に追加
当該大豆蛋白含有生地は、保湿剤、食用油脂、炭水化物及び/又は食物繊維を含有していてもよい。 - 特許庁
The processed food matches with various dishes by mixing with edible salts and edible oils and using as the dressing because the food contains a bitter ingredient characteristic of the Momordica charantia.例文帳に追加
苦瓜特有のホロ苦い苦みを残せるので、食塩と食油を混ぜてドレッシング風に使用すれば、各種の料理にマッチする。 - 特許庁
Industrial oils and greases (other than edible oils and fats and essential oils);lubricants; dust laying and absorbing compositions; fuels (including motor spirit) and illuminants; candles, tapers, nightlights and wicks例文帳に追加
工業用の油及び油脂(食用油脂及び精油を除く)。潤滑剤。塵埃吸収・吸着剤。燃料(原動機用燃料を含む)及びイルミナント。ろうそく,灯芯,終夜灯及び芯 - 特許庁
To provide PUFA (polyunsaturated fatty acid)-containing oils and fats having a good oxidation stability and flavor at a low cost without using a special adsorbent in the purification of edible oils and fats, especially the oils and fats containing the PUFA such as fish oil, etc.例文帳に追加
食用油脂の精製、特に魚油などのPUFA含有油脂の精製において、特殊な吸着剤を必要とせず、酸化安定性と風味の良好なPUFA含有油脂を安価に提供すること。 - 特許庁
To obtain a novel fuel composition for diesel engines which can provide a method for recycling waste edible oils.例文帳に追加
廃食用油にリサイクルの途を開くことのできる、新規のディーゼルエンジン用燃料組成物を提供すること。 - 特許庁
To treat waste edible oil, waste mineral oil or a mixture thereof as main raw materials and reproduce these oils as reusable fuel oil.例文帳に追加
廃食用油、廃鉱物油又はこれらの混合物を主たる原料として、これらを再使用可能な燃料油とする。 - 特許庁
To provide a method for stably dispersing pyrroloquinoline quinone in edible fats and oils with regard to an adjusting solution filling in a film of a soft capsule.例文帳に追加
ソフトカプセル皮膜中に充填する調整液に関して、ピロロキノリンキノンを食用油脂中へ安定に分散させる方法の提供。 - 特許庁
This oils and fats composition for frying foods is obtained by incorporated a polyglycerol fatty acid ester with an HLB number of ≥9.0 in an edible oil and fat.例文帳に追加
食用油脂に、HLB9.0以上のポリグリセリン脂肪酸エステルを含有するフライ用油脂組成物。 - 特許庁
To provide an acidic oil-in-water emulsified food which is reduced in the blended quantity of edible oils and fats and is reinforced in egg yolk flavor.例文帳に追加
食用油脂の配合量を減らした酸性水中油型乳化食品において、卵黄風味を増強させる。 - 特許庁
There are provided foods using edible oil obtained by heating oils and fats containing orizanol (for example, tempura of shrimp, mayonnaise).例文帳に追加
オリザノール含有油脂を加熱して得られる食用油脂を用いた食品(例えば、海老の天ぷら、マヨネーズ)。 - 特許庁
There are provided methods for producing foods (fried cooked foods, stir-fried dishes, mayonnaise, or dressing), using edible oil obtained by heating oils and fats containing orizanol.例文帳に追加
オリザノール含有油脂を加熱する食用油脂を用いた食品(フライ調理品、炒め物、マヨネーズ、又はドレッシング)の製造方法。 - 特許庁
This liquid seasoning containing the edible oils and fats is characterized by containing puffed-rice powder at 0.5-10 wt.% based on the whole of the resultant liquid seasoning.例文帳に追加
食用油脂類含有液状調味料に膨化米の粉末を全体の0.5〜10重量%含有させる。 - 特許庁
To provide a method for oiling wastes, by which the wastes such as waste plastics, waste lubricants, waste tires, waste edible oils, waste solvents, or tank sludge can be converted into high quality liquid fuels capable of being used as fuel oils, diesel power generator fuel oils, while preventing a coking.例文帳に追加
コーキングの発生を抑制しつつ、廃プラスチック、廃潤滑油、廃タイヤ、廃食用油、廃溶剤、タンクスラッジなどをボイラ−燃料油、ディ−ゼル発電燃料油に使用できる高品質の液体燃料に転換するようにした廃棄物の油化方法を提供する。 - 特許庁
To obtain an edible oil and fat composition having improved dispersibility and emulsion stability and slight migration of aromatic and/or oil and fat component of edible oils and fats to a frying oil.例文帳に追加
改善された分散性と乳化安定性を備え、かつフライ油への食用油脂の芳香および/または油脂成分の移行が小さい、食用油脂組成物を提供する。 - 特許庁
To provide a method for edible oil and fat production, with which edible oils and fats having slight cooked odor, controlling emission of returned smell, and having excellent flavor can be produced.例文帳に追加
加熱臭が少なく、戻り臭の発生が抑制され、風味の優れた食用油脂を製造することのできる食用油脂製造方法を提供すること。 - 特許庁
To provide a filter agent for reproduction of edible oils, which allows reuse of an used edible oil having been used for cooking fried foods such as tempura and fries, fried confectionery such as doughnuts, and other various fries, by improving the acid value, the hue and the like of the used edible oil by a simple means.例文帳に追加
天ぷら、フライ等の揚げ物惣菜、ドーナツその他揚げ菓子類、諸々の揚げ物などの調理に使用された使用済み食用油の酸価値及び色相等を簡便な手段により改善し、再使用可能に処理するための食用油の再生用濾過剤を提供する。 - 特許庁
This mixed powder for batter is obtained by including an edible fat and oil having ≤91 iodine value and an organic acid monoglyceride thereto, regulating content of the total edible fats and oils therein to 15-25 mass% and regulating content of the edible fat and oil having ≤91 iodine value to 2-25 mass%.例文帳に追加
バッター用ミックス粉中に、沃素価が91以下の食用油脂と、有機酸モノグリセリドとを含有させ、ミックス粉中における全食用油脂の含量を15〜25質量%とし、かつ前記沃素価が91以下の食用油脂の含量を2〜25質量%とする。 - 特許庁
To provide a degradation preventing method for oils, which remarkably suppresses or delays the degradation with days of oils represented by edible oil, engine oil, lubricating oil, cutting and machining oil and which realizes maintaining the long-term stability of the oils, lowering the running cost and so forth, and to provide an antidegradant for oils which is used for this method.例文帳に追加
本発明は、食用油、エンジンオイル、潤滑油及び切削・研削加工油等に代表される油類の経日的な劣化を著しく抑制ないし遅延させ、当該油類の長期安定性の維持及びランニングコストの低下等を実現する油類の劣化防止方法及びこの方法に用いられる油類の劣化防止剤を提供することを目的とする。 - 特許庁
This agent for use in the dissolution of water added in an oil, consists essentially of fatty acid methyl ester compounds derived from fauna and flora-oils or from waste edible oils, and nonionic surfactants in micelle state having a lipophilic group and a lipophobic group, such as a fatty acid diethanol amide.例文帳に追加
動植物油あるいは廃食油から脂肪酸メチルエステル化合物や脂肪酸ジエタノールアミドなどの親油基と親水基を持ったミセル状態の非イオン界面活性剤を主要成分にした油中への水溶解用薬剤 - 特許庁
Steamed (or boiled) red sweet potato is strained, kneaded, formulated with sugar and inverted sugar, processed by a stirrer into a paste state, formulated with edible oils and fats (animal/vegetable oils and fats) and cream at about 30°C into a mixed emulsion and formed to give a product.例文帳に追加
本発明は蒸した(又は煮た)紅芋を裏漉しして練り、砂糖、転化糖を添加して攪拌機にかけて、ペースト状にし、品温30℃±温度の時に食用油脂(動物性・植物性)、クリームを混合して混合エマルジョン(乳化物)させ成形し製品とする。 - 特許庁
According to this manufacturing method, edible materials such as edible animal materials, processed products thereof, amino acids, or saccharides are treated with oils and/or fats, and then, the oil layer is collected to form an oil-soluble flavor, in which the oils and/or fats are those having at least 30 wt.% of a diacyl glycerol.例文帳に追加
動物性可食性材料、その加工品、アミノ酸類、又は糖類などの可食性材料を油脂類で処理した後、油層部を採取して得られる油溶性フレーバーの製造方法であって、油脂類がジアシルグリセロールを少なくとも30重量%含有する油脂類であることを特徴とする油溶性フレーバーの製造方法。 - 特許庁
An aqueous solution added with an electrolyte such as sodium chloride is subjected to electrolysis in a electrolyzer, and a strongly alkaline reduction water to be formed from the side of a negative electrode is mixed with the edible oil waste under the normal temperature condition, and subjected to the oil-water separation to produce processed fats and oils which are refined to a re-edible extent.例文帳に追加
食塩等の電解質を添加した水溶液を電解槽において電気分解し、陰極側から生成する強アルカリ性還元水を常温条件下で、廃食用油と混合し、油水分離を行い、再び食用に供することができる程度に精製した、精製加工油脂を製造する。 - 特許庁
The acidic oil-in-water emulsified food contains 10-60 wt.% of edible oil and fat, a thickener and egg yolk, and has a viscosity (at 20°C) of 80 Pa s, where a trans acid content accounts for 0.2-5 wt.% of edible oils and fats, and part or all of the egg yolk includes lysed egg yolk.例文帳に追加
食用油脂10〜60%、増粘剤及び卵黄を含有し、粘度(20℃)が80Pa・s以上である酸性水中油型乳化食品において、食用油脂中のトランス酸含有量を0.2〜5%、卵黄の一部又は全部をリゾ化卵黄とする。 - 特許庁
To obtain water-in-oil type edible emulsified oils and fats having excellent fluidity in a wide temperature range as oils and fats for dough kneading for confectionery production and breadmaking, capable of being weighted and fed by a machine when used as oils and fats for dough kneading for confectionery production and breadmaking, capable of producing bread having excellent oven spring, volume etc., when used for breadmaking.例文帳に追加
製菓、製パン用の練り込み用油脂として、広い温度範囲において流動性に優れ、製菓・製パン用の練り込み用油脂として用いる際に、機械による計量、添加が可能であり、また製パン用として用いた場合、オーブンスプリング、ボリューム等に優れたパンを製造可能な油中水型食用乳化油脂を提供する。 - 特許庁
The composition for fuel is characterized in that it is prepared by mixing an edible oil component comprising at least one of a virgin edible oil and a purified waste edible oil having impurities removed therefrom, with a metal-free alkali component, that it is adjusted to be neutral or weakly alkaline, and also that it also contains at least one kind of a petroleum component selected from the group consisting of kerosines, hydrocarbon oils and alcohols.例文帳に追加
未使用食用油および不純物を除去した精製廃食用油の少なくともいずれかからなる食用油成分と、金属非含有のアルカリ成分とが少なくとも混合され、中性または弱アルカリ性に調整されてなることを特徴とし、灯油、炭化水素油、アルコールからなる群より選ばれた少なくとも1種の石油系成分をも含むことを特徴としている。 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams; eggs; milk and other dairy products; edible oils and fats; preserves, pickles例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム。卵。ミルク及び乳製品。食用油脂。プリザーブ,漬物 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, Jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
Class 29 Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, Jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats.例文帳に追加
第29類 食肉,魚,家禽及び食用鳥獣肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. 例文帳に追加
肉,魚,家禽及び猟獣。肉のエキス。保存,乾燥,加工した果物及び野菜。ジェリー,ジャム,フルーツ・ソース。卵,ミルク及びミルク製品:食用油及び油脂 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. 例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び猟鳥獣の肉。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理した果実及び野菜。ゼリー,ジャム,フルーツソース。卵,ミルク及び乳製品。食用油及び脂肪 - 特許庁
Meat, fish, poultry and game; meat extracts; preserved, dried and cooked fruits and vegetables; jellies, jams, fruit sauces; eggs, milk and milk products; edible oils and fats. 例文帳に追加
食肉,魚,家禽及び猟の対象となる鳥獣。肉エキス。保存処理,乾燥処理及び調理をした果実及びや野菜。ゼリー,ジャム,コンポート。卵,ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
29 Meat fish poultry and game; meat extracts; preserved dried and cooked fruits and vegetables; jellies jams fruit sauces; eggs milk and milk products; edible oils and fats例文帳に追加
29 食肉、魚、家禽及び猟の対象となる鳥獣。肉エキス。保存処理、乾燥処理及び調理をした果実及び野菜。ゼリー、ジャム、フルーツソース。卵、ミルク及び乳製品。食用油脂 - 特許庁
The oily substance is selected from edible oils and fats, an unsaturated fatty acid, a carotenoid, a phospholipid and an oil soluble vitamin, and is added with α-lipoic acid to obtain resistance to oxidation.例文帳に追加
食用油脂、不飽和脂肪酸、カロテノイド、リン脂質および油溶性ビタミンから選ばれる油性物質であって、α−リポ酸の添加により抗酸化性を付与したことを特徴とする油性物質。 - 特許庁
This seasoning composition comprising a pine bark extract containing oligomeric proanthocyanidin and at least one selected from the group consisting of vegetable edible oils and fats, salt, organic acids and yolk.例文帳に追加
オリゴメリック・プロアントシアニジンを含有する松樹皮抽出物と、植物性食用油脂、食塩、有機酸、卵黄からなる群から選ばれる少なくとも1種以上とを含有する、調味用組成物を提供する。 - 特許庁
The edible oil is oils and fats containing a partial glyceride having a saturated dissolved water content of 1,500 ppm or more and containing 15 to 100 wt.% of a diglyceride having an unsaturated fatty acid content of 80 to 100 wt.%.例文帳に追加
食油は、飽和溶解水分量が1500ppm以上の部分グリセリドを含有し、且つ不飽和脂肪酸含有量が80〜100重量%であるジグリセリドを15〜100重量%含有する油脂である。 - 特許庁
To obtain edible oils and fats capable of stably dissolving and containing a vegetable sterol, having excellent heating and cooking suitability such as slight smoking in heating and cooking, slight foaming in cooking of fried food, etc.例文帳に追加
植物ステロールを安定に溶解・含有することができ、しかも加熱調理時の発煙や揚げもの調理時の泡立ちが少ないなど加熱調理適性に優れる食用油脂の提供。 - 特許庁
The capsule dispersion uses edible fats and oils such as soybean oil as a dispersion medium and in it, a number of the nuclear capsules 31 each enclosing a drug, a perfume and the like with the outer film of gelatin are dispersed.例文帳に追加
カプセル分散液は、大豆油等の食用油脂を分散媒体としており、その中に、薬剤や香料等をゼラチンの外皮膜に封入した核カプセル31が多数分散されている。 - 特許庁
To provide a mayonnaise-like seasoning having excellent flavor, wherein its flavor is elicited particularly from a body taste of eggs, and a body taste and mild palate feeling each brought by edible fats and oils are balanced well.例文帳に追加
本発明は、風味良好な、特に卵のコクを引き出し、風味と食用油脂のもたらすコク・マイルド感とのバランスに優れた、風味良好なマヨネーズ様調味料を提供することに関する。 - 特許庁
To provide an oils-and-fats composition which has a blood lipid- controlling function, has cooking aptitude equivalent to that of a conventional edible oil, and further has good flavor and good safety.例文帳に追加
血中脂質調整機能があり、通常の食用油と同等の調理適性を有し、さらに風味良好で安全性の高い油脂組成物の提供。 - 特許庁
The activated carbon with a porous body as a base material is manufactured by impregnating edible oil, other waste oils, and the like in a porous diatomaceous earth and fire-heating the same to allow carbon to be adhered to a micropore structure portion.例文帳に追加
多孔質の珪藻土に食用油やその他、廃油を含浸し燃焼加熱することで細孔構造部分に炭素を付着させることにより多孔質体を基材とした活性炭を製造する。 - 特許庁
意味 | 例文 (66件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © Ministry of Health, Labour and Welfare, All Right reserved. |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |