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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Gluten proteinの意味・解説 > Gluten proteinに関連した英語例文

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Gluten proteinの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 30



例文

a protein found in the seeds of some plants, called gluten 例文帳に追加

グルテンという,植物の種子中にある植物性の蛋白質 - EDR日英対訳辞書

Gluten is a type of protein contained in the water and wheat flour mixture. 例文帳に追加

グルテンは、水で練った小麦粉に含まれるたんぱく質のひとつである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The rubber composition for tires is obtained by blending a diene rubber with gluten which is a wheat protein.例文帳に追加

ジエン系ゴムに、小麦由来タンパク質であるグルテンを配合してなるタイヤ用ゴム組成物である。 - 特許庁

The above granules having high protein content is preferably albumen powder and/or wheat gluten.例文帳に追加

更に、前記高蛋白質粉粒体が、卵白粉及び/又は小麦グルテンであることが好ましい。 - 特許庁

例文

It is preferable that the weight ratio of the soybean protein powder to the gluten is 8:2 to 5:5.例文帳に追加

大豆タンパクの粉末とグルテンとの割合は、重量比で8:2〜5:5であるのが好ましい。 - 特許庁


例文

Since, unlike protein contained in wheat flour, the protein contained in buckwheat flour does not form gluten; it is difficult to make dough with buckwheat flour if it is mixed with water alone. 例文帳に追加

蕎麦粉に含まれるタンパク質は小麦粉と違ってグルテンを形成しないので、水だけを加えて練ってもまとまりにくい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The protein-chitosan complex is obtained by bonding an animal or vegetable protein such as albumen, fish protein, soybean protein, separated soybean protein, concentrated soybean protein, degradation product of the soybean protein and wheat protein (gluten) to the chitosan by a Maillard reaction.例文帳に追加

卵白、魚肉蛋白質、大豆蛋白質、分離大豆蛋白質、濃縮大豆蛋白質、大豆蛋白質分解物、小麦蛋白質(グルテン)等の動物性又は植物性蛋白質とキトサンを、メイラード反応により結合させた蛋白質−キトサン複合体。 - 特許庁

This method for producing the gluten-free peptide preparation rich in the glutamine from a gluten protein comprises a step for enzymatically hydrolyzing the gluten by using one or more kinds of proteases to provide a hydrolyzate, allowing the hydrolyzate to have acidity of pH 4-5, filtering the acidified hydrolyzate to provide the objective gluten-free peptide rich in glutamine as a filtrate.例文帳に追加

1種以上のプロテアーゼを用いてグルテンを酵素的に加水分解して加水分解物を得;該加水分解物をpH4〜5の酸性とし;該加水分解物をろ過し、ろ液としてグルタミンに富んだグルテン・フリー・ペプチドを得る工程からなるグルテン蛋白からのグルタミンに富んだグルテン・フリー・ペプチド調製物の製造法を提供する。 - 特許庁

a digestive disease that is caused by an immune response to a protein called gluten, which is found in wheat, rye, barley, and oats. 例文帳に追加

コムギ、ライムギ、オオムギ、およびオートムギ中にあるグルテンという蛋白に対する免疫反応によって引き起こる消化器系疾患。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

例文

The organic fertilizer contains a corn gluten meal being a protein component of corn as a main component.例文帳に追加

本発明の有機肥料は、トウモロコシのタンパク質成分であるコーングルテンミールを主成分として含有する。 - 特許庁

例文

This food material is characterized by comprising soybean protein powder, gluten and Plantago asiatica seed coat powder, not containing saccharides, and containing the proteins as a main ingredient.例文帳に追加

食品素材は大豆タンパクの粉末とグルテン及びおおばこ種皮の粉末とを配合し、糖質が含まれずタンパクを主成とする。 - 特許庁

The protein material (A) capable of being rendered aqueous is obtained from at least one protein as the raw material to be selected from a soybean protein, an egg white protein, gelatin, casein, a whey protein, a wheat gluten, and their decomposed products of peptides.例文帳に追加

水性化可能な蛋白質素材(A)が、大豆蛋白質、卵白蛋白質、ゼラチン、カゼイン、ホエー蛋白質、小麦グルテン及びこれらの分解生成物であるペプチドから選ばれる少なくとも1種の蛋白質を原料として得られる。 - 特許庁

A protein for viscosity modification application of a composition includes at least one of a viscous soluble fiber gum, pectin, β-glucan, a viscous fluid and carrageenan, wherein the protein is at least one of a wheat protein, an egg protein, collagen, a whey protein, casein, a soybean protein, a pea protein, a muscular protein, gluten, a fibrous protein, a silk protein and hydrolysates of the same.例文帳に追加

粘稠性可溶性繊維であるゴム、ペクチン、β−グルカン、粘液、及びカラギーナンの少なくとも1種類を含む組成物の粘度調整のためのタンパク質の使用であって、前記タンパク質が、コムギタンパク質、卵タンパク質、コラーゲン、ホエータンパク質、カゼイン、ダイズタンパク質、エンドウタンパク質、筋肉タンパク質、グルテン、繊維状タンパク質、絹タンパク質、及びそれらの加水分解生成物の少なくとも1種類である。 - 特許庁

THe biodegradable poly(lactic acid) resin composition contains at least one kind of protein selected from silk, gelatin, keratin, elastin, gluten, zein and soybean.例文帳に追加

絹、ゼラチン、ケラチン、エラスチン、グルテン、ゼイン及び大豆から選ばれた少なくとも一種の蛋白質を含有する生分解性ポリ乳酸樹脂組成物。 - 特許庁

The states of the gluten skeleton, the oil drop and the starch granule in the wheat flour product is clearly captured by an optical microscope, by executing double staining of staining respectively a lipid and a protein with different colors using different staining liquids.例文帳に追加

脂質と蛋白質をそれぞれ異なる染色液で別色に染色する二重染色を行なう事で、小麦粉製品中のグルテン骨格,油滴,澱粉粒の状態を光学顕微鏡により明確に捉える事ができる。 - 特許庁

The composition of the coating contains at least one colorant, for example, caramelized sugar, powdered blood, frozen blood, an inorganic oxide, and a protein source, e.g. plasma or gluten.例文帳に追加

コ−ティングの組成は、少なくとも一つの着色剤、たとえば、カラメル化された糖、粉末化された血液、冷凍された血液、無機酸化物と、蛋白質源、たとえば、血漿またはグルテンとを含んでいる。 - 特許庁

The heat-treated product of the corn gluten meal has <30 ppm of the sulfur dioxide content and 50-99 wt.% of a protein content expressed in terms of dried weight.例文帳に追加

二酸化硫黄含量が30ppm未満であり、タンパク質含量が乾燥重量基準で50〜99重量%であるコーングルテンミール加熱処理品。 - 特許庁

The method for settling dregs of rice wines comprises carrying out dregs settling using an article composed of a protein as a main component existing in a refined rice wine instead of an article composed of gelatin, wheat flour or wheat gluten as main components in the process for setting dregs of the rice wine.例文帳に追加

酒類を滓下げする工程において、ゼラチン、小麦粉または小麦グルテンを主成分とする物品の代わりに、清酒中に存在する蛋白質を主成分とする物品を用いて該当酒類の滓下げを行う。 - 特許庁

To provide a pet food for enabling a pet to loose weight when the pet eats a baked wheat gluten bread, which is low in calories and a high protein food, designed for allowing the pet to easily eat.例文帳に追加

低カロリーで高蛋白質食品である焼き麩にペットが食しやすいように工夫を凝らして、もってペットが焼き麩を食することによりペットのダイエットを可能にするペット用食品を提供する。 - 特許庁

The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough involves adding extra strong flour having high protein content exceeding 13.5 mass% of the wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin.例文帳に追加

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。 - 特許庁

The raw noodles are produced by mixing wheat flour, gluten flour and etherified starch flour to obtain raw flour, using the raw flour comprising 20-29wt.% protein content in the sum total of the wheat flour and the gluten flour and 25-50 wt.% etherified starch content in the raw flour and bringing the cross section of noodle strings in forming the same to be ≤2.8mm^2.例文帳に追加

生麺の製造において、小麦粉、グルテン粉末、及びエーテル化澱粉を混合してこれを原料粉とし、小麦粉及びグルテン粉末の合計重量中の蛋白含量が20〜29重量%であり、かつ、エーテル化澱粉の該原料粉中の配合割合が25〜50重量%である原料粉を用いて製麺し、更に、麺線形成において麺線の断面積を2.8mm^2以下にする。 - 特許庁

The method for producing the bread by adding flour and the indigestible starch as raw material flour in a kneading step of the bread dough involves adding ultrastrong flour containing >13.5 mass% amount of flour protein as a part of the flour, and further adding at least an active gluten in the active gluten and gliadin, and crosslinked starch and/or thickener-containing oil and fat.例文帳に追加

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加し、また、活性グルテンおよびグリアジンのうち少なくとも活性グルテンを添加するとともに、架橋澱粉および/または増粘剤含有油脂を添加する。 - 特許庁

The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough includes adding extra strong flour having >15 mass% proportion of wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin.例文帳に追加

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が15質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。 - 特許庁

To develop a further useful food by processing or improving the quality of wheat flour widely used as a food resource in bread making and processed foods, and to improve gluten of protein in wheat flour to achieve the purpose.例文帳に追加

食料資源として小麦粉は製パン及び加工食品に広く利用されており、これの加工あるいは品質を改良して、さらに有用な食品を開発することが求められおり、これを達成するためには小麦のタンパク質のグルテンの改良が求められている課題である。 - 特許庁

The composition for maintenance of muscle force and improvement of joint function comprises a wheat protein hydrolyzate, preferably, a wheat gluten hydrolyzate, and especially preferably, a peptide having an L-glutamine content of 15-60 mass% and an average molar weight of 200-100,000 daltons.例文帳に追加

小麦蛋白質の加水分解物、好ましくは小麦グルテンの加水分解物、特に好ましくはL−グルタミン含有量が15〜60質量%であり、平均分子量が200〜100,000ダルトンであるペプチドを含有する筋力維持および関節機能改善組成物。 - 特許庁

A method for producing the nonglucidic yeast fermented product includes forming a raw material composition which has as essential ingredients, at least bran or soybean protein, gluten and milk component, using a thickening binding material; yeast-fermenting the product to adjust nonglucidic dough; and baking or dry solidifying the product.例文帳に追加

少なくともブラン(ふすま)または大豆たんぱくと、グルテンと、乳成分とを必須成分とする原料組成物を増粘性成形剤を用いて成形した後、イースト菌発酵させて無糖質生地を調整し、焼き上げ又は乾燥固化することを特徴とする無糖質イースト菌発酵製品の製造方法。 - 特許庁

Measures were taken to inspect every import of Chinese-produced plant-derived protein products for any contamination with melamine-related compounds, in response to a report from the US regarding the occurrence of fatal incidents involving dogs and cats given feed made of Chinese-produced wheat gluten and concentrated rice protein, which was later found to be contaminated with melamine.例文帳に追加

米国において中国産小麦グルテンや米濃縮タンパクを原料としたペットフードによる犬や猫の死亡事故が発生し、当該原料からメラミンが検出されたとの情報に基づき、中国産植物性タンパク等について、輸入の都度、貨物を保留してメラミン関連化合物の検査を実施した。 - 厚生労働省

The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components.例文帳に追加

メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用油、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。 - 特許庁

To provide a method for economically producing buckwheat flour which can improve texture of buckwheat noodles and at the same time strengthen flavor, using brown buckwheat as the raw material without using a conventional additive such as an emulsifier, thickening polysaccharides and wheat gluten, using a technique such as sieve selection and classification adopted in buckwheat noodle making so as to increase a protein content, and using buckwheat flour which has a specific average grain size.例文帳に追加

従来の乳化剤や増粘多糖類、小麦グルテン等の添加物を用いず、玄そばを原料とし、ソバ製麺で採用されている篩選別、分級等の技術を使って、蛋白質含量を高くし、特定の平均粒度を有するソバ粉を用いることにより、ソバの食感の改良、風味の増強が同時にできるソバ粉を経済的に製造すること。 - 特許庁

例文

The feed for chicken containing coconut oil is obtained by compounding 0.1-0.2 pt.wt. coconut oil in 100 pts.wt. material comprising a maize component; protein components comprising fish powder, soybean cake and corn gluten; oil-and-fat components comprising lard and soybean oil; calcium components comprising calcium carbonate and oyster shell; a phosphor component comprising calcium phosphate, vitamins and minerals.例文帳に追加

本発明のヤシ油を含ませた鶏用飼料は、トーモロコシ成分と、魚粉、大豆かす、コーングルテンから成る蛋白質成分と、ラード、大豆油から成る油脂成分と、炭酸カルシウム、牡蠣殻から成るカルシウム成分と、リン酸カルシウムのリン成分とビタミン、ミネラル等から成る材料100重量部に対し、ヤシ油成分を0.1〜0.2重量部含ませたことを特徴とする。 - 特許庁

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