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「Knife Fish」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Knife Fishの意味・解説 > Knife Fishに関連した英語例文

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Knife Fishの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 33



例文

Tataki (chopped fish into small pieces with a kitchen knife) 例文帳に追加

たたき - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

a utility knife called a fish-slicing knife 例文帳に追加

刺身包丁という包丁 - EDR日英対訳辞書

fish meat that has been chopped with a kitchen knife 例文帳に追加

包丁で叩いた魚肉 - EDR日英対訳辞書

Skin the fish with a carving knife. 例文帳に追加

包丁を入れ、フグの皮を剥く。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

KITCHEN KNIFE FOR FILLETING FISH MEAT例文帳に追加

魚肉の三枚卸し包丁 - 特許庁


例文

TABLE KNIFE FOR FISH DISHES例文帳に追加

魚料理の喫食用ナイフ - 特許庁

He handled a kitchen knife expertly to fillet a fish. 例文帳に追加

彼は見事な包丁さばきで魚を三枚におろした. - 研究社 新和英中辞典

an act of mincing fish meat by repeatedly chopping with a kitchen knife 例文帳に追加

魚肉などを包丁でくり返し打って細かくすること - EDR日英対訳辞書

to continue dicing fish meat with a kitchen knife 例文帳に追加

魚肉などを包丁で叩き続ける - EDR日英対訳辞書

例文

The knife 17 is a high-speed rotating round knife and cuts the fish body 20 to be transported in the head-tail direction.例文帳に追加

ナイフ17は高速回転する丸刃であり、搬送される魚体20を頭尾方向に切断する。 - 特許庁

例文

The knife is pulled along the backbone of a fish with its groove fit to the ridges of the backbone of the fish clear of its head.例文帳に追加

魚頭を落とした魚肉の中骨の山高骨に包丁の溝を合わせて、中骨に沿って引く。 - 特許庁

Fish is not eaten with a steel knife, for steel retains the smell. 例文帳に追加

魚を食う時鋼のナイフを使わないのは鋼は移り香がするからだ - 斎藤和英大辞典

a small table knife with a spatula blade used for eating fish 例文帳に追加

魚を食べるのに使用される、へら状の刃を持つ小さなテーブルナイフ - 日本語WordNet

a kitchen knife with a broad blade and tapered tip used to cut boneless fish or chicken 例文帳に追加

魚や鳥を骨ごと切るための先のとがった幅の厚い包丁 - EDR日英対訳辞書

The cooker does not touch the fish at all, and slices it with only a knife and saibashi (long chopsticks for cooking). 例文帳に追加

一切魚に手を触れず、包丁と菜箸のみを使うのが特徴。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This apparatus 10 for treating the fish body 14 is capable of cutting the fish body 14 in the heat and tail directions with a rotating knife 17 and transporting the fish body 14 with a transporting means 11.例文帳に追加

魚体処理装置10は、回転するナイフ17で魚体14を頭尾方向に切断し、搬送手段11で搬送する。 - 特許庁

To provide an apparatus for stabbing and strangling a fresh fish with a knife at a breath and facilitating removal of blood and nerves so as to improve and retain the freshness and meat qualities of live fish.例文帳に追加

活魚の鮮度、肉質を良くし、保つため、一気にナイフで刺し絞め、血液や神経を抜き取るのを容易にする装置を提供する。 - 特許庁

By this method, not only the quality of a fish meat can be maintained without raging of the fish 10, but also the deterioration of the fish meat can be prevented with advantageous working efficiency because the fish 10 is not necessary to be cut by a knife and without taking time and trouble.例文帳に追加

これにより、魚10が暴れることがなく、魚肉の質を維持できると共に、包丁等により魚10を切る必要がないので、作業効率が良く、手間や時間がかからないで、魚肉の劣化を防止することができる。 - 特許庁

To prevent danger wherein a hand not holding a kitchen knife is injured by a take operation of the kitchen knife, from occurring in a work wherein the kitchen knife is quickly moved such as a slicing of a vegetable, or a work to cut and clean a slippery fish.例文帳に追加

野菜のせん切りなど、包丁を素早く動かす作業や、すべる魚を切りさばく作業において、包丁の誤操作によって、包丁を持たない側の手を損傷する危険を対策する。 - 特許庁

The rotary blade 20 having the notch portions 22 formed therein can more bite into the frozen fish and reduce frictional resistance on frozen fish-cutting than a knife-like blade whose circumferential edge is like a continuous knife.例文帳に追加

回転刃20の周縁が連続のナイフ状であるのに比して、切欠部22を形成すると、冷凍魚への食い込みを良くし、切断時における摩擦抵抗を低減することができる。 - 特許庁

The apparatus for killing the fish immediately before cooking includes the apparatus for fixing the live fish, and a cutting mechanism 70 for making a cut into a prescribed position of the fixed fish by advancing and retreating a cutting knife for making the cut.例文帳に追加

活締め装置は、活魚固定装置と、切り込み用の刃物を進退させることにより固定された魚の所定の位置に切り込みを入れる切り込み機構70とから構成される。 - 特許庁

As the storage temperature is about -1°C, the fish 13 can be kept in a slightly-frozen state, and the fish can be easily cut and cooked, when the fish is chopped with a knife after one week.例文帳に追加

保存温度が約−1℃なので、1週間後、一尾魚を包丁で調理した場合でも、一尾魚13が微凍結状態のため、包丁の通りは良く楽に調理できる。 - 特許庁

In making the kamaboko with a wooden board, spatular-shaped instruments called 'tetsuki-boucho' (a kind of kitchen knife) are used in order to put the fish-meat paste on the 'kamaboko-ita' (the wooden board for kamaboko) in the form of a semicircle. 例文帳に追加

板付き蒲鉾は、練り合わせた身を「手付包丁」というへら状の道具を用いて、「かまぼこ板」に半円状に盛りつける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a kitchen knife for filleting fish meat by pulling the same with its groove fit to the ridges of the backbone of a fish clear of its head, to cut off the backbone from the fish meat, thereby filleting the fish meat without cutting off the ridges from the backbone.例文帳に追加

この発明は、魚頭を落とした魚肉の中骨の山高骨に包丁の溝を合わせて中骨に沿って引く事により、刃の部分で中骨と魚肉を切り離し、溝部分で中骨の山高骨を中骨より切断する事なく魚肉から剥離し、三枚卸にするための包丁に関するものである。 - 特許庁

This apparatus 10 for treating the fish body has a feeder 18, a transportation means 9, a knife 17, mouth tip guides 13 and 14, a pressing link 12 and a fish body opening apparatus 16.例文帳に追加

魚体処理装置10は、投入装置18と搬送手段9とナイフ17と口先ガイド13,14と押えリンク12と魚体開き装置16とを有する。 - 特許庁

The technique which is described as a tradition harking back to a time when FUJIWARA no Yamakage cleaned carp is revived by a performer in a lacquered hat and hitatare (samurai's large square-cut coat with cord laced sleeve edges) cutting and trimming such material as carp, sea bream, and bonito without touching the fish by using only a kitchen-knife and manabashi (type of long chopsticks used in the preparation of fish), which is sometimes dedicated on ritual occasions throughout Japan. 例文帳に追加

藤原山蔭が鯉をさばいて以来の伝統と言われる技法を烏帽子・直垂をまとった姿で再現し、庖丁と真魚箸(まなばし)のみを用いて、鯉・鯛・鰹などの素材に一切手を触れることなくさばいていくもので、各地の神事などで奉納されることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When processing pufferfish, the process to separate the poisonous parts and edible parts of the fish is to be undertaken by a pufferfish processing specialist (which is also called shorishi (literally, processor) or hochoshi (literally, a man of a knife)) certified by prefectural governments. 例文帳に追加

ふぐを捌く場合、ふぐの持つ毒を含む部分と食用が許可された部分を分離する作業は、各都道府県の許可したふぐ調理師(または処理師、包丁師などとも呼ばれる)が行うことが決められている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although ishi-bocho means a knife made of stone in Japanese, it was not used for the cooking of fish, meat and vegetable, and it is believed that the tool was used to cut off the rice ear from rice in the time of rice harvesting. 例文帳に追加

包丁と名はついてはいるが、一般に魚や肉・野菜の調理に用いられた訳ではなく、米の収穫時にイネから稲穂の部分だけを切り取るために使ったものと考えられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

An arc letter part 3 of a knife is set on a head side 6 of the central part (where small bones exist) of a filleted fish body 5 and is slid to the tail side 7 at the depth an about half part of the body thickness.例文帳に追加

三枚おろしにした魚の身5の中心部(小骨があるところ)の頭の方6に庖丁の弧の字部分3をあて、身の厚みの半分ぐらいの所を尾の方7に向かってスライドさせる。 - 特許庁

Specific examples include mounds for man-made items such as ningyo-zuka (a doll tomb), hocho-zuka (a kitchen knife tomb), and dogu-zuka (a tool tomb); mounds for creatures such as kujira-zuka (a whale tomb) and uo-zuka (a fish tomb); and mounds for the people killed in war, disasters, or other accidents and the things belonging to them, for example moko-zuka (a tomb for Mongol warriors), kubi-zuka (a grave of the executed), and katana-zuka (a mound for Japanese swords). 例文帳に追加

具体的な例としては、人形塚・包丁塚・道具塚などの人工ものや、鯨塚や魚塚といった生き物、または、戦乱や災害や不幸や事件で無くなった人やその遺品の塚として、蒙古塚・首塚・刀塚などがる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A protrusion 21 is integrally formed on the upper surface of the cutting board 20 and many angle setting slits 22 to insert the blade edge of a knife into this protrusion 21 are formed in the protrusion 21 in the traverse direction at intervals that correspond to the thickness of one piece of sliced raw fish.例文帳に追加

まな板20の上面に突条部21を一体的に形成し、この突条部21に包丁の刃先を入れる角度設定用スリット22を、該突条部21の横方向に刺身1切れ分の厚みに対応させた間隔で多数形成する。 - 特許庁

With the blade body 3 rotated through the rotating shaft 22 by compressed air supplied to the air motor 2, the knife edges 321 of the blade body 3 are brought into light contact with the surface of fish F and moved from the tail toward the head, thereby scraping off the scales, and exhaust of the compressed air is blown off along the cover 4 to blow off the scraped scales and collect the same in a collecting net 5.例文帳に追加

そして、エアモータ2に供給された圧縮エアによって回転軸22を介して刃体3を回転させた状態で、魚Fの表面に刃体3の刃先321を軽く接触させ、尾側から頭部に向けて移動させることにより、うろこを剥ぎ取るとともに、圧縮エアの排気をカバー4に沿って吹き出させて、剥ぎ取ったうろこを吹き飛ばして捕集ネット5に回収する。 - 特許庁

例文

The cutting board for cooking meat, fish, vegetables and fruits, etc. has a plurality of draining and slippage preventive grooves extending in the direction orthogonally crossing the direction of cutting with a cooking knife on the cooking surface or both side surfaces of the cutting board.例文帳に追加

この課題を解決する為の手段として、この発明は、肉や、魚や、野菜や、果物等の調理用まな板において、該まな板の調理面、或いは両面全域に、包丁による切断方向に対して略直角方向に延びる水切り、及び滑り防止用溝を複数設けた事を特徴とするまな板から構成されるものである。 - 特許庁

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