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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > butter fatの意味・解説 > butter fatに関連した英語例文

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butter fatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 64



例文

FRACTIONATION OF BUTTER FAT例文帳に追加

バター脂の分別方法 - 特許庁

FAT COMPOSITION FOR BUTTER CREAM AND BUTTER CREAM例文帳に追加

バタークリーム用油脂組成物及びバタークリーム - 特許庁

OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR BUTTER CREAM例文帳に追加

バタークリーム用油脂組成物 - 特許庁

fat such as butter or lard used in baked goods 例文帳に追加

焼き物に使うバターやラードなどの油脂 - 日本語WordNet

例文

the fat of butter and lard, called shortening 例文帳に追加

ショートニングというバターやラードの脂肪 - EDR日英対訳辞書


例文

BUTTER FLAVOR OIL-IN-WATER EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION例文帳に追加

バター風味水中油型乳化油脂組成物 - 特許庁

WATER-IN-OIL EMULSIFIED OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR BUTTER CREAM例文帳に追加

バタークリーム用油中水型乳化油脂組成物 - 特許庁

EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR BUTTER CAKE AND BUTTER CAKE USING THE SAME例文帳に追加

バターケーキ用乳化油脂組成物および該乳化油脂組成物を用いたバターケーキ類 - 特許庁

The frozen dessert contains oil and fat, and butter milk.例文帳に追加

本発明の冷菓は、油脂と、バターミルクとを含有することを特徴とする。 - 特許庁

例文

This oil-in-water emulsified fat comprises a water phase component produced when butter oil is produced from cream or butter.例文帳に追加

クリーム又はバターからバターオイルを製造する際に生じる水相成分を含有する水中油型乳化脂。 - 特許庁

例文

ALTERNATIVE OIL AND FAT FOR COCOA BUTTER HAVING GOOD THERMOSTABILITY AND MELTABILITY IN MOUTH AND CHOCOLATE COMPOSITION CONTAINING THE SAME例文帳に追加

耐熱性及び口溶性の良いココアバター代替油脂及びそれを含有するチョコレート組成物 - 特許庁

To provide a water-in-oil emulsified oil-and-fat composition with which natural butter flavor can be obtained in bakery food even when using a small amount of butter or no butter.例文帳に追加

バター使用量が少なくても或いは全く用いなくてもベーカリー食品において自然なバター風味が得られる油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide hard butter comprising a Borneo fractional fat usable as a substitute for cocoa butter, and excellent in snapping propeties, meltability in the mouth, and heat resistance when used for chocolate; and to provide a method for producing the hard butter.例文帳に追加

カカオバター代用脂として使用することができ、チョコレートに使用した場合に、スナップ性、口溶け、耐熱性が良好であるボルネオ脂分別脂及びその製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a butter-cake dough for making butter-cakes having a high fat content and a moist texture with a less dry feeling, particularly, a butter-cake dough with high dough stability for making baumkuchen having excellent quality and a light texture.例文帳に追加

ぱさつきが抑制されしっとりした食感の油分含量の高いバターケーキ、とくに、生地安定性が高く、良好な品質の軽い食感のバームクーヘンを得ることができる、バターケーキ生地を提供すること。 - 特許庁

This layered food is such as to use an inserted oil-and-fat composition comprising an oil-and-fat composition having scorched butter flavor.例文帳に追加

焦がしバター風味を有する油脂組成物を含んでなる折り込み用油脂組成物を用いた層状食品。 - 特許庁

To provide a plastic oil-and-fat composition comprising butter-derived oil and fat having light-exposure resistance, a bakery food product using the composition, and dough for the bakery food product.例文帳に追加

本発明の目的は、曝光耐性の有するバター由来の油脂及びこれを用いたベーカリー食品またはその生地に関するものである。 - 特許庁

The alternative oil and fat for cocoa butter contains triglyceride having POP of10 wt.% and POS/SOS weight content ratio of about 1.0-1.5 on the basis of the whole weight of the alternative oil and fat for cocoa butter.例文帳に追加

当該ココアバター代替油脂はココアバター代替油脂の全体重量を基準としてPOPが10重量%以下、POS/SOSの重量含量比が約1.0〜1.5であるトリグリセリドを含有する。 - 特許庁

The cocoa powder preferably contains high-fat cocoa powder having 22-24 mass% of cocoa butter content, and low-fat cocoa powder having 10-12 mass% of cocoa butter content at a mass ratio of (2:8) to (8:2).例文帳に追加

ココアパウダーとしては、ココアバター含有量が22〜24質量%の高脂肪ココアパウダーと、ココアバター含有量が10〜12質量%の低脂肪ココアパウダーとを、2:8〜8:2の質量比で含むことが好ましい。 - 特許庁

There is provided the alternative oil and fat for cocoa butter for chocolate and for confectionery coatings, produced by steps of fractionating vegetable oil and fat, mixing the fractionated vegetable oil and fat with a fatty acid derivative to produce raw material oil and fat, and applying the raw material oil and fat to enzymatic transesterification.例文帳に追加

植物性油脂を分画する段階;前記の分画された植物性油脂を脂肪酸誘導体と混合し、原料油脂を製造する段階;及び、前記の原料油脂を酵素的エステル交換反応させる段階で製造されたチョコレート用及び製菓用ココアバター代替油脂。 - 特許庁

To provide an apparatus for supplying plastic fat such as margarine or butter which has a simple structure and in which the fat is controllably stirred in the apparatus for quantitatively supplying solid fat lump in a uniformly stirred state from a discharge port.例文帳に追加

固体の油脂塊を攪拌し均一な状態で吐出口から定量供給する装置に関し、簡単な構造で油脂の攪拌状態を調節可能としたマーガリンやバター等の可塑性油脂の供給装置を提供する。 - 特許庁

To readily obtain a red sweet potato butter as a food having a red sweet potato flavor and a purplish red color, which has solved such a problem that since red sweet potato has an extremely low oil and fat content, the red sweet potato butter is not readily produced without impairing the flavor of red sweet potato by a conventional production of animal/vegetable butter.例文帳に追加

紅芋には油脂分が極めて少ないので、従来の動・植物性のバター製造方法では紅芋の持つ風味を壊さずに製造するのには容易ではないが、紅芋風味で紫紅色をした紅芋バターを手軽に食品として提供することを目的としている。 - 特許庁

To inexpensively obtain a water-in-oil emulsion oil and fat composition for confectionery/breadmaking, having butter flavor, body taste of butter, aftertaste with no harsh taste, neat flavor, and also an excellent aroma after baked.例文帳に追加

バターのコク味があり、後味もエグ味がなくすっきりとした風味であると共に焼成後の芳香も良好なバター風味を有する製菓・製パン用の安価な油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

This oil and fat composition for roll-in is characterized by containing 0.5-13 wt.% of cacao butter, and 0.25-65 wt.% of lard.例文帳に追加

カカオバター0.5〜13重量%及び豚脂0.25〜65重量%を含有することを特徴とするロールイン用油脂組成物。 - 特許庁

To provide a layered food available a taste having a body as the deliciousness inherent in butter even with a reduced quantity of an inserted oil-and-fat composition therein.例文帳に追加

折り込み油脂組成物を少なくしても本来のバターの美味しさであるコク味が得られる層状食品を提供すること。 - 特許庁

The cake is produced by blending at least one or more kinds selected from the group consisting of a lactic acid-fermented albumen, cream, butter, and fermented fat and oil.例文帳に追加

乳酸発酵卵白及びクリーム、バター、乳化油脂からなる群より選ばれる一種又は二種以上を配合する。 - 特許庁

The method for producing butter cake containing butter, sugar, egg and wheat flour is characterized by using a mixture containing previously prepared oil and fat and sugar, and a mixture containing previously prepared oil and fat and wheat flour.例文帳に追加

バター、砂糖、卵、小麦粉を含有するバターケーキ類の製造方法において、予め調製された油脂と糖類を含有する混合物及び、予め調製された油脂と小麦粉を含有する混合物を用いることを特徴とするバターケーキ類の製造方法。 - 特許庁

To provide an alternative oil and fat for cocoa butter giving chocolate having practically same quality as that of chocolate using cocoa butter, low in POP content, excellent in thermostability, having high POS content similar to the composition of triglyceride of cocoa butter, fresh in melt feeling in the mouth, not hard and having soft palatability, by replacing natural cocoa butter for chocolate or for confectionery coatings.例文帳に追加

チョコレート用又は製菓コーティング用の天然ココアバターに取り替え、ココアバターを使用したチョコレートと実質的に同様の品質のチョコレートを提供することが可能な、POP含量が低く、耐熱性に優れ、POS含量がココアバターのトリグリセリドの組成と類似である程高く、口溶け感が爽やかで、硬くなく、柔らかい食感のココアバター代替油脂を提供すること。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition for butter cream having good shape retention regardless of a low-trans acid content, not spoiling meltability in the mouth and flavor, and suppressed in deterioration of oil and fat crystal with age.例文帳に追加

本発明は、低トランス酸にもかかわらず保型性が良好で、口溶けや風味を損なわず、且つ油脂結晶の経時変化を抑えたバタークリーム用油脂組成物を提供することを目的とする。 - 特許庁

The brown butter-like emulsified oil and fat composition is such that a water phase W containing malt and/or molasses comprises a W/O_1 emulsified product emulsified/dispersed in an oil phase O_1 of edible oil and fat.例文帳に追加

本発明の焦がしバター様乳化油脂組成物は、モルト及び/又は廃糖蜜を含む水相:Wが、食用油脂の油相:O_1中に乳化分散されているW/O_1型乳化物よりなることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing the laminated swollen food is not that for improving the roll-in fat kneaded into dough and therefore can be applied to the case of adding a fat such as butter to utilize the flavor.例文帳に追加

本発明の層状膨化食品の方法は、生地に練り込むロールイン油脂を改善する方法ではないため、バターなどの油脂を添加してその風味を生かしたいような場合にも適用することができる。 - 特許庁

To provide a fat and oil which has sharp melting properties (meltability in mouth), has satisfactory compatibility with cacao fat, has a low content of trans-fatty acid and can be used as a non-tempered hard butter of non-lauric acid type, and to provide a method of producing the fat and oil.例文帳に追加

融解性状(口溶け)がシャープであり、カカオ脂との相溶性が良好で、かつトランス脂肪酸が低含量であり、非ラウリン酸型であるノーテンパー型ハードバターとして使用できる油脂及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method by which the 1,3-specific ester-exchange reaction of an oil and fat is carried out efficiently and economically in a short time, and a desired oil and fat in a triacylglyceride composition, usable as a substitutable fat of cacao butter can be obtained in an industrial scale.例文帳に追加

油脂の1,3−特異的なエステル交換反応を短時間で効率的且つ経済的に行い、カカオバター代用脂として使用できる所望のトリアシルグリセリド組成の油脂を工業的規模で得る方法を提供すること。 - 特許庁

The obtained bread crust is carefully fried over low heat spending a moderate time while alternately adding salted butter as a high-quality edible oil-and-fat and sugar as a sweetener several times to fully utilize the characteristics of the butter and the sugar and obtain fried bread crust covered with two or more coating layers.例文帳に追加

良質の食用油脂としての加塩バターの特性と甘味料としての砂糖の特性を活用するため、交互に何度も加えながら弱火前後で少し時間をかけ丁寧に食パンのみみを炒りアメ衣で複数層のコーティングをする。 - 特許庁

To obtain a fluid oil-and-fat composition requiring no melting operation unlike e.g. butter, directly sprayable, moderately soaking into the dough of sweets and bakery products and capable of giving similar palate feeling to that of a case in which e.g. butter is melted to be used.例文帳に追加

バター等のように溶かす作業を要せず、直接スプレーでき、且つ菓子やベーカリー製品生地へのしみ込みが適度であって、バター等を溶かして使った場合と同様の食感を与えることのできる流動状油脂組成物を提供する。 - 特許庁

The foaming water-in-oil emulsion for butter cream excellent in foaming properties, is produced by adding polysorbate as an emulsifier to oil and fat obtained by adding90 wt.% of palm oil and processed oil and fat derived from the palm.例文帳に追加

パーム油及びパーム由来の加工油脂を油脂中90重量%以上配合した油脂に乳化剤としてポリソルベートを使用することにより起泡性の良好なバタークリーム用起泡性油中水型乳化物を得ることができた。 - 特許庁

The butter cream composition is obtained by kneading 20-50 wt.% of sweetened whipped cream substantially free of fat globules each having a particle diameter of ≥1μm, or whipped cream containing10 count % of fat globules each having a particle diameter of ≤0.1 μm.例文帳に追加

粒子径が1μm以上の脂肪球粒子が実質的に存在しない加糖ホイップ済みクリームまたは粒子径が0.1μm以下の脂肪球粒子が10個数%以上存在する加糖ホイップ済みクリームを20〜50重量%練り込んだバタークリーム組成物。 - 特許庁

The oil-and-fat confectionery contains no cacao mass and cocoa powder, but contains stearic fractions obtained by fractionating cacao butter.例文帳に追加

カカオ脂を分別して得られるステアリン画分を5〜60重量%含有し、且つカカオマス及びココアパウダーを含有しないことを特徴とする油脂性菓子。 - 特許庁

This butter-like matter is obtained by mixing/stirring at30°C fructooligo-saccharide or saccharides containing fructooligo-saccharide, water, oil and fat having diacylglycerol as the main component.例文帳に追加

フラクトオリゴ糖またはフラクトオリゴ糖を含む糖類と、水と、ジアシルグリセロールを主成分とする油脂とを、30℃以下で混合・撹拌することにより、バター状物質を製造する。 - 特許庁

This chocolate preparation is obtained by mixing a cocoa butter substrate fat with cocoa powder, a sweetener, an emulsifier, and a medicine, has cacao flavor and a sweet taste, and uses the fatty solid or semi-fatty base material.例文帳に追加

ココアバター代替油脂と、カカオ末、甘味料、乳化剤、および薬物を混合して得た、カカオ風味と甘味を有する油脂性の固形または半固形基剤を用いたチョコレート剤。 - 特許庁

To provide a technique for producing a frozen dessert made of powder milk and butter as main dairy raw materials, containing milk fat and nonfat milk solids, and having less heating odor than a conventional frozen dessert made of similar dairy raw materials.例文帳に追加

粉乳やバターを主乳原料とする、乳脂肪分及び無脂乳固形分を含む冷菓の製造において、従来の同様の乳原料からなる冷菓に比べて加熱臭が低減された冷菓を製造する技術を提供する。 - 特許庁

Inclusion of the tocopherol and the polyphenol-based antioxidant (rutin and/or bayberry) in the plastic oil-and-fat composition allows to extend the expiration date of the bakery food product without spoiling butter flavor and obtain the light-exposure resistant product.例文帳に追加

可塑性油脂組成物中にトコフェロール、ポリフェノール系抗酸化剤(ルチン及び/又はヤマモモ)を含有するベーカリー食品にバター風味を損ねることなく賞味期限が延長でき、曝光耐性のある製品が得られる。 - 特許庁

The agent enhances milk fat feeling, body feeling and body taste by including 12-methyltridecanal at a concentration of 1 ppt-100 ppm in dairy products such as butter, cheese and cow milk.例文帳に追加

12−メチルトリデカナールをバター、チーズ、牛乳などの乳製品等に1ppt〜100ppmの濃度で含有させ、乳脂肪感、ボディー感、コク味などを増強する。 - 特許庁

To obtain a foam-containing water-in-oil emulsified oil and fat composition having excellent foaming properties, a small specific gravity, excellent flavor and melting feeling in the mouth and suitable for butter cream.例文帳に追加

起泡性が良好で比重が小さく、かつ良好な風味、口溶け感などを有し、バタークリーム用として好適な気泡含有油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a nontempered type hard butter composition, superior in melt-in-the mouth sensation, and having high compatibility with cacao fat, and to provide chocolate having snap properties, despite its having soft taste and being suppressed in flavor deterioration.例文帳に追加

口溶けが良好で、且つ、カカオ脂との相溶性が高いノーテンパー型ハードバター組成物を提供すること、及び、口当たりがソフトでありながらスナップ性が良好で、風味劣化が抑えられたチョコレート類を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing low-caloric milk liquor from raw milk using equipment of necessity minimum and through enabling fat to be extracted as butter from the process.例文帳に追加

生乳から最小限の施設設備で乳酒を製造できるようにするとともに、製造過程において、バターとして脂肪を取出すことができるようにして低カロリーの乳酒を製造できるようにする。 - 特許庁

To provide a method of manufacture which can mass-produce oil and fat composition in stable quality that possesses both characteristic fragrant taste and color tone resembling roast butter.例文帳に追加

ローストバター様の独特の香ばしい風味と色調を合わせ持つ油脂組成物を、安定な品質で大量生産できる製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the frozen dessert includes mixing a raw material liquid which contains oil and fat, and butter milk so as to obtain an emulsified liquid, and freezing the emulsified liquid.例文帳に追加

また、本発明の冷菓の製造方法は、油脂とバターミルクとを含有する原料液を混合して乳化液を得た後、該乳化液をフリージングすることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a foaming water-in-oil emulsion for butter cream having good foaming properties, produced using oil and fat largely containing palm oil and a palm-oil processed product conventionally difficult in use.例文帳に追加

従来使用が困難であったパーム油及びパーム油加工品を多量に含んだ油脂を使用して起泡性の良好なバタークリーム用起泡性油中水型乳化物を提供することにある。 - 特許庁

The method for producing hard butter comprises the following process: mixedly heating Borneo fat and acetone at a weight ratio of 1:3-10; cooling the mixture at 10-15°C to obtain a stearin fraction having iodine value of ≤30.5.例文帳に追加

ボルネオ脂とアセトンを1:3〜10の重量比率で加熱混合し、混合物を10〜15℃に冷却し、沃素価を30.5以下のステアリン画分として採取することを特徴とする。 - 特許庁

例文

The bivalve frozen food product is obtained by adding either edible oil and fat (e.g. butter) or alcohol (e.g. refined Sake), or both of them to sand-removed and washed bivalves, charging the mixture in an airtight container, heating the container followed by cooling and freezing the resultant container.例文帳に追加

砂抜き洗浄した二枚貝に食用油脂類(たとえばバター)と酒類(たとえば清酒)のいずれかまたは両方を加えて密閉容器に封入し、これを加熱し、冷却、冷凍して冷凍食品とする。 - 特許庁

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