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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > confectioneryの意味・解説 > confectioneryに関連した英語例文

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confectioneryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1424



例文

To provide confectionery or bread covered with chocolate which has excellent melting feeling in the mouth and adequate sensation of delicious chocolate flavor with cacao sensation, even if mixing a large quantity of cacao mass, and which is distributable at normal temperature.例文帳に追加

カカオマスを多量に配合しても、口溶け良好でカカオ感のある美味しいチョコレート風味がしっかりと感じられるチョコレートを被覆した、常温流通が可能な菓子又はパンを提供することである。 - 特許庁

To provide moist and smooth baked confectionery with cheese cake- like palate feeling in spite of containing a large amount of soybean protein, and having the low-calorie soybean protein.例文帳に追加

大豆蛋白を多量に含有し低カロリーであるにも関わらず、しっとりして滑らかなチースケーキ様食感を有する焼き菓子及びその製造法を提供する。 - 特許庁

To catch straight-arranged confectionery for a plurality of boxes of a predetermined number respectively and to smoothly and stably receive them in respective boxes.例文帳に追加

この発明は、直立して整列された菓子類の所定数の複数箱分を夫々掴み上げ、これを夫々箱内へスムースに且つ安定的に収納することを目的としたものである。 - 特許庁

The method for making baked confectionery comprises using dough obtained by mixing wheat flour with sherbet-like material consisting of frozen egg broken pieces and egg liquid.例文帳に追加

冷凍卵砕片及び卵液からなるシャーベット状物と、小麦粉とを混合して製した生地を用いることを特徴とする焼き菓子の製造方法。 - 特許庁

例文

The paste-like confectionery material contains yam, a saccharide, albumen and agar at a weight ratio of 1:(1.8-2.2):(0.005-0.15):0.0005-0.025.例文帳に追加

山芋、糖類、卵白及び寒天を重量比率で1:1.8〜2.2:0.005〜0.15:0.0005〜0.025の割合で含有するペースト状の菓子材料とする。 - 特許庁


例文

To provide a process and an apparatus for manufacturing confectionery products made from cereals, in particular thin ones having uniform shapes, which solve disadvantages in transporting such products.例文帳に追加

穀物を原料とするとくに薄物の定型的な形状を有する菓子類を移送する場合に生じる不都合を解決する製造方法並びにその製造装置を提供する。 - 特許庁

The sugar-coated confectionery has crunchiness and is made so that a sugar layer and a menthol layer in a sugar-coat layer are formed into crystals and each has a multilayer structure consisting of at least two layers.例文帳に追加

糖衣層の糖質層とメントール層が結晶を形成していて、かつ少なくともそれぞれ2層以上となる多層構造を有し、クランチ性のあることを特徴とする糖衣菓子。 - 特許庁

This gelidium jelly confectionery is obtained by incorporating a lump of a sweetened miso 3 and a lump of a Hizikia 2 separately or the lump of the Hizikia 2 peripherally coated with the sweetened miso 3 into a gelidium jelly.例文帳に追加

トコロテン1の中に、練り味噌3の塊と、あま味に味付けしたヒジキ2の塊を個別に入れるか、或いはヒジキ2の塊の周囲に練り味噌3を塗して入れたものと成す。 - 特許庁

The product contains polydextrose and cream which are arbitrarily combined with tricalcium and/or karaya gum, so as to produce low fat frozen confectionery which has excellent quality stimulating a sense organ.例文帳に追加

製品はポリデキストロースとクリームに、感覚器を刺激する良好な性質を有する低脂肪冷凍菓子を製造するため、任意にリン酸三カルシウム及び/又はカラヤガムと組合せて含有する。 - 特許庁

例文

To provide frozen confectionery having a component combination which enables a manufacturer to continuously give excellent property stimulating a sense organ, and at the same time, decrease calorie influence to consumers who want a calorie intake limit.例文帳に追加

感覚器を刺激する優れた性質を与え続けると同時にカロリー摂取制限を望む消費者に対し、カロリーの影響低下を製造者に可能にする成分の組合わせを有する冷凍菓子。 - 特許庁

例文

To provide a gelidium jelly confectionery capable of ingesting dietary fibers and natural minerals, suitable as a beauty food, creating sweetness of Hizikia fusiforme and taste of miso and having refreshing flavor.例文帳に追加

本発明は食物繊維や天然ミネラルの摂取ができ、且つ美容食として適したトコロテン菓子を提供すると共にヒジキの甘さと味噌の風味が醸し出され、爽やかさと香りを有したトコロテン菓子を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain a filling material for confectionery production or breadmaking, which has excellent melting feeling in the mouth and smooth palate feeling and shape retention even in baking.例文帳に追加

本発明は、良好な口溶け及び滑らかな食感を有し、さらには焼き込んだ時にも保形性を有する製菓・製パン用フィリング材を提供することを目的としてなされたものである。 - 特許庁

To provide chocolate-like confectionery containing black soybean, creating new Japanesque taste, widely acceptable from child to aged person and produced by mixing soy flour into chocolate and combining the product with black soybeans.例文帳に追加

チョコレートにきな粉を入れ、更に黒大豆とを組み合わせることにより、和風の新しい味覚を創生でき、子供から年配者に至るまで幅広く楽しむことができる黒大豆入りチョコレート風菓子及びその製造方法を提案する。 - 特許庁

The baked confectionery which keeps an improved crispy palate feeling and a reduced bad smell and offensive taste derived from soybean peptide is obtained by using a thermolysin hydrolyzate of soybean protein.例文帳に追加

ダイズペプチド含有焼き菓子の原料として、ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を用いることで、サクサクとした食感が向上し、また、ダイズペプチド由来の臭味及び異味を低減された焼き菓子を提供することができる。 - 特許庁

The method for producing the sterilized albumen for baked confectionery using meringue is characterized as adding common salt in an amount of 0.05-1.0% based on the albumen and then thermally sterilizing the albumen.例文帳に追加

卵白に対して0.05〜1.0%の食塩を添加した後、加熱殺菌することを特徴とするメレンゲを用いる焼き菓子殺菌卵白の製法。 - 特許庁

This novel chocolate confectionery firmly presenting the taste and palate feeling of fruit or beans are firmly presented is obtained by coating freeze-dried fruit or beans with aroma-containing chocolate, and further coating the thus coated resultant with chocolate.例文帳に追加

フリーズドライされた果実又は豆類を、それらの香料を含むチョコレートで包み、これを更にチョコレートで包むことによって、果実又は豆類の味と食感のしっかり出た新規なチョコレート菓子となる。 - 特許庁

To provide confectionery such as cracker, dry bread and pretzel, free from becoming hard or having dry and crumbling palate feeling even if using only rice flour.例文帳に追加

米粉のみを用いても硬くなったり、ぼそぼそとした食感にならないクラッカー、乾パン、プレッツェル等の菓子を提供することを目的としている。 - 特許庁

The confectionery product includes vegetable protein as a primary ingredient, in which the vegetable protein is granular soybean protein obtained using defatted soybean as raw material, and the protein content is particularly 50 mass% or more in terms of dried product.例文帳に追加

植物性たん白を主成分とする菓子であって、脱脂大豆を原材料として得られる粒状大豆たん白、特にタンパク質含有率が、乾燥物換算で、50質量%以上であるもの、を含む菓子を提供する。 - 特許庁

To provide composite confectionery whose commercial value comprising mellow taste and flavor of chocolate is not spoiled, and provided with viscoelastic texture (palate feeling and firmness to masticate) and taste.例文帳に追加

チョコレートのなめらかな風味の商品価値を損なうことがなく、かつあっさりとした粘弾性のテキスチャー(食感、歯ごたえ)と食味を付与し得る、複合菓子を提供すること。 - 特許庁

This dough for the baked confectionery is characterized as comprising one or more kinds of ingredients selected from saccharides, proteins, dextrin and dietary fibers, water and a chocolate liquor without containing a starchy raw material.例文帳に追加

糖類、蛋白質、デキストリン及び食物繊維の中から選ばれた1種又は2種以上の成分、水、及びチョコレート生地を含有し、澱粉性原料を含有しないことを特徴とする焼き菓子生地。 - 特許庁

To provide a method for producing chocolate confectionery containing a wafer, causing no crack on the chocolate covering the wafer during conservation and preservable without damaging taste and fine sight.例文帳に追加

保存中にウェファースに被覆したチョコレート層にひび割れを生ずることなく、また製品の食感及び美観を損ねることなく保存できるウェファース含有チョコレート菓子を製造する方法を提供する。 - 特許庁

To inexpensively obtain a water-in-oil emulsion oil and fat composition for confectionery/breadmaking, having butter flavor, body taste of butter, aftertaste with no harsh taste, neat flavor, and also an excellent aroma after baked.例文帳に追加

バターのコク味があり、後味もエグ味がなくすっきりとした風味であると共に焼成後の芳香も良好なバター風味を有する製菓・製パン用の安価な油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

The puffed confectionery is produced by adding bran and sugar at a specific ratio when prepared, so as to have favorable palate feeling without drying after formation.例文帳に追加

仕込時にふすま及び糖質を特定割合で配合することで、成形後に乾燥を行わなくても良好な食感となる膨化菓子を得ることができる。 - 特許庁

To provide a method and a device for producing a superimposed food by which and with which filling material such as bean paste is placed between upper and lower outer crusts in layers like Monaka or sandwich confectionery.例文帳に追加

例えば最中やサンド菓子のように、上下の外皮の間にあん等の内材を重ね合わせて重ね合わせ食品を製造するための重ね合わせ食品製造方法および重ね合わせ食品製造装置に関する。 - 特許庁

To provide pneumatic chocolate comprising a pneumatic chocolate composition having a small amount of an emulsifier added, and presenting high overrun; and to provide a method for efficiently producing a large amount of chocolate-coated confectionery coated with the pneumatic chocolate.例文帳に追加

乳化剤の添加量が少なくかつ、オーバーランの高い含気チョコレート、及びその含気チョコレートで被覆されたチョコレート被覆菓子を大量かつ効率的に提供することを目的とする。 - 特許庁

This frozen confectionery is obtained by adding a composition subjected to heat denaturation under dry heat to ice cream so as to provide the frozen ice cream full of a qualified feeling at a relatively low price.例文帳に追加

乾熱下で加熱変性させた組成物を、アイスクリームに添加することにより、高級感あふれる冷菓を比較的廉価にて提供することが可能になった。 - 特許庁

This novel chocolate confectionery firmly exhibiting the taste and palate feeling of fruits or beans is obtained by coating freeze-dried fruit or beans with chocolate molded into a predetermined shape in advance.例文帳に追加

予め所望の形に成形しておいたフリーズドライされた果実又は豆類を、チョコレートで包むことによって、果実又は豆類の味と食感のしっかり出た新規なチョコレート菓子となる。 - 特許庁

To obtain the subject snack confectionery improved in texture nonuniformity and palate feeling hardness each inherent in the stock, thereby having uniform texture, soft palate feeling and favorably meltable in the mouth.例文帳に追加

穀粉を主体とする膨化型スナック菓子において原料由来の製品の組織の不均一性や食感の固さを改善し、組織が均質で食感がソフトであり口溶けの良い製品を得る。 - 特許庁

To obtain a raw material by fermenting a by-product after processing various beans by filamentous fungi having high lactic acid formability, and to provide confectionery and meat processed food each with high palatability using the raw material.例文帳に追加

各種豆類を加工した後の副産物を、乳酸生成能の高い糸状菌によって発酵させた素材と、それを用いた嗜好性の高い菓子類、肉類加工食品を提供する。 - 特許庁

Fragrance which is reminiscent of flowers common to daily life or flavor which is associated with more concrete things like fruits and flowers existing in the nature and food and drink, such as confectionery and coffee, is preferred.例文帳に追加

フレグランス及び/又はフレーバーとしては、日常嗅ぐ機会のある花でイメージしやすいフレグランスや天然に存在する果物や花など、菓子、コーヒーなどの飲食品のような具体的なものを想起できるフレーバーが好ましい。 - 特許庁

To obtain a low-cost plastic oil and fat which has a suitable plasticity range as a raw material oil and fat for margarine and shortening for confectionery and has good whipability and appearance.例文帳に追加

製菓用途のマーガリン、ショートニングの原料油脂として適度な可塑性の範囲を有し、また良好なホイップ性と外観とを付与した安価な可塑性油脂の提供。 - 特許庁

This liquid composition for glossing the oily confectionery contains shellac aqueous solution (A) obtained by melting shellac and basic amino acid and/or basic phosphate in water, a thickener (B) and/or sugar (C).例文帳に追加

セラックと塩基性アミノ酸および/または塩基性リン酸塩とを水に溶かしたセラック水溶液(A)と、増粘剤(B)および/または糖(C)とを含み、液状をなしている油性菓子の艶付用組成物。 - 特許庁

The baked casing having the high Tg enables to provide the preservation stability to the snappy filled and baked confectionery capable of being separated into two parts having a substantial mass feeling by using a large amount of the high water content-containing filler.例文帳に追加

高Tg焼いたケーシングは、多量の高水分含有フィラーを使用して、サクサクした充填焼き菓子の実質的に質感のある2つに分かれるものに保存安定性を提供することを可能にする。 - 特許庁

TEA-LEAF PROCESSED PRODUCT, TEA LEAF-CONTAINING FOAMED POLYURETHANE RESIN, TEA LEAF-CONTAINING CONFECTIONERY, TEA LEAF-CONTAINING SOAP, TEA LEAF-CONTAINING BATH AGENT, TEA LEAF-CONTAINING ALCOHOL AND TEA LEAF-CONTAINING SKIN LINIMENT例文帳に追加

茶葉加工物、茶葉含有発泡ポリウレタン樹脂、茶葉含有菓子、茶葉含有石鹸、茶葉含有入浴剤、茶葉含有酒類及び茶葉含有皮膚用塗布剤 - 特許庁

The sheet 10 for the Western confectionery is the sheet of an elastic polymer material on which a plurality of holes 11 each having a predetermined surface area are formed at a predetermined pitch.例文帳に追加

洋菓子用シート10は、弾性高分子材料製のシートであって、所定面積の穴11が所定ピッチで複数形成されたシートである。 - 特許庁

The baked confectionery contains wheat flour, sugar, edible oil or fat, starch (A), and resistant starch (B), wherein (A)+(B) ≤17 wt.%, and (A)/(B) is 0.1 to 5.例文帳に追加

小麦粉、砂糖、食用油脂、澱粉(A)及び難消化性澱粉(B)を含む焼き菓子であって、(A)+(B)が17重量%以下、かつ(A)/(B)が0.1〜5であることを特徴とする焼き菓子。 - 特許庁

The invention relates to the dough for baked confectionery comprising 0.01-5 mass% of high viscosity xanthan gum with ≥1000 mPa s of viscosity measured at 25°C, using a Brookfield viscometer with 60 rpm on 1 mass% aqueous solution of the xanthan gum.例文帳に追加

B型粘度計で、25℃、60rpmの条件下で測定したときのキサンタンガム1質量%水溶液の粘度が1000mPa・s以上である高粘度キサンタンガムを、0.01〜5質量%含有する焼菓子生地。 - 特許庁

To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor.例文帳に追加

焼き菓子など製造工程中に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を付与する耐熱性香味料組成物を提供する。 - 特許庁

To provide creamy cheese comprising cheese, easy to use for making confectionery or bread, or cooking (because of its creamy condition), and having good flavor inherent in cheese (not artificial flavor) while utilizing remanufactured processed cheese.例文帳に追加

チーズを用い、再製プロセスチーズの有効利用を図りながら、製菓、製パン、調理用として使用しやすく(クリーム状)、チーズ本来の良好な風味を有する(人工フレーバーではない)クリーム状チーズを提供すること。 - 特許庁

This pie cream puff confectionery assuming the stitch pattern can extremely simply be produced simply by placing a pie flaky pastry in which notches are formed in a slit shape on the top surface of the cream puff dough and baking the pastry and dough.例文帳に追加

シュー生地の上面にスリット状に切れ目を入れた折り込みパイ生地を載置して焼成するだけで、極めて簡単に編み目模様を呈したパイ・シュー菓子を製造することができる。 - 特許庁

The chocolate confectionery is such that a chocolate solid material (2) formed by imitating a buried material is disposed inside a container (1), and granular chocolate (3) is filled in the container (1) with the chocolate solid material(2) buried.例文帳に追加

容器(1)内に埋蔵物に模して形成したチョコレート固形物(2)を配置し、このチョコレート固形物(2)を埋没させる状態で粉粒状チョコレート(3)を容器(1)内に充填してある。 - 特許庁

To provide a novel chocolate confectionery applicable to usual distribution on the market, where the taste and palate feeling of fruit or beans are firmly exhibited while maintaining good taste of the chocolate as it is without loosing deliciousness of fruit or beans.例文帳に追加

果実や豆類のおいしさを損なわず、かつチョコレートのおいしさをそのまま残して、果実又は豆類の味と食感のしっかり出た、しかも一般流通の可能な新しいチョコレート菓子を提供する。 - 特許庁

The deodorant confectionery includes a mixture of at least one kind of a labiatae organization deodorized and disinfected via steam treatment and a polyphenol component-containing solution produced as a residual solution in the steam treatment.例文帳に追加

水蒸気処理により脱臭、殺菌した少なくとも1種のシソ科植物組織体と、上記水蒸気処理の際に残留液として得られるポリフェノール成分含有液との混合物を配合した消臭性菓子とする。 - 特許庁

This method for producing a composite confectionery improved in heat resistance comprises placing or depositing a chocolate on a hydrous food material followed by baking them.例文帳に追加

本発明は、含水食品素材上にチョコレート類を載置又は、デポジットして焼成することにより、耐熱性を向上させた複合菓子の製造法を提供できることがわかった。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition for confectionery production and breadmaking, capable of improving its texture, palatability and volume without imparting its meltability in the mouth, flavor and the like and having low material cost, and to obtain confectioneries and breads using the same.例文帳に追加

菓子やパンなどの口溶けや風味を損なわずに、その組織、食感、ボリュームを向上させることができ、且つ低原料コストの製菓・製パン用の油脂組成物、及びそれを用いた菓子やパンを提供する。 - 特許庁

To provide a confectionery oven capable of stacking the oven by respectively arranging an exhaust dumper and an exhaust air induction part in the upper and lower part of the rear end surface of the oven.例文帳に追加

本発明は、オーブンの後端面の上、下部に排気ダンパーと排気誘導部をそれぞれ設けることによってオーブンの積み重ねが可能となる製菓用オーブンを提供することを目的とするものである。 - 特許庁

Thereby, it is possible to produce not only raw (β) rice flour having less starch damage and suitable for bread or cake, but also α-formed rice flour suitable for a sheet-formed food and tablet type confectionery.例文帳に追加

これにより、パン・ケーキに適した澱粉損傷の少ない生(β)米粉はもとより、シート状食品や錠剤型菓子等にも適したα化米粉も製造することを可能とする。 - 特許庁

To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery to be heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor.例文帳に追加

焼き菓子など製造工程に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を付与する耐熱性香味料組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a waste disposal method which enables a favorable disposal treatment of baked confectionery containing bread and dough or the like or a milk product and a waste disposal apparatus for performing this method.例文帳に追加

パン及びパン生地等を含む焼き菓子や乳製品を良好に廃棄処理することができる方法と、この方法の実施に工程な装置を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method of producing baked confectionery such as cookies, biscuits, baked bars and baked tubes having a kind of novel and unique pattern, for example, birch tree bark-like pattern on their surfaces.例文帳に追加

クッキーやビスケット等の焼菓子類、棒状乃至筒状を呈した焼菓子類において、表面の模様が、例えば白樺模様のような一風変わった珍しい焼菓子類を製造する方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

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