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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > confectioneryの意味・解説 > confectioneryに関連した英語例文

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confectioneryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1424



例文

This method for preparing the soybean-containing confectionery product comprises heating a composition containing a soybean-containing material (without the need of being deflavored), sugar, oil and fat and water to high temperature for sufficient time so as to attain at least partial caramelization of sugar, and cooling the composition which is partially caramelized.例文帳に追加

より詳細には、大豆含有材料(脱風味されることが必要とされない)、糖、油脂および水を含む組成物を、糖の少なくとも部分的なカラメル化を達成するのに十分な時間にわたって高温まで加熱し、そしてその後、少なくとも部分的にカラメル化された組成物を冷却して、大豆含有菓子類製品を得る。 - 特許庁

The low-fat confectionery product includes: a step of mixing aqueous phase materials; a step of heating the aqueous phase at beyond 50°C; a step of emulsifying the aqueous phase in the fatty phase at beyond room temperature; and a step of adding particles to oil phase of the water-in-oil emulsion.例文帳に追加

水性相の材料を混合するステップと、50℃を上回る温度で水性相を加熱するステップと、室温を上回る温度で脂肪相にある水性相を乳化するステップと、油中水型エマルションを冷却するステップと、油中水型エマルションの油相に粒子を加えるステップにより低脂肪菓子製品を製造する。 - 特許庁

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁

The tablet confectionery and a tablet improved in tablet compression hardness and meltability in the mouth and having good quality of taste is obtained by addition of powdery reducing starch syrup, preferably powdery highly-glycosylated reducing starch syrup, and further preferably powdery reducing starch syrup containing 40-60 wt.% of monomeric sugar and 40-60 wt.% of disaccharide.例文帳に追加

粉末還元水飴を添加すること、好ましくは粉末高糖化還元水飴を添加すること、さらに好ましくは単糖類40〜60%、二糖類40〜60%を含有する粉末還元水飴を添加することにより、打錠硬度が向上し、かつ口溶け時の滑らかさが改善され、味質が良好な錠菓および錠剤を提供できる。 - 特許庁

例文

The chocolate composite confectionery is obtained by combining with chocolate, pneumatic gumi candy having a specific gravity of 0.60-1.25, and a composition ratio in a range of 30-90 wt.% of at least one selected from sugar and trehalose, 1-16 wt.% of gelatin, 4-12 wt.% of moisture, and 5-40 wt.% of lipid.例文帳に追加

比重が0.60〜1.25であり且つ組成比率が砂糖およびトレハロースから選ばれた少なくとも1種以上を30〜90重量%、ゼラチンを1〜16重量%、水分を4〜12重量%、脂質を5〜40重量%の範囲にある含気グミキャンディに、チョコレートを組み合わせたチョコレート複合菓子。 - 特許庁


例文

The oily food material for frozen confectionery is obtained by regulating oil and fat formulation to have a rate of POP content of32 wt.% and a rate of lauric acid content of15 wt.% so as to have favorable meltability in the mouth even in a freezing temperature area while having comfortable hardness when bitten.例文帳に追加

本発明は、冷菓用油性食品素材の油脂構成において、POP成分含有率が、32%以上であることと、ラウリン酸含有率が、15重量%以上に調整することで、快い噛み出しの硬さを有しながら、冷凍温度域でも口どけが良好な冷菓用油性食品素材を製造できる。 - 特許庁

The oil-in-water emulsified substance for making bread and confectionery contains 30-60 wt.% of a fat and oil, 0.1-3.0 wt.% of a polyglyceryl fatty acid ester, 0.1-3.0 wt.% of a monoglycerol difatty acid ester and/or organic monoglyceride and 0.1-5.0 wt.% of a whey protein concentrate.例文帳に追加

本発明の製菓、製パン用流動状水中油型乳化物は、油脂30〜60重量%、ポリグリセリン脂肪酸エステル0.1〜3.0重量%、モノグリセリンモノ脂肪酸エステル及び/又は有機酸モノグリセライド0.1〜3.0重量%、乳清蛋白濃縮物0.1〜5.0重量%を含有することを特徴とする。 - 特許庁

To provide an oil and fat transition-resistant oil-and-fat composition produced so as to be prevented from transition of oil and fat kneaded in baked confectionery, such as cookies or biscuits, or oils and fats in filling to the surface of the biscuit, or the like, and to be prevented from transition of oils and fats in composite confectioneries coated with chocolate, or the like, to chocolate.例文帳に追加

常温を大幅に超える30℃以上の高温下においても、クッキーやビスケットなどの焼き菓子に練り込まれた油脂、もしくはフィリング中の油脂がビスケット等の表面への移行、チョコレート等がコーティングされた複合菓子においては油脂がチョコレートへの油脂移行をおこさないような、油脂組成物を得ること。 - 特許庁

This palate feeling and quality improving agent for confectionery as an oil-in-water emulsified product comprises 35-65 mass% of a component A, 30-60 mass % of a component B, 0.1-10 mass% of a component C, 0.1-10 mass %of a component D, and contains neither a synthetic emulsifier nor a synthetic surface active agent.例文帳に追加

下記の成分Aを35〜65質量%、成分Bを30〜60質量%、成分Cを0.1〜10質量%、及び成分Dを0.1〜10質量%含有し、かつ、合成の乳化剤又は合成の界面活性剤のいずれも含有しない、水中油型乳化物であることを特徴とする菓子類用食感品質改良剤。 - 特許庁

例文

The filling material contains 0.02-0.5 wt% gellan gum, 0.05-1 wt% LM pectin, 0.05-1 wt% egg white in a dry base, 0.3-3 wt% cellulose and 0.005-0.15 wt% divalent metal ion in the whole filling material and used in making confectionery/bread.例文帳に追加

製菓・製パン用フィリング材全体中、ジェランガム0.02〜0.5重量%、LMペクチン0.05〜1重量%、卵白を乾燥重量換算で0.05〜1重量%、セルロース0.3〜3重量%を含有し、フィリング材全体中の2価の金属イオンの含量が0.005〜0.15重量%であることを特徴とする製菓・製パン用フィリング材を製菓・製パン製造時に用いる。 - 特許庁

例文

This method for producing the confectionery of the permeable food material impregnated into the foam-containing food material comprises at first deaerating only the foam-containing food material under reduced pressure, soaking the foam-containing food material in a deaerated condition into the liquid permeable food material, and impregnating the permeable food material into the foam-containing food material by returning to normal pressure.例文帳に追加

含気泡性食材に浸透性食材を染み込ませた菓子の製造方法と装置において、先ず最初に含気泡性食材のみを減圧下で脱気した後、該脱気状態の含気泡性食材を液状の浸透性食材中に浸漬し、次いで常圧に戻すことにより、浸透性食材を含気泡性食材に含浸させるようにした。 - 特許庁

To provide the subject system so designed as to enable the contents to be directly squeezed out each at a specified amount from the sealed bag using directly in a perpendicular posture the sealed bag distributed with the contents held therein in a sterile condition, and the remaining contents to be directly preserved in a sterile condition and issued again afterwards so as to be injected or dripped as the contents for confectionery or the like.例文帳に追加

この発明は中味が無菌状態で収容されて配送されている密封袋をそのまま縦の状態として使用して密封袋から中味を所定量づつ直接注出でき、残った中味をそのまま無菌状態で保存し、それを再び注出して菓子などの中味として注入又は滴下することができる中味注出装置を提案する。 - 特許庁

This method comprises the following process: a masking plate 30 with an opening 31 is placed on the surface of a baking plate 20 for food such as confectionery or bread, and then sprayed with a release oil 61 to effect adsorption of the release oil as releasant to a portion 21 exposed from the opening, and the oil film 612 of the release oil formed on the masking plate 30 is recovered.例文帳に追加

菓子、パン、食品を焼成する焼き板20の表面に開口部31を具えるマスク板30をのせ、このマスク板30上に離型油61を吹付けて焼き板の表面上の開口部から露出する部分21に離型剤を吸着させる一方、マスク板30上に形成される離型油の油膜612を回収する。 - 特許庁

The confectionery and the meat processed food each having high quality and rich in dietary fibers are obtained by using a fermented product obtained by moderately fermenting by the filamentous fungi having the high lactic acid formability the by-product containing rich nutrient such as crude fibers, starch, crude proteins and minerals after extracting starch, saccharides, proteins and lipids from beans, moderately dissolving by-product components and improving palatability such as flavor.例文帳に追加

豆類から澱粉、糖類、タンパク質及び脂質等を抽出した後の、粗繊維、デンプン、粗タンパク質、ミネラル等の豊富な栄養源を含む副産物を、乳酸生成能の高い糸状菌により適度に発酵し、副産物成分を適度に分解すると共に、風味等の嗜好性を向上させ、この発酵物を用いることによって高品質の食物繊維リッチな菓子類、肉類加工食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the chocolate-coated confectionery whose edible core material is coated with chocolate comprises charging the edible core material into a rotary kiln of a rotary coating apparatus, soaking the bottom of the rotary kiln in water to cool from the outside, scattering while rotating the rotary kiln, melting chocolate to coat the surface of the edible core material with chocolate.例文帳に追加

可食性中核材がチョコレートにより被覆されてなるチョコレート被覆菓子の製造方法において、回転被覆装置の回転釜に可食性中核材を投入し、回転釜の底部を水に浸漬して外部より冷却し、回転釜を回転させながら溶融したチョコレートを散布し、可食性中核材の表面をチョコレートで被覆することを特徴とするチョコレート被覆菓子の製造方法。 - 特許庁

The surfactants for both the gum and confectionery compositions are selected from the group consisting of medium and long chain fatty acid esters and salts, most preferably containing 14-20 carbon atoms, and especially sodium stearate and sodium palmitate and mixtures thereof, as well as a mixture of citric acid esters of mono and diglycerides.例文帳に追加

ガム及び糖菓組成物の両方についての界面活性剤は、中鎖及び長鎖脂肪酸エステル及び塩、最も好ましくは14〜20炭素原子を含有するもの、特に、ステアリン酸ナトリウム、パルミチン酸ナトリウム及びそれらの混合物、並びにモノ及びジグリセリドのクエン酸エステルの混合物からなる群から選択される。 - 特許庁

The confectionery is characterized by using whey, water and a material containing a coloring matter as substitutes for egg, wherein protein content of the whey protein is 65-80 wt.% and the material containing the coloring matter is one or more kind selected from cocoa, powdered green tea, almond, cherry, fruits and vegetables.例文帳に追加

卵の代替として、乳清たんぱく質、水及び色素含有物を使用した菓子類であり、乳清たんぱく質中のたんぱく質含量が65〜80重量%、色素含有物がココア、抹茶パウダー、アーモンド、チェリー、フルーツ類、ベジタブル類であって、これらの中から1種又は2種以上を使用することを特徴とする菓子類。 - 特許庁

To provide a composition for maintenance of bone health and prevention, alleviation and/or treatment of bone/joint disorders each in mammals; and to provide a method for promotion of bone growth or maintenance of bone health including the use of the composition in the manufacture of a nutritional product, supplement, snack confectionery or medicaments, and the administration of an effective dosage of the composition.例文帳に追加

哺乳動物において骨の成長を促進し、骨/関節の疾患を予防、緩和、又は治療(treat)、又は骨健康の維持を意図する組成物、また、栄養製品、サプリメント、スナック又は医薬品の製造における前記組成物の使用、並びに、有効量の組成物を投与することを含む、骨成長を促進する又は骨健康の維持のための方法を提供する。 - 特許庁

To provide a laminated material preventing the generation of a crack in a membrane of inorg. oxide having barrier function, having high barrier properties to oxygen gas or steam and useful for packaging, for example, food and drink, medicines, cosmetics, chemicals and other various articles, especially, confectionery, snack food or the like.例文帳に追加

バリア性機能を有する無機酸化物の薄膜に対しクラック等の発生を防止し、酸素ガスあるいは水蒸気等に対するハイバリア性を有し、例えば、飲食品、医薬品、化粧品、化学品、その他等の種々の物品、特に、菓子、スナック食品等に対する充填包装に有用な積層材を提供することである。 - 特許庁

In the method and apparatus for producing the confectionery by impregnating potato chips with tempering chocolate, while deairing only potato chips under a reduced pressure of pressure P1 (0 Mpa<P1≤0.1 Mpa), the potato chips in a deaired condition are immersed into a liquid of tempering chocolate so as to impregnate the potato chips with tempering chocolate.例文帳に追加

ポテトチップスにテンパリングチョコレートを染み込ませた菓子の製造方法と装置において、ポテトチップスのみを圧力P1(0Mpa<P1≦0.1Mpa)の減圧下で脱気しながら、該脱気状態のポテトチップスを液状のテンパリングチョコレート中に浸漬することにより、テンパリングチョコレートをポテトチップスに含浸させるようにした。 - 特許庁

The baked confectionery such as pound cake is improved in rough taste and quality feeling by mixing as protein powder soybean fine powder which is previously heated to deactivate lipoxygenase and trypsin inhibitor, and preferably potato starch as starch powder, at a weight ratio preferably of (95:5)-(50:50), and if necessary, adding vanilla flavor and chocolate chips.例文帳に追加

タンパク質粉末として予備加熱してリポキシゲナーゼやトリプシンインヒビターを失活させた大豆微粉末と、デンプン粉末として好ましくは片栗粉とを、重量比にして好ましくは95:5〜50:50の割合で配合し、必要に応じてバニラ香料およびチョコレートチップを添加することにより、雑味・質感が改善されたパウンドケーキ等の焼き菓子とする。 - 特許庁

To provide instant gelling powder for shaking enabling to obtain jelly-like food having a homogeneous and smooth surface and prevented from syneresis only through performing an operation of shaking a container for a short time within tens of seconds, easy even for an infant to perform, and excellent in age stability, to provide combined confectionery, and to provide a method for producing the jelly-like food using the gelling powder.例文帳に追加

数十秒以内の短時間容器を振るという、幼児にもできる簡単な操作を行うだけで、均一でなめらかな表面を有し、離水しないゼリー状食品を得ることができると共に、経日安定性に優れたシェイク用即席ゲル化粉末、組合せ菓子及びそれを用いたゼリー状食品の製法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for fractionating cacao butter in which a cacao butter fractionated stearin fraction having a reduced content of a trisaturated glyceride and excellent characteristics as the confectionery fats and oils such as chocolate is obtained and a cacao butter fractionated olein fraction utilizable in soft chocolate, chocolate filling and furthermore a cacao butter medium- melting fraction characterized by the triglyceride composition by further fractionating the olein fraction are obtained.例文帳に追加

トリ飽和グリセリド含量が少なく、チョコレートなどの製菓用油脂として優れた特徴をもつカカオ脂分別ステアリンフラクション、およびソフトタイプのチョコレートやチョコレートフィリングなどに利用できるカカオ脂分別オレインフラクションが得られ、さらに該オレインフラクションを分別することにより、トリグリセリド組成に特徴のあるカカオ脂中融点フラクションを得ることができる、カカオ脂の分別方法を提供すること。 - 特許庁

例文

The confectionery is produced by using dough adjusted to ph 4.5 by adding citric acid to the hypoallergenic wheat flour batter, or further adding flavors to the citric acid-added batter, or alternatively, further adding a taste-improving agent to the flavors and citric acid-added batter.例文帳に追加

本発明は、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整した生地により製造された菓子類であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加えた生地により製造された菓子類であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加え、更に味質改良剤を処方した生地により製造された菓子類、並びにそれらの製造方法である。 - 特許庁

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