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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > confectioneryの意味・解説 > confectioneryに関連した英語例文

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confectioneryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1424



例文

As a result of it, the confectionery is free from receiving adverse effect such as oozing out even when new water sticks, and is given with sufficiently adhesion strength, luster, scratch resistant properties, and unchanged texture with an oily base material.例文帳に追加

印刷画像の上に油性のオーバーコートを施し冷却硬化させることで、新たな水分が付着しても滲み出しなどの悪影響を受けないようにするとともに、十分な密着強度と光沢、耐擦傷性、油性基材との変わらない食感を与えることを可能にした - 特許庁

This new semi-transparent shell-like confectionery composition is obtained by making a shell using a composition containing 55-65 wt.% of disaccharide and sugar alcohol or their mixture, 34-45 wt.% of vegetable oil and fat, and 0.1-0.5 wt.% of an emulsifier, and packing filling such as cream, nuts and biscuits into the shell.例文帳に追加

二糖類、糖アルコール又はこれらの混合物55〜65重量%、植物性油脂34〜45重量%及び乳化剤0.1〜0.5重量%を含む組成物を用いてシェルを作り、その内部にクリーム、堅果類、ビスケット類などの充填物を詰め込む。 - 特許庁

The hollow confectionery is produced by rolling the dough including 100 pts.mass of starch components comprising pregelatinized starch and raw starch at a mass ratio of (30-70)/(70-30) and 10-25 pts.mass of glucide into sheets with a thickness of 1.0-3.0 mm, forming the dough sheet and baking the formed sheets.例文帳に追加

α−化澱粉質:β澱粉質=30〜70:70〜30の質量比率である澱粉質100質量部及び、糖質10〜25質量部を含有する生地を、1.0〜3.0mmの厚みのシートに圧延し、成形し、焼成すること - 特許庁

This topping attaching device 4 has a topping floating device 5 of flying up topping materials 1 and 1 in air to float, and a food carrier machine 6 of passing stick confectionery 2 having a surface with adhesive property through the floating topping materials 1 and 1.例文帳に追加

トッピング付着装置4は、トッピング材1、1を空気で舞い上がらせて浮遊させるトッピング浮遊装置5と、トッピング材1、1が浮遊する中を、付着性を有する表面を備えたスティック菓子2を通す食品搬送機6とを備える。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing smooth puree of Citrus sphaerocarpa, applicable for various usages such as a base of sauce, and materials of confectionery, tart, pie and jam, and retaining for a long period without fading a green color characterized by the fruit skin of unripened Citrus sphaerocarpa.例文帳に追加

ソース類のベースや菓子,タルト・パイ,ジャム類の材料等、多様な用途に適用可能なカボスピューレの製造方法に関し、未成熟カボスの果皮の特徴のある緑色が退色することなく長期間保持されるとともに滑らかなカボスピューレの製造方法を提供する。 - 特許庁


例文

The novel confectionery provided with crystalline granule-bound substance where crystalline granules comprising xylitol or the like are bound to one another using (A) the crystalline granules comprising xylitol or the like as main ingredient, and (B) a prescribed amount of eatable binder components as essential ingredient.例文帳に追加

(A)主成分のキシリトールなどの結晶粉粒体と(B)食用バインダ成分の所定量を必須成分として用いて前記キシリトールなどの結晶粉粒体同士を結着した結晶粉粒体結着物を備えた新規な菓子により課題を解決できる。 - 特許庁

To provide a multi-layered film which shows excellent light blocking, has content-protecting adaptability, shows beautiful decorativeness, does not damage appearance, attracts consumers' interest and is useful for packing pouch-packed food, snack confectionery, fat and oil, frozen food or the like.例文帳に追加

遮光性に優れ、内容物保護適性を有し、更に、美粧性に優れ、包装体の外観を損ねることなく、消費者の購買意欲を喚起し、主に、レトルト食品、スナック菓子類、油脂類、冷凍食品、その他等を充填包装するに有用な多層積層フィルムを提供することである。 - 特許庁

To obtain a bad breath-eliminating composition effectively washing out bad smell ingredients, such as indole, skatole, phenol, p-cresol, in the oral cavity and safely used in the oral cavity, a composition for the oral cavity containing the same, chewing gum, and to prepare oral cavity-refreshing confectionery.例文帳に追加

口腔内のインドール、スカトール、フェノール、p−クレゾールなどの匂い成分を効果的に洗浄し、かつ、口腔内でも安心して使用できる口臭洗浄組成物、それを含む口腔用組成物、チューインガム及び口中清涼菓子を提供する。 - 特許庁

The method for producing air bubble-containing confectionery dough comprises mixing a plastic emulsified material (A) containing oil and fat and protein, dough B obtained by addition of egg and starchy raw material, and merengue dough together, and baking mixed dough C.例文帳に追加

本発明は、油脂類及び蛋白類を含む塑性状態の乳化物(A)に、卵類及び澱粉性原料を加配してなる生地(B)とメレンゲ生地を混合し、混合後の生地(C)を焼成することを特徴とする気泡含有菓子生地の製造法である。 - 特許庁

例文

The tempering state of oleaginous confectionery (or dough for producing it) A is detected on the basis of its result and the temperature control of a tempering machine is conducted on the basis of the detected value.例文帳に追加

次いで、計測された分光スペクトルデータを、ラインセンサ17と接続されたコンピュータ18に送って演算処理し、その結果により油脂性菓子(又は、油脂性菓子生地)Aのテンパリング状態を検出して、その結果に基づいて、テンパリングマシンの温度制御を行う。 - 特許庁

例文

As described above, it is possible to suppress shape deformation when puffing, improve shape retainability, and obtain the puffed confectionery having good palate feeling with crispy feeling by adjusting a moisture content to 14-23 wt.% before puffing in the pellet moisture content adjusting process S3.例文帳に追加

このように、ペレット含水率調整工程S3において、膨化前に含水率を14〜23重量%に調整することで、膨化時の形状歪みを抑制することができるとともに、形状保持性を向上させることができ、サクサク感のある食感の良い膨化菓子を得ることができる。 - 特許庁

The oil and fat composition for being mixed with oil and fat raw material-blended baked confectionery has 80-100 mass% of oil and fat obtained by subjecting an oil and fat compound containing70 mass% of palm fractionated soft part oil having an iodine value of 52-70.例文帳に追加

ヨウ素価52〜70のパーム分別軟部油を70質量%以上含む油脂配合物をエステル交換した油脂を、油相中に80〜100質量%含有することを特徴とする油脂性素材配合焼菓子練り込み用油脂組成物。 - 特許庁

To provide a method for producing a saccharified product of sweet potato for supplying it as confectionery or supplying it to applications of the other products by adding dried powder of malt to sweet potato as a natural food, saccharifying starch of sweet potato, preparing a kneaded product or freezing and storing it or preparing dried powder therefrom.例文帳に追加

自然食品としての、さつま芋に麦芽を乾燥粉末にしたものを加え、さつま芋の澱粉質を糖化し、練り製品を造り、冷凍貯蔵し又乾燥粉末に造り、用途に応じて、菓子やその他の製品の用途に供する為の、さつま芋の糖化物の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for detecting a tempering state in which a tempering state can securely and rapidly be detected and to provide a method for producing oleaginous confectionery in which a tempering state is detected and temperature control can be conducted on the basis of its result.例文帳に追加

テンパリング状態を確実にかつ迅速に検出することができるテンパリング状態検出方法と、テンパリング状態を検出しその結果に基づいて温度制御ができるようにした油脂性菓子の製造法とを提供する。 - 特許庁

The supplementary food is in the form of confectionery, processed cereals or fish paste products.例文帳に追加

カルタミンを含有する錠剤、散剤、造粒剤、カプセル剤、液状またはゲル状高脂血症もしくは高コレステロール血症改善用、又は、高血圧症もしくは肝機能障害改善用補助食品であって、菓子類、穀類加工品または魚肉練り製品である補助食品。 - 特許庁

To provide functional composite food containing a base food material of which is internally and integrally impregnated with oil-and-fat food and which contains functional nutrient components and can be readily taken like confectionery: and to provide a method for producing the functional composite food.例文帳に追加

本発明は、油脂性食品が基食材内部に含浸されて一体化しており、しかも機能的栄養成分を含有し、菓子のように手軽に摂取することができる食品類およびその製造方法を提供することを課題としている。 - 特許庁

This method for producing the sheet-like confectionery free from warp and waving in spite of having the sheet-like form, and having a smooth surface, and the inner phase and palate feeling like cream puff comprises molding cream puff dough containing 0.1-3 wt.% of a stabilizer in a thin sheet-like form and baking the product.例文帳に追加

安定剤を0.1〜3重量%含有するシュー生地を薄板状に成型して後、焼成することにより、薄板状でありながら反りや波うちがなく、表面が平滑で、且つシュー様の内相と食感を有する薄板状菓子を得ることができた。 - 特許庁

This fat composition which is kneaded and added to baked confectionery is characterized by containing35 wt.% of a triacylglyceride represented by SLOSL (SL is the residue of palmitic acid and/or the residue of stearic acid; O is the residue of oleic acid) in an oil phase.例文帳に追加

油相中にS_L OS_L (S_L :パルミチン酸残基及び/又はステアリン酸残基、O:オレイン酸残基)で表わされるトリアシルグリセリンを35重量%以上含むことを特徴とする焼き菓子練り込み用油脂組成物。 - 特許庁

This confectionery using sweet potatoes comprises at least sweet potatoes, saccharides, dairy products, and sweetened bean-jelly; wherein some pieces of the sweetened bean-jelly cut into certain-shaped ones are mixed with the mash of sweet potatoes seasoned with saccharides and dairy products and heated.例文帳に追加

少なくとも、サツマイモ、糖類、乳製品、およびようかんを含む構成となっており、糖類、乳製品で味を調整し加熱加工したさつまいもをマッシュしたものに、一定の形状に切断したようかんを混合したさつまいもを用いた菓子を提供する。 - 特許庁

This product as an edible composition, such as an edible film, chewing gum and a confectionery product, contains a heat absorbing agent combined with a physiologically permissible carrier, wherein the heat absorbing agent is present in the edible composition so as to be released from a carrier while giving the oral cavity of a consumer a temperature cooling effect.例文帳に追加

吸熱剤を生理学上許容されるキャリアと組み合わせて含む、可食性フィルム、チューインガムまたは菓子製品のような食用組成物であって、その吸熱剤が消費者の口腔に対し温度冷却効果を与えながらキャリアから放出されるように吸熱剤が存在している食用組成物。 - 特許庁

To provide an albumen composition which is storable or distributable over a long period of time, and having proper instantaneous force and foaming properties utilizable for confectionery and baking, even after carrying out both the treatments of heat sterilization and/or freezing, without the risk of food poisoning by bacteria.例文帳に追加

食中毒菌の危険性が無く、長期保管や流通が可能であり、また、加熱殺菌および/または冷凍の両処理を行った後にも製菓及び製パンへの利用が可能な瞬発力及び起泡性とも良いことを特長とする卵白組成物を提供する。 - 特許庁

The meringue confectionery having a sharp outline and a unique form is obtained through the following process: separately discharging open-celled meringue dough having the same or different formulation through at least two independent nozzles baking the dough so that a certain level of surface envelope is formed; and making at least two pieces of the meringue join to one another.例文帳に追加

メレンゲ菓子において、連続起泡した同じ、又は異なる配合のメレンゲ生地を2個以上の独立したノズル開口より離して吐出して焼成することである程度の表面膜が出来上がってからメレンゲ同士を接合させ、シャープな輪郭とユニークな形状のメレンゲ菓子を製造する。 - 特許庁

To obtain fats and oils with improved creaming properties usable as substitute fats and oils for a hardened fish oil, to obtain a plastic fat and oil composition excellent in creaming properties using the fats and oils, and further to provide butter cream and baked confectionery with improved fatty and/or oily texture and improved melting properties in the mouth.例文帳に追加

魚硬化油の代替油脂として使用可能であるクリーミング性改良油脂、及び該油脂を使用した、クリーミング性に優れた可塑性油脂組成物、更には油性感及び口溶けの改良されたバタークリームや焼菓子を提供すること。 - 特許庁

This method for producing a chocolate-coated confectionery comprises a step of carrying out heating such as boiling, roasting or steaming of beans, grains, potatoes or vegetables and softening tissues, a step of dipping the heated materials in a solution containing a sweetener and sweetening the materials and a step of coating the sweetened materials with a chocolate.例文帳に追加

豆類、種実類、芋類又は野菜類を煮る、焼く、蒸す等加熱して組織を軟化させる工程と、前記被加熱物を甘味料を含む溶液に浸漬して甘味を付ける工程と、前記甘味を付けた物をチョコレートで被覆する工程とを含む製造方法により、チョコレート被覆菓子を製造する。 - 特許庁

This all-around filling material for confectionery and bakery, having filling characteristics to a dough, baking resistance, smooth palatability excellent in melt in the mouth is obtained by heating, melting and sterilizing a composition containing a thermally irreversible polysaccharide thickener, cooling the composition to the gel point of the polysaccharide thickener or below and micronizing the gel.例文帳に追加

熱不可逆性の増粘多糖類を含んでなる組成物を加熱溶解殺菌後、該増粘多糖類のゲル化点以下に冷却した後、ゲルを微細化することで生地への充填特性、焼き込み耐性を有し、滑らかで口溶けの良い食感を持ったオールマイティーな製菓製パン用フィリング材。 - 特許庁

This fine crushed-ice containing frozen desert has a conformation where fine crushed-ice are dispersed in frozen confectionery, wherein gelatin is contained in a frozen desert mix, the over-run of the frozen desert mix is 200-250%, and the formulation ratio of the fine crushed-ice based on the frozen desert mix is 30:70-70:30.例文帳に追加

冷菓中に微細氷が分散した形態の微細氷入り冷菓を製造するに際し、冷菓ミックス中にゼラチンを含み、冷菓ミックスのオーバーランを200〜250%とし、なおかつ冷菓ミックスと微細氷の配合割合が30:70〜70:30となるように配合する。 - 特許庁

The hydrated chocolate dough for baked confectionery center contains chocolate dough, an aqueous raw material containing milk component, starch syrup and/or sugar alcohol, and an emulsifier with HLB of 1-6, has an insoluble dietary fiber content of 2-35 mass% in the whole, and forms water-in-oil emulsion.例文帳に追加

チョコレート生地と、乳成分を含有する水系原料と、水あめ及び/又は糖アルコールと、HLBが1〜6の乳化剤とを含み、全体中の不溶性食物繊維含有量が2〜35質量%で、油中水型のエマルションを形成している焼菓子センター用含水チョコレート生地を得る。 - 特許庁

This Class does not include, in particular: Christmas tree candles (Cl. 4); diving equipment (Cl. 9); amusement apparatus adapted for use with television receivers only (Cl. 9); electrical lamps (garlands) for Christmas trees (Cl. 11); playing cards (Cl. 16); fishing nets (Cl. 22); clothing for gymnastics and sports (Cl. 25); confectionery and chocolate decorations for Christmas trees (Cl. 30). 例文帳に追加

本類には,特に,次が含まれない。 -クリスマスツリー用ロウソク(第4類) -潜水用具(第9類) -テレビ受信機専用の娯楽装置(第9類) -クリスマスツリー用電灯(花飾り)(第11類) -遊戯用カード(第16類) -魚網(第22類) -体操運動用衣類(第25類) -クリスマスツリー用砂糖菓子及びチョコレートの装飾物(第30類) - 特許庁

Coffee, tea, cocoa, sugar, rice, tapioca, sago, artificial coffee; flour and preparations made from cereals, bread, pastry and confectionery, ices; honey, treacle; yeast, baking-powder; salt, mustard; vinegar, sauces (condiments); spices; ice, ketchup, tauco, terasi, petis, kerupuk, emping. 例文帳に追加

コーヒー,茶,ココア,砂糖,米,タピオカ,サゴ,代用コーヒー。穀粉及び穀物調製品,パン,練り菓子及び糖菓,氷菓。蜂蜜,糖蜜。酵母,ベーキングパウダー。塩,マスタード。酢,ソース (調味料)。香辛料。氷,ケチャップ,タウチョ(中国味噌),トゥラシ(海老やアミ由来の調味料),プティス (小海老と香辛料由来の調味料),クルプック (煎餅),ウンピン(木の実のチップ) - 特許庁

The chocolate confectionery containing cacao bean is constituted such that the surface of the cacao bean of a hole shape without hull is impregnated or covered with a saccharide, such as trehalose, erythritol, xylitol, and mannitol, and/or an edible water-soluble polymer, such as hydroxypropyl cellulose, hydroxypropyl methylcellulose, and carboxymethyl cellulose.例文帳に追加

外皮の無いホール状のカカオ豆の表面に、トレハロース、エリスリトール、キシリトール、マンニトールのような糖類および/またはヒドロキシプロピルセルロース、ヒドロキシプロピルメチルセルロース、カルボキシルメチルセルロースのような可食性水溶性高分子物質を含浸もしくはコーティングさせてあるカカオ豆を含有させたカカオ豆含有チョコレート菓子である。 - 特許庁

This filling material for confectionery production or breadmaking contains gellan gum and milk-derived protein, comprises 5-35 wt.% of oil and fat amount in the whole filling material and has excellent melting feeling in the mouth and smooth palate feeling.例文帳に追加

ジェランガムおよび乳由来の蛋白質を含む製菓・製パン用フィリング材であって、フィリング材全体中、油脂量が5〜35重量%であることを特徴とする製菓・製パン用フィリング材を提供することで、より良好な口溶け及び滑らかな食感を有する製菓・製パン用フィリング材を提供することができる。 - 特許庁

The method for producing chocolate confectionery comprises steaming chocolate dough obtained by mixing 35-45 wt.% of chocolate, 14-24 wt.% of butter, 2-8 wt.% of whole egg, 7-17 wt.% of sugar and 14-24 wt.% of albumen together, into a prescribed shape.例文帳に追加

本発明に係るチョコレート菓子の製造方法は、35〜45重量%のチョコレート、14〜24重量%のバター、2〜8重量%の全卵、7〜17重量%の砂糖、及び、14〜24重量%の卵白を、混ぜ合わせて得られるチョコレート生地を、所定形状に蒸し焼きして得ることを特徴としている。 - 特許庁

A puree-like, or paste-like tea-leaf processed product, where the tea leaves are passed through the strainer without being dried for crushing processing, can be used directly to drink only by thinning with hot water, can be used for food directly, and also can be used for direct addition to confectionery, or the like.例文帳に追加

その茶葉を、乾燥させないままストレーナを通過させて破砕加工を行ったピューレ状もしくはペースト状の茶葉加工品は、わざわざ急須を使用する手間をかけないでも、そのままお湯で薄めるだけで飲用に供することができ、そのまま食用に供することもできるうえ、お菓子等への添加用にそのまま使用することもできる。 - 特許庁

The tablet confectionery contains (a) ≥50 wt.% of crystalized carbohydrate composed of a crystalized carbohydrate mixture which is obtained by combining two crystalized carbohydrates respectively having different average particle diameters of 20-200 μm and 200-1,000 μm at a ratio of 20:80 to 80:20, and (b) skim milk.例文帳に追加

(a)打錠菓子中に結晶糖質を50重量%以上含有し、前記結晶糖質が平均粒子径が20μm〜200μmの結晶糖質と、平均粒子径が200μm〜1000μmの結晶糖質との異なる2つの平均粒子径の結晶糖質を組み合わせてなり、その比率を20:80〜80:20とした結晶糖質混合物、および(b)脱脂粉乳を含有することを特徴とする打錠菓子。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing a foaming oil-in-water type emulsion material used for topping, filling and nappe in confectionery and bakery fields, having excellent viscosity, and workability, foaming and appearance in whipping, good shape retaining performance and water separation resistance, and stable quality such as touch of melting-in-the-mouth and texture, and also having excellent production efficiency.例文帳に追加

製菓、製パン分野におけるトッピング用、フィリング用、ナッペ用に使用される起泡性水中油型乳化物であり、粘度、ホイップした際の作業性、起泡性、外観に優れ、保形性、耐離水性が良く、口どけ感、食感等の品質が安定しており生産効率にも優れた起泡性水中油型乳化物の製造法を提供する事にある。 - 特許庁

The method for producing the snack confectionery includes the step of obtaining sweet potato chips by putting sweet potato sliced into a thickness of 1-5 mm between paired pressure surfaces, and heating the sliced sweet potato to bring a moisture content rate to 8% or less while being pressurized, and the step of putting edible cream having oil and fat and saccharide as the main raw material into between the two sweet potato chips thus obtained.例文帳に追加

厚さ1〜5mmにスライスしたサツマイモを、対をなす加圧面間に入れて加圧しながら水分含有率が8%以下となるまで加熱してサツマイモチップスを得る工程、得られたサツマイモチップス2枚の間に、油脂および糖類を主原料とする食用クリームを挟む工程を含むことを特徴とする、スナック菓子の製造方法。 - 特許庁

Alternately, the method comprises the following process: directly pouring pneumatic combined oily confectionery dough into a heated mold to make its interfacial part melt, forming a thin layer on the interfacial part with the inner surface of the mold followed by pressing the dough using a cooled pressing pattern to make a shell, and charging edible material as a center stuffing inside the shell.例文帳に追加

また、第二の発明は、含気油性菓子生地を加熱したモ−ルドに直接注入し、界面部分を融解させ、モールド内面との界面部分に薄層を形成させた後に、冷却した押し型でプレスすることでシェルを作り、該シェルの内側にセンターとして可食物を充填することを特徴とする含気複合油性菓子の製造方法を提供する。 - 特許庁

A food cutter 1 including a slicing cutter for bread and confectionery, a cutting knife for vegetables and a cutting knife for dried goods, which has a cutting edge 3 formed on a cutter mainbody 2 of either hard steel, stainless steel, tool steel or ceramic, comprises a carbon hard coating formed on the surface of at least the cutting edge 3 of the cutter mainbody 2.例文帳に追加

超硬鋼、ステンレス鋼、工具鋼、セラミックのいずれか1つを材料とする刃物本体2に刃先3を形成してなるパン、菓子類のスライサー用刃物、野菜類のカット用刃物、乾物類のカット用刃物等の食品用刃物1において、刃物本体2の少なくとも刃先3の表面にカーボン硬質被膜8を形成した。 - 特許庁

The method for producing receptacle-shaped baked confectionery 15 comprises the following process: a process of baking the dough of Croquignoles 13 formed into thin and flat one so as to have a prescribed shape (almost disk state one) while passing the dough through a kiln; and a process of forming the baked dough of Croquignoles by stamping the dough as it is without cooling the dough.例文帳に追加

所定の形状(略円板状)になるよう薄く平たく成形されたクロキニョール生地13を,焼成炉を通過させて焼きあげる工程と、焼きあがったクロキニョール生地を冷却することなくそのまま型打ちして器状に成形する工程とを備えている器型焼き菓子15の製法とする。 - 特許庁

To provide a plastic oil-and-fat composition having constant physicality or function in a wide temperature area, particularly having high creaming property in the wide temperature area, also having favorable water retention, and enabling production of cream such as butter cream reduced in oily feeling and excellent in heat resistance and meltability in the mouth, and baked confectionery such as butter cake or cookie excellent in shortness and meltability in the mouth.例文帳に追加

広い温度域で一定の物性や機能を有し、特に広い温度域で高いクリーミング性を有し、さらに包水性が良好である可塑性油脂組成物、並びに、該可塑性油脂組成物を使用した、油性感が減じられ、耐熱性及び口溶けに優れたバタークリームなどのクリーム類、及び、ショートネス性及び口溶けに優れたバターケーキやクッキー等の焼菓子類を提供すること。 - 特許庁

This coated confectionery is composed of a core comprising a hydrous edible material, a water-blocking layer comprising an edible flour agent coated and formed on the core surface, and a coating layer comprising at least one edible coating material coated and formed on part or the whole of the water-blocking layer.例文帳に追加

含水性可食材からなる芯材、前記芯材の表面上に被覆形成された可食性粉末剤からなる水分遮断層、および前記水分遮断層上の全体または一部に被覆形成された1種以上の可食性コーティング材からなるコーティング層、を有してなることを特徴とする、含水性可食材を芯材とする被覆菓子。 - 特許庁

The frozen confectionery comprises gas hydrate 102 containing carbon dioxide gas as guest gas such as slurry-state gas hydrate 102 (sherbet or frozen beverage)generated by admixing carbon dioxide gas into water at specified temperature (for example -5°C) pressurized by specified pressure (for example, 20 atmospheric pressure), and stirring the water.例文帳に追加

二酸化炭素ガスをゲストガスとするガスハイドレート102、一例として、規定圧力(例えば20気圧)で加圧した規定温度(例えば−5℃)下で二酸化炭素ガスを水に混入させて当該水を攪拌して生成したスラリー状のガスハイドレート102(シャーベットあるいはフローズン飲料)等によって冷菓101を構成する。 - 特許庁

A sheet-like member for preventing the positional displacement of the confectionery such as the cake constitutes the positional displacement preventing member which is characterized in that the member is composed of an oriented polyolefin resin sheet in which a polyolefin resin sheet with a weight-average molecular weight of 100,000-500,000 is oriented to a degree of an orientation of ≥5 and has shape holding properties.例文帳に追加

ケーキ等のお菓子の位置ずれを防止するシート状部材であって、重量平均分子量が10万〜50万のポリオレフィン系樹脂シートが延伸倍率5倍以上に延伸された形状保持性を有する延伸ポリオレフィン系樹脂シートからなることを特徴とする位置ずれ防止部材。 - 特許庁

The chocolate confectionery containing ume (Japanese plum) fruit is obtained through the following process: coating an ume fruit 1 which is soaked in liquor with rock candy and used for producing ume liquor, with ume liquor-containing chocolate 2 produced through admixing butter, fresh cream and ume liquor into melted chocolate, and cooling the mixture to solidify it; and wrapping around the ume liquor-containing chocolate 2 with coating chocolate 3.例文帳に追加

氷砂糖と酒により漬け込まれ、梅酒生成に使用した梅果実1を、チョコレートを溶かした中にバター、生クリーム、梅酒を混ぜ込み冷やし固めて生成した梅酒入りチョコレート2で被覆し、この梅酒入りチョコレート2の周りをコーティングチョコレート3で包んだことを特徴とする梅果実入りチョコレート菓子。 - 特許庁

To provide an oil or fat composition kneaded into baked confectionery mixed with an oil or fat material, which suppresses whitening or bloom occurring with time after baked, and especially, whitening or bloom occurring under a severe storage condition such as a place having a condition greatly varying according to day and night or season, and relieves a solidification phenomenon caused by baking and heating an oil or fat material.例文帳に追加

焼成後経時的に発生する白色化やブルーム、とくに、昼夜や季節で大きく変動する場所等の過酷な保管条件である場合において発生する白色化やブルームをも抑制し、また、油脂性素材の焼成加熱による固化現象を緩和することができる油脂性素材配合焼菓子練り込み用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a package which can be applied to fragile foodstuffs such as Western-style confectionery in various forms and cakes with various decorations, wherein those fragile articles can be easily wrapped and fixed to protect them from a vibration or impact applied during distribution of the articles and further a manufacturing cost is low.例文帳に追加

本発明は、様々な形状の洋菓子や多様なデコレーションが施されたケーキ類等、極めて脆弱な食品類にも適用でき、しかも、それら易損品を簡単に包被、固定して商品流通時に加わる振動、衝撃から当該商品を保護することができ、さらには製造コストの安い包装体を提供する。 - 特許庁

To provide a delicious baked food such as bread or confectionery of such good design that the baked portion of a barform solid fat molded food product made from a stock composition like chocolate and that of a bandform molded food product made from bread dough are integratedly formed in a mutually entangled state in the form of a sacred rope, and to provide a method for producing the baked food.例文帳に追加

チョコレートなどの原料組成物から成る棒状油脂固形食品成型品の焼成部分とパン生地から成る帯状成型品の焼成部分とが、相互に注連縄状に絡み合った状態で一体的に形成されており、意匠性があり、しかも美味しいパン・洋菓子などの焼成食品およびその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide an alternative oil and fat for cocoa butter giving chocolate having practically same quality as that of chocolate using cocoa butter, low in POP content, excellent in thermostability, having high POS content similar to the composition of triglyceride of cocoa butter, fresh in melt feeling in the mouth, not hard and having soft palatability, by replacing natural cocoa butter for chocolate or for confectionery coatings.例文帳に追加

チョコレート用又は製菓コーティング用の天然ココアバターに取り替え、ココアバターを使用したチョコレートと実質的に同様の品質のチョコレートを提供することが可能な、POP含量が低く、耐熱性に優れ、POS含量がココアバターのトリグリセリドの組成と類似である程高く、口溶け感が爽やかで、硬くなく、柔らかい食感のココアバター代替油脂を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for processing food which produces confectionery having high quality equal to that of conventional one, and also a freeze-dry molded fruit juice food having excellent manufacture efficiency compared with that of the conventional one, and which impregnates the freeze-dry molded fruit juice food with chocolate, and to provide a system for processing food.例文帳に追加

従来のものと同等な高品質の菓子を作ることができると同時に、従来のものに比べて製造効率に優れた、フリーズドライ成型果汁食品を製造し、当該フリーズドライ成型果汁食品にチョコレートを染み込ませた食品の加工方法とその食品加工システムを提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing the chocolate composite confectionery includes aerating a gumi candy base comprising at least one selected from sugar and trehalose, addedly mixing lipid with the product, filling the dough thus obtained in a forming mold followed by drying, and combining the aerated gumi candy thus obtained with chocolate when filling or after drying the aerated gumi candy.例文帳に追加

該チョコレート複合菓子は、砂糖およびトレハロースから選ばれた少なくとも1種以上からなるグミキャンディベースをエアレーションした後に、脂質を添加、混合し、得られた生地を成型用型に充填、乾燥し、得られた含気グミキャンディを、該含気グミキャンディの充填時もしくは乾燥後にチョコレートと組み合わせることで得られる。 - 特許庁

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