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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > egg colorに関連した英語例文

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egg colorの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 33



例文

METHOD FOR PRODUCING STERILIZED LIQUID EGG SHOWING COLOR OF EGG WHITE例文帳に追加

白身の色を出した殺菌液卵の製造方法。 - 特許庁

COLOR-DEVELOPING ASSISTANT FOR FISH EGG例文帳に追加

魚卵の発色助剤 - 特許庁

a color yellow that is like the color of butter, gold, or the yolk of an egg 例文帳に追加

黄色という,バターや金や卵の黄身のような色 - EDR日英対訳辞書

To provide a nondestructive detection method for a bloody egg capable of detecting nondestructively and precisely a bloody egg irrespective of a color of an egg shell color, and a detector therefor.例文帳に追加

卵殻色の色を問わず、血卵を非破壊的に且つ高精度に検出可能な血卵の非破壊検出方法およびその装置を提供する。 - 特許庁

例文

a silkworm egg ready to hatch that displays a blue color 例文帳に追加

孵化間近となって青色を呈した蚕卵 - EDR日英対訳辞書


例文

To provide confectionery having clear color tone without using any egg.例文帳に追加

卵を使用しないで色調が鮮やかに着色する菓子類を提供する。 - 特許庁

To provide a formula feed capable of improving egg quality of an egg of poultry, such as strength of the egg shell and yellow color of the egg, growth and feed conversion ratio.例文帳に追加

家禽類の卵の卵殻強度や卵黄色の等の卵質や発育および飼料要求率を改善することができる配合飼料を供すること。 - 特許庁

To obtain hen's eggs which are obtained at a reasonable cost and have a color tone of egg yolk different from that of ordinary hen's egg.例文帳に追加

リーズナブルなコストで得られる、卵黄の色調が一般卵と異なる鶏卵を提供すること。 - 特許庁

To provide a freezing resistant egg white composition, not releasing water even on coagulating by heating and freezing once, having an eat feeling similar to the egg white of a boiled egg and also having a color tone similar to the white color of the boiled egg even after its coagulation by heating.例文帳に追加

加熱凝固して一旦冷凍しても離水せず、茹で卵の卵白と同様の食感を有する耐冷凍性卵白組成物を、また、加熱凝固後の色調も茹で卵の卵白と同様の白色である耐冷凍性卵白組成物を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a bloody-egg inspection mechanism which is mounted on an automatic egg sorting and packaging system, by which a bloody egg can be inspected with high accuracy irrespective of an eggshell color and which can be mounted in a plurality of rows of conveyance processes in the sorting and packaging system.例文帳に追加

鶏卵の自動選別包装システムに搭載する卵殻色を問わず高精度で血卵を検査できると共に、選別包装システムの複列搬送過程で搭載できる血卵検査機構を提供する。 - 特許庁

例文

To obtain an inexpensive feed additive improving egg-yolk color and/or meat color of poultry such as chicken, quail, domestic duck, and making them partake reddish color.例文帳に追加

本発明は、鶏、鶉、アヒル等の禽類の卵黄色や肉色を改善し、それらに赤みを帯びさせる飼料添加剤を低コストで提供する。 - 特許庁

To provide an inkjet ink for egg shell printing not requiring refining, etc., of a raw material, having slight bleeding, free from elution of color and permeation of color to albumen during boiled egg production and having high printing concentration.例文帳に追加

原材料の精製等を必要とせず、滲みが小さく、ゆで卵製造時の色の溶出や、卵白への色の浸透がなく、かつ、印字濃度の高い卵殻印刷用インクジェットインキを提供することにある。 - 特許庁

To emit rays of different wavelengths toward an egg of an inspection object, and to measure a degree of brownness of an egg shell color, based on a ratio of intensities of reflected rays in the respective rays reflected from the egg of the inspection object.例文帳に追加

検査対象の鶏卵に対して互いに異なる波長の光を照射し、前記検査対象の鶏卵から反射された前記それぞれの光における反射光強度の比率に基づいて卵殻色の褐色度合いを測定する装置およびその方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a retort egg processed product comprising scrambled egg as an assembly of many thin film-like coagulated eggs and a seasoning liquid where the seasoning liquid does not get turbid due to the thin film-like coagulated eggs and the scrambled egg and the seasoning liquid are maintained at their inherent color tones.例文帳に追加

薄膜状凝固卵が多数集合してなるスクランブルエッグに調味液を加えてレトルト製品にしても、薄膜状凝固卵により調味液が混濁せず、その結果、スクランブルエッグと調味液が本来の色調をしている新規なレトルト卵加工品を提供する。 - 特許庁

An egg is photographed by a color CCD camera 1 and the color of the eggshell is judged on the basis of the image processing data acquired from an image processor 4 while it is judged whether the egg is contaminated on the basis of a judge reference individually set at every combination of the color of the eggshell and the kind of the contaminant.例文帳に追加

カラーCCDカメラ1で卵を撮影し、画像処理装置4から得られた画像処理情報に基づいて卵殻色を判定するとともに、卵殻色と汚れの種類の組合せ毎に個別に設定された判定基準に基づいて汚卵かどうかを判定する。 - 特許庁

To provide an automatic spotted-egg detection mechanism for automatically determining and eliminating spotted eggs with high accuracy irrespective of eggshell color, and to provide a hen egg sorting/packing system equipped therewith.例文帳に追加

卵殻色を問わず高精度で自動的に汚卵を判定して排除する自動汚卵検出機構とこれを備えた鶏卵選別包装システムを提供することを目的とする。 - 特許庁

Sometimes it refers to the manju which was baked after brushing some egg yolk on the surface to create chestnut-like color, shine, and shape. 例文帳に追加

饅頭の表面に卵黄を塗り焼くことによって、栗のような色・照り・形をした饅頭のことを言うこともある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Many of the Kurimanju sold at supermarkets and other stores have the dark brown color created by baking them after putting some egg yolk on top. 例文帳に追加

スーパーマーケットなどで市販されている栗饅頭の多くは、卵黄を塗ることによって焦げ茶色の焼き色をつけている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the calcium carbonate, egg shell calcium is used and it is most preferable for keeping the flavor and green color to perform the blanching treatment by combining it with table salt.例文帳に追加

炭酸カルシウムとして卵殻カルシウムを用い、これと食塩と組合せたブランチング処理が、風味と緑色の保持に最も好ましい。 - 特許庁

To provide the subject feed capable of enhancing the color tone of egg yolk and also improving the taste of eggs themselves.例文帳に追加

鶏卵の卵黄の色調を増強させることができるとともに鶏卵自体の食味を向上させることができる養鶏用飼料を提供すること。 - 特許庁

As a result, color of eyes of an adult moth or egg of a second-generation moth into which the vector is introduced is changed to blackish brown.例文帳に追加

その結果、該ベクターを導入された成虫の蛾の眼や次世代の卵色が茶褐色に変色することがわかった。 - 特許庁

To provide a thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen, having good beatability in spite of the thermal sterilization, giving a cooked egg food to have shading whiteness of coagulated albumen and yellow color of the yolk without forming a monotonous color, having improved appearance and taste of yolk and albumen compared with conventional sterilized whole egg liquid and causing little physical damage on the yolk and albumen.例文帳に追加

加熱殺菌されているにもかかわらず、起泡性がよく、卵製品を調製したときに単調な色彩とならず、凝固した卵白の白色や、卵黄の黄色が濃淡を呈し、外観や、卵黄と卵白の風味が従来の殺菌液全卵より改善され、卵黄と卵白の物理的損傷の少ない濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵を提供する。 - 特許庁

This egg is such as to be provided, on an egg 1 or a container 3 holding the egg 1 therein, with a salmonella-detective means 2 comprising metallic copper, lead or mercury reactive to a salmonella metabolite gas so as to immediately judge the presence/absence of salmonella based on the presence/absence of color change upon reaction of the metallic copper, lead or mercury with such a metabolite gas.例文帳に追加

卵1または卵1を収容する容器3にサルモネラ菌の代謝ガスと反応するサルモネラ菌検出手段2を設けて、サルモネア菌検出手段を構成する銅、鉛または水銀が前記代謝ガスと反応したときの変色の有無によってサルモネラ菌の有無を直ちに判定できるサルモネラ菌検出手段を備えた卵としている。 - 特許庁

This automatic spotted-egg detection mechanism 1 is mounted on a double-row carrying mechanism of the hen egg sorting/packing system, and synchronized with the sorting/packing system by means of a sensor 9, a controller 10, and a system control part 22, making it possible to automatically determine and eliminate spotted eggs irrespective of eggshell color.例文帳に追加

汚卵検出機構1を鶏卵選別包装システムの複列搬送機構に搭載して、センサ9、制御装置10、システム制御部22によって、鶏卵選別包装システムと同期させると卵殻色を問わず高精度で汚卵を判別、排除できる。 - 特許庁

In the "Kagaku-shu" (a Japanese dictionary made in the Muromachi period) written in 1444, the origin of the name of torinoko (literary, a child of a hen) was described as 'The color of paper looks like that of an egg of a hen, so it was called torinoko.' 例文帳に追加

鳥の子の名の由来については、文安元年(1444年)成立の『下学集』では、「紙の色 鳥の卵の如し 故に鳥の子というなり」と説明している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A feed containing a carotenoid, especially a feed containing a gonad of a scallop as a carotenoid source is supplied to the laying hen to thereby provide the hen's egg deep in color of the yolk.例文帳に追加

カロテノイドを含有する飼料、特にカロテノイド源としてホタテガイの生殖腺を含有する飼料を採卵鶏に与えることにより卵黄の色の濃い鶏卵を得る。 - 特許庁

To provide a fried food of coagulated egg covered with frying coat, having good fried color of the surface, nice-smelling flavor and not causing peeling of frying coat when immersed in a seasoning liquid.例文帳に追加

揚げ衣で被覆されている凝固卵の油ちょう品において、表面の揚げ色が良好で、香ばしい風味を付与し、調味液に浸漬しても揚げ衣が剥がれないようにする。 - 特許庁

To provide a method for coloring a food material by which the food material hardly being colored, such as a boiled egg is easily colored in a desired color or pattern by using a coloring matter derived from a natural product.例文帳に追加

ゆで卵などのように着色が困難な食材に、自然物由来の着色材料を使用し、所望の色または模様を容易に着色することができる食材の着色方法を提供する。 - 特許庁

A desired baked color is applied to the surface of the formed product by applying egg yolk to the formed product after the water evaporation and cooling treatment and baking the coated product.例文帳に追加

又、成形物の表面及び内部から水分を飛ばしてから冷却後に表面に卵黄を塗布して、再度焼成処理することによって成形物の表面に希望する焼き色を付着させる方法を採用する。 - 特許庁

In the case where the contaminant is judged to be adhered to the surface of the eggshell, the color corresponding to the kind of the contaminant is displayed on the region where the contaminant of the egg is adhered on the image of a monitor 6.例文帳に追加

卵殻表面に汚れが付着していると判定された場合には、モニター6の画像上の当該卵の汚れの付着する部位に汚れの種類に応じた色表示がなされるよう、構成した。 - 特許庁

FISH-PROCESSING SEASONING SOLUTION UTILIZING SALMON EGG AND METHOD FOR SUPPLYING RED COLOR AND GOOD TASTE OF SALMON AND FROZEN FOOD OF CUT PIECES OF SALMON TO WHICH THE RED COLOR AND GOOD TASTE ARE SUPPLIED AND ITS PRODUCTION PROCESS例文帳に追加

鮭、鱒の魚卵を使用した加工調味液並びに鮭、 鱒の赤系色の補色と旨みの補充方法並びに鮭、鱒 の切り身の赤系色の補色と旨みを有する冷凍食材 の製造方法並びに鮭、鱒をほぐして赤色の補色と 旨みを有する冷凍食材の製造方法。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type acidic emulsion food such as high quality tartar sauce or thousand island dressing, etc., containing egg white like coagulated material and not generating a change into a rubbery material or a browning in its color tone.例文帳に追加

長期保存中に食感におけるゴム質化や色調における褐変現象が生じない卵白様凝固物を含有する、高品位のタルタルソースまたはサウザンアイランドドレッシング等の水中油型酸性乳化液状食品を提供する。 - 特許庁

例文

To provide freeze-dried food for cooking which is obtained by freeze-drying seasoning prepared by preliminarily measuring egg raw material, milk raw material, a sweetener and the like and mixing them together to use the mixture when cooking so as to save labor and time for cooking work such as measurement, mixture and segmentation of the seasoning liquid, and which retains its original flavor and color and is excellent in dissolving/dispersing properties.例文帳に追加

卵原料、乳原料、甘味料などを予め秤量、混合した調味液を凍結乾燥処理し、調理の用時に用いることで、秤量、混合、調理液の小分けなどの調理作業の手間を省くことが可能となる調理用の食品であって、もとの風味や色を保ち、溶解・分散性にも優れたものを提供する。 - 特許庁

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