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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ふんわりの意味・解説 > ふんわりに関連した英語例文

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ふんわりを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 78



例文

図1(A)で示すように乾燥した藁1を糸3で数本ずつ合わせて織ったものを本体5のように形成しカバー2で覆うことによりふんわりと仕上がるため弾力効果がありしかも環境にやさしい。例文帳に追加

A few sticks of dry straws 1 are boundled and woven to form a main body 5 with a string 3 as in Fig. 1 (A), and it is covered by a cover 2 and finished fluffy, then it is effectively elastic and eco-friendly. - 特許庁

従来の肉だんご類に属しない新しい食感、すなわち、ふんわり、やわらかく、かつ適度な歯ごたえのある食感や、白色で、手作り感のある形状の鶏肉だんごを提供すること。例文帳に追加

To provide a white chicken meat ball having new palate feeling unlike that of a conventional meat ball or the like, specifically, puffed, soft and moderately chewable palate feeling, and having white color and a handmade-feeling shape. - 特許庁

食感の向上した小麦粉焼成食品、特に、サクサクした食感のたこ焼きや、ふんわりとした食感のお好み焼きが得られる小麦粉焼成食品用ミックスを提供すること。例文帳に追加

To provide mixed flour for a baked wheat flour food which is capable of obtaining a baked wheat flour food improved in texture, especially Tako-yaki having crispy texture and Okonomi-yaki having puffy texture. - 特許庁

コストが安くて誰でも営業しやすく、コイン営業関係やコンビニ、食堂、スーパーの客呼び待ち時間として利用が大きく、利益が確保でき採算の取れるシステム、コンパクトふんわり乾燥ハウスの提案である。例文帳に追加

To provide a system and a compact drying house easily operable by everybody since it is manufacturable at low cost, widely usable for the users of coin businesses, convenience stores, restaurant houses, and supermarkets in standby times, and capable of providing profit. - 特許庁

例文

特に高級食材を使用したおにぎりが、ふんわり感を維持しつつ包装することができるようにした米飯加工食品の包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a package for cooked rice processed food with which a rice ball, especially high-quality ingredient-containing one, can be packaged while maintaining puffy feeling. - 特許庁


例文

この発明は、蒸しパンを冷凍後再度蒸した際にふんわりした食感が失われず、かつ萎縮その他外観を損しないことを目的としたものである。例文帳に追加

To provide a method for producing steamed bread with light palate feeling after freezing and then steaming again, free from impairing appearance such as shrinkage or the like. - 特許庁

手肉感やふんわり感に富みながらも、変形しにくく、手にもったときのボリューム感が十分にあり、またエンボスを付与した場合であってもエンボスが平坦化しにくい、薄葉衛生用紙ロールを提供する。例文帳に追加

To provide a thin sanitary paper roll to be hardly deformed even while being full of thickness and fluffiness, with full of voluminousness at holding it in hand, for which an embossed part is hardly flattened even in the case that it is embossed. - 特許庁

比容積が大きく、添加粉末由来の異味異臭が無く、ふんわりした食感でサンドイッチなどに使用した際のコストダウンにつながる高比容積パン類の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing high-specific volume breads which have a high specific volume and a puffy texture without off-taste and off-flavor derived from added flour, and result in cost reduction when used for sandwiches etc. - 特許庁

液体吸収性及び液漏れ防止性に優れ、しかも、肌に対してやさしい、ふんわりした風合い及びムレにくさが維持される吸収性物品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an absorbent article having liquid absorbency and liquid leakage prevention property, being gentle to the skin and retaining a soft texture and a property preventing from easily getting stuffy. - 特許庁

例文

微細なエンボス形状を明確に成形でき、ふんわり感に優れるため、脂分の吸収性能などに優れたエンボス加工クレープ紙を提供する。例文帳に追加

To provide an embossed crepe paper which is capable of being clearly and finely embossed and excellent in fluffy feeling and fat absorbency or the like. - 特許庁

例文

これによって膨張剤から発生するガスにより熱水上面部に溶き卵が浮上し、鍋底に付着することなく、ふんわりとした一個の卵塊を熱水又はスープ上で形成させる。例文帳に追加

As a result of it, beaten egg comes up on the upper surface of hot water by gas generating from the leavening agent to form a puffy mass of egg on hot water or soup without sticking to the bottom of a pot. - 特許庁

液体吸収性及び液漏れ防止性に優れ、しかも、肌に対してやさしい、ふんわりした風合い及びムレにくさが維持され、装着感に優れた吸収性物品を提供する。例文帳に追加

To provide an absorbent article which excellently absorbs a liquid, prevents the leak of the liquid, keeps soft touch and stuffiness prevention property, which are kind to skin, and provides a fitting feeling. - 特許庁

ピザ生地の製造方法に簡単な改良を加え、最終製品とされるピザ生地は、ふんわりした外観でパリとした食感を有し、トッピング具材のこぼれ落ちもなく取り扱い易く、高品質のピザ生地が得られるピザ生地製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing dough of pizza giving high quality pizza, having spongy appearance and crisp palatability, easily treated without spilling topping ingredients by simply improving the method for producing the dough of pizza. - 特許庁

柔らかく、滑らかで、ふんわりとしていて、使用感に優れ、割れ・ひびが生じ難く、保形性が良好で表面に細密な凹凸模様からなる意匠を形成することも可能な固形粉末化粧料の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of producing a solid powder cosmetic having a excellent use feeling with a soft, smooth and fluffy feeling and a property of hardly making crevices or cracks, and is good in retaining the shape and capable of forming a design of minute uneven patterns on its finished surface. - 特許庁

多種多様な具を調理することができ、又加熱蒸気を使用することによって、具を全体的にしっかり加熱できると共に、具を全体的にしっかり加熱できると共に、具をふんわり感を有しつつ短時間で大量に調理することのできる調理装置の提供。例文帳に追加

To provide a cooking apparatus for cooking various food materials, wholly and fully heating the food materials with heating steam, and cooking a mass of the food materials in a short time with fluffiness. - 特許庁

柔らかく、滑らかで、空隙率が高く且つ空隙が均一に存在してふんわりとしていて、使い易く、使用感に優れ、保型性が良好で、割れ・ひびが生じ難く、更に表面に細密な凹凸模様を形成することも可能な固形粉末化粧料の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of producing a solid powder cosmetic which is soft and smooth, possesses a high void fraction and homogeneous soft voids, can be easily used, gives excellent feeling on use, shows fine shape retention, forms hardly crevice or crack and further is capable of forming minute uneven patterns on the surface. - 特許庁

髪に良好な化粧特性、特にもつれの解消および滑らかさを与えること、髪がふんわりし、再びベトベトになるのが遅くなること、および髪を極めて容易にかつ長持するに形を作ることができる化粧品組成物、特にヘア用組成物を提供。例文帳に追加

To provide a cosmetic composition, in particular a hair care composition, which is able to give good cosmetic properties to the hair, in particular to eliminate tangling, give smoothness, make the hair voluminous, retard the hair getting sticky again, and very easily set the hair in a long-lasting style. - 特許庁

表面形態が平滑で適度なバルキー性と伸縮性を持つ布帛からなる肌着やパンツ類であって、身体への適度なフィット感と運動追随性を有しながら、窮屈でなく、しかも柔らかくふんわりとした風合いで、肌触りの良い、着心地に優れた肌着やパンツ類を提供する。例文帳に追加

To provide an underwear or under pants made of a fabric having a flat and smooth surface and moderate bulkiness and stretchability, excellent in wearability without a tight feeling, having moderate fitness with ease in movement, and having a soft and puffy feeling. - 特許庁

呈味材、アセスルファムカリウムを含有するロールイン用油脂組成物及びベーカリー生地で構成されることを特徴とする複合積層状ベーカリー生地により、しっとりしているにもかかわらず、ふんわりとして歯切れが良く、また良好な甘味を有する層状ベーカリー製品を得ることができる。例文帳に追加

This composite laminated bakery dough includes bakery dough and a roll-in oil/fat composition which contains a taste material and potassium acesulfame, and from which can be obtained a laminated bakery product which is fluffy but crispy despite its moisture, and moreover has satisfactory sweet taste. - 特許庁

パン類の製造に際し、冷水膨潤度9.0〜16のα化架橋澱粉を小麦粉を主原料とする原料穀粉に配合することにより、製品比容積が5.0以上であるふんわりした食感で高比容積のパン類を製造する。例文帳に追加

The high-specific volume breads having ≥5.0 product specific volume and the puffy texture are produced by formulating an α cross-linked starch having 9.0-16 degree of swelling in cold water with raw material grain flour using wheat flour as a main raw material when the breads are produced. - 特許庁

フランスパンやその他の菓子のように、表面層が比較的固くカリッとし、内部がふんわりした仕上がりとなるような加熱調理ができるようにするために、比較的高い予熱温度で加熱し、その後この予熱温度よりも低い温度で加熱調理することによって、このような仕上がりを得る加熱調理器を提供するものである。例文帳に追加

To provide a heating cooker capable of performing cooking to obtain finishing comparatively hard and crunchy at its surface layer and fluffy inside such as French bread and other cakes by performing heating the cooker at a comparatively high preheating temperature, and then performing cooking thereafter at a temperature lower than the preheating temperature. - 特許庁

本発明の目的は、スポンジ生地に類する成型できる状態を維持し、オーブンで直焼きすることが可能で、さらに焼成冷却後の気泡含有菓子生地が保形性を有するにもかかわらず、スフレ様に食感がふんわりとしてしっとりしており、口溶けの良い気泡含有菓子生地を、平易かつ安定的に、さらには大量生産をすることができる気泡含有菓子生地の製造法を提供する事にある。例文帳に追加

To provide a method for producing air bubble-containing confectionery dough enabling easy and stable mass production of air bubble-containing confectionery dough maintaining a condition enough to be molded into sponge dough, applicable to direct baking with an oven, having souffle-like palate feeling being soft, moist and favorably meltable in the mouth notwithstanding that the air bubble-containing confectionery dough after baking and cooling has form preservability. - 特許庁

実用上十分な強度、吸水性、保水性等の性能を有し、なめらかさ、しなやかさ、ふんわりさ等のバランスのとれた触感、肌触り感を安定的に実現するとともに、皮膚に対する低刺激性、皮膚に対する保護保湿効果において優れ、べたつき感や油性感がなく、衛生用に好適に用いられる繊維ウェブ製品を提供する例文帳に追加

To provide a fibrous web product which has practically sufficient functions of strength, water absorbency, water retaining capacity, etc., stably presents balanced feeling of smoothness, flexibility, softness and touch feeling, is excellent in low irritation against the skin, protective and thermal insulation effects on the skin without sticky feeling and oily feeling, and is suitably used for hygienic purposes. - 特許庁

解凍しても流動性が低下することなく、通常の冷凍液卵で必要とされている攪拌作業の手間を解消し、また、加熱調理時に焦げ付きやすいという問題点を解決した冷凍液卵と、さらに卵風味や食感も良好であり、解凍したときに起こるドリップを防ぎ、ふんわりとしたしかも卵風味の良好な冷凍卵加工品を提供する。例文帳に追加

To obtain a frozen liquid egg thawable without lowering the fluidity to dispense with the stirring work indispensable in the thawing of conventional frozen liquid egg and free from the problem of the scorching tendency in cooking, and obtain a processed frozen liquid egg having good taste and palatability of the egg, preventing the dripping in thawing and having soft and good palatability of egg. - 特許庁

ポリウレタンフォームと表面材を積層したシート材の表面に凹凸模様を形成するにあたり、表面材の風合いを損ねることなく全体がふんわりとして柔らかい印象の凹凸模様を形成でき、また、表面材とポリウレタンフォーム間における必要な剥離強度が得られるようにする。例文帳に追加

To form an uneven pattern of soft impression where the whole is softly made without damaging the texture of the surface material, when the uneven pattern is formed to the surface of the sheet material that laminates the polyurethane foam and the surface material, and to further obtain necessary peel strength between the surface material and the polyurethane foam. - 特許庁

凝固卵加工食品の製造に関し、レトルト加熱処理や加熱製造後冷凍され冷凍食品として流通した場合もフンワリ感、シットリ感に優れた食品の製造法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a coagulated egg-processed food, excellent in softness and moist feeling also when the food is frozen after retort heating treatment and heat production and distributed as a frozen food. - 特許庁

例えば200メッシュパスが70〜80%程度の比較的微粉割合が低い微粉炭を製造する運転条件のもとで、100メッシュオーバーの粗粉の混入を確実に抑制できる竪型ローラミルを提供すること。例文帳に追加

To provide a vertical roller mill which can control the mixing of coarse powder of plus 100 mesh surely under operation conditions for producing dust coal of a relatively low fine powder content such as 70-80% passable 200 mesh. - 特許庁

例文

本発明の皮膚用あぶらとりシートは、繊維を主体とした皮膚用あぶらとりシートであって、少なくとも一方の表面から観察される色相が吸脂によって変化し、吸脂前の色相と吸脂後の色相とが、100分割マンセル色相環において12以上50以下となる色相差を有することを特徴とする。例文帳に追加

In the sebum removing sheet for the skin mainly consisting of fiber, the hue observed from at least one surface varies due to the sebum, and it is characterized by having a hue difference of12 and ≤50 in 100-divided Munsell hue circle between the hue before the absorption of sebum the the hue after the absorption of sebum. - 特許庁

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