例文 (37件) |
低糖質食の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 37件
血糖低下作用等を有し医薬、健康食品、化粧料として有用な物質を提供すること。例文帳に追加
To provide a material having hypoglycemic effect or the like, and useful as a medicine, a health food and a cosmetic. - 特許庁
風味が優れ質感の多重な性質を有する、繊維が多く糖アルコール含量が低い、低カロリーの栄養エネルギー食品バーを提供すること。例文帳に追加
To provide a low-calorie nutrition energy food bar with high fiber content and reduced sugar alcohol content, which has excellent flavor and multi-texture properties. - 特許庁
食品、化粧品、医薬品、化学品等に極めて有用なタンパク質及び/ 又は糖質を食品としても使用することができる安全な方法で、且つ効率良く大量に低コストで、しかも容易に改質することができるタンパク質及び/又は糖質の改質方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for modifying protein and/or a saccharide by which the protein and/or the saccharide highly useful for foods, cosmetics, medicines, chemicals and so on can efficiently and massively be modified at a low cost by a safe method capable of being also used for foods. - 特許庁
豆乳および豆乳を含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、豆乳のもつ後味、エグ味を低減する。例文帳に追加
The soymilk and soymilk-containing food and drink are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy ≥50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to reduce aftertaste and harsh taste of soymilk. - 特許庁
豆乳および豆乳を含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、豆乳のもつ後味、エグ味を低減する。例文帳に追加
The aftertaste or harsh taste of soybean milk is reduced by adding low saccharized reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains 50 wt.% or more of 5 or more saccharides in a sugar composition in solid to soybean milk or refreshment containing soybean milk. - 特許庁
カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、カカオの風味を向上する。例文帳に追加
The food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy ≥50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to improve cacao flavor. - 特許庁
人と犬の両方が食べられる低脂質、砂糖不使用で堅焼きという新しい分野のビスケットを提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide biscuits of a new field, that is, low fat, sugarless, hardbaked and eatable for both humans and dogs. - 特許庁
小麦胚乳部由来の糖分解酵素阻害物質及び食物繊維を含有するコレステロール低下用組成物例文帳に追加
GLYCOLYTIC ENZYME INHIBITOR DERIVED FROM WHEAT ENDOSPERM AND CHOLESTEROL-LOWERING COMPOSITION CONTAINING DIETARY FIBER - 特許庁
食肉具材に、低ゲル強度の乳清たん白質とトレハロース及び/又は還元澱粉糖化物とを添加したピックル組成物を用いる。例文帳に追加
Meat ingredients is applied with a pickle composition obtained by being added with a whey protein having a low gel strength and trehalose and/or reduced glycosylated starch to. - 特許庁
血中脂質、特に、コレステロール、中性脂肪及びリン脂質の濃度や血糖値を効果的に低下させ、高脂血症や高血糖などの不健康要因を改善する効能を有する食品を提供する。例文帳に追加
To provide a food for effectively reducing the concentration of lipid in blood such as, in particular, cholesterol, neutral fat and phosphatide to ameliorate unhealthy factors such as hyperlipemia or hyperglycemia. - 特許庁
ドーナツに代表される油菓子食品において吸油性、砂糖泣きを低減し、内相のきめ、ボリューム、食感等の品質を向上することができる油菓子食品用ミックス粉を提供する。例文帳に追加
To provide mixed flour for fried cakes represented by doughnut, effective for suppressing oil absorption and melting of sugar coat and improving the quality of the cake such as the texture of the inner phase, voluminousness and palatability. - 特許庁
また、甘味のキレが遅く後引きがある甘味質を有する糖アルコールである低糖化還元水飴を添加することにより、旨味を増強した飲食物を提供する。例文帳に追加
Furthermore, the food and drink is enhanced in palatability by the addition of low saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality slow in sharpness of sweetness and having aftertaste. - 特許庁
また、甘味のキレが遅く後引きがある甘味質を有する糖アルコールである低糖化還元水飴を添加することにより、旨味を増強した飲食物を提供する。例文帳に追加
Furthermore, the food and drink is enhanced in palatability by the addition of low saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality which is slow in a speed at which sweetness disappears after sweetness reaches a peak and has aftertaste of sweetness. - 特許庁
腸内に流入されるブドウ糖、ショ糖、または果糖などを、体内に吸収されない高分子物質に転換し低糖類の腸からの吸収を競争的に阻害することにより、肥満症や糖尿病を予防・治療の可能な新規な微生物、これらの薬学的な有効量を含有する組成物、および、これらを有効成分とする食品組成物を提供することができる。例文帳に追加
The new microorganisms capable of preventing and treating obesity and diabetes mellitus by converting glucose, sucrose, fructose or the like flowing into the intestine into polysaccharides which can not be absorbed into a body, for inhibiting the absorption of lower saccharides competitively, a composition containing them in a pharmaceutically effective amount and a food composition containing them as active ingredients are provided. - 特許庁
塩類や糖類を含有する水溶液を用い、各種の海産物、畜産物、農産物等の食品や食物素材のような食物における活性の低下した細胞や、核機能の停止した細胞に残存する細胞膜、細胞質ゾルの機能を賦活化することにより、食物の劣化を防止する。例文帳に追加
To inhibit the deterioration of foods by activating the cells with lowered activities in foods and food products, for example, a variety of marine products, livestock products, farm products, and activating the functions of cell membranes and cytoplasm sols included in the deactivated cells with an aqueous solution containing salts and saccharides. - 特許庁
食事と共に摂取した際に、食後の血糖、インスリン、中性脂肪の上昇を抑制する作用を有し、長期摂取においては、糖代謝及び脂質代謝の悪化を防ぎ、糖尿病や、高脂血症、高血圧症、動脈硬化など生活習慣病の発症や肝臓機能の低下を軽減することができるビール又は発泡を提供する。例文帳に追加
To provide a beer or sprinkling sake having an effect of suppressing the elevation of blood sugar, insulin and neutral fat after eating on ingesting together with the food, preventing the deterioration of sugar metabolism and lipid metabolism on ingesting for a long period and capable of reducing the crisis of life habit diseases such as diabetes mellitus, hyperlipidemia, hypertension, arteriosclerosis, etc., and deterioration of liver function. - 特許庁
味質を変化させ、砂糖のように飲食物に広範囲に使用できる味質の改良されたD−ソルボース含有甘味料、特に低カロリー甘味料の提供。例文帳に追加
To provide a taste quality-improved D-sorbose-containing sweetener, specifically a low-calorie sweetener, the quality of taste of which is altered so as to be broadly usable for food and drink product such as sugar. - 特許庁
大豆蛋白質を利用したゲル状食品の製造において、大豆蛋白質単独ではゲル化し得ない低イオン強度下で、水溶性大豆多糖類をゲル化促進剤として併用することにより、従来の大豆蛋白質では得られなかった低蛋白質濃度で加熱ゲルを形成し、ソフトで付着性の少ない食感のゲル状食品を提供する。例文帳に追加
To provide a gelling enhancer derived from soybeans enabling gelatinization of soybean protein in a low ionic concentration: and to provide gelatinous food using the enhancer. - 特許庁
水、食酢、糖類、および塩を主成分とする合わせ酢として、従来のものよりカロリーが低く、米飯に混ぜ合わせて寿司飯とした時の風味や質感が損なわれないものを提供する。例文帳に追加
To provide a blended vinegar composed of water, vinegar, saccharide(s) and common salt as main ingredients, having a lower calorific value than conventional ones, and impairing no flavor and texture of its own when mixed into boiled rice into vinegared rice for Sushi. - 特許庁
脂肪蓄積抑制機能、蓄積脂肪低減促進機能、糖質代謝異常改善機能を有する新規なマーガリン類およびショートニング、それを用いた食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a novel processed oil and fat for food, such as margarine or shortening, having a fat storage-suppressible function, accumulated fat- reduction promoting function, and carbohydrate metabolism disorder-improving function, and to provide a food utilizing the processed oil and fat. - 特許庁
水溶性大豆多糖類をゲル化促進剤として併用することにより、低イオン強度下で加熱時の大豆蛋白質のゲル化を促進し、ソフトで付着性の少ないゲル状食品を提供する。例文帳に追加
The gelatinous food having soft and less-adhesive palate feeling is produced by utilizing soybean protein through the following process: using water-soluble soybean polysaccharide as a gelling enhancer at low ionic strength where the soybean protein alone is not gelatinized so as to form heated gel at a low protein concentration not obtained in conventional soybean protein. - 特許庁
トゲドコロ根茎を、糖質加水分解活性を有する酵素剤及び/又は麹菌により処理して得られるジオスゲニン配糖体を高い含有率で含む組成物、当該組成物を含む食品、化粧料、抗疲労剤、持久力増強剤、滋養強壮剤及び体内脂肪低減剤、当該組成物の製造方法、並びにジオスゲニン配糖体の製造方法を提供する。例文帳に追加
There are provided a composition containing, in a high content, diosgenin glycoside obtained by treating Dioscorea esculenta rhizome with an enzyme agent and/or an aspergillus having a saccharide hydrolysis activity; a food, a cosmetic, an anti-fatigue agent, an endurance-reinforcing agent, a revitalizer, and a body fat-reducing agent which each contains the composition; a method for producing the composition; and a method for producing diosgenin glycoside. - 特許庁
蛋白質4〜15重量%、脂質30〜55重量%、糖質40〜60重量%を含有する曲板状の加工食品であり、該加工食品の水分含量が1.0〜2.4重量%、熱量が550〜650Kcal/100gであることを特徴とする、低水分含量で高カロリーの栄養バランスに優れた加工食品。例文帳に追加
This processed food having a low water content and a high calorie, and excellent in nutrient balance is a curves plate-like one comprising 4-15 wt.% protein, 30-55 wt.% lipid and 40-60 wt.% saccharide, and having 1.0-2.4 wt.% water content and 550-950 Kcal/100 g calorie. - 特許庁
1以上の非栄養性甘味料と、糖アルコールと、D−タガトースとの組合せを、ゼロまたは低カロリー飲料または食品に含めることによって、完全カロリー飲料または食品の味に実質的に類似する味を達成する。例文帳に追加
The zero or low-calorie drink or food has taste substantially similar to the taste of full-calorie drink or food by including a combination of at least one antinutritive sweetener, sugar alcohol and D-tagatose in the zero or low-calorie drink or food. - 特許庁
魚油を含有する薬剤、食品、又は機能性食品を調製し、ヒト又はヒト以外の脊椎動物に投与することによって、糖質摂取により血中VLDL−TG濃度の上昇が誘導された個体の血中VLDL−TG濃度を低下させる。例文帳に追加
A drug, a food, or a functional food containing fish oil is prepared and administered to a human being or a vertebrate other than a human being, thus, decreasing the VLDL-TG concentration in blood of an individual having a VLDL-TG concentration in blood increased by carbohydrate ingestion. - 特許庁
食塩が使われていず、また栄養素が損なわれていず、黴や腐敗が生じ難く、程よい硬さのままさわやかな酸味があり、それでいて、食感の品質が高く且つ糖濃度が十分低いまたは零を呈する生鮮漬け物素材による漬け物を、再現性良く得る。例文帳に追加
To provide a method for making pickles by which pickles made without using salt, not losing nutrients, hard to cause mold or corruption, having refreshing sour taste while having moderate hardness, and also having high quality of palate feeling, having sufficiently low or no sugar concentration, and comprising fresh raw materials for pickles so as to have good repeatability. - 特許庁
ビール風味アルコール飲料の製造に際して、水溶性食物繊維及び非発酵性糖質を含有する副原料を添加することにより、風味やキレ(味質)等の香味及びボディ感のバランスに優れた低カロリービール風味アルコール飲料を製造する。例文帳に追加
The low-caloric and beer-flavored alcoholic beverage having the advantages is produced by incorporating submaterials comprising water-soluble dietary fibers and a non-fermentable carbohydrate. - 特許庁
発酵前あるいは発酵途中の原料に、γ−アミノ酪酸を0.02質量%以上、多糖類を0.06質量%以上となるように添加し、発酵熟成を行うことにより、酸度が1以下である低酸味発酵食品を得る。例文帳に追加
The low-acid fermented food having an acid degree of ≤1 is obtained by adding ≥0.02 mass% of γ-aminobutyric acid and ≥0.06 mass% of polysaccharide to raw material before or during fermentation so as to carry out fermentation and aging. - 特許庁
哺乳類によって消化された場合にガスを生成することにより腹部不快感につながるオリゴ糖を、粗製大豆材料中に存在するレベルと比較して低下したレベルで有する乳酸発酵した大豆タンパク質性食品成分を調製する方法を開示する。例文帳に追加
This method for producing the soybean protein food component containing the oligosaccharides causing an uncomfortable feeling to the abdomen by generating a gas when digested by a mammal in a lower level than a level included in a crude soybean material and obtained by a lactic fermentation is disclosed. - 特許庁
本発明は、分解性が高く、低毒性で環境に優しい、糖脂質等のバイオサーファクタントを、食品工業、化粧品工業、医薬品工業、化学工業、環境分野等に広く普及をはかるため、水溶性の向上したバイオサーファクタントを製造する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing a biosurfactant, such as glycolipid, having high biodegradability and low toxicity and which is environmentally friendly and has improved water solubility in order to attempt wide spreadof the biosurfactant in the food industry, cosmetic industry, medicalindustry, chemical industry, and environmental field, or the like. - 特許庁
自然界に存在する天然由来物質で広く食経験を有する素材から、簡便なプロセスで得られ、医師による管理を必要とせずに効果的で安全に摂取可能な成分からなる血糖値低下作用を有する組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a composition having blood glucose level-lowering action, obtained by a simple process from a material which is a naturally occurring substance derived from nature and has wide eating experience and composed of an effective ingredient capable of being safely taken into the human body without requiring control by a doctor. - 特許庁
より低い糖濃度でもゲルを形成することができ、柔らかく弾力性に富む食感を与えることができるゲル化剤、白玉または餅用改質剤、白玉、餅、練り製品用ゲル化剤、練り製品およびフィリングを提供する。例文帳に追加
To provide a gelling agent capable of forming a gel even in a lower sugar concentration, and providing a soft texture having rich elasticity; to provide a modifier for Shiratama or Mochi; to provide a gelling agent for the Shiratama, the Mochi and fish paste; and to provide fish paste and filling. - 特許庁
a)少なくとも50%の粉であって、前記粉は別個の単位のデンプン顆粒の形態で利用可能な可消化炭水化物、及びb)構造/粘稠発酵性物質及び構造タンパク質ポリマーを含む非消化性保護物質を含む構造物質、さらにフルクトオリゴ糖類またはイヌリンを含むレオロジー調整剤からなる低減可消化炭水化物食品。例文帳に追加
The reduced digestible carbohydrate food comprises (a) available digestible carbohydrate comprising at least 50% of powder wherein the powder comprises independent starch granule, and (b) a structural material comprising structural/viscous fermentable material and non-digestible protective material comprising a structural protein polymer, and a rheology modifier comprising a fructooligosaccharide, or inulin. - 特許庁
ミチグリニド、その薬理学的に許容される塩又はその水和物と、ボグリボース、アカルボース等のα−グルコシダーゼ阻害薬とを組み合わせてなる医薬、並びにそれを用いた治療方法であり、本医薬は、2型糖尿病患者における早朝空腹時血糖値、食後血糖値及びHbA1cの極めて強い低下作用を示し、さらにグルコーススパイク、インスリン抵抗性及び脂質代謝を改善させることができる。例文帳に追加
The medicine is composed by combining mitiglinide, its pharmacologically permitted salt or its hydrate, and α-glucosidase inhibitors such as voglibose and acarbose, and the treating method uses this medicine, The medicine exhibits a very strong performance in lowering a morning fasting blood sugar level, an after-meal blood glucose level and hemoglobin A1c of type II diabetics, and furthermore improves a glucose spike, an insulin resistance and a lipid metabolism. - 特許庁
生体細胞のサーチュイン活性をより強く促進し得る物質を解明し、各種疾患の予防や、アディポネクチンの血中濃度の低下、インスリン抵抗性の亢進等に起因する種々の疾患、例えばメタボリックシンドローム、糖尿病やその合併症、動脈硬化、消化器疾患等の種々の病態を治療・予防し得る医薬製剤や食品、飼料の開発に有効な物質を提供すること。例文帳に追加
To find out a substance which promotes enhancement of sirtuin activity of living cells thereby providing a substance effective for the development of medicinal preparations, foods and feeds which can prevent various kinds of diseases, and treat or prevent various kinds of diseases caused by lowering of the concentration of adiponectin in blood, hyperfunction of insulin resistance etc., and various kinds of disease states for example metabolic syndrome, diabetes and complications thereof, arteriosclerosis, and gastrointestinal diseases. - 特許庁
本発明は、人の健康,体質改善,成人病の予防,諸病後の栄養補給,漢方料理に最適の健康食品とする烏骨鶏及び、人体血液の浄化作用により、血糖値が低下する成分が含有されている烏骨鶏卵との相乗効果が期待できるパンの製造方法及びそのパンを提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing bread hopeful of the synergistic effects of silky fowl in the form of a health food optimum to improving human health and the adult-related diseases, preventing geriatric diseases, nutritional supply after various sicknesses and Chinese-style dishes and silky fowl eggs containing ingredients lowering blood glucose levels owing to the effects of cleaning human blood, and to provide the resultant bread. - 特許庁
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