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温麺の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 76件
温泉麺及びその製造方法例文帳に追加
HOT SPRING NOODLE AND ITS PRODUCTION - 特許庁
茹でた麺を調理する保温庫内臓の麺類自動販売機例文帳に追加
AUTOMATIC NOODLE VENDING MACHINE WITH BUILT-IN HEATING CABINET FOR COOKING BOILED NOODLE - 特許庁
常法により製造した乾麺ないし半生麺からなる麺類を、60〜100℃の温度で、1〜20時間熟成させることにより、色調や食感において好ましい乾麺ないし半生麺からなる麺類を得るようにしたことを特徴とする麺類の製造方法。例文帳に追加
The noodles having a favorable color tone and palatability are obtained by aging noodles composed of dried noodles or half-cooked noodles produced by a routine procedure at 60-100°C for 1-20 hours. - 特許庁
従来の麺ゆでざるでは、ざるの中に入れた麺束が一塊りのままゆでられることにより、麺束の外側と、麺束の中心部の温度差によりゆでむらが生じるので、これをなくすとともに、取扱いやすい麺ゆでざるとする。例文帳に追加
To obtain a noodle boiling basket which is easily handleable and does not cause nonuniformity in boiling. - 特許庁
電子レンジによる冷凍麺類の解凍調理に際し、主麺塊の加熱むらを解消するだけでなく、主麺塊に添える具材やスープ等の副食材塊の加熱温度を、主麺塊の加熱温度と均一にし、食感の良い冷凍麺類を提供する。例文帳に追加
To provide frozen noodle having good palate feeling so made that a main noodle lump is prevented from being unevenly heated, and heating temperature for the lump of sub food material such as ingredients or soup appended to the main noodle lump is uniform with that for the main noodle lump when thawing the frozen noodle with a microwave oven. - 特許庁
生麺または乾麺を茹でた後、茹で麺を5〜60℃の水、調味液または改質液に浸漬し、次いで温度0〜35℃、湿度10〜60%の条件で冷風乾燥することを特徴とするノンフライ麺の製造方法。例文帳に追加
This method for producing nonfried noodles is characterized in that raw noodles or dried noodles are boiled and the boiled noodles are then dipped in water, a seasoning liquid or a modifying liquid at 50-60°C and subsequently dried with cold air under conditions of 0-35°C temperature and 10-60% humidity. - 特許庁
つけ汁がつけ麺と同様に温かい汁を使う食べ方も存在する。例文帳に追加
These Udon noodles are also served with a warm dipping broth like Tsukemen. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
冷凍素麺の製造方法と低温食材を得るための解凍方法例文帳に追加
PRODUCTION METHOD OF FROZEN SOMEN NOODLE AND THAWING FOR OBTAINING LOW-TEMPERATURE FOOD MATERIAL - 特許庁
高温高圧での加熱殺菌を行っても、麺線形状が維持され、麺線をほぐすことが可能で、かつコシのある食感の良い、常温保存可能なウェットタイプの麺を得る。例文帳に追加
To obtain wet-type noodles preservable at normal temperatures, maintaining the noodle ribbon shape, capable of disentangling the noodle ribbons even after subjected to heat sterilization under pressure, and also having firmness and good palate feeling. - 特許庁
即席カップ麺付属のふたの気密性を高めて所定時間内に麺を完成させ、同時に湯温の低下を少なくする。例文帳に追加
To improve airtightness of a lid attaching to an instant noodle cup to prepare noodle in a predetermined time and also to reduce a drop in hot water temperature at the same time. - 特許庁
この発明は、生麺の蒸し工程に、適温の過熱蒸気を用いること及び生麺の蒸し工程に過熱蒸気を用いる方法において、蒸煮の際麺に水をシャワーして吸水させることにより目的を達成した。例文帳に追加
The method for producing steamed noodles comprises using heating steam at a suitable temperature in a process of steaming raw noodles; wherein the noodles absorb water through being showered when steamed. - 特許庁
本願発明は、ゆで麺用鍋の熱源を用いつつ供給水を昇温すると共に、ゆで麺機全体での熱効率も低下しない新規なゆで麺機を提供する。例文帳に追加
To provide a novel noodle-boiling machine increasing a feed-water temperature in the use of a heat source of a noodle boiling pot and not decreasing thermal efficiency of the whole machine as well. - 特許庁
麺線の太さにかかわらず高温熱風乾燥の問題点であった「麺線の割れ」を解決できる即席麺、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide instant noodles which can solve the problem of "cracking of noodle strings" in a high-temperature hot air drying independent of thickness of the noodle strings and to provide a method for producing the instant noodles. - 特許庁
麺線の太さにかかわらず高温熱風乾燥の問題点であった「麺線の割れ」を解決できる即席麺、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide an instant noodle which can solve "crack of a noodle string" that is the problem of high-temperature hot-air drying regardless of the thickness of the noodle string, and to provide a production method thereof. - 特許庁
麺線の太さにかかわらず高温熱風乾燥の問題点であった「麺線の割れ」を解決できる即席麺、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide instant noodles which can solve the problem of "cracking of noodle strings" in high-temperature hot air drying regardless of the thickness of the noodle strings, and to provide a method for producing the instant noodles. - 特許庁
麺の品種、圧延環境の温度や湿度等に応じて相違する麺帯厚さの復元率を考慮に入れて、麺帯の圧延を行うことが可能な圧延装置を提供すること。例文帳に追加
To provide a rolling system capable of rolling noodle strip in consideration of the restoration rate of noodle strip thickness which varies correspondingly to the item kind of noodles and the temperature, humidity, etc. of the noodles' rolling circumstances. - 特許庁
麺線の太さにかかわらず高温熱風乾燥の問題点であった「麺線の割れ」を解決できる即席麺、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide instant noodles which can solve the problem, "cracking of noodle filaments", on the drying of the noodle filaments without relating to the thickness of the noodle filaments, and to provide a method for producing the instant noodles. - 特許庁
少なくとも常温固形油脂と粉末ソースの2種を混合して得たペースト状ソース2を、常法により得た蒸煮麺線又は茹麺線の麺線集合体1上に充填し、当該ペースト状ソースの一部が当該麺線間に混入した状態で冷凍することを特徴とする。例文帳に追加
The frozen noodles are obtained by filling pasty sauce 2 which is obtained by mixing at least two kinds of normal temperature solid oil and fat, and powdery sauce, on a noodle ribbon aggregate 1 of steamed noodle ribbon or boiled noodle ribbon, obtained by a usual method, and freezing the product in a condition of mixing a part of the pasty sauce in between the noodle ribbons. - 特許庁
低温期のローラ圧延による麺帯品質劣化防止のためローラを加熱する。例文帳に追加
To provide a roller heating equipment for heating the roller for preventing deterioration of noodle belt quality caused by rolling with a low temperature roller. - 特許庁
α化した中華麺をレトルト食品や缶詰として、スープ汁とともに密封した後、レトルト処理を施しても、また該レトルト処理後に長期間保存しても或いは店舗で加温された状態に長時間おかれても、麺の表面の崩れや茹で溶けがなく、中華麺本来の粘弾性のある食感が維持される、レトルト中華麺を製造し得るレトルト中華麺用穀粉組成物を提供すること。例文帳に追加
To provide a cereal flour composition for retort Chinese noodle capable of producing retort Chinese noodle which keeps viscoelastic texture characteristic of Chinese noodle without causing surface collapse and boil dissolution even by retorting gelatinized Chinese noodle in the form of retort food or canned food after sealing together with soup, or by preserving for a long period in the retorted state or keeping in a hot state at a shop. - 特許庁
レトルト殺菌ほどの過酷な条件を課さずに、それでいて混在する微生物を死滅させることができ、しかも生タイプ即席麺のような酸味酸臭がなく、麺が中華麺の場合には中華麺らしい風味のある、常温で長期間の保存が可能なウェットタイプの麺類の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing wet-type noodles preservable for a long period at a normal temperature, free from acidic taste and acidic odor like a usual ready-to-eat long-life noodles, and flavored like Chinese noodles in the case of Chinese noodles, without undergoing such a severe condition as retorting process, nevertheless enabling contaminated microbes to be killed. - 特許庁
冷凍茹麺塊を、その麺塊の中心温度が−5〜0℃の温度帯を通過するのに少なくとも15分間を要するような条件下で解凍した後実質的に茹歩留が上がらない手段を用いて加熱する冷凍茹麺の加熱方法。例文帳に追加
This method for heating frozen boiled noodles is to thaw a mass of frozen boiled noodles under a condition in which a temperature of the central part of the mass of noodles is given by passing the mass through a temperature zone between -5 and 0°C for at least 15 minutes, subsequently heat the noodles by using a means without increasing the yield of boiling after thawing the noodles. - 特許庁
多回数の使用に耐える断熱性保温性の高い容器と湯により調理する即席麺等の即席食品の利用方法を提供し、再利用できるカップ麺用容器のを使用する事により使い捨てカップ麺用容器ゴミの排出量を削減する方法である。例文帳に追加
To provide a method for using an instant foodstuff such as instant noodles to be cooked with hot water in a highly heat-insulating and warming container which can withstand repeated uses wherein a waste quantity of disposable instant noodle containers can be reduced by using a reusable container. - 特許庁
茹で籠を浸ける複数の麺茹でゾーン(46)(46)が一列に並んだゾーン列が、少なくとも二列、湯槽(10)内に於いて平行に並ぶ態様で設定されている、麺茹で機に於いて、湯槽(10)内での場所による湯温のばらつきを簡単な構造で防止できる麺茹で機を提供すること。例文帳に追加
To provide a machine for boiling noodles which prevents varied temperatures of hot water because of places in a hot water tank (10) with a simple structure for the machine for boiling noodles with at least two rows of zones, in which a plurality of noodle boiling zones (46) (46) for soaking boiling baskets are placed in a row, laid in parallel in the hot water tank (10). - 特許庁
にゅうめん:ゆでた麺を冷やさず温かいまま、あるいはうどん同様に温かいつゆをかけて、またはつゆで煮込んで食べるもの。例文帳に追加
Nyumen: Boiled somen noodles served hot without cooling, in hot tsuyu like udon, or stewed in tsuyu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
温かい汁でうどんを食べる場合、強い腰がある麺よりも腰が弱めで柔らかい麺の方が汁と絡み易くなることに気付き主流になっていった例文帳に追加
There is also a theory that soft and inelastic noodles have come to be used exclusively, because cooks noticed that such noodles mixed easier with soup broth than elastic noodles, when Udon noodles were served with warm soup broth. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明は、簡易で単純な装置であって、冷水を0℃付近の低温に長時間保持可能で、ゆで麺類をしめる効果が十分に発揮されるように構成された、ゆで麺類をしめるための容器を開発することにある。例文帳に追加
To develop a container for finishing boiled noodles to be chewy, easy, simple, keeping the cold water to such a low temperature near 0 C° for a long time, and enough exhibiting the effect of making the boiled noodles to be chewy. - 特許庁
常温で長期間流通されるLL麺の製造に際して、十分なほぐれ改良効果を持ち、酸化安定性に優れ、かつ水添臭の少ない風味良好な麺ほぐれ改良用油脂組成物を提供する。例文帳に追加
To obtain an oil and fat composition for improving noodle loosening, having a sufficiently improving effect on loosening, excellent oxidation stability, a slight hydrogenation smell and excellent flavor in the production of LL(long- life) noodles to be distributed at a normal temperature for a long period of time. - 特許庁
生麺のシコシコした食感を備えながら常温保存が可能であり、開封後すぐに食べることができる容器詰め麺状レトルト食品を提供する。例文帳に追加
To provide a vessel-packed noodle-like retort food that can be cold-stored as it retains the chewy texture of unboiled noodle and can readily be eaten after the vessel is opened. - 特許庁
生麺をアルファ化処理後、揚げ処理をし、常温に冷却後、長さを短くした揚げ麺2を吸油性紙3に包み包装用容器1に真空包装する。例文帳に追加
Fried noodle 2 which is obtained by frying raw noodle after pregelatinization treatment, cooling it to ordinary temperature, and then cutting it short is wrapped with oil absorptive paper 3 and vacuum packaged in a packaging container 1. - 特許庁
所定形状に成型してなる即席油揚げ麺塊の表面に、該麺塊の表面温度が150°C〜240°Cになるまで焼成して焦げ目を付ける。例文帳に追加
The method for producing the instant scorched Chow Mein comprises burning the surface of an instant fried noodle mass molded in a prescribed shape till the temperature of the surface of the noodle mass gets to 150-240°C to get scorched. - 特許庁
茹でたてに近い味で食することができ、湯切りの手間がいらず容易に食べることができ、温度の低い冷麺として食することができる容器入り冷凍冷麺を提供することにある。例文帳に追加
To provide a packed frozen cold noodle capable of being eaten with a taste close to the noodle freshly boiled, easily being eaten without requiring discarding hot water and being eaten as a low-temperature cold noodle. - 特許庁
本発明は、麺皮食品を油ちょう後常温、チルドおよび冷凍状態で保存後再加熱してもパリッとした食感を有する揚げ麺皮食品を得ることを目的とする。例文帳に追加
To provide a fried covering food having crispy palate feeling even after being deep-fried, preserved at normal temperature, and in a chilled and frozen condition and then reheated. - 特許庁
この際、食品収納容器は機内収納数が数個ですむよう多数個の麺と具を収納し、麺の湯洗工程を省略し、保温庫内で調理するよう構成した。例文帳に追加
In this case, the automatic vending machine is constituted so that the food storage container stores many noodles and ingredients so that the number of storages in the machine is limited to several, a hot water rinsing process of the noodles is omitted and cooking is performed in the heating cabinet. - 特許庁
常法により得られる未α化状態の生麺線を、温度5〜50℃でpH8〜12のアルカリ性水溶液に0.5〜10分間浸漬した後、茹で処理を行うことを特徴とする茹で麺類の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the boiled noodles includes soaking raw noodle ribbons in a nonpregelatinized condition, obtained by an ordinary method, in an alkaline aqueous solution of pH 8-12 at 5-50°C for 0.5-10 min, and boil-treating the product. - 特許庁
小麦粉と水分とを含有し、温度が40〜150℃である前生地を製造し、この前生地に小麦粉をさらに加えて製造した本生地を使用して麺線を製造することを特徴とする麺類の製造方法。例文帳に追加
The noodles are obtained by producing pre-dough containing wheat flour and water at 40-150°C, preparing main dough by further adding wheat flour into the pre-dough and producing the noodle lines by using the main dough. - 特許庁
麺の堅さや、醤油ダレの味付け、叉焼の部位など、細かに注文できる上に、温泉玉子、白菜キムチのトッピングが無料で出来る。例文帳に追加
The noodle's hardness, seasoning of the soy sauce condiments, part of the roasted pork fillet, and the like can be customized, with toppings such as hot spring boiled eggs and napa cabbage kimchi being available free of charge. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
第三工程として、上記麺状体を、温度と湿度を調整して7時間以上の時間をかけて乾燥する。例文帳に追加
In a third process the noodles are dried for ≥7 hours with adjusting temperature and humidity. - 特許庁
うどん麺において、混入させたルチンが温水と接触する面積が極力小さくなるようにすること例文帳に追加
To provide noodles for Japanese wheat noodles intended for making a contact area of mixed rutin with hot water small as much as possible. - 特許庁
常温下、冷却下、加熱下における長期保存によって物理的変化のみならず食味変化が実質的に起こらない缶詰麺を提供すること。例文帳に追加
To provide canned noodles free from substantially causing taste change besides physical change, caused by long-term preservation under a normal temperature, cooling or heating condition. - 特許庁
差し水(給水)加温機能を備え、構造が簡単、メンテナンスが容易等の利点を有するゆで麺機を提供する。例文帳に追加
To provide a noodle boiling device which has an adding water (feedwater) heating function and has advantages such as a simple structure and the easy maintenance or the like. - 特許庁
ざるに盛られた麺に直接水かお湯を噴霧して冷すか温めて、清潔に衛生的に食べられる。例文帳に追加
This table is used for cooling or warming the noodles on a draining basket by directly spraying water or hot water, and the noodles can be taken cleanly and hygienically. - 特許庁
また、膨化乾燥は、蒸練された麺線に200℃以上、好ましくは230〜250℃の温度雰囲気下に10分以内保持することにより行う。例文帳に追加
The swelling and drying is carried out by retaining the steamed and kneaded noodle ribbons in a temperature atmosphere of ≥200°C, preferably 230-250°C within 10 minutes. - 特許庁
従来の金属製の押出機を用いた製麺装置における、押出の際の温度上昇を制御可能とし、金属の摩耗による問題を解決する。例文帳に追加
To control elevation of temperature during extrusion in noodle-making equipment using a conventional metal extruder and solve the problem due to abrasion of the metal. - 特許庁
このように、本ゆで麺機では、充分に加温された差し水が順次貯湯槽11内へと供給される。例文帳に追加
Thus in the noodle boiling device, the sufficiently heated adding water is successively supplied into the hot water storing tank 11. - 特許庁
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