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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 生チーズの意味・解説 > 生チーズに関連した英語例文

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生チーズの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 90



例文

「そうです、先チーズです」例文帳に追加

"Yes, sir, cheese,"  - Robert Louis Stevenson『宝島』

天然チーズ風味系例文帳に追加

NATURAL BIOGENERATED CHEESE FLAVORING SYSTEM - 特許庁

——それと、チーズを食べてきておる」例文帳に追加

--also they live on cheese.'  - LEWIS CARROLL『鏡の国のアリス』

プロセスチーズおよびプロセスチーズ成方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a process cheese, and to provide a method for producing the process cheese. - 特許庁

例文

酵素処理チーズを製造する際に、チーズあるいはチーズカードに、ラクトバチルス・ヘルベチカス(Lactobacillus helveticus)が産する酵素を作用させる。例文帳に追加

The enzyme modified cheese is obtained by making an enzyme which Lactobacillus helveticus produces act on cheese or cheese curd when producing the enzyme modified cheese. - 特許庁


例文

クリームチーズという,牛乳にクリームを加えた柔らかくて味の濃厚なチーズ例文帳に追加

a soft and rich cheese that is made by adding raw milk to cream, called cream cheese  - EDR日英対訳辞書

乳製品(バター、チーズなど)が産され、または販売される仕事場例文帳に追加

a workplace where dairy products (butter and cheese etc.) are produced or sold  - 日本語WordNet

本発明のガストロカイン産促進剤は、リパーゼやプロテアーゼ、ペプチダーゼなどチーズ中の脂肪やタンパク質を分解する酵素を1種若しくは2種以上を用いて、ナチュラルチーズやプロセスチーズを酵素処理したチーズ酵素分解物を有効成分とする。例文帳に追加

The gastrokine production promoter contains an enzyme-modified cheese obtained by enzymically treating natural cheese or process cheese by using one or more kinds of enzymes for degrading a fat or a protein in the cheese, such as lipase, protease and peptidase, as active ingredients. - 特許庁

このチーズ入りカスタードクリームの製品にホイップさせたメレンゲを混ぜ合わせてチーズケーキの地を作り、これを焼成することにより、簡単容易にベークドタイプのチーズケーキを造ることができるものである。例文帳に追加

This baked type cheesecake can simply and readily be produced by mixing the cheese-containing custard cream product with meringue to give cheesecake dough and baking the dough. - 特許庁

例文

プロセスチーズ類の製造に用いるチーズ原料の加熱溶融工程後に添加された乳酸菌が菌として存在するプロセスチーズ類。例文帳に追加

Disclosed is a processed cheese characterized in that a lactic acid bacterium added after a hot-melt processing of a cheese raw material used for producing the processed cheese exists in a living state in the processed cheese. - 特許庁

例文

硬質ナチュラルチーズ及び/又は半硬質ナチュラルチーズ独特の熟成風味を強く感じながらも、スプレッド適性や衛面で優れたチーズスプレッド食品を提供する。例文帳に追加

To provide a cheese spread food product excellent in adequacy for spread and in hygiene while having a strong feel of mature flavor peculiar to hard natural cheese and/or semi-hard natural cheese. - 特許庁

あるいは、減少量の脂肪を有する物由来のナチュラルチーズフレーバ成分を成する。例文帳に追加

Alternatively, natural biogenerated cheese flavor components are produced with reduced amount of fat. - 特許庁

白カビチーズの表面に呈味物質が付着した白カビチーズおよびチーズカードを成型する工程と、前記成型されたチーズカードの表面に白カビが育するまで発酵させる工程と、前記白カビが育したチーズカードの表面に呈味物質を付着する工程と、前記呈味物質を載せたチーズカードを本熟成させる工程を有する白カビチーズの製造方法により解決することができる。例文帳に追加

The method for producing this white mold cheese includes processes of: molding a cheese curd and the white mold cheese to whose surface the taste substance adheres; fermenting the molded cheese curd until white mold grows up on the surface of the cheese curd; accreting the taste substance onto the surface of the cheese curd on which the white mold has grown up; and really maturing the cheese curd on which the taste substance is placed. - 特許庁

マヨネーズと和えて「めんたいマヨネーズ」としたりクリームやチーズと和える場合もある。例文帳に追加

It is sometimes dressed with mayonnaise (mentai-mayonnaise), dairy cream and cheese.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

その乳は,この地方でしか産されない特別なチーズを作るために使われます。例文帳に追加

Their milk is used to make a special cheese that is produced only in that region. - 浜島書店 Catch a Wave

このチーズ産する農家の中には観光客に開放されているところもあります。例文帳に追加

Some of the farms that produce the cheese are open to visitors. - 浜島書店 Catch a Wave

グリシンとコーンシロップ発酵成物とを含む、プロセスチーズ用組成物とする。例文帳に追加

The composition for the processed cheese contains glycine and a fermented corn syrup product. - 特許庁

パスタ形状のチーズクラッカーおよびスナックの大量産方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for mass-producing pasta-shaped cheese crackers and snacks. - 特許庁

バイオ成フレーバ成分を含むフレッシュチーズ製品および製造方法例文帳に追加

FRESH CHEESE PRODUCT CONTAINING BIO-GENERATED FLAVOR INGREDIENT AND METHOD FOR PRODUCTION - 特許庁

天然バイオ成フレーバシステムで向上したチーズ製品の製造法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an improved cheese product with a natural bio-generated flavoring system. - 特許庁

凝集が発せず、滑らかな食感を有するチーズソースの製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a cheese source causing no coagulation, and having smooth palate feeling. - 特許庁

また、板状チーズ積層体の大量産に適した製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

This plate-like cheese laminated body is obtained by layering a plurality of slices of the plate-like cheese. - 特許庁

小麦粉、卵白及び液卵を主成分とする地2の内部に、水飴、植物性油脂及びチーズを主成分とするチーズクリーム3を封入してなるチーズドック1であって、少なくとも地とチーズクリーム3との境界部分4に酢酸ナトリウム及びグリシンを含むグリシン製剤を配合する。例文帳に追加

The cheese dog 1 is obtained by enclosing cheese cream 3 comprising starch syrup, vegetable oil and fat, and cheese as essential components in the interior of dough 2 comprising flour, albumen and liquid egg as essential components, and arranging a glycine preparation containing sodium acetate and glycine at least at the boundary part 4 between the dough and the cheese cream. - 特許庁

チーズ様の滑らかさと旨味を有する豆腐の製造において、麹もろみ等の漬床や、微物培養機器類と技術、並びに長時間の熟成期間は必要なく、従来の一般的な豆腐製造時間と同程度の時間で、チーズ様の特徴を有するチーズ様豆腐製造技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique for producing cheese-like bean curd having cheese-like characteristics, free from requiring pickling beds such as malted rice mash, microbial cultivation instruments and technique and a long-time ripening period and taking time nearly equal to production time of conventional normal bean curd, in a production of the bean curd having cheese-like smoothness and taste. - 特許庁

おろし板に手で触れずに固形チーズを使い切ることが可能で、部品点数が少なく、かつ構造的に簡単で安価に大量産出来るチーズ・ミルを提供すること。例文帳に追加

To provide a cheese mill which allows solid cheese to be used up without touching a grater by hand, which has a small number of components, and can be mass-produced simply inexpensively. - 特許庁

モッツァレラチーズの表面に皮(スキン)を成させて表面を強固にすることによって傷をつきにくくすると共に、食べた時の食感にアクセントを与えるモッツァレラチーズの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing mozzarella cheese by which coat (skin) is formed on the surface of mozzarella cheese to stiffen the surface so as to make the mozzarella cheese to be hardly damaged and accentuate the texture of the mozzarella cheese when eaten. - 特許庁

加熱溶融工程を有することで多様な包装形態に対応することが可能なプロセスチーズ類に、その特性を維持したまま、健康へ寄与する乳酸菌が存しているプロセスチーズ類と、その製造方法を提案する。例文帳に追加

To provide a processed cheese which is adaptable to various packing forms through a hot-melt process and contains a lactic acid bacterium (which contributes to health) in a living state while maintaining its characteristic properties, and also provide a method for production of the processed cheese. - 特許庁

脂肪減少および低脂肪プロセスチーズ、ナチュラルチーズ、またはその他の脂肪減少および低脂肪食品を製造するのに使用することができる脂肪減少成分の成方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing fat-reduced components that may be used to make fat-reduced and low-fat processed cheese, natural cheese or other fat-reduced and low-fat food products. - 特許庁

パスタ形状のチーズクラッカーまたはスナックは、少なくとも1種の穀粉、チーズ、および水を混合し、地の重量あたり約5重量%〜約60重量%の本物のチーズ含量を有する地を得、この地を、デンプンの実質的なゼラチン化および地の膨張が回避される圧力および温度で押し出すことで製造される。例文帳に追加

The pasta-shaped cheese crackers or snacks are produced by mixing at least one kind of cereal powder, cheese and water to obtain a dough having about 5-60 wt.% content genuine cheese based on the weight of the dough, and extruding the dough at a pressure and temperature at which substantial gelatinization of starch and expansion of the dough are avoided. - 特許庁

トッピングに使われる具材…イカ天、イカ、ねぎ、エビ、もち、チーズ、広島カキ(貝)、キムチ、ニンニク、ニラ、納豆、ショウガ、トウモロコシ、マヨネーズetc例文帳に追加

The ingredients as toppings: fried squid, raw squid, green onion, raw shrimp, mochi, cheese, Hiroshima oyster (shellfish), kimuchi, garlic, Chinese chive, natto (fermented soybeans), ginger, corn, mayonnaise and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

さらにパイ皮やビスケット地、スコーン地を用いたより洋菓子に近い物(宮崎県のチーズ饅頭など)がある。例文帳に追加

In addition, there are manju (Cheese manju in Miyazaki Prefecture) similar to western confectionery using pastry, biscuit dough and scorn dough.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

長期間保存しても乳酸菌が高い菌数で残しており、かつ酸味が増加していないフレッシュチーズを提供する。例文帳に追加

To provide a fresh cheese containing survived lactobacili in a large number of viable bacteria even on preserving it for a long period of time and not increasing an acid taste. - 特許庁

脂肪減少フレーバ成分は、物由来の脱脂されていないチーズフレーバ成分から脂肪を抽出することによって成する。例文帳に追加

The fat-reduced flavor components are produced by extraction of fat from full-fat biogenerated cheese flavor components. - 特許庁

望ましいフレーバー特性を有する非常に異なるチーズを調製するために使用することができる安定化されたチーズフレーバーシステムであって、1つまたは2つ以上のフレーバー成分中でそのフレーバーの発を促進させることができる一方で、フレーバーシステムが腐敗性または病原性微物の内部増殖に対して安定化されているチーズフレーバーシステムを提供すること。例文帳に追加

To provide a stabilized cheese flavoring system which can be used to prepare very different cheeses having desired flavor profiles, wherein the flavoring system is stabilized against putrefaction or internal growth of pathogenic microorganisms therein, while flavor development thereof can be accelerated in one or more of its flavor components thereof. - 特許庁

硬化した立体形状の餅20に、粘弾性がじるまで予加熱する予加熱工程と、予加熱後の餅に、加熱により糸引き性を発現するチーズ30を載せるトッピング工程と、チーズ30がトッピングされた予加熱後の餅を、チーズ30が糸引き性をじるまで本加熱する本加熱工程とを有する。例文帳に追加

The method for producing a rice cake topped with cheese includes: a preheating step for preheating a hardened three-dimensionally shaped rice cake 20 until becoming viscoelastic; a topping step for putting cheese 30 which presents stringiness by heating, on the preheated rice cake; and a main-heating step for mainly heating the preheated rice cake topped with the cheese 30 until the cheese 30 becomes stringy. - 特許庁

発酵過程の開始に用いられる、バターまたはチーズまたは地を作る際に酸っぱくするイースト、バクテリアを含む培養組織例文帳に追加

a culture containing yeast or bacteria that is used to start the process of fermentation or souring in making butter or cheese or dough  - 日本語WordNet

クリームチーズ地と異なる中身で作られるペーストリー(レーズンとクルミとシナモンまたはチョコレートとクルミとアプリコットジャム)例文帳に追加

pastry made with a cream cheese dough and different fillings (as raisins and walnuts and cinnamon or chocolate and walnut and apricot preserves)  - 日本語WordNet

チーズねぎは中に入れて焼く事もあるが、ねぎはシャキシャキした歯ごたえや風味がいいためトッピングにしたほうが美味しい。例文帳に追加

Some people put cheese or raw green onion in the dough and grill it, but raw green onion is crunchy and has a good flavor and so it is more delicious as a topping.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

チーズ及び卵黄の凝集が発せず、滑らかな食感を有するカルボナーラソースの製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing carbonara source causing no coagulation of cheese and egg yolk, and having smooth palate feeling. - 特許庁

本発明のスモークチーズ様食品は、入手が容易な乳原料を利用して製造することができるため、容易に工業産することが可能となる。例文帳に追加

The smoked cheese-like food product can be produced by utilizing readily-available milk material, and thereby easily and industrially produced. - 特許庁

シワの発がなく、外観良好で、強度を保持させた繊維強化樹脂製チーズが得られる成形方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of molding a fiber-reinforced resin-made cheese having no wrinkle, excellent in appearance, and capable of holding strength. - 特許庁

長期間保存しても乳酸菌が高い菌数を維持する殺菌ナチュラルチーズ及びその 製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a pasteurized natural cheese which maintains lactic acid bacteria in the high viable cell number, even when preserved for a long period, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

常温で流通又は保存しても滑らかな食感を維持し、組織劣化のじないプロセスチーズの提供。例文帳に追加

To provide processed cheese that can maintain smooth texture even when it undergoes the distribution or storage at normal temperature with no occurrence of deterioration in the cheese texture. - 特許庁

さらに、ポーションカットにより風味物質が露出したチーズ切断面を包材と密着包装することにより二次熟成期間後に行う加熱殺菌によるチーズや風味物質の漏洩および型くずれをじることなく、風味物質を添加したカビによる表面熟成軟質チーズのポーションカット品が得られる。例文帳に追加

Furthermore, the method comprises tightly wrapping with a wrapping material a cheese cut surface from which the flavor material exposes by portion cut so as to prevent the cheese and the flavor material from leaking and getting out of shape by performing heat sterilization after a second ripening period. - 特許庁

さらに、ポーションカットにより風味物質が露出したチーズ切断面を包材と密着包装することにより二次熟成期間後に行う加熱殺菌によるチーズや風味物質の漏洩および型くずれをじることなく、風味物質を添加したカビによる表面熟成軟質チーズのポーションカット品が得られる。例文帳に追加

The portion-cut soft cheese added with the flavor substance and surface-matured with a mold can be produced without causing leakage of the cheese and the flavor substance and the shape collapse in the thermal sterilization after a secondary maturing period by closely packaging the cut surface of the cheese exposing the flavor substance by the portion-cutting process with the packaging material. - 特許庁

グリシン製剤は、製造時において、グリシン製剤に含まれる酢酸ナトリウム及びグリシンが、地2に対し0.45〜0.50重量パーセントとなるとともに、チーズクリーム3に対し0.75〜0.80重量パーセントとなるように、地及びチーズクリームにそれぞれ配合される。例文帳に追加

The glycine preparation is formulated with the dough and the cheese cream while being regulated so that the proportion of the sodium acetate and the glycine contained in the glycine preparation may be 0.45-0.50 wt.% based on the dough 2, and 0.75-0.80 wt.% based on the cheese cream 3 at the production. - 特許庁

電子レンジで加熱調理する際に、加熱ムラがなく均一に加熱することができ、加熱過剰による外周部の硬化やガム化がじず、外周部のチーズの吹きこぼれやピザソースとチーズの混濁が抑制された電子レンジ調理用ピザを提供する。例文帳に追加

To provide a pizza for cooking in microwave oven capable of uniformly heating free from uneven heating in cooking using microwave oven, free from hardening and producing gum in periphery, suppressing boil over of cheese and contamination of the cheese with pizza source in the periphery. - 特許庁

プロセスチーズ成する方法は、ホエータンパク質の凝集体を形成するに十分なタンパク質濃度およびpHにおいてホエータンパク質を熱処理することと、熱処理されたホエータンパク質を乳タンパク質濃縮物とブレンドしてスラリーを形成することと、前記スラリーをプロセスチーズ成するに十分な時間および温度で加熱することとを含む。例文帳に追加

The method for producing the process cheese comprises heat-treating whey protein at sufficient protein concentration and pH to form whey protein aggregate, blending the heat-treated whey protein with milk protein concentrate to form slurry, and heating the slurry in time and at temperature enough to form process cheese. - 特許庁

ヨーグルトやチーズ、乳飲料などの乳製品において発酵時間を短縮し、かつ長期にわたり乳酸菌の残性を維持することを可能とする乳酸菌の増殖促進剤および残性向上剤を提供する。例文帳に追加

To obtain a lactobacillus growth promoter which shortens a fermentation time in dairy products such as yogurt, cheese, milk beverage, etc., and maintains survivability of lactobacillus for a long period of time and a survivability improver. - 特許庁

例文

糸を染色するとき管が原因で発することがある不均染現象や部位別色相差、染みの発などを除去して、羊毛糸のような糸をより均一に染色することができるチーズ染め用の管を提供すること。例文帳に追加

To provide a tube for cheese dyeing, eliminating unevenly dyed phenomenon, hue difference for each of parts and generation of spots which are sometimes caused by the tube on dyeing a yarn, and capable of more uniformly dyeing the yarn such as a wool yarn. - 特許庁

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