意味 | 例文 (634件) |
食下量の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 634件
原油の酸含有量及び腐食性の低下方法例文帳に追加
METHOD FOR DECREASING ACID CONTENT AND CORROSIVITY OF CRUDE OIL - 特許庁
摂食量の低下を伴わずに、体重及び/または内臓脂肪量を低下させることを特徴とする、抗肥満剤及び健康食品を提供する。例文帳に追加
To provide antiobestic agents and health foods lowering body weight and/or visceral fat content without reducing food intake. - 特許庁
耐食コーティングの金属元素含有量低下時期を予測する。例文帳に追加
To predict a time to reduce a metallic element content in an anticorrosion coating. - 特許庁
駆動シャフト2は食品重量に応じて上下動する。例文帳に追加
The drive shaft 2 moves up and down according to the weight of food heated. - 特許庁
食物繊維の使用量は穀粉と食物繊維の合計100質量部中35質量部以下であり、21〜35質量部の多量の食物繊維を含ませる場合に好ましく使用できる。例文帳に追加
The amount of the dietary fiber is ≤35 parts by mass in 100 parts by mass of the sum of the cereal flour and the dietary fiber, and the method is suitable when a large amount i.e. 21-35 parts by mass of the dietary fiber is used. - 特許庁
食塩含有量を低減した飲食品の塩味不足による喫食率の低下を改善するために用いることができる。例文帳に追加
The agent can be used to improve a decrease in eating rate due to insufficient saltiness of foods and drinks whose salt content have been reduced. - 特許庁
プロスキー法によって測定される食物繊維含量が5質量%以下であり、且つ水溶性低分子食物繊維含量が25質量%以上である加工澱粉を含む水溶性食物繊維強化剤。例文帳に追加
This water-soluble dietary fiber enhancer has a dietary fiber content measured by Prosky's method of 5 mass% or lower, and contains processed starch which has a water-soluble low molecular dietary fiber content of 25 mass% or higher. - 特許庁
耐食性を考慮するのであれば、Cuの添加量を1.0〜1.5重量%)に調整すると耐食性の低下を抑えることができ、更に、これにMnを0.5重量%〜1.0重量%添加すると耐食性を改善できる。例文帳に追加
When its corrosion resistance is considered, by regulating the addition amount of Cu to 1.0 to 1.5%, deterioration in the corrosion resistance can be suppressed, and, further, by adding 0.5 to 1.0% Mn thereto, the corrosion resistance can be improved. - 特許庁
1食あたりの不溶性食物繊維の含量を1.2g以下としてあり、かつ脂質を8g以上と1cm^3以上の具材を含有している、昼食用及び/又は夕食用である大腸内視鏡用検査食。例文帳に追加
This diet for the large intestine endoscope examination is prepared so as to have ≤1.2g of insoluble dietary fibers, ≥8g of lipids and ingredients each having the volume of ≥ 1cm^3 per one meal as lunch and/or an evening meal. - 特許庁
(A)界面活性剤を1質量%以上30質量%以下、(B)防食剤を0.05質量%以上10質量%以下、(C)水を5質量%以上60質量%以下、および(D)水溶性有機溶剤を30質量%以上95質量%以下含有するフォトレジスト用剥離液である。例文帳に追加
The photoresist stripping liquid contains (A) a surfactant of ≥1 mass% to ≤30 mass%, (B) an anticorrosive of ≥0.05 mass% to ≤10 mass%, (C) water of ≥5 mass% to ≤60 mass%, and (D) a water-soluble organic solvent of ≥30 mass% to ≤95 mass%. - 特許庁
さらに上記食用油脂は、24,25−メチレンコレスト−5−エン−3β−オールが0.3重量%以下、好ましくは0.15重量%以下である。例文帳に追加
The prescribed oil additive contains less than 0.3 wt.%, preferably less than 0.15 wt.% of 24, 25-methylenecholest-5-en-3β-ol. - 特許庁
モロヘイヤ抽出物を含有する自発運動量低下剤、及び前記自発運動量低下剤を含有する医薬品又は食品。例文帳に追加
The spontaneous motor activity suppressant includes a mulukhiya extract, and a drug or food containing the spontaneous motor activity suppressant is provided. - 特許庁
本発明は、熱量が40キロカロリー/100g以下である低カロリーデザート食品であって、少なくとも甘味料とコラーゲンペプチドと食塩を含み、コラーゲンペプチドの含有量が全量に対し5質量%以下である、低カロリーデザート食品に関する。例文帳に追加
The low-calorie dessert food product has a calorie of not more than 40 kcal/100 g, contains at least a sweetener, collagen peptide, and salt, and the content of collagen peptide is not more than 5 mass% based on the whole of the low-calorie dessert food product. - 特許庁
バッター用ミックス粉中に、沃素価が91以下の食用油脂と、有機酸モノグリセリドとを含有させ、ミックス粉中における全食用油脂の含量を15〜25質量%とし、かつ前記沃素価が91以下の食用油脂の含量を2〜25質量%とする。例文帳に追加
This mixed powder for batter is obtained by including an edible fat and oil having ≤91 iodine value and an organic acid monoglyceride thereto, regulating content of the total edible fats and oils therein to 15-25 mass% and regulating content of the edible fat and oil having ≤91 iodine value to 2-25 mass%. - 特許庁
防食電線に塗布または充填されたグリースの油分の量を測定して初期状態からのグリースの油分の低下量を求め、その低下量に基づいて前記防食電線の劣化を評価する。例文帳に追加
The reduced amount of the oil content of grease from an initial state is obtained by measuring the amount of the oil content of the grease coated on or filled in the corrosion-protected wire, and the deterioration of the corrosion-protected wire is evaluated based on the reduced amount thereof. - 特許庁
全量当たりの食塩含有量が15重量%以上で、全長が5mm以下の寒天ゲルとしたことを特徴とする。例文帳に追加
The salt condiment is characterized by formed to be agar gel having ≥15 wt.% salt content based on the total weight and ≤5 mm total length. - 特許庁
肝臓中トリグリセリド量を積極的に低下させることができる摂食用/摂飼用組成物を得る。例文帳に追加
To obtain a composition for eating/feeding capable of actively reducing the triglyceride level in the liver. - 特許庁
溶接熱影響部の固溶S量が0.0010wt%以下である耐溝状腐食性に優れる電縫鋼管。例文帳に追加
This resistance welded tube excellent in grooving corrosion resistance has ≤0.0010 wt.% solid-solution S content in a weld heat-affected zone. - 特許庁
このマグネシウム合金板は、優れた耐食性を有し、塩水噴霧試験96時間後の腐食減量が0.25mg/cm^2以下を実現することができる。例文帳に追加
The magnesium alloy sheet has the excellent corrosion resistance, and corrosion weight loss after 96 hours in a salt spray test can be 0.25 mg/cm^2 or less. - 特許庁
肥満或いはそれに関連する摂食障害及び/又は摂食量低下の治療に効果的なMTP阻害剤の提供。例文帳に追加
To provide an MTP inhibitor effective for treatment of obesity or related eating disorders and/or reducing food consumption. - 特許庁
通常の食事を取りながら、無理なく摂取可能であると共に、少量で高い血圧降下作用を得ることが可能な食品を提供する。例文帳に追加
To provide food naturally ingestible while taking usual meal, and enabling obtaining high blood pressure-lowering action in small amounts. - 特許庁
肉食品、挽肉食品としての品質を確保して増量によるコスト低下が図れるようにする。例文帳に追加
To obtain ground-meat ball dough intended for cost reduction caused by increase in quantity through securing quality as meat food and ground meat food. - 特許庁
本発明は、過酷な条件下で加工される食品組成物の食物繊維含有量を増大させるための改質でんぷんの使用に関する。例文帳に追加
The invention relates to the use of the modified starch to increase the dietary fiber content of food composition processed under harsh conditions. - 特許庁
消費電力量を低減させるとともに、食器かごから落下したプラスチック製の食器や小物類の熱による変形を防止する。例文帳に追加
To reduce power consumption and to prevent resin tableware and small items dropped out of a dish basket from being deformed by heat. - 特許庁
食塩の添加量が全体量に対して3.6質量%以下であり、かつ糖質の添加量が全体量に対して25質量%以下であるケチャップであって、寒天及び醸造酢が添加されたことを特徴とするケチャップ。例文帳に追加
The ketchup is such that an added amount of salt is ≤3.6 mass% in the total amount, an added amount of sugar is ≤25 mass% in the total amount, and agar and brewed vinegar are also added. - 特許庁
加熱処理後、凍結乾燥して得られる乾燥食材・食品は、水分含有率が10重量%以下であり、新規な食材・食品として多種多様な利用が可能である。例文帳に追加
The food material/food thus obtained has a moisture content of ≤10 wt.% and is variously applicable as a new food material/food. - 特許庁
食物繊維を80〜190℃の水蒸気で加水分解処理することで水分含有量10質量%以下の低分子食物繊維を調製する低分子食物繊維の製造方法。例文帳に追加
A production method of low molecular dietary fibers, capable of preparing the low molecular fibers of 10 mass% or lower water content by hydrolytic treatment of the dietary fibers of 80-190°C steam, is provided. - 特許庁
また、銀板腐食が1以下、チオールによる硫黄分が2質量ppm以下、ベンゼン含有量が1容量%以下であること、または、50容量%留出温度が80〜97℃であることが好ましい。例文帳に追加
The gasoline composition preferably has ≤1 in silver plate corrosion index, ≤2 ppm.mass of sulfur content derived from thiol, and ≤1 vol.% of benzene and 80-97°C of 50 vol.% distillate. - 特許庁
不ケン化物含量が0.8重量%以下、好ましくは0.6重量%以下で、かつ、アラキドン酸含量が20重量%以上である微生物由来のアラキドン酸含有油脂からなる食品配合剤。例文帳に追加
The food additive comprises less than 0.8 wt.%, preferably less than 0.6 wt.% of unsaponifiable matter and the oil containing arachidonic acid originating from microorganism containing more than 20 wt.% of the arachidonic acid. - 特許庁
KKマウスに自由摂食量の90%以下の量を3〜7日間摂食させることにより、視床下部のPOMCとCARTとCRHとNPYとの発現が、自由摂食KKマウスに比べて低下しているレプチンシグナル伝達障害を後天的に引き起こしたモデル動物を作製する。例文帳に追加
The model animal having the inductively caused leptin signal failure in which the expression of POMC, CART, CRH and NPY in the hypothalamus is decreased, as compared to a freely digesting KK mouse is produced, by making the KK mouse eat foods, in an amount which is 90% or lower than the free-feeding amount of 3 to 7 days. - 特許庁
酸含有腐食性原油を、適当な量の第IIA族金属のナフテン酸塩と、対応する有効量の水の存在下で接触させ、酸性度及び腐食性の低下した原油を製造するものである。例文帳に追加
The crude oil having decreased acidity and corrosivity is produced by contacting an acid-containing corrosive crude oil with a proper amount of a group IIA metal naphthenate salt in the presence of the corresponding effective amount of water. - 特許庁
ゼラチンを含有する水中油型乳化食品であって、このゼラチン中に分子量20,000以下のゼラチン成分が13%(重量)以下含まれることで、上記目的とする優れた水中油型乳化食品が得られる。例文帳に追加
This excellent oil-in-water type emulsified food is the one including a gelatin regulated so that the gelatin contains ≤13 wt.% gelatin component having ≤20,000 molecular weight. - 特許庁
簡便かつ効率的で安全性の高い、家畜の飼料採食量低下を抑制するための組成物、及び、家畜の飼料採食量低下を抑制する方法を提供する。例文帳に追加
To provide an easy, efficient and safe composition for suppressing reduction in a feeding amount of feed by livestock; and to provide a method for suppressing reduction in a feeding amount of the feed by the livestock. - 特許庁
本発明のごま含有酸性食品は、油分が15質量%未満でありかつ食塩とごまとを含有するとともに、カゼインを0.5質量%以上50質量%以下含有し、かつレシチンを含有することを特徴とする。例文帳に追加
The sesame-containing acidic food includes, <15 mass% of oil, salt, sesame, 0.5-50 mass% of casein and also lecithin. - 特許庁
本発明の酸性食品は、油分が15質量%未満でありかつ食塩を含有するとともに、カゼインを0.5質量%以上50質量%以下含有することを特徴とする。例文帳に追加
The acidic food includes <15 mass% of oil, salt, and also ≥0.5 and ≤50 mass% of casein. - 特許庁
カロリー制限を必要とする人の1週間の食事のうちの1〜10食用の食事を含む、パッケージ化食品のセットであって、1週間あたりのカロリー削減量が、1800kcal以上3600kcal以下である、パッケージ化食品のセット。例文帳に追加
This packaged food set comprising one to ten meals among the one week meals of a person needing calorie restriction, wherein the reduction in the calorie is 1,800 to 3, 600 kcal/week. - 特許庁
マイルドな食味とコク味を有し、かつ自然な食味を呈するマヨネーズ等の酸性水中油型乳化食品であり、特に油脂含量が50%以下の低カロリータイプであっても十分にマイルドな食味とコク味を有する酸性水中油型乳化食品を提供する。例文帳に追加
To provide an acidic oil-in-water type emulsified food such as mayonnaise having mild taste and full-bodied taste and exhibiting natural taste and sufficiently having mild taste and full-bodied taste even when the food is a low-calorie type having ≤50% oil and fat content. - 特許庁
前記溶液中のトレハロース濃度は1乃至30質量%、食塩濃度は1.0質量%以下であるものが好ましい。例文帳に追加
It is preferable that a trehalose concentration of the solution is 1-30 mass% and the salt concentration thereof is not more than 1.0 mass%. - 特許庁
ナタデココまたはアロエ葉肉を含有し、水分含量が6重量%以下である菓子・食品素材を提供する。例文帳に追加
This confectionery/food material comprises nata de coco or aloe mesophyll, and has a moisture content of ≤6 wt.%. - 特許庁
耐食コーティングの温度推測方法、金属元素含有量予測方法および金属元素含有量低下時期予測方法例文帳に追加
TEMPERATURE INFERRING METHOD, METAL ELEMENT CONTENT PREDICTION METHOD, AND METAL ELEMENT CONTENT DECLINE TIME PREDICTION METHOD OF CORROSION RESISTANCE COATING - 特許庁
Siを含む耐高温腐食Ni基合金であって、更にYを含み、該Yの添加量は、0を超えて2重量%以下である。例文帳に追加
The Si-containing Ni-based alloy resistant to corrosion at the high temperature includes Y in addition, wherein the amount of Y to be added is more than 0 wt.% but 2 wt.% or less. - 特許庁
本発明のニッケルフィルタ10は、コバルトの含有量を0.5重量%以下としたことで、インク耐食性に優れる。例文帳に追加
The cobalt content is reduced to less than 0.5 wt.%, improving the quality of the nickel filter 10 in the ink-corrosion resistance. - 特許庁
水分値が0.01重量%以上15重量%以下の多糖類組成物を主材とする固形状の食品用乾燥剤である。例文帳に追加
The food desiccant contains a polysaccharide composition having 0.01-15 wt.% of water content as a main material, and is formed into a solid state. - 特許庁
多量の泡の発生を、単なる水位の低下、及び、少量の泡の発生と区別して検出することができる食器洗浄機を提供する。例文帳に追加
To provide a dishwasher capable of discriminating the generation of a large amount of bubbles from the simple decline of a water level and the generation of a small amount of bubbles and detecting it. - 特許庁
駆動シャフト2の上下動に応じて食品重量を検知する重量センサ9が、モータ7内に搭載されている。例文帳に追加
Within motor 7 is provided with a weight sensor 9 for detecting food weight from the up and down movement of the driving shaft 2. - 特許庁
耐硫酸腐食性向上のため、C量を0.15%超え、0.30 %以下とし,Cr,Cu,Siのそれぞれを適当量添加する。例文帳に追加
For improving sulfuric acid corrosion resistance, the content of C is controlled to >0.15 to <0.30% and Cr, Cu and Si are added respectively by suitable amounts. - 特許庁
食品原料の粉体の品質を湿度により低下させることなく、正確に計量して切り出すことができる粉体計量装置を提供する。例文帳に追加
To provide a powder weighing device capable of weighing and cutting out accurately food product material powder, without lowering its quality due to the humidity. - 特許庁
食物繊維はペットフード中に10質量%以上20質量%以下含有することが好ましい。例文帳に追加
The dietary fiber of at least 10 mass% and 20 mass% or below is preferably contained in the pet food. - 特許庁
平均粒径が250μm以下であり、かつ表面の疎水度がJISK6223の吸油量測定法による吸油量として35g以下である疎水性微細粒子からなる吸油抑制能及び油脂代替能を有する食品添加材、及び該食品添加材を含有するフライ食品類。例文帳に追加
This oil and fat alternable food additive with oil absorption suppressive ability comprises hydrophobic fine particles each having an average particle diameter of ≤250 μm, also having surface hydrophobicity of JIS K6223, and having oil absorption of ≤35 g determined by an oil absorption measuring method, and the other objective fried foods contains the food additive. - 特許庁
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