意味 | 例文 (634件) |
食下量の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 634件
イヌリンを主成分とする水溶性食物繊維粉末に対しふすま、ぬか、又はおからから選ばれる不溶性食物繊維粉末を2倍重量部以上20倍重量部以下配合してなり、1食分100キロカロリ前後換算で、食物繊維を合計少なくとも10グラム前後、食物繊維中少なくともイヌリン1gを含む優れたダイエット食品組成物を提供する。例文帳に追加
Provided is an excellent diet food composition produced by compounding a water-soluble dietary fiber powder composed mainly of inulin with a 2-20-time weight of an insoluble dietary fiber powder selected from wheat bran, rice bran and soybean fiber and containing not less than about 10 g of the dietary fibers in total in terms of about 100 kcal per meal and containing ≥1 g of inulin in the dietary fiber. - 特許庁
一方で洋食で多用される畜産物を生産するためには大量の輸入飼料が必要になり、洋食の普及が食糧の自給率低下をもたらす要因のひとつにもなっている。例文帳に追加
On the other hand, a large amount of imported feed is needed in order to produce livestock products which are often used for Yoshoku, which is one of the reasons for the decrease in the food self-sufficiency ratio. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そして、前記廃食用油の活性化促進方法によて処理された廃食用油を軽油又は灯油にその約20%以下の量を混入して廃食用油を利用した燃料を製造する。例文帳に追加
A fuel oil utilizing the waste edible oil is manufactured by blending the oil treated with the activation promotion method in gas oil or kerosene at not more than 20% of them. - 特許庁
大豆を麹菌で分解させて得られた食塩含量が5%以下の無塩又は低塩味噌様食品素材を含有する組成物及び飲食品が優れた抗肥満効果を有する。例文帳に追加
The composition and food/drink each contains non-salt or low-salt Miso-like food material having salt content of ≤5 wt.% and obtained through decomposing soybeans by Aspergillus, and has excellent anti-obesity effect. - 特許庁
構造材の腐食速度に関するデータ、特に高温・高圧下における瞬間的腐食速度を定量的かつ連続的に採取し、腐食状況を直接的に把握する。例文帳に追加
To directly grasp corrosion condition by quantitatively and continuously sampling data regarding the corrosion rate of a structure material, especially an instantaneous corrosion rate at a high temperature and under a high pressure. - 特許庁
これらの食品を用い、被験者の口腔内に被験食品の残留の有無、残留量及び残留部位を判定することによって、摂食・嚥下障害の有無を的確に判定する。例文帳に追加
By judging the presence or absence of the test foods, remaining amount and remaining position in an oral cavity of a subject by using these foods, the presence or absence of the ingestion/swallow difficulty is judged precisely. - 特許庁
平成23年度輸入食品監視統計平成23(2011)年度の輸入食品の届出件数、輸入重量、検査件数、食品衛生法(昭和22年法律第233号。以下「法」という。)違反件数等の状況をまとめた。例文帳に追加
Statistics of Imported Foods Monitoring, for FY 2011 The present report summarizes situations of imported foods in FY 2011 such as the number and volume on a declaration basis, number of inspections, and number of violations against the Food Sanitation Law (Law No.233, 1947, referred to as ‘the Law’ hereinafter). - 厚生労働省
油脂含量が1〜99質量%である食用クリームであって、カカオ豆より圧搾された高温脱臭処理を経ないカカオ脂を0.01〜4質量%含有し、トランス脂肪酸含量が5質量%以下である食用クリームである。例文帳に追加
The edible cream contains 1-99 mass% of oil and fat, 0.01-4 mass% of cacao fat squeezed from cacao beans and passing through no high-temperature deodorization treatment, and 5 mass% or less of trans fatty acid. - 特許庁
かかる組成物は略2重量%以上略5重量%以下の無灰酸性錆防止剤、略25重量%以上略50重量%以下の中性スルホン酸アルカリ土類金属塩腐食防止剤、略25重量%以上略50重量%以下のリン系腐食防止剤、及びプロセス油を含む。例文帳に追加
The composition comprises from about ≥2 to about ≤5 weight percent ashless acidic rust preventive agent, from about ≥25 to about ≤50 weight percent neutral alkaline earth metal sulfonate corrosion inhibitor, from about ≥25 to about ≤50 weight percent phosphorus-based corrosion inhibitor, and a process oil component. - 特許庁
計量された液体食品を供給する計量供給管と、該計量供給管に取り付けられ、下端に液体食品を吐出するための吐出口Mを備えたノズル61と、該ノズル61の下端部において、ノズル61に対して着脱自在に配設された少なくとも一つのメッシュとを有する。例文帳に追加
The measuring device has a measuring and supplying tube for supplying a liquid foodstuff which has been measured, a nozzle 61 attached to the measuring and supplying tube and including a discharge port M for discharging the liquid foodstuff at a lower end and at least one mesh detachably placed on the nozzle 61. - 特許庁
キサンタンガムとローカストビーンガムの混合比を4:6乃至2:8の範囲で、混合ゲル化剤の濃度が粉末嚥下補助食品の全重量に対して、0.6重量%から0.8重量%であるゲル形成能を持つ増粘多糖類とデキストリンから粉末嚥下補助食品を作製した。例文帳に追加
This swallowing assisting powder food is obtained from dextrin and thickening polysaccharides which has gel forming ability, and a mixed gelling agent whose concentration is 0.6 wt.%-0.8 wt.% at a mixing ratio of xanthan gum to locust bean gum of (4:6)-(2:8), based on the total weight of the swallowing assisting powder food. - 特許庁
3〜6質量%の食塩の存在下に0.005〜0.1質量%のカテキン類を適用する、食材を汚染する、Pseudomonas aeruginosa、 E. coli、 Bacillus cereus、 Staphylococcus aureus及びVibrio choleraeから選ばれる1種以上の細菌の殺菌又は静菌方法。例文帳に追加
A method for subjecting to sterilization or bacteriostasis of at least one kind of bacterium selected from Pseudomonasaeruginosa, E.coli, Bacilluscereus, Staphylococcusaureus and Vibriocholerae each contaminating a food material includes applying 0.005-0.1 mass% catechin in the presence of 3-6 mass% salt. - 特許庁
Ni(60〜80重量%)およびCr(20〜40重量%)をベースにしたオーステナイト合金で、Feを実質1%以下に抑えることにより高温での腐食環境で優れた耐食性を示す。例文帳に追加
The austenite alloy based on Ni (60 to 80wt.%) and Cr (20 to 40wt.%) is made to exhibit the excellent corrosion resistance in the corrosive environment of the high temperature by confining Fe to substantially 1%. - 特許庁
食肉100質量部に対して、平均粒径が10μm以下の結晶セルロースを0.01〜10質量部混合し、油で揚げることを特徴とする食肉加工製品の製造方法により、達成される。例文帳に追加
The method for producing a meat-processed product includes admixing 0.01-10 pts.mass of crystalline cellulose having an average grain diameter of ≤10 μm to 100 pts.mass of meat, and frying the mixture in deep oil. - 特許庁
水分活性0.7〜0.99、水分含量20〜60重量%の中間水分食品を、下記容器(A)に収容密封することを特徴とする密封容器入り中間水分食品の水分調整方法により達成する。例文帳に追加
This moisture adjusting method of the intermediate moisture food packaged in a hermetically sealed container comprises holding and sealing an intermediate moisture food with water activity of 0.7-0.99 and water content of 20-60 wt.% in the following container (A). - 特許庁
一方、濾過材は、食用油が比較的高温のときに、当該濾過材の重量以下の少量のウォータミストと共に前記食用油に投入することが好ましい。例文帳に追加
On the other hand, the filter material is preferably charged in edible oil together with a small amount of water mists less than the weight of the filter material when the edible oil is at a relatively high temperature. - 特許庁
スナック食品の発明は、真空凍結乾燥納豆の表面に、融点が20℃以下である食用油を、真空凍結乾燥納豆に対し、3重量%〜15重量%被覆してなる。例文帳に追加
The snack food is obtained by coating 3-15 wt.% edible oil having ≤20°C melting point on the surface of the vacuum freeze- dried fermented soybean based on the vacuum freeze-dried fermented soybean. - 特許庁
重量%で、C:0.005〜0.15%、Si:1%以下、Mn:1%以下、P:0.04%以下、S:0.03%以下、Cr:7〜14%、N:0.02%以下を含有し、残部がFeおよび不可避的不純物からなることを特徴とするマクロセル腐食を生じにくい土中用耐食鋼。例文帳に追加
This steel contains, by weight, 0.005 to 0.15% C, ≤1% Si, ≤1% Mn, ≤0.04% P, ≤0.03% S, 7 to 14% Cr and ≤0.02% N, and the balance Fe with inevitable impurities. - 特許庁
重量平均分子量が3000以下、分子量分布が1.8以下であるカルボキシル基を有する重合体を金属防食剤として使用した。例文帳に追加
A polymer having a carbonyl group and with the weight average molecular weight controlled to ≤3,000 and the molecular weight distribution to ≤1.8 is used as the metal corrosion inhibitor. - 特許庁
変わったところでは、塩で硬く締めたアワビの肉を下ろし金で摩り下ろし、同量のとろろと合わせた「鮑のとろろ汁」と言う料理が存在する(小泉武夫氏の著作『奇食珍食』に詳しい記述がある)。例文帳に追加
One of the most unique dishes is 'awabi yam soup', which is salted awabi, grated and mixed with the same amount of grated yam (this is explained in detail in "Strange Food and Curious Food" written by Takeo Koizumi). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
質量%で、C:0.05%以下、Cr:12.0〜25.0%、Cu:0.5〜5.0%を含有する組成のステンレス鋼材を80〜280℃で炭酸ガス圧:0.5MPa以上の環境下に浸漬し、表層に防食機能を有する緻密な防食皮膜を形成する。例文帳に追加
The stainless steel material has a composition containing, by mass%, 0.05% or less C, 12.0 to 25.0% Cr and 0.5 to 5.0% Cu. - 特許庁
セルロース繊維を含む食後GIP及び/又は食後インスリン分泌抑制剤であって、前記セルロース繊維が、平均繊維径が200nm以下で、前記セルロース繊維を構成するセルロースのカルボキシル基含有量が0.1〜2mmol/gのものである、食後GIP及び/又は食後インスリン分泌抑制剤。例文帳に追加
The agent for suppressing postbrandial GIP and/or postbrandial insulin secretion contains cellulose fiber, wherein the cellulose fiber has an average fiber diameter of ≤200 nm and a carboxy group content of the cellulose constituting the cellulose fiber of 0.1-2 mmol/g. - 特許庁
大豆タンパク質を含む食肉使用食品にソーマチンを添加することにより、大豆タンパク質の不快な味をマスキングしつつも、挽き肉の含量が減ずることによる食肉の呈味の低下を補い、食肉の呈味を向上させる。例文帳に追加
A method for improving the meat taste includes adding thaumatin to the soybean protein-containing food product using meat so as to replenish a decrease in the taste of meat caused by a decrease in minced meat content, while masking the uncomfortable taste of soybean protein. - 特許庁
少量の食材を加熱する場合は、そのような食器スペーサ15を、トレー6と食器7との間に介在させて、食器7の導電層7aが、下の棚板5に埋め込まれている誘導加熱コイル14から離れた位置に置き、加熱強度を通常より小さくする。例文帳に追加
When a few foodstuffs are cooked, such dish spacer 15 is intervened between the tray 6 and the dish 7, and the conductive layer 7a of the dish 7 are positioned at a separate position from an embedded induction heating coil 14 in a under surface of a shelf 5 to decrease heating strength lower than that of normal condition. - 特許庁
顆粒状食品組成物は30〜50重量%の油脂、デキストリン及び/又は結晶セルロース、並びにポリオールを含み、油脂の染み出しが、油脂総量の35%以下(好ましくは25%以下、より好ましくは15%以下)である。例文帳に追加
Ooze of the oil and fat is 35 wt.% or lower for total amount of the oil and fat (preferably, 25 wt.% or lower, more preferably, 15 wt.% or lower). - 特許庁
(A)中鎖脂肪1〜10重量%、(B)血糖値遅延上昇性糖質5〜50重量%、(C)ゲル化剤0.05〜5重量%、(D)水30〜70重量%からなるゲル状食品であって、ゼリー強度が1×10^3g以下のゲル状食品。例文帳に追加
The gelatinous food is composed of (A) 1-10 wt.% medium-chain fat, (B) 5-50 wt.% sugar to cause the delayed increase of the blood sugar level, (C) 0.05-5 wt.% gelling agent and (D) 30-70 wt.% water and has a gel strength of ≤1×10^3 g. - 特許庁
パン生地等粘着性を有する食品生地を定量的に分割排出して、下方の運行するコンベアの所定位置に確実に同一形状の食品生地を移載することが可能であり、後続する作業工程に定量分割した食品生地を確実に供給する装置を提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus capable of quantitatively dividing and releasing viscous food dough such as bread dough to surely transfer the same shape food dough on a predetermined position of a conveyor running thereunder and surely feeding the quantitatively divided food dough to the following operation step. - 特許庁
乾燥卵白を主成分とするフライ食品用品質改良剤であって、乾物換算で1質量部の前記フライ食品用品質改良剤に対して、7質量部の清水を加えて加熱凝固した時の加熱凝固物の離水率が4%以下であるフライ食品用品質改良剤。例文帳に追加
The quality improver, which comprises dried egg white as a main component, has ≤4% syneresis ratio of a thermally coagulated material which is obtained by mixing 1 part by mass calculated as dried material of the quality improver for a fried food with 7 parts by mass clear water and is thermally coagulated. - 特許庁
食肉の脂肪分を切除するか、または熱水で溶出させ、得られた脂肪分5重量%以下の低脂肪の食肉を加熱して蛋白質を凝固させた後、水分率9〜35重量%に乾燥し、これを削り節状食品に切削加工する。例文帳に追加
The food with the form of a dried bonito flake is produced by cutting the fat of meat or dissolving the fat with hot water to obtain a low-fat meat having a fat content of ≤5 wt.%, heating the meat to coagulate proteins, drying to a water-content of 9-35 wt.% and shaving the product in the form of dried bonito flakes. - 特許庁
食物繊維として優れたアカシアガムを多量に含み、デポジットに際して糸引き、テーリングを表さず、その上食味、食感に優れ、15重量%以下の水分まで乾燥を行っても、表面にくぼみを生じないグミキャンディーの提供。例文帳に追加
To provide a gummy candy containing a large amount of acacia gum which is an excellent dietary fiber without exhibiting stringing and tailing when deposited and having an excellent taste and texture without causing recessed parts on the surface even when dried to ≤15 wt.% moisture content. - 特許庁
我が国に輸入される食品、添加物、器具、容器包装及びおもちゃ(以下「食品等」という。)は、年間の輸入届出件数が約 180 万件、輸入重量が約 3,230 万トン(平成 19 年度実績)であり、我が国の食料自給率は約4割(供給熱量ベースの総合食料自給率。農林水産省「平成 19 年度食料需給表」)となっている。例文帳に追加
The total number of foods, additives, equipment, containers and packages, and toys (hereinafter referred to as “the food(s)”) imported into Japan was about 1.8 million annually and 32.3 million tons in volume on a notification basis (based on actual figures for 2007). The food self-sufficiency ratio is about 40% in Japan (food self-sufficiency ratio based on the total calorific value supplied; based on the Food Balance Sheet for FY 2007 by the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries). - 厚生労働省
我が国に輸入される食品、添加物、器具、容器包装及びおもちゃ(以下「食品等」という。)は、年間の輸入届出件数が約176万件、輸入重量が約3,155万トン(平成20年度実績)であり、我が国の食料自給率は約4割(供給熱量ベースの総合食料自給率。農林水産省「平成20年度食料需給表」)となっている。例文帳に追加
The total number of foods, additives, equipment, containers and packages, and toys (hereinafter referred to as “the food(s)”) imported into Japan was about 1.76 million annually and 31.55 million tons in volume on a notification basis (based on actual figures for 2008).The food self-sufficiency ratio is about 40% in Japan (food self-sufficiency ratio based on the total calorific value supplied; based on the Food Balance Sheet for FY 2008 by the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries). - 厚生労働省
我が国に輸入される食品、添加物、器具、容器包装及びおもちゃ(以下「食品等」という。)は、年間の輸入届出件数が約186万件、輸入重量が約3,400万トン(平成18年実績)であり、我が国の食料自給率は約4割(供給熱量ベースの総合食料自給率。農林水産省「平成18年度食料需給表」)となっている。例文帳に追加
The total number of foods, additives, equipment, containers and packages, and toys(hereinafter referred to as “the food(s)”) imported into Japan was about 1.86 million annuallyand 34 million tons in volume on a notification basis (based on actual figures for 2006).Thefood self-sufficiency ratio is about 40% in Japan (food self-sufficiency ratio based on the totalcalorific value supplied; based on the Food Balance Sheet for FY 2006 by the Ministry ofAgriculture, Forestry and Fisheries). - 厚生労働省
目標は、次世代の健康や高齢者の健康に関する目標を含め、ライフステージの重点課題となる適正体重の維持や適切な食事等に関するものに加え、社会環境の整備を促すため、食品中の食塩含有量等の低減、特定給食施設(特定かつ多数の者に対して継続的に食事を供給する施設をいう。以下同じ。)での栄養・食事管理について設定する。例文帳に追加
Targets will be established in relation to maintaining ideal body weight and appropriate diet, which are priority life stage issuesand include targets relating to the health of the next generation and of elderly people, and also with regard to reduction in salt content of food and nutritional and dietary control at specified food service facilities (facilities that provide meals to specified people in large numbers on a continuous basis. The same applies hereinafter.), in orderto provide social environment for health promotion. - 厚生労働省
(2)のの目的に対しては、ナトリウム含量が0.15重量%以下でカルシウム含量が2.5重量%以上の乳清タンパク質を原料として卵加工食品を調製する。例文帳に追加
This food is prepared by mixing a milk serum protein into raw materials and making the mixed materials contain foams, wherein the milk serum protein has a sodium content of ≤0.15 wt%, a calcium content of ≥2.5 wt%, and a fat content of ≤1 wt%. - 特許庁
液体調味料中に次の成分(A)〜(C):(A)食塩9質量%以下、(B)カリウム0.5〜4.2質量%、(C)酸性アミノ酸2質量%超及び/又は遊離の塩基性アミノ酸1質量%超を含有する液体調味料。例文帳に追加
The liquid seasoning has the following ingredients (A) to (C): (A) ≤9 mass% of salt; (B) 0.5-4.2 mass% of potassium; (C) >2 mass% of acidic amino acid and/or >1 mass% of free basic amino acid. - 特許庁
塗装後の塗膜の密着性および耐食性に優れ、特に、アルミニウム含量が高い亜鉛-アルミニウム合金メッキ鋼板において塗膜の密着性および耐食性に優れた塗装下地処理に関し、塗装下地剤、塗装下地処理方法および塗装下地処理金属材を提供すること。例文帳に追加
To provide a prime coating agent, a prime coat treatment method, and a prime coat treated metallic material relating to prime coat treatment which is excellent in adhesion and corrosion resistance of a coating film in a zinc-aluminum alloy plated steel sheet which is excellent in the adhesion and corrosion resistance of the coating film after coating, more particularly, is high in an aluminum content. - 特許庁
その結果、調整部3dの開度を制御部3gが動作制御して、所定の滴下量及び/又は滴下間隔で収容部3a内の腐食液Lが滴下部3bから試験対象物Tの表面に落下し、試験対象物Tと腐食液Lとが接触する。例文帳に追加
As a result, the opening degree of an adjusting part 3d is operationally controlled by the control part 3g to drop the corrosion liquid L in a housing part 3a on the surface of a test target T from a dropping part 3b in a predetermined dropping amount and/or at a predetermined dropping interval and the test target T is brought into contact with the corrosion liquid L. - 特許庁
油脂組成物全体中、α−リノレン酸の含有量が50重量%以上である油脂を10重量%以下と、60重量%を超え、且つ、85重量%以下の米由来の食用油脂を含有してなる油脂組成物を用いること。例文帳に追加
This oil and fat composition comprises in the whole composition ≤10 wt.% of oil and fat containing ≥50 wt.% of alpha-linolenic acid, and >60 wt.% and ≤85 wt.% of edible oil and fat derived from rice. - 特許庁
西日本(特に近畿)ではあまり食べる習慣が無いとされ、消費量最下位は和歌山県である。例文帳に追加
It is understood that in western Japan (especially the Kinki region) people do not eat natto often, and the amount of consumption is smallest in Wakayama Prefecture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお、油脂の成分(蝋)が消化しにくいので、油抜きをしないで一度に大量に食すると下痢を起す可能性がある。例文帳に追加
As a component included in the oil (a kind of wax) cannot be digested easily, diarrhea may be caused by eating lots of the whale skin at a time without extracting oil from it. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酸化マグネシウム1モル中のPb含有量が2×10^-7モル以下であることを特徴とする食品添加用の低Pb酸化マグネシウム。例文帳に追加
This low-Pb magnesium oxide for a food additive is characterized by having ≤2×10-7 mol Pb content in 1 mol of magnesium oxide. - 特許庁
このペットフードは食物繊維を含む繊維源を含有し、ペットフード中に0.5質量%以上2.2%以下のリグニンを含有する。例文帳に追加
The pet food contains a fiber source including the dietary fiber, and at least 0.5 mass% and 2.2 mass% or below of lignin is contained in the pet food. - 特許庁
本発明に係る嚥下機能向上訓練用食品は、キシリトールが含まれる所定量の水を凍結したことを特徴とする。例文帳に追加
This food for swallowing-function enhancing training is obtained by freezing a prescribed amount of xylitol-containing water. - 特許庁
耐食性を低下させることなく、有機溶剤の含有量を低減することができるカチオン電着塗料の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a manufacturing method of a cationic electrodeposition coating permitting reduction of the content of an organic solvent without deteriorating corrosion resistance. - 特許庁
なお、食物繊維の含有量を製品中1%以上とし、さらにゼラチンを製品中0.7%以下含有させる。例文帳に追加
The content of the food fibers is 1% or more of the product, and gelatine is contained in the product by 0.7% or less. - 特許庁
すすぎ性能を低下させることなく、消費エネルギー量の低減を図ることができる食器洗い機を提供する。例文帳に追加
To provide a dishwasher capable of reducing the energy consumed without lowering a rinsing performance. - 特許庁
トリグリセリド低下作用を有する脂質代謝改善組成物および該組成物の有効量を添加した食品を提供する。例文帳に追加
To provide a composition for improving lipid metabolism having triglyceride lowering action and food including an effective dosage of the composition. - 特許庁
容器詰パスタは、水分含量58〜71%に茹処理したパスタであって糖と食酢で下味がつけられて容器に充填・密封してある。例文帳に追加
This contained pasta is such one as to be boil-treated so as to be 58-71 wt.% in water content and packed and sealed after preliminarily seasoned with sugar and vinegar. - 特許庁
乳化剤を0.1〜2.0重量%添加した小麦粉を常圧雰囲気下から加熱処理して得られるマイクロ波加熱用食品素材。例文帳に追加
The food material for microwave heating is obtained by heat- treating wheat flour containing 0.1-2.0 wt.% of an emulsifying agent under a normal atmosphere. - 特許庁
意味 | 例文 (634件) |
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