意味 | 例文 (634件) |
食下量の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 634件
これにより、スロット部4のからロータ6への静電容量を遮断することができ、軸電圧を下げ、電食の発生を防止することができる例文帳に追加
In this way, an electrostatic capacity to the rotor 6 from the slot part 4 can be interrupted, the generation of electrolytic corrosion can be prevented by decreasing a shaft voltage. - 特許庁
また、食塩水の濃度は15重量%以上、特に飽和状態が好ましく、トランスグルタミナーゼ溶液での浸漬は減圧下で行ってもよい。例文帳に追加
A concentration of salt water is ≥15 wt.%, and especially preferably a saturated state, and soaking may be performed in transglutaminase solution under reduced pressure. - 特許庁
高強度かつ高耐食性であり、アルカリ金属含有量が500ppm以下のフッ化マグネシウム焼結体を提供する。例文帳に追加
To provide a magnesium fluoride-sintered body which has high strength and high corrosion resistance, and an alkaline metal content of ≤500 ppm. - 特許庁
得られる軟体動物由来調味料は、食塩濃度が3.5重量%以下の低塩化調味料である。例文帳に追加
The seasoning derived from mollusks is a low-salt seasoning of ≤3.5 wt.% salt content. - 特許庁
消費電力量の低減を図り、且つ貯蔵食品の鮮度低下を抑制する冷蔵庫を得ることを目的とする。例文帳に追加
To provide a refrigerator reducing electric power consumption and suppressing degradation in freshness of stored food. - 特許庁
トリグリセリド低下作用を有する脂質代謝改善組成物および該組成物の有効量を添加した食品を提供する。例文帳に追加
To provide a lipid metabolism-improving composition having a triglyceride-depressing action, and a food product prepared by adding an effective dosage of the composition. - 特許庁
この素材を、乾燥した空気で加熱することで、水分含有率が3.0質量%以下である、パンを素材とした食品を得る。例文帳に追加
The material is heated with dry air to thereby afford the food having a moisture content of ≤3.0 mass% using the bread as the material. - 特許庁
定期点検,運転中にかかわらず、腐食電位を低下させ、短期注入で高い線量低減効果が得られる技術を提供。例文帳に追加
To provide a technique which lowers a corrosion potential irrespective of a periodical inspection or during an operation and which can obtain a high dose reduction effect by a short-period injection. - 特許庁
本体の軽量化を図り、加熱効率を高めて調理することができ、調理後の食材の味を低下させない調理用容器を提供する。例文帳に追加
To provide a cooking container, reducing the weight of the container body, cooking at heightened heating efficiency and preventing deterioration of taste of foods after cooking. - 特許庁
無浸食脱脂工程の前後におけるアルミニウム材の表面粗さの変化量ΔRaが0.05μm以下であることが好ましい。例文帳に追加
The variation ΔRa in the surface roughness of the aluminum material before and after the non-erosion degreasing stage is preferably controlled to ≤0.05 μm. - 特許庁
糞尿、廃棄食品、下水汚泥等の有機系廃棄物を再利用可能な堆肥とし、かつその消費量を増大させる。例文帳に追加
To form organic wastes, such as night soil, waste foods and sewer sludge, to reutilzable compost and to increase the consumption thereof. - 特許庁
食用油脂を3.0重量%以下に抑え、水溶性ヘミセルロースを含有せしめることで解決出来るということを見出した。例文帳に追加
This emulsified seasoning for pan-fried rice is such as to contain water-soluble hemicelluloses while an edible oil and fat is suppressed under 3.0 wt.% - 特許庁
食品等の殺菌等を行う放射線照射において、被照射物の表面近傍での吸収線量の低下を防止する。例文帳に追加
To prevent drop in absorbed dose in the vicinity of the surface of an irradiating material in radiation exposure for sterilization of foods or the like. - 特許庁
脂肪分25重量%以下の低脂肪であっても、滑らかな食感、風味を有し、安価に製造できるセミフレッド様冷菓を提供する。例文帳に追加
To provide a semi-fluid state ice cream having a smooth eat-feeling and flavor even containing a low fat of ≤25 wt.% fat content, and capable of being produced at a low cost. - 特許庁
あるいは、ブラシ部20における紙搬送ベルト11への食い込み量を2.5[mm]以下に設定した。例文帳に追加
The amount of the bite of the bristles section 20 into the paper conveyance belt 11 is set at ≤2.5 [mm]. - 特許庁
米飯重量誤差が少なく、食感の良いサンドおにぎり等を製造できる上飯体、下飯体を、簡潔な構成によって成形可能にする。例文帳に追加
To form an upper cooked rice body and a lower cooked rice body having slight weight error of cooked rice and capable of producing sandwich boll having good texture by simple constitution. - 特許庁
グルテン類からなるベース基材に、常温可溶性の水溶性多糖類が、好ましくは10質量%以下含まれている可食性咀嚼物。例文帳に追加
This edible chewable material comprises preferably ≤10 mass% of water-soluble polysaccharides soluble at normal temperature in a base substrate comprising the glutens. - 特許庁
制御手段は、調理指示情報と商品の売上状況に基づいて下処理後の食材の残量を把握する。例文帳に追加
The control means grasps the remaining amounts of half-cooked food materials on the basis of the cooking instruction information and the sales states of the commodities. - 特許庁
機械的強度を低下させること無く、軽量性に優れ、水中での作業性が高められた、耐食性のある水中作業具を提供すること。例文帳に追加
To provide an operating tool in water, having excellent light weight, improved operability in the water, and corrosion resistance without lowering mechanical strength. - 特許庁
なお、食料の増産に当たっては、穀物の単位面積当たり収量(以下、単収)を最大で5倍にまで高める灌漑設備の導入も重要である。例文帳に追加
For food production to increase, it is also important to introduce irrigation facilities to raise the unit crop yield fivefold at the maximum. - 経済産業省
グルコマンナンからなる食物繊維を含んだマンナン糊を1重量%以上50重量%以下、カプサイシンを0.005重量%以上0.500重量%以下、水を50重量%以上99重量%以下、ゲル化剤を0.05重量%以上5.00重量%以下の割合で含み、所要量の甘味料、果汁、有機酸類、香料、及び上記グルコマンナン以外の食物繊維を混合し、飲料とする。例文帳に追加
This drink is obtained by including 1-50 wt.% of a mannan paste comprising a dietary fiber composed of glucomannan, 0.005-0.500 wt.% of capsaicin, 50-99 wt.% of water and 0.05-5.00 wt.% of a gelling agent and mixing required amounts of a sweetener, a fruit juice, organic acids, a perfume and a dietary fiber except the glucomannan thereto. - 特許庁
α−グリコシルヘスペリジンを利用して、飲食品、経口剤として用いる、メラニン低下剤、皮膚明度低下抑制剤、皮膚粘弾性低下抑制剤、皮脂量低下抑制剤、SCF産生抑制剤、およびかゆみ抑制剤を提供する。例文帳に追加
To provide food and drink, a melanin reducing agent, a skin brightness reduction inhibitor, a skin viscoelasticity reduction inhibitor, a sebum reduction inhibitor, an SCF production inhibitor, and an itch inhibitor as oral administering agents by utilizing α-glycosylhesperidin. - 特許庁
平均粒径が250ミクロン以下であり、かつ、表面の疎水度がJIS K6223の吸油量測定法による吸油量として35g以下である微細粒子を含有することを特徴とする、食用油脂代替物及び該油脂代替物含有食品。例文帳に追加
This edible oil and fat substitute and also the substitute- containing food are both characterized by containing fine particles with a mean particle diameter of ≤250 μ having a surface hydrophobicity of ≤35 g as oil absorption determined by the oil absorption measuring method in accordance with JIS K6223. - 特許庁
本発明の課題は、安全性が高く、長期摂取が可能な骨量低下予防及び/又は改善剤、骨量低下予防及び/又は改善用食品を提供する事である。例文帳に追加
To provide a bone mass loss prevention and/or remedy agent, and bone mass loss prevention and/or remedy food which have high safety and can be ingested over a long period. - 特許庁
豆乳中の全リン含量が、豆乳固形分に対して1.0%以下好ましくは0.5%以下に低減させることにより、胃部に与える「重い食感」を軽減したリン酸低含量の全脂豆乳。例文帳に追加
This easily drinkable whole soybean milk is obtained by reducing the total phosphorus content to ≤1.0 %, preferably ≤0.5 % to produce the whole soybean milk containing a low phosphoric acid content with reduced 'heavy eat feeling' given to the stomach part. - 特許庁
水の消費量を増加せず、下流側設備の腐食の可能性の増大を押さえ、下流側設備の容量の増大を必要としない水噴射型ボイラ装置の提供。例文帳に追加
To provide water injecting boiler equipment causing no increase in consumption of water, restraining an increase in the possibility of corrosion of downstream side equipment, and requiring no increase in capacity of the downstream side equipment. - 特許庁
しかる後これらをそれぞれ粉径10ミクロン以下が50重量%以上、尚且つ粉径18ミクロン以下が全体の80重量%以上になるように超微粉加工して、食品・飲料素材とする。例文帳に追加
Then, by subjecting them to super fine powder-processing so as to make each containing ≥50 wt.% particles having ≤10 μm powder diameter and ≥80 wt.% particles having ≤18 μm particle diameter of the total, they are used as the food and beverage raw material. - 特許庁
損傷澱粉量を9.5質量%以下に抑えたデュラム小麦粉、および当該小麦粉を20質量%以上含有するイースト発酵食品用小麦粉組成物を用いる。例文帳に追加
The wheat composition for a yeast fermented food contains 20 mass% or higher of durum wheat flour whose damaged starch amount is suppressed to be 9.5 mass% or lower. - 特許庁
カルシウム強化食品に、カルシウム換算で1重量%以下の水に難溶性又は水に不溶性のカルシウム塩、結晶セルロース0.1〜1重量%、ゲル化能を有する多糖類0.01〜1重量%を含有させる。例文帳に追加
This calcium-enriched food is obtained by including ≤1 wt.%, at a calcium conversion, of a sparingly water-soluble or water-insoluble calcium salt, 0.1-1 wt.% of a crystalline cellulose, and 0.01-1 wt.% of polysaccharides having gelability. - 特許庁
乳成分を含む液状部にゼリーを添加してなるゼリー入り液状食品であって、前記乳成分中の乳蛋白の量が、前記液状部を構成する成分の重量比で0.02重量%以下である。例文帳に追加
This jelly-containing liquid food is obtained by adding jelly to a milk constituent-containing liquid part, wherein the milk protein amount of the milk constituent is ≤0.02 wt.% at the weight ratio of ingredients constituting the liquid part. - 特許庁
アルミニウム物品のマグネシウム含有量は、該物品全体で、あるいは少なくとも耐腐食性とされるべき表面下の領域で、約0.1重量%〜1.5重量%である。例文帳に追加
The magnesium content of the aluminum article should be in the range of about 0.1% to about 1.5 wt.%, through the entire article or at least in a region beneath the surface which is to be rendered corrosion-resistant. - 特許庁
次の成分(A)〜(C):(A)食塩9質量%以下、(B)カリウム0.5〜4.2質量%、(C)交感神経抑制物質0.05〜5質量%を含有する液体調味料。例文帳に追加
The liquid seasoning contains (A) 9 mass% or less of common salt, (B) 0.5-4.2 mass% of potassium and (C) 0.05-5 mass% of a sympathetic nerve inhibitory substance. - 特許庁
1質量%の水分散液の粘度が100mPa・s以下であるセルロース系粉末を0.1〜5質量%、水分を10質量%以上含む具材と、パン又は飯が接触している加工食品。例文帳に追加
In the processed food, bread or rice is in contact with an ingredient containing 10 mass% or more of moisture and 0.1-5 mass% of cellulose-based powder in which the viscosity of 1 mass% aqueous dispersion is not more than 100 mPa s. - 特許庁
また、前記ベーカリー食品の製造方法に使用する黒糖30質量%以上、α化架橋澱粉1質量%以上15質量%以下を含む黒糖組成物である。例文帳に追加
The brown sugar composition used for the method of manufacturing the bakery food contains the brown sugar in an amount of 30 mass% or higher and α-crosslinked starch in an amount of 1 mass% or higher and 15 mass% or lower. - 特許庁
アミノ酸を含有する輸液において、生理食塩水に対する浸透圧比が1〜2で、かつ非蛋白熱量(kcal)/総窒素量(g)が80以下であり、総熱量が150〜300kcal/lである静脈投与用輸液。例文帳に追加
This transfusion for the intravenous administration contains amino acids, wherein the transfusion has a ratio of an osmotic pressure thereof to that of a physiological salt solution of 1 to 2, a ratio of a nonprotein heat value (kcal) to an amount of total nitrogen (g) of ≤80, and a total heat value of 150-300 kcal/l. - 特許庁
玉ねぎを、香味油(食用固形脂100重量部、酵母エキス加工調味料1〜10重量部及び水0.3〜5重量部を加熱して得られる固形又は半固形の香味油)の存在下、加熱し炒める。例文帳に追加
The method for producing stir-fried onion includes heating and stir-frying onion in the presence of flavor oil (solid or semi-solid flavor oil obtained by heating 100 pts.wt. of edible solid fat, 1-10 pts.wt. of yeast extract processed seasoning, and 0.3-5 pts.wt. of water). - 特許庁
便通改善用油脂組成物または便通改善用食品は、該トリグリセリの含量が組成物中または油脂中に、炭素数20以上の長鎖飽和脂肪酸として、4重量%以上30重量%以下であることが好ましい。例文帳に追加
The bowel movement-improving oils and fats composition or the bowel movement-improving food preferably contains ≥4 and ≤30 wt.% content of the triglyceride as the ≥20C long chain saturated fatty acids in the composition or in the oils and fats. - 特許庁
全ての物質が生理学的に適切な用量である以下の物質:デキストロース、ビタミンC,L-グルタミン、システイン、リボフラビン、コハク酸、フマル酸及びコエンザイムQ10を含む食品組成物、又は、栄養補助食品。例文帳に追加
The food composition or dietary supplement includes the following substances: dextrose, vitamin C, L-glutamine, cysteine, riboflavin, succinic acid, fumaric acid, and coenzyme Q10, wherein all of substances are included in physiologically relevant dose. - 特許庁
使用済の各種食品容器の焼却に際して、その燃焼カロリーを下げて焼却炉の損傷を生じることがなく、且つ焼却後においても多量の灰分が発生しない食品容器を提供すること。例文帳に追加
To provide a food container which reduces the combustion calorie, prevents an incinerator from being damaged, and does not generate much ash after the incineration when incinerating various kinds of used food containers. - 特許庁
0.01mdd以下の海塩付着量という比較的マイルドな腐食環境において優れた耐食性を示す低コストのクロム含有鋼およびその製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a low-cost chromium-containing steel having excellent corrosion resistance under a relatively mild corrosive environment of ≤0.01 mdd sticking quantity of sea salt, and its manufacturing method. - 特許庁
効果的に血中のホモシステイン量を低下させることができ、また、いわゆる自然食品を成分とし、これにビタミンB群等を加えたため、副作用の心配がなく、経済的にも優れたホモシステイン低減用食品を提供する。例文帳に追加
To provide an economically excellent homocysteine-reducing food effectively reducing an amount of homocysteine in blood, having no concern about side effects because of containing natural food as an ingredient and adding a vitamin B family or the like thereto. - 特許庁
大量の各種合金元素を添加することなく、低温/低硫酸濃度環境及び高温/高硫酸濃度環境のいずれの環境下においても優れた耐食性を示す耐酸腐食鋼を提供する。例文帳に追加
To provide an acid corrosion resistant steel exhibiting excellent corrosion resistance even in any environment of low temperature/low sulfuric acid concentration environments and high temperature/high sulfuric acid concentration environments without adding large quantities of various alloy elements. - 特許庁
高圧下で食品素材に酵素を作用させることによって、有害微生物の増殖を抑制しながら、食塩の添加量に関係なく調味料を得る。例文帳に追加
To produce seasoning independently from the amount of common salt added, as noxious microorganism are inhibited from proliferation, by allowing enzymes to act on food materials under high pressure. - 特許庁
安全性が高く、微量の経口投与(摂取)でも有効な天然物由来の医薬品、特定保健用食品、健康食品等に使用することができる血圧降下剤を提供する。例文帳に追加
To provide a hypotensive agent having safety and usable for a medicine derived from natural products and effective by an oral administration (ingestion) of a small amount, for health or a healthy food. - 特許庁
常用タイプの食品100g当たりの大豆イソフラボンの含有量が10mg以上500mg以下である運動サポート型の糖尿及び高血糖予防治療用食品。例文帳に追加
The exercise-supporting type food for preventing/treating diabetes and hyperglycemia is such that the soybean isoflavone content is 10-500 mg per 100 g of a food of common use type. - 特許庁
また連続殺菌方法として、電極間を液体食品材料が通過する時間が10秒以下となるように液体食品材料の流量を制御する。例文帳に追加
The continuous sterilization method is characterized by controlling the flow rate of the liquid food material so that the passing time of the liquid food material between the electrodes is ≤10 sec. - 特許庁
個々の食器洗い乾燥機における加熱手段のワット数のばらつきや、設置環境下の電源電圧事情の影響を抑えた食器量の判定を行うことを目的とする。例文帳に追加
To determine the volume of dishes while suppressing influence of irregularity of wattage of heating means in an independent dish washing/drying machine and influence of the power supply/voltage situation in the setting environment. - 特許庁
米への特別な加工が不要であり、脂肪蓄積を防止しあるいは高脂肪食下における血中の中性脂肪量の上昇を抑制する米由来の新規な食品又は組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a new food product or composition derived from rice, effective for preventing fat accumulation or suppressing increase of neutral fat level in blood while taking a high-fat meal and producible without applying a specific treatment to the rice. - 特許庁
フライドポテトのための冷凍された細長いブロック状食品材料4を、予め定める希望する量だけ落下供給し、貯留槽6内の高温度の食用油7に投入すること。例文帳に追加
To drop to dispense slender block-like frozen food materials 4 for fried potato by a prescribed desired quantity, and feed into cooking oil 7 at a high temperature in a pooling vessel 6. - 特許庁
加熱装置には電磁誘導加熱の上部に電気ヒータによる加熱機構を設け、食油を暖めるだけの機能を持ち、大量の揚物の種を投入した際の食油温度の低下を防止する。例文帳に追加
The heating device has a heating structure by an electric heater, installed in the upper part of the electromagnetic induction heater, and having the function only for heating the cooking oil to prevent the reduction of the temperature when a large amount of the ingredients of the deep-fried food is fed thereinto. - 特許庁
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