食粉の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 2857件
タヒボ粉末、シャンピニオン粉末、桑の葉粉末を配合して製造された健康食品組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a healthy food composition produced by formulating Taheebo powder with Champignon powder, and mulberry leaf powder. - 特許庁
生竹粉末のサイレージ方法、生竹粉末のサイレージ体、生竹粉末のサイレージ体、おからを含む発酵食品及びその製造方法例文帳に追加
SILAGE METHOD FOR GREEN BAMBOO POWDER, GREEN BAMBOO POWDER SILAGE BODY, FERMENTED FOOD CONTAINING GREEN BAMBOO POWDER SILAGE BODY AND BEAN-CURD REFUSE, AND METHOD FOR PRODUCING THE FERMENTED FOOD - 特許庁
小麦粉の加工方法及びその加工方法により得られた加工小麦粉並びにその加工小麦粉を使用した食品例文帳に追加
METHOD FOR PROCESSING WHEAT FLOUR, PROCESSED WHEAT FLOUR OBTAINED BY THE SAME, AND FOOD USING THE PROCESSED WHEAT FLOUR - 特許庁
食用植物油脂と酵母エキス粉末を、粉末状態で加熱することによりミート様フレーバーを発現させた粉末調味料。例文帳に追加
The new powdery seasoning which expresses meat-like flavor is obtained by heating edible vegetable oil and fat and an yeast extract powder in a powdery condition. - 特許庁
穀物粉や根菜粉の食用植物粉で簡単に短時間で、パン、カステラ、菓子のスポンジが作れるようにする。例文帳に追加
To produce sponge-like pastries, such as bread, sponge cakes and cakes made with edible vegetable flour, such as cereal flour and root vegetable flour, readily and in a short time. - 特許庁
粉末食品中におけるもち米粉とアルファ化澱粉との含有質量比率は、100:1〜8である。例文帳に追加
The mass ratio of glutinous rice flour and pregelatinized starch contained in the powdery foodstuff is 100:1 to 8. - 特許庁
小麦粉の低アレルゲン化方法及びそれによって得られる低アレルゲン化小麦粉並びに小麦粉加工食品例文帳に追加
METHOD FOR MAKING WHEAT FLOUR LOW ALLERGENIC, LOW ALLERGENIC WHEAT FLOUR OBTAINED BY THE METHOD AND WHEAT FLOUR PROCESSED FOOD - 特許庁
そば粉に対してアカモクの微小な粉砕物を所定割合だけ混入してなる粉体を用いて製造されたそば含有食品。例文帳に追加
The buckwheat-containing food is produced by using powder obtained by adding finely pulverized substance comprising Sargassum horneri at a prescribed ratio to buckwheat powder. - 特許庁
この食品は、アルファ化もち米粉を含有しており、好ましくはアルファ化もち米粉と、味、色、香りを付与するための粉末原料とを含有している。例文帳に追加
The food contains pregelatinized glutinous rice powder, and preferably, contains pregelatinized glutinous rice powder and a powder raw material for giving taste, color and flavor. - 特許庁
また、このきくいも微粉末を添加したきくいも添加食品及び、このきくいも微粉末を更に加工したきくいも微粉末製品を提供する。例文帳に追加
Further, a Helianthus tuberosus-added food produced by adding the Helianthus tuberosus fine powder, and a Helianthus tuberosus fine powder product obtained by further processing the Helianthus tuberosus fine powder are provided. - 特許庁
小麦粉に替えて米粉を主原料としながらも、小麦粉のめん製品に匹敵するめん状食品の製造法を開発すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a noodle-like food equal to a wheat flour noodle product even while using rice powder as the main raw material instead of wheat flour. - 特許庁
フライバッター用粉に用いる蛋白含有α化澱粉及び該α化澱粉を使用したフライ食品例文帳に追加
PROTEIN-CONTAINING PREGELATINIZED STARCH TO BE USED FOR DEEP-FRYING BATTER FLOUR, AND DEEP-FRIED FOOD USING THE SAME - 特許庁
粉末化対象化合物含有水溶液が脱脂大豆粉末に担持されたことを特徴とする、粉末食品添加物製剤である。例文帳に追加
This powdery food additive pharmaceutical preparation is such one that an aqueous solution containing a compound to be pulverized is supported with defatted soybean powder. - 特許庁
サラダ用食材にふりかけて用いる粉末調味料であって、少なくとも粉末状の食塩と、冷水膨潤型澱粉とを混合してなる粉末調味料。例文帳に追加
The powdery seasoning is sprinkled on the salad food material when used, and obtained by mixing at least powdery table salt with cold water swelling-type starch. - 特許庁
また、熱湯を注ぐことにより煮込まずにスープ又はソースを作るための即席食品であって、小麦粉と、馬鈴薯澱粉及び澱粉分解物の混合乾燥物と、調味料とを含有する粉粒物を含むことを特徴とする即席食品。例文帳に追加
The instant food is prepared for making soup or sauce through pouring boiling water without being boiled well, and comprises granules containing mixed dry material comprising wheat flour and potato starch, and seasoning. - 特許庁
粉末食品は、糖類と、野菜及び/又は果実とを含み、乾燥粉末化された粉末食品であって、乾物換算で糖類を90〜99質量%含有し、粉末がほぼ均一に着色されている。例文帳に追加
The powdery food contains saccharides, vegetable and/or fruit and comprises dried and powdered one, wherein the saccharides account for 90-99 mass% in terms of dry material, and the powder is almost uniformly colored. - 特許庁
粉砕スパイスを含む食品であって、前記粉砕スパイスは、1又は2種以上のスパイス原料を、0℃未満の低温条件下で粉砕して得られる凍結粉砕スパイスである、食品。例文帳に追加
The food contains crushed spice, which is obtained by crushing one or more spice raw materials in a low temperature condition of less than 0°C. - 特許庁
小麦粉または澱粉の少なくとも1種からなる食品粉体を、以下の篩い分け条件(1)及び(2)を満たす方法により篩い分けすることを特徴とする食品粉体の篩分け方法。例文帳に追加
The method for sieving the food powder is characterized by that food powder composed of at least one sort of wheat flour or starch is sieved by a method satisfying a sieving conditions (1) and (2). - 特許庁
表面に水分を保つ性質を有する水溶性材料粉末と、それよりも粒子径の小さい微粉末食品を混合し、微粉末食品を水溶性材料粉末の表面に付着させる。例文帳に追加
Water-soluble material powder having properties of keeping water on the surface is mixed with a fine powder food having particle diameters smaller than those of the water-soluble material powder and the fine powder food is attached to the surface of the water-soluble powder. - 特許庁
小麦粉以外の穀粉および/または澱粉を主原料とした原料粉とアルギン酸類とを含む製麺原料から得られた、茹で処理時の茹で溶けが少なく、かつ良好な食味・食感を呈する麺類を提供する。例文帳に追加
To obtain noodles having a small amount of dissolved materials in boiling and excellent in flavor and palatability, prepared from a noodle making raw material comprising a main raw material composed of grain flour except wheat flour and/or starch as a main raw material and an alginate. - 特許庁
澱粉質、糊質、油脂質等を含み、粘り気がある食物素材でも容易に粉末化が可能であり、しかも粉砕器に与える負荷を軽減して食物素材乾燥粉末を容易に製造する。例文帳に追加
To provide a method for easily producing food-material dry powder enabling easy pulverization of food raw material even containing starch material, paste material, oil-and-fat material and the like to get sticky, and also reducing the load on a pulverizer. - 特許庁
高脂肪食品を、粒子状ドライアイスとともに、気流式粉砕機に投入し、その粉砕機により微粉砕を行う高脂肪食品の微粉砕製法とする。例文帳に追加
High fat food is charged in an airflow type pulverizing machine along with particulate dry ice and finely pulverized. - 特許庁
食品用製粉、食品用甘味料、油脂、食品用乳化剤、水溶性の食品用増粘剤と粘質食品に水を組み合わせてなる組成物を含有する粘土様食品とした。例文帳に追加
The clay-shaped food product comprises a composition obtained by combining a flour for food products, a sweet for food products, oils and fats, an emulsifier for food products, a water-soluble thickener for food products and a mucilaginous food product with water. - 特許庁
口溶け、食感、浮きが共に良好なクロワッサン、デニッシュ、パイなどの層状小麦粉膨化食品を製造するためのシート状油脂加工食品及びこれを用いた層状小麦粉膨化食品を提供する。例文帳に追加
To provide a sheet-like oil and fat processed food for producing layered flour puffed foods such as croissant, Danish pastry and pie having good palatability, texture and float and the layered flour puffed food using the same oil and fat processed food. - 特許庁
小麦粉食品において、フレーキーなサクサクした歯切れの良い優れた食感を与え、焼きたての食感を維持することができる小麦粉食品用油型練込油脂組成物を提供する。例文帳に追加
To obtain a pasty oil and fat composition for wheat flour food imparting flaky, crunchy and crispy excellent palate feeling to wheat flour food, and enabling palate feeling of the freshly-baked wheat flour food to be maintained. - 特許庁
時間が経過しても作り立ての食感を維持し、また電子レンジ加熱しても作り立ての食感を維持した澱粉系食品、小麦粉系食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a starch-based food product or a flour-based food product keeping the texture just after the cooking even after passing time, and keeping the texture just after the cooking even after heating with a microwave oven. - 特許庁
本発明は、澱粉質食品が具材を含まない常温保存性食品において、澱粉質食品同士が接触する部位の凹み、欠損等を抑制する該食品の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing a food preserved at ordinary temperatures in which a starchy food does not contain an ingredient material and by which dents, defects and the like can be controlled at the mutual contact sites of the starchy foods. - 特許庁
食材を裁断又は粉砕してなる粉砕食材と、砕氷とを混合し、これを凍結乾燥させる多孔食品の製造方法及びこの方法により製造された多孔食品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a porous food, including mixing a pulverized food material prepared by cutting and pulverizing a food material, with broken ice, and freeze-drying the resultant mixed product, and to provide the porous food produced by the method. - 特許庁
小麦粉を含む穀粉類と食塩と水を原料とする冷凍包餡麺帯食品において外観や食感が改良される冷凍包餡麺帯食品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a frozen ingredient-wrapped noodle-strip food containing cereal flour such as wheat flour, salt and water as raw materials, and improved in its appearance and palate feeling. - 特許庁
この食品材料は、澱粉系食品原料粉と水とを混ぜてできた生地と、鳥の皮または魚類の内臓である食感用材料の細片とを含み、その食感用材料は、生地に散在する。例文帳に追加
This food material is characterized by comprising dough prepared by mixing starch-based food raw material powder with water and the small pieces of a texture material which is the skins of birds or the internal organs of fishes, wherein the texture material is scattered in the dough. - 特許庁
食品、特に糖類を含む食品への添加に適した食品添加用酸化マグネシウム粉末を提供すること。例文帳に追加
To provide a magnesium oxide powder for food additive, suitable for food, especially saccharide-containing food. - 特許庁
高アミノ酸含有食品としての蚕の粉末化方法および高アミノ酸含有食品および健康食品例文帳に追加
METHOD FOR POWDERING SILKWORM USED AS HIGHLY AMINO ACID-CONTAINING FOOD, THE HIGHLY AMINO ACID-CONTAINING FOOD, AND HEALTH FOOD - 特許庁
米糠を原料とした食物繊維成分の含有比率が高く直接食用に出来る粉末状の米糠加工食品の製造方法。例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING DIRECTLY EDIBLE AND POWDERY RICE BRAN PROCESSED FOOD HAVING HIGH CONTENT RATIO OF VEGETABLE FIBER COMPONENT USING RICE BRAN AS RAW MATERIAL - 特許庁
削られた氷の「ふわふわ感」を長持させながら、その食感で美味しく食することのできるかき氷用振りかけ粉末食品の製造方法。例文帳に追加
To provide a method for producing a powder product for sprinkling over crushed ice, sustaining for a long time soft feeling of crushed ice, and at the same time, deliciously eatable with the palate feeling. - 特許庁
油脂やセルロース粉末を添加することなく、食塩の吸湿を防止できる食塩組成物及びこれを含有する食品を提供する。例文帳に追加
To provide a common salt composition preventing moisture absorption of common salt, without the need for adding oils and fats and cellulose powder, and to provide food products that contain the composition. - 特許庁
パン粉を使用した揚げ物等の加工食品を冷凍保存して、解凍後に食しても、クリスピー感のある加工食品を提供する。例文帳に追加
To provide a processed food having a crispy feeling even when the processed food such as fried food using bread crumbs is preserved in a frozen state and then is eaten after being defrosted. - 特許庁
多量の水溶性低分子食物繊維を含有し、食感を損なう事のない加工澱粉を含む水溶性食物繊維強化剤を提供する。例文帳に追加
To provide a water-soluble dietary fiber enhancer, containing a large amount of water-soluble low molecular dietary fiber and processed starch which will not spoil the texture. - 特許庁
食品および食品栄養要素および食品成分を組み合わせた花粉症治療に有効な組成物。例文帳に追加
The composition effective for the treatment of pollinosis is a combination of a food with a nutrient element for food and a food component. - 特許庁
米粉を主原料とした含泡食品生地形成方法と含泡食品生地、及びこれらを用いたパン風味含泡食品とその製造方法。例文帳に追加
METHOD FOR FORMING FOAM-CONTAINING FOOD DOUGH CONSISTING MAINLY OF RICE FLOUR AS RAW MATERIAL, FOAM-CONTAINING FOOD DOUGH, BREAD TASTE FOAM-CONTAINING FOOD BY USING THE SAME DOUGH AND METHOD FOR FORMING THE SAME FOOD - 特許庁
本発明の餅様食品は、澱粉臭が少なく、餅特有の食感、食味を保っており、例えば腎臓病患者にも好適である。例文帳に追加
The food has slight smell of starch, sustains palate feeling and taste peculiar to rice cake and is suitable, for instance, for a kidney disease patient. - 特許庁
この出願発明は、籾粉末および米糠粉末、とくに、籾粉末、米粉末および米糠粉末からなる栄養成分強化用食品を利用することにより簡単に栄養分を摂取でき、しかも、通常の調理方法で食することができる栄養成分強化用食品及び栄養成分強化用食品を含む食品を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a food for enriching nutrient components and a food containing the nutrient enriched food, enabling easy intake of nutrients and eatable by an ordinary cooking method by using the nutrient enriching food composed of unhulled rice powder and rice bran powder, especially unhulled rice powder, rice powder and rice bran powder. - 特許庁
パン粉の原材料、小麦粉を強力粉に変え、大豆粉(生大豆粉)、ショートニング、ブドウ糖、食塩、イースト、イーストフード、アスコルビン酸、食物繊維は水溶性食物繊維の難消化性デキストリンとし、小麦由来加工澱粉、PH調整剤、乳化剤を混合したことにより食感がソフトになった。例文帳に追加
The texture is softened by exchanging flour of a raw material for the bread crumbs with extra-strength flour, and mixing soybean flour (raw soybean flour), shortening, glucose, common salt, yeast, yeast food, ascorbic acid, resistant dextrin of water-soluble dietary fiber as a dietary fiber, flour-originated modified starch, pH regulator, and emulsifier therewith. - 特許庁
シート状チーズを切断する工程を経て製造されるチーズ食品であって、食品粉砕物を含有し、該食品粉砕物の風味および食感が良好に得られるチーズ食品を、シート状チーズの切断不良を防止しつつ製造できるようにした、チーズ食品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide cheese food product produced through the step for cutting a sheet-like cheese, and containing pulverized food to have favorable flavor and texture of the pulverized food; and to provide a method for producing the cheese food product by which the cheese food product can be produced while preventing the sheet-like cheese from defective cutting. - 特許庁
食肉加工食品,野菜加工食品,水産加工食品等の加工食品の既存の原料に、カイアポいも及び/又はアガリスク茸の粉末,粉体を混入,混練し、その加工食品の通常の加工工程によって製作することができる。例文帳に追加
This health processed food can be obtained by mixing powder of Caiapo potato (ipomea batas L) and/or Agaricus mushroom into an existing raw material for processed foods such as meat processed foods, vegetable processed foods or fishery processed foods, kneading the thus produced mixture, namely through the ordinary processing process for the processed foods. - 特許庁
日常的に食するコンニヤク食品の、カロリーの低さと、食品としての難消化性の、特質を利用し、コンニヤク食品に白金粉を添加し、白金粉の活性化酸素除去機能を体内に長時間保持させる新規な食品物質のコンニヤク食品を発明したものである例文帳に追加
The new konjac food of food substance is obtained by utilizing low calories of daily eaten konjac food and a substance hardly digestible as a food and adding platinum powder to a konjac food and keeps the active oxygen scavenging function of platinum powder in the body for many hours. - 特許庁
練り食品の原料粉末(穀物粉末、コンニャク製粉、豆類粉末を含む)又は魚肉のすり身のいずれかと、キリンサイの乾燥粉末とを混合させたものを練りこんで練り食品形状に成形し、加熱調理してなる練り食品であって、前記キリンサイ粉末の混合割合が、混合後の穀物粉末又はすり身の総原料に対し0.5〜2.5重量%である。例文帳に追加
A kneaded food is produced by molding a mixture of raw material powder for kneaded food including grain powder, Konnyaku powder, and bean powder, or minced fish meat and eucheuma muricatum powder, of which proportion is 0.5 to 2.5 wt.% of a total amount of the raw materials, either grain powder or minced fish meat, after mixture, into the shape of kneaded food and cooking this. - 特許庁
粉砕されるべき粗大粒子を分散媒に分散させた分散液を湿式粉砕機に通液して前記粗大粒子を微粉末に粉砕し、前記粗大粒子が食品である食品の微粉砕方法において、前記分散媒に不溶もしくは難溶であり、かつ食品添加物である粉体を前記分散液に添加して前記湿式粉砕機に通液する。例文帳に追加
In the food pulverizing method for pulverizing a coarse particle being the food to be pulverized by feeding a dispersion liquid obtained by dispersing the coarse particle in a dispersion medium to a wet pulverizer, a food additive which is insoluble or hardly soluble in the dispersion medium, is added to the dispersion liquid, which is then fed to the wet pulverizer. - 特許庁
この発明は、小豆の表皮を粉砕して表皮粉とし、該表皮粉と、小豆粉との混合により優れた調整小豆粉を作り、これを利用した食品を得ることを目的としたものである。例文帳に追加
To obtain a food by powdering epidermis of adzuki bean to provide epidermis powder, mixing the epidermis powder with adzuki bean flour to prepare excellent prepared adzuki bean flour and utilizing the adzuki bean fluor. - 特許庁
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