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食粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 2857



例文

タヒボ末、シャンピニオン末、桑の葉末を配合して製造された健康品組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a healthy food composition produced by formulating Taheebo powder with Champignon powder, and mulberry leaf powder. - 特許庁

生竹末のサイレージ方法、生竹末のサイレージ体、生竹末のサイレージ体、おからを含む発酵品及びその製造方法例文帳に追加

SILAGE METHOD FOR GREEN BAMBOO POWDER, GREEN BAMBOO POWDER SILAGE BODY, FERMENTED FOOD CONTAINING GREEN BAMBOO POWDER SILAGE BODY AND BEAN-CURD REFUSE, AND METHOD FOR PRODUCING THE FERMENTED FOOD - 特許庁

小麦の加工方法及びその加工方法により得られた加工小麦並びにその加工小麦を使用した例文帳に追加

METHOD FOR PROCESSING WHEAT FLOUR, PROCESSED WHEAT FLOUR OBTAINED BY THE SAME, AND FOOD USING THE PROCESSED WHEAT FLOUR - 特許庁

用植物油脂と酵母エキス末を、末状態で加熱することによりミート様フレーバーを発現させた末調味料。例文帳に追加

The new powdery seasoning which expresses meat-like flavor is obtained by heating edible vegetable oil and fat and an yeast extract powder in a powdery condition. - 特許庁

例文

パン類及びアルカリ麺類製造用米ブレンドとそれを用いた米品及びその製造方法例文帳に追加

FLOUR BLENDED WITH RICE POWDER FOR MAKING BREAD AND ALKALINE NOODLE, RICE POWDER FOOD USING THE FLOUR, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁


例文

穀物や根菜用植物で簡単に短時間で、パン、カステラ、菓子のスポンジが作れるようにする。例文帳に追加

To produce sponge-like pastries, such as bread, sponge cakes and cakes made with edible vegetable flour, such as cereal flour and root vegetable flour, readily and in a short time. - 特許庁

品中におけるもち米とアルファ化澱との含有質量比率は、100:1〜8である。例文帳に追加

The mass ratio of glutinous rice flour and pregelatinized starch contained in the powdery foodstuff is 100:1 to 8. - 特許庁

小麦の低アレルゲン化方法及びそれによって得られる低アレルゲン化小麦並びに小麦加工例文帳に追加

METHOD FOR MAKING WHEAT FLOUR LOW ALLERGENIC, LOW ALLERGENIC WHEAT FLOUR OBTAINED BY THE METHOD AND WHEAT FLOUR PROCESSED FOOD - 特許庁

そばに対してアカモクの微小な砕物を所定割合だけ混入してなる体を用いて製造されたそば含有品。例文帳に追加

The buckwheat-containing food is produced by using powder obtained by adding finely pulverized substance comprising Sargassum horneri at a prescribed ratio to buckwheat powder. - 特許庁

例文

金属が添加され、動物に給餌するための大豆を基にした末および末の調製方法を提供する。例文帳に追加

To provide edible powder that contains a metal and comprises soybean powder as a base to feed animals and a method for preparing the same. - 特許庁

例文

この品は、アルファ化もち米を含有しており、好ましくはアルファ化もち米と、味、色、香りを付与するための末原料とを含有している。例文帳に追加

The food contains pregelatinized glutinous rice powder, and preferably, contains pregelatinized glutinous rice powder and a powder raw material for giving taste, color and flavor. - 特許庁

また、このきくいも微末を添加したきくいも添加品及び、このきくいも微末を更に加工したきくいも微末製品を提供する。例文帳に追加

Further, a Helianthus tuberosus-added food produced by adding the Helianthus tuberosus fine powder, and a Helianthus tuberosus fine powder product obtained by further processing the Helianthus tuberosus fine powder are provided. - 特許庁

小麦に替えて米を主原料としながらも、小麦のめん製品に匹敵するめん状品の製造法を開発すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a noodle-like food equal to a wheat flour noodle product even while using rice powder as the main raw material instead of wheat flour. - 特許庁

フライバッター用に用いる蛋白含有α化澱及び該α化澱を使用したフライ例文帳に追加

PROTEIN-CONTAINING PREGELATINIZED STARCH TO BE USED FOR DEEP-FRYING BATTER FLOUR, AND DEEP-FRIED FOOD USING THE SAME - 特許庁

末化対象化合物含有水溶液が脱脂大豆末に担持されたことを特徴とする、品添加物製剤である。例文帳に追加

This powdery food additive pharmaceutical preparation is such one that an aqueous solution containing a compound to be pulverized is supported with defatted soybean powder. - 特許庁

サラダ用材にふりかけて用いる末調味料であって、少なくとも末状の塩と、冷水膨潤型澱とを混合してなる末調味料。例文帳に追加

The powdery seasoning is sprinkled on the salad food material when used, and obtained by mixing at least powdery table salt with cold water swelling-type starch. - 特許庁

また、熱湯を注ぐことにより煮込まずにスープ又はソースを作るための即席品であって、小麦と、馬鈴薯澱及び澱分解物の混合乾燥物と、調味料とを含有する粒物を含むことを特徴とする即席品。例文帳に追加

The instant food is prepared for making soup or sauce through pouring boiling water without being boiled well, and comprises granules containing mixed dry material comprising wheat flour and potato starch, and seasoning. - 特許庁

品は、糖類と、野菜及び/又は果実とを含み、乾燥末化された品であって、乾物換算で糖類を90〜99質量%含有し、末がほぼ均一に着色されている。例文帳に追加

The powdery food contains saccharides, vegetable and/or fruit and comprises dried and powdered one, wherein the saccharides account for 90-99 mass% in terms of dry material, and the powder is almost uniformly colored. - 特許庁

砕スパイスを含む品であって、前記砕スパイスは、1又は2種以上のスパイス原料を、0℃未満の低温条件下で砕して得られる凍結砕スパイスである、品。例文帳に追加

The food contains crushed spice, which is obtained by crushing one or more spice raw materials in a low temperature condition of less thanC. - 特許庁

小麦または澱の少なくとも1種からなる体を、以下の篩い分け条件(1)及び(2)を満たす方法により篩い分けすることを特徴とする体の篩分け方法。例文帳に追加

The method for sieving the food powder is characterized by that food powder composed of at least one sort of wheat flour or starch is sieved by a method satisfying a sieving conditions (1) and (2). - 特許庁

表面に水分を保つ性質を有する水溶性材料末と、それよりも粒子径の小さい微品を混合し、微品を水溶性材料末の表面に付着させる。例文帳に追加

Water-soluble material powder having properties of keeping water on the surface is mixed with a fine powder food having particle diameters smaller than those of the water-soluble material powder and the fine powder food is attached to the surface of the water-soluble powder. - 特許庁

小麦以外の穀および/または澱を主原料とした原料とアルギン酸類とを含む製麺原料から得られた、茹で処理時の茹で溶けが少なく、かつ良好な味・感を呈する麺類を提供する。例文帳に追加

To obtain noodles having a small amount of dissolved materials in boiling and excellent in flavor and palatability, prepared from a noodle making raw material comprising a main raw material composed of grain flour except wheat flour and/or starch as a main raw material and an alginate. - 特許庁

質、糊質、油脂質等を含み、粘り気がある物素材でも容易に末化が可能であり、しかも砕器に与える負荷を軽減して物素材乾燥末を容易に製造する。例文帳に追加

To provide a method for easily producing food-material dry powder enabling easy pulverization of food raw material even containing starch material, paste material, oil-and-fat material and the like to get sticky, and also reducing the load on a pulverizer. - 特許庁

高脂肪品を、粒子状ドライアイスとともに、気流式砕機に投入し、その砕機により微砕を行う高脂肪品の微砕製法とする。例文帳に追加

High fat food is charged in an airflow type pulverizing machine along with particulate dry ice and finely pulverized. - 特許庁

品用製品用甘味料、油脂、品用乳化剤、水溶性の品用増粘剤と粘質品に水を組み合わせてなる組成物を含有する粘土様品とした。例文帳に追加

The clay-shaped food product comprises a composition obtained by combining a flour for food products, a sweet for food products, oils and fats, an emulsifier for food products, a water-soluble thickener for food products and a mucilaginous food product with water. - 特許庁

口溶け、感、浮きが共に良好なクロワッサン、デニッシュ、パイなどの層状小麦膨化品を製造するためのシート状油脂加工品及びこれを用いた層状小麦膨化品を提供する。例文帳に追加

To provide a sheet-like oil and fat processed food for producing layered flour puffed foods such as croissant, Danish pastry and pie having good palatability, texture and float and the layered flour puffed food using the same oil and fat processed food. - 特許庁

小麦品において、フレーキーなサクサクした歯切れの良い優れた感を与え、焼きたての感を維持することができる小麦品用油型練込油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a pasty oil and fat composition for wheat flour food imparting flaky, crunchy and crispy excellent palate feeling to wheat flour food, and enabling palate feeling of the freshly-baked wheat flour food to be maintained. - 特許庁

時間が経過しても作り立ての感を維持し、また電子レンジ加熱しても作り立ての感を維持した澱品、小麦品を提供すること。例文帳に追加

To provide a starch-based food product or a flour-based food product keeping the texture just after the cooking even after passing time, and keeping the texture just after the cooking even after heating with a microwave oven. - 特許庁

本発明は、澱品が具材を含まない常温保存性品において、澱品同士が接触する部位の凹み、欠損等を抑制する該品の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a food preserved at ordinary temperatures in which a starchy food does not contain an ingredient material and by which dents, defects and the like can be controlled at the mutual contact sites of the starchy foods. - 特許庁

材を裁断又は砕してなる材と、砕氷とを混合し、これを凍結乾燥させる多孔品の製造方法及びこの方法により製造された多孔品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a porous food, including mixing a pulverized food material prepared by cutting and pulverizing a food material, with broken ice, and freeze-drying the resultant mixed product, and to provide the porous food produced by the method. - 特許庁

小麦を含む穀類と塩と水を原料とする冷凍包餡麺帯品において外観や感が改良される冷凍包餡麺帯品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a frozen ingredient-wrapped noodle-strip food containing cereal flour such as wheat flour, salt and water as raw materials, and improved in its appearance and palate feeling. - 特許庁

この品材料は、澱品原料と水とを混ぜてできた生地と、鳥の皮または魚類の内臓である感用材料の細片とを含み、その感用材料は、生地に散在する。例文帳に追加

This food material is characterized by comprising dough prepared by mixing starch-based food raw material powder with water and the small pieces of a texture material which is the skins of birds or the internal organs of fishes, wherein the texture material is scattered in the dough. - 特許庁

品、特に糖類を含む品への添加に適した品添加用酸化マグネシウム末を提供すること。例文帳に追加

To provide a magnesium oxide powder for food additive, suitable for food, especially saccharide-containing food. - 特許庁

高アミノ酸含有品としての蚕の末化方法および高アミノ酸含有品および健康例文帳に追加

METHOD FOR POWDERING SILKWORM USED AS HIGHLY AMINO ACID-CONTAINING FOOD, THE HIGHLY AMINO ACID-CONTAINING FOOD, AND HEALTH FOOD - 特許庁

米糠を原料とした物繊維成分の含有比率が高く直接用に出来る末状の米糠加工品の製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING DIRECTLY EDIBLE AND POWDERY RICE BRAN PROCESSED FOOD HAVING HIGH CONTENT RATIO OF VEGETABLE FIBER COMPONENT USING RICE BRAN AS RAW MATERIAL - 特許庁

削られた氷の「ふわふわ感」を長持させながら、その感で美味しくすることのできるかき氷用振りかけ品の製造方法。例文帳に追加

To provide a method for producing a powder product for sprinkling over crushed ice, sustaining for a long time soft feeling of crushed ice, and at the same time, deliciously eatable with the palate feeling. - 特許庁

油脂やセルロース末を添加することなく、塩の吸湿を防止できる塩組成物及びこれを含有する品を提供する。例文帳に追加

To provide a common salt composition preventing moisture absorption of common salt, without the need for adding oils and fats and cellulose powder, and to provide food products that contain the composition. - 特許庁

パンを使用した揚げ物等の加工品を冷凍保存して、解凍後にしても、クリスピー感のある加工品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed food having a crispy feeling even when the processed food such as fried food using bread crumbs is preserved in a frozen state and then is eaten after being defrosted. - 特許庁

多量の水溶性低分子物繊維を含有し、感を損なう事のない加工澱を含む水溶性物繊維強化剤を提供する。例文帳に追加

To provide a water-soluble dietary fiber enhancer, containing a large amount of water-soluble low molecular dietary fiber and processed starch which will not spoil the texture. - 特許庁

品および品栄養要素および品成分を組み合わせた花症治療に有効な組成物。例文帳に追加

The composition effective for the treatment of pollinosis is a combination of a food with a nutrient element for food and a food component. - 特許庁

を主原料とした含泡品生地形成方法と含泡品生地、及びこれらを用いたパン風味含泡品とその製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR FORMING FOAM-CONTAINING FOOD DOUGH CONSISTING MAINLY OF RICE FLOUR AS RAW MATERIAL, FOAM-CONTAINING FOOD DOUGH, BREAD TASTE FOAM-CONTAINING FOOD BY USING THE SAME DOUGH AND METHOD FOR FORMING THE SAME FOOD - 特許庁

本発明の餅様品は、澱臭が少なく、餅特有の感、味を保っており、例えば腎臓病患者にも好適である。例文帳に追加

The food has slight smell of starch, sustains palate feeling and taste peculiar to rice cake and is suitable, for instance, for a kidney disease patient. - 特許庁

この出願発明は、籾末および米糠末、とくに、籾末、米末および米糠末からなる栄養成分強化用品を利用することにより簡単に栄養分を摂取でき、しかも、通常の調理方法ですることができる栄養成分強化用品及び栄養成分強化用品を含む品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a food for enriching nutrient components and a food containing the nutrient enriched food, enabling easy intake of nutrients and eatable by an ordinary cooking method by using the nutrient enriching food composed of unhulled rice powder and rice bran powder, especially unhulled rice powder, rice powder and rice bran powder. - 特許庁

パンの原材料、小麦を強力に変え、大豆(生大豆)、ショートニング、ブドウ糖、塩、イースト、イーストフード、アスコルビン酸、物繊維は水溶性物繊維の難消化性デキストリンとし、小麦由来加工澱、PH調整剤、乳化剤を混合したことにより感がソフトになった。例文帳に追加

The texture is softened by exchanging flour of a raw material for the bread crumbs with extra-strength flour, and mixing soybean flour (raw soybean flour), shortening, glucose, common salt, yeast, yeast food, ascorbic acid, resistant dextrin of water-soluble dietary fiber as a dietary fiber, flour-originated modified starch, pH regulator, and emulsifier therewith. - 特許庁

シート状チーズを切断する工程を経て製造されるチーズ品であって、砕物を含有し、該砕物の風味および感が良好に得られるチーズ品を、シート状チーズの切断不良を防止しつつ製造できるようにした、チーズ品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide cheese food product produced through the step for cutting a sheet-like cheese, and containing pulverized food to have favorable flavor and texture of the pulverized food; and to provide a method for producing the cheese food product by which the cheese food product can be produced while preventing the sheet-like cheese from defective cutting. - 特許庁

肉加工品,野菜加工品,水産加工品等の加工品の既存の原料に、カイアポいも及び/又はアガリスク茸の末,体を混入,混練し、その加工品の通常の加工工程によって製作することができる。例文帳に追加

This health processed food can be obtained by mixing powder of Caiapo potato (ipomea batas L) and/or Agaricus mushroom into an existing raw material for processed foods such as meat processed foods, vegetable processed foods or fishery processed foods, kneading the thus produced mixture, namely through the ordinary processing process for the processed foods. - 特許庁

日常的にするコンニヤク品の、カロリーの低さと、品としての難消化性の、特質を利用し、コンニヤク品に白金を添加し、白金の活性化酸素除去機能を体内に長時間保持させる新規な品物質のコンニヤク品を発明したものである例文帳に追加

The new konjac food of food substance is obtained by utilizing low calories of daily eaten konjac food and a substance hardly digestible as a food and adding platinum powder to a konjac food and keeps the active oxygen scavenging function of platinum powder in the body for many hours. - 特許庁

練り品の原料末(穀物末、コンニャク製、豆類末を含む)又は魚肉のすり身のいずれかと、キリンサイの乾燥末とを混合させたものを練りこんで練り品形状に成形し、加熱調理してなる練り品であって、前記キリンサイ末の混合割合が、混合後の穀物末又はすり身の総原料に対し0.5〜2.5重量%である。例文帳に追加

A kneaded food is produced by molding a mixture of raw material powder for kneaded food including grain powder, Konnyaku powder, and bean powder, or minced fish meat and eucheuma muricatum powder, of which proportion is 0.5 to 2.5 wt.% of a total amount of the raw materials, either grain powder or minced fish meat, after mixture, into the shape of kneaded food and cooking this. - 特許庁

砕されるべき粗大粒子を分散媒に分散させた分散液を湿式砕機に通液して前記粗大粒子を微末に砕し、前記粗大粒子が品である品の微砕方法において、前記分散媒に不溶もしくは難溶であり、かつ品添加物である体を前記分散液に添加して前記湿式砕機に通液する。例文帳に追加

In the food pulverizing method for pulverizing a coarse particle being the food to be pulverized by feeding a dispersion liquid obtained by dispersing the coarse particle in a dispersion medium to a wet pulverizer, a food additive which is insoluble or hardly soluble in the dispersion medium, is added to the dispersion liquid, which is then fed to the wet pulverizer. - 特許庁

例文

この発明は、小豆の表皮を砕して表皮とし、該表皮と、小豆との混合により優れた調整小豆を作り、これを利用した品を得ることを目的としたものである。例文帳に追加

To obtain a food by powdering epidermis of adzuki bean to provide epidermis powder, mixing the epidermis powder with adzuki bean flour to prepare excellent prepared adzuki bean flour and utilizing the adzuki bean fluor. - 特許庁

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