1016万例文収録!

「Alcoholic beverage」に関連した英語例文の一覧と使い方(4ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Alcoholic beverageの意味・解説 > Alcoholic beverageに関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Alcoholic beverageの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 435



例文

On a bottom face of the can body for the alcoholic beverage, which stores sparkling alcoholic beverage such as sparkling liquor or the like and has a spout equipped with a closing lid on its upper face, vibrating or sliding means are provided for causing vibration in the sparkling alcoholic beverage stored in the can body.例文帳に追加

ビール、発泡酒等の発泡アルコール飲料を貯容し、上面に閉鎖蓋の設けられた注口のあるアルコール飲料の缶体であって、該缶体の底面には、缶体内に貯容した発泡アルコール飲料に振動を与えるための打振手段又は摺動手段が設けられていることである。 - 特許庁

Namely this invention relate to the solid-liquid separation method of the alcoholic beverage production waste water which is characterized by adding at least one mineral based carrier chosen from a group composed of white carbon, diatomaceous earth and kaolin clay to the alcoholic beverage production waste water without diluting the alcoholic beverage production waste water.例文帳に追加

即ち、本発明は、酒類製造廃水を希釈することなく、ホワイトカーボン、珪藻土及びカオリンクレーからなる群から選ばれる少なくとも1つの鉱物系担体を添加する事を特徴とする酒類製造廃水の固液分離方法に関する。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage by which the fermentation is rapidly, easily and inexpensively carried out at a comparatively low temperature, in the method for producing the alcoholic beverage by carrying out the alcohol fermentation by using microorganisms except yeasts, especially by using a basidiomycete; and to provide the alcoholic beverage obtained by the production method.例文帳に追加

酵母以外の微生物、特に担子菌を用いてアルコール発酵を行ったアルコール飲料の製造方法において、比較的低温で、迅速、簡易かつ安価に発酵させることができるアルコール飲料の製造方法、及び該製造方法により得られるアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

The kind of the cereals 3 used as the raw material for the alcoholic beverage 4 can be confirmed by a consumer by allowing the cereals 3 to be observed from the exterior by using a see-through container 1, and sealing the alcoholic beverage 4 and the cereals 3 which are the raw material for the alcoholic beverage 4 therein.例文帳に追加

透視性のある容器1を用い、この容器1内に、アルコール飲料4とこのアルコール飲料4の原料である穀物3を入れて封止することにより、外部から穀物3が見えることで消費者はアルコール飲料4の原料に用いた穀物3の種類を確認することができる。 - 特許庁

例文

a mixed drink made of alcoholic liquor mixed with water or a carbonated beverage and served in a tall glass 例文帳に追加

アルコール飲料を水や炭酸水で割り背の高いグラスに入れて飲む - 日本語WordNet


例文

ethyl alcohol denatured with methyl alcohol to prevent its use as an alcoholic beverage 例文帳に追加

アルコール飲料として使われるのを防ぐために、メチルアルコールで変成されたエチルアルコール - 日本語WordNet

Its name 'naoshi' (literally, improve) is derived from 'improve the taste of a difficult-to drink alcoholic beverage.' 例文帳に追加

「飲みにくい酒を手直しする」というニュアンスから「直し」という呼称が発生した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As a result, its sales as an alcoholic beverage increased rapidly toward the end of the 1990s. 例文帳に追加

その結果、1990年代末期には飲用酒としての販売量が急激に増加した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although called "amazake", it is not an alcoholic beverage and can therefore be consumed by minors. 例文帳に追加

「酒」の名は付くが、実際にはアルコール飲料ではなく、未成年者でも飲用が許されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Further, the action to warm alcoholic beverage itself is expressed as kan wo tsukeru (to warm up sake), okan suru (to warm sake), and so on. 例文帳に追加

なお、酒自体を加熱する行為のことを、燗(かん)を付ける、お燗(おかん)するなどと言う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Warmed Japanese sake is called kanzake, too, but Japanese sake is not the only alcoholic beverage which is warmed up. 例文帳に追加

日本酒を加熱したものを燗酒と呼ぶこともあるが、燗が行われるのは日本酒だけではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The difference between oyuwari is that it raise up the temperature of alcoholic beverage without adding hot water. 例文帳に追加

お湯割りとの違いは、加水(お湯を加える行為)を行わないで、酒の温度を上げている点にある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Warming not brewage but distilled alcoholic beverage is very unique, if seen globally. 例文帳に追加

醸造酒を燗するのではなく、蒸留酒を燗するというのは、世界的に見て非常に珍しい飲酒法だ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It can be said that warming shochu is very special way to drink alcoholic beverage. 例文帳に追加

焼酎に燗を行うというのは、非常に特殊な飲酒法であるとも言える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

At one time in Japan, it was common to warm shochu as a way to drink alcoholic beverage. 例文帳に追加

かつて日本では、焼酎を燗して飲むという飲酒法が、よく行われていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Jackson allegedly forced a 13-year-old boy to drink an alcoholic beverage and abused him sexually in 2003. 例文帳に追加

ジャクソンさんは,2003年,13歳の少年に無理に酒を飲ませ,性的虐待を行ったとされていた。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide an entirely new method for producing an alcoholic beverage using basidiomycete instead of yeast.例文帳に追加

酵母に代えて、担子菌を用いる、全く新規なアルコール飲料の製法の提供を目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage having a sufficiently low indole concentration.例文帳に追加

インドール濃度が十分に低いアルコール飲料を製造するための方法を提供すること。 - 特許庁

ALCOHOLIC BEVERAGE USING BOUILLON EXTRACTED FROM MEAT AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

食肉から抽出されたブイヨンを原料としたアルコール飲料およびその製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage having good and balanced beer-like taste and flavor.例文帳に追加

良好で調和のとれた香味を有するビール風味アルコール飲料を製造する方法の提供。 - 特許庁

The sparkling alcoholic beverage includes beer and sparkling Shochu (white distilled liquor).例文帳に追加

前記発泡性アルコール飲料として、ビール、発泡性焼酎が挙げられる。 - 特許庁

The processing part has a length sufficient for the mixing or dilution of the alcoholic beverage.例文帳に追加

処理部は、アルコール飲料の混合または希釈に十分な長さを有している。 - 特許庁

PURINE BASE COMPOUND-REDUCED, AROMATIC BEER-FLAVORED FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

プリン塩基化合物低減高香味ビール風味発酵アルコール飲料及びその製造方法 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having reduced bitterness and containing a fruit juice derived from a citrus fruit.例文帳に追加

苦味が軽減された、柑橘類由来の果汁を含有するアルコール飲料を提供すること。 - 特許庁

METHOD FOR CALCULATING RATIO OF MALT USED IN MALT ALCOHOLIC BEVERAGE AND METHOD FOR IDENTIFICATION OF VARIETY例文帳に追加

麦芽アルコール飲料の麦芽使用比率の算出方法及び該方法を用いた品種識別方法 - 特許庁

To provide a non-alcoholic beverage having an alcohol feeling and a method for manufacturing the same.例文帳に追加

アルコール感が付与された非アルコール飲料とその製造方法を提供する。 - 特許庁

MALT ALCOHOLIC BEVERAGE-CONTAINING LIVESTOCK FORAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

麦芽アルコール飲料を含んでなる畜産用飼料およびその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR EVALUATING MALT AND METHOD FOR PREDICTING FLAVOR STABILITY OF MALT ALCOHOLIC BEVERAGE例文帳に追加

麦芽評価方法及び麦芽アルコール飲料の香味安定性の予測方法。 - 特許庁

THYROSOL-PRODUCING MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE YEAST例文帳に追加

チロソール高生産性酵母変異株及び該酵母を用いた発酵アルコール飲料の製造法 - 特許庁

HIGHLY FLAVORED FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING EXTRACTED HOP EXTRACT, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

抽出ホップエキスを用いた高香味発酵アルコール飲料及びその製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing a color-controlled beer-flavored alcoholic beverage.例文帳に追加

色彩が制御されたビール風味アルコール飲料の製造方法の提供。 - 特許庁

Furthermore, the carbonated tomato alcoholic beverage to which a tomato pigment preparation is added is prepared.例文帳に追加

さらに、トマト色素製剤が添加された炭酸入りトマトアルコール飲料。 - 特許庁

To enable to foam beer or a fruit alcoholic beverage product such as wine in a just fine extent.例文帳に追加

ビールの泡やワイン等の果実酒の泡を丁度良い具合に泡立てることを可能にすること。 - 特許庁

To provide a membrane-filtering method preventing attachment of perfume caused by the filtration of a fermented liquor of an alcoholic beverage.例文帳に追加

アルコール飲料醗酵液の濾過に起因する着香を防止した膜濾過方法の提供。 - 特許庁

FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING COMPONENT DERIVED FROM WEATHERED REEF BUILDING CORAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

風化造礁珊瑚由来成分を用いた発酵アルコール飲料及びその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING ALCOHOLIC BEVERAGE OR THE LIKE IN WHICH DEAERATOR IS INTEGRATED AND APPARATUS FOR PRODUCTION例文帳に追加

脱気装置を組み込んだアルコール飲料などの製造方法及び製造装置 - 特許庁

FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING DEGRADATION PRODUCT OF SOYBEAN PROTEIN AS RAW MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

大豆タンパク分解物を原料とする発酵アルコール飲料及びその製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing a beer-flavored alcoholic beverage having improved foam-keeping characteristics.例文帳に追加

泡持ち特性が向上したビール風味アルコール飲料の製造方法の提供。 - 特許庁

ALCOHOLIC BEVERAGE CONTAINING DRIED PULVERIZED PRODUCT CONTAINING DIETARY FIBER ORIGINATED FROM CITRUS FRUITS例文帳に追加

柑橘類由来の食物繊維含有乾燥粉砕物を含有するアルコール飲料 - 特許庁

The degree information 3 also shows an amount of the alcoholic beverage to be injected.例文帳に追加

度数情報3は、注入すべきアルコール飲料の分量も示している。 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage having excellent chroma and flavor and a method for producing the same.例文帳に追加

色度および風味に優れた発酵アルコール飲料およびその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a sparkling alcoholic beverage having an improved throat-passing touch and an improved mouth refreshing touch.例文帳に追加

のど越し感が改良され、口中清涼感が改善された発泡性アルコール飲料を提供する。 - 特許庁

PRODUCTION OF ALCOHOLIC BEVERAGE USING SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND PICHIA ANOMALA例文帳に追加

サッカロミセス・セレビシェ及びピキア・アノマラを用いたアルコール飲料の製造 - 特許庁

FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE HAVING EXCELLENT CHROMA AND FLAVOR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

色度および風味に優れた発酵アルコール飲料およびその製造方法 - 特許庁

The fermented alcoholic beverage improved in the taste together with foods when taking the fermented alcoholic beverage is produced by installing the process for reducing free transition metal ions in producing the fermented alcoholic beverage to reduce the free transition metal ion concentration in the fermented alcoholic beverage to be ≤1 ppm and suppress oxidation action of the free transition metal ions.例文帳に追加

発酵アルコール飲料の製造に際して、遊離遷移金属イオンを低減させる工程を設けることにより、発酵アルコール飲料中の遊離遷移金属イオン濃度を1ppm以下に低減させ、遊離遷移金属イオンによる酸化作用を抑制し、発酵アルコール飲料と一緒に食する食品との味覚の改善を図った発酵アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

TEA-BASED ALCOHOLIC BEVERAGE USING PROCESSED TEA LEAF PRODUCT AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

茶葉加工品を原料とする茶系アルコール飲料及びその製造方法 - 特許庁

MEASURING METHOD FOR REDUCING POWER OF ALCOHOLIC MALT BEVERAGE, AND METHOD AND SYSTEM FOR CONTROLLING PRODUCTION PROCESS例文帳に追加

麦芽アルコール飲料の還元力測定方法、製造工程管理方法及びシステム - 特許庁

The method for producing the alcoholic beverage and the alcohol-containing food uses the method for producing alcohol.例文帳に追加

また該アルコール生産方法を用いる、アルコール飲料、アルコール含有食品の生産方法。 - 特許庁

To provide a production method of a fermented alcoholic beverage suppressed in a fermentation delay.例文帳に追加

発酵遅延が抑制された発酵アルコール飲料の製造方法の提供。 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING MALT INCREASING STABILITY OF FLAVOR OF ALCOHOLIC MALT BEVERAGE例文帳に追加

麦芽アルコール飲料の香味安定性を向上させる麦芽の製造方法 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS