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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Alcoholic beverageの意味・解説 > Alcoholic beverageに関連した英語例文

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Alcoholic beverageの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 435



例文

The method for producing the effervescent alcoholic beverage includes: a prefermentation step 10 of preparing a prefermentation liquid, by using the sprouted beans as a part of the raw materials; and a fermentation step 20 of performing alcoholic fermentation, by adding yeast to the prefermentation liquid, and further includes a step of preparing the prefermentation liquid by adding thermostable α-amylase.例文帳に追加

原料の一部に発芽豆類を使用して発酵前液を調製する発酵前工程10と、前記発酵前液に酵母を添加してアルコール発酵を行う発酵工程20とを含み、更に耐熱性α−アミラーゼを添加する発酵前液を調製する工程を含む発泡性アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

An interested person may file an action against the proprietor of a trade mark for the declaration of invalidity of the exclusive right to a trade mark registered prior to 10 January 2000 to designate an alcoholic beverage if the trade mark contains a registered geographical indication or is confusingly similar thereto and the alcoholic beverage designated by the trade mark does not originate from the geographical area specified by the geographical indication. 例文帳に追加

利害関係人は,商標所有者を相手として,2000年1月10日前に登録されたアルコール飲料を指定する商標に係る排他権の無効宣言を求める訴訟を提起することができる。ただし,商標が,登録された地理的表示を含み又は混同を生じる程にそれに類似し,かつ,商標により指定されるアルコール飲料が,当該地理的表示により特定される地理的区域を出所としていない場合に限る。 - 特許庁

The objective method of producing malt alcohol beverage characteristically comprises the following steps: (1) the malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; (2) the preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and (3) the fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the objective malt alcoholic beverage including oligosaccharides.例文帳に追加

本発明の麦芽アルコール飲料の製造方法は、β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含むことを特徴とするものである。 - 特許庁

Hiroshi UEHARA, a former official appraiser of alcoholic beverage, has clearly said, "As far as I know, it was Koikawa Shuzo that had dedicated themselves most diligently to reviving the Kameno-o brand, though the brewery had no positive intention to take the advantage of Kameno-o brand as a topical subject." 例文帳に追加

元酒類鑑定官であった上原浩は、「そのことの話題性を積極的に利用しようとは考えていないようだが、私の知るなかで、亀の尾の復活にもっとも熱心に取り組んでいたのは鯉川酒造である。」と言い切っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a method for manufacturing commercial turmeric vinegar from a turmeric starch, wherein the efficiency of saccharification and alcohol fermentation are low and manufacturing of an alcoholic beverage and vinegar by alcohol fermentation are difficult, by using a microorganism management method in each fermentation step.例文帳に追加

糖化やアルコール発酵の効率が低く、アルコール発酵によるアルコール性飲料および食酢の製造が難しいというウコンデンプンについて、各発酵工程での微生物管理手法を利用することで、ウコンデンプンからの商業的なウコン酢の製造方法を確立すること。 - 特許庁


例文

The process for producing a beer-like alcoholic beverage comprises producing a pre-fermentation liquid from a syrup comprising a carbon source, a nitrogen source comprising the nitrogen source obtained from soybean or pea, hop and water as raw materials, and fermenting the pre-fermentation liquid by using yeast.例文帳に追加

本発明による方法は、炭素源を含有するシロップと、大豆又はえんどう豆より得られた窒素源を含む窒素源と、ホップと、水を原料として発酵前液を製造し、該発酵前液を酵母を使用して発酵させることによりビール様アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

The low-caloric and beer-flavored alcoholic beverage having the advantages is produced by incorporating submaterials comprising water-soluble dietary fibers and a non-fermentable carbohydrate.例文帳に追加

ビール風味アルコール飲料の製造に際して、水溶性食物繊維及び非発酵性糖質を含有する副原料を添加することにより、風味やキレ(味質)等の香味及びボディ感のバランスに優れた低カロリービール風味アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

The alcoholic beverage obtained by saccharifying and/or brewing a raw material by using the Koji is produced by saccharifying and/or brewing the fermenting raw material by using the Koji of the potato powder obtained by making the Koji from the potato powder containing the terpene glycoside.例文帳に追加

麹を使用して原料を糖化および/または醸造することにより得られる酒類において、前記麹として、テルペン配糖体を含有する芋粉体を製麹して得られる芋粉麹を用いて、仕込み原料を糖化および/または醸造することによって製造されることを特徴とする。 - 特許庁

This flavor improver including fucoidan derived from Nemacystus decipiens as the active ingredient is added to alcoholic beverage at a prescribed amount (for instance, 0.0001-15.0 w/v% as fucoidan derived from Nemacystus decipiens) so as to easily and effectively improve the flavor/taste/acid taste.例文帳に追加

モズク由来フコイダンを有効成分としてなる剤を、アルコール飲料に所定量(例えば、モズク由来フコイダンとして0.0001〜15.0w/v%)添加することで、その香り・呈味・酸味等を簡便かつ効果的に改善できる。 - 特許庁

例文

The fermented alcoholic beverage is produced by using the fermentation raw material containing a barley which contains β-glucan, wherein the fermentation raw material is treated with a cellulose decomposition enzyme having relatively high hemicellulase activity in a preparation step.例文帳に追加

βグルカンを含有する麦類を含む発酵原料を用いて発酵アルコール飲料を製造するに際し、仕込み工程において、該発酵原料に、ヘミセルラーゼ活性が相対的に高い繊維質分解酵素を作用させることを特徴とする。 - 特許庁

例文

The method for producing the Sake using the yeast can be used for producing the Sake including Sake with a high content of tyrosol using a yeast highly producing the tyrosol, low-alcohol Sake or sparkling Sake to provide the fermented alcoholic beverage of the new taste with the rich flavor.例文帳に追加

本発明の酵母を用いた清酒の製造方法は、チロソール高生産性酵母を用いたチロソール高含有清酒や低アルコール清酒或いは発泡性清酒を含む清酒の製造に用いて、香味豊かな新味覚の発酵アルコール飲料を提供することができる。 - 特許庁

Thereafter, the sparkling alcoholic beverage in which the spirulina is fermented by the malt is produced by making sweet word by removing rhytidome from the saccharified liquid, boiling the sweet word to which the hop is added, fermenting the sweet word to which the malt is added, and aging the sweet word in this order.例文帳に追加

その後、糖化液からの穀皮除去による麦汁の作成、ホップを加えた麦汁の煮沸、酵母を加えた麦汁の発酵、発酵した麦汁の熟成といった処理を順に行うことで、酵母によってスピルリナが発酵されている発泡性アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having fruity thickness, free from starchy smell derived from dextrin and damaging the fruity taste and flavor and producible without causing the problems of bubbling, etc., in the production process (especially in the bottling process of the product).例文帳に追加

果実らしいとろみを有し、かつ果実香及び風味を損ねるデキストリン由来の糊臭がないアルコール飲料であって、しかも製造工程(特に、製品の充填工程)において「泡吹き」等の不都合を生じないアルコール飲料を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for preparing the fruit juice-containing alcoholic beverage packed in the container comprises a step for regulating the pH of a prepared liquid prepared after mixing the fruit juice entirely free from the heat treatment so as to be 3.0-3.5, and a step for filtering the prepared liquid with a membrane filter, and is free from the heat sterilization treatment.例文帳に追加

加熱処理を全く行っていない果汁を混合した後の調合液のpHを3.0〜3.5に調整する工程及び膜ろ過フィルターを用いてろ過する工程を包含し、かつ加熱殺菌処理を行わない容器入り果汁含有アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

An alcoholic beverage base contains wine-derived alcohol as an alcohol, adjusted so that the base contains 10-40 (w/v)% of saccharides, the weight ratio of the saccharides to total acid is 6-23, and the weight ratio of a tartaric acid to a citric acid is 10-147 (w/w)%.例文帳に追加

アルコールとしてワイン由来のアルコールを含み、糖類が10〜40(w/v)%、総酸に対する糖類の重量比が6〜23、及びクエン酸に対する酒石酸の重量比率が10〜147(w/w)%に調整された、アルコール飲料ベースを提供する。 - 特許庁

A plant of the genus Ipomoea, family Convolvulaceae is extracted with water or a water-containing alcohol under an acidic condition of pH 1.0-6.5, and then subjected to at least one treatment selected from the group consisting of adsorption treatment, ion exchange treatment, acid treatment and membrane separation treatment, and the obtained coloring material is used for coloring the alcoholic beverage.例文帳に追加

Convolvulaceae科Ipomoea属に属する植物体を、pH1.0〜6.5の酸性条件下で水又は含水アルコールで抽出後、吸着処理、イオン交換処理、酸処理及び膜分離処理よりなる群から選択される少なくとも1種の処理を行って得られる色素を用いて酒類を着色する。 - 特許庁

A method for producing the olive medicinal alcoholic beverage is provided, being characterized by including soaking 5-10 pts.mass of oil-squeezed olive fruits, optionally in addition, olive branches and/leaves, in 100 pts.mass of a distilled liquor with an alcohol content index of 20-30.例文帳に追加

搾油されたオリーブ果実、所望により該搾油されたオリーブ果実に加えてオリーブの枝及び/又は葉を、アルコール度数20ないし30の蒸留酒100質量部に対して5質量部ないし10質量部浸漬することを特徴とするオリーブ薬膳酒の製造方法。 - 特許庁

The improvement of the taste by suppressing generation of the fishy smell of fish and shellfish mainly containing ω-3-based unsaturated fatty acid, e.g., a component of the fishy smell such as 2,4-heptadienal, is cited as the improvement of the taste together with foods when taking the fermented alcoholic beverage.例文帳に追加

本発明において、発酵アルコール飲料と一緒に食する食品との味覚の改善としては、主にはω−3系の不飽和脂肪酸を含有する魚介類の生臭み、例えば、2,4−ヘプタジエナールのような生臭みの成分の発生抑制のような味覚の改善を挙げることができる。 - 特許庁

To provide a non-sweet carbonated tomato alcoholic beverage having a vivid color tone of a tomato, suitable for replenishing healthy ingredients such as GABA (γ-aminobutyric acid) and enjoying the pleasure without deteriorating tasting ingredients or the healthy ingredients contained in the tomato and the vivid color tone of the tomato and without causing precipitation and boiling over of bubbles.例文帳に追加

トマト中に含まれている呈味成分や健康成分、トマトの鮮やかな色合いが損なわれることなく、甘くなくて、トマトの鮮やかな色合いを有し、ギャバ等の健康成分の補給に適した沈殿せず、また、泡が噴きこぼれることなく、楽しめる炭酸入りトマトアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

The method for producing the sparkling beverage may include: a step (10) of using the raw material containing the charcoal-baked malt, and preparing a pre-fermentation liquid; and a step (20) of adding a yeast to the pre-fermentation liquid, and carrying out alcoholic fermentation.例文帳に追加

この発泡性飲料の製造方法は、前記炭焼き麦芽を含む前記原料を使用して発酵前液を調製する工程(10)と、前記発酵前液に酵母を添加してアルコール発酵を行う工程(20)と、を含むこととしてもよい。 - 特許庁

This alcoholic beverage containing an alcohol and at least 1 kind of a component of vitamin B group, whose content per 1 L is ≥(1/4) and ≤30 folds of the daily required amount of it for an adult as prescribed in the food uptake standard of the ministry of Health, Welfare and labor.例文帳に追加

アルコールを含有するアルコール飲料であって、ビタミンB群のうち少なくとも一種の成分を含有し、1リットル当たりの前記成分の含有量が、厚生省の食事摂取基準における成人の一日の所要量の1/4以上30倍以下とする。 - 特許庁

The fermented beverage is obtained by adding Sake (rice wine) lees or white distilled liquor (alcoholic distilled liquor named Shochu) distillation residue or their extracts to a fermentation raw material having as the main ingredient at least one kind selected from milk, fruit juice and vegetable juice, and fermenting the product by using vegetable lactic acid bacteria.例文帳に追加

乳、果汁及び野菜汁から選ばれる1種以上を主成分とする発酵原料に、酒粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を添加し、植物乳酸菌を用いて発酵させることにより製造される発酵飲料。 - 特許庁

Hop to be used as a raw material in the production of the fermented alcoholic beverage having a malt use ratio of <50% is devised to use hop and/or processed hop containing an α-acid in the hop and polyphenols derived from the hop at an (α-acid(%)/polyphenol(%)) ratio of ≤1.5.例文帳に追加

麦芽の使用比率が50%未満の発酵アルコール飲料の製造において、原料として使用するホップを工夫し、原料として使用するホップに含まれるα酸と、ホップ由来のポリフェノールの比率が、α酸(%)/ポリフェノール(%)≦1.5 となるホップ及び/又はホップ加工品を使用して製造すること。 - 特許庁

The method for producing the beer-like foaming alcoholic beverage includes: (a) a process for preparing a preparation liquid by mixing a polypeptide, a bitter-tasting component, a sweet-tasting component and alcohol; and (b) a process for adding carbon dioxide to the preparation liquid obtained in the process (a); wherein the sweet-tasting component is one or more kinds selected from the group consisting of polysaccharides and water soluble food fibers.例文帳に追加

(a)ポリペプチドと、苦味成分と、甘味成分と、アルコールとを混合することにより、調合液を調製する工程と、(b)前記工程(a)により得られた調合液に炭酸ガスを加える工程と、を有し、前記甘味成分が、多糖類及び水溶性食物繊維からなる群より選択される1種以上であることを特徴とするビール様発泡性アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The method for producing the fermented alcoholic beverage using the degradation product of the soybean protein or a preparation thereof as a nitrogen raw material or a part of the nitrogen raw material involves preparing a pre-fermentation solution by using the total amount of amino acids, the total amount of low-molecular weight peptides, and a fermentation temperature in the pre-fermentation solution as an index for process control.例文帳に追加

大豆タンパク分解物又はその調製物を窒素原料或いは窒素原料の一部とし、ビール酵母を用いて発酵する発酵アルコール飲料の製造方法において、発酵前溶液中の総アミノ酸量、低分子ペプチドの総量、及び発酵温度を工程管理指標として、発酵前溶液を調整する。 - 特許庁

When an order is received, on the basis of the age calculated from a customer's date of birth stored in member information data 13a and information on a menu indicated by menu data 13d, if the ordering customer is a minor or driver and the ordered item is an alcoholic beverage, an alarm showing an inappropriate order is displayed.例文帳に追加

注文を受けた場合に、会員情報データ13aに記憶した客の生年月日から求めた年齢と、メニューデータ13dに示されたメニューに関する情報をもとに、注文元の客が未成年もしくはドライバーであり、注文された商品がアルコール飲料である場合に、注文が不適切であることを示す警告を表示する。 - 特許庁

To provide a method for producing health beer to obtain an orthodox beer having improved preference while preventing the hepatic function disorder induced by the excessive drink of alcoholic beverage by the drug action of Acer nikoense by taking note of the fact that the bitterness of tannin of Acer nikoense can be used as a substitute for the bitterness of hop.例文帳に追加

メグスリノキに含有されるタンニンの苦味がホップの苦味に代用できる点に着目し、アルコール飲料の摂取過多により誘発される肝機能障害を、メグスリノキの薬効効果で未然に防止しつつ、より嗜好性の高い本格ビールを提供することができる健康ビールの製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the liquid state food of an alcoholic beverage and others such as sake, etc., is provided by adding e.g.γ-polyglutamic acid having approximately 5,000 to10^7 molecular weight or its salt together with a clarifying agent such as silica sol, tannin or a tannin-containing material such as persimmon juice in the clarifying process and separating aggregated sediment.例文帳に追加

清酒などの酒類その他の液状食品の製造方法において、清澄化工程でシリカゾル、タンニンまたは柿渋などのタンニン含有物等の清澄剤と共に、例えば分子量5000〜1×10^7程度のγ−ポリグルタミン酸またはその塩を添加して、凝集沈降物を分離する清澄化液状食品の製造方法とする。 - 特許庁

Fermentability of a fermenting liquid is improved, and the phenomenon of early flocculation of yeast of the fermentation liquid is averted in the production process of a beer-like fermented alcoholic beverage, that does not use malt as raw material, by adding tannic acid to a charging liquid prior to the addition of yeast, a fermenting liquid after the addition of yeast or yeast liquid for fermentation, and carrying out mixing of the product.例文帳に追加

原料に麦芽を使用していないビール風発酵アルコール飲料の製造工程において、タンニン酸を、酵母添加前の仕込液へ或いは酵母添加後の発酵液へ、又は、発酵に用いる酵母液へ添加し、混合処理することにより、発酵液の発酵性を改善し、発酵液の酵母早凝現象を回避する。 - 特許庁

The alcoholic beverage having more specific taste and flavor is provided when the Shochu lees formed in a Shochu production process using an animal milk at least as a part of a secondary fermenting water, or the Shochu lees formed in the Shochu production process using water containing 300-1,000 mg/kg bicarbonate ion as the first fermenting water and the second fermenting water are used.例文帳に追加

二次仕込み水の少なくとも一部に動物乳を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕、一次仕込み水および二次仕込み水に炭酸水素イオン300〜1000mg/kgを含む水を用いた焼酎製造工程で発生した焼酎粕を使用すれば、より特異な味覚、風味を有するアルコール飲料とすることができる。 - 特許庁

The method of forming condensed water 22 by drying and thickening the alcoholic beverage residues and decreasing or removing the nitrogen or phosphorus from waste water 21 containing the nitrogen or phosphorus of the high concentration by using the resultant condensed water and organisms, in which the organisms contain microorganisms, more preferably ≥1 of the microorganisms formed by acclimatizing activated sludge or phosphorus accumulated bacteria, nitrifying bacteria or denitrifying bacteria.例文帳に追加

酒類残さを乾燥し濃縮して凝縮水22を生成し、得られた凝縮水と生物とを用いて高濃度の窒素またはリンを含む排水21から窒素またはリンを減少・除去する方法であって、生物が微生物、好ましくは活性汚泥を馴養したものあるいはリン蓄積菌、硝化菌または脱窒菌の一つ以上を含む方法。 - 特許庁

More concretely, provided are a yeast strain whose ability to produce VDK, particularly DA, to cause an off-flavor of a product is reduced by reducing the expression level of ILV6 gene encoding Ilv6p which is an acetolactate synthase in a brewer's yeast strain, particularly nonScILV6 gene which is unique to beer yeast, a process for producing an alcoholic beverage by using the yeast strain, etc.例文帳に追加

さらに具体的には、本発明は、醸造酵母のアセト乳酸シンターゼであるIlv6pをコードする遺伝子ILV6、特にビール酵母に特徴的なnonScILV6遺伝子の発現量を低減させることによって、製品のオフフレーバーとなるVDK、特にDAの生成能を低減させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法などに関する。 - 特許庁

The new alcoholic beverage reduced in ethyl carbamate levels is produced by a simple operation, using as raw materials cyanogenic glycoside-containing fruits; and in the production process, by adding a substance having antioxidative effects, other than the fruits (for instance, sulfur dioxide, sulfite, polyphenols, ascorbic acid, persimmon juice, (antioxidant-containing) wine, beer and fruit juice).例文帳に追加

シアン配糖体を含む果実を原料とし、その製造工程中に原料であるシアン配糖体を含む果実以外の酸化防止効果のある物質(例えば、亜硫酸ガス、亜硫酸塩、ポリフェノール、アスコルビン酸、柿渋、酸化防止剤を含んだ又は含まないワイン、ビール、果汁等)を添加することにより、カルバミン酸エチルを低減した酒類を簡便な操作で製造する。 - 特許庁

The method for producing the composition having the collagen production-promoting activity from the alcoholic beverage fermented by the beer yeast comprises a first step for removing carbon dioxide gas, a second step for removing alcohol, a third step for removing polysaccharides and proteins, and a fourth step for carrying out the purification by an ion-exchange resin.例文帳に追加

炭酸ガスを除去する第1の工程と、アルコールを除去する第2の工程と、多糖及びタンパク質を除去する第3の工程と、イオン交換樹脂により精製する第4の工程とを備える、ビール酵母で発酵させたアルコール飲料からコラーゲン産生促進作用を有する組成物を製造する方法。 - 特許庁

例文

Unripened plums are dipped in liquid containing alcoholic beverage and saccharide, solid is separated from liquid into dipped plums and plum syrup, separated dipped plums are mixed with new unripened plums dipped in the distillate obtained by distilling the liquid and separated from liquid after completion of dipping, water and yeast are added to the mixture of the plums for fermentation, obtained mash is distilled, and obtained distillate composes plum spirits.例文帳に追加

青梅をアルコール飲料と糖類を含有する液に浸漬した後、固液分離して漬梅と液体分及び梅シロップに分離し、分離された漬梅と、液体分を蒸留して得られた留出物に新たに青梅を浸漬し、浸漬終了後、固液分離して得られた漬梅を混合し、これら漬梅の混合物に水及び酵母を添加して発酵させ得られるもろみを蒸留して得られた留出物からなることを特徴とする梅スピリッツ。 - 特許庁

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