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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Alcoholic beverageの意味・解説 > Alcoholic beverageに関連した英語例文

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Alcoholic beverageの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 435



例文

To provide a process for producing a beer-like alcoholic beverage without the use of malt, barley, wheat and the like.例文帳に追加

麦芽、大麦、小麦類などを使用しないでビール様のアルコール飲料を製造する方法を提供する。 - 特許庁

The use of a hardly assimilable nitrogen source leads to resource saving and produces an alcoholic beverage friendly to the environment.例文帳に追加

また、難資化性窒素源の利用は資源節約につながり、環境にやさしいアルコール飲料生産を行うことが可能となる。 - 特許庁

ALCOHOLIC BEVERAGE CONTAINING FRUIT JUICE DERIVED FROM CITRUS FRUIT AND/OR RAW MATERIAL WINE CONTAINING FRUIT COMPONENT OF CITRUS FRUIT AND GLYCEROL例文帳に追加

柑橘類由来の果汁及び/または柑橘類果実成分含有原料酒とグリセリンとを含有するアルコール飲料 - 特許庁

The alcoholic beverage is obtained by adding the Shochu lees comprising a liquid part after removing distillation residue, especially after solid-liquid separation to Shochu obtained by the distillation.例文帳に追加

蒸留して得た焼酎に、焼酎の蒸留残査、特に固液分離した後の液体部分よりなる焼酎粕を加えてなっている。 - 特許庁

例文

There is provided the alcoholic beverage comprising tea extracts, alcohol and bagasse extracts derived from sugar cane.例文帳に追加

本発明によって、茶抽出物、アルコール、さとうきび由来のバガス抽出物を含むアルコール飲料が提供される。 - 特許庁


例文

To provide a can body for alcoholic beverage capable of forming fine bubbles in it with simple configuration and offering satisfying beer.例文帳に追加

本発明は、簡易な構成で微細な泡を立てることができ、ビールを堪能することのできるアルコール飲料の缶体を提供することを課題とする。 - 特許庁

By mixing the tea extracts, the alcohol and the bagasse extracts derived from the sugar cane, acridity of the tea-based alcoholic beverage can be decreased.例文帳に追加

茶抽出物、アルコール、さとうきび由来のバガス抽出物を混合することによって、茶系アルコール飲料のえぐみを低減することができる。 - 特許庁

To provide a sparkling alcoholic beverage having favorable properties while avoiding problems characteristic of hop and a method for producing the same.例文帳に追加

ホップに特有の問題を回避しつつ好ましい特性を備えた発泡性アルコール飲料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a lemon juice-containing alcoholic beverage excellent in flavor and suppressed in deterioration of lemon flavor.例文帳に追加

本発明は、香味にすぐれ、レモンフレーバーの劣化を抑えたレモン果汁含有アルコール飲料を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a fizzy alcoholic beverage with improved foamability and foam durability, while having satisfactory flavor originating from a raw material and marked fragrance.例文帳に追加

原料由来の香味が良好であり、また、香気が際立つ一方で、泡立ちと泡持ちとが改善された発泡性アルコール飲料を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an alcoholic beverage having flavor different from the conventional one while effectively utilizing Shochu (white distilled liquor) lees.例文帳に追加

焼酎粕の有効利用を図りつつ、旧来とは異なる風味の新規なアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

In the process, if required, the beer-like alcoholic beverage is produced by adding a coloring matter and a foam formation/foam retention enhancing substance.例文帳に追加

さらに、本発明による方法は、必要に応じて、色素と、起泡・泡持ち向上物質を添加してビール様アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

To provide a process for producing a beer-like alcoholic beverage without using malt, barleycorn, wheat nor the like.例文帳に追加

本発明は、麦芽、大麦、小麦類などを使用しないでビール様アルコール飲料を製造する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a fruit juice-containing alcoholic beverage good in raw material fruit-derived flavor with more fruit juice feeling, and also giving refreshing feeling.例文帳に追加

原料果実由来の香味が良好で、より果汁感があり、また、スッキリ感を有する果汁含有アルコール飲料を提供する。 - 特許庁

This livestock forage is characterized by containing inorganic salt component-containing malt alcoholic beverage and subsidiary materials.例文帳に追加

本発明による畜産用飼料は、無機塩成分を含有する麦芽アルコール飲料と、副資材とを含んでなることを特徴とする。 - 特許庁

The high-sweetness sweetener containing non-alcoholic beverage wherein a residual sweet taste of the high-sweetness sweetener is improved by adding pulverized fruit.例文帳に追加

果実粉砕物を添加することにより、高甘味度甘味料の甘味の後引きが改善された高甘味度甘味料含有非アルコール飲料とする。 - 特許庁

The alcoholic beverage has effects for maintaining and promoting health by citric acid or the like contained in the Shochu lees.例文帳に追加

また、焼酎粕に含有しているクエン酸などにより健康の維持増進に効果のあるアルコール飲料となる。 - 特許庁

To improve the taste of a saccharide-free alcoholic beverage containing a high sweetness sweetener and a citrus fruit juice.例文帳に追加

本発明は、高甘味度甘味料と柑橘類果汁とを含む、糖類ゼロタイプのアルコール飲料の呈味改善に関する。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a beer flavored alcoholic beverage that is inexpensive and has strong body taste.例文帳に追加

本発明は、安価でコク味の強いビール風味アルコール飲料の製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a means to reduce bitterness originating from alcohol without greatly changing a designed quality in an alcoholic beverage.例文帳に追加

アルコール飲料において、その設計品質を大きく変えずにアルコールに起因する苦味を低減する手段を提供すること。 - 特許庁

The cosmetic or the quasi-drug, the food, a soft drink or an alcoholic beverage comprises the apolactoferrin as the preservative.例文帳に追加

本発明の化粧品もしくは医薬部外品、食品、清涼飲料水、またはアルコール飲料は、アポラクトフェリンを防腐剤として含有する。 - 特許庁

This method for producing the alcoholic beverage is provided by installing a fermentation process by using Xanthophyllomyces dendrorhous.例文帳に追加

キサントフィロマイセス・デンドロアス(Xanthophyllomyces dendrorhous)による発酵工程を備える、アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing a malt alcoholic beverage substantially imparted with the biological activity of xanthohumol, therefore good for health.例文帳に追加

キサントフモールの生理活性が実質的に付与された健康に良い麦芽アルコール飲料の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a tea-based alcoholic beverage which is easily drinkable and satisfies consumer's preference.例文帳に追加

本発明の課題は、飲みやすく、消費者の嗜好を満足する茶系アルコール飲料を提供することである。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having nutritionally excellent effect which proteins have and excellent in storage stability and drinking properties.例文帳に追加

タンパク質の持つ栄養学的に優れた効果を有し、保存安定性や服用性に優れたアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING ALCOHOL, METHOD FOR PRODUCING ALCOHOLIC BEVERAGE, METHOD FOR PRODUCING ALCOHOL-CONTAINING FOOD AND SPAWN USED THEREFOR例文帳に追加

アルコールの製造方法、アルコール飲料の製造方法、アルコール含有食品の製造方法、および、それらに用いる種菌 - 特許庁

To provide a high-sweetness sweetener containing non-alcoholic beverage wherein taste quality of the high-sweetness sweetener is improved, and to provide a method for manufacturing the same.例文帳に追加

高甘味度甘味料の味質が改善された高甘味度甘味料含有非アルコール飲料とその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a fruit juice-containing alcoholic beverage contained in a vessel, having improved can-stability, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

保存安定性の高められた容器入り果汁含有アルコール飲料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage without requiring the repair of production facilities or change of its raw materials and excellent in the maintenance of anti-oxidation capacity and flavor.例文帳に追加

製造装置の改修や原料の変更が不要であり、抗酸化能及び香味の維持に優れるアルコール飲料の製造方法の提供。 - 特許庁

Further, the obtained separate liquid is subjected to a mixing step, and, using a continuous centrifugal separation device, alcoholic beverage lees are subjected to solid-liquid separation treatment in a short time.例文帳に追加

さらに得られた分離液をミキシング工程を経て、連続遠心分離装置を用いて、短時間で酒類粕を固液分離処理する方法である。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING ALCOHOL, METHOD FOR PRODUCING ALCOHOLIC BEVERAGE, METHOD FOR PRODUCING ALCOHOL-CONTAINING FOOD, AND SPAWN TO BE USED THEREFOR例文帳に追加

アルコール製造方法、アルコール飲料の製造方法、アルコール含有食品の製造方法およびそれらに用いる種菌 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage enhanced in refreshing oral cavity stimulation, and a method for producing the same.例文帳に追加

本発明は、爽快な口腔刺激が強調された発酵アルコール飲料、及び、その製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To enable an alcoholic beverage or the like filled in a large-capacity PET bottle to be poured out by a simple operation and in a safe manner.例文帳に追加

大容量ペットボトル入りアルコール飲料などを簡単操作で安全に注ぎ出すことのできるボトル用サーバーを提供する。 - 特許庁

To provide a storage shed for alcoholic beverage involving less change in temperature as much as practicable, assuring good economy, and capable of being embodied at low cost.例文帳に追加

なるべく温度変化の少ない、経済的で安価な酒類の貯蔵庫を提供することを課題としている。 - 特許庁

An alcoholic beverage (alcohol) is biochemically a source of calories but can not be a nutritionally beneficial 'meal;' thus, it is deemed clinically appropriate to drink alcoholic beverages with sakana which is categorized as a food item in order to compensate for the lack of nutrients in alcoholic beverages. 例文帳に追加

酒(アルコール)は生物的的にエネルギーとはなっても栄養学的に有効な「食事」にはならないため、酒だけでは不足する栄養素を補給するため、食品に分類される肴と一緒に飲むことが医学的にも望ましいとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To develop an alcoholic beverage and a wort beverage, which are aimed at giving rise to the effect of hydration in the body by having Na (sodium) and carbohydrate (sugar) respectively contained in the alcoholic beverage and the wort beverage in a ratio so that the effect of moisture absorption to the body is fully demonstrated.例文帳に追加

アルコール飲料並びに麦汁飲料において、Na(ナトリウム)及び炭水化物(糖分)それぞれを、体内への水分吸収効果を充分に発揮する割合にて、含有させることで、体内への水分補給効果を狙うことを目的としたアルコール飲料並びに麦汁飲料はいまだ開発されていない。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage or beverage which is packed in a container to enjoy floating ices, is obtained by charging water and the alcoholic beverage or beverage in the container having separated spaces, and integrating the container having the separated spaces to obtain the completed product, and is used for freezing the water and then floating and enjoying the ices, when the frozen ices begin to be partially melted.例文帳に追加

本発明は、氷を浮かべて楽しむ密封容器入り飲料に関し、水と、アルコール飲料または飲料を個別の空間を有する容器に充填し、個別の空間を有する容器を、一体化し、完成製品とし、水を凍結させ、凍結した氷が一部溶解し始めた時、氷を浮かべて楽しむ密封容器入り飲料を提供することを課題とする。 - 特許庁

The produced alcoholic beverage and beer-flavored beverage maintains or improves favor (mellowness) peculiar to the alcoholic beverage or beer-flavored beverage, is excellent in the overall taste in terms of flavor (mellowness), body (robustness and richness) and sharpness, and preferably reduces or avoids the deterioration smell during storage.例文帳に追加

製造される酒類およびビール風味飲料は、その酒類またはビール風味飲料に特有の香味(芳醇さ)を維持または改善し、その香味(芳醇さ)とボディ感(コク味、濃厚さ)とキレとの総合テイストに優れた、好ましくはさらに、保存中の劣化臭が低減または回避された、酒類およびビール風味飲料である。 - 特許庁

The distillation residue is formed in powder, tablet, capsule, etc., to provide a health food or the distillation residue is added to various kinds of beverages, e.g. an alcoholic beverage such as Shochu or a fruit-containing beverage, isotonic beverage, etc. to provide the antithrombotic food and beverage.例文帳に追加

例えば粉剤、錠剤、カプセル剤等に成形して健康食品としたり、あるいは各種飲料例えば焼酎などのアルコール飲料や果汁入り飲料、アイソトニック飲料等に添加したりして抗血栓飲食品とすることができる。 - 特許庁

The container 1 for beverage includes alcoholic ingestion amount indicating parts 2a and 2b showing ingestion amount information about the amount of alcoholic ingestion and degree indicating parts 3a and 3b showing a plurality of degree information 3 about the degrees of alcohol.例文帳に追加

飲料用容器1は、アルコール摂取量に関する摂取量情報を示す摂取量指示部2a,2bと、アルコール度数に関する複数の度数情報3を示す度数指示部3a,3bとを備える。 - 特許庁

When the alcoholic beverage is injected to the amount shown by the degree information 3, the amount of alcoholic injection (25 ml or 20 ml) is obtained which is shown by the ingestion amount information displayed coordinately with the degree information 3.例文帳に追加

度数情報3が示す分量までアルコール飲料を注入すると、度数情報3と対応付けて表示されている摂取量情報によって示されるアルコール摂取量(25mlや20ml)が得られる。 - 特許庁

This method for producing an alcoholic beverage using malt and a supplemental raw material for supplying sugar content required for alcoholic fermentation as main raw materials comprises using a decomposed material of rice as a part or whole of the supplemental raw material.例文帳に追加

麦芽とアルコール発酵に必要な糖分を供給するための副原料を主原料とするアルコール飲料の製造方法において、前記副原料の一部又は全部を米分解物とする麦芽アルコール飲料製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage containing flavor components in higher ratio, compared with alcoholic beverages which have been produced by only Saccharomyces cerevisiae.例文帳に追加

一種類のサッカロミセス・セレビシェで製造されていたアルコール飲料に比べて、香気成分を多く含むアルコール飲料の製造法を提供すること。 - 特許庁

The fermented alcoholic beverage with beer-like natural color degree and taste can be produced without using colorants such as caramel by adjusting the liquid color and taste of the fermented alcoholic beverage by using Maillard reaction products between sugars and protein degradation products, and preparations thereof.例文帳に追加

糖とタンパク分解物とのメイラード反応物及びその調製物を用いて発酵アルコール飲料の液色及び風味を調整することにより、カラメルのような着色料を用いることなく、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料を製造することができる。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having functions to suppress the absorption of sugars and suppress the increase of blood sugar level without deteriorating the characteristic good body taste of alcoholic beverages such as beer, wine, Japanese sake, sparkling liquor, fruit wine and liqueur and provide a method for the production of the beverage.例文帳に追加

ビール、ワイン、清酒、発泡酒、果実酒類、リキュール類などのアルコール飲料が本来有するコク味のある良質な味質を損なわずに、且つ糖質の吸収抑制効果、血糖値上昇抑制効果等の機能性を有するアルコール飲料とその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage having a high β-glucan content, keeping the β-glucan in a fermentation raw material as much as possible and achieving high wort filtration performance, and the alcoholic beverage having a high β-glucan content and produced by the production method.例文帳に追加

本発明は、発酵原料中のβグルカンをできるだけ残存させつつ、かつ、高い麦汁濾過性を得ることが可能な、βグルカン高含有アルコール飲料の製造方法、及び、該製造方法により製造されるβグルカン高含有発酵アルコール飲料を提供することとする。 - 特許庁

Specifically in an alcoholic beverage containing the citrus fruit juice and the high sweetness sweetener and in which the total content of monosaccharides except sugar alcohol and disaccharides represents less than 0.5 g per 100 g of the alcoholic beverage, the content of maltitol is a specific quantity.例文帳に追加

具体的には、柑橘類果汁及び高甘味度甘味料を含む、糖アルコールを除く単糖類及び二糖類の総含有量がアルコール飲料100g当たり0.5g未満となる前記アルコール飲料において、マルチトールの含有量を特定量とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a beer-like foaming alcoholic beverage having preferable characteristics of beer in a simpler process without requiring complex equipment, and the beer-like foaming alcoholic beverage produced by the method of production.例文帳に追加

ビールの好ましい特徴を備えたビール様発泡性アルコール飲料を、かつ複雑な設備を要することなく、より簡略な工程で製造する方法、及び該製造方法により製造されたビール様発泡性アルコール飲料の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage (for instance, plum liquor) reduced in ethyl carbamate levels using cyanogenic glycoside-containing fruits (for instance, Japanese apricot, plum, apricot, peach, loquat and cherry) as raw materials, and to provide the new alcoholic beverage produced by such a method.例文帳に追加

本発明の課題は、シアン配糖体を含む果実(梅、杏、桃、ビワ、プラム、チェリー等)を原料とする酒類(梅酒リキュール等)中のカルバミン酸エチルを低減する製造方法、及び、かかる製造方法によって製造してなる新規な酒類を提供することにある。 - 特許庁

例文

Provided are a method for producing an alcoholic beverage having the flavor of a low-sugar beer by adding a saccharified liquid, essentially made of a monosaccharide and a disaccharide as a sugar source to a liquid, prior to fermentation and fermenting the liquid, and an alcoholic beverage having the flavor of beer and produced by the production method.例文帳に追加

単糖類と二糖類とから本質的になる糖化液を糖源として発酵前液に添加して発酵を行うことを特徴とする、ビール風味アルコール飲料の製造方法、並びにその製造方法により製造されたビール風味アルコール飲料。 - 特許庁

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