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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Alcoholic beverageの意味・解説 > Alcoholic beverageに関連した英語例文

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Alcoholic beverageの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 435



例文

By controlling the liquid color and the flavor of a fermented alcoholic beverage with the use of a Maillard reaction product obtained from a sugar and a protein digestion product and a preparation of the same, a fermented alcoholic beverage having a natural chromaticity and a beer like flavor imparted thereto can be produced without using a coloring agent such as caramel.例文帳に追加

糖とタンパク分解物とのメイラード反応物及びその調製物を用いて発酵アルコール飲料の液色及び風味を調整することにより、カラメルのような着色料を用いることなく、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料を製造することができる。 - 特許庁

Whether or not Japanese sake and alcoholic beverage are in a supercooled state can be determined by discoloration of heat-sensitive ink by fitting a label or a seal using heat-sensitive ink having a specified temperature-sensitive range to a container with Japanese sake and alcoholic beverage filled therein.例文帳に追加

特定の感受温度域を持つ示温インクを用いたラベルまたはシール等を清酒及びアルコール飲料の入った容器に取り付けることにより、清酒及びアルコール飲料が過冷却状態にあるかどうかを示温インクの変色で識別することができる。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having an aroma, a taste, etc., by no means inferior to those of an alcoholic beverage, etc., produced with a preparation in a wooden barrel or distillation using a wooden still by directly employing an apparatus used at present, to provide a method for production thereof and to provide a method for encasing.例文帳に追加

現在使用する製造装置をそのまま用いて、木桶仕込みや木製釜蒸留を用いて製造したアルコール飲料等と比較して、香りや味等で遜色のないアルコール飲料とその製造方法、容器詰方法を提供する。 - 特許庁

The method is for production of a sparkling alcoholic beverage, the method constituted of a pH-adjustment step, in which the pH of a yeast-containing fermentate obtained by fermenting the raw material of a sparkling alcoholic beverage with the yeast is adjusted, and a storage step in which the fermentate is aged, to yield an aged liquor.例文帳に追加

発泡性アルコール飲料を製造する方法であって、発泡性アルコール飲料の原料を酵母に発酵させて得られる、酵母を含む発酵液のpHを調節するpH調節工程と、発酵液を熟成させて熟成液を得る貯酒工程と、を備える方法を提供する。 - 特許庁

例文

The beer-like alcoholic beverage is produced by preparing a pre-fermentation liquid from raw materials of a syrup containing carbon sources, a material containing amino acids, hop, a coloring matter, a frothing/froth lasting enhancing substance and water and fermenting the pre-fermentation liquid in the presence of yeast so as to form an effervescent alcoholic beverage.例文帳に追加

炭素源を含有するシロップと、アミノ酸含有材料と、ホップと、色素と、起泡・泡持ち向上物質と、水を原料として発酵前液を製造し、該発酵前液を酵母を使用して発酵させることにより発泡性アルコール飲料を製造する。 - 特許庁


例文

To provide a method for producing a beer-like fermented alcoholic beverage that does not use malt as raw material and enabling healthy fermentation with yeast and production of a beer-like fermented alcoholic beverage having rich taste and flavor, by improving the fermentability of the fermentation liquid and averting the phenomenon of early flocculation of yeast in the fermenting liquid.例文帳に追加

原料に麦芽を使用していないビール風発酵アルコール飲料の製造において、発酵液の発酵性を改善して、発酵液の酵母早凝現象を回避し、酵母による健全な発酵と香味豊かなビール風発酵アルコール飲料の製造を可能とする方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage (for instance, plum liquor) reduced in ethyl carbamate levels using cyanide glycoside-containing fruits (for instance, plum, apricot, peach, loquat and cherry) as the raw materials, and to provide the new alcoholic beverage produced by such a method.例文帳に追加

本発明の課題は、シアン配糖体を含む果実(梅、杏、桃、ビワ、プラム、チェリー等)を原料とする酒類(梅酒リキュール等)中のカルバミン酸エチルを低減する製造方法、及び、かかる製造方法によって製造してなる新規な酒類を提供することにある。 - 特許庁

To provide a production method by which the content of ethyl carbamate in an alcoholic beverage (liqueur of Japanese plum liquor or the like) using fruits (Japanese plum, apricot, peach, loquat, plum, cherry or the like) containing cyanogenic glycoside can be reduced, and to provide the new alcoholic beverage produced by the production method.例文帳に追加

本発明の課題は、シアン配糖体を含む果実(梅、杏、桃、ビワ、プラム、チェリー等)を原料とする酒類(梅酒リキュール等)中のカルバミン酸エチルを低減する製造方法、及び、かかる製造方法によって製造してなる新規な酒類を提供することにある。 - 特許庁

The method of producing a fermented alcoholic beverage is applicable to sparkling liquors and miscellaneous liquors, whose chromaticity and flavor as fermented alcoholic beverages should be reinforced due to restricted fermentation materials, so as to provide the fermented alcoholic beverage imparted with beer like natural chromaticity and taste.例文帳に追加

本発明における発酵アルコール飲料の製造方法は、特に、制限された発酵原料の使用のために、発酵アルコール飲料の色度や風味の補強が必要な発泡酒やその他の雑酒において適用することができ、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料を提供することができる。 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING LOW CARBOHYDRATE AND FOAMING ALCOHOLIC BEVERAGE IN NO USE OF MALT, BARLEY AND WHEAT AND FOAMING ALCOHOL BEVERAGE PRODUCED BY THIS METHOD例文帳に追加

麦芽、大麦及び小麦を使用しない低糖質発泡アルコール飲料の製造方法及びその製造方法により製造した発泡アルコール飲料 - 特許庁

例文

To provide a malt alcoholic beverage that has a sufficiently high concentration of oligosaccharide and new types of taste and flavor and a method of producing the same that can readily and surely give the objective beverage.例文帳に追加

オリゴ糖濃度が十分に高く新たな香味が付与された麦芽アルコール飲料、並びにその麦芽アルコール飲料を容易に且つ確実に得ることが可能な製造方法を提供すること。 - 特許庁

The iron adsorption and/or absorption agent is applicable to the removal of the iron in the production of the beverage such as fruit juice, and of the alcoholic beverage or the like, and also is low-cost.例文帳に追加

本発明の鉄吸着及び/又は吸収剤は、果汁飲料等の飲料や、酒類等の製造に際しての鉄分の除去に適用でき、更に、コスト的にも安価な鉄吸着及び/又は吸収剤である。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having the flavor of a low-sugar beer and having high taste/flavor balance, while suppressing the death ratio of yeast in brewing and to provide a method for producing the beverage.例文帳に追加

醸造中の酵母の死滅率を抑制するとともに、味質・風味のバランスに優れた低糖質ビール風味アルコール飲料とその製造方法の提供。 - 特許庁

The fruit juice-containing alcoholic beverage packed in the container contains fruit juice entirely free from heat treatment, and the beverage is obtained without carrying out heat sterilization treatment, and has pH 3.0-3.5.例文帳に追加

加熱処理を全く行っていない果汁を含有するアルコール飲料であって、加熱殺菌処理が行われてなく、かつpHが3.0〜3.5である容器入り果汁含有アルコール飲料。 - 特許庁

The alcoholic beverage includes at least a fruit juice derived from a citrus fruit and/or a raw material wine containing a fruit juice component of citrus fruit and a glycerol in an amount of 0.13-2 g based on 1,000 mL of the beverage.例文帳に追加

柑橘類由来の果汁及び/または柑橘類果実成分含有原料酒と、飲料1000mL当たり0.13〜2gのグリセリンと、を少なくとも含有するアルコール飲料。 - 特許庁

To prevent a beverage dispenser which can supply soft drink and alcoholic drink with a single flavor panel from accidentally supplying an undesired beverage when an addition button is first pressed by mistake.例文帳に追加

ソフトドリンクとアルコール飲料を1つのフレーバで供給できる飲料ディスペンサにおいて、間違えて、最初に継ぎ足しボタンを押した場合に、不用意に、意図しない飲料が供給されることを防止する。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage and beer-flavored beverage, which are well balanced in terms of favor such as mellowness and savor, body (robustness and richness), and sharpness, and the generation of deterioration smell during storage is suppressed, and to provide a production method of the same.例文帳に追加

芳醇さや風味等の香味、ボディ感(コク味、濃厚さ)、及びキレのバランスに優れ、かつ保存中の劣化臭が改善された酒類およびビール風味飲料、またはそれらの製造方法の提供。 - 特許庁

The fruit juice-containing alcoholic beverage has a pH of 2.7-3.8, wherein fructose accounts for 65 w/w% or greater of the total carbohydrate in this beverage.例文帳に追加

果汁を含有するアルコール飲料であって、pHが2.7〜3.8であり、かつ果糖が果汁含有アルコール飲料中に占める全糖質の65w/w%以上である果汁含有アルコール飲料。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage colored in clear red or purple red color, having excellent heat-resistance and stability and free from influence on the taste and flavor of the beverage.例文帳に追加

鮮やかな赤乃至紫赤色に着色され、耐熱性及び安定性に優れ、更には酒類自体の風味にも影響を与えることのない酒類を提供する。 - 特許庁

To provide a technique for producing a novel sparkling alcoholic beverage which is a beverage using spirulina as a raw material, expresses fresh colors rich in impression provided to a visual sense, includes many nutrients (effective components), does not lower flavor as the beverage.例文帳に追加

原料としてスピルリナを用いる飲料であって、視覚に与える印象に富んだ鮮やかな色彩を呈すると共に、多くの栄養素(有効成分)を含み、飲料としての香味を低下させることの無い新規な発泡性アルコール飲料とすることを可能とした技術を提供する。 - 特許庁

The non-alcoholic beverage has the alcohol feeling containing a sourness imparting substance and a bitterness imparting substance, wherein the concentration of the sourness imparting substance in the beverage is 100-5,000 ppm and the concentration of the bitterness imparting substance in the beverage is 0.1-3.5 ppm.例文帳に追加

酸味付与物質と苦味付与物質とを含んでなるアルコール感が付与された非アルコール飲料であって、飲料中の酸味付与物質濃度が100〜5000ppmであり、飲料中の苦味付与物質濃度が0.1〜3.5ppmである飲料とその製造方法。 - 特許庁

The carbon dioxide-containing canned alcoholic beverage is such that: the total of the respective concentrations of ethyl palmitate and ethyl linoleate is adjusted to 0.1 ppm or less in the beverage, and also the total of the respective concentrations of n-propanol, isobutyl alcohol and isoamyl alcohol is adjusted to 140 ppm or greater in the beverage.例文帳に追加

飲料中に含まれるパルミチン酸エチル及びリノール酸エチルの濃度の総和を0.1ppm以下に調整し、かつ、ノルマルプロパノール、イソブチルアルコール、及びイソアミルアルコールの濃度の総和を140ppm以上に調整する。 - 特許庁

This method for producing an alcoholic beverage comprises conducting alcoholic fermentation using bacteria having alcohol fermentative ability; wherein as for the above bacteria having alcohol fermentative ability, basidiomycete having amylase activity and alcohol dehydrogenase activity is used.例文帳に追加

アルコール発酵能を有する菌によってアルコール発酵を行うアルコール飲料の製法において、上記アルコール発酵能を有する菌として、アミラーゼ活性およびアルコール脱水素酵素活性を有する担子菌を用いるようにした。 - 特許庁

This is a citronellol-containing ethanol non-alcoholic beverage with the alcoholic feeling imparted therein, containing less than 1.0 v/v% of ethanol, wherein the citronellol concentration is 0.2 to 10 ppm.例文帳に追加

シトロネロールを含んでなる、アルコール感が付与されたエタノール濃度が1.0v/v%未満である非アルコール飲料であって、飲料中のシトロネロール濃度が0.2ppm以上10ppm未満である飲料とその製造方法が提供される。 - 特許庁

To provide four kind of alcoholic beverages not only excellent in taste as an alcoholic beverage but also effective for amelioration and suppression of menopausal disorders, breast cancer, prostatic cancer and osteoporosis originated from isoflavene contained in soymilk, and containing cosmetic vitamins, and is understood as a health drink.例文帳に追加

醍醐味のアルコール飲料として美味なだけでなく、豆乳に含まれるイソフラビンの更年期障害、乳ガンや前立腺ガン、骨粗ショウ症の緩和、抑制の効果があり、美容ビタミンをも含み、健康飲料とも見られるアルコール飲料4種を提供する。 - 特許庁

The new alcoholic beverage reduced in ethyl carbamate levels is produced by a simple operation using, as raw materials, cyanide glycoside-containing fruits subjected to heating treatment (e.g. heating in hot water, steaming, hot-air drying and microwave oven treatment), in accordance with conventional methods (by leaching necessary ingredients, by soaking in an alcoholic solution optionally containing sugar).例文帳に追加

シアン配糖体を含む果実を加熱処理し(湯煎、蒸きょう、熱風乾燥、電子レンジ処理等)、これを原料として、常法にしたがい(糖分を含んでも良いアルコール液に浸漬して必要成分を浸出させ)、カルバミン酸エチルを低減した酒類を簡便な操作で製造する。 - 特許庁

The method producing malt alcoholic beverage includes the followings: a malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; a preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and a fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the malt alcoholic beverage including oligosaccharides.例文帳に追加

β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含む麦芽アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

This malt alcoholic beverage contains malt-derived maltotetraose, a content of maltotetraose is 1-5 wt.% with the whole amount of the malt alcoholic beverage as a base, and the content of maltotetraose is 50 wt.% or above with the total amount of glucose, maltose, fructose, maltotriose, and maltotetraose as a base.例文帳に追加

麦芽由来のマルトテトラオースを含み、前記マルトテトラオースの含有比率が、麦芽アルコール飲料全量を基準として1〜5重量%であり、前記マルトテトラオースの含有比率が、グルコース、マルトース、フルクトース、マルトトリオース及びマルトテトラオースの合計量を基準として50重量%以上である、麦芽アルコール飲料。 - 特許庁

A method for refining an alcoholic beverage is provided, comprising using a single bed-type column obtained by regenerating a strongly basic anion exchange resin packed therein with sodium chloride followed by sodium bisulfite and a sulfite-trapping column obtained by regenerating a strongly basic anion exchange resin packed therein with sodium chloride alone, and passing the alcoholic beverage through the single bed-type column followed by the sulfite-trapping column.例文帳に追加

内部に充填した強塩基性陰イオン交換樹脂を食塩で再生した後、更に亜硫酸水素ナトリウムで再生してなる単床式カラムと、内部に充填した強塩基性陰イオン交換樹脂を食塩のみで再生してなる亜硫酸トラップカラムとを使用し、精製処理を行おうとする酒類を、前記単床式カラム、前記亜硫酸トラップカラムの順に通液する。 - 特許庁

In this method for producing a malt alcoholic beverage such as beer, a sparkling liquor containing malt in a raw material, etc., the concentration of oxygen in an atmosphere in at least one process of a production process is reduced or a stirring rate at which a raw material is mixed with water for preparation of ingredients for the brewing process is controlled to suppress oxidation in the process for producing the malt alcoholic beverage.例文帳に追加

ビール、麦芽を原料に含む発泡酒等の麦芽アルコール飲料の製造方法において、当該製造工程の少なくとも一部工程における雰囲気中の酸素濃度を低減させること、又は原料を仕込用水に混合させる攪拌速度を制御することにより、麦芽アルコール飲料の製造工程における酸化を抑制する。 - 特許庁

The fizzy alcoholic beverage containing carbon dioxide gas, obtained by subjecting the alcoholic beverage to carbonation, has 3-10 v/v% alcohol concentration, and 1.5-3.5 gas volume, and contains starch octenylsuccinate and quillaia saponin.例文帳に追加

アルコール飲料にカーボネーションを施すことにより炭酸ガスを含有させた発泡性アルコール飲料であって、アルコール濃度が3〜10v/v%、ガスボリュームが1.5〜3.5であり、かつオクテニルコハク酸デンプンとキラヤサポニンとを含有することを特徴とする、泡立ちと泡持ちとが改善された発泡性アルコール飲料。 - 特許庁

In the method for producing a fermented beverage by subjecting an aqueous mixed liquid composed of water and a raw material containing a glucide component and optionally hop to alcoholic fermentation, a fermented beverage exhibiting excellent flavor is produced by adding a decomposition product of corn protein as a nitrogen source to the raw material before or during the alcoholic fermentation.例文帳に追加

糖質成分と所望によりホップを含む原料および水からなる水性混合液をアルコール発酵させて発酵飲料を製造する方法において、アルコール発酵前またはアルコール発酵中の原料に窒素源としてとうもろこしタンパク分解物を含めることにより香味の優れた発酵飲料を製造する方法。 - 特許庁

Thereby, on drinking the alcoholic beverage, the alcohol metabolism by the vitamin B group does not decline since the vitamin B group reduced by the alcohol is supplied from the alcoholic beverage itself, a refreshing drunk feeling is obtained, and further the unpleasant feeling due to sobering, occurring at approximately 2 hrs after drinking is markedly reduced by hardly getting the hangover.例文帳に追加

これによって、このアルコール飲料を飲酒しても、アルコールによって減少されるビタミンB群がアルコール飲料自体から補われるので、ビタミンB群によるアルコール代謝が衰えることがなく、爽快な酔い心地が得られ、更には、飲酒後2時間程度から起こる酔い覚めの不快感も顕著に少なく、二日酔いになり難いことになる。 - 特許庁

In this reducing power measuring method, that is, an improved MEBAK method, measuring the reduction power of an alcoholic malt beverage product or the like based on the reducing power of amino-carbonyl reaction products, 0.005 M 2,6-dichlorophenolindophenol sodium solution (a DPI liquid) is added to 4 ml of an alcoholic malt beverage or its production intermediate sample at the rate of 40-80 μl.例文帳に追加

本発明は、麦芽アルコール飲料製品等の還元力をアミノ−カルボニル反応生成物の還元力に基づき測定する方法、すなわちMEBAK法の改良であって、麦芽アルコール飲料又はその製造中間試料4mlに対し0.005M2,6−ジクロロフェノールインドフェノールナトリウム溶液(DPI液)を40〜80μlの割合で添加する。 - 特許庁

This maca extract-containing beverage or food containing acetic acid or edible vinegar together with the maca extract, especially the maca-extract containing ≥8% weight ratio of the acetic acid to the maca extract (based on solid material) is provided by reducing the peculiar flavor of the maca extract and taking concretely the forms of an alcoholic beverage, a non-alcoholic beverage and a carbonate beverage.例文帳に追加

マカ抽出物と共に酢酸或いは食酢などの酢酸を含む食品を含有したマカ抽出物含有飲食物であり、特に酢酸をマカ抽出物(固形物換算)の重量比8%以上で含有するマカ抽出物特有の香味が軽減されたマカ抽出物含有飲食物であり、具体的にはアルコール飲料又はノンアルコール飲料、炭酸飲料の形態をとるマカ抽出物含有飲食物を提供する。 - 特許庁

The invention provides an alcoholic beverage having fruity taste, thick body and suppressed starchy smell of dextrin by using ≥1%W/V dextrin and compounding ≥6%W/V sugar, and a method for producing the beverage.例文帳に追加

デキストリンを1%W/V以上含有し、かつ6%W/V以上の糖分を配合することによりデキストリン由来の糊臭を押さえ、果実らしい味わいやとろりとした質感を有するアルコール飲料及びその製造方法を提供するものである。 - 特許庁

To provide a new vegetable-blended carbonated beverage and a new vegetable-blended alcoholic carbonated beverage each produced by homogenizing/dispersing insoluble solid in vegetable components (juice) to prevent precipitation thereof, and adding carbonic acid to the juice to improve the flavor, refreshing feeling, color, sensation in the mouth, and the like.例文帳に追加

野菜成分(搾汁)の不溶性固形分を均質化・分散化処理して沈澱を抑制するとともに、炭酸を加えることにより、野菜特有の風味、清涼感、色合い、口当たり等を改善して、新たな野菜処方炭酸飲料及びアルコール炭酸飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a sealing member having reduced elusion thereof in a content and having excellent flavor property even when being applied to an alcoholic beverage while achieving the safety, sanitation, sealability, lining property, or the like which are requested for the sealing member applied to a cap for beverage.例文帳に追加

飲料用キャップに適用される密封材に要求される、安全性、衛生性、密封性、ライニング性等を具備しつつ、アルコール飲料に適用された場合にも、内容物への溶出が低減され、フレーバー性にも優れた密封材を提供することである。 - 特許庁

To provide a beverage or low alcoholic beverage promoting quiet sleep for those who cannot smoothly sleep due to unstable mind in order to avoid beforehand depression which comes to a tragic condition of a suicide in some situations.例文帳に追加

うつ病という、場合によっては、自殺という悲劇的な状況に至るのを未然に回避する為に精神が安定せず、スムースに眠りにつけない人にとって、安らかな眠りに入ることを促進する飲料、低アルコール飲料を提供する。 - 特許庁

An alcoholic component which becomes a base is packed in a state pressurized by carbon dioxide as a propellant to be a beverage component for cocktail in the outer chamber 1a of two chambers of a two liquids-mixing type aerosol container 1 and a subsidiary beverage component is packed by same method as the above component in another inner bag 28 of the two chambers.例文帳に追加

2液混合型エアゾール容器1の2室の一方の外周室1aにベースとなるアルコール飲料成分が、また2室の他方の内袋28に副材飲料成分がそれぞれカクテル用飲料成分として噴射剤としての炭酸ガスにより加圧状態で充填されている。 - 特許庁

The sour was a beverage which was drunk mixed with high alcoholic beverages, especially shochu, rather than being drunk individually, and shochu with sour was called chuhai named after sho-'chu' (shochu) and high sour. 例文帳に追加

サワーは、それ単独で飲むよりも、高濃度のアルコール飲料、とくに焼酎に加えて飲むもので、焼酎をサワーで割ったものを、焼「酎」とハイサワーに由来してチューハイと呼んだ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Further, sometimes wine is warmed, too, but it is less frequently done compared to Japanese sake and Chinese alcoholic beverage, and as for wine, it is rather treated as a cocktail. 例文帳に追加

なお、ワインを燗することもあるものの、日本酒や中国酒に比べると頻度が低く、ワインの場合、どちらかと言えばカクテルとしての扱いとなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Warming sake is a rare action in the world, however, to warm brewage is not rare compared with the case of distilled alcoholic beverage such as shochu. 例文帳に追加

燗という行為は、世界的に珍しい行為ではあるものの、醸造酒に燗をするのは、焼酎のような蒸留酒に燗をすることに比べると、珍しい行為ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Japanese sake, Chinese alcoholic beverage or shochu is warmed with nothing added, however, on the other hand, as warm gluhwein contains spices etc., it is classified into cocktail. 例文帳に追加

しかし、日本酒、中国酒、焼酎の場合は、基本的に何も加えずに燗を行うのだが、対してグリューワインの場合はスパイスなどを加えるため、カクテルとしての扱いとなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing a beer-flavored alcoholic beverage includes adding a saponin-containing saccharide as a sugar source to a liquid before fermentation and carrying out fermentation.例文帳に追加

サポニンを含有する糖類を糖源として発酵前液に添加して発酵を行うことを特徴とする、ビール風味アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

A nitrogen source such as hardly assimilable proline contained in a raw material of an alcoholic beverage such as wort, etc., is efficiently used by using stabilized mutant proline transporter Put4.例文帳に追加

安定化された変異型プロリントランスポーターPut4を用いることにより、麦汁などアルコール飲料の原材料中に含まれる難資化性プロリン等の窒素源の効率的利用が可能となる。 - 特許庁

The method for producing the malt alcoholic beverage involves adding isoxanthohumol to wort or a wort treated liquor in a step after the wort boiling step.例文帳に追加

本発明は、麦芽アルコール飲料を製造するに際し、麦汁煮沸工程よりも後の工程において麦汁又はその処理液にイソキサントフモールを添加することを特徴とする。 - 特許庁

Either alcoholic or nonalcoholic beverage 170 taken out from a barrel such as lager or cider in glass 172 contains a water content and a dissolved gas content.例文帳に追加

ガラス172に入ったアルコール性または非アルコール性でもよいラガーないしシードルといった樽抜き飲料170は、水内容物および溶存ガス内容物を含む。 - 特許庁

The method for producing the alcoholic beverage having beer-like taste and flavor is characterized in that temperature rise of a fermentation liquid is started to perform fermentation within 36 hours from exhaustion of assimilable nitrogen sources in the fermentation liquid.例文帳に追加

発酵液中の資化性窒素源が枯渇してから36時間が経過するまでの間に発酵液の温度上昇を開始させて発酵を行うことを特徴とする、ビール風味アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

例文

To provide an alcoholic milk beverage containing carbonic acid gas, prevented from precipitation of milk protein without causing precipitation of water-soluble hemicellulose of a stabilizer.例文帳に追加

安定化剤の水溶性ヘミセルロースの沈殿を生じることなく乳タンパク質の沈殿を防止した炭酸ガス含有のアルコール乳飲料を提供する。 - 特許庁

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