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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Alcoholic beverageの意味・解説 > Alcoholic beverageに関連した英語例文

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Alcoholic beverageの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 435



例文

The Maillard reaction product can be added at any time of from the start of the fermentation to the step after the fermentation in the production process of the sparkling alcoholic beverage.例文帳に追加

また、メイラード反応生成物は、発泡アルコール飲料の製造工程の仕込から発酵後の過程に至るまでのいずれの時点でも添加することもできる。 - 特許庁

Thereby, the non-sweet alcoholic beverage intactly containing the healthy ingredients and tasting ingredients essentially contained in the tomato itself and having strong Umami of the tomato without a feeling of dullness and turbidity is provided.例文帳に追加

これによって、鈍重感がなく、しかもトマト本来に含有されている健康成分、呈味成分をそのまま含み、甘くなくて、トマトの旨みが強くて、濁りのないアルコール飲料となる。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage rich in terpene compounds and having excellent citrus aroma by using Koji (malted product) of a potato powder obtained by making the Koji from the potato powder containing terpene glycoside.例文帳に追加

テルペン配糖体を含有する芋粉体を製麹して得られた芋粉麹を用いることにより、テルペン類化合物を豊富に含み柑橘系の香気に優れた酒類と、この酒類を効率的に製造する方法を提供する。 - 特許庁

In the production method of the fermented alcoholic beverage, the fermentation delay is suppressed by adjusting the content ratio between glucose and maltose in a liquid before fermentation.例文帳に追加

本発明によれば、発酵前液中のグルコースおよびマルトースの含有比率を調整することにより発酵遅延を抑制することを特徴とする、発酵アルコール飲料の製造方法が提供される。 - 特許庁

例文

By this method, the reducing power, based on the amino-carbonyl reaction products, of the alcoholic malt beverage can be accurately measured regardless of the usage rate of malt in raw materials.例文帳に追加

この方法によれば、原料中の麦芽使用率にかかわらず麦芽アルコール飲料において、アミノ−カルボニル反応生成物に基づく還元力を正確に測定することが可能となる。 - 特許庁


例文

A lemon juice-containing alcoholic beverage having 3.5-30 mg/100 ml content of amino nitrogen derived from the juice and 30-300 mg/100 ml content of ash derived from the juice is provided.例文帳に追加

本発明は果汁由来のアミノ態窒素含量が3.5〜30mg/100mlであり、果汁由来の灰分含量が30〜300mg/100mlであることを特徴とするレモン果汁含有アルコール飲料を提供する。 - 特許庁

To produce an alcoholic beverage by selectively removing only components( unpleasant carbonyl components ) contributing to unpleasant smell to effect feeling fruity flavor not having been elicited by being masked with the components.例文帳に追加

不快な香りの原因となる成分(不快カルボニル成分)のみを選択的に取り除き、それらの成分にマスキングされていて顕在化していなかったフルーティーな香気が感じられるような酒類を製造する。 - 特許庁

To provide a method for efficiently producing alcohol that contains ethanol using basidiomycetes, a method for producing an alcoholic beverage and an alcohol-containing food, and an alcohol producing material for use in the methods.例文帳に追加

担子菌を用いた、エタノールを含む効率的なアルコールの生産方法、およびアルコール飲料、アルコール含有食品の生産方法、またはそれらに用いるアルコール生産用材料を提供する。 - 特許庁

The invention provides Saccharomyces cerevisiae HGP-C-2 (FERM P-20913) having remarkably high glycerol productivity and a method for producing an alcoholic beverage by using the yeast.例文帳に追加

グリセロール生産量が顕著に高いサッカロミセス・セレビシエHGP-C-2(FERM P-20913)並びに当該酵母を用いることを特徴とするアルコール飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for simply determining whether or not Japanese sake and alcoholic beverage in a container are in a temperature range for sherbet when producing sherbet-like Japanese sake in general households or restaurants.例文帳に追加

一般家庭や料飲店等でシャーベット状清酒を作製する際に、容器に入った清酒及びアルコール飲料がシャーベット化しうる温度範囲にあるかどうかを簡便に識別できるための方法を提供する。 - 特許庁

例文

A timer is started by the drinking start, the drinking period Xt is measured, the kind and ingestion amount of ingested alcoholic beverage are input, and the alcohol ingestion amount Ta is calculated.例文帳に追加

飲酒開始でタイマをスタートさせ飲酒時間Xtを計測し、摂取したアルコール飲料の種類及び摂取量を入力し、アルコール摂取量Taを算出する。 - 特許庁

Since limited fermentation raw materials are particularly used in the production method of the fermented alcoholic beverage in the present invention, the production method is applicable to sparkling liquors and other miscellaneous liquors in which reinforcement of color degree and taste are needed.例文帳に追加

本発明の発酵アルコール飲料の製造方法は、特に、制限された発酵原料の使用のために、発酵アルコール飲料の色度や風味の補強が必要な発泡酒やその他の雑酒において適用することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a sparkling alcoholic beverage which has low hydrogen sulfide concentration and superior flavor, without using gene recombination, while avoiding adverse effects in the main fermentation step.例文帳に追加

主発酵工程への悪影響を回避しつつ、また、遺伝子組み換え技術を用いずに、硫化水素濃度が低く、香味に優れた発泡性アルコール飲料を製造するための方法を提供すること。 - 特許庁

To decrease the nitrogen and phosphorus of a high concentration discharged from a water treatment facility to a public water basin and to provide a method of effectively utilizing industrial wastes and alcoholic beverage residues.例文帳に追加

排水処理施設から公共水域へ排出される高濃度の窒素やリンなどを減少すること、並びに産業廃棄物として酒類残さを有効活用する方法を提供する。 - 特許庁

To establish confidence to products by unsealing and specification to enhance recognition of the products to consumers and control change of color as an anti-counterfeit means chiefly in respect of bottles of a distilled alcoholic beverage or chemicals.例文帳に追加

消費者に製品の認識を高めさせ主として蒸留酒や薬品のボトルにおける偽造防止手段として色の変化を制御することができる開封明示により製品に対する信頼を確立させる。 - 特許庁

The yeast is applied to a conventional method for brewing to afford the alcoholic beverage having the increased content of the γ-aminobutyric acid and scarcely changing the amino acid composition.例文帳に追加

本発明によれば、この酵母を従来の醸造方法に適用して、アミノ酸組成はほとんど変化なく、γ−アミノ酪酸含量が増加したアルコール飲料を提供することができる。 - 特許庁

The packaged alcoholic beverage comprises (A) 1-36 % of ethanol by mass and (B) 0.03-0.5 % of green tea extract by mass as non-polymer catechins.例文帳に追加

次の成分(A)及び(B);(A)エタノール 1〜36質量%、(B)緑茶抽出物 非重合体カテキン類として0.03〜0.5質量%を含有することを特徴とする容器詰アルコール飲料。 - 特許庁

The method for producing a beer-flavored alcoholic beverage includes adding a liquid sugar having a color in a range of (a) of 45-60 and b of 40-60 as a sugar source to a liquid before fermentation and carrying out fermentation.例文帳に追加

色彩がa:45〜60およびb:40〜60の範囲内である液糖を糖源として発酵前液に添加して発酵を行うことを特徴とする、ビール風味アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

To obtain an alcohol-containing food having flavor and alcohol concentration close to an alcoholic beverage and controlled so that the contents do not spill out and flow out from a container.例文帳に追加

アルコール飲料に近似した風味とアルコール濃度を有し、かつ、容器から中身がこぼれたり流れ出したりしがたいように調整されたアルコール含有食品を得る。 - 特許庁

An alcoholic beverage 20 is passed through an HSO_3 type strongly basic anion exchange resin layer 14, and then through a mixed bed layer 18 of an H type strongly acidic cation exchange resin and a free base type weakly basic anion exchange resin.例文帳に追加

酒類20を、HSO_3形強塩基性アニオン交換樹脂層14に通液した後、H形強酸性カチオン交換樹脂および遊離塩基形弱塩基性アニオン交換樹脂の混床層18に通液する。 - 特許庁

To perform the selection/breeding of yeast having high glycerol productivity and keeping fermentative ability and provide a method for producing an alcoholic beverage having improved quality by using the yeast.例文帳に追加

グリセロールを高生産し、発酵能が維持された酵母の選抜・育種を行うこと、および当該酵母を使用して品質の改善されたアルコール飲料を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

An alcoholic beverage aging vessel is an article formed by kneading a feeble radioactive mineral and a far infrared rays absorbable mixed power into a clay for a pot and baking the kneaded material in a kiln to apply an aging effect developed by the minus ion and far infrared rays.例文帳に追加

微弱性放射性鉱物及び遠赤外線好物の混合粉末を、陶器用粘土に練り込みこれを窯で焼いて容器を形成した物で、このマイナスイオンと遠赤外線による、熟成効果を応用。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage and a distilled liquor, having rich flavor of roasted raw materials by using buckwheat, nuts, potatoes, oilseeds or the like, either hardly containing or not too much fermentable saccharides as much as the raw materials.例文帳に追加

発酵性糖類を殆ど、あるいはあまり含まない蕎麦、ナッツ類、いも類及び油糧種子などを原料として使用し、該原料の焙煎香に富むアルコール飲料及び蒸留酒を得る。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage having an increased content of γ-aminobutyric acid and scarcely changing the amino acid composition by creating a yeast having a lowered uptake ability of the γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸取り込み能が低下した酵母を作出し、アミノ酸組成はほとんど変化なく、γ−アミノ酪酸含量が増加したアルコール飲料を提供することにある。 - 特許庁

The method for manufacturing the beer flavored alcoholic beverage includes a saccharization process and a fermentation process and is characterized by adding dextrin into a solution after completing the saccharization process.例文帳に追加

糖化工程と発酵工程を含むビール風味アルコール飲料の製造方法であって、糖化工程終了後の液にデキストリンを添加することを特徴とするビール風味アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide carbonated acidic beverage inhibited in proliferation of genus sporolactobacillus germs without performing any presterilization, and a method for producing the carbonated acidic alcoholic liquor.例文帳に追加

前殺菌処理を施すことなくスポロラクトバチルス属細菌の増殖を抑制することができる炭酸含有酸性飲料および炭酸含有酸性酒精飲料の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an effervescent alcoholic beverage, without adding a foreign additive, inhibiting fermentation by no heat treatment, containing a suitable amount of carbon dioxide gas and performing the fermentation by using a fruit juice or fruit.例文帳に追加

異物添加物を加味することなく、加熱処理せずに醗酵を抑え、適度な量の炭酸ガスを含有し、果汁又は果実を用いて醗酵を行う発泡性の酒類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To promote lowering of turbidity and/or suppress formation of trub (coagulated protein) in beer producing process without lowering taste and flavor of a fermented alcoholic beverage having a malt use ratio of <50%.例文帳に追加

麦芽の使用比率が50%未満の発酵アルコール飲料の香味を低下させることなく、麦酒製造における、清澄化における濁度の低下及び又はトリューブの形成を改善すること。 - 特許庁

The sparkling alcoholic beverage is produced by using malt, hop, water as the raw material and the non-extractable spirulina is added till steps of crushing of the malt, gelatinizing the crushed malt, and the generation processing the saccharified liquid by the gelatinized malt.例文帳に追加

麦芽、ホップ、水を主原料とし、少なくとも麦芽の粉砕、粉砕した麦芽の糊化、糊化した麦芽による糖化液の生成処理段階までに、非抽出物のスピルリナを加える。 - 特許庁

To provide a carbon dioxide-containing canned alcoholic beverage with refreshingness and no harshness, using a single-type-distilled Japanese white liquor, while maintaining unique and rich flavor derived from the single-type-distilled Japanese white liquor.例文帳に追加

単式蒸留焼酎由来の独特で豊かな風味を維持しつつ、爽快かつエグミのない、単式蒸留焼酎を用いた容器詰め炭酸ガス含有アルコール飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a tomato juice-containing alcoholic beverage improved in flavor quality and suppressed in lees occurrence and color tone change, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

香味品質が改善され、オリの発生及び色調の変化の抑えられたトマト果汁含有アルコール飲料及びその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The flavor improver enables especially unpleasant smell reduction of alcoholic beverage, favorable flavor enhancement, maturing feeling impartation, taste enhancement, acid taste reduction, and adjustment of solution pH.例文帳に追加

特に、アルコール飲料の不快臭低減、好ましい香りの増強、熟成感の付与、呈味の増強、酸味の低減、溶液pHの調整などが可能となる。 - 特許庁

This health food for preventing Alzheimer type dementia of mainly with elderly persons, not as the medicine is constituted by fermenting the daily taken bean curd, teas (green tea, oolong tea, etc.), fermented foods (yoghurt, lactic acid beverage, black tea, cheese, alcoholic beverages, soybean paste, soy sauce, fermented soybean and pickles) with guarana powder and its extract liquid.例文帳に追加

老人のアルツハイマー型痴呆症予防に対して、薬ではなく、豆腐、お茶(緑茶、ウーロン茶等)と発酵食品等、又、ガラナパウダー、及びその抽出液を発酵混入し摂取する。 - 特許庁

To provide an advertisement method capable of strongly appealing the content intended to improve social issues or contribute thereto in a container such as a bottle containing an alcoholic beverage.例文帳に追加

酒類の入ったびんなどの容器において、社会的な問題の改善又は貢献を目的とする内容を強くアピール可能な広告方法を提供する。 - 特許庁

The one container is partitioned vertically or horizontally inside, and, of the partitioned portions, the one intended for a liquid can be compared to a drink water, and the other intended for a solid to confectionery, while they can otherwise be compared to an alcoholic beverage and nibbles, or a beer and nibbles.例文帳に追加

一個の容器を縦又は横に内部で仕切ったものであり、仕切られた内の液体部分を飲料水、固形体をスナック菓子類と例えることができる他、酒類とツマミ、ビールとツマミに例えることもできる。 - 特許庁

The alcoholic beverage has the merits of the formation of a product having a sweetness within the desirable sweetness range and the prevention of bubbling phenomenon in the bottling process of the product.例文帳に追加

また、このアルコール飲料は、望ましい甘味の程度を逸脱しない製品を得ることができ、しかも製品の充填工程において「泡吹き」を生じることがないという利点もある。 - 特許庁

The alcoholic beverage is continuously treated to be reduced and stored in a storage tank and accelerate aging of the same by using a reduction treatment apparatus for creating a gas-liquid colloidal solution of hydrogen before the aging step by combining a reduction treatment technique and the aging technique.例文帳に追加

還元処理技術と酒の熟成技術を組み合わせ、熟成段階前に水素の気液コロイド溶液を創出する還元処理装置を用い、酒類を連続的に還元処理して貯蔵タンクに貯留し、熟成を速める。 - 特許庁

To provide an alcoholic beverage, feeling fine while getting drunk, showing a short time for sobering up, having less unpleasant feeling after becoming sober and hardly getting hangover.例文帳に追加

酔っている時には気分がよく、酔い覚めの時間が短時間であって、酔い覚め後の不快感が少なく、二日酔いになりにくいアルコール飲料を提供する。 - 特許庁

The method for producing the alcoholic beverage involves a fermenting process comprising a first fermenting step carried out by adding the basidiomycete to a material to be fermented, and a second step carried out by adding the yeast after starting the first fermenting step.例文帳に追加

発酵工程が、まず被発酵物に担子菌を添加してなされる第一発酵工程と、該第一発酵工程の開始後に酵母を添加してなされる第二発酵工程と、からなることを特徴とするアルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

To provide a low-caloric and beer-flavored alcoholic beverage good in balance between flavor including crispness (gustatoriness) and full-bodied feeling despite being low-caloric and low in carbohydrate levels, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

低カロリー、低糖質でありながら、風味やキレ(味質)等の香味及びボディ感のバランスに優れた低カロリービール風味アルコール飲料、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a cork stopper used for a container for alcoholic beverage or the like, which prevents an occurrence of dust at the time of its capping.例文帳に追加

アルコール飲料等の容器に用いられるコルク栓に関し、具体的にはコルク栓の打栓時に発生するダストを防止するコルク栓を提供することを目的としている。 - 特許庁

This fruit juice-containing alcoholic beverage contained in the vessel contains a fruit juice on which heat treatment is not conducted at all, and which is not subjected to heat-sterilization treatment, and has a pH of 3.0-3.5.例文帳に追加

加熱処理を全く行っていない果汁を含有するアルコール飲料であって、加熱殺菌処理が行われてなく、かつpHが3.0〜3.5である容器入り果汁含有アルコール飲料。 - 特許庁

To obtain a sparkling alcoholic beverage using a fruit juice as a part of a primary material, actualizing improvement in flavor and excellent fermentation property and having a quiet smell of a fruit juice.例文帳に追加

本発明は、果汁を原料の一部として使用した発泡アルコール飲料を提供することにあり、香味を改善するとともに優れた発酵性をも実現し、果実臭の目立たない発泡アルコール飲料を提供することを目的とする。 - 特許庁

To make it difficult for a user to transfer authentication card to other persons in a user authentication system for operating the authentication of a user, such as the identification of a minor in an alcoholic beverage vending machine.例文帳に追加

アルコール飲料自動販売機における未成年者識別のような、ユーザの認証を行うユーザ認証システムにおいて、ユーザ認証カードを他人に譲渡しにくくする。 - 特許庁

To provide a method for measuring reducing power of an alcoholic malt beverage, by which the reducing power can be measured with high accuracy at any stage of the production process regardless of the used amount of auxiliary feedstock such as corn starch.例文帳に追加

コーンスターチ等の副原料使用量の多少に拘わらず、また、製造工程のいずれの段階でも精度の高い測定を行える麦芽アルコール飲料の還元力測定方法を提供する。 - 特許庁

To provide a container for sparkling drink, capable of generating a suitable quantity of fine bubbles in sparkling drink such as beer or sparkling alcoholic beverage by simple operation to cover the top face of the drink, whereby the drink can be served in the best condition.例文帳に追加

簡単な操作によりビールや発泡酒等の発泡飲料にきめ細かな泡を適量発生させて飲料上面を覆い、発泡飲料を最良の状態で飲用に供することのできる発泡飲料用容器を提供する。 - 特許庁

To provide a highly amusing drinking container for an alcoholic beverage or the like which can exhibit a profile of a container body in a specific hue without degrading transparency of a transparent resin material.例文帳に追加

透明樹脂材料の有する透明感を損ねることなく容器体10の輪郭を特定の色相で浮かび上がらせることのできる興趣性の高いアルコール飲料等の飲用容器を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an effervescent alcoholic beverage, without having to use malt and hop as a part of raw materials, and capable of effectively preventing the generation of freeze-clouding, while using sprouted beans as a fermentation-promoting substance.例文帳に追加

原料の一部として麦芽及びホップを使用せず、発酵促進物質として発芽豆類を使用しながら、凍結混濁の発生を効果的に防止できる発泡性アルコール飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To enable a malt alcoholic beverage to reduce unfavorable flavor such as a sulfurized smell and acid taste, and also impart thickness and mildness to its flavor.例文帳に追加

硫化臭や酸味といった好ましくない香味を低減するとともに、香味に厚みやまろやかさを付与することのできる麦芽アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

例文

The method for producing fermented alcoholic beverages comprises mixing raw materials to prepare an unfermented solution, heating and boiling the unfermented solution, performing enzyme deactivation and chromaticity adjustment and fermenting by using beer yeast, wherein the fermented alcoholic beverage improved in taste and flavor is produced by using potassium ion and/or inositol total amount in the unfermented solution as a fermentation control index.例文帳に追加

原料を混合して発酵前溶液を調製し、該発酵前溶液を加熱・煮沸し、酵素の失活と色度の調整を行った後、ビール酵母を用いて発酵する発酵アルコール飲料の製造方法において、発酵前溶液中のカリウムイオン及び/又はイノシトール総量を発酵管理指標として調整することにより、味覚・風味の増進した発酵アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

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