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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Alcoholic beverageの意味・解説 > Alcoholic beverageに関連した英語例文

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Alcoholic beverageの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 435



例文

The alcoholic beverage and the wort beverage, which contain Na (sodium) with a concentration of 20-70 mEq/L and carbohydrate (sugar) with a concentration of 10-60 g/L, are provided.例文帳に追加

濃度20mEq/L〜70mEq/LのNa(ナトリウム)及び濃度10g/L〜60g/Lの炭水化物(糖分)とを含有するアルコール飲料並びに麦汁飲料を提供する。 - 特許庁

The carbonated tomato alcoholic beverage is obtained by sealing gaseous carbon dioxide in a beverage liquid prepared by mixing a transparent tomato fruit juice free of insoluble ingredients.例文帳に追加

不溶性成分を除去した透明トマト果汁を調合した飲料液に炭酸ガスを封入してなる炭酸入りトマトアルコール飲料。 - 特許庁

The beverage or the low alcoholic beverage contains spices and has action promoting quiet sleep.例文帳に追加

香料を含有しており、安眠を促す作用を有することを特徴とする、飲料または低アルコール飲料。 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage of a new taste with a rich flavor by extending further the taste in producing Sake (fermented beverage obtained from rice).例文帳に追加

清酒の製造において、更なる味覚の拡張を行い、香味豊かな新味覚の発酵アルコール飲料を提供すること。 - 特許庁

例文

The beverage can contain an additive such as a coloring matter and an emulsifier regularly used in an alcoholic beverage, and can additionally be subjected to a treatment such as carbonation.例文帳に追加

アルコール飲料で常用の色素、乳化剤等の添加剤、カーボネーション等の処理を付加してもよい。 - 特許庁


例文

The method for producing the alcoholic beverage is characterized as introducing the woody material into the raw material liquid in the process of producing the beverage.例文帳に追加

および、木質の材料を、当該飲料の製造過程で原料液に入れること、を特徴とするアルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

SMALL QUANTITY ENCLOSING CONTAINER OF ATTACHED ARTICLES SUCH AS JUICES, ALCOHOLIC BEVERAGE AND LIQUID FAVORITE FOODS MOUNTED ON BEVERAGE CAN OR THE LIKE例文帳に追加

飲料缶などに装着付帯する、果汁、酒類、液体嗜好品など添付品の少量封入容器 - 特許庁

The control means prints, through the use of the print means, the name of the beverage (beverage name 45) selected by the beverage selection means and an identification (mark 44) for indicating whether the beverage is alcoholic or non-alcoholic.例文帳に追加

制御手段は、カップ供給手段から排出されたカップ40に、印刷手段により、飲料選択手段にて選択された飲料の名称(飲料名45)と当該飲料がアルコール飲料であるかノーアルコール飲料であるかを識別するための識別表示(目印44)を印刷する。 - 特許庁

For this reason, although amazake is not an alcoholic beverage, is often treated in a similar manner to sake, which is an alcoholic beverage, and the serving of amazake is of avoided when drivers or children are present. 例文帳に追加

このことから、アルコール飲料としての清酒と同様の扱いをして、本来アルコール飲料でないにもかかわらず、ドライバーが出席する場や未成年の集まる集会での振る舞いが見送られることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The method for producing an alcoholic beverage includes a fermentation step of fermenting a raw material for an alcoholic beverage with a yeast in the presence of at least one kind of substances belonging to the vitamin B family.例文帳に追加

アルコール飲料を製造する方法であって、ビタミンB群に属する少なくとも1種の物質の存在下、アルコール飲料の原料を酵母で発酵させる発酵工程を含む方法を提供する。 - 特許庁

例文

The modifying apparatus for an alcoholic beverage performs the treatment of two or more kinds of liquids, in which at least one of the liquids is an alcoholic beverage by a microfluidic chip 10.例文帳に追加

アルコール飲料の改質装置は、少なくともいずれかがアルコール飲料である2種類以上の液体をマイクロ流体チップ10で処理する。 - 特許庁

To provide a method for producing a malt alcoholic beverage having high durability in oxidation (aging) by enhancing reducing power in the malt alcoholic beverage.例文帳に追加

麦芽アルコール飲料における還元力を増強することにより、より酸化(老化)に対する耐久性の高い麦芽アルコール飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage with beer-like natural color degree and taste and a production method thereof in a fermented alcoholic beverage using beer yeasts and the production method thereof.例文帳に追加

ビール酵母を用いた発酵アルコール飲料、及びその製造方法において、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a sparkling alcoholic beverage by using a product obtained by Maillard reaction, and the sparkling alcoholic beverage produced by the production method.例文帳に追加

メイラード反応で得た生成物を使用する発泡アルコール飲料の製造方法及びその製造方法によって製造された発泡アルコール飲料。 - 特許庁

To provide a stopper for alcoholic beverage container which serves for oxidative aging of alcoholic beverage and is openable easier than a cork stopper without a fear of mixing of cork chips in opening.例文帳に追加

アルコール飲料の酸化熟成ができ、しかも、コルクよりも開けやすく、そのうえ、開ける際にコルクが混入するおそれのないアルコール飲料容器用栓を提供することである。 - 特許庁

To provide an excellent means for reducing an irritant odor of alcohol in an alcoholic beverage containing gaseous carbon dioxide even among low-caloric alcoholic beverages, particularly a packaged beverage.例文帳に追加

本発明は、低カロリーのアルコール飲料の中でも炭酸ガスを含むアルコール飲料、特に容器詰め飲料において、アルコールの刺激臭を低減する優れた手段を提供することを課題とする。 - 特許庁

To improve the on-drinking taste of a citrus-flavored alcoholic beverage base (diluted solution) to be a saccharide-free alcoholic beverage after dilution.例文帳に追加

本発明は、希釈後に糖類ゼロタイプのアルコール飲料となる柑橘類風味アルコール飲料ベースの(希釈液の)飲用時の呈味改善に関する。 - 特許庁

To provide a method for producing a fermented alcoholic beverage to which bitterness having mellow taste and body taste is imparted by regulating the quality of bitterness components of added hop in the method for producing the fermented alcoholic beverage.例文帳に追加

発酵アルコール飲料の製造方法において、添加したホップの苦味成分の質を制御し、まろみとコクを有する苦味を付与した発酵アルコール飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the alcoholic beverage containing the citrus-derived aromatic component includes blowing inert gas into a concentrate of the alcoholic beverage.例文帳に追加

柑橘類由来の芳香成分含有アルコール飲料の製造方法であって、該アルコール飲料の濃縮液に、不活性ガスを吹き込むことを含んでなる、製造方法。 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage using a degradation product of soybean protein as a raw material, having excellent health-keeping function, and excellent flavor and taste; and to provide a method for producing the alcoholic beverage.例文帳に追加

大豆タンパク分解物を原料とし、健康機能に優れ、風味・味覚に優れた発酵アルコール飲料及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an alcoholic beverage containing extremely small sugar content and excellent in practical utility even though it is the alcoholic beverage such as a sake.例文帳に追加

清酒のようなアルコール飲料でありながら、糖分が少ない極めて実用性に秀れたアルコール飲料の製造方法を提供するものである。 - 特許庁

The alcoholic beverage set comprises a hollow cup main body 3 with an opening at one end 9 and a recessed portion 13 at the other end 11, ice 5 housed from the opening end side, and an alcoholic beverage vessel 7 housed in the recessed portion 13.例文帳に追加

一方端9が開放端となると共に他方端11に凹部13が形成された中空のカップ本体3と、前記開放端側から収納される氷5と、前記凹部13に収容されるアルコール飲料容器7とからなる。 - 特許庁

To provide a method for increasing the amino acid content of an alcoholic beverage (especially wine), or a method for increasing the γ- aminobutyric acid of such an alcoholic beverage.例文帳に追加

酒類(特にワイン)の製造において、アミノ酸の含有量を改善する方法を提供すること及びγ−アミノ酪酸の含有量を改善する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a fermented alcoholic beverage high in functionality and rich in flavor and taste, in which, to give the beverage functionality, the content of free ferulic acid is increased and yet a balance of fermented alcoholic beverages between flavor and taste is kept in fermented alcoholic beverages such as beer, sparkling wine or other brewage.例文帳に追加

ビールや発泡酒、又はその他の醸造酒のような発酵アルコール飲料において、飲料に機能性を付与するために遊離フェルラ酸を高含有させ、しかも発酵アルコール飲料の香味バランスを保持した高機能、高香味の発酵アルコール飲料を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

In the method for producing a distilled alcohol-containing alcoholic beverage having flavor of fermented malt beverage, a kneading step of mixing a fermented malt beverage with a distilled alcohol and kneading the fermented malt beverage with the distilled alcohol in the presence of yeast to produce the distilled alcohol-containing alcoholic beverage having flavor of fermented malt beverage in which sharp taste is made to match with mellowness.例文帳に追加

蒸留アルコール入り発酵麦芽飲料風味アルコール飲料の製造方法において、発酵麦芽飲料と蒸留アルコールを混合し、酵母の存在下に前記発酵麦芽飲料と前記蒸留アルコールとを混和する混和工程を設けることにより、キレとまろみの調和した蒸留アルコール入り発酵麦芽飲料風味アルコール飲料を製造する。 - 特許庁

In the method for producing a fermented alcoholic beverage using beer yeast, the liquid color and flavor of the fermented alcoholic beverage are adjusted using the amount of 3-deoxyglucosone in a fermented beverage as an index.例文帳に追加

ビール酵母を用いた発酵アルコール飲料の製造方法において、発酵飲料中の3−デオキシグルコソンの量を指標にして発酵アルコール飲料の液色および風味を調整することを特徴とする、発酵アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The membrane-filtering method for the fermented liquor of the alcoholic beverage is characterized by the previous cleaning a membrane filtration module comprising an organic membrane with an aqueous solution of the alcohol having the concentration of the alcohol equal to or more than that of the beverage when filtering the fermented liquor of the alcoholic beverage with the module to clear the liquor.例文帳に追加

アルコール飲料の醗酵液を有機膜からなる膜濾過モジュールで濾過し、清澄化するに際し、該モジュールをあらかじめ該飲料のアルコール濃度以上のアルコール水溶液で洗浄することを特徴とするアルコール飲料醗酵液の膜濾過方法。 - 特許庁

This beverage packed in the container is characterized by charging the water and the alcoholic beverage or beverage in the container having the separated spaces, and integrating the container having the separated spaces to obtain the completed product.例文帳に追加

水と、アルコール飲料または飲料を個別の空間を有する容器に充填し、個別の空間を有する容器を、一体化して、完成製品としたことを特徴とする、密封容器入り飲料。 - 特許庁

To provide an improved alcoholic beverage of fermented malt having a new and a refreshing aftertaste, e.g. briskness corresponding to diversifying taste of consumers to alcoholic beverage of fermented malt such as beer and an alcoholic beverage of fermented malt reducing an undesirable flavor of sparkling liquor or the like.例文帳に追加

ビール等の発酵麦芽アルコール飲料に対する消費者の多様化する嗜好性からくるニーズに対応すべく、新たなすっきりとした後味すなわち「キレ」を有する発酵麦芽アルコール飲料の提供および発泡酒等がもつ好ましくない香味(以後発泡酒臭と呼ぶ)を低減させた発酵麦芽アルコール飲料の提供。 - 特許庁

To provide a fermented alcoholic beverage improved in taste with foods taken together with the fermented alcoholic beverage, when taking the fermented alcoholic beverage such as fruit wine (wine) and beer, by preventing generation of "fishy smell" when simultaneously taking foods such as fish and shellfish, and a method for producing the same.例文帳に追加

果実酒(ワイン)や、ビール類のような発酵アルコール飲料の飲用時に、魚介類のような食品を同時に口にした時に感ずる“生臭み”の発生を防止して、発酵アルコール飲料と一緒に食する食品との味覚の改善を図った発酵アルコール飲料、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a packaged clear alcoholic beverage rich containing non-polymer catechins being an active ingredient having inhibitory action on smells derived from crops contained in an alcohol production process and on an ethanol smell volatilizing from an alcoholic beverage and having excellent stability of non-polymer catechins even in an alcoholic beverage.例文帳に追加

アルコール製造工程上含まれる作物由来の匂い、更には、アルコール飲料から揮発してくるエタノール臭を抑制する作用のある有効成分である非重合体カテキン類を多く含有し、更にアルコール飲料中でも含有する非重合体カテキン類の安定性に優れた清澄な容器詰アルコール飲料の提供。 - 特許庁

As a result of eagerly studying solid-liquid separation method of the alcoholic beverage production waste water, it is found that clear treated liquid can be obtained by membrane treatment or centrifugal separation after adding at least one mineral based carrier chosen from a group composed of white carbon, diatomaceous earth and kaolin clay to the alcoholic beverage production waste water without diluting the alcoholic beverage production waste water.例文帳に追加

酒類製造廃水の固液分離方法について鋭意検討した結果、酒類製造廃水を希釈することなく、ホワイトカーボン、珪藻土及びカオリンクレーからなる群から選ばれる少なくとも1つの鉱物系担体を、酒類製造廃水に添加することによって、膜処理、あるいは遠心分離で透明な処理液が得られることを見出した。 - 特許庁

To provide a method for obtaining clear treated liquid having no suspended matter by membrane treatment or centrifugal separation without diluting alcoholic beverage production waste water, for establishing simple and inexpensive solid-liquid separation technique of the alcoholic beverage production waste water so as to promote effective utilization of the alcoholic beverage production waste water, as a part of a circulation type society.例文帳に追加

循環型社会の一環として酒類製造廃水の簡便且つ安価な固液分離技術を確立し、酒類製造廃水の有効利用を促進するために、酒類製造廃水を希釈することなく、膜処理あるいは遠心分離で、浮遊物の無い透明な処理液を得る方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

Mirin was originally an alcoholic beverage and was drunk as a sweet luxury drink before sake became common during the Edo period. 例文帳に追加

元来は飲用であり、江戸時代に日本酒が一般的になる以前は甘みのある高級酒として飲まれていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

That is to say, warming distilled alcoholic beverage is more unique way to drink than warming brewage. 例文帳に追加

つまり、この蒸留酒を燗するという飲酒法は、醸造酒を燗することよりもさらに珍しい飲酒法なのである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This big loss of human resources was one of the major reasons that the post-war recovery of the sake industry went on more slowly than other alcoholic beverage industries. 例文帳に追加

戦後に日本酒業界の復興がほかのアルコール飲料業界に比べて遅れた一因として、このときの人的損失が深く響いていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a fermented alcoholic beverage using beer yeast, imparted with natural chromaticity and beer like flavor.例文帳に追加

ビール酵母を用いた発酵アルコール飲料において、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料を提供すること。 - 特許庁

Fermentation by yeast to much ingest a nitrogen source promotes assimilation of a carbon source and increases productivity of an alcoholic beverage.例文帳に追加

窒素源を多く摂取できる酵母による醗酵は、炭素源の資化促進をもたらし、アルコール飲料の生産性を高めることが可能である。 - 特許庁

To provide a simply producible yogurt liqueur as an alcoholic beverage using milks having an excellent flavor as a raw material.例文帳に追加

簡単に製造することができるとともに、風味に優れた乳類を原料としたアルコール飲料としてのヨーグルトリキュールを提供する。 - 特許庁

The water-soluble hemicellulose of 0.015-0.050 wt.% is added to the alcoholic milk beverage containing carbonic acid gas.例文帳に追加

炭酸ガス含有のアルコール乳飲料に、水溶性ヘミセルロースを0.015〜0.050重量%含有させる。 - 特許庁

ENZYME FOOD, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, SEASONING CONTAINING THE ENZYME FOOD AND ADDITIVE FOR ALCOHOLIC BEVERAGE例文帳に追加

酵素食品およびその製造方法、並びにその酵素食品を含む調味料およびアルコール飲料添加剤 - 特許庁

The sparkling alcoholic beverage contains mixed components obtained by methylating hesperidin in a range of 0.002 to 0.5 wt.%.例文帳に追加

ヘスペリジンをメチル化処理して得られる混合成分を0.002〜0. 5重量%の範囲で含む発泡性アルコール飲料。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING COMPOSITION HAVING COLLAGEN PRODUCTION-PROMOTING ACTIVITY FROM ALCOHOLIC BEVERAGE FERMENTED BY BEER YEAST, AND ITS COMPOSITION例文帳に追加

ビール酵母で発酵させたアルコール飲料からコラーゲン産生促進作用を有する組成物を製造する方法及びその組成物 - 特許庁

This alcoholic beverage of fermented malt contains trehalose in amount of 0.1-2.0 wt./volume% based on total amount and a method for manufacturing the same.例文帳に追加

トレハロースを全量に対して0.1〜2.0wt/vol%を含有することを特徴とする発酵麦芽アルコール飲料とその製造方法。 - 特許庁

This process enables obtaining a beer-like alcoholic beverage which has the same flavor and appearance as those of beer and which is excellent in froth lasting.例文帳に追加

本発明の製造方法によれば、ビールと同様の香味や外観を持ち、かつ泡持ちの優れたビール様のアルコール飲料を得ることができる。 - 特許庁

MUTANT YEAST STRAIN HAVING HIGH TYROSOL PRODUCTIVITY, AND METHOD FOR PRODUCING FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE USING THE SAME例文帳に追加

チロソール高生産性酵母変異株及び当該酵母変異株を用いた発酵アルコール飲料の製造方法 - 特許庁

To provide a polyester resin-made container for a sparkling alcoholic beverage, which has excellent recyclability and content preservability.例文帳に追加

優れたリサイクル性、内容物保存性を備える発泡アルコール飲料用ポリエステル樹脂製容器を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a composition having a collagen production-promoting activity from alcoholic beverage fermented by beer yeast.例文帳に追加

本発明は、ビール酵母で発酵させたアルコール飲料から、コラーゲン産生促進作用を有する組成物を製造する方法を提供する。 - 特許庁

By the process, a beer-like alcoholic beverage which has the same taste and appearance as those of beer and is excellent in foam retention is obtained.例文帳に追加

本発明の製造方法によれば、ビールと同様の香味や外観を持ち、かつ泡持ちのすぐれたビール様アルコール飲料を得ることができる。 - 特許庁

例文

This alcoholic beverage comprises a protein hydrolyzate having ≥7% decomposition ratio and has ≤5 mm^2/s dynamic viscosity coefficient.例文帳に追加

分解率が7%以上のタンパク質加水分解物を含有する、動粘性率が5mm^2/s以下のアルコール飲料。 - 特許庁

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