1016万例文収録!

「bean curd lees」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > bean curd leesに関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

bean curd leesの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 63



例文

bean curd lees 例文帳に追加

豆腐を搾ったかす - EDR日英対訳辞書

METHOD FOR PRODUCING NONPERISHABLE BEAN CURD AND BEAN CURD LEES例文帳に追加

腐りにくい豆腐とおからの作り方 - 特許庁

FERMENTATION OF BEAN CURD LEES例文帳に追加

豆腐滓(おから)発酵処理方法 - 特許庁

The dried bean curd lees comprising bean curd lees dried by a low temperature dehumidification drying method.例文帳に追加

低温除湿乾燥法で乾燥されたオカラからなる乾燥オカラ。 - 特許庁

例文

BEAN MILK CONTAINING BEAN CURD LEES AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND ITS UTILIZATION例文帳に追加

オカラ入り豆乳とその製造法並びにその利用 - 特許庁


例文

a food called bean curd lees 例文帳に追加

おからという,大豆のしぼりかすである食べ物 - EDR日英対訳辞書

METHOD FOR DRYING BLOOD BY ADDITION OF DRIED BEAN CURD LEES例文帳に追加

乾燥おからを加えて血液を乾燥する方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING PICKLES BED FOR BEAN CURD LEES例文帳に追加

豆腐殻漬物用漬け床の製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing in a simple facility, silage of bean curd lees, preservable at normal temperature so as to contribute to the effective use of bean curd lees.例文帳に追加

簡易な施設で、常温保存も可能なオカラのサイレージを製造し、オカラの有効利用に資する。 - 特許庁

例文

To provide a new biological material reusing the strained lees of bean curd.例文帳に追加

豆類絞り粕を再利用した新規生物系材料を提供する。 - 特許庁

例文

Shouchu lees and bean curd lees are mixed, then dried to prepare health foods.例文帳に追加

焼酎粕と豆腐粕とを混合した後に乾燥させることにより健康食品を製造した。 - 特許庁

The food of the bean curd lees comprises the dried bean curd lees as the main component, and is obtained by kneading the dried bean curd lees with rice flour and water in adequate amounts added thereto, and heat-treating the kneaded product by a steamer.例文帳に追加

本発明は、乾燥おからを主成分とし、前記乾燥おからに団子粉と水とを適量加えて捏練され、蒸し器で加熱処理されたことを特徴とする。 - 特許庁

This method for drying blood by addition of dried bean curd lees comprises adding a coagulation inhibitor to the blood followed by mixing the blood with dried bean curd lees having high water absorption to regulate the blood mixture so as to have physical properties similar to those of raw bean curd lees, and drying the resultant mixture in a short time.例文帳に追加

本発明は、血液に凝固防止剤を加えたのち、吸水力の強い乾燥おからを混ぜ、生おからに近い物性に調節したあと、短時間で乾燥することを特徴とする。 - 特許庁

HEALTH FOOD, FEED AND HEALTH SEASONING CONSISTING MAINLY OF SOYBEAN CURD AND LEES OF BEAN CURD例文帳に追加

豆腐や豆腐粕を主体とした健康食品と餌料と健康調味料 - 特許庁

To provide a curry roux by substituting bean curd lee powder for wheat flour, as a part of measurements of use expansion and consumption increase of bean curd lees.例文帳に追加

おからの用途拡大、消費量増加の対策の一環として、小麦粉をおから粉末で代替したカレールーを提供すること。 - 特許庁

An ang-khak unrefined lee bean curd is prepared by pickling, ageing and fermenting dry bean curd in a pickling soup comprising the ang-khak unrefined lees, malted rice, and Awamori (Okinawan rice brandy).例文帳に追加

また、紅麹もろみ、米麹、泡盛とが混合されてなる漬汁に、乾燥豆腐を漬込み、熟成発酵させ紅麹豆腐ようとする。 - 特許庁

This fermented soybean processed food is prepared by adding cassia, cocoa, mayonnaise, curry and sugar to fermented bean curd lees which use as a raw material the bean curd less obtained in a process for producing bean curd or bean milk.例文帳に追加

豆腐や豆乳の製造過程で得られるオカラを原料とした納豆に、桂皮とココア、マヨネーズ、カレー及び砂糖を混合して調製した。 - 特許庁

To provide a device capable of drying "raw bean curd lees" (water content of about 80 weight%) being strained lees of soybean milk into powdered bean curd lees (water content of about 10%) allowing storage for a long time continuously in a short time.例文帳に追加

本発明は豆乳の搾り粕である「生おから」(含水率約80重量%)を連続的かつ短時間に長期保存のきく粉末おから(含水率約10%)に乾燥させる簡単な装置を得ることを目的とする。 - 特許庁

To provide raw material flour for a processed food by effectively using bean curd lees by mixing with food flour such as wheat flour, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour and sweet potato flour, and removing smell and palate feeling peculiar to bean curd lees.例文帳に追加

おからを小麦粉、米粉、そば粉、豆粉、とうもろこし粉、芋粉などの食用粉に配合して有効利用すると共に、おから特有の臭いや食感を消した加工食品用原料粉を提供する。 - 特許庁

The method may comprise, for instance, a process of crushing bean curd lees before drying the mixture.例文帳に追加

前記製造方法は、例えば混合物を乾燥する前におからを解砕する工程を含んでいてもよい。 - 特許庁

The pickling bed is produced by kneading bean curd refuse, Sake (rice wine) lees, table salt and other minerals without using water.例文帳に追加

おからと酒粕、塩、その他のミネラル質を水を使わないで練り合わせて漬物床とする。 - 特許庁

To provide soybean curd containing a large amount of nutrient and fiber content by effectively using bean curd refuse disposed as strained lees.例文帳に追加

絞りかすとして処理されているおからを有効に活用して、栄養分及び繊維分を多量に含んだ豆腐を提供する。 - 特許庁

To produce a delicious bean curd (a functional bean curd) having excellent functionality in high economy without discharging waste materials by utilizing bean curd lees discarded in a large amount in a production process of a soybean product such as the bean curd and a soybean milk which are excellent foods as the food containing vegetable protein.例文帳に追加

植物蛋白質として優れた食品である豆腐、豆乳などの大豆食品の製造工程で大量に排出される豆粕(オカラ)の有効利用を計り、美味しく機能性に優れた豆腐(機能性豆腐)を、廃棄物の排出なしに高い経済性のもとに提供する。 - 特許庁

This powdery food material produced by mixing a liquid food with bean curd lees powder prepared by drying and crushing, and then powdering the mixture of the liquid food with the bean curd lees powder.例文帳に追加

液状食物と、乾燥して粉砕して生成したおから粉末とを混合して混合物をつくり、この液状食物とおからとの混合物を粉末化して、粉末状食品材料を生成する。 - 特許庁

The wood-like molded article 1 is formed by mixing bean curd lees powder 2 obtained by pulverizing the bean curd lees, wood powder 3 obtained by pulverizing wood and a thermoplastic resin 4, melting its mixture, and extruding it to mold it.例文帳に追加

おからを粉砕して得られるおから粉2と、木材を粉砕して得られる木粉3と、熱可塑性樹脂4と、を混合し溶融させ、押出成形することによって木質様成形品1を形成する。 - 特許庁

Further, the method can prevent the wood-like molded article 1 from being discolored to become dark in color, since the proportion of the bean curd lees is decreased as compared with the case that the wood-like molded article 1 is formed of the bean curd lees powder 2 and the thermoplastic resin 4.例文帳に追加

さらに、おから粉2及び熱可塑性樹脂4から木質様成形品1を形成する場合と比しておからの割合が減るため、木質様成形品1が変色して色が濃くなることを防ぐことができる。 - 特許庁

To provide a method for squeezing lees of a bean curd, capable of suppressing the generation of super fine particles in separating a soybean milk from the lees of the bean curd by using a cylindrical filter bored with many fine compression squeezing holes.例文帳に追加

微細な圧搾孔を多数穿設した筒状のフィルタを用い豆乳とおからを分離するに当たって超微細みじんを発生を抑制したおからの搾り方法。 - 特許庁

In addition, moldability for extrusion molding and the like is enhanced because the proportion of the bean curd lees powder 2 having low powder hardness is decreased by incorporating the wood powder 3 to the bean curd lees powder 2.例文帳に追加

また、おから粉2に木粉3を加えることによって、粉体の硬度が低いおから粉2の割合が減るため、押出成形等の成形性が向上する。 - 特許庁

To provide a method for producing safe soymilk and bean-curd refuse, stabilizing soymilk concentration without adding a defoaming agent, and removing uncomfortable smell from soymilk and lees of bean-curd, in view of the fact that in the production of soymilk and lees of bean-curd, soymilk concentration is unstable, and uncomfortable smell cannot be removed.例文帳に追加

豆乳と卯の花の製造方法、前記したように豆乳濃度が不安定で不快臭を、除去出来なかったことと、消泡剤を添加せずに豆乳濃度を安定させ豆乳、卯の花から不快臭を除去する安全な豆乳、卯の花の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide soybean milk and bean curd each having no taste of raw soybean, no grassy smell, flavor and excellent texture without roughness, to provide a method for producing the soybean milk producing no bean curd lees or decreasing the production amount of the bean curd lees, and to provide soybean powder to be used as the raw material.例文帳に追加

生大豆味や青臭さがなく、風味があって、ザラつきがなく食感のよい豆乳、さらには豆腐、これらをおからを出さないかまたはその発生量を低減することができる豆乳の製造方法、その原料としての大豆粉末の提供。 - 特許庁

Wheat flour, gluten, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour, potato flour or bean curd lees is preferably added as a thickener.例文帳に追加

小麦粉、グルテン、米粉、そば粉、豆粉、トウモロコシ粉、芋粉又はおからをつなぎとして添加するのがよい。 - 特許庁

The organic waste matter preferably comprises at least one kind of waste matter selected from a beer cake, whisky lees, roots of wheat, residues in husking the wheat, sake (Japanese rice liquor) lees, soy sauce lees, bean curd lees, wheat bran, coffee grounds, used tea leaves, apple dregs, hop dregs, yeast, leftover rice, and residues of plum pits.例文帳に追加

有機性廃棄物は好ましくはビール粕、ウイスキー粕、麦根、製麦粕、酒粕、醤油粕、おから、ふすま、コーヒー粕、茶粕、リンゴ粕、ホップ粕、酵母、残飯、梅種残渣のいずれか一種以上である。 - 特許庁

The raw material flour is obtained by mixing each of bean curd lees and Hizikia fusiforme flour of 5-15 pts.wt. and 2-10 pts.wt. with food flour of 100 pts.wt. such as wheat flour, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour and sweet potato flour, so as to remove smell and palate feeling of bean curd lees.例文帳に追加

小麦粉、米粉、そば粉、豆粉、とうもろこし粉、芋粉などの食用粉に、おから及びひじき粉100重量部当たり、それぞれ、5〜15重量部及び2〜10重量部混入することによって、おからの臭いや食感を消すことができる。 - 特許庁

To provide a foodstuff made of Okara (lees of bean curd), given by making the Okara which is a by-product of bean curd occlude raw egg, etc., coating the mixture with a Konnyak (Amorphophallus konjac) solution, and curding the Konnyak with an alkali solution.例文帳に追加

豆腐副製品のおからに生卵等を吸蔵させ、これをこんにゃく液で被覆した上、アルカリ液でこんにゃくを凝固して食材とする。 - 特許庁

To simply suppress the formation of by-products formed when biomass such as bean curd lees is carbonized by heating in pressurized hot water.例文帳に追加

「おから」等のバイオマスを加圧熱水中で加熱して炭化する場合に、簡便に副生成物の発生を抑制する。 - 特許庁

To provide a technique for making bean curd lees recyclable for useful food and improving dissolvability of existing pure cocoa powder in liquid.例文帳に追加

おからの有用食料資源化を図ると共に既存のピュア−ココア粉末の液体への溶解性を改善する技術を提供すること。 - 特許庁

The foamed deodorizing material uses the vegetable food leftovers, such as bean curd lees, used tea leaves, coffee grounds and chaff, as the main components and has improved hardness.例文帳に追加

本発泡消臭材は、おから、お茶殻、コーヒー滓、籾殻などの植物性食物残滓を主成分とし、改善された硬度を有する。 - 特許庁

Many kinds of food materials such as the cereals, the vegetables, the fish and the bean curd lees can be used for the food material used as the forming materials.例文帳に追加

形成材として用いる食材は、穀類、野菜類、魚類類、豆腐残渣の、おから、など多種類の食材が可能である。 - 特許庁

To provide granular material for treating excrement which allows a stable storage for a long time and contains bean curd lees in a content of 95 to 99.5%.例文帳に追加

オカラを95乃至99.5%の含有率で含有し、長期に亙って安定して保存可能な粒状の排泄物処理材を提供する。 - 特許庁

The method for producing the new biological material comprises heating under pressure the strained lees of bean curd to prepare the gel-like new biological material.例文帳に追加

豆類絞り粕を加熱加圧処理することにより、ゲル状の新規生物系材料を調製できる。 - 特許庁

A method for producing adjusted cocoa which has solid content made of bean curd lees and solid content made of pure cocoa comprises a process of mixing bean curd lees with pure cocoa, and a process of drying the mixture obtained in the process.例文帳に追加

おからとピュア−ココアとを混合する工程と、この工程で得られた混合物を乾燥させる工程と、を含む製造方法を実施することで、おからからなる固形分と、ピュア−ココアからなる固形分と、を含む調整ココアを製造する。 - 特許庁

The ice confectionery is made by adding milk, bean curd lees raw material obtained by grinding bean curd lees produced from soybean from which soy milk is squeezed, into paste, and rice powder; stirring the mixture with tepid water to generate a dissolved mixture; and adding hydroxide to the dissolved mixture, and then cooling the resultant mixture to be coagulated and formed.例文帳に追加

牛乳と、大豆から豆乳を絞りとった後のおからを摩砕してペースト状にしたおから原料と、米粉と、を加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを冷却して凝固成形して得ることを特徴とする。 - 特許庁

The 100%-organic tray containers is manufactured using strained lees of green tea leaves or red tea leaves as a main raw material, and bean-curd lees, gelatin, caseins, or the like as the binder.例文帳に追加

この発明では、緑茶・紅茶の搾り滓を主原料に、豆腐のオカラ・ゼラチン・カゼイン等をバインダーとして、有機100%のトレー容器類を製造する。 - 特許庁

This instant lees-soup Chinese noodle is characterized by that uncooked Chinese noodle, instantly frozen various kinds of vegetables, salted salmon, fried bean curd, fermented soybean paste, sake lees, chemical seasoning, mixture of red pepper are encapsulated into a single bag or cup.例文帳に追加

生ラーメンと瞬間冷凍した各種野菜、塩鮭、油揚げ、並びにみそと酒粕と化学調味料、七味唐辛子を同一の袋、又はカップに封入したことを特徴とする。 - 特許庁

The coffee grounds, tea leaves residuals, strained lees of juice, beer cakes, soy-bean curd refuse, and Shochu (white distilled liquor) lees are supplied to a digestor chamber in a sewage treatment plant, wherein they are mixed with sludge in the digestor chamber, and subjected to a methane fermentation treatment.例文帳に追加

下水処理場における消化槽にコーヒー粕、茶粕、果汁残さ、ビール粕、おから、焼酎かすを供給して消化槽内の下水汚泥と混合し、この混合物をメタン発酵処理することにより解決される。 - 特許庁

To provide instant lees-soup Chinese noodle inexpensively produced through mass production at food processing factories by adding uncooked Chinese noodle, various kinds of vegetables, salted salmon, fried bean curd and the like to the mixture soup of fermented soybean paste and sake lees.例文帳に追加

みそ、酒粕の混合汁に、生ラーメン、各種野菜、塩鮭、油揚げなどを加えたインスタントラーメンであって、日本人の味覚にあった栄養食品を、食品加工場で大量生産し、安く提供する。 - 特許庁

Bean curd lees: 10 g (1 % wet weight), sake lees: 5 gram (0.5 % wet weight), glucose: 50 g, dipotassium hydrogen phosphate: 0.5 g, sodium acetate: 0.5 g, ammonium citrate: 0.5 g, magnesium sulfate: 0.2 g, manganese sulfate: 0.05 g.例文帳に追加

オカラ:10g(1%湿重量)、酒粕:5グラム(0.5%湿重量)、グルコース:50g、燐酸水素2カリウム:0.5g、酢酸ナトリウム:0.5g、クエン酸アンモニウム:0.5g、硫酸マグネシウム:0.2g、硫酸マンガン:0.05g。 - 特許庁

The pickle paste of rice bran, bean curd lees or the like, and the pickle seasoning such as salt in claim 2 are mixed with lava powder, lava grains or volcanic ash.例文帳に追加

請求項2では、ぬかもしくはおから等の漬物用床、塩その他の漬物用調味料に溶岩粉末、溶岩粒もしくは火山灰を配合したことを特徴としている。 - 特許庁

The noodle-making raw material includes water, bean curd lees, soymilk, rice powder, konjak powder, chitosan, and bivalent iron mineral ionic water, and the coagulating agent comprises water, calcium hydroxide, and bivalent iron mineral ionic water.例文帳に追加

製麺用原料は、水、おから、豆乳、米粉、こんにゃく粉、キトサン、二価鉄ミネラルイオン水から成り、凝固剤は、水、水酸化カルシウム及び二価鉄ミネラルイオン水から成る。 - 特許庁

例文

The amounts of the ingredients per 1 kg of the bean curd refuse are 200 g of Sake lees, 67 g of table salt, 10 g of ginger skin, 2 g of simple red pepper, a small amount of iron component, a small amount of alum and a small amount of tangle extract.例文帳に追加

この漬床の配合割合は、おから1キログラムに対して、酒粕200グラム、塩67グラム、生姜の皮10グラム、一味唐辛子2グラム、鉄分少々、明礬少々、昆布エキス少々である。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS