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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "bean curd lees"に関連した英語例文

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"bean curd lees"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 49



例文

bean curd lees 例文帳に追加

豆腐を搾ったかす - EDR日英対訳辞書

FERMENTATION OF BEAN CURD LEES例文帳に追加

豆腐滓(おから)発酵処理方法 - 特許庁

The dried bean curd lees comprising bean curd lees dried by a low temperature dehumidification drying method.例文帳に追加

低温除湿乾燥法で乾燥されたオカラからなる乾燥オカラ。 - 特許庁

a food called bean curd lees 例文帳に追加

おからという,大豆のしぼりかすである食べ物 - EDR日英対訳辞書

例文

BEAN MILK CONTAINING BEAN CURD LEES AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND ITS UTILIZATION例文帳に追加

オカラ入り豆乳とその製造法並びにその利用 - 特許庁


例文

METHOD FOR DRYING BLOOD BY ADDITION OF DRIED BEAN CURD LEES例文帳に追加

乾燥おからを加えて血液を乾燥する方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING PICKLES BED FOR BEAN CURD LEES例文帳に追加

豆腐殻漬物用漬け床の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING NONPERISHABLE BEAN CURD AND BEAN CURD LEES例文帳に追加

腐りにくい豆腐とおからの作り方 - 特許庁

To provide a method for producing in a simple facility, silage of bean curd lees, preservable at normal temperature so as to contribute to the effective use of bean curd lees.例文帳に追加

簡易な施設で、常温保存も可能なオカラのサイレージを製造し、オカラの有効利用に資する。 - 特許庁

例文

The food of the bean curd lees comprises the dried bean curd lees as the main component, and is obtained by kneading the dried bean curd lees with rice flour and water in adequate amounts added thereto, and heat-treating the kneaded product by a steamer.例文帳に追加

本発明は、乾燥おからを主成分とし、前記乾燥おからに団子粉と水とを適量加えて捏練され、蒸し器で加熱処理されたことを特徴とする。 - 特許庁

例文

This method for drying blood by addition of dried bean curd lees comprises adding a coagulation inhibitor to the blood followed by mixing the blood with dried bean curd lees having high water absorption to regulate the blood mixture so as to have physical properties similar to those of raw bean curd lees, and drying the resultant mixture in a short time.例文帳に追加

本発明は、血液に凝固防止剤を加えたのち、吸水力の強い乾燥おからを混ぜ、生おからに近い物性に調節したあと、短時間で乾燥することを特徴とする。 - 特許庁

Shouchu lees and bean curd lees are mixed, then dried to prepare health foods.例文帳に追加

焼酎粕と豆腐粕とを混合した後に乾燥させることにより健康食品を製造した。 - 特許庁

The method may comprise, for instance, a process of crushing bean curd lees before drying the mixture.例文帳に追加

前記製造方法は、例えば混合物を乾燥する前におからを解砕する工程を含んでいてもよい。 - 特許庁

To provide raw material flour for a processed food by effectively using bean curd lees by mixing with food flour such as wheat flour, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour and sweet potato flour, and removing smell and palate feeling peculiar to bean curd lees.例文帳に追加

おからを小麦粉、米粉、そば粉、豆粉、とうもろこし粉、芋粉などの食用粉に配合して有効利用すると共に、おから特有の臭いや食感を消した加工食品用原料粉を提供する。 - 特許庁

This powdery food material produced by mixing a liquid food with bean curd lees powder prepared by drying and crushing, and then powdering the mixture of the liquid food with the bean curd lees powder.例文帳に追加

液状食物と、乾燥して粉砕して生成したおから粉末とを混合して混合物をつくり、この液状食物とおからとの混合物を粉末化して、粉末状食品材料を生成する。 - 特許庁

The wood-like molded article 1 is formed by mixing bean curd lees powder 2 obtained by pulverizing the bean curd lees, wood powder 3 obtained by pulverizing wood and a thermoplastic resin 4, melting its mixture, and extruding it to mold it.例文帳に追加

おからを粉砕して得られるおから粉2と、木材を粉砕して得られる木粉3と、熱可塑性樹脂4と、を混合し溶融させ、押出成形することによって木質様成形品1を形成する。 - 特許庁

Further, the method can prevent the wood-like molded article 1 from being discolored to become dark in color, since the proportion of the bean curd lees is decreased as compared with the case that the wood-like molded article 1 is formed of the bean curd lees powder 2 and the thermoplastic resin 4.例文帳に追加

さらに、おから粉2及び熱可塑性樹脂4から木質様成形品1を形成する場合と比しておからの割合が減るため、木質様成形品1が変色して色が濃くなることを防ぐことができる。 - 特許庁

To provide a device capable of drying "raw bean curd lees" (water content of about 80 weight%) being strained lees of soybean milk into powdered bean curd lees (water content of about 10%) allowing storage for a long time continuously in a short time.例文帳に追加

本発明は豆乳の搾り粕である「生おから」(含水率約80重量%)を連続的かつ短時間に長期保存のきく粉末おから(含水率約10%)に乾燥させる簡単な装置を得ることを目的とする。 - 特許庁

In addition, moldability for extrusion molding and the like is enhanced because the proportion of the bean curd lees powder 2 having low powder hardness is decreased by incorporating the wood powder 3 to the bean curd lees powder 2.例文帳に追加

また、おから粉2に木粉3を加えることによって、粉体の硬度が低いおから粉2の割合が減るため、押出成形等の成形性が向上する。 - 特許庁

Wheat flour, gluten, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour, potato flour or bean curd lees is preferably added as a thickener.例文帳に追加

小麦粉、グルテン、米粉、そば粉、豆粉、トウモロコシ粉、芋粉又はおからをつなぎとして添加するのがよい。 - 特許庁

To simply suppress the formation of by-products formed when biomass such as bean curd lees is carbonized by heating in pressurized hot water.例文帳に追加

「おから」等のバイオマスを加圧熱水中で加熱して炭化する場合に、簡便に副生成物の発生を抑制する。 - 特許庁

To provide a curry roux by substituting bean curd lee powder for wheat flour, as a part of measurements of use expansion and consumption increase of bean curd lees.例文帳に追加

おからの用途拡大、消費量増加の対策の一環として、小麦粉をおから粉末で代替したカレールーを提供すること。 - 特許庁

To provide a technique for making bean curd lees recyclable for useful food and improving dissolvability of existing pure cocoa powder in liquid.例文帳に追加

おからの有用食料資源化を図ると共に既存のピュア−ココア粉末の液体への溶解性を改善する技術を提供すること。 - 特許庁

The foamed deodorizing material uses the vegetable food leftovers, such as bean curd lees, used tea leaves, coffee grounds and chaff, as the main components and has improved hardness.例文帳に追加

本発泡消臭材は、おから、お茶殻、コーヒー滓、籾殻などの植物性食物残滓を主成分とし、改善された硬度を有する。 - 特許庁

Many kinds of food materials such as the cereals, the vegetables, the fish and the bean curd lees can be used for the food material used as the forming materials.例文帳に追加

形成材として用いる食材は、穀類、野菜類、魚類類、豆腐残渣の、おから、など多種類の食材が可能である。 - 特許庁

To provide granular material for treating excrement which allows a stable storage for a long time and contains bean curd lees in a content of 95 to 99.5%.例文帳に追加

オカラを95乃至99.5%の含有率で含有し、長期に亙って安定して保存可能な粒状の排泄物処理材を提供する。 - 特許庁

A method for producing adjusted cocoa which has solid content made of bean curd lees and solid content made of pure cocoa comprises a process of mixing bean curd lees with pure cocoa, and a process of drying the mixture obtained in the process.例文帳に追加

おからとピュア−ココアとを混合する工程と、この工程で得られた混合物を乾燥させる工程と、を含む製造方法を実施することで、おからからなる固形分と、ピュア−ココアからなる固形分と、を含む調整ココアを製造する。 - 特許庁

The raw material flour is obtained by mixing each of bean curd lees and Hizikia fusiforme flour of 5-15 pts.wt. and 2-10 pts.wt. with food flour of 100 pts.wt. such as wheat flour, rice flour, buckwheat flour, bean flour, corn flour and sweet potato flour, so as to remove smell and palate feeling of bean curd lees.例文帳に追加

小麦粉、米粉、そば粉、豆粉、とうもろこし粉、芋粉などの食用粉に、おから及びひじき粉100重量部当たり、それぞれ、5〜15重量部及び2〜10重量部混入することによって、おからの臭いや食感を消すことができる。 - 特許庁

The ice confectionery is made by adding milk, bean curd lees raw material obtained by grinding bean curd lees produced from soybean from which soy milk is squeezed, into paste, and rice powder; stirring the mixture with tepid water to generate a dissolved mixture; and adding hydroxide to the dissolved mixture, and then cooling the resultant mixture to be coagulated and formed.例文帳に追加

牛乳と、大豆から豆乳を絞りとった後のおからを摩砕してペースト状にしたおから原料と、米粉と、を加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを冷却して凝固成形して得ることを特徴とする。 - 特許庁

To provide soybean milk and bean curd each having no taste of raw soybean, no grassy smell, flavor and excellent texture without roughness, to provide a method for producing the soybean milk producing no bean curd lees or decreasing the production amount of the bean curd lees, and to provide soybean powder to be used as the raw material.例文帳に追加

生大豆味や青臭さがなく、風味があって、ザラつきがなく食感のよい豆乳、さらには豆腐、これらをおからを出さないかまたはその発生量を低減することができる豆乳の製造方法、その原料としての大豆粉末の提供。 - 特許庁

The 100%-organic tray containers is manufactured using strained lees of green tea leaves or red tea leaves as a main raw material, and bean-curd lees, gelatin, caseins, or the like as the binder.例文帳に追加

この発明では、緑茶・紅茶の搾り滓を主原料に、豆腐のオカラ・ゼラチン・カゼイン等をバインダーとして、有機100%のトレー容器類を製造する。 - 特許庁

The pickle paste of rice bran, bean curd lees or the like, and the pickle seasoning such as salt in claim 2 are mixed with lava powder, lava grains or volcanic ash.例文帳に追加

請求項2では、ぬかもしくはおから等の漬物用床、塩その他の漬物用調味料に溶岩粉末、溶岩粒もしくは火山灰を配合したことを特徴としている。 - 特許庁

The noodle-making raw material includes water, bean curd lees, soymilk, rice powder, konjak powder, chitosan, and bivalent iron mineral ionic water, and the coagulating agent comprises water, calcium hydroxide, and bivalent iron mineral ionic water.例文帳に追加

製麺用原料は、水、おから、豆乳、米粉、こんにゃく粉、キトサン、二価鉄ミネラルイオン水から成り、凝固剤は、水、水酸化カルシウム及び二価鉄ミネラルイオン水から成る。 - 特許庁

This fermented soybean processed food is prepared by adding cassia, cocoa, mayonnaise, curry and sugar to fermented bean curd lees which use as a raw material the bean curd less obtained in a process for producing bean curd or bean milk.例文帳に追加

豆腐や豆乳の製造過程で得られるオカラを原料とした納豆に、桂皮とココア、マヨネーズ、カレー及び砂糖を混合して調製した。 - 特許庁

To provide a method for producing soymilk which is excellent in preservation stability for a long period and feeling of drink, by producing the soymilk without disposing of bean curd lees.例文帳に追加

オカラを廃棄することなく豆乳を製造可能な豆乳の製造方法であって、長期間に渡る保存安定性に優れ、飲料感に優れる豆乳の製造方法を提供する。 - 特許庁

The organic waste matter preferably comprises at least one kind of waste matter selected from a beer cake, whisky lees, roots of wheat, residues in husking the wheat, sake (Japanese rice liquor) lees, soy sauce lees, bean curd lees, wheat bran, coffee grounds, used tea leaves, apple dregs, hop dregs, yeast, leftover rice, and residues of plum pits.例文帳に追加

有機性廃棄物は好ましくはビール粕、ウイスキー粕、麦根、製麦粕、酒粕、醤油粕、おから、ふすま、コーヒー粕、茶粕、リンゴ粕、ホップ粕、酵母、残飯、梅種残渣のいずれか一種以上である。 - 特許庁

The croquette dough 1 is obtained by adding plum fruit flesh 13 to a mixture of bean curd lees 12 and mashed yam, and arranging to wrap cheese 11 in the central part of the product.例文帳に追加

おから12とすりつぶした山芋とを混合したものに梅の果肉13を加え、これの中央部にチーズ11を包み込むように配置したコロッケ生地1を作る。 - 特許庁

To provide a continuous carbonization unit having effects of improvement of heat efficiency, simplification of facilities, and miniaturization of a unit by continuously drying and carbonizing an org. waste, e.g. bean curd lees, residual food, etc., under indirect heating.例文帳に追加

有機性廃棄物、例えばおから、食品残渣等を間接加熱で連続して乾燥、炭化をおこない、熱効率の向上、設備の簡索化、装置の小型化、作業の省力化等の効果を有することを目的とした連続炭化装置。 - 特許庁

To prevent discoloration and to mold a molded article in a required form using bean curd lees that are botanical residues, in the wood-like molded article used for an interior, exterior fixture and the like of a building.例文帳に追加

建築物の内外装等に用いられる木質様成形品において、植物残渣であるおからを利用して変色を防ぐとともに所望の形状に成形する。 - 特許庁

Raw yeast is formulated with dried bean curd lees having excellent water absorption properties and water retainability and adjusted to 34-38 wt.% water content of bread material to prepare a bread material not requiring a prefermentation process in a sponge and dough method.例文帳に追加

生酵母と吸水性と保水性に優れた乾燥オカラとを混合し、パン種の水分含量を34〜38重量%の範囲内に調節し、中種法における予備発酵工程を必要としないパン種を調製する。 - 特許庁

Bean curd lees: 10 g (1 % wet weight), sake lees: 5 gram (0.5 % wet weight), glucose: 50 g, dipotassium hydrogen phosphate: 0.5 g, sodium acetate: 0.5 g, ammonium citrate: 0.5 g, magnesium sulfate: 0.2 g, manganese sulfate: 0.05 g.例文帳に追加

オカラ:10g(1%湿重量)、酒粕:5グラム(0.5%湿重量)、グルコース:50g、燐酸水素2カリウム:0.5g、酢酸ナトリウム:0.5g、クエン酸アンモニウム:0.5g、硫酸マグネシウム:0.2g、硫酸マンガン:0.05g。 - 特許庁

When dissolving the adjusted cocoa thus produced in liquid such as water, lecithin contained in bean curd lees in the adjusted cocoa assists dissolution of pure cocoa powder as a solubilizer, so the adjusted cocoa easily and rapidly dissolves in the liquid.例文帳に追加

このように製造された調整ココアを水などの液体に溶解させる際には、調整ココア中のおから分に含まれるレシチンが可溶化剤としてピュア−ココア粉末の溶解を補助するため、当該調整ココアは、容易に且つ速やかに前記液体に溶解する。 - 特許庁

To produce a delicious bean curd (a functional bean curd) having excellent functionality in high economy without discharging waste materials by utilizing bean curd lees discarded in a large amount in a production process of a soybean product such as the bean curd and a soybean milk which are excellent foods as the food containing vegetable protein.例文帳に追加

植物蛋白質として優れた食品である豆腐、豆乳などの大豆食品の製造工程で大量に排出される豆粕(オカラ)の有効利用を計り、美味しく機能性に優れた豆腐(機能性豆腐)を、廃棄物の排出なしに高い経済性のもとに提供する。 - 特許庁

This method for preserving the fresh food comprises mixing a mixture of natural yeast and one kind or two kinds of bread crumbs, starch and bean curd lees, fermenting the resultant product, drying the resultant product to produce a powdery or granular natural yeast fermented dry material and mixing the fresh food with the natural yeast fermented dry material followed by dehydrating the resultant product at low temperatures.例文帳に追加

天然酵母とパン粉、澱粉、おから、の1種類あるいは2種類の混合物を混ぜ合わせ、これを発酵させた後に、乾燥させることにより、粉状あるいは、粒状の天然酵母発酵乾燥材を生成し、この天然酵母発酵乾燥材に生鮮食品を混ぜ合わせ、低温下で脱水させる。 - 特許庁

This method is simple in that it requires a simple pretreatment or the addition of a small amount of e.g., paper or bean curd lees, which itself is organic waste, it requires no accurate temperature control, and it can be practiced batchwise in a single treatment tank.例文帳に追加

この方法は、簡便な前処理あるいはそれ自体が有機性廃棄物である紙やおがくず等を少量添加するものであり、精密な温度制御は必要ではなく、また単一の処理槽でのバッチ処理が可能であり、簡便な方法で課題を解決することができる。 - 特許庁

More preferably, the food of the bean curd lees described in the claim 1 to 3 is obtained by adding one or combination of curry powder, soybean flour, buckwheat flour, Dioscorea batatas, seeds of Lychium chinense, nuts, cayenne pepper, Wasabia japonica, Undaria pinnatifida, Artemisia princeps and tea powder, and kneading them.例文帳に追加

又、本発明は、請求項1乃至請求項3の何れかに記載のおから食品において、カレー粉、黄な粉、そば粉、大和芋、クコの実、ナッツ類、唐辛子、わさび、わかめ、ヨモギ、茶粉末のうちの何れか一つ又は幾つかの組み合わせを添加して捏練されたことを特徴とする。 - 特許庁

This production of a pickle bed is to prepare a mixture by mixing bean-curd lees 1, rice bran 2, common salt 4 and water 3, divide the mixture into halves, add lactobacilli 5 to the one half and Aspergillus oryzae 6 to the other half, ferment these halves separately and mix and agitate the halves after fermentation.例文帳に追加

おから1と米糠2と食塩4と水3とを撹拌混合した混合物を半分ずつに分配し、一方の半部に乳酸菌5を添加し他方の半部に麹菌6を添加してそれぞれ別個に発酵熟成させ、発酵熟成の後に両半部を撹拌混合する。 - 特許庁

To provide a food obtained by coagulating and forming cereals, vegetables, fish and bean curd lees, which are used as forming materials, into an original food by using Konnyaku not only as a seasoned mixing material but also as a coagulant by utilizing the coagulating properties of the Konnyaku.例文帳に追加

形成材として用いる食材は、単に蒟蒻の味付けとした混和材でなく、蒟蒻の凝固性を凝固材として用い、形成材として使用される、穀類、野菜類、魚類、豆腐残渣おから、を独自な食品として、凝固形成して造る食品を施す。 - 特許庁

例文

Rise hulls, bamboo sheath, wood chips, sawdusts, etc., as raw materials are charged together with water in a globe digester, heated to 165 to 200°C at 20 atm to obtain carbon fibers and a crude cancerocidal raw liquid, which is absorbed in rice bran or bean curd lees, dried and powdered to obtain a carcerocidal immunopotentiation material containing nonsteroidal saponin, polyphenol, catechin, mannan and polysaccharide.例文帳に追加

モミガラや竹皮、木屑、鋸屑などを原料として地球釜に水と共に入れて20気圧165〜200℃に加熱すると炭素化繊維と制癌粗原料液が得られ、これを米糠やオカラに吸収して乾燥して粉末化したものを非ステロイドサホーニンやポリフェノール、カテキン、マンナン、多糖類を含む制癌免疫増強材が得られる。 - 特許庁

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