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crumb ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 89



例文

crumb of bread 例文帳に追加

パンくず - 日本語WordNet

a crumb of comfort 例文帳に追加

少しばかりの慰め. - 研究社 新英和中辞典

a crumb of comfort例文帳に追加

少しばかりの慰め - Eゲイト英和辞典

PRODUCTION OF BREAD CRUMB例文帳に追加

パン粉の製造法 - 特許庁

例文

PREPARATION OF BREAD CRUMB例文帳に追加

パン粉の製造方法 - 特許庁


例文

PRODUCTION METHOD OF SEASONED BREAD CRUMB AND SEASONED BREAD CRUMB例文帳に追加

調味パン粉の製造方法及び調味パン粉 - 特許庁

The amount of the bread crumb mixed is preferably 1-10 wt.% based on basic poultry feed and dried bread crumb is preferably used as the bread crumb and is uniformly kneaded with the basic feed just before feeding.例文帳に追加

パン粉は乾燥パン粉を用いることが望ましく、餌を与える直前に基本飼料にまんべんなく混練する。 - 特許庁

he gave only a crumb of information about his plans 例文帳に追加

彼は、彼の計画に関するわずかな情報だけを伝えた - 日本語WordNet

a type of soil composition, called crumb structure 例文帳に追加

団粒構造という,土壌の結合状態 - EDR日英対訳辞書

例文

METHOD FOR LOWERING OIL-ABSORBING PROPERTY OF BREAD CRUMB例文帳に追加

パン粉の吸油性を低下させる方法 - 特許庁

例文

To prevent blocking of a crumb-like thermoplastic elastomer, particularly a crumb-like styrene-based thermoplastic elastomer.例文帳に追加

クラム状の熱可塑性エラストマー、特にクラム状のスチレン系熱可塑性エラストマーのブロッキングを防止すること。 - 特許庁

To apply various seasonings to bread crumb to combine the bread crumb with any food, to constitute clear order stages of production methods, and to provide those.例文帳に追加

パン粉に様々な味付けを施し、あらゆる食品に組み合わせることや、製法について明確な順序段階を構築しそれらを提供する。 - 特許庁

To produce bread dough for producing bread crumb with desired length of Kendachi.例文帳に追加

所望長さの剣立ちのパン粉を製造するためのパン生地を製造する。 - 特許庁

EDIBLE VESSEL MADE OF BREAD CRUMB, AND FRY FOOD SUPPORTING MICROWAVE-OVEN COOKING例文帳に追加

パン粉衣からなる可食容器及び電子レンジ調理対応フライ食品 - 特許庁

The process of producing chip-type dressing includes the steps of mixing raw bread crumb and/or semi-dry bread crumb, and powdered seasoning, and drying the mixture of the raw bread crumb and/or semi-dry bread crumb, and the powdered seasoning.例文帳に追加

生パン粉および/またはセミドライパン粉と粉末調味料とを混合する工程と、生パン粉および/またはセミドライパン粉と粉末調味料との混合物を乾燥する工程とを含むことを特徴とするチップ状ドレッシングの製造方法。 - 特許庁

To provide bread crumbs excellent in crisp texture and solubility in a mouth and capable of maintaining the texture even after preservation for a long period of time, and to provide a bread crumb production method, a bread crumb improving agent, and a bread crumb improving method used for the bread crumb production method.例文帳に追加

サクサクした食感や口溶けに優れ、更に長期間冷凍保存した後においても、その食感を維持することが可能なパン粉及び該パン粉製造方法、並びに前記パン粉製造方法に用いられるパン粉改良剤及びパン粉改良方法の提供。 - 特許庁

When a connected character string cannot be fitted within a crumb list display area 34b, a crumb list from which some screen tiles 40 constituting the head of a crumb list are excluded is displayed.例文帳に追加

パンくずリスト表示領域34bに連結文字列が収まらない場合、パンくずリストの先頭を構成する画面タイトル40のいくつかを除外したパンくずリストを表示する。 - 特許庁

In molding means 30, the rubber crumb 70 is supplied to a supply opening of a curved passage 32 and the rubber crumb 70 is aggregated while allowing the rubber crumb 70 to pass to an extrusion opening located below the supply opening in the passage 32.例文帳に追加

成形手段30では、ゴムクラム70を湾曲した通路32の供給口に供給し、ゴムクラム70を、通路32内で供給口よりも下方の押出口まで通過させつつ凝集させる。 - 特許庁

To provide a bread crumb application machine enabling the confirmation of the state of a silicone plate of a pressing member.例文帳に追加

押圧部材のシリコン板の状態を確認することができるパン粉付機を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR PREVENTING DISCOLORATION OF FRYING COLOR ON COATED PART OF FROZEN FOOD AND BREAD CRUMB POWDER THEREFOR AND FROZEN FOOD例文帳に追加

冷凍食品衣部の揚げ色退色防止方法、並びに、そのパン粉類及び冷凍食品 - 特許庁

When a concatenated character string formed by concatenating screen titles of screens positioned in the screen transition path cannot be entirely displayed in a crumb list display area 34b, the display device displays a crumb list by collapsing some of the screen titles constituting the crumb list as shown in Fig.4(b).例文帳に追加

画面遷移経路に位置する各画面の画面タイトルを連結した連結文字列が、パンくずリスト表示領域34bに収まらない場合、図4(b)に示すように、パンくずリストを構成する画面タイトルのいくつかを折りたたんだパンくずリストを表示するように構成されている。 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING BREAD IN ELECTRODE BREAD CRUMB PRODUCTION AND RELEASING OIL COMPOSITION SUITABLE FOR ELECTRODE SURFACE COATING例文帳に追加

電極式パン粉製造用パンの製造方法及び電極面塗布に好適な離型油組成物 - 特許庁

To obtain bread crumb for fry capable of overcoming defect of reduction in palatability of bread crumb with passage of time and maintaining crispy palatability even after a cold fry food is heated by a microwave oven.例文帳に追加

フライ製品において、時間の経過とともにパン粉の食感が低下してしまう欠点を克服し、さらには冷めたフライ製品を電子レンジ加熱された後でもサクサクした食感を維持できるフライ用パン粉を提供すること。 - 特許庁

The bread crumb is produced by using a crushed material of durum wheat flour at 10-100 mass% in inner percentage, based on the total mass of grain flour to be used as the raw material of the bread crumb.例文帳に追加

パン粉の原料として使用する穀粉類の全質量に対し、内割で10〜100質量%のデュラム小麦粉砕物を使用してパン粉を製造する。 - 特許庁

The method for lowering oil-absorbing property of bread crumb comprises adding krill shell and/or krill component to bread dough raw material in production of bread for bread crumb.例文帳に追加

パン粉用パンの製造において、オキアミの殻および/またはオキアミ成分をパン生地原料に添加して用いることを特徴とするパン粉の吸油性を低下させる方法。 - 特許庁

To obtain both a bread crumb for producing a fried food having a crispy and excellent palatability nearly equal to that of a fried food just at the time of flying even when reheated with a microwave oven and a fried food using the bread crumb.例文帳に追加

電子レンジで再加熱しても、揚げたて時とほぼ同等の、サクサクとした優れた食感を有するフライ食品を製造するためのパン粉、及び該パン粉を用いたフライ食品の提供。 - 特許庁

This method for producing the bread crumb having excellent palate feeling comprises adding to bread crumb dough the culture product or its processed product of lactic acid bacterium belonging to Lactococcus group or Streptococcus group.例文帳に追加

ラクトコッカス(Lactococcus)属もしくはストレプトコッカス(Streptococcus)属に属する乳酸菌の培養物またはその処理物をパン粉生地に添加しパン粉を製造することにより、優れた食感を有するパン粉を製造することができる。 - 特許庁

This bread crumb is obtained by baking a raw material obtained by mixing 5-8 wt.% mannan with wheat flour which is a main raw material of the bread crumb, to produce bread, and then crushing the bread.例文帳に追加

パン粉の主原料である小麦粉に対してマンナンを5〜8重量%混合した原料を焼成してパンを作り、そのパンを粉砕してパン粉とする。 - 特許庁

Margarine is used as a binder for joining the crumb pieces in place of using conventional melted butter and, accordingly, the cookie crumb dough can be prepared on an industrial scale by using these multiple raw materials.例文帳に追加

また、これらのクラムをつなぎ合わせるために通常では溶かしバターを用いていたが、本発明ではマーガリンを用いることにより、これらの複数の原料を用いて工業的に製造することを可能としている。 - 特許庁

The method for producing the livestock meat processed product comprises compounding the whole material with 30-57 wt.% of bread crumb impregnated with liquid albumen at 1.2-4.0 mass times based on the bread crumb on a dry basis and then coagulating the liquid albumen under heating.例文帳に追加

パン粉の乾燥質量に対して1.2〜4.0倍の質量の液卵白を含浸させたパン粉を、全原料に対し30〜57%配合して加熱凝固させたことを特徴とする畜肉加工品。 - 特許庁

To provide a batter mix giving a bread crumb-applied fried food product good in batter cutoff, providing a thin and uniform batter layer, good in bread crumb adhesion and free of sliminess between a coating and a fried material.例文帳に追加

バッター切れがよく、薄く均一なバッター層を設け、パン粉の付着性もよく、衣と揚げ種との間のヌメリのないパン粉付けフライ食品を得るためのバッターミックスを提供することを目的とする。 - 特許庁

This method for producing a food with bread crumb preservable in cold storage for a relatively long period of time is characterized in that batter mixed with a bactericidal or antimicrobial substance is attached to a foodstuff and then bread crumb is attached to the batter.例文帳に追加

本発明は、殺菌性または抗菌性物質を添加したバッターを食材に付着させた後、パン粉を付着させることを特徴とする、比較的長期間の冷蔵保存ができる、パン粉付き食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The process for producing a silica-containing rubber composition comprises, upon supply of slurry or a hydrated substance of a crumb of a silica-containing rubber composition that is obtained by coagulation of a mixture of rubber latex and silica to an extruder for dehydration of the crumb within the extruder, transiently blocking a part or the whole of a crumb outlet of the extruder.例文帳に追加

ゴムラテックスとシリカとの混合物を共凝固して得られるシリカ含有ゴム組成物クラムの、スラリー又は含水物を押出機に供給し、前記押出機内で前記クラムの脱水を行う際に、前記押出機のクラム吐出口の一部又は全部を一時的に閉塞させることを特徴とするシリカ含有ゴム組成物の製造方法。 - 特許庁

To provide a method of transportation of an ethylene-polypropylene-based copolymer rubber by which the sticking of the crumb to the passage for the pneumatic transport is prevented thereby allowing a very smooth pneumatic transport in pneumatically transporting the rubber (crumb) obtained by copolymerizing monomers to an intended site after a dehydration process where water attached to the crumb is removed.例文帳に追加

エチレン-プロピレン系共重合体ゴムの輸送方法において、モノマーを共重合して得られたゴム(クラム)に付着する水を脱水する工程の後、該クラムを所定の場所に空送するに際し、空送途中の通路におけるクラムの付着を防止し、よって極めて円滑に空送することができるという優れた特徴を有するエチレン-プロピレン系共重合体ゴムの輸送方法を提供する。 - 特許庁

According to this method of making bread, the bulk of dough can be increased, the cost of raw materials can be reduced, and the texture of the crumb of the bread can be made fine.例文帳に追加

この製造方法によって、生地の嵩が増し、原材料原価のコストダウンとパン内相のキメを細かくすることができる。 - 特許庁

Provided is a meat processed product using a product obtained by immersing 100 pts.wt. of the bread crumb in a vegetable juice and 360 to 470 pts.wt. of crushed vegetables.例文帳に追加

このようなパン粉100重量部を、野菜汁および粉砕した野菜360〜470重量部に浸漬させたものを用いた畜肉加工品。 - 特許庁

Next, bread crumb 4 of 10 mesh or more and 40 mesh or less is applied to the surface of the rice cracker shape matter 1 via the batter layer 21.例文帳に追加

次に、煎餅状物1の表面に、バッター層21を介して、10メッシュ以上40メッシュ以下であるパン粉4を付着する。 - 特許庁

This batter mix for the bread crumb-applied fried food product consists mainly of a crosslinked starch without containing wheat flour and contains glucomannan.例文帳に追加

小麦粉を含むことなく架橋澱粉を主成分とし、かつグルコマンナンを含有するパン粉付けフライ食品用バッターミックス。 - 特許庁

This method for preventing blocking of the crumb-like thermoplastic elastomer comprises keeping the elastomer under an atmosphere at 40°C to 80°C.例文帳に追加

クラム状の熱可塑性エラストマーを、40℃〜80℃の温度雰囲気下に保つことを特徴とする該エラストマーのブロッキング防止方法。 - 特許庁

After use, handle portions (4a)(4b) are pressed inward to allow easy detachment of the tempura crumb removing bags.例文帳に追加

使用後は取って部(4a)(4b)を内側へ押すことにより容易に揚げかす取り袋を取り外すことが出来る。 - 特許庁

To develop cookie crumb dough having high workability while keeping characteristic good palatability of cookie and a method for preparing the dough.例文帳に追加

本発明の課題は、クッキーが本来、有する良い食感を保ちつつ、作業性がよいクッキークラム生地及びその製造方法の開発に関する。 - 特許庁

To mold an aggregate formed by aggregating rubber crumb with high accuracy and increase the productivity of a rubber material produced by drying the aggregate.例文帳に追加

ゴムクラムを凝集させた凝集体を高い精度で成形し、凝集体を乾燥させたゴム材料の生産性を向上させる。 - 特許庁

To provide a method for producing rice powder, capable of producing bread crumb-like rice powder as easily as possible from rice such as brown rice and polished rice.例文帳に追加

玄米や精白米等の米からパン粉状の米粉をできるだけ簡単に製造可能な製造方法を提案する。 - 特許庁

The dirt removing agent for skin is attached to the skin and rubbing it by hands or the like, there is an effect of pulverization (eraser rubber crumb-like).例文帳に追加

該皮膚用汚れ除去剤を皮膚に付着させて手等で擦ることにより、微粉化(消しゴムカス状)する効果がある。 - 特許庁

his eye a mere pin-point in his big face, but gleaming like a crumb of glass. 例文帳に追加

そしてあの大きな顔で目をこれ以上ないくらい細くして、ガラスの破片のようにかすかにきらめかせていた。 - Robert Louis Stevenson『宝島』

This removal method of the residual solvent comprises a grinding process where a polymer first crumb which is contained in the slurry obtained by coagulating a reaction solution of a polymer is ground to form a polymer second crumb, a transfer process where the slurry containing the polymer second crumb is transferred, and a solvent removal process where the residual solvent contained in the polymer second crumb in the transferred slurry is removed.例文帳に追加

重合体の反応溶液を凝固させて得られた重合体第1クラムを含むスラリー中の前記重合体第1クラムを粉砕して重合体第2クラムとする粉砕工程と、該重合体第2クラムを含むスラリーを移送する移送工程と、該移送された重合体第2クラムを含むスラリー中の前記重合体第2クラムに含まれている残留溶媒を除去する溶媒除去工程とを、有する残留溶媒の除去方法。 - 特許庁

To provide bread crumb capable of retaining crispy excellent palate feeling with smooth melting feeling in the mouth from just after deep frying even to after the lapse of a long time, and free from spoiling the excellent palate feeling even though using for frozen fried food and thawing with a microwave oven or heating, and to provide a method for producing the bread crumb.例文帳に追加

サクサクとして口溶けの良い優れた食感が、フライ直後から長時間経過しても維持でき、また冷凍フライ食品に使用して電子レンジで解凍、加熱してもその優れた食感が損なわれないパン粉およびその製造法を提供すること。 - 特許庁

It is preferable to effectively improve bread crumb quality by using as the bread crumb quality improver, the combination of at least 3 kinds, preferably 2-3 kinds of the culture product or its processed product of lactic acid bacterium belonging to Lactococcus group, and the culture product or its processed product of lactic acid bacterium belonging to Streptococcus group.例文帳に追加

本発明のパン粉改良剤として、2種以上、好ましくは2〜3種の、ラクトコッカス属に属する乳酸菌の培養物またはその処理物とストレプトコッカス属に属する乳酸菌の培養物またはその処理物とを組み合わせて用いると効果的にパン粉の品質の改良を行なうことができるので好ましい。 - 特許庁

The method of transportation of an ethylene-polypropylene-based copolymer rubber comprises spraying water or a mixed liquid of water and a silicone to the entrance of the pneumatic transport system in pneumatically transporting the rubber (crumb) obtained by copolymerizing monomers to an intended site after a dehydration process where water attached to the crumb is removed.例文帳に追加

エチレン-プロピレン系共重合体ゴムの輸送方法において、モノマーを共重合して得られたゴム(クラム)に付着する水を脱水する工程の後、該クラムを所定の場所に空送するに際し、空送工程の入口部に水又はシリコンと水の混合液を噴霧するエチレン−プロピレン系共重合体の輸送方法。 - 特許庁

例文

To provide a method of making bread which can make the texture of the crumb of bread finer, and make bread of a large volume and with an excellent sense of eating inexpensively as much as possible.例文帳に追加

パン内相のキメを細かくし、ボリュームが大きく、食感の良好な食パン類をできるだけ安価に製造することができる食パン類の製造方法を提供する。 - 特許庁

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原題:”Treasure Island ”

邦題:『宝島』
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