例文 (51件) |
refreshing drinkの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 51件
METHOD FOR PRODUCING MASH VINEGAR REFRESHING DRINK AND MASH VINEGAR REFRESHING DRINK例文帳に追加
もろみ酢清涼飲料水の製造方法及びもろみ酢清涼飲料水 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING HIGH-CONCENTRATION CALCIUM-CONTAINING DRINK AND THE REFRESHING DRINK例文帳に追加
高濃度のカルシウム含有飲料の製法及びその清涼飲料水 - 特許庁
PRODUCTION OF WEAKLY ACIDIC REFRESHING DRINK例文帳に追加
弱酸性の清涼飲料水の製造方法 - 特許庁
A transparent refreshing drink containing high-concentration calcium is also provided.例文帳に追加
又、高濃度のカルシウムの含有の透明な清涼飲料水とする。 - 特許庁
To provide an Amazake (sweet drink made from fermented rice) having refreshing feeling compared with conventional Amazake.例文帳に追加
従来の甘酒に比較して清涼感のある甘酒を提供する。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING VINEGAR AND REFRESHING DRINK USING WASHED WATER OF RICE例文帳に追加
米の研ぎ汁を用いた食酢及び清涼飲料水の製造方法 - 特許庁
Any one of liquors, a luxury drink, refreshing drinking water, and soups is used as food and drink in the hair loss preventing preparation of food and drink type.例文帳に追加
飲食品が、酒類、嗜好飲料、清涼飲料水、スープ類のいずれかであることを特徴とする、飲食タイプの脱毛防止料。 - 特許庁
The citric acid-containing beverage is preferably a refreshing beverage such as sport drink.例文帳に追加
クエン酸含有飲料が、スポーツドリンク等の清涼飲料である、上記のクエン酸含有飲料。 - 特許庁
The alcoholic drink having refreshing citrus flavor contains the alcohol-containing flavor liquid.例文帳に追加
該アルコール含有香味液を含有する新鮮な柑橘類香味を有するアルコール飲料。 - 特許庁
To provide an alcohol-containing flavor liquid having refreshing citrus flavor and provide an alcoholic drink containing the flavor liquid and having refreshing citrus flavor.例文帳に追加
新鮮な柑橘類香味を有するアルコール含有香味液及び該香味液を含有する新鮮な柑橘類香味を有するアルコール飲料を提供する。 - 特許庁
giant treelike plant having edible nuts and leafstalks that yield a refreshing drink of clear watery sap 例文帳に追加
食用のナッツと澄んだ水の樹液の清涼飲料を産出する葉柄を有する巨大な木のような植物 - 日本語WordNet
To provide a bottle cap having a nozzle which is used in driving using a straw natural water or refreshing drink stored in a bottle such as a PET bottle.例文帳に追加
本発明は、ペットボトル等のボトル内に収容された自然水や清涼飲料水を、ストローで飲む際に使用するものである。 - 特許庁
To provide a method for producing a fermented malt drink having clear and refreshing aftertaste and giving body feeling and thick taste.例文帳に追加
後味の透明感や爽快感があり、かつ、ボディ感や味の厚みがある発酵麦芽飲料の製造方法の提供。 - 特許庁
To provide a low-alcohol drink compatible with diet while keeping excellent drinkability and refreshing feeling.例文帳に追加
本発明の課題は、優れた飲みやすさや爽快感を維持しつつ、食事との相性がよい低アルコール含有飲料を提供することである。 - 特許庁
To readily provide a hydrogen-containing drinking water and to provide a hydrogen-containing preference drink such as hot tea or coffee, and a hydrogen-containing refreshing drink such as juice.例文帳に追加
水素含有飲料水を手軽に提供するとともに、水素を含有する温かいお茶やコーヒー等の嗜好飲料、及び水素を含有するジュース等の清涼飲料も提供できるようにする。 - 特許庁
To provide a beverage having functions as a refreshing drink and a sports drink together with functions usable for mouth/throat/nose washing, a cleaning fluid, cosmetics, medicines, and quasi-drugs.例文帳に追加
清涼飲料水、スポーツドリンクとして、また、口腔・咽喉・鼻洗浄に使用できる機能を兼ね備えた飲料、及び洗浄液、化粧品、医薬品、医薬外品を提供する。 - 特許庁
To provide low-calorie or non-calorie fruit juice flavor drink including fruit juice feeling (fruit juice real feeling), especially fresh and spreading refreshing citrus fruit juice feeling, despite low fruit juice or juice-free drink.例文帳に追加
低果汁や無果汁であるのに、果汁感(果汁実体感)、特にみずみずしく、染みわたる爽やかな柑橘系果汁感のある、低カロリーまたはノンカロリーの果汁風味飲料を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing acid soymilk drink having refreshing feeling of drink and body taste without uncomfortable flavor such as green smell and harsh taste peculiar to soybeans.例文帳に追加
本発明は、大豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a method for improving quality of taste of food and drink through improving unfavorable quality of taste derived from amino acid and nucleic acid while maintaining flavor of the food and drink so as to make aftertaste refreshing.例文帳に追加
飲食品の風味を良好に維持しつつ、アミノ酸や核酸に由来する好ましくない味質を改善して、すっきりとした後味にすることができる飲食品の味質改善方法を提供する。 - 特許庁
There are provided an apparatus and a method to supply hydrogen from a hydrogen storing material stored in a storage vessel and dissolve the hydrogen in water, cold water, hot water (heated water), preference drink, or refreshing drink and to dispense the hydrogen-containing drink on site.例文帳に追加
格納容器中に収められた水素吸蔵物質から、水素を水、冷水及びお湯(加熱水)、嗜好飲料、又は清涼飲料に供給及び溶解することができる装置及び方法を提供して、飲用現場でこれら水素含有飲料の提供を可能とする。 - 特許庁
To provide a raw tea leaf-extracted essence exhibiting strong tea leaf feeling, and refreshing feeling, having reduced astringency and peculiar flavor, and also having excellent flavor having balanced flavor and easy to drink as a whole, and to provide a food and drink such as tea drink containing the raw tea leaf-extracted essence.例文帳に追加
茶葉感が強く、爽やかさを有し、渋味や雑味が低減され、全体的な風味・バランスや飲みやすさを備えた優れた香味の生茶葉抽出エキス、及び該生茶葉抽出エキスを含有させた茶飲料のような飲食品を提供すること。 - 特許庁
To provide a nutritionally excellent refreshing drink containing amino acids which are flavor ingredients for soy sauce and essential amino acids in extremely high concentrations, not having taste and color tone derived from soy sauce, having refreshing taste and feeling, not producing any precipitate in the bottom of a packaging container during storage.例文帳に追加
醤油の旨味成分であるアミノ酸および必須アミノ酸を非常に高濃度に含有し、しかも醤油由来の風味、色調を有しない、また爽快味と清涼感を有し、保存しても包装容器の底部に沈殿物を生じない、栄養的にも優れた清涼飲料を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing high-concentration calcium-containing drink containing a lot of calcium, bringing no turbidity or discoloration for a long period and stably sustaining a transparent liquid state, and to provide the refreshing drink.例文帳に追加
本発明はカルシウム含有量が多く且つ長期間に渡って濁りや変色の変化がなく、透明な液体状態を安定して維持出来る高濃度のカルシウム含有飲料の製法及びその清涼飲料水を提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a new functional beverage as sport drink/refreshing drink containing sugar derived from grain, having excellent water absorption into the body, and corresponding to an oral rehydration solution (ORS) specified in the WHO guideline.例文帳に追加
穀物由来の糖分を備え、且つ体内への水分吸収に優れたスポーツ飲料・清涼飲料を提供すると共に、WHOのガイドラインで定められている経口補水液(ORS)に対応できる新規な機能性飲料を提供する。 - 特許庁
The refreshing drink comprises ≥100 mg amino acids derived from soy sauce and 0.1-2.0 g common salt per l of drink.例文帳に追加
醤油を脱色および脱塩処理し得られた、色度がしょうゆ標準色40番以上、食塩濃度が10(W/V)%以下の淡色減塩醤油を添加してなる清涼飲料であって、該飲料1リットル当り醤油由来のアミノ酸を100mg以上、食塩を0.1〜2.0g含有する清涼飲料。 - 特許庁
To provide a capsaicin-containing drink excellent in palatability with moderate hot taste, and having good feeling in the throat, reduced in stimulation to the throat, and refreshing aftertaste.例文帳に追加
カプサイシンを含有し、適度な辛味を有する嗜好性に優れた飲料で、かつ喉等への刺激が低減された喉越しや後味がすっきりした飲料を提供すること。 - 特許庁
Common processed food and drink including refreshing beverages, supplements, seasonings, sweet stuffs and side dishes that contain flavonoid may be produced using the dietary fiber and its food additive.例文帳に追加
該食物繊維やその食品添加物を使用して、フラボノイドを含有した清涼飲料水やサプリメント、調味料、菓子、惣菜等を含む一般に飲食される加工食品分野の飲食物とすることができる。 - 特許庁
The refreshing drink is produced by adding 0.05-5.0 wt.% of the organic germanium, 0.1-8.0 wt.% of inositol, and 0.2-5.0 wt.% of taurine to purified water.例文帳に追加
精製水に有機ゲルマニウム0.05%〜5.0%(重量)と、イノシトール0.1〜8.0%(重量)及びタウリン0.2%〜5.0%(重量)を含清涼飲料水。 - 特許庁
To obtain a Moromi vinegar drink rich in amino acids and minerals beneficial to human health, rich in cool refreshing feeling and tastiness, not only enabling Moromi liquid to be favorably taken but also enabling calcium absorption efficiency to be improved.例文帳に追加
健康上有益なアミノ酸やミネラル分を多量に含み、清涼感や美味しさに富み、もろみ液を好適に飲用し得るばかりでなく、さらにカルシウムの吸収効率を向上させることができるもろみ酢飲料を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing tasty yoghurt-like food and drink comprising fermenting rice with lactobacillus so as to have superior harmonious balance between refreshing fermentation flavor similar to that of milk yoghurt and with the slight sweetness of rice.例文帳に追加
米を乳酸菌で発酵させ、牛乳のヨーグルトのようにように爽やかな発酵風味と米のほのかな甘みとのバランスが非常に調和し、美味なヨーグルト様飲食品を得る。 - 特許庁
To provide a method for producing acidic soybean milk drink having no unfavorable flavor such as grassy smell or harsh taste inherent in soybean, and having refreshing drinking feeling while having body taste.例文帳に追加
本発明は、大豆特有の青臭み、エグ味などの不快な風味がなく、飲み口がスッキリとし、且つにコク味のある酸性豆乳飲料の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁
This sparkling beverage, a sparkling refreshing drink in detail has the flavor of beer and visual characteristics and as the main ingredient malt, hop, oligosaccharide and mushroom, and an alcohol degree of less than 1%.例文帳に追加
麦芽と、ホップと、オリゴ糖と、茸を主成分とする、ビールの風味と視覚的特徴を有するアルコール度数1%未満の発泡性清涼飲料水。 - 特許庁
To provide a new low alcohol sake, drunk by a woman who has never drunk the sake or a poor drinker without resistance with the feeling of a refreshing drink, and giving a peculiar mood after drinking the sake.例文帳に追加
酒を全く飲用したことのない女性や下戸の人でも清涼飲料の感覚で抵抗なく飲用できるとともに、酒独特の飲用後の酔い心地を得ることのできる新規な低アルコール酒を提供する。 - 特許庁
The refreshing drink is obtained by adding pale low-salt soy sauce obtained by decoloring and desalting soy sauce and having ≥40 degree chromaticity based on standard color of soy sauce and ≤10 (W/V)% common salt concentration.例文帳に追加
醤油を脱色および脱塩処理し得られた、色度がしょうゆ標準色40番以上、食塩濃度が10(W/V)%以下の淡色減塩醤油を添加してなる清涼飲料。 - 特許庁
To provide a method for producing a high-quality milk-containing canned drink having a flavor and a taste including good palatability and milky feeling and having a refreshing feeling by using a retorting process.例文帳に追加
レトルト殺菌法を用いて、良好な食感、乳感を伴った風味、味覚を有し、清涼感を伴った高品質の乳入り缶飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a deterioration preventing agent for flavor effective for imparting excellent deterioration preventing effect of flavor by adding to refreshing drinks, dairy products, bread, cakes, pickles and various other foods and drinks without deteriorating the taste and flavor of the food and drink.例文帳に追加
清涼飲料水、乳製品、パン類、菓子類、漬物、その他の各種飲食品に添加することにより優れた香料の劣化防止効果を付与し得ると共に、飲食品の風味を損なうことのない香料の劣化防止剤の提供。 - 特許庁
The obtained mash vinegar refreshing drink is rich in the food component and produced by dispensing with the food extract production step to remarkably improve the work efficiency and decrease the clogging trouble of a filter cloth to improve the work efficiency.例文帳に追加
食物成分が多く含まれるもろみ酢清涼飲料水を提供でき、食物エキスの製造工程を省略して作業効率が大幅に改善され、廬布の目詰りが削減して作業効率が上がる。 - 特許庁
This refreshing drink contains raw material water and other materials excluding the water and is put in a container sterilized at low temperature.例文帳に追加
また、ミネラルウォーター類に、例えば保健機能を有する原料を加え、外観、風味において実質的にミネラルウォーターと何らかわらない新規な機能性ウォーター製品としての清涼飲料水を提供する。 - 特許庁
To obtain the sparkling alcoholic drink with foam preservability having refreshing feeling while maintaining balance between sourness and sweetness through making the best use of the flavor of fruits and/or herb.例文帳に追加
発泡性および泡保持性を有する炭酸ガス含有アルコール飲料であって、果実やハーブの風味を生かした、酸味や甘味のバランスを崩さず清涼感を有するアルコール飲料を提供する。 - 特許庁
To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加
新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁
This tea-flavored drink which comprises a permeated liquid obtained by treating a tea-percolated liquid with a nanofiltration membrane is capable of providing a new tea drinks having refreshing feeling relative to its blue color tone, and also popular with consumers, and furthermore capable of regulating the refreshing feeling of other tea drinks by adding the above- mentioned permeated liquid to them.例文帳に追加
茶の浸出液をナノ濾過膜で処理することにより得られた透過液を含む茶風味飲料により、水色の割に清涼感を持ち、消費者にも受けが良い新規な茶飲料が提供できると共に、茶の浸出液をナノ濾過膜で処理することによって得られた透過液を他の茶飲料に添加することにより、当該他の茶飲料の清涼感を調整することができるようになる。 - 特許庁
The pH of the refreshing drink is controlled to ≤4.5 by using acidic ion water as the raw material water.例文帳に追加
原料水及び原料水以外の他の原料を含み、低温殺菌処理を施した容器入り清涼飲料水であって、当該原料水として酸性イオン水を用いることにより清涼飲料水のpHを4.5以下に制御したことを特徴とする清涼飲料水。 - 特許庁
To provide a method for deodorizing a squeezed juice of fresh saururaceous grass, capable of destroying a smelly component peculiar to the saururaceous grass in a short time, capable of suppressing activity of a microorganism, capable of stabilizing quality of the juice, without damaging a medicinally efficacious component thereof, and capable of making the juice utilizable as a refreshing drink.例文帳に追加
どくだみ特有の臭いの成分を短時間に破壊させ、微生物の活動を抑え、品質の安定し、薬効成分も損なわない、清涼飲料にも利用できる生どくだみ草搾汁液の脱臭法を提供することにある。 - 特許庁
例文 (51件) |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) |
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |