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yoghurtを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 137



例文

FRUIT SAUCE AND METHOD FOR PRODUCING SOFT YOGHURT THEREWITH例文帳に追加

フルーツソース及びそれを用いるソフトヨーグルトの製造方法 - 特許庁

LACTIC ACID SOLUTION PREPARED BY DISTILLATION AND SOYBEAN FERMENTATION AND METHOD FOR PRODUCING YOGHURT-LIKE FOOD例文帳に追加

大豆発酵醸造乳酸液及び、ヨーグルト様食品の製造方法。 - 特許庁

POWDERED YOGHURT-BASED HEALTH FOOD USING WASTE COW MILK例文帳に追加

廃棄牛乳を利用した粉末ヨーグルト系健康食品。 - 特許庁

METHOD FOR MANUFACTURING SPECIAL FERTILIZER UTILIZING WASTE BACTERIA BED AND YOGHURT例文帳に追加

廃棄菌床とヨーグルトを利用した特殊肥料製造方法。 - 特許庁

例文

Without your company's support, we couldn't have made this new yoghurt such a popular product. 例文帳に追加

この度の新しいヨーグルトの大ヒットは、貴社の協力なしにはあり得ませんでした。 - Weblio Email例文集


例文

"Where's my yoghurt, Tom?" "I've eaten it. I thought you'd bought it for me."例文帳に追加

「トム、私のヨーグルト知らない?」「ヨーグルトなら食べたよ。俺に買ってきてくれたんだと思った」 - Tatoeba例文

a creamy food produced from milk through the action of a {lactic acid bacterium}, called yoghurt 例文帳に追加

ヨーグルトという,牛乳に乳酸菌を作用させたクリーム状の食品 - EDR日英対訳辞書

KEFIR-LIKE CARBONIC ACID-CONTAINING YOGHURT HAVING ANTI-ALLERGY EFFECTS, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

抗アレルギー効果のあるケフィア様炭酸含有ヨーグルトおよびその製造方法 - 特許庁

To provide after-fermented type low-calorie yoghurt having favorable sweet taste.例文帳に追加

良好な甘味を有し、かつ、低カロリーである後発酵型ヨーグルトを提供すること。 - 特許庁

例文

The amount of the microcrystalline cellulose added is 0.1-1.5 wt.% based on the yoghurt.例文帳に追加

微結晶セルロースの添加量がヨーグルトに対して0.1〜1.5重量%である。 - 特許庁

例文

This cow's milk-soybean milk mixture-fermented yoghurt is obtained by fermenting the mixed liquid containing the cow's milk and soybean milk by using lactobacillus.例文帳に追加

牛乳と豆乳とを含む混合液を乳酸菌を用いて醗酵させた。 - 特許庁

To provide a heating device for fermenting yoghurt/kefir, having a small occupying space, convenient to carry and producing both regular yoghurt and kefir.例文帳に追加

占有スペースが小さく、持ち運びに便利であって、通常のヨーグルトとケフィアの両方を製造することができる発酵用加熱装置を提供する。 - 特許庁

This apparatus for fermenting yoghurt detects the end of fermentation of yoghurt through detecting temperature difference of convection stoppage caused by coagulation of cow milk, and automatically stops heating.例文帳に追加

ヨーグルトを発酵させる装置で、牛乳の固まりによる、対流停止の温度差を検知してヨーグルトの発酵終了を検知し、自動的に加温を停止させる - 特許庁

To provide a method for producing fat-containing standing yoghurt made of two layers of an upper cream layer and a lower yoghurt layer and having excellent flavor without layer separation.例文帳に追加

上層はクリーム層、下層はヨーグルト層の2層からなり、かつ層分離のない風味良好な脂肪分含有タイプの静置型ヨーグルトの製造方法を提供すること。 - 特許庁

The yoghurt or drink satisfying different objects at the same time is obtained by extracting from mushroom components having intestinal disorder controlling action and suppressing malodor factor, and mixing the components with yoghurt to bring to a product.例文帳に追加

整腸作用と悪臭要因を抑制する成分をマッシュルームより抽出し、ヨーグルトと混合した製品にする事により、異った目的を同時に満足することが出来るヨーグルト又は飲料を得る。 - 特許庁

This method for producing the drink type of yoghurt suppressed in taking off from the water and having excellent palate feeling comprises making protease D 3 act on solid yoghurt.例文帳に追加

固形状ヨーグルトにプロテアーゼD3を作用させることを特徴とする離水が防止されかつ食感が良好なドリンクタイプヨーグルトの製造法。 - 特許庁

To obtain instant yoghurt easily lasting for a long time, simply eatable at anytime anywhere and enabling tasting as a proper yoghurt product as the case may be.例文帳に追加

日持ちがしやすく、いつでもどこでも手軽に食することができ、場合によっては、本格的なヨーグルト製品として味わうこともできるインスタントヨーグルトを提供する。 - 特許庁

The yoghurt is produced by adding a lactobacillus starter to raw material containing yoghurt mix and Advantame followed by filling a container with the mixture to ferment the same.例文帳に追加

ヨーグルトミックスとアドバンテームを含有する原料に乳酸菌スターターを添加した後、この混合物を容器に充填して発酵を行い、ヨーグルトを製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing tasty yoghurt-like food and drink comprising fermenting rice with lactobacillus so as to have superior harmonious balance between refreshing fermentation flavor similar to that of milk yoghurt and with the slight sweetness of rice.例文帳に追加

米を乳酸菌で発酵させ、牛乳のヨーグルトのようにように爽やかな発酵風味と米のほのかな甘みとのバランスが非常に調和し、美味なヨーグルト様飲食品を得る。 - 特許庁

To provide kefir-like carbonic acid-containing yoghurt that is suppressed in excessive production of gas after production and is effective for improvement in I-type allergy, such as atopic dermatitis, hay fever and chronic rhinitis, and to provide a method for producing the yoghurt.例文帳に追加

製造後の過剰なガス生成が抑えられ、且つアトピー性皮膚炎、花粉症、通年性鼻炎などI型アレルギーの改善に有効なケフィア様炭酸含有ヨーグルトおよびその製造方法の提供。 - 特許庁

A method for producing the yoghurt-containing fermented squid product comprises mixing the meat and internal organs of squid with a prescribed quantity of salt followed by stirring and maturing, and mixing a prescribed quantity of yoghurt with the product followed by stirring and maturing.例文帳に追加

また、本発明によるヨーグルト入りイカの塩辛の製造方法は、イカの身肉と内臓と所定量の塩とを混合して攪拌し、熟成し、次いで所定量のヨーグルトを混合して攪拌し、熟成する。 - 特許庁

This yoghurt seasoning is obtained by adding powdered yoghurt containing the active lactobacillus as lyophilized powder and almost without using salt and fat, has a good taste and can exhibit probiotics effects by the lactobacillus to begin with intestinal regulation activity.例文帳に追加

塩分、脂肪分をほとんど使用しないで、美味しく、活性乳酸菌入り粉末ヨーグルトを凍結乾燥粉末とし、体内での整腸作用をはじめ、乳酸菌によるプロバイオテックス的効果を発揮し得るものとした。 - 特許庁

To provide a lid which is applied mainly to a vessel for packaging yoghurt, and can effectively prevent a content or the yoghurt from adhering to the reverse surface of the lid while keeping good heat sealability and sealing performance.例文帳に追加

主としてヨーグルト包装用の容器に適用される蓋材であって、ヒートシール性、密封性を良好に維持しながら、蓋の裏面に内容物であるヨーグルトが付着するのを効果的に防止しうるものとする。 - 特許庁

This method for producing the gel mix yoghurt comprises previously filling in a container, an LM pectin-containing solution which contains 0.1-1.5 mass% of LM pectin and is adjusted in viscosity at 5 to 1,500 mPa s, and adding liquid yoghurt to the product.例文帳に追加

LMペクチンを0.1〜1.5質量%含有し、粘度を5〜1500mPa・sに調整したLMペクチン含有溶液を先に容器に充填後、流動状のヨーグルトを添加する。 - 特許庁

To provide a method for producing drink type of yoghurt suppressed in taking off from the water and having excellent palate feeling, and in its turn, to provide drink type of yoghurt suppressed in taking off from the water and having excellent palate feeling.例文帳に追加

離水が抑えられ、かつ、食感が良好なドリンクタイプヨーグルトを製造する方法、延いては離水が抑えられまた食感も良好なドリンクタイプヨーグルトを提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a Helicobacter pylori antibody-containing yoghurt, which prevents decrease of antibody titre of a Helicobacter pylori antibody and decrease of fungus eliminating effect of Helicobacter pylori which are brought with production of the Helicobacter pylori antibody-containing yoghurt.例文帳に追加

抗ピロリ菌抗体含有ヨーグルトの生産に伴う抗ピロリ菌抗体の抗体力価の減少及びピロリ菌の除菌効果の低下を防止する。 - 特許庁

This fermentation temperature set switching type machine for producing yoghurt can correspond even with different kinds of bacteria of yoghurts different in fermentation temperatures through switching fermentation temperatures when producing yoghurt, and also correspond with the container for producing yoghurt and both the methods by using packed cow milk directly and by using the attached container.例文帳に追加

ヨーグルトを作る時の発酵温度を切り替えることにより、発酵温度の異なるヨーグルトの異種菌にも対応でき、ヨーグルトを作る時の容器にもパック牛乳をそのまま使う方法と付属容器を使って作る方法のどちらにも対応できる発酵温度設定切り替え式ヨーグルト製造機であることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a fermentation temperature set switching type machine for producing yoghurt, capable of producing yoghurts different in fermentation temperature with one machine for producing yoghurts through switching fermentation set temperatures of yoghurts, and comprising a combined type of a method for producing yoghurt directly from packed cow milk and a method for producing yoghurt by using an attached container.例文帳に追加

この発明はヨーグルトの発酵設定温度を切り替えることにより、発酵温度の異なるヨーグルトを1台のヨーグルト製造機で作ることができ、パック牛乳からそのままヨーグルトを作る方法と付属容器を使って作る方法の併用型の発酵温度設定切り替え式ヨーグルト製造機を提供する。 - 特許庁

a thick smooth drink consisting of fresh fruit pureed with ice cream or yoghurt or milk 例文帳に追加

アイスクリーム、ヨーグルト、またはミルクでピューレが作られる新鮮な果物からなる濃い、口あたりがよい飲物 - 日本語WordNet

To provide a microorganism culturing method for producing milk serum fermented yoghurt containing a large amount of essential amino acid.例文帳に追加

必須アミノ酸を多量に含有する乳清発酵ヨーグルト製造のための微生物培養方法の提供。 - 特許庁

To provide yoghurt containing components having intestinal disorder controlling action and besides suppressing malodor factor to possibly occur in the intestines.例文帳に追加

整腸作用の他に、腸内に発生しうる悪臭要因を抑制する成分を含むヨーグルトの提供。 - 特許庁

To provide a method for producing frozen yoghurt having high preservation stability and excellent flavor even without using a food additive such as thickening polysaccharides derived from plants.例文帳に追加

植物由来増粘多糖類などの食品添加物を使用しなくても、保存安定性が高く、かつ、風味のよいフローズンヨーグルトの生産。 - 特許庁

The yoghurt is filled in the edible container obtained by repeatedly coating the inner surface of a chocolate shell with an edible oil and fat composition as a hydrophobic matter.例文帳に追加

チョコレートシェルの内面を疎水性物質である可食性油脂組成物で反復被覆して可食性容器とし、上記ヨーグルトを充填する。 - 特許庁

The frozen yoghurt has solid content increased by the addition of viscous polysaccharides produced by lactic acid bacterium, and fat and/or sugar.例文帳に追加

乳酸菌の生成する粘性多糖類を添加し、脂肪および/または糖を添加することにより固形分を高める。 - 特許庁

The instant yoghurt is obtained by mixing a raw material containing the killed bacteria and live bacteria of lactic acid bacteria and a sour agent.例文帳に追加

乳酸菌の死菌と、乳酸菌の生菌と、酸味料とを含有する原料を混合して、インスタントヨーグルトを得る。 - 特許庁

To obtain a fruit lactic acid fermented composition having yoghurt-like smooth palate feeling and favorable flavor by inoculating lactobacillus into a fruit processed product to be fermented.例文帳に追加

果実の処理物に乳酸菌を接種し発酵して、ヨーグルト状の滑らかな食感を有し、風味も良好な果実乳酸発酵組成物を得る。 - 特許庁

Alternatively, it is all right to mix the meat and internal organs of squid and a prescribed quantity of salt with a prescribed quantity of yoghurt followed by stirring and maturing.例文帳に追加

また、イカの身肉と内臓と所定量の塩と所定量のヨーグルトを混合して攪拌し、熟成するようにしてもよい。 - 特許庁

Also, the product contains the bio-regulation functional ingredients inherent in yoghurt, it largely contributes to health maintenance/enhancement, and plays a role in improvement of dietary life.例文帳に追加

また、ヨ−グルトの生体調節機能成分を含んだものとなり、健康の維持・増進に大きく貢献し、食生活の向上に役立つものである。 - 特許庁

To provide a filler-containing food product by enclosing yoghurt in an edible container and bringing the product into a form which can be preserved for a long period at 0-4°C.例文帳に追加

ヨーグルトを可食性容器に封入し、0〜4℃で長期間保存可能な形態とした食品の提供。 - 特許庁

This diet food has as the base material, Japanese radish root and leaf powder, and propolis powder, and contains yoghurt powder, skimmed milk, beer yeast, bifidobacterium, vitamin C, glucomannan, oligosaccharide, xylitol, glycymin, maltitol, thaumatin, yoghurt flavor powder, and grapefruit juice powder.例文帳に追加

大根の根、葉の粉末及びプロポリス粉末を基本材料とし、ヨーグルト粉末、スキムミルク(脱脂粉乳)、ビール酵母、ビフィズス菌、ビタミンC、グルコマンナン、オリゴ糖、キシリトール、グリチミン、マルチトール、ソーマチン、ヨーグルトフレーバーパウダー、グレープフルーツ果汁粉末を含有する。 - 特許庁

The fermented milk or the lactic acid bacteria beverage is obtained by addition an extracted solution of instant coffee or regular coffee to yoghurt or Calpis or to its appropriate production process followed by mixing the mixture to produce coffee yoghurt or coffee Calpis and filling the product in a package.例文帳に追加

[解決手段]ヨーグルトやカルピスに或いはそれらの製造の適当な段階で、インスタントコーヒー或いはレギュラーコーヒーの抽出液を加えて混合し、コーヒーヨーグルト或いはコーヒーカルピスを製造して、それらを容器に詰めた、発酵乳或いは乳酸菌飲料。 - 特許庁

The foaming cream is obtained by admixing yoghurt fermented by addition of low-methoxyl pectin (LM pectin) and edible oil and fat semisolid at normal temperature as essential components so as to have 0.05-0.50 wt.% of the low-methoxyl pectin in 100 wt.% of the yoghurt.例文帳に追加

低メトキシルペクチン(LMペクチン)を添加して発酵させたヨーグルトと、常温で半固形状の食用油脂とを必須成分として混和し、ヨーグルト100重量%中における前記低メトキシルペクチンの添加量が0.05〜0.50重量%である起泡性クリームとする。 - 特許庁

The kneaded curry comprises yoghurt in place of water, and is obtained through admixing sauted onion, tomato, ginger, garlic and also meat seasoned with curry powder together, adding grated vegetables and fruits to the mixture, adding the yoghurt to the mixture, thoroughly boiling the mixture followed by seasoning the mixture with spices.例文帳に追加

水の代わりにヨーグルトを使用した練りカレーにおいて、炒めた玉ねぎ、トマト、生姜、ニンニク等と共にカレー粉で味付けした肉を混ぜ合わせた他に、すりおろした野菜や果物を加え、これに前記ヨーグルトを加えて煮込んだ後、スパイスで味付けしたことを特徴とする。 - 特許庁

This vegetable-containing yoghurt is obtained by subjecting a prepared material comprising a milk product as a fermentation base material to lactic fermentation under the condition that Streptococcus thermophilus and Lactobacillus bulgaricus symbiotically live together as lactic acid bacteria, and mixing the fermented product with 10-60 wt.% of a vegetable processed product based on the whole yoghurt in terms of straight.例文帳に追加

発酵基材としての乳製品の調製物を乳酸菌としてストレプトコッカス・サーモフィラスとラクトバチルス・ブルガリカスとを共生させた条件下で乳酸発酵させ、その発酵物にストレート換算で全体の10〜60重量%となる量の野菜処理物を混合した。 - 特許庁

To provide a method for producing fermented milk by which fermented milk having mellow flavor conventionally obtained only through low-temperature long-time fermentation and having softness of texture suitable for dessert type yoghurt (pre-fermented yoghurt) can be obtained at normal fermentation temperature for normal fermentation time: and to provide fermented milk obtained by the method.例文帳に追加

従来、低温長時間発酵でのみ得られていたまろやかな風味を持ち、デザートタイプヨーグルト(前発酵ヨーグルト)に適した組織のやわらかさを有する発酵乳を通常の発酵温度、発酵時間で得ることができる発酵乳の製造方法とその製造方法で得られる発酵乳を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide foaming cream whipped to produce yoghurt-like food having good flavor, wherein both of the foaming cream and the whipped yoghurt cause little flavor deterioration with time, have good preservability, and to prevent lactobacillus from getting mixed in a process of making other unbaked cake or bread.例文帳に追加

ホイップして風味の良いホイップヨーグルト状食品を製造可能である起泡性クリームにすると共に、起泡性クリームおよびホイップヨーグルトがいずれも風味の経時変化が少なくて保存性がよく、また乳酸菌を他の洋生菓子や製パンなどの製造工程に混入させない起泡性クリームとすることである。 - 特許庁

As the result of this, yoghurt is free from decreasing antibody titre by mixing and from decreasing antibody titre by unpredictable long time storage in general, and showing excellent fungus eliminating effect of Helicobacter pylori.例文帳に追加

混合による抗体力価の低下がなく,また一般に想定し難い長時間の保持によっても抗体力価の低下がなくなり,優れたピロリ菌の除菌効果を呈するヨーグルトを生産できる。 - 特許庁

To provide kneaded curry using yoghurt in place of water so as to impart thickness to curry, and having a large amount of dietary fibers of vegetables and fruits so as to be good for health, for example, promotion of intestinal clarification.例文帳に追加

水の代わりにヨーグルトを使用することによって、カレーにとろ味をつけるようにすると共に、野菜や果物の食物繊維を多く含むことによって、腸内の浄化促進等の健康に好ましい練りカレーを提供する。 - 特許庁

To provide yoghurt which achieves a characteristic texture by a very simple production process without requiring separately preparing granular jelly and in which granular jelly is uniformly dispersed.例文帳に追加

粒状ゼリーを別途調製する必要なく、極めて簡便な製造工程で、特有の食感が楽しめる、粒状ゼリーが均一に分散したヨーグルトを提供する。 - 特許庁

例文

Further, food, such as bread, yoghurt, pickles, and pizza, which contains the strain and a prophylactic for arterial sclerosis which contains the strain as an active ingredient are provided, respectively.例文帳に追加

上記菌株を含有するパン、ヨーグルト、漬物、ピザ等の食品、および、上記菌株を有効成分として含有することを特徴とする動脈硬化予防剤。 - 特許庁

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