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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 和英辞典 > 油・揚げの英語・英訳 

油・揚げの英語

あぶらあげ
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英訳・英語 frying


研究社 新和英中辞典での「油・揚げ」の英訳

あぶらあげ 油揚げ


「油・揚げ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 30



例文

具は細かく刻んだネギ・チクワ・揚げなど。例文帳に追加

As for toppings, chopped leeks, Chikuwa (fish sausage), Aburaage, etc. are often added.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

野菜・魚介類を練り粉にくぐらせて揚げたもの例文帳に追加

vegetables and seafood dipped in batter and deep-fried発音を聞く  - 日本語WordNet

揚げた際に醤・薬味などをまぶして食べる。例文帳に追加

After frying the pieces of mochi, soybean sauce and spices are sprinkled on the mochi.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

豆腐・揚げ生地の脱水・成型方法とその装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR DEHYDRATING AND MOLDING TOFU AND DEEP-FRIED TOFU DOUGH - 特許庁

食用の劣化防止・再生剤及び揚げ物食品調理方法例文帳に追加

DETERIORATION INHIBITOR/RECLAIMER FOR EDIBLE OIL AND METHOD FOR COOKING FRIED FOOD - 特許庁

揚げ菓子を製造する際に、ちょうした揚げ菓子の表面に、続いてコーティング用脂組成物を塗布することにより、食品の外観・風味・食感、さらに酸化安定性を飛躍的に向上する揚げ菓子類を得ることができる。例文帳に追加

When fried cake is produced, cake is deep-fried and followed by coating the surface with an oil composition for coating to provide the fried cake having rapidly improved appearance, taste, food feeling and oxidation stability. - 特許庁

例文

食塩を加えて撹拌・混合された魚肉すり身を成型してちょうするさつま揚げの製造法において、天然カロチン含有カロチンパームオイルを含んだ揚げ揚げ色がつくまでちょうするもの。例文帳に追加

This method for producing the deep-fried fish ball containing vegetable bits by forming fish paste obtained by adding salt, agitating and mixing, and frying with oil comprises frying the balls by using frying oil containing carotene palm oil containing a natural carotene until they have the favorable fried color. - 特許庁

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JMdictでの「油・揚げ」の英訳

油揚げ

読み方あぶらげあぶらあげ

油揚 とも書く

(1)

文法情報名詞
対訳 abura-age; thin deep-fried slices of tofu

(2)

文法情報名詞形容詞相当語句/ノ形容詞
対訳 deep-frying; deep-fried food


和英日本標準商品分類での「油・揚げ」の英訳

油揚げ


JST科学技術用語日英対訳辞書での「油・揚げ」の英訳

油揚げ

Weblio英和対訳辞書での「油・揚げ」の英訳

油揚げ

Abura-age
油揚げ 油揚げ(あぶらあげあぶらげ)は、薄切りにした豆腐油で揚げた食品
Weblio英和対訳辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

Weblio例文辞書での「油・揚げ」に類似した例文

油揚げ

1

油揚げという食品

例文

a sauteed food

5

であぶって焼いた味噌

例文

a bean paste that has been grilled over a fire

例文

the act of grilling bean paste over a fire

例文

to stew meat (over a slow fire

例文

bake the potatoes

例文

miso that has not been pasteurized

例文

to boil anything in a pot

例文

a Japanese food called 'agedashi'

例文

to boil anything to a pulp

例文

fried meat balls called 'tsukuneage'

例文

to seethe

20

たもの

例文

to eat anything boiled

例文

a food sweetened by boiling it with sugar and water

25

調理して食物

例文

to finish boiling something in hot water

27

に油揚げをさらわれたようものだ

例文

I was robbed of my rightful share.

28

あめで甘く煮ること

例文

to boil and sweeten with thick malt syrup

29

丸ごとたもの

例文

something cooked whole

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「油・揚げ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 30



例文

関西地方で揚げを使った料理は信太・信田(発音は共にしのだ)と呼ばれる事がある。例文帳に追加

In the Kansai region, a dish using abura-age is often called shinoda (written as or ).発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明においては、揚げ生地が食用を含有しているので、過熱水蒸気による過熱により、フライ工程を使用することがなくても、従来の揚げと同様な風味・食感を有する揚げを調製することができる。例文帳に追加

In the method, the fried bean curd contains edible oil so as to prepare the fried bean curd, having the same flavor and palate feeling as those of a conventional fried bean curd via superheating with the superheated steam, without using frying process. - 特許庁

信太巻(しのだまき)は、揚げを開いて、肉・野菜・豆腐・蒲鉾などいろいろな食材を巻き、煮て味をつけた食品。例文帳に追加

Shinodamaki is a dish of meat, vegetables, tofu, kamaboko (boiled fish paste) and other ingredients rolled with a sheet of opened abura-age (deep-fried bean curd), and simmered to season.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

他の祭神とは違い稲荷神には神酒・赤飯の他に狐の好物とされる揚げが供えられ、ここから揚げを使った料理を稲荷と称するようになった。例文帳に追加

Unlike other Shinto shrines, at Inari-jinja Shrines, sake, red rice (sticky rice cocked with red beans for auspicious occasions), and fried tofu are offered; fried tofu are believed to be foxes' favorite, causing dishes cooked with the fried tofu to be called "Inari."発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

解凍・調理した場合、ちょう直後の揚げ物と同じような、サク味のある衣の食感、風味良好な具材の食感等を有するちょう済み冷凍揚げ物及びその製法を提供することを本発明の課題とする。例文帳に追加

To provide a frozen deep-fried food cooked with oil, having crispy palate feeling of dough and palate feeling with pleasing flavor of ingredient, like deep-fried food just after cooking with oil, when thawing and cooking, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

この発明は、醤粕を再利用すことにより、生揚げを得る低窒素高品質醤の製造方法を開発・提供することにある。例文帳に追加

To develop and provide a method for producing low-nitrogen high-quality soy sauce which reuses soy sauce lees to produce raw soy sauce. - 特許庁

フライヤーを使用せず、揚げと同様の風味・食感・口どけを有するスナック菓子を提供する。例文帳に追加

To provide snacks whose flavor, palate feeling and meltability are the same as those of fried ones even though any fryer is not used. - 特許庁

例文

揚げを使った料理は信太・信田(発音は共にしのだ)と関西地方などで呼ばれるが、これは「葛の葉」という伝説にちなんだものである。例文帳に追加

Any dish that uses aburaage as an ingredient is called "shinoda" in the Kansai region, referring to the legend of a fox that lived in the Shinoda Forest according to the folk story, 'Kuzunoha.'発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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