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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "肉塊"に関連した英語例文

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"肉塊"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 69



例文

肉塊充填機例文帳に追加

MACHINE FOR FILLING MEAT BLOCK - 特許庁

肉塊包装体例文帳に追加

EDIBLE MEAT LUMP PACKAGING MEMBER - 特許庁

肉塊加熱装置例文帳に追加

MEAT LUMP HEATING APPARATUS - 特許庁

肉塊の、または、共肉塊に関する例文帳に追加

of or relating to sarcosomes  - 日本語WordNet

例文

冷凍食肉塊解凍装置例文帳に追加

FROZEN MEAT CHUNK THAWING APPARATUS - 特許庁


例文

効率的かつ効果的に食肉塊に付着した体毛を除去することができる食肉塊付着毛除去装置を提供すること。例文帳に追加

To provide an apparatus for removing hairs stuck to meat masses efficiently and effectively. - 特許庁

箱13は肉塊12をほぼ鉛直下方に送り出すように配置し、肉塊12の上面を上面押え板26で押さえる。例文帳に追加

The meat box 13 is arranged to feed the meat lump 12 almost vertically downward, and the upper face of the meat lump 12 is held down by an upper face presser plate 26. - 特許庁

肉塊に味付けする工程の前に、肉塊2の表面を焼く工程を具備するものとしている。例文帳に追加

Preferably, a step for roasting the surface of the lump of the meat is added before the step for seasoning the lump of the meat. - 特許庁

人間の尻を形成する、2つの大きな筋組織の肉塊例文帳に追加

either of the two large fleshy masses of muscular tissue that form the human rump  - 日本語WordNet

例文

原料肉塊に均一にピックル液を注入できるようにする。例文帳に追加

To uniformly inject a pickling liquid to raw material fleshy mass. - 特許庁

例文

原料肉塊に均一にピックル液を注入できるようにする。例文帳に追加

To inject a pickling liquid to a raw meat mass uniformly. - 特許庁

これにより、肉塊12の押え付け方向の幅寸法が部位毎で異なっていても、肉塊12をスライスする際に押え付け棒19で肉塊12を確実に押え付けて保持できるようにする。例文帳に追加

Thus, even if the width of the meat block 12 in the pressing direction varies with every part, the meat block 12 can be surely pressed and held by the pressing rod 19 in slicing the meat block 12. - 特許庁

肉塊の形状に影響されずに肉塊を均一な厚さでスライスすることができると共に、肉塊の更なる薄切り化にも対応できるようにする。例文帳に追加

To slice a meat block with uniform thickness regardless of the shape of the meat block and to handle cutting a meat block into further thinner slices. - 特許庁

その際、肉塊保持機構50は、肉塊12がスライスされる毎に、押え付け棒19による肉塊12の押え付けを一時的に解除して肉塊12をスライス厚さ分だけ下方に滑り落とし、その後、再び、押え付け棒19で肉塊12を側方から押え付けて保持するように押え付け棒19を付勢する動作を繰り返す。例文帳に追加

At that time, a meat block holding mechanism 50 repeats the operation of temporarily releasing a pressing rod 19 for pressing the meat block 12 to slide down the meat block for the thickness of a slice every time the meat block 12 is sliced, and then again energizing the pressing rod 10 to press and hold the meat block 12 from the sides by the pressing rod 19. - 特許庁

肉塊12を収容する箱13の下方に、肉塊12をスライスする平刃物15を配置し、箱13を左右方向に往復移動させることで、箱13に収容した肉塊12の下端部を平刃物15でスライスする。例文帳に追加

A flat cutting blade 15 for slicing the meat block 12 is disposed below a meat box 13 storing the meat block 12, and the meat box 13 is moved to reciprocate in the lateral direction, thereby slicing the lower end part of the meat block 12 stored in the meat box 13 with the flat cutting blade 15. - 特許庁

衣を除いた部において、0.5〜2.5cm程度の大きさの鶏肉塊を用い、該鶏肉塊に卵黄、熱凝固性蛋白、食用油脂及び水が含有され、これらの成分を含有した鶏肉塊からなる油ちょう用鶏加工品及びその製造方法。例文帳に追加

The processed chicken food for frying in oil and the method for producing the same uses a chicken block having a size of 0.5-2.5 cm excluding a coating thereof and includes yolk, thermocoagulating protein, edible fats and oils and water in the chicken block. - 特許庁

原料肉塊Mを所定形状に圧縮整形する整形部1と、整形部1から送出された柱状の1次肉塊M1に含まれる空孔を除去する脱気シリンダー2と、整形された肉塊をケーシングCに充填する包装部4とを備えている。例文帳に追加

The automated ham product-packaging equipment has the compression-forming part 1 for compression-forming the meat lumps M, the degassing cylinder 2 for eliminating the pores in the column-shaped primary meat M fed from the meat-forming part 1 and the packaging part 4 for charging the formed meat into the casing C. - 特許庁

凍結状態の原料肉塊を包装フィルムで真空包装し、この真空包装した原料肉塊に100〜250MPaの静水圧処理を施すことにより、原料肉塊中に含まれる水分を固体から液体へと相変化させて解凍し、この解凍した原料肉塊をミンチにした後、ミンチを加熱して結着させて食加工製品を製造する。例文帳に追加

By vacuum-packaging a frozen material meat block with a packaging film, and applying hydrostatic pressure treatment at 100-250 MPa to the vacuum packaged raw material meat block, the water contained in the raw material meat block is phase-converted from solid to liquid to defrost, and the defrosted meat block is minced and the minced meat is heated to bind to produce the meat-processed products. - 特許庁

ハム原料肉塊の充填成形前処理方法及び充填成形前処理機例文帳に追加

METHOD AND MACHINE FOR FILLING FORMING PRETREATING HAM RAW MATERIAL MEAT LUMP - 特許庁

原料肉塊の充填整形前処理方法及び充填整形前処理機例文帳に追加

PREPROCESSING METHOD COMPRISING FILLING AND SHAPING MASS OF RAW MATERIAL MEAT, AND PREPROCESSOR FOR FILLING AND SHAPING MASS OF RAW MATERIAL MEAT - 特許庁

熟練を要する北京ダック等の肉塊の焼き上げを熟練者でなくても行なえるようにするため、加熱時間及び火力を微妙に調節することができるような肉塊加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a meat lump heating apparatus which has finely adjustable heating time and heat so that even a nonexpert can grill a lump of meat of a Peking duck or the like requiring skill. - 特許庁

加熱蒸気によって真空パックした肉塊肉塊の中心部が蛋白質変成温度域又はその近傍の温度に達するまで緩加熱する。例文帳に追加

The lump of meat vacuum-packed by heated steam is slowly heated until the temperature at the center part of the lump of meat attains that of denaturation temperature area of protein or the vicinity of the denaturation temperature. - 特許庁

肉塊をスライスした後の残を少なくし、更に肉塊が収容される箱を片持ち構造にして箱自体を分解可能にすることで、メインテナンスが容易に行えるようにする。例文帳に追加

To easily perform maintenance by enabling disassembly of a box itself by forming a meat box for further storing a meat lump as a cantilever structure, by reducing residual meat after slicing the meat lump. - 特許庁

肉塊同士を接着させて製造されるハムや食惣菜等の食加工食品において肉塊間の接着性を向上させることが可能な食品添加用接着剤を提供すること。例文帳に追加

To provide an adhesive added to food with which adhesion between fleshy masses is improved in meat processed food product such as ham or daily meat dish produced by making the fleshy masses adhere to one another. - 特許庁

以て、脱気シリンダー2を通過する1次肉塊M1を脱気筒22で絞って、1次肉塊M1に含まれる空孔を押し潰し、同時に空孔内にあった空気を強制的に押し出す。例文帳に追加

Thus, the primary meat M1 passing through the degassing cylinder 22 is squeezed with the degassing cylinder to press-crush pores included in the primary meat M1 and simultaneously the air in the pores are forcedly extruded. - 特許庁

繰返しの使用が可能で、良好なる経済性を実現すると共に、肉塊を、極めて簡単な操作で、容易に緊縛することが出来る肉塊調理用緊縛具を、提供すること。例文帳に追加

To provide a tying apparatus for lump meat cooking capable of being repeatedly used to realize satisfactory economical property, and easily tying a hunk of meat with an extremely simple operation. - 特許庁

の品質を低下させることなく、短時間に、処理されるすべての冷凍食肉塊を内部まで極めて均一に解凍することができる冷凍食肉塊の解凍方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for thawing a lump of frozen meat by which the whole of the lump of frozen meat to be treated can be extremely homogeneously thawed thoroughly into its inner part in a short time without deteriorating the quality of the meat. - 特許庁

スライサの箱にセットした肉塊送り方向と逆方向に移動することを防止して、肉塊を均一にスライスできるようにする。例文帳に追加

To uniformly slice a meat lump while preventing the meat lump set into a meat box of a meat slicer, from moving in a reverse direction to a meet feed direction. - 特許庁

長手方向に沿って巻き込んだ状態の豚タン原料を所定の外形形状に整形して肉塊とする第1の工程と、該第1の工程で得られた肉塊を包装する第2の工程と、を備えることを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing the pork tongue product comprises a first process of reshaping a pork tongue raw material in a rolled condition along the longitudinal direction to a prescribed external shape to bring to meat lump, and a second process of wrapping the meat lump obtained in the first process. - 特許庁

肉塊12を保持する箱13の下方に、この箱13から鉛直下方に送り出される肉塊12をスライスする平刃物15を配置する。例文帳に追加

A flat knife 15 for slicing a meat lump 12 fed downward in the vertical direction from a meat box 13 holding the meat lump 12 is arranged below the meat box 13. - 特許庁

肉塊12を保持する箱13の下方に、この箱13から鉛直下方に送り出される肉塊12をスライスする平刃物15を配置する。例文帳に追加

A flat cutter 15 for slicing a meat mass 12 vertically sent out downward from a meat box 13, is arranged under the meat box 13 for holding the meat mass 12. - 特許庁

原料肉塊Bが通る垂直状の注入通路5と、前記垂直状の注入通路5を挟んで対向する摺動可能な注入ヘッド15、15であって、前記注入通路5内の原料肉塊Bの両側面にピックル液注入針を差し込む一対の注入ヘッド15,15と、前記注入通路5内の原料肉塊Bを保持する保持手段3と、を備えている。例文帳に追加

A pickling liquid injector includes: a vertical injecting passage 5 where the raw meat mass B passes; a pair of slidable injection heads 15 and 15 facing across the vertical injecting passage 5 and inserting pickling liquid injection needles to both side faces of the raw meat mass B in the injecting passage 5; and a holding means 3 for holding the raw meat mass B in the injecting passage 5. - 特許庁

前記第1の工程は、豚タン原料に接着剤を混合させる接着剤混合工程と、この接着剤が混合された豚タン原料を円筒形状の型を利用して円柱状に整形して肉塊を得る形詰め工程と、型詰めされた肉塊を凍結させる凍結工程と、凍結された肉塊を型から外す型外し工程等を備える。例文帳に追加

The first process has an adhesive mixing process of mixing an adhesive with the pork tongue raw material, a mold filling process of reshaping the pork tongue raw material mixed with an adhesive to a cylindrical shape using a cylindrical mold to obtain meat lump, a freezing process of freezing the meat lump filled in a mold and a mold removing process of removing the frozen meat lump from a mold. - 特許庁

1種又は2種以上の肉塊(例えば硬い1と柔らかい2)をスライスして複数枚の薄いスライス片3、4を得る。例文帳に追加

Plural thin slice pieces 3 and 4 are obtained by slicing one or plural kinds of chunks of meat (e.g. tough meat 1 and tender meat 2). - 特許庁

構造を複雑にすることなく、筒状のネットに原料肉塊を自動的に充填することができる自動ネット充填機を提供する。例文帳に追加

To provide an automatic net filling machine for automatically filling a lump of raw meat material in a tubular net without complicating its structure. - 特許庁

からなる肉塊に、アルギニンを添加することで畜臭がマスキングされ、なおかつ食感が向上することを見出された。例文帳に追加

It is discovered that the livestock odor is masked, and further, the texture is improved by adding arginine to a meat lump of beef. - 特許庁

多数の食肉塊を同時に薄切りして得られるコマギレを自動的にトレーに盛り付けるコマギレのトレー盛付装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for dishing up chopped meat for automatically dishing up, on a tray, chopped meat obtained by simultaneously slicing a number of meat masses. - 特許庁

高周波電源13から高周波が電極部11に印加され、電極部によって冷凍食肉塊が高周波加熱される。例文帳に追加

This thawing apparatus has such a mechanism that high frequency is impressed from a high frequency power source 13 to an electrode section 11, and frozen meat chunk is high frequency heated with the electrode section. - 特許庁

原料となる生肉塊が大きい場合はスライスし、筋繊維が多く結合が強い場合には、一部筋きりをしておく。例文帳に追加

When the raw meat mass of raw material is large, the meat mass is sliced and when ratio of muscular fiber in the raw meat mass is high and bond of the muscular fiber is strong, the muscle is partially removed. - 特許庁

ローストすべき肉塊を食味調整用調味料類とともにパック袋に入れて真空パックする。例文帳に追加

Lump of meat to be roasted is packed into a packing bag together with seasonings for controlling taste and vacuum-packed. - 特許庁

直進水流噴射ノズルを用いて食肉塊へ液状物質を注入することにより、食を加工処理する。例文帳に追加

An edible meat is processed by injecting a liquid material into an edible meat lump by using a going-straight-on water jet. - 特許庁

ピックル液注入装置の小型化を図るとともに、原料肉塊に注入されたピックル液の均一分布化を図る。例文帳に追加

To achieve downsizing a pickling liquid injection device and a uniform distribution of the pickling liquid injected into raw material meat. - 特許庁

脱気筒22の出口側の直径寸法は、1次肉塊M1の直径寸法より小さく設定する。例文帳に追加

The diameter of the degassing cylinder 22 is set smaller on the exit side than the diameter of the primary meat lump M1. - 特許庁

横型スライサの箱内に投入した食肉塊を機械力で所定位置まで送り込めるようにする。例文帳に追加

To convey a loaf of meat put in a meat box of a horizontal slicer up to a predetermined position by mechanical force. - 特許庁

単一肉塊からなる食鳥加工食品の製造方法において、食感として好ましい弾力、硬さ、ジューシー感を付与するとともに、さらに、単一肉塊においては、筋繊維のほぐれ感をも付与することができる食鳥加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a processed poultry meat food from a single meat lump, by which elasticity, hardness and juicy texture preferable as texture can be imparted, and a muscle fiber-loosing touch can further be imparted in the single meat lump. - 特許庁

肉塊中の骨からが剥離しやすい食製品や、食肉塊中に空気やガスを含んだ食製品や、質が軟らかい食製品等を得るための、高圧直進水流を用いた食の加工処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for processing edible meat for obtaining an edible meat product in which meat is easily peeled off from bones in an edible meat lump, an edible meat product containing air or a gas in the edible meat lump, an edible meat product having soft meat, etc., by using a high pressure going-straight-on water jet. - 特許庁

本発明の食加工品は、収縮率が異なるように裁断された少なくとも2以上の形状の肉塊を加熱前に、該肉塊の形状を保持したままミキサーに投入し、ミキシング処理後、成形するようにしたものである。例文帳に追加

This processed meat product is such as to be made through the following process: putting lumps of meat cut to at least two shapes different in shrinkage from each other, while retaining the cut shape of the meat, into a mixer before heating, and mixing them together followed by molding the resultant mixture. - 特許庁

冷凍食肉塊を回転ドラム内に投入し、回転ドラム本体に設けられた温水用ジャケットに温水を循環させつつ、回転ドラムを30mmHg以下の減圧下で回転させることを特徴とする冷凍食肉塊の解凍方法である。例文帳に追加

The method for thawing a lump of frozen meat comprises charging the lump of frozen meat into a rotary drum, and rotating the rotary drum while circulating warm water in a warm-water jacket mounted on a rotary drum body under reduced pressure of30 mmHg. - 特許庁

原料肉塊Bを搬送するコンベヤ1、2と、前記コンベヤ1、2上方の上流側と下流側に配設された注入ヘッド5、6と、を備えたピックル液注入インジェクタにおいて、前記上流側注入ヘッド5と下流側注入ヘッド6との間に、前記原料肉塊Bを裏返しする表裏反転装置10を設けている。例文帳に追加

In the injector for injecting a pickling liquid, equipped with conveyors 1, 3 for conveying the raw material fleshy mass B and injection heads 5 and 6 arranged at the upstream side and the downstream side of the conveyors 1, 3, a front and back reversing device 10 for turning the raw material fleshy mass B inside-out is installed between the upstream side injection head 5 and the downstream side injection head 6. - 特許庁

例文

水酸化カルシウム及び/又は酸化カルシウムと、クエン酸3ナトリウム及び/又はクエン酸3カリウム、更に必要により、トランスグルタミナーゼを含有してなる水溶液で肉塊を処理する。例文帳に追加

In this method, meat in a lump is treated with an aqueous solution which contains calcium hydroxide and/or calcium oxide, and trisodium citrate and/or tripotassium citrate, and, if necessary, transglutaminase. - 特許庁

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