例文 (819件) |
"Flavor of"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 819件
The flavoring had relatively a lot of simple things, so I was able to exploit the flavor of the ingredients themselves. 例文帳に追加
味付けは比較的シンプルな物が多かったので、食材そのものの味を堪能できた。 - Weblio Email例文集
English term for a dry sharp-tasting ale with strong flavor of hops (usually on draft) 例文帳に追加
ホップの強い味を持つ辛く鋭い味のエールに対する英語の用語(通常ドラフトにおいて) - 日本語WordNet
erect perennial subshrub having pink or white flowers and leathery leaves with a flavor of thyme 例文帳に追加
タイムの風味があるピンクまたは白い花と革のように固い葉を持つ直生の多年草の半低木 - 日本語WordNet
a common European plant having edible tubers with the flavor of roasted chestnuts 例文帳に追加
よく見られるヨーロッパの植物で、焼き栗の風味のある食用の塊根をもつ - 日本語WordNet
If you are familiar with Linux or another flavor of UNIX then you can probably skip this chapter. 例文帳に追加
Linuxやその他の UNIX 風のものに馴染んでいたら、この章を飛ばしても構わないでしょう。 - FreeBSD
However, it is said that overly strong ingredients will spoil the traditional, light flavor of this dish. 例文帳に追加
しかしあまり味の濃いものをいれると淡味が身上のこの料理が台無しになってしまうとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Senmai-zuke requires a particularly well-balanced combination of original sweetness from shogoin-kabu, sourness from fermented lactobacillus, and the delicious flavor of konbu. 例文帳に追加
蕪本来の甘味、乳酸発酵の酸味、昆布の旨味のバランスがとても大切な漬物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Favorable fragrance generated by maturing and a strong one is also called "koshuko (flavor of koshu)." 例文帳に追加
熟成によって生じる好ましい香りで、強いものは「古酒香」とも呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Inside the barrel, lactic fermentation prevents decomposition of funa while amino acid enhances the flavor of fish. 例文帳に追加
桶内のフナは乳酸発酵によって腐敗が防止され、アミノ酸などのうま味成分が増す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Usukuchi soy-sauce is preferably used for soup, boiled food, and udon (Japanese wheat noodles) soup as it makes the color and flavor of food easily alive. 例文帳に追加
食材の色や風味を生かしやすいため、汁物、煮物、うどんつゆなどに好んで使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Meanwhile, usukuchi soy-sauce is used to season boiled food or soup so that the flavor of soup stock wouldn't be spoiled. 例文帳に追加
一方で煮物や吸い物の味付けには淡口を用い、出汁の風合いを壊さないよう調味する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is not harmful, but the flavor of soy-sauce is deteriorated, and the taste of soy-sauce is also deteriorated as it consumes sugar. 例文帳に追加
害は無いが香りは悪くなり、糖を消費するため味も劣化する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The ceramic tokkuri is even now preferable because it does not spoil the flavor of sake. 例文帳に追加
現在でも風味に悪影響を及ぼさないとして、陶製の徳利が好まれることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A product called Korean nori is seasoned with sesame oil and salt, and it has a good flavor of sesame. 例文帳に追加
韓国海苔と呼ばれる製品はごま油と塩で味付けされており、ごま油の香ばしい香りがする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The flavor of nimono (boiled and seasoned foods) or mushimono (steamed foods) mostly provided by miso or soy sauce, based on soup stock. 例文帳に追加
煮物、蒸し物の場合、出汁を基本に味噌や醤油を用いて味付けが行われる事が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sashimi is said to best exploit the flavor of fresh ingredients. 例文帳に追加
刺身は、その鮮度のよい食材そのものの味を最大限に利用した料理とも言われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
If the terms "a light meal" and "oyatsu" are compared, oyatsu tends to be used for sweets, the flavor of which people enjoy. 例文帳に追加
ただし軽食とおやつといった場合には、おやつの方はデザートなど風味を楽しむ傾向が強い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In addition to being good for safety and health, home milling lets you enjoy the flavor of freshly milled rice. 例文帳に追加
安全や健康に良いのに加え,家庭での精米は精米したての米の風味を楽しむことができる。 - 浜島書店 Catch a Wave
Sucralose or thaumatin is kneaded in a pasta raw material, thus improving the flavor of pasta.例文帳に追加
スクラロース又はソーマチンをパスタの原料に練り込むことによって、パスタの風味を改善する。 - 特許庁
To provide new butter having a flavor of burnt butter and physical properties equivalent to butter.例文帳に追加
焦がしバター風味を有し、かつバターと同等の物性を有する新規なバターを提供する。 - 特許庁
The flavor of a food can be improved by using the persimmon paste and the persimmon chutney.例文帳に追加
柿ペースト及び柿チャツネを使用することにより、食品の風味を向上することができる。 - 特許庁
FLAVOR IMPROVER, FOOD AND DRINK PRODUCT CONTAINING THE IMPROVER, AND METHOD FOR IMPROVING FLAVOR OF FOOD AND DRINK PRODUCT例文帳に追加
風味向上剤及びこれを含有する飲食品並びに飲食品の風味向上方法 - 特許庁
To provide a method for improving the flavor of roasted robusta and arabica quality coffee.例文帳に追加
本発明は、焙煎ロブスタおよびアラビア品質コーヒーの香味を向上させるための方法に関する。 - 特許庁
To provide a method for producing processed food reduced in generation of acrylamide comprising reducing generation of acrylamide without spoiling flavor of processed food.例文帳に追加
加工食品の風味を損なうことなく、アクリルアミドの生成を低減することを目的とする。 - 特許庁
METHOD FOR IMPROVING FLAVOR OF FOOD AND DRINK HAVING ACIDITY, AND FOOD AND DRINK HAVING ACIDITY AND IMPROVED IN FLAVOR例文帳に追加
酸味を有する飲食品の風味改善方法および風味改善された酸味を有する飲食品 - 特許庁
METHOD FOR IMPROVING FLAVOR OF BARLEY YOUNG LEAF POWDER-CONTAINING COLLAGEN, AND FOOD AND DRINK例文帳に追加
大麦若葉末を含有するコラーゲンの風味改善方法及び飲食品 - 特許庁
To remove bubbles formed in a beverage without deteriorating taste and flavor of the beverage.例文帳に追加
飲料の風味を損なうことなしに、飲料に形成された気泡を排除できるようにする。 - 特許庁
To obtain instant teas preservable for a long period while scarcely deteriorating the flavor of the teas.例文帳に追加
茶類の風味をほとんど損なうことなしに、長期保存可能なインスタント茶類を得ること。 - 特許庁
To improve the flavor of a drinkable liquid (including a Sake liquid, seasoning liquid, plant-based beverage and water) simply.例文帳に追加
飲食液(酒液,調味液,植物性飲料,水を含む)の香味を簡単に改善できるようにする。 - 特許庁
To provide a method for producing Kimchi sauce having remaining flavor of a fruit and obtained without adding sugar.例文帳に追加
果実の風味が残り、砂糖を加えないキムチソースの製造方法を提供する。 - 特許庁
REGULATION OF FLAVOR OF COFFEE DRINK AND COFFEE DRINK OBTAINED THEREBY例文帳に追加
コーヒー飲料の風味調整方法及びそれにより得られるコーヒー飲料 - 特許庁
To obtain liquid seasoning retaining fresh ground light flavor of roasted sesame for a long period.例文帳に追加
焙煎胡麻の擂り立ての軽い香りを長期間維持する液体調味料を得ること。 - 特許庁
To provide a flavor improver useful for improving the flavor of purified catechin formulations and the like.例文帳に追加
精製カテキン類製剤の風味改善に有用な風味改善剤を提供すること。 - 特許庁
To obtain persimmon paste, persimmon chutney and persimmon sauce each for improving the flavor of a food.例文帳に追加
食品の風味を向上する柿ペースト、柿チャツネ及び柿の垂れを製造する。 - 特許庁
CITRUS FRUIT MIXTURE IMPROVED IN NATURAL FLAVOR OF CITRUS FRUIT, AND ALCOHOL EXTRACT LIQUID CONTAINING THE SAME例文帳に追加
柑橘果実の自然な香味を向上させる柑橘果実混合物及びそのアルコール抽出液 - 特許庁
The preservability and flavor of the loosened dried laver are improved by the method for producing the loosened dried laver.例文帳に追加
本バラ干し海苔の製造方法によれば、バラ干し海苔の保存性や風味を向上できる。 - 特許庁
To provide a flavor composition capable of imparting good flavor of natural butter to food products.例文帳に追加
天然のバターの良好な香味を食品に付与することができる香味組成物を提供すること。 - 特許庁
To inhibit binding between noodle strips without exerting bad influence upon texture and flavor of instant noodle.例文帳に追加
即席麺の食感および風味に悪影響をおよぼすことなく、麺線間の結着を抑制する。 - 特許庁
To provide a beverage excellent in the flavor of both coffee beans and cacao beans.例文帳に追加
コーヒー豆およびカカオ豆の両者の風味に優れた飲料を提供すること。 - 特許庁
To simply produce a distilled liquor and Mirin (sweet Sake for seasoning) rich in flavor of vanillin in a short period of time.例文帳に追加
バニリンの香味に富む蒸留酒およびみりんを、短期間でかつ簡便に製造する。 - 特許庁
The seasoning powder of salted-cuttlefish is obtained by drying salted cuttlefish at a low temperature at which the flavor of the salted cuttlefish is not evaporated, and pulverizing the dried one.例文帳に追加
イカの塩辛を、その風味が蒸散しない低温で乾燥させ、粉砕してなる。 - 特許庁
The method for improving the flavor of the bofutusyosan is to use the bofutusyosan with the insoluble edible fibers jointly.例文帳に追加
防風通聖散と不溶性食物繊維とを併用する、防風通聖散の風味改善方法。 - 特許庁
Furthermore, when the pine bark extract is used, the flavor of the seasoning composition can also be improved.例文帳に追加
さらに、松樹皮抽出物を用いることにより、調味用組成物の風味も改善し得る。 - 特許庁
To provide a method for producing dried kale powder, capable of maintaining fresh green color and flavor of the kale.例文帳に追加
鮮やかな緑色と風味が維持されるケールの乾燥粉末の製造方法の提供。 - 特許庁
To reduce carbonic acid stimulation of carbonated beverage without making a negative effect on the flavor of the carbonated beverage.例文帳に追加
炭酸飲料の香味に悪影響を及ぼすことなく、炭酸飲料の炭酸刺激を低減する。 - 特許庁
FLAVOR DETERIORATION-PREVENTING AGENT FOR DRINK AND FOOD, METHOD FOR PREVENTING DETERIORATION OF FLAVOR OF DRINK AND FOOD AND THE DRINK AND FOOD例文帳に追加
飲食品用香味劣化防止剤、飲食品の香味劣化防止方法および当該飲食品 - 特許庁
To provide a sterilization technique reducing the number of fungi without spoiling flavor of spice.例文帳に追加
香辛料の風味を劣化させず、菌数を低減する殺菌技術を提供すること。 - 特許庁
例文 (819件) |
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved. |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の研究成果であり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。 |
Copyright 1994-2010 The FreeBSD Project. All rights reserved. license |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |