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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Flavor of"に関連した英語例文

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"Flavor of"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 819



例文

To provide mustard-containing walleye pollack including citron added a flavor of citron and its producing method.例文帳に追加

柚子の風味を付加した柚子入り辛子明太子およびその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a processed food expressing original fresh flavor of tomato even if being heat-treated.例文帳に追加

加熱処理をしてもトマト本来のフレッシュな風味が発現された加工食品の提供。 - 特許庁

METHOD FOR IMPROVING FLAVOR OF FOOD AND DRINK, FOOD AND DRINK OBTAINED BY THE METHOD, AND FLAVOR IMPROVER FOR FOOD AND DRINK例文帳に追加

飲食品の風味改善方法、それにより得られた飲食品、及び飲食品の風味改善剤 - 特許庁

To provide a beverage containing Ume extract reduced in harsh taste and fully-containing original flavor of an Ume fruit.例文帳に追加

エグミが抑制され、梅果実本来の香りを十分に含む梅エキス入り飲料の提供。 - 特許庁

例文

To provide a method for suppressing the deterioration of citrus flavor of citrus natural essential oil and spice.例文帳に追加

柑橘系天然精油や香料における柑橘系香味の劣化抑制方法を提供することである。 - 特許庁


例文

To provide a method for producing a peanut-processed product emphasizing the natural flavor of a peanut with inner skin.例文帳に追加

渋皮の付いた落花生の自然の風味を引き立てる落花生加工品の製造方法を提供する。 - 特許庁

OXYGEN-ABSORBING LAMINATED FILM, FLAVOR OF DRIED FOOD USING THE SAME, AND METHOD FOR KEEPING AROMA例文帳に追加

酸素吸収積層フィルム及びこれを用いた乾燥食品の風味・香味維持方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING MALT INCREASING STABILITY OF FLAVOR OF ALCOHOLIC MALT BEVERAGE例文帳に追加

麦芽アルコール飲料の香味安定性を向上させる麦芽の製造方法 - 特許庁

To provide a preparation for external use having a good fragrance without an off-flavor of other ingredients and having an excellent feeling of use.例文帳に追加

良好な芳香を有し、他の成分の異臭がなく、使用感に優れる外用剤を提供する。 - 特許庁

例文

To sufficiently improve the flavor of a liquid composition for oral administration containing a component with an unpleasant flavor.例文帳に追加

不快な味を有する成分を含む経口用液体組成物の味を充分に改善できるようにする。 - 特許庁

例文

The method for improving flavor of food and drink comprises adding ethyl octanoate to food and drink containing one kind selected from collagen, collagen peptide and gelatine to improve the flavor of the food and drink without aromatization.例文帳に追加

エチルオクタノエートをコラーゲン、コラーゲンペプチド及びゼラチンから選ばれた1種以上を含む飲食品に添加することで、それを含む飲食品の風味を着香することなく改善できる。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans surely improving flavor of roasted coffee beans, particularly surely reducing unpalatable flavor of low-grade coffee beans such as the species of Robusta coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆の風味を確実に改善可能にし、特に、ロブスタ種のような低品位種のコーヒー豆の有する不快風味を確実に軽減可能な焙煎コーヒー豆の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of food and drink improving flavor of food and drink having peculiar smell of collagen or deteriorated oil smell without aromatizing the food and drink with flavor scent or the like.例文帳に追加

容易な方法で、コラーゲン等の独特の臭いや油の劣化臭を有する飲食品の風味をフレーバー臭などを着香させることなく改善する。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of food and drink improving flavor of food and drink containing one kind selected from collagen, collagen peptide and gelatine without aromatizing the food and drink with flavor scent or the like by a simple method.例文帳に追加

容易な方法で、コラーゲン、コラーゲンペプチド及びゼラチンから選ばれた1種を含む飲食品の風味をフレーバー臭などで着香させることなく改善する。 - 特許庁

To provide a method of enriching the flavor of a distilled liquor imparting an excellent flavor without inducing off-flavor of the distilled liquor by using a specific lactobacillus.例文帳に追加

特定の乳酸菌を使用することにより、蒸留酒オフフレーバーを生じることなく、優れた香味を付与することができる蒸留酒の香味増強方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a flavor promoter for food and drink promoting flavor of the food and the drink especially promoting feeling of fruit juice and a method capable of effectively promoting flavor of the food and the drink.例文帳に追加

飲食品のフレーバー、特に果汁感を増強する飲食品のフレーバー増強剤、及び飲食品のフレーバーを効果的に増強できる方法を提供する。 - 特許庁

To provide a sterilization method for coffee drink suppressing deterioration of a flavor component of coffee drink at the time of heat sterilization, especially of a sulphur-containing compound contributing to roast flavor of coffee and maintaining flavor of just dripped coffee.例文帳に追加

コーヒー飲料の加熱殺菌時の香気成分、特にコーヒーのロースト香に寄与する含硫化合物の劣化を抑制し、入れ立てのコーヒーの香りが維持できるコーヒー飲料の殺菌方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

A cartridge is connected to the connection part to autonomously suck aroma oil infiltrated into a filter inside the cartridge and flavor of aroma by autonomous suction force of the device and discharge the shower water and the flavor of the aroma simultaneously.例文帳に追加

接続部にカートリッジを接続し、カートリッジ内部のフィルターに染み込ませたアロマオイル及びアロマの香りを装置の自吸力によってシャワーヘッド内に自吸させシャワー水とアロマの香りを同時に放出させることとした。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing a hard candy which has a characteristic flavor of dried fruit or dried vegetable and the flavor of the hard candy at the same time, and enables a mass production thereof while maintaining a high quality.例文帳に追加

乾燥果実または乾燥野菜特有の風味とハードキャンディの風味を同時に味わえるハードキャンディを、高い品質を維持しつつ大量に生産可能なハードキャンディの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles causing no browning are obtained in spite of much content of brine water in noodle ribbons.例文帳に追加

中華麺臭(かんすい臭)を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a tomato puree having an original flavor of the tomato by which the tomato puree is produced without damaging the original flavor of the tomato, and hardly causing the heating odor caused by the heating treatment in a vacuum concentration process and a process of the sterilization or the like.例文帳に追加

トマト本来の風味を損なわず、真空濃縮工程及び殺菌工程等における加熱処理により発生する加熱臭がなく、トマト本来の風味を有するトマトピューレの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles free from browning are obtained in spite of high brine water content in noodle ribbons.例文帳に追加

中華麺臭を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide dry fruits flavor of fruit itself is improved in flavor of fruit itself without having heavy palatability even when subjected to various kinds of dry processes comprising frying with oil, using hot blast or the like, and prevented from getting hard in palatability and causing deterioration in taste.例文帳に追加

油で揚げる、熱風を用いるなど各種乾燥工程をとった場合であっても、重い食感になることなく、フルーツ自体の風味が改善されたドライフルーツを提供する。 - 特許庁

To provide a method for obtaining a soy sauce-flavored seasoning in which the flavor of Allium victorialis L is maximally maintained, the mellow flavor of soy sauce and the gustatory of various kinds of amino acids are maximally kept alive.例文帳に追加

ギョウジャニンニクの風味を最大限に保持し、醤油の持つ芳醇な風味と多種のアミノ酸の持つ呈味とを最大限に生かした醤油様風味を持つ調味料の製造方法。 - 特許庁

To provide a new baked confectionery having new mixed texture and flavor of chocolate flavor and the flavor of a steamed bean-jam bun, and further to provide a method for producing the baked confectionery.例文帳に追加

チョコレートの風味と饅頭の風味とがミックスされた新しい食感と食風味を備えた新規な焼き菓子及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

Depending on whether the examples or the expository text are emphasized, this has the flavor of "literate testing" or "executable documentation".例文帳に追加

入出力例と解説文のどちらに注目するかによって、ドキュメントは「読めるテスト」にも「実行できるドキュメント」にもなります。 - Python

Since deep frying oil is a crucial factor to determine the flavor of tempura, specialty shops use the mixture of sesame oil and cotton oil according to their own formula. 例文帳に追加

揚げ油は天ぷらの香りを決定付ける重要な要素であり、専門店等ではごま油、綿実油等を独自に配合して使っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is because, as represented by Shinkame, Saitama Prefecture, that there are many breweries that produce sake so the flavor of sake can be enjoyed best if taken warm. 例文帳に追加

なかには埼玉「神亀酒造」(しんかめ)に代表されるように、燗にしてこそ味が開くように造っている蔵も多いからである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the flavor of wasabi, especially the pungency, is volatile, such flavor could evaporate if grated wasabi is left as it is for a long time. 例文帳に追加

ワサビの風味、特に辛味は揮発性のものが多いため、すり下ろして余り時間を置くと風味を失ってしまう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A humid climate of Osaka, a major collection center of agricultural products and dry foods in the Azuchi Momoyama Period, accomplished maturity of the flavor of dry foods and kelp. 例文帳に追加

安土桃山時代に農・乾物の一大集積地であった大阪は多湿な気候が乾物や昆布の旨味を熟成させた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Basically it is distilled only once, so the original taste and flavor of the ingredients are characteristically kept. 例文帳に追加

基本的に1回のみの蒸留のため、原料本来の風味やうま味成分が生きていることが特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Its characteristics are the combination of hard-to-chew vegetables such as root vegetables and bulbs, which are strong-tasting and harsh, and the flavor of lard and miso. 例文帳に追加

灰汁の強い根菜や球根を主とする噛み応えのある野菜、豚肉の脂や味噌の香りが特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In South Korea, it is called seujo and used to facilitate fermentation and enhance the flavor of amino acid in pickling kimchi. 例文帳に追加

韓国ではセウジョッ()といい、キムチを漬ける際に、発酵を促進し、アミノ酸のうま味を加える目的で使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This process increases the quantity of amino acids, which result in the flavor of sencha, and decreases the quantity of catechins (so-called tannin), which cause astringency. 例文帳に追加

これにより、煎茶の旨味の原因とされるアミノ酸が増加し、逆に渋みの原因とされるカテキン類(いわゆるタンニン)が減少する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The 'flavor' of soy-sauce refers to 'top note'; sensation of smell, and 'flavor'; sensation of taste. 例文帳に追加

醤油の「香」には、鼻で匂いをかぐときに感じる「トップノート」と、口に含んでから感じる「フレーバー」がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

With a good flavor of soup stock as well as less vinegar and milder taste, tosazu is used for aemono (sliced fish, shellfish and/or vegetables mixed with a sauce such as miso or vinegar) with bland seafood. 例文帳に追加

三杯酢より酢の味やクセが弱く、また出汁のうまみが加わるため、淡白な魚介類などの和え物に用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For example, having wine and cheese in turn may deepen the flavor of each much more than having only either one of them. 例文帳に追加

例えばワインとチーズを交互に口にすると、両者の味わいが単独の時よりも格段に増すことがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

On the other hand, many drinkers hate ginjoshu because they 'like the sake which has an original taste and flavor of rice better.' 例文帳に追加

いっぽう、吟醸酒を「ほんらいの米の味と香りのする酒のほうがいい」と嫌う愛飲家も多く存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For the "Sunshoan-shikishi," Suiken SUZUKI says, 'in the flavor of its strokes and excellent continuity of its lines, there is no equal in ancient calligraphy. 例文帳に追加

鈴木翠軒は『寸松庵色紙』について、「線条の味と連綿の妙は、古筆中この右に出るものはない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although "powdered milk" is easily transported and stored due to its high storage stability, it is unlike the essential flavor of milk. 例文帳に追加

『粉乳』は保存性に優れるため輸送や保管が容易だが、ミルク本来の風味とはギャップを生じる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The flavor of coffee is delicate in that it is considerably vulnerable to heat and is volatile (especially, the heavy elimination of roasting-flavor). 例文帳に追加

コーヒーの香り自体が熱に対して非常に弱く揮発しやすい(特に焙煎感の消失が著しい)デリケートなものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In many cases, coffee is prepared under the image of a 'room filled with the aroma of freshly-roasted beans' rather than flavor of coffee drink itself. 例文帳に追加

そのためコーヒー液そのものの香りというよりは「挽きたての豆の香りが充満した部屋」のようなイメージで調合されることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Wasabi may be either mixed in the sauce or, not to diminish the flavor of wasabi, directly placed on soba. 例文帳に追加

わさびはつゆに溶く場合と、わさびの味を損なわないためつゆに溶かずそばに乗せて用いる場合がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In particular, her autobiographical essay "My Asakusa" published in 1977 was highly praised as a masterpiece that vividly portrays the flavor of downtown Tokyo. 例文帳に追加

特に1977年に発表した自伝的随筆『私の浅草』は下町の風情を生き生きと綴りあげた名著と評価が高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Therefore, rekido, which was originally a scientific study of the calendar, began to take on the flavor of Onmyodo (way of Yin and Yang, an occult divination system based on the Taoist theory of the five elements). 例文帳に追加

このため、次第に暦道も科学的な暦学から陰陽道的な色を帯びたものに変質していくことになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some of our customers from Eastern Europe come to our restaurant almost every day to enjoy the flavor of soy sauce. 例文帳に追加

東欧出身のお客様の中には,しょうゆの味を楽しむためにほぼ毎日我々の店を訪れる人もいます。 - 浜島書店 Catch a Wave

Kaoru, a vegetable sommelier, says chocolate makes vegetables easier to eat for children and those who do not like the flavor of vegetables. 例文帳に追加

野菜ソムリエのKAORUさんは,チョコレートは子どもや野菜の味が嫌いな人にとって野菜を食べやすくすると話す。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide a tomato sauce having sense of freshness of tomatoes, even if it is heated for suppressing acid flavor of tomatoes.例文帳に追加

トマトの酸味を抑えるために加熱処理しても、トマトのフレッシュ感を有するトマトソースを提供する。 - 特許庁

To provide an alcoholic drink which has a reinforced ester-like flavor characteristic to alcohol and enables to enjoy the flavor of grapefruit fruit.例文帳に追加

アルコール特有のエステル様香味が増強され、かつグレープフルーツ果実の香味を楽しむことのできるアルコール飲料を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing dried meat by which the quality of the meat is softened while keeping the flavor of the meat.例文帳に追加

乾燥肉類の肉の風味を維持しつつ、その肉質を柔らかくする乾燥肉類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

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