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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Flavor of"に関連した英語例文

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"Flavor of"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 819



例文

To provide hydrated chocolate for frozen confectionery comprising hydrated chocolate material which can be charged into ice cream distributed in a freezing temperature range so as to make an eater enjoy the rich flavor of fresh chocolate as it is.例文帳に追加

冷凍温度域で流通されるアイスクリームに、濃厚な生チョコレートの風味をそのまま味わえるように、充填することができる含水チョコレート素材を提供すること。 - 特許庁

To provide a taste improver for a sweetener having high sweetness, capable of effectively suppressing characteristic disagreeable aftertaste and taste of the sweetener having high sweetness without changing original taste and flavor of foods, drinks or oral hygiene products.例文帳に追加

飲食品または口腔衛生製品の本来の風味を変えることなく、高甘味度甘味料特有の不快な後味や呈味を少ない添加量で効果的に抑制する高甘味度甘味料の呈味改善剤を提供すること。 - 特許庁

To provide mature dry beef with flavor of Camembert providing novel feel in the mouth and flavor which is tender and excellent in storage performance, using a tough part of beef, and a method for manufacturing that.例文帳に追加

肉質の硬い牛肉の部位を使用して柔らかく、保存性に優れる新しい食感と風味を有するカマンベール風味の熟成乾燥牛肉とその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a flaky chicken jerky having a suitable size and having a texture characteristic to jerky and the original flavor of chicken without adding an adhesive or without applying a processing treatment such as mincing, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

結着剤を添加したり、ミンチ状にするなどの加工処理を施すことなく、適度な大きさを有し、ジャーキー特有のテクスチャーと鶏肉本来の風味を有する薄片状の鶏肉ジャーキーとその製法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a coffee drink reduced in the unpleasant flavor of the coffee drink and improved in the flavor, and to provide the coffee drink improved in the flavor.例文帳に追加

コーヒー飲料の不快な風味を低減すると共に、風味の改質されたコーヒー飲料の製造方法及び風味の改質されたコーヒー飲料を提供する。 - 特許庁


例文

To promote lowering of turbidity and/or suppress formation of trub (coagulated protein) in beer producing process without lowering taste and flavor of a fermented alcoholic beverage having a malt use ratio of <50%.例文帳に追加

麦芽の使用比率が50%未満の発酵アルコール飲料の香味を低下させることなく、麦酒製造における、清澄化における濁度の低下及び又はトリューブの形成を改善すること。 - 特許庁

The re-refined palm soft oil is offered as it is for food owing to the good raw flavor, retains excellent flavor owing to the high flavor stability to heat, and spoils no flavor of food to be cooked even when used for heat cooking.例文帳に追加

該再精製パーム軟質油は、生風味が良いので、そのまま食用に供することができ、また、熱に対する風味安定性が高いので良好な風味を維持し、加熱調理に使用しても調理する食品の風味を損なわない。 - 特許庁

To provide an improved tobacco material obtained by treating the tobacco material with a phenol oxidizing enzyme to improve the quality of tobacco and modify the flavor of tobacco.例文帳に追加

タバコの品質を改良し、且つタバコの風味を改変するため、タバコ材料をフェノール酸化酵素で処理して改良されたタバコ材料を提供する。 - 特許庁

Thereby, the flavor of the tea leaves and extracted liquid and the drink taste of the extracted liquid are improved, with great improvement in the quality of the tea leaves.例文帳に追加

この結果、茶葉及び抽出液の香気、抽出液の飲味の向上を図ることができ、茶葉の品質を大幅に向上させることが可能となる。 - 特許庁

例文

To provide a dirt preventive mat for broiled material which is devised to allow juice of broiled material to speedily flow out through a juice escape portion formed by holes or slits not to deteriorate flavor of the broiled material.例文帳に追加

焼き物の風味が落ちないように、焼き物の汁が速やかに穴、スリットなどで設けた汁抜き部から流れ出るように工夫した焼き物用汚れ防止マットを提供する。 - 特許庁

例文

To provide an oily perfume-including powder preparation which, when added to food and drink, rapidly develops aroma and flavor of an oily perfume and sustains aroma and flavor for a long time.例文帳に追加

飲食品に添加した際に、油性香料の香気、香味が速やかに発現し、かつ、香気、香味が長く持続する油性香料含有粉末製剤を提供する。 - 特許庁

To provide a food preservative with which bacteriostatic effect inhibiting breeding of bacteria, particularly such as lactobacillus, is obtained and which does not spoil the flavor of food: and to provide a method for preserving food.例文帳に追加

細菌、特に乳酸菌の増殖を抑制する静菌効果が得られ、しかも、食品の風味を損なわない食品保存剤および食品保存方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for collecting from a vegetable material, a flavor in extremely high concentrations, expressing a flavor of a material further naturally compared to a conventional flavor.例文帳に追加

植物性の素材から、非常に高濃度であって、さらに、素材の有する香りが従来のものに比べてより自然に表現されたフレーバーの回収方法を提供する。 - 特許庁

To provide a substance for improving flavor in food reduced in salt content, to provide a method for improving the flavor of reduced-salt food by using the substance, and to provide savory reduced-salt food.例文帳に追加

食塩含量を低減した食品において風味を向上できる物質、該物質を用いる減塩食品の風味向上方法、または風味のよい減塩食品を提供する。 - 特許庁

To provide a fish-shaped pancake stuffed with sweet bean paste, capable of creating an original flavor of mixture of sweet bean paste and a strawberry and capable of making the sweetness of the bean paste mellow with sourness of the strawberry.例文帳に追加

本発明はあんことイチゴがミックスされて独特な風味を醸し出すと共に特にイチゴの酸味により、あんこの甘味がまろやかになる鯛焼き類菓子を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method of producing bean jam (raw bean jam, strained bean jam, granular bean jam) or bean jam products, such as sweet red bean jelly, which has no astringency and rough taste to avoid degradation of the original taste of bean jam, and is excellent in the flavor of red beans which are raw materials.例文帳に追加

渋みや雑味がないことによって餡本来の味を落とすことがないとともに、原料である小豆の風味に優れた餡(生餡、こし餡、粒餡)、羊羹などの餡製品を製造する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a jellied daily dish making a jellified seasoning liquid rapidly melt and separate from ingredients when being put into the mouth, and allowing to enjoy the original texture, taste, and flavor of ingredients of the daily dish, and at the same time, the deliciousness of seasoning liquid.例文帳に追加

口に入れるとゼリー化した調味液が速やかに溶けて具材から分離し、惣菜を構成している具材本来の食感、食味及び風味と、調味液のうま味を同時に味わうことのできるゼリー惣菜の提供。 - 特許庁

The method for improving the flavor of the food includes enabling a smoke-treated food powder treated with the smoke by bringing the food powder into contact with the smoke while stirring the food powder, to be contained in the food by 0.1-5 mass%.例文帳に追加

食品粉末を攪拌しつつ、燻煙と接触させることにより燻煙処理した燻煙処理食品粉末を、食品中に0.1〜5質量%含有させる。 - 特許庁

To provide a seasoning powder of salted-cuttlefish, Furikake (flakes to sprinkle on cooked rice), obtained by drying salted cuttlefish while leaving the flavor of the salted cuttlefish as it is, having good storage properties and deliciously taken: and to provide a method for producing the seasoning powder of salted-cuttlefish.例文帳に追加

塩辛の風味を残したまま、乾燥したふりかけにし、保存性がよく、おいしく食べることができるイカの塩辛ふりかけとその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a salty taste-imparting composition free from foreign taste and peculiar taste, and capable of imparting neat salty taste to a food and drink without damaging the flavor of the food and drink, and to provide a method for improving the taste quality of the salty taste of the food and drink.例文帳に追加

異味や雑味がなく、飲食品の風味を損なうこともなく、飲食品にスッキリとした塩味を付与することができる塩味付与組成物、および、飲食品への塩味味質改善方法を提供する。 - 特許庁

Thereby the degradation odor emitted from the material A as the heating proceeds is reduced by the vapor, and it is possible to perform cooking without dropping the flavor of the material A heated.例文帳に追加

これによって、加熱の進行に伴い発生する被加熱物Aからの劣化臭を蒸気により低減し、被加熱物Aの食味を低下させずに加熱調理することができる。 - 特許庁

To provide a steam oven capable of evenly cooking and processing food with good heat efficiency by causing superheated steam to circulate evenly inside the oven to prevent uneven temperature inside the oven so as to keep the flavor of the food from deteriorating and nutrients from flowing out.例文帳に追加

過熱蒸気を庫内に均等に循環させて庫内での温度ムラの発生を抑え、食品の風味低下や栄養分の流出を抑えて、熱効率良く均一に調理・加工処理ができるスチームオーブンを提供する。 - 特許庁

To provide a general-purpose freeze-concentrated soup stock giving the characteristic taste and flavor of tasty raw materials by dilution and provide a method for the production of the concentrated soup stock.例文帳に追加

希釈還元した時に、風味原料の本来の風味と香りを有することができる汎用凍結濃縮しらだし及びその製造方法を提供することを。 - 特許庁

Consequently, yield in cooking rice is improved, deterioration of the rice kettle, and the like, by burned rice is prevented, labor for keeping such as cleaning of the rice kettle stuck with burned rice is reduced and reduction in flavor of cooked rice is prevented.例文帳に追加

これにより炊飯の歩留まりが向上するとともに、炊飯釜等の焦げつきによる劣化の防止、焦げ付いた炊飯釜を洗浄する等の手入れの手間の減少、そして米飯の食味の低下の防止ができる。 - 特許庁

To provide a method for sterilizing a food material suitable particularly to sterilization of spores, and the like, existing in the food material, by which the food material can be efficiently sterilized without spoiling the flavor of the food material.例文帳に追加

食品素材に存する芽胞等の殺菌に特に好適であり、該食品素材の風味を損なうことなく効率よく殺菌可能な食品素材の殺菌方法を提供する。 - 特許庁

To provide a Sushi (rolled vinegared rice with ingredients therein) robot capable of increasing a production rate of white rice roll without lowering the flavor of white rice roll and taking out completed white rice rolls from plural directions.例文帳に追加

シャリ玉の風味が低下せず、シャリ玉の製造速度を高めることが可能で、完成したシャリ玉を複数方向から取り出すことができる寿司ロボットを提供する。 - 特許庁

To obtain turbid "Awamori" liquor (unrefined liquor of Okinawa Island) having white turbidity with uniformity and superior appearance without causing significant change in components or flavor of "Awamori" liquor by producing white turbidity similar to that of refined rice wine, in "Awamori" liquor.例文帳に追加

泡盛において、清酒の濁り酒のような白濁を生じさせ、泡盛の成分や香味を大きく変化させることなく、均一で外観の良い白濁を有する泡盛の濁り酒を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a flavor improver for a bacteriostatic suppressing astringent taste of a bacteriostatic even if various bacteriostatics are combined therewith to improve flavor; and to provide a bacteriostatic where astringent taste peculiar to bacteriostatics is suppressed even if the bacteriostatic comprises a combination of various bacteriostatics; and to provide a method for improving the flavor of a bacteriostatic.例文帳に追加

静菌剤の有する収斂味を抑制する風味改良剤、及び、静菌剤特有の収斂味の抑制された静菌剤及び風味改良方法の提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing unbaked cake which is capable of effectively suppressing flavor deterioration of the unbaked cake caused by optical illumination without giving adverse effects to the hue and flavor of the unbaked cake or adding limitation to an unbaked cake decorating method or packaging method.例文帳に追加

洋生菓子の色調、風味に悪影響を与えたり、洋生菓子のデコレーション方法や包装方法に制限を加えたりすることなく、洋生菓子の光照射による風味劣化を効果的に抑制できる。 - 特許庁

To provide a sheet for preventing the degradation of a grain, by which the grain can be preserved for a long time at low cost and easily without changing the original flavor of the grain and which can be manufactured easily.例文帳に追加

本発明は、穀物本来の風味を変更することなく、低コストで、簡易に長期間穀物を保存し、且つ、簡単に製造することのできる穀物の劣化防止シートを提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide a method for preventing the deterioration of taste and flavor of a carbonated drink fed from a server, which is caused by carbon oxide gas of low purity, and feeding the tasty carbonated drink.例文帳に追加

、純度の低い炭酸ガスのおかげで、サーバーから供給される炭酸飲料の味や香りが悪くなることを防止し、おいしい炭酸飲料を供給する方法を提供すること。 - 特許庁

This method for manufacturing the flavor of fresh spice vegetable comprises obtaining vegetable juice from the spice vegetable, adding an oil-and-fat to the vegetable juice and treating it for extraction with the oil- and-fat and collecting the oil layer.例文帳に追加

香味野菜から野菜ジュースを得た後、該野菜ジュースに油脂類を添加して抽出し、油層部を採取することを特徴とする香味野菜フレーバーの製造方法。 - 特許庁

To provide boiled Chinese noodles such as noodles served with a dipping sauce, chilled Chinese noodles or cold noodles requiring washing in water after boiling of raw noodles, and having a rich flavor of noodles and excellent taste and texture; and a method for producing the same.例文帳に追加

生麺線を茹で処理した後、水洗を必須とするつけ麺、冷し中華麺または冷し麺などの茹で中華麺類において、麺の風味が豊かで食味や食感も良好な茹で中華麺類とその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To develop a coffee beverage capable of suppressing the deterioration of an aroma or a flavor of a coffee extract liquid by heating during the extraction of a coffee and a change in the flavor during the preservation of the coffee beverage and retaining a good flavor over a long period.例文帳に追加

コーヒー抽出時の加熱によるコーヒー抽出液の香りや風味の劣化及びコーヒー飲料の保存中の風味の変化を抑制し、良好な風味が長期間維持されるコーヒー飲料を開発することを課題とする。 - 特許庁

This beverage of low alcohol content contains a refined oil extracted from a citrus fruit and/or weak terpeneless flavor of the refined oil, to have well-balanced flavor, with the refined oil component being not substantially separated while the beverage is allowed to stand.例文帳に追加

柑橘類精油及び/又は柑橘類精油の弱テルペンレス香料を含有し、静置したときも精油成分が実質的に分離することのない、調和のとれた天然香味を有する低アルコール飲料。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of food and drink, having acidity, further improving the flavor and ease of drinking, while effectively suppressing strong acidity which has health promoting action and is characteristic of vinegar, and stimulating odor of acids.例文帳に追加

健康増進作用のある食酢特有のきつい酸味と刺激的な酸臭を効果的に抑制しながら、さらに風味や飲み易さを向上させる。 - 特許庁

To provide a food quality improver for improving palate feeling or flavor of food without spoiling flavor inherent in the food, and further improving yield of the food.例文帳に追加

食品の本来の風味を損うことなく、食品の食感や風味を改良し、さらに食品の止留まりを向上させる食品の品質改良剤を提供する。 - 特許庁

To obtain a new mold-releasing agent for formation capable of improving qualities without impairing flavor of boiled rice when a formed body of boiled rice such as a rice ball, etc., is produced by a forming machine.例文帳に追加

おにぎり等の米飯成型物を成型機で製造するとき、米飯の風味を損なうことなく品質を改善しうる新たな成型用離型剤を提供する。 - 特許庁

To provide Ume powder comprising completely ripened Ume or yellow-ripe green Ume as raw material, and allowing eaters to readily take the flavor of Ume fruit and nutritional components, and to provide a method for producing the Ume powder.例文帳に追加

完熟梅または黄熟させた青梅を原料として、梅の果実の風味と栄養成分を手軽に摂取できる梅粉末およびその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a heating cooking method and a heating cooking device to heat any material to be cooked while vapor is fed without dropping the flavor of the material heated.例文帳に追加

被加熱物の食味を低下させずに蒸気を投入しながら被加熱物を加熱する加熱調理方法および加熱調理装置を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a wrapped rice ball-producing apparatus which can produce wrapped rice balls capable of being easily unwrapped without crushing the rice grains of the rice ball, entirely without losing the softness and flavor of the rice ball and further without transferring the water of the rice ball to laver.例文帳に追加

握り飯の米粒が押し潰されることなく柔らかさと風味を全く失うことなく、握り飯の水分が海苔に移ることがなく、且つ容易に開封することができる包装おにぎり製造装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a processed yolk-containing liquid which is suppressed in soaking into a food and capable of maintaining the flavor of an egg when used for the food, the processed yolk-containing liquid, and a food and a rice ball using the liquid.例文帳に追加

食品への染込みが抑えられ、かつ、食品に用いたときに卵の風味を維持することができる加工卵黄含有液の製造方法、加工卵黄含有液、ならびにこれを用いた食品およびおにぎりを提供する。 - 特許庁

To provide a method for preventing the deterioration in flavor of a functional food liable to generate the unusual deterioration of flavor supposed to be caused by the compounding of an unconventional material (functional material).例文帳に追加

機能性飲食品には、従来、使用したことのなかった素材(機能性素材)の配合によると考えられる従来とは違ったフレーバーの劣化が発生し、このようなフレーバーの劣化を抑止できる方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a citrus-based aroma composition bringing rich and strong aroma or flavor of Japanese citrus fruit reapearing and causing visualizing the fruit; to provide food containing the composition; and to provide a method for reinforcing aroma or flavor.例文帳に追加

果実を再現・想起させるような豊かで力強い和柑橘類の香気や風味を付与することができる柑橘系香料組成物と、これを含む食品と、香気または風味の増強方法とを提供する。 - 特許庁

This method for treating the citrus fruit, characterized by thermally treating the citrus fruit in a temperature range of 35 to 60°C to reduce sour ingredients, thereby improving the flavor of the fruit.例文帳に追加

柑橘系果実を35℃以上60℃以下の温度範囲で加熱処理し、酸味成分を減少させることにより、果実の風味を改善することを特徴とする。 - 特許庁

To provide processed ume (Japanese apricot) food having palate feeling like that of cuttlefish processed food while maintaining flavor of pickled ume, having no need of cooking, and eatable as it is.例文帳に追加

梅干しそのものの風味を保ちながら、いか加工食品のごとき食感を有し、更に調理などに供する必要がなく、そのまま食することのできる加工梅食品を提供する。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition that improves a crispy feeling and a melting-in-mouth feeling of bread without impairing an original flavor of bread and is suitable for cooking by a microwave oven.例文帳に追加

パン本来の風味を損なうことなく、パンの歯切れ感や口溶け感を改良でき、電子レンジでの加熱調理に適したパンを製造することができる油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide rice flour noodle having excellent palate feeling and also having such a flavor as not to be obtained from conventional rice flour, which is produced by using rice flour or unpolished rice flour as ingredients for diversifying the flavor of rice noodle; and to provide a method for easily producing the rice flour noodle.例文帳に追加

米麺の風味を多様化するために、原料として米粉や玄米粉を用い、食感に優れ、しかも従来の米粉の麺では得られない風味を有する麺と、それを簡便に得る方法を提供する。 - 特許庁

To provide an acidic oil-in-water type emulsified oil and fat composition with good melting property and texture, which provides a strong sense of flavor of blended material while eating, prevents unpleasant aftertaste, and is excellent in preservation stability.例文帳に追加

口溶け、食感が極めて良く、喫食時に配合された素材の風味を強く感じやすく、不快な後味が残らない、保存安定性に優れた酸性水中油滴型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a glucose polymer being reduced in the flavor which is unique to dextrin and damages the flavor of foods, and having sweetness kept at a low level and to provide a method for producing the glucose polymer.例文帳に追加

食品風味を損なうデキストリン特有の風味を低減し、かつ低甘味性を維持したグルコースポリマー、並びに該グルコースポリマーの製造方法を提供すること。 - 特許庁

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