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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Flavor of"に関連した英語例文

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"Flavor of"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 819



例文

Furthermore, it is made clear that the problems can be solved by similarly mixing an extract liquid in which a flavor of jasmine, Osmanthus fragrans, lavender, a chamomile, a rose or a lemon is added to the green tea with the sparkling water and thereby producing the sparkling water having a taste in which the flavor is added to the green tea taste.例文帳に追加

本発明はまた、緑茶に対してジャスミン、キンモクセイ、ラベンダー、カモミール、ローズ、またはレモンのフレーバーを追加した抽出液を、同様にスパークリングウォーターに対して混合することにより、緑茶プラスフレーバーテイストのスパークリングウォーターを製造することによっても、上記課題を解決することができることを明らかにした。 - 特許庁

To provide a method for producing a non-polymeric catechin composition purification-treated for removing a fragrant aroma peculiar to a pot-roasted tea produced by excessive heating and also improving the hue and flavor of the non-polymeric catechin composition in performing the purification treatment of the non-polymeric catechins in a water-soluble composition extracted by using water from green tea leaves produced by the pot-roasting production method.例文帳に追加

釜炒り製法により製造された緑茶葉から水を用いて抽出した水溶性組成物中の非重合体カテキン類の精製処理を行う際に、過度の加熱により発生する釜炒り茶独特のこうばしい香りを除去し、かつ、非重合体カテキン類組成物の色相と風味を改善する精製処理された非重合体カテキン類組成物の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide an improver for starch-containing food capable of improving form quality such as swelling and flexibility and sensory quality such as taste and flavor of the starch-containing food, preventing aging and quality deterioration of texture caused by processing and preservation, and having good condition after preservation to maintain the condition in the production.例文帳に追加

デンプン含有食品の膨らみや柔軟性などの形態的な品質及び味や香りなどの官能的な品質を向上させることができるとともに、加工保存することによる老化や組織などの品質の劣化を防止し、保存後の状態も良く製造時の状態を維持することができるデンプン含有食品用改良剤の提供。 - 特許庁

To provide a self-digestion method for producing yeast essence which hardly gives influence to flavor of a food because of the thin color and yeast smell thereof, strengthens food palatability with sweetness and increases food deliciousness by being added to the food through making an essence extraction in high yield while preventing sundry germs from intrusion and reducing the addition of chemical substance.例文帳に追加

自己消化法において雑菌の侵入を防ぎつつ高率なエキス抽出を行い、化学物質の添加を減らし、色合いや酵母臭が薄いため食品の風味に影響を来たしにくい酵母エキスを生産するものであり、生産された酵母エキスは、食品に添加することにより、甘味のあるうま味を強くし、美味しさを増す。 - 特許庁

例文

The fruit juice-free carbonated beverage having citrus flavor is produced by addition of calcium salt to regulate the calcium concentration to 5-65 mg/100 g of the fruit juice-free carbonated beverage so as to effectively prevent the deterioration in flavor of the citrus flavor-imparted fruit juice-free carbonated beverage.例文帳に追加

柑橘系フレーバーを付与した無果汁炭酸飲料の製造に際して、無果汁炭酸飲料中にカルシウム塩を添加することによって、無果汁炭酸飲料中のカルシウム濃度を5〜65mg/100gに調整することにより、柑橘系フレーバーを付与した無果汁炭酸飲料の香味の劣化を有効に防止する。 - 特許庁


例文

The antibacterial and antifungal composition keeping excellent antibacterial property of the capillin in antibacterial and antifungal objects and damaging neither appearance nor flavor of the antibacterial and antifungal objects is provided by adding a polyglycerol straight chain unsaturated fatty acid ester, a polyglycerol straight chain saturated fatty acid ester and a polyglycerol condensed ricinoleate ester to a mixture of the capillin with a fatty acid glyceryl.例文帳に追加

カピリン及び脂肪酸グリセリルの混合物にポリグリセリン直鎖不飽和脂肪酸エステル、ポリグリセリン直鎖飽和脂肪酸エステル、ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルを含有することによって、抗菌抗黴対象物中でのカピリンの優れた抗菌性を長期間維持し、さらに抗菌抗黴対象物の外観及び香味を損ねることのない抗菌抗黴性組成物を提供できる。 - 特許庁

To provide a means for producing a vinegar having high extract content and emitting fragrance suitable as a vinegar having the taste and flavor of the raw materials in a high extract environment without restriction of amino acid content and nonfermentative sugar content and provide a means for producing the high-extract vinegar without causing the lowering of the fermentation efficiency.例文帳に追加

高エキス環境下において、アミノ酸度や非発酵性糖の割合が限定されることなく、原料の風味を残した食酢として好ましい香りを持つ高エキス食酢を製造するための手段を提供すること、並びに、発酵効率の低下を招来することなく、上記のような高エキス食酢を製造することのできる手段を提供すること。 - 特許庁

To provide a water-dispersible powdery composition containing free vegetable sterol through bringing free vegetable sterol which is less apt to melt in water into a water-dispersible composition so as to enable its use for aqueous foods and drinks, and which will not give adverse effects on the texture and flavor of food and drink which are added with the composition.例文帳に追加

本発明の課題は、水に溶けにくい遊離型植物ステロールを水に分散しやすい組成物とすることによって、水系の飲食品への使用を可能とし、かつ、添加された飲食品においても食感や風味等に悪影響を及ぼすことのない水分散性粉末状遊離型植物ステロール組成物を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for dispersing a phytosterol for drinks that can improve the bioavailability of the phytosterol for drinks, causes no adverse effect on the palatability and flavor of the drinks while keeping the dispersion clear, and further provide the drinks including the phytosterol dispersion and an additive for the phytosterol drinks.例文帳に追加

植物性ステロールの生体利用率を向上し、その分散液が透明であり、飲料の味及び香りに影響を与えなく、飲料の口当たりにも影響を与えない飲料用植物性ステロールの分散方法及び植物性ステロール分散液を含有する飲料並びに植物性ステロール飲料用添加物を提供する。 - 特許庁

例文

This method for inhibiting the deterioration of the flavor of the food which contains the water phase and the oil phase containing the diglyceride is characterized in that a diglyceride content in the oil phase is not less than 15 wt%, 80 wt% or more of fatty acids composing the diglyceride are unsaturated fatty acids, and fatty acid esters of L-ascorbic acid are not substantially contained.例文帳に追加

水相と、ジグリセリドを含有する油相とを含む食品の風味劣化抑制方法であって、油相中のジグリセリド含量が15質量%以上であり、ジグリセリドの構成脂肪酸中80質量%以上が不飽和脂肪酸であり、L−アスコルビン酸脂肪酸エステルを実質的に含まないことを特徴とする風味劣化抑制方法。 - 特許庁

例文

To provide spice powder packed in a bag, sufficiently exhibiting the characteristic hot taste and flavor of the spice after the storage for a long period and enabling sure mixing of the powder with water even at the corner of the bag, a method for producing a spice using the spice powder and a bag for holding the spice powder.例文帳に追加

長期間保存しても香辛料が本来保有する辛味や風味を充分発揮することができ、且つ、収納袋の隅部も確実に粉香辛料と水を混合することができる収納袋入り粉香辛料及びそれを用いた香辛料の製造方法及び粉香辛料用収納袋を提供する。 - 特許庁

To provide a shaomai-fashioned fishery processed food of well-balanced three-layer combination, capable of enjoying the palate feeling of balloonfish skin with good tongue touch and favorable texture without impairing the flavor of plain and high-grade sliced balloonfish meat, therefore suitable as a souvenir, gift or takeout articles.例文帳に追加

バランスよく3層に組み合わされたしゅうまい風水産加工食品であって、淡白で高級なふぐ切身の風味を損なうことなく、舌触りやテクスチャーに優れシコシコしたふぐ皮の食感を味わうことができる土産品,贈答品,持帰り品として好適なふぐ皮,ふぐ切身入り水産加工食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing retort food comprising masking resin smell of a container so as to keep the flavor of food favorable as it is without making the resin smell get into the food, even if a container composed of a multilayer structure having an oxygen-absorbing layer is used for the retort food, and also even if the retort food is stored for a long time.例文帳に追加

本発明では、レトルト食品に酸素吸収層を設けた多層構造体からなる容器を用いた場合であっても、容器の樹脂臭をマスキングすることにより、樹脂臭が食品に移ることなく食品の風味が良好のまま維持され、さらにレトルト食品を長期保管したとしても樹脂臭が食品に移ることなく食品の風味が良好なまま維持されているレトルト食品を製造すること、を課題とする。 - 特許庁

To provide an agent for improving quality and activity of cooked rice with which the taste and flavor of rice such as polished rice, unpolished rice, glutinous rice or wash-free rice is drawn out to the full when boiled and thereby the rice is stably cooked, and quality deterioration of the rice and decrease and flow of nutrient components are always suppressed at a minimum when cooking the rice.例文帳に追加

米類である精米、玄米、もち米、無洗米を炊飯するに当り常にその旨味や風味を最大限に引き出し安定した炊飯が可能となり且つ、炊飯時における米の品質劣化並びに栄養成分の低下流出を常に最小限に抑える事を可能とする炊飯米品質活性向上剤となる食品調味添加物の発明 - 特許庁

Many other commercialized products exist in Japan that are difficult for Japanese to tell whether they are nihon-ryori dishes or foreign dishes for example; 'the essence of tom yam chazuke (boiled rice with tea poured over it' with the flavor of the 'tom yam' soup famous as a soup dish in the Kingdom of Thailand, 'the Morioka reimen' (cold noodles), the pho (Vietnamese noodle soup) Japanized by completely changing the udon nature using the leaf mustard that Vietnamese never ate originally, and 'rice burger' in which boiled rice is placed on the both sides of a teriyaki (grilled with soy sauce and sugar) beef paddy. 例文帳に追加

その他、一般の日本人向けの商業商品においても、タイ王国のスープ料理として名高い「トムヤム」スープ風味の「トムヤム茶漬けの素」、ベトナム麺を本来ベトナム人は食べない高菜を用いてうどん質を全く変えてご当地化した「盛岡冷麺」、牛肉の照り焼きを米で挟んだ「ライスバーガー」など、果たして日本料理なのか異国料理なのか判別に悩むものも多数存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for improving the flavor of the dried fish extract or dried fish extract-containing seasoning includes adding β-damascenone or β-damascenone and cedrol to the dried fish extract or dried fish extract-containing seasoning, and a dried fish flavor-improving agent for the dried fish extract or dried fish extract-containing seasoning contains β-damascenone or β-damascenone and cedrol.例文帳に追加

節類抽出物または節類抽出物入り調味料にβ−ダマセノンあるいはβ−ダマセノン及びセドロールを添加することを特徴とする節類抽出物または節類抽出物入り調味料の風味向上方法、並びに、β−ダマセノンあるいはβ−ダマセノン及びセドロールを含有することを特徴とする節類抽出物用または節類抽出物入り調味料用節風味向上剤を提供する。 - 特許庁

This maca extract-containing beverage or food containing acetic acid or edible vinegar together with the maca extract, especially the maca-extract containing ≥8% weight ratio of the acetic acid to the maca extract (based on solid material) is provided by reducing the peculiar flavor of the maca extract and taking concretely the forms of an alcoholic beverage, a non-alcoholic beverage and a carbonate beverage.例文帳に追加

マカ抽出物と共に酢酸或いは食酢などの酢酸を含む食品を含有したマカ抽出物含有飲食物であり、特に酢酸をマカ抽出物(固形物換算)の重量比8%以上で含有するマカ抽出物特有の香味が軽減されたマカ抽出物含有飲食物であり、具体的にはアルコール飲料又はノンアルコール飲料、炭酸飲料の形態をとるマカ抽出物含有飲食物を提供する。 - 特許庁

This additive preparation for coffee is an extract obtained by adding 10 times in weight of purified water to a roasted cassia seed/a roasted Houttuynia cordata and then boiling, and 10-30 w/wt.% of the extract of the cassia seed and 7-20 w/wt.% of the extract of Houttuynia cordata are added to avoid damaging the original flavor of the coffee.例文帳に追加

コーヒーに添加する添加調製物であって、決明子焙煎・ドクダミ焙煎に対してそれぞれ重量比で10倍程度の精製水を添加し加熱して沸騰させて得た抽出液であって、コーヒーが本来持つ香りを損なないようにコーヒー液に対する前記決明子抽出液と前記ドクダミ抽出液の混入比率が決明子抽出液が10%W/W〜30W/W%でドクダミ抽出液が7W/W%〜20W/W%程度になるように添加するコーヒー用添加調製物である。 - 特許庁

例文

Marutake Hachinohe Marine Products Industry Corp., a fish processing company with 126 employees and stock capitalization of 72 million yen located in Hachinohe City, Aomori Prefecture, and Associate Professor Shinji Ishihara of Hachinohe University's Faculty of Business, have teamed up to conduct a scientific study of the flavor of mackerel caught in the Pacific Ocean off Hachinohe. They are also conducting product development in collaboration with a major department store and developing a new local brand called "Hachinohe Maeoki Mackerel" in cooperation with the local chamber of commerce and industry.例文帳に追加

青森県八戸市の水産加工会社である丸竹八戸水産株式会社(従業員126名、資本金7,200万円)と八戸大学ビジネス学部の石原慎士准教授は、八戸前沖の太平洋で漁獲されるさばの旨みを科学的に明らかにするとともに、大手百貨店と連携して商品開発を進め、さらに地元商工会議所と協力して、「八戸前沖さば」という新しい地域ブランドの形成に取り組んでいる。 - 経済産業省

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