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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Flavor of"に関連した英語例文

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"Flavor of"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 819



例文

To provide a method for producing bread having a flavor of slight smell of middle ferment in comparison with a conventional production method, a flavor close to that of bread made by a straight method, excellent resistance to a machine in mass production and slow aging of product.例文帳に追加

従来の製造方法に比べて、中種酸臭が少ない風味、ストレート法で造られたパンに近い風味で、大量生産時の機械耐性が優れ、製品の老化が遅いパンの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a flavor oil which has a high potency and faithfully reproduces the characteristic flavor, especially the fresh flavor, of a flavor material, and to provide a method for producing the flavor oil, by which the flavor oil can efficiently be produced.例文帳に追加

香味性素材が有するところの特徴ある風味、特にフレッシュな風味をより忠実に再現した高力価の香味油、さらにそのような香味油を、効率よく製造することのできる製造方法を提供すること。 - 特許庁

The puffed rice food product thus obtained has flavor of rice, rice grain feeling, and crispy feeling because the texture and shape of rice are well puffed in a short time without breaking.例文帳に追加

また、得られた膨化米飯食品は、米の組織、形状が壊れずに短時間でよく膨化しているため、米の風味や米粒感、クリスピー感のあるものとなる。 - 特許庁

To provide a method for producing liquid seasoning maintaining light flavor of just-ground roasted sesame, even after long storage and which does not cause deteriorated odors, and is superior in emulsification stability.例文帳に追加

長期間保存後においても焙煎胡麻の擂り立ての軽い香りを維持し、劣化臭を発生させず、かつ乳化安定性の良好な液体調味料を得る。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing dry fruit excellently generating sweetness and flavor of the fruit by drying the fruit with a big temperature difference, and to provide the dry fruit.例文帳に追加

果実に対して温度差を大きく付与して乾燥させるようにし、果実の甘みや風味が良好に生成されるようにした乾燥果実の製造方法及び乾燥果実を提供する。 - 特許庁


例文

To provide an acidic milk beverage reduced in aggregation and/or precipitation of milk proteins caused when the acidic milk beverage is heated and stored for a long period of time, satisfactorily providing the flavor of milk components, reduced in viscocity, and having refreshing feeling.例文帳に追加

酸性乳飲料を加温して長期間保存した場合に起こる乳タンパク質の凝集・沈澱を抑制し、且つ乳成分の風味が充分感じられ、粘度が抑えられて清涼感のある酸性乳飲料を提供する。 - 特許庁

The method of producing the pickle sprinkles includes a drying process of drying the pickle at a low temperature of not higher than 10°C whereat the flavor of the pickle remains undispersed and the pickle remains unfrozen, and a grinding process of grinding the dried pickle.例文帳に追加

漬けものの風味が飛散せず凍結しない温度である10℃以下の低温で乾燥させる乾燥工程と、乾燥した前記漬けものを粉砕する粉砕工程とからなる。 - 特許庁

To obtain a functional fermented curcuma foodstuff capable of being taken easily and widely as a drinking or eating material, having a higher medicinal benefit than those of conventional ones and without having a bitter or harsh taste by widely improving a peculiar flavor of the rhizome of the curcuma.例文帳に追加

ウコン根茎の持つ独特の風味を大幅に改善し、広く飲用や食材として摂取しやすくすると同時に、これまでに比べてより高い薬効を持った苦味やえぐ味のない機能性発酵ウコン食材を得る。 - 特許庁

To develop a bakery improver good in dough properties in a baking process and capable of providing a bread product excellent in physical properties and flavor of the baked bread.例文帳に追加

製パン工程での生地物性が良好で且つ焼成されたパンの物性及び風味が優れたパン製品を提供する製パン改良剤の開発を課題とする。 - 特許庁

例文

To provide a grating device capable of improving preservation property and a long-term preservation effect without impairing the flavor of a grated food material being subdivided and used and improving the cooking efficiency.例文帳に追加

小分けにして使用されるすりおろし食材の風味を損ねることなく、鮮度維持、長期保存効果を向上させることができ、調理効率を高めることができるおろし装置の提供を目的とする。 - 特許庁

例文

Shouchuu is treated with the charcoal carbonized at 1,100-1,300°C, preferably at 1,200-1,300to make the taste and flavor of the shouchuu smooth and mellow.例文帳に追加

1100℃〜1300℃、好ましくは1200℃〜1300℃において炭化された木炭と焼酎とを接触させることにより、焼酎の香味をまろやかにして口当たりがよく、すっきりした味に改良する。 - 特許庁

The texture of the crisp exterior and moist interior is achieved by producing dough in such a state that the nutrition value and the flavor of the materials such as vegetables and fruits are retained, and by a baking method as shown in Fig.2 without using food additives such as a gelling agent.例文帳に追加

野菜や果実などの素材のもつ栄養価、風味を生かした状態で生地を製造し、図2に示す焼き方によりゲル化剤などの食品添加物を使用せずに外はサクサク中はしっとりとした食感を実現する。 - 特許庁

To provide a deterioration-preventing agent for a food, capable of improving preservability of the food and capable of preventing deterioration of quality and flavor of the food, to provide a method for producing the same, and to provide the food containing the same.例文帳に追加

本発明の課題は、食品の保存性を高め、かつ食品の品質、風味の低下を防止する食品変質防止剤、その製法及びそれを含有してなる食品を提供することにある。 - 特許庁

To provide milk raw material excellent in flavor/physical property which maintains and improves flavor of conventional concentrated milk or powdered milk, and has effect on improvement in physical property of food to expand the use of the concentrated milk or the powdered milk.例文帳に追加

従来の濃縮乳や粉乳の風味を維持、向上するとともに、食品の物性を改善する効果を付与することによって、濃縮乳、粉乳の用途を拡大させる。 - 特許庁

To provide a method for evaluating aptitude for flavor of food and drink by solving a defect based on sensory evaluation or the like, using an optical topography device, and measuring a change of a cerebral blood flow when taking the food and drink.例文帳に追加

官能評価等に基づく欠点を解決し、光トポグラフィ装置を使用し、飲食物を飲食する際の脳血流の変化を測定して飲食物の風味の適性を評価する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a packed coffee drink which maintains the flavor of coffee even when containing non-polymerized catechins at high concentration, controls decrease in the non-polymerized catechins, and is superior in stability when preserved over a long period.例文帳に追加

非重合体カテキン類を高濃度に含有してもコーヒーの風味を保ち、かつ非重合体カテキン類の減少が抑制され、長期保存時の安定性に優れる容器詰コーヒー飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a confectionary containing black vinegar and a method for producing the same, enabling the confectionary without giving a peculiar flavor of the black vinegar by mixing the dough of the confectionary with black vinegar mash.例文帳に追加

本発明は、菓子生地に黒酢もろみを混ぜあわせることで黒酢独特の風味を感じさせない菓子を可能とする黒酢入り菓子及び黒酢入り菓子の製造方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide a new improving agent for survivability of lactic acid bacteria having excellent effects of improving the survivability of the lactic acid bacteria without adversely affecting a flavor of a product and without requiring much production cost.例文帳に追加

乳酸菌の生残性向上に優れた効果を有し、かつ製品の風味に悪影響を与えず、製造コストのかからない新規な乳酸菌生残性向上剤を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide flavor condiments obtained by using a safe and inexpensive natural product, capable of enhancing the flavor of almost all foods, and capable of contributing to prevention of geriatric diseases and the like, and health maintenance; and to provide a method for producing the flavor condiments.例文帳に追加

安全で安価な天然素材を用い、殆ど全ての食品を風味良くすることができ、また、成人病その他等の予防そして健康維持に寄与可能な風味調味料およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a quality improving agent for food, whose production method is simple and which is excellent in storage stability and can keep for a long time the texture or flavor of foods immediately after processing or cooking when it is added to various foods.例文帳に追加

製造方法が簡単であり、保存安定性にも優れ、各種食品に添加した際に、加工や調理直後の食感や風味を長期間に亘って維持できる食品用品質改良剤を提供する。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition suppressing smell peculiar to raw material such as unfavorable smell inherent in oil-and-fat of soybean oil or the like (grassy smell of the soybean oil), reversion flavor, heated smell and the like, and also suppressed in flavor of added roasted oil.例文帳に追加

大豆油等の油脂が有する原料特有の不良な臭い(例えば、大豆油での青臭さ)や戻り臭、加熱臭等の臭気を抑制し、かつ、添加した焙煎油の風味も抑制された油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a new sweet taste seasoning using a natural raw material to make flavor of soy sauce remain in the sweet taste seasoning.例文帳に追加

解決しようとする課題は、自然素材を使用した新たな甘味調味料を提供すること及び、その甘味調味料に醤油の風味を残すことを課題とする。 - 特許庁

To provide fermented instant noodle utilizing lactobacillus comprising grain-utilized food or alkaline food such as instant noodles, to which finely acid taste and flavor are imparted without spoiling flavor and palate feeling inherent in noodles; to provide a method for producing the noodles and a method for improving the flavor of the noodles.例文帳に追加

麺本来の風味、食感を損なうことなく良好な酸味と風味を付与した即席麺等の穀類利用食品又はアルカリ性食品、その製造方法及びそのような風味改良法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a yacon juice exhibiting a fresh yellow white color and an excellent flavor of the natural yacon, without adding a high concentration of discoloration-preventing agent in a good yield.例文帳に追加

鮮やかな黄白色を呈し、ヤ−コン本来の優れた風味を有するヤ−コンジュ−スを、高濃度の変色防止剤を添加することなく、歩留まりよく得る。 - 特許庁

The objective kneaded product having the taste and flavor of Japanese horseradish can be produced by adding a mixture of Japanese horseradish powder and a sugar alcohol to a kneaded product raw material having a water-content adjusted to 45-65%.例文帳に追加

わさび粉末と糖アルコールの混合物を、水分濃度45〜65%となるように調製した練り製品原料へ、添加したわさび風味練り製品である。 - 特許庁

To provide a clear ume (plum) liquor having fruity aroma originating from ume together with a flavor of spice and medicinal effects such as relaxing effect and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

梅由来のフルーティーな芳香と香辛料が持つ風味及び薬効、リラックス効果を合わせ持つ非混濁性香辛料風味梅酒およびその製造方法に関する。 - 特許庁

To obtain a food-preserving agent capable of improving an anti-bacterial capacity without affecting the taste and flavor of the food, and to provide such method for preserving the food.例文帳に追加

食品の味覚、風味に影響を与えないで、抗菌力を高めることができる食品用保存剤およびそのような食品の保存方法を提供すること - 特許庁

To provide a method for producing an extract for tea-based beverage, containing non-polymer catechins at a high concentration and having proper flavor, without damaging the natural flavor of each tea.例文帳に追加

各茶の持ち味を損なうことなく、非重合体カテキン類を高濃度で含み、かつ風味の良好な茶系飲料用抽出液の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a rice cake-like food material evenly dispersable especially in frozen dessert by overcoming deterioration of texture under refrigerating and freezing, and having original texture and flavor of rice cake, and a rice cake-containing food containing the food material.例文帳に追加

冷蔵・冷凍下での食感の劣化を克服し、特に冷菓に均一に分散可能で餅本来の食感と風味を有する餅様食材、及びそれを含有する餅入り食品の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing Japanese wheat noodles mixed with black sesame which brings effect to health and beauty and has high nutritive value, free from damaging palate feeling of conventional Japanese wheat noodles, and effective to health and beauty while making the most of flavor of black sesame.例文帳に追加

健康と美容に効果をもたらす栄養価の高い黒胡麻を配合し、従来のうどんの食感を損なわず、黒胡麻の風味を生かしながら、健康と美容に効果的なうどんの製造方法等の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing a packed coffee drink, by which the coffee drink prevents precipitation in a high concentration, when stored, and can maintain the flavor of the coffee, especially the sour taste of the coffee.例文帳に追加

高濃度コーヒーにおいて保存時の沈殿を防止し、かつコーヒーの風味、特にコーヒーの酸味を維持することができる、コーヒー飲料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a liquid container capable of enhancing the flavor such as mellow taste and matured flavor of the content by taking the content out of the liquid container when the content is served.例文帳に追加

液体用容器から喫食時に内容物を取り出すことによって、内容物をまろやかな味としたり、旨味が増す等の食味を向上させることができる。 - 特許庁

To obtain an oil-in-water type emulsion having excellent emulsion stability and workability, stable physical properties after whipping, bringing out a strong flavor of egg yolk, excellently melt in the mouth.例文帳に追加

本発明は、乳化安定性及び作業性が良く、ホイップ後の物性が安定であり、卵黄風味が強く出て口溶けのすぐれた水中油型乳化物を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a pickle container that reduces the number of constituent components, is simply produced, does not deteriorates a flavor of pickle and is treated similarly to tableware useful on the table in spite of being a pickle container.例文帳に追加

構成部品点数を減らして製造を簡素化し、かつ、漬物の食味を落とさず、漬物器でありながら卓上で用いる食器と同様に取扱いが可能な漬物器を提供する。 - 特許庁

To provide well-flavored and usable packaged liquid seasoning making the best use of refreshing flavor of vinegar or citrus fruits juice, having matured flavor with not too-strong soy sauce flavor, and also giving excellent physiological mechanisms such as of lowering blood pressure.例文帳に追加

食酢や柑橘果汁のさわやかな風味が生きて、醤油感が強すぎずに熟成風味を有し、しかも血圧降下作用等の優れた生理機能を有することができる風味良好で有用な容器詰液体調味料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing separation-type liquid seasoning in which an oil phase part and aqueous seasoning are separated from each other and which sufficiently has refreshing flavor of citrus while containing only citrus raw material.例文帳に追加

油相部と水性調味料が分離しているタイプの分離型液体調味料において、柑橘原料だけで柑橘のさっぱりとした香味が充分に感じられる分離型液体調味料を得る。 - 特許庁

To provide a conveyor type grill grilling a material to be heated using an oven in a short time at low cost and capable of giving flavor of the charcoal-grill.例文帳に追加

オーブン等を用いて被加熱物を短時間で且つ安価に焼成することができ、しかも、炭火焼の香り付けをも行うことができるコンベア式焼物機を提供する。 - 特許庁

Since waste substance can be reused as a food material, the natural resource can be effectively utilized as the characteristic flavor of the crustacean is retained.例文帳に追加

廃棄物を食品材料として再利用できるため資源の有効活用が図れ、できあがった製品は甲殻類特有の臭みがなく風味を長期間持続する。 - 特許庁

(1) The alkali treated polished barley features the addition of an alkaline material to the polished barley for the purpose of ameliorating the flavor of the polished barley product and (2) the alkali treated polished barley product features the coating of the surface of the polished barley with an alkaline material.例文帳に追加

(1)精麦製品の風味の改善を目的として、精白大麦にアルカリ性の素材を添加したことを特徴とするアルカリ処理精麦製品。 - 特許庁

The method for enhancing milk flavor comprises adding flour obtained by milling unpolished rice or sprout-forced unpolished rice to dairy product-containing food and drink, heating the mixture to enhance the milk flavor of the dairy product.例文帳に追加

玄米あるいは催芽処理させた玄米を粉砕処理して得られる粉末を乳製品を含有する飲食品に添加し、加熱することによって乳製品の乳風味を増強する。 - 特許庁

To obtain food preservative in which the odor of a denaturant contained in industrial alcohol is hardly transferred to a food and which does therefore not deteriorate the original flavor of the food.例文帳に追加

工業用アルコールに含まれる変性剤の香気が食品に移行し難く、食品本来の風味を損なわない、食品保存剤を提供する。 - 特許庁

To provide a melon frozen dessert capable of being kept for a long time while maintaining quality/flavor of melon, having an original image of melon, easy to eat, and also suitable for being eaten in hot summer season.例文帳に追加

メロンの品質・風味を維持して長期間の保存可能であり、メロンの原形イメージを保持しており、食べ易く、しかも夏の暑い季節にも好適なメロン冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a deterioration preventing agent for flavor effective for imparting excellent deterioration preventing effect of flavor by adding to refreshing drinks, dairy products, bread, cakes, pickles and various other foods and drinks without deteriorating the taste and flavor of the food and drink.例文帳に追加

清涼飲料水、乳製品、パン類、菓子類、漬物、その他の各種飲食品に添加することにより優れた香料の劣化防止効果を付与し得ると共に、飲食品の風味を損なうことのない香料の劣化防止剤の提供。 - 特許庁

To provide natural cheese excellent in heat-melting properties when heated, scorched color and flavor as well as the degree and the flavor of scorch, and has stringiness and moderate palate feeling.例文帳に追加

焦げの程度や風味のみならず、加熱時の加熱溶融性、焦げ色、および風味が優れ、さらに糸曳き性、適度な食感を有するナチュラルチーズを得ること。 - 特許庁

To obtain a flavoring of a natural material, more enhanced in flavor of buckwheat than ever, without being deteriorated in softness, nor fresh green coloration, inherent in the buckwheat, and increased in rutin which is an ingredient contained in the buckwheat.例文帳に追加

そば本来の柔らかさと若緑着色性が減退することなく、そばの香味を一層引き立たせ、且つ含有成分であるルチンを増加させる天然素材香味料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for economically producing dried-fish flavor oil by a simple process, wherein the oil has no fishy smell but preferable inherent flavor of dried fishes.例文帳に追加

魚の生臭みがなく、魚節類特有の好ましい香りを有する魚節類香味オイルを、低コスト、かつ簡単な工程で製造できる製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for salting meat processed raw material such as ham comprising reducing time required for salting treatment so as to have no concern about lost of components such as freshness and flavor of ham, and increase in microorganisms: and to provide a device for performing the method.例文帳に追加

塩漬処理に要する時間を短縮することにより、ハムの鮮度、風味などの成分が失われ、微生物が増殖する懸念のない高速塩漬処理方法及び同方法を実施するための装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing liquid seasoning having simply processable while containing vegetables and/or fruits as ingredients, and favorably maintaining fresh flavor of the vegetables and/or the fruits just after produced even when stored at normal temperature.例文帳に追加

具材として野菜類や果実類を含有しても、加工処理が簡便で、かつ液体調味料を常温で保存しても製造直後の野菜類や果実類の新鮮な風味が良好に維持された液体調味料を提供する。 - 特許庁

Also, since the taste and smell of the antibacterial agent of itself do not affect the original flavor of the food, or the like, it is possible to apply it widely for various foods, beverages, medicines, oral hygienic agents, and the like.例文帳に追加

また、本発明の抗菌剤組成物はそれ自体の味やにおいが食品等の本来の香味に影響を及ぼすことがなく、さまざまな飲食品、医薬品、口腔衛生剤などへの幅広い適用が可能である。 - 特許庁

例文

In the method of measuring the change of the cerebral blood flow when eating and drinking the food and drink and evaluating the fitness of the flavor of the food and drink, the flavor evaluation method is characterized by utilizing a comparison presentation method for which control and a specimen are turned to one set.例文帳に追加

飲食物を飲食する際の脳血流の変化を測定して飲食物の風味の適性を評価する方法において、コントロールと試料を一組とした比較呈示法を利用することを特徴とする風味評価方法。 - 特許庁

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