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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Flavor of"に関連した英語例文

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"Flavor of"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 819



例文

Such malts range from the one like Islay malt that has a smoky and strong flavor of peat to the one like Strathpay (Scotland) malt that has a light and delicate flavor. 例文帳に追加

アイラ島・モルトのようなスモーキーで泥炭の香りの強いものからストラスペイ(スコットランド)・モルトのような軽く繊細なものまでである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the case of houses, his early wooden works (for example, a house for a foreign engineer of the Amiboshi factory of Dai-nippon Celluloid) were of colonial styles with a flavor of secession. 例文帳に追加

住宅では、初期の木造系の作品(例大日本セルロイド網干工場外国人技師住宅)は、セセッションを加味したコロニアルスタイルであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Up to the vicinity of Ichihara Station, although the route runs through the foothills of the mountain, residential districts line the railway, giving it the flavor of a city outskirts route; north of the station, the route becomes a mountain one, with an inclination of 50 per mil. 例文帳に追加

市原駅付近までは山裾を走るものの沿線に住宅地が広がり都市近郊路線の趣きがあるが、同駅以北は50パーミルの勾配がある山岳路線となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Thereby, the readily producible yogurt liqueur having an excellent flavor of the Sake by alcoholic fermentation, moderate sourness and taste of the yogurt and moderate sweetness can be provided.例文帳に追加

簡単に製造でき、アルコール発酵による清酒の優れた風味、ヨーグルトの適度な酸味と口当たり、及び適度の甘さを兼ね備えたヨーグルトリキュールを提供できる。 - 特許庁

例文

To provide a food and a drink containing cacao mass and/or cocoa powder, having excellent flavor through improving cacao flavor of the food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder.例文帳に追加

カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物において、カカオの風味を向上することにより、良好な風味を持ったカカオマスおよび/またはココアパウダー含有飲食物を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a medicinal granular preparation not giving the characteristic bitter and bad flavor of three amino acids comprising isoleucine, leucine and valine which are effective therapeutic medicines for liver diseases.例文帳に追加

肝疾患に対する有効な治療薬であるイソロイシン、ロイシン及びバリンからなる3種のアミノ酸に特有の苦みや風味の悪さを感じさせない医薬用顆粒製剤を提供する。 - 特許庁

To provide a refrigerator capable of performing quick freezing by very low temperature for keeping flavor of food, by effectively utilizing the cold generated from a stirling refrigeration machine.例文帳に追加

スターリング冷凍機から発生する冷熱を有効に利用することで、食品の美味しさを逃さない極低温による急速冷凍を可能とする冷蔵庫を提供する。 - 特許庁

This beverage mixed with the peptide is provided by improving the undesirable flavor of the beverage originating from the peptide with the synergistic effect obtained by adding an extract obtained by extracting Rakan malleolus and trehalose.例文帳に追加

ペプチドを添加した飲料に於いて、羅漢果より抽出されたエキス並びにトレハロースを添加して得られる相乗効果によりペプチドに由来する飲料として好ましくない風味を改善する。 - 特許庁

To provide pasta filler cheese such as mozzarella cheese, having flavor of ripened cheese, even if it is unripened just after production, and having desired stretch properties.例文帳に追加

熟成しなくとも製造直後で熟成チーズの風味を有し、所望の糸引き性を有するモッツァレラチーズ等のパスタフィラータチーズを提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

A high viable cell count can be maintained in the product without deteriorating the flavor of the product while avoiding a cost increase etc., by adding manganese or a manganese-containing material.例文帳に追加

マンガン、マンガン含有素材を添加することにより、製品の風味を損なわず、かつ、コストアップ等を回避しながら製品中において高い生菌数を維持することができる。 - 特許庁

例文

To provide a packed beverage containing barley tea and sufficiently satisfying acceptability by improving unfavorable aftertaste of the packed beverage containing barley tea without damaging characteristic taste and flavor of beverage containing barley tea.例文帳に追加

麦茶入り飲料本来の風味を損なうことなく、容器詰め麦茶入り飲料における好ましくない後味を改善した嗜好性を十分に満足させる、容器詰め麦茶入り飲料を提供すること。 - 特許庁

To provide a completely new food that enables deliciously eating sesame tofu, without spoiling flavor of sesame tofu, and enables effective use of sesame tofu without wasting it.例文帳に追加

胡麻豆腐の風味を損なうことなく、胡麻豆腐をおいしく食することができ、且つ、これを無駄にせず有効利用することのできる、まったく新しい食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

A corn paste is hydrolyzed with an enzyme under a specific condition to give powder having improved flavor of maize and excellent dispersibility into hot water.例文帳に追加

コーンペーストを酵素を用いて特定の条件下で分解させることにより、とうもろこしの風味が良好でかつ熱湯への分散性に優れたパウダーを得る。 - 特許庁

To provide a useful cigarette filter which can hold smoking flavor ingredients, such as nicotine and tar, can selectively efficiently remove formaldehyde, and eill not sharpen the smoking flavor of the cigarette.例文帳に追加

ニコチンやタールなどの喫味成分を保持しつつ、ホルムアルデヒドを選択的に効率よく除去し、かつたばこの喫味を辛くすることがない有用なたばこフィルタを提供する。 - 特許庁

To provide a processing system of coffee which can create a fresh and clean flavor of coffee by shortening a period from a state of parchment coffee to a consumer.例文帳に追加

パーチメントコーヒーの状態から消費者に渡るまでの期間を短縮化し、フレッシュでクリーンなコーヒーの味覚を作り出すことができるコーヒーの加工システムを提供する。 - 特許庁

To provide chocolate having natural flavor of coffee or tea without requiring as the essential ingredient cacao solid and milk solid and without excessively containing oil and fat and sugar.例文帳に追加

カカオ固形分及び乳固形分を必須成分とせず、油脂や砂糖を過度に含有しない、コ−ヒ−や茶類の自然な風味を持つチョコレ−ト類を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for detoxifying fishery products enabling effective detoxification of the fishery product without losing the flavor of the fishery products to effectively utilize aquatic resources.例文帳に追加

本発明は、水産資源の有効利用を図るために、水産物の風味を損なうことなしに、水産物を効率的に解毒する方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for effectively obtaining aroma components useful as a food additive from the residue of coffee extract and to provide a method for improving flavor of food using the aroma components thus obtained.例文帳に追加

コーヒー抽出残渣から食品添加物として有用な香気成分を有効に得る方法および得られた香気成分を用いて食品の風味を改善する方法を提供する。 - 特許庁

The butter having a flavor of burnt butter is produced by adding a heated butter liquid kept at 35-45°C to butter particles formed during a production process of butter, and kneading the heated butter liquid together with the butter particles.例文帳に追加

バターの製造過程で形成されるバター粒に、35〜45℃に保持された加熱バター液を添加し、バター粒と共に練圧することにより、焦がしバター風味を有するバターを製造する。 - 特許庁

To obtain a metal laminate polyester resin excellent in the adhesion when laminated, the processability in can molding, the heat resistance in retort treatment, the preservation of the flavor of contents and the like.例文帳に追加

ラミネート時の密着性、缶成形時の加工性、レトルト処理での耐熱性、内容物の保香性等に優れた金属ラミネート用ポリエステル樹脂の提供。 - 特許庁

Furthermore, a sparkling liquor has the flavor of beer and visual characteristics and as the main ingredient malt, hop, oligosaccharide, mushroom and glucide for adjusting alcohol and an alcohol degree of 5%.例文帳に追加

または、麦芽と、ホップと、オリゴ糖と、茸と、アルコール調整用糖質を主成分とする、ビールの風味と視覚的特徴を有するアルコール度数5%の発泡酒。 - 特許庁

METHOD FOR JUDGING AMOUNT OF FATTY ACID CONTENT IN BOVINE INTRAMUSCULAR FAT BASED ON GENOTYPE OF FATTY ACID SYNTHASE AND METHOD FOR JUDGING GOODNESS OF FLAVOR OF BEEF BASED ON THE RESULT例文帳に追加

脂肪酸合成酵素の遺伝子型に基づき牛筋肉内脂肪における脂肪酸含有量の多寡を判定する方法及び該結果に基づき牛肉の食味の良さを判定する方法 - 特許庁

To provide a method for improving the flavor of an astaxanthin-containing extract and a flavor-improved astaxanthin-containing extract.例文帳に追加

アスタキサンチン含有抽出物の香味の改善方法を提供すること、ならびに香味が改善されたアスタキサンチン含有抽出物を提供すること。 - 特許庁

To provide a useful cigarette filter and the filter material which can hold smoking flavor ingredients, such as, nicotine and tar, etc., can selectively and efficiently remove formaldehyde, and will not sharpen the smoking flavor of cigarettes.例文帳に追加

ニコチンやタールなどの喫味成分を保持しつつ、ホルムアルデヒドを選択的に効率よく除去し、かつたばこの喫味を辛くすることがない有用なたばこフィルタ及びそのフィルタ材料を提供する。 - 特許庁

The food and drink is enhanced in flavor of spices by the addition of sorbitol and/or high saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality quick in rise and sharpness of sweetness.例文帳に追加

甘味の立ちおよびキレが速い甘味質を有する糖アルコールであるソルビトールおよび/または高糖化還元水飴を添加することで、香辛料の風味を増強した飲食物を提供する。 - 特許庁

To provide a dripper capable of extracting coffee without damaging the flavor of the coffee even when the filter of any shape is used.例文帳に追加

本発明はどのような形状のフィルターを用いてもコーヒーの風味を損なわずコーヒーが抽出できるドリッパーを提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for reinforcing aroma or flavor includes addition of 4, 5-epoxy-2E-desenal to reinforce the aroma or the flavor of the Japanese citrus fruit.例文帳に追加

本発明の香気または風味の増強方法は、4,5−エポキシ−2E−デセナールを添加することにより和柑橘類の香気または風味を増強するものである。 - 特許庁

To provide a laver seasoned with salad flavor, obtained by giving genuine salad flavor, mainly coming from sesame oil, to a laver sheet, satisfiable the consumers who like the flavor of the food, and also to provide a method for seasoning laver.例文帳に追加

シート状の海苔に、ゴマ油を主体とした本格的なサラダ風味を付与し、その食品の風味を嗜好する消費者を満足させることのできるサラダ風味付け海苔とその味付加工方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for enhancing flavor of tomato comprising efficiently decomposing precursor to tomato flavor so as to effectively utilize the precursor to flavor to obtain an enzymically treated tomato product whose flavor and taste are enhanced.例文帳に追加

トマトの風味前駆体を効率よく分解することにより、風味前駆体を有効に利用し、香りおよび味が増強されたトマト酵素処理物を提供すること。 - 特許庁

The pigment-containing food and drink can stably impart color to food, without impairing the flavor of the food and drink through the concurrent use of the pigment and sucralose.例文帳に追加

色素を含有する飲食品において、色素とスクラロースを併用することにより、該飲食品の風味を損なうことなく、食品に安定して色を付与することができる。 - 特許庁

To obtain a custard flavor cream having a charlotte cream-like smooth and light palatability, excellent flavor of yolk, excellent preservability useful for bread and cakes of normal-temperature distribution and a wide variation of seasoning.例文帳に追加

シャルロットクリーム風の滑らかで軽い食感を有し、卵黄の風味が良く、常温流通のパン菓子類に使えるような良好な保存性を有し、味付けのバリエーションが豊かな、カスタード風味クリームを提供すること。 - 特許庁

To provide seasoning material having stable and favorable aroma/flavor of just-prepared stock inherent in dried fish, specifically fleshy aroma peculiar to the dried fish, and having high palatability and flavor inherent in dried fish.例文帳に追加

安定で、魚節本来のとり立てのだしの好ましい香り・風味、特に魚節に特有な肉質的な香りを有し、嗜好性の高い魚節本来の風味を有した調味素材を提供する。 - 特許庁

To provide a tea-containing composition having high bitterness and astringency inhibiting effect and free from spoiling flavor of food and drink itself even if adding sufficient amount of catechin to the food and drink.例文帳に追加

茶のカテキン類に対する苦味、渋味の抑制効果が高く、飲食品に対して充分な量のカテキン類を添加しても飲食品自体の風味を損なわない茶含有組成物を提供する。 - 特許庁

To provide composite confectionery whose commercial value comprising mellow taste and flavor of chocolate is not spoiled, and provided with viscoelastic texture (palate feeling and firmness to masticate) and taste.例文帳に追加

チョコレートのなめらかな風味の商品価値を損なうことがなく、かつあっさりとした粘弾性のテキスチャー(食感、歯ごたえ)と食味を付与し得る、複合菓子を提供すること。 - 特許庁

Further, as a flavor of a beverage originally having bitterness such as a grapefruit flavor or coffee flavor is contained in the food, the bitterness of bacopa monniera is hardly tasted.例文帳に追加

また、グレープフルーツ香料やコーヒー香料のような、もともと苦みを有する飲食品の香料を含有させることで、バコパモニエラの苦みを感じ難くすることもできる。 - 特許庁

Then, the extracted solution obtained by this process is mixed, filtered by a centrifugal separator or a filter cloth, and a filtrate (supernatant) is separated from the residue which yields a liqueur having the flavor of "Anpo" persimmons.例文帳に追加

その後、前記工程を経て得られた抽出液を混和した後、遠心分離機あるいはろ布などでろ過して、残さとろ液(上澄み)とに分離することでほのかにあんぽ柿の香味を有するリキュールを得る。 - 特許庁

This method for modifying the flavor of Shochu is characterized by subjecting the Shochu to a contact treatment with bamboo charcoal or by mixing the Shochu with water obtained by bringing water into contact with bamboo charcoal.例文帳に追加

焼酎を竹炭で接触処理することにより、又は焼酎に、竹炭と接触して得られる水を配合することにより、香味バランスを崩すことなく、カリウム含量の増強された、まろやかで飲み易い焼酎に改質する。 - 特許庁

Thereby, the objective soy sauce with less unripe odor than conventional soy sauces, with flavor of ripe feeling, reduced in harshness and saltiness and improved in palatability can be obtained.例文帳に追加

このような本発明方法により、従来の醤油よりも未熟臭が少なく、熟成感のある香りを有し、きつさと塩味が低減化され嗜好性の向上した醤油を得ることができる。 - 特許庁

To provide a flavor enhancer capable of selectively enhancing the flavor of a target perfume, to provide a perfume composition having the enhanced flavor and containing the enhancer, and to provide a beverage.例文帳に追加

対象とする香料の風味を選択的に増強させることができる風味増強剤およびこれを含有する風味が増強された香料組成物及び飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a stand drip bag enabling anyone to easily make delicious coffee and tea without damaging the aroma and flavor of the coffee and the tea, etc.例文帳に追加

本発明は、コーヒーや紅茶等の香や風味を損なうことのない美味しいコーヒーや紅茶をだれでも簡単にいれることができるスタンドドリップバッグを提供する。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of coffee extract effectively improving quality of coffee beans having unfavorable flavor with a simple processing without requiring any extra large-scale processing equipment, and a method for producing coffee liquid.例文帳に追加

格別大掛かりな処理設備を要することなく、簡易な処理方法によって不快風味を有するコーヒー豆の品質を効果的に改善可能なコーヒー抽出液の風味改善方法とコーヒー液の製造方法を提供する。 - 特許庁

As a result of this, the rice cake sufficiently makes use of the material and flavor of glutinous rice, and is made easily deliciously eatable anytime through boiling.例文帳に追加

包んだ野菜の上から更にベーコンを巻きつけ串などを刺し、餅が柔らかいうちに冷凍し、糯米の素材とその風味を充分に活かし、いつでも手軽に美味しく煮込み食べられるようにした、杵つき餅ベーコン巻きを提供する。 - 特許庁

To provide a drink container which has no possibility of damaging the taste or flavor of a drink, prevents oxidation of drinking water or an existing drink when they are stored in the container, and lowers an oxidoreduction voltage.例文帳に追加

飲料用容器において飲料の味や風味を損ねる可能性が全くなく、飲料水や既存の飲料を収容するだけで酸化を防げるとともに、酸化還元電位を下げることができること。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING WHITE DISTILLED LIQUOR CONTAINING EFFECTIVE COMPONENT "POLYPHENOL" WHICH IS CONSIDERED TO BE GOOD FOR PREVENTING CANCER AND ARTERIOSCLELOSIS, AND IMPARTED WITH SCENT AND FLAVOR OF BARLEY例文帳に追加

癌や動脈硬化の予防に良いとされる有効成分″ポリフェノール″を有する焼酎及び大麦の香りと風味を付与された焼酎の製造方法 - 特許庁

To provide powdered black vinegar which maintains an original flavor of the black vinegar without excessively diluting a useful component of the powdered black vinegar, having low hygroscopicity, hardly being aggregated, and having excellent stability.例文帳に追加

有用黒酢成分が過剰に希釈されることなく黒酢本来の風味を保ち、吸湿性が低く、塊状になり難く、安定性に優れた黒酢粉状物を提供する。 - 特許庁

To vary coffee supplying source component characteristics of an aged coffee supplying source for imitating the object coffee component characteristics or flavor of a non-aged coffee supplying source.例文帳に追加

非熟成コーヒー供給源の対象コーヒー成分特性または風味を模倣するために、熟成コーヒー供給源のコーヒー供給源成分特性を変更させる。 - 特許庁

To provide oil-and-fat for fry superior in stability against oxidation after heating, and having peculiar flavor of hardened oil, and a transisomer as little as possible.例文帳に追加

加熱後の酸化に対する安定性が良好であり、しかも独特の硬化油の風味を有し、かつトランス異性体の可及的に少ないフライ用油脂を得ることである。 - 特許庁

To provide a food discoloration and oxidation inhibitor derived from a natural product, highly safe, giving less influence to color, taste and flavor of food and having strong effect, and to provide a discoloration and oxidation preventing method.例文帳に追加

安全性が高く、食品の色、味、風味への影響が少なく、強い効果を有する天然物由来の食品用変色防止、酸化防止剤および変色防止、酸化防止方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing in large quantities in a short time proper Kaeshi having soft flavor of soy sauce and smooth taste, and to obtain soup having enhanced stock flavor and smooth flavor using the Kaeshi.例文帳に追加

醤油の香りが穏やかで、まろやかな味を有する本格的なかえしを短時間で、しかも大量に得、また、それを用いてダシの香りが引き立ち、まろやかな風味を有するつゆ類を得る。 - 特許庁

例文

Thereby, the powder drink, which can be molded into an optional shape and can be dissolved in water or hot water within several seconds, is provided for drinking, and has the taste and flavor of ordinary coffee.例文帳に追加

任意の形状に成型し、さらに飲用時は数十秒以内に水やお湯で溶解して味も香りも通常のコーヒーと変わらない任意の形状の粉末飲料を得ることができる。 - 特許庁

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