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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Flavor of"に関連した英語例文

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"Flavor of"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 819



例文

METHOD RELATED TO FEED EFFICIENCY PROMOTION AND IMPROVEMENT IN FLAVOR OF SWEETFISH BY MIXING FEED OF CULTURED SWEETFISH WITH FLAVORING AGENT例文帳に追加

養殖鮎の飼料に着香剤を配合してなる鮎の飼料効率促進および風味向上に関する方法 - 特許庁

To provide an effective antibacterial agent reduced in influence on the flavor of food and having high utility or the like while utilizing onion having high safety.例文帳に追加

安全性の高いタマネギを使用しつつも、食品の風味への影響等も軽減した利用性の高い効果的な抗菌剤の提供すること。 - 特許庁

To provide a method by which the flavor of milks obtained through a heat sterilization step is effectively improved, and further to provide an apparatus therefor.例文帳に追加

加熱殺菌工程を経て得られる牛乳類の風味を効果的に向上できる方法および装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for production of mozzarella cheese which satisfactory maintains quality such as physical properties, appearance, and flavor of mozzarella cheese under preservation.例文帳に追加

保存中のモッツァレラチーズの風味、外観、物性などの品質を良好に維持する製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To volatilize the original aroma of the raw materials of a natural drink to sufficiently exert the taste and aroma thereof without deteriorating the original flavor of the soft drink.例文帳に追加

清涼飲料水本来の風味を損なうことなく天然飲料の原料本来の香りを揮散させ、その味わいと香りを充分に発揮させる。 - 特許庁


例文

To provide a beer taste beverage with refreshing fruit-like flavor of muscats, lychees, mangoes, and passion fruits, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

マスカット、ライチ、マンゴーおよびパッションフルーツ様の爽快なフルーツ香が感じられるビールテイスト飲料とその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a roasting method by which the unpleasant flavor of a low-quality coffee such as the one of robusta strain is reduced simply and precisely.例文帳に追加

より簡便に、且つ、確実にロブスタ種等の低品位コーヒーの不快な香味を低減する焙煎方法。 - 特許庁

Water infiltration from the ingredients 2 to the coating 3 is suppressed by the water non-permeable layer 4 to retain flavor of the coating 3.例文帳に追加

水不透過層4により、具2からころも3への水の浸入が抑制され、ころも3の風味が維持される。 - 特許庁

To provide a method for producing dried mugwort by which discoloration and deterioration in flavor of mugwort are suppressed, high sterilization effect is brought and also production cost is reduced.例文帳に追加

変色,風味の劣化を抑えるとともに、殺菌効果が高く、しかも製造コストを削減できる乾燥よもぎの製造方法を提供をする。 - 特許庁

例文

To provide a heated food product imparting a characteristic flavor of a milk raw material by using other than the milk raw materials.例文帳に追加

本発明は、乳原料以外の原料を使用して、乳原料特有の風味を付与した加熱済食品を供することを目的とする。 - 特許庁

例文

The method for producing cooked rice includes addition of roasted oil when cooking rice or the like so as to improve the flavor of the cooked rice without making an eater feel different flavor.例文帳に追加

米飯類を炊飯する際に、焙煎油を添加することで、異風味を感じることなく、ご飯の風味の向上した米飯類の製造ができる。 - 特許庁

To provide a method for producing tea which holds original flavor of tea, and manufacture tea which eliminates musty smell and is easy to drink.例文帳に追加

茶本来の風味を保持し、且つ、カビ臭さをなくして飲みやすい茶を製造することが可能な茶の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for producing the plum bisio (side dish miso) having the flavor of gochujang (korean red chili paste), preventing the generation of drip.例文帳に追加

液だれ(ドリップ)の発生を防止するコチュジャン風味の梅びしおの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for preserving an alcoholic beverage for a long period of time without spoiling flavor of the alcoholic beverage.例文帳に追加

アルコール飲料の風味を損なわず、アルコール飲料を長期間保存できる方法を提供する。 - 特許庁

The alcohol-containing food and beverage products are obtained by adding the improver for the taste and the flavor of the alcohol- containing food and beverage products to the raw materials of the alcohol-containing food and beverage products.例文帳に追加

そして、アルコール含有飲食品の原料に、該味質・風味改善剤を添加して、アルコール含有飲食品を得る。 - 特許庁

To provide food oil that is suitable for cooking with high storability by improving the heating flavor and the reversion flavor of the fat and oil.例文帳に追加

油脂の加熱臭および戻り臭の改善することにより、加熱調理により適し、保存性がよい食用油脂を提供する。 - 特許庁

To provide a beer-tasting beverage with a flavor of fruity aroma accompanied by rose-like scent, and a method for producing the same.例文帳に追加

バラ様の香りを伴ったフルーツ様の香気が感じられるビールテイスト飲料とその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing fish canned food having palate feeling and flavor through making the best use of original flavor of fish, and to provide canned food having excellent palate feeling and flavor.例文帳に追加

魚本来の風味を生かした、食感及び風味を有する魚類缶詰の製造方法、及び食感及び風味の良い魚類缶詰の提供。 - 特許庁

To provide a soft cake of brown rice that has the good flavor of freshly produced brown rice cake, proper grain sensation and other peculiar relish and palatability with high storability.例文帳に追加

搗き立ての玄米餅の香ばしさ、程よい粒感などの独特の風味、食感を持つ保存性の優れた玄米の生餅を提供することである。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING NON-ALCOHOLIC DRINK/FOOD IMPROVED IN FRAGRANCE BY ADDING FLAVOR OF BARREL USING OAK CHIP AND THE LIKE例文帳に追加

オークチップ等を使用した、樽香を付与させる事で香気の改善された非アルコール飲料・食品の製造法 - 特許庁

To provide a Japanese sake containing vinegar, having moderated reeking smell of Japanese sake and keeping characteristic taste and flavor of Japanese sake.例文帳に追加

日本酒の酒臭さが和らいでおり、日本酒としての味や香りが生かされている食酢入り日本酒を提供すること。 - 特許庁

To provide a cooking table capable of keeping a cooking surface at a proper temperature even when the temperature of surrounding air changes, thus flavor of cooking ingredients can be kept.例文帳に追加

周囲空気の温度が変動しても調理面が適切な温度に維持されて、食材の風味が損なわれることのない調理台を提供する。 - 特許庁

To provide free radical-reduced and toxicity-lowered tobacco without losing or deteriorating the intrinsic flavor of tobacco.例文帳に追加

たばこ本来の香りをなくしたり変化させることなく、低フリー・ラジカルで低毒性のたばこを提供する。 - 特許庁

To provide a method for preserving a food product without reducing the flavor of the food product, or the like, and to provide an apparatus therefor and a food product-packaged body.例文帳に追加

食品等の風味を低下することなく、食品保存方法、その装置および食品包装体を提供すること。 - 特許庁

To provide a cigarette paper having considerably reduced side stream smoke as compared with conventional cigarette paper, without effecting to smoke flavor of the cigarette.例文帳に追加

たばこの喫味に影響を与えず、従来のたばこ用巻紙と比較して、著しく副流煙を減少したたばこ用巻紙を提供する。 - 特許庁

To provide a production method and a production machine for skin like food capable of improving food feeling and flavor of a skin like food.例文帳に追加

皮状食品の食感及び風味を向上させることのできる皮状食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a cut Welsh onion doubling the flavor of the Welsh onion and adjusted in appearance without deteriorating the form of the Welsh onion as an ingredient material.例文帳に追加

ねぎの風味を倍加し、具材としてのねぎの形態を損うことなく見た目にも整ったカットねぎを得ることを課題とする。 - 特許庁

To provide a method intended for improving flavor of unfavorable flavor components such as bitterness, acid taste, astringency, grassy smell and harsh taste contained in food.例文帳に追加

食品中含まれる苦味、酸味、渋み、青臭み、えぐみなどの好まれない風味成分の風味改善を行うことを目的とする。 - 特許庁

To provide Azuki-bean (Vigna angularis) soup material excellent in distribution properties while maintaining flavor of bean jam, readily eaten as Azuki-bean soup for household use.例文帳に追加

餡の風味を保持しつつ、流通性に優れ、家庭などで容易に汁粉として喫食することができる汁粉の素を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for producing a stock by which the flavor of the stock is easily enhanced in a good balance and also suppressed in the flavor deterioration after produced.例文帳に追加

だしの製造工程において、その風味をバランスよく簡便に強化し、且つ、製造後においては風味の劣化を抑制し得る方法を提供する。 - 特許庁

To provide a seasoning which is free from a flavor of soy sauce and richly has such the flavor and taste of dried bonito as those of a broth by using dried bonito extraction residues and soy sauce malted rice.例文帳に追加

節抽出残渣と醤油麹を用いて、醤油香気を有さず、だし汁様の節香気と旨味を豊富に有する調味料を提供する。 - 特許庁

As a result, the time for vending of the beverage can be reduced without deteriorating the flavor of the beverage.例文帳に追加

このため、添加湯の供給が速くなり原料と湯との混合体が速く得られるので、飲料の風味を損なわずベンドタイムを短縮することができる。 - 特許庁

To provide an agent for protecting from a dehydration stress, which does not deteriorate the flavor of a material to which the agent is added, and has a high protection effect even in a small amount.例文帳に追加

被添加物の風味を損なうことなく、また少量でも保護効果の高い脱水ストレス保護剤を提供しようとすることを目的とする。 - 特許庁

To provide soy milk treated with activated charcoal reduced in harsh taste, astringent taste and soybean smell; to provide a method for producing the soy milk; and to provide a method for improving flavor of soy milk.例文帳に追加

えぐ味、収れん味、大豆臭を低減させた豆乳、その製造方法、及び豆乳の風味の改良方法を提供すること。 - 特許庁

To process and preserve a whole fish sushi without deteriorating the flavor of a fish and in a state stabilizing the best appearance.例文帳に追加

あらゆる形状の魚の姿寿司において魚の風味を低下させずに尚且つ、最良の美観を安定した状態で加工保存する点。 - 特許庁

To provide a method for producing solid ingredient-containing food easy to sterilize without damaging palate feeling and flavor of the solid ingredient.例文帳に追加

固形具材の食感、風味を損なわずに容易に殺菌を行うことができる固形具材入り食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

With the device, food can be homogeneously thawed even in its inner part in an extremely short time of 1-2 min so as not to spoil the flavor of the food.例文帳に追加

解凍は1〜2分の極く短時間に内部まで均一になされて食品の風味を損うこともない。 - 特許庁

To provide a processing method for a processed food highly excellent in quality and safety without impairing the flavor of raw materials.例文帳に追加

原料素材の風味やフレーバーを損うことなく、且品質及び安全性に極めて優れる加工食品の加工方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for making pickles comprising making magnetism act when making pickles so as to be well seasoned in relatively short time and increase and improve the flavor of the pickles.例文帳に追加

漬け込み時に磁気を作用させることにより、比較的短時間で漬け上がるとともに、風味も増長する漬物方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a discoloration preventing agent derived from glucides, slightly affecting a color and a flavor of a food and having sufficient effects, and to provide a method for preventing discoloration.例文帳に追加

糖質由来で、食品の色、風味への影響が少なく、十分な効果を有する変色防止剤および変色防止方法を提供すること - 特許庁

To provide flavor improver, seasoning and food and drink: and to provide a method for producing flavor-improved food and drink, and a method for improving flavor of food and drink.例文帳に追加

風味改良剤、調味料、飲食品、風味の改良された飲食品の製造方法および飲食品の風味改良方法を提供する。 - 特許庁

To provide cigarette filter and filter cigarette making a feeling of tabacco intake milder while maintaining an essential smoke flavor of cigarette.例文帳に追加

シガレット本来の喫味を確保しつつ、喫煙フィーリングをよりマイルドにするシガレットフィルタ及びフィルタシガレットが提供される。 - 特許庁

To provide a method for producing a wheat-processed product by which the mass-production thereof can be stably carried out with rapid hydration rate without damaging the flavor of flour.例文帳に追加

小麦粉の風味を損なうことなく、水和速度が早く、安定な大量生産が可能な小麦加工製品の製造方法を提供すること - 特許庁

Flavor of black soybean is further enhanced by putting grains of black soybean into Ochazuke and the taste of Ochazuke is adjusted by adding tangle weed thereto to complete Ochazuke using black soybean.例文帳に追加

黒豆の粒を入れる事により更に大豆の風味を増えさせ、昆布を加える事により味をととのえ黒豆茶漬けの完成とする事が出来た。 - 特許庁

To provide a method for producing a buckwheat Tofu (soybean curd) having a content of buckwheat powder increased compared to that of the conventional one, and further having rich flavor of the buckwheat.例文帳に追加

従来のものに比べ、そば粉の含有量を増やし、かつそばの風味に富んだそば豆腐の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To improve the flavor of a Boroho fruit juice containing rich natural vitamins and minerals and aim at its applications as beverages and foods widely.例文帳に追加

天然のビタミンやミネラルを豊富に含むボロホ果汁の香味を改善し、広く、飲食品への応用を図る。 - 特許庁

To kill a mixed food pest without damaging the safety, texture and flavor of a stored farm product or a food material.例文帳に追加

貯蔵農産物や食品材料の安全性及び食感と風味を損なうことなく、混入した食品害虫を殺虫する。 - 特許庁

To produce Shochu (Japanese distilled spirit) that enhances characteristic fine flavor of plant raw material, especially plant leaves, is easily drinkable and has a refreshing liquor quality.例文帳に追加

植物原料、特に植物の葉の特徴あるきれいな香味を強調した、飲みやすく、すっきりした酒質の焼酎を製造する。 - 特許庁

To provide a drink extraction apparatus which can extract a drink in a short time without spoiling the flavor of the extracted drink.例文帳に追加

抽出飲料の風味を損なうことなく、短時間で飲料を抽出できる飲料抽出装置を提供する。 - 特許庁

例文

A method for improving the flavor of soy sauce is also provided, comprising loading the soy sauce in a western liquor barrel and leaving the soy sauce to stand (storing it) to effect ripening.例文帳に追加

また、本発明は、醤油を洋酒樽に入れ、放置(貯蔵)し熟成させること特徴とする、醤油の香味改善法を提供する。 - 特許庁

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