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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > オ カラの意味・解説 > オ カラに関連した英語例文

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オ カラを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 122



例文

オカラの処理方法、オカラ製石鹸およびオカラ製石鹸セット例文帳に追加

METHOD FOR PROCESSING BEAN CURD REFUSE, AND SOAP AND SOAP SET MADE FROM THE SAME - 特許庁

ソラマメ及びオカラ例文帳に追加

Fava bean and garden vetch - 特許庁

オカラ入り豆乳およびオカラ入り豆乳の製造方法例文帳に追加

BEAN CURD REFUSE-CONTAINING SOY MILK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

低温除湿乾燥法で乾燥されたオカラからなる乾燥オカラ例文帳に追加

The dried bean curd lees comprising bean curd lees dried by a low temperature dehumidification drying method. - 特許庁

例文

また、テンペ菌20によってオカラ10を発酵させてオカラ食品40とすることを特徴とするオカラ食品40の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the bean curd refuse food 40 comprises fermenting the bean curd refuse 10 with the tempeh bacillus 20. - 特許庁


例文

テンペ菌20によってオカラ10を発酵させてなることを特徴とするオカラ食品40。例文帳に追加

The bean curd refuse food 40 is obtained by fermenting bean curd refuse 10 via tempeh bacillus 20. - 特許庁

既に15台以上の「オカラット」を納入している。例文帳に追加

More than 15 'Okarat' has already been delivered.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

オカラ入り豆乳とその製造法並びにその利用例文帳に追加

BEAN MILK CONTAINING BEAN CURD LEES AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND ITS UTILIZATION - 特許庁

大豆オカラの味噌及びその製造方法例文帳に追加

MISO OF BEAN-CURD REFUSE FROM SOYBEAN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

乾燥オカラ粉を主成分にした健康食品例文帳に追加

HEALTHY FOOD CONTAINING DRIED BEAN CURD POWDER AS MAIN COMPONENT - 特許庁

例文

大豆原料のオカラ及び豆乳の製造方法例文帳に追加

PRODUCTION METHODS FOR BEAN CURD REFUSE AND SOYBEAN MILK FROM SOYBEAN RAW MATERIAL - 特許庁

高濃度にイソフラボンを含有する乾燥オカラ、その乾燥オカラを含有する食品原料組成物および食品例文帳に追加

DRY BEAN CURD REFUSE CONTAINING ISOFLAVONE IN HIGH CONCENTRATION, FOOD RAW MATERIAL COMPOSITION CONTAINING THE DRY BEAN CURD REFUSE AND FOOD - 特許庁

利用価値の高い乾燥オカラを安全に製造することが可能な乾燥オカラの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing dried soybean curd refuse, with which dried soybean curd refuse having high value of utilization can safely be produced. - 特許庁

簡易な施設で、常温保存も可能なオカラのサイレージを製造し、オカラの有効利用に資する。例文帳に追加

To provide a method for producing in a simple facility, silage of bean curd lees, preservable at normal temperature so as to contribute to the effective use of bean curd lees. - 特許庁

ここで、この乾燥オカラは粉末状であり、この乾燥オカラの平均粒子径は50〜125μmの範囲であることが好ましい。例文帳に追加

It is desirable that the dry bean curd refuse is powdery and has an average particle diameter of 50 to 125μm. - 特許庁

高コクのある味であり、味に奥行きのあるオカラ茶を得ることを目的とし、更に、香ばしい風味を向上させたオカラ茶を得る。例文帳に追加

To obtain bean-curd refuse tea having taste being full of body and deep taste and further to obtain bean-curd refuse in which fragrant flavor is improved. - 特許庁

従来ほとんど廃棄されていたオカラの有効な再利用を図るオカラを含む食品の加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing a food containing bean curd refuse, intended for effective reuse of bean curd refuse most of which have been disposed of so far. - 特許庁

ステレオカラー画像を用いて、距離検出精度を向上させる。例文帳に追加

To improve distance detection accuracy by using a stereo color image. - 特許庁

乳酸菌とテンペ菌を用いたオカラの食品素材化法例文帳に追加

METHOD FOR CONVERTING BEAN-CURD REFUSE INTO FOOD MATERIAL USING LACTIC ACID BACTERIUM AND TEMPEH FUNGUS - 特許庁

超短波加工大豆とオカラの再加工による健康食品例文帳に追加

HEALTH FOOD PREPARED BY REPROCESSING ULTRASHORT WAVE-PROCESSED SOYBEAN AND SOYBEAN CURD LEE - 特許庁

オカラ、液状のオカラオカラに水を加えたスラリー、又はこれらオカラを含む食品原料を、水の超臨界条件と亜臨界条件とのいずれかの高温高圧条件又はこれらを組み合わせた条件の下で加工処理する。例文帳に追加

This method for processing food materials comprises steps of processing bean curd refuse, liquid bean curd refuse, slurry obtained by adding water to bean curd refuse, or food materials containing these bean curd refuse under the high-temperature and high-pressure conditions, i.e., either supercritical conditions or subcritical conditions for water, or under the combination of these conditions. - 特許庁

(1)処理前のオカラに次の条件に合うように水を添加する。例文帳に追加

(1) The water is added to the bean-curd refuse before the treatment so as fit the following conditions. - 特許庁

オカラ、ヌカ、フスマから水素の製造及びその後の処理例文帳に追加

PRODUCTION OF HYDROGEN FROM BEAN-CURD REFUSE, RICE BRAN AND WHEAT BRAN AND AFTER TREATMENT OF THE SAME - 特許庁

米糠や大豆オカラやビール粕等の産業廃棄物の製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING INDUSTRIAL WASTE SUCH AS RICE BRAN, SOYBEAN-CURD REFUSE, BEER LEES AND THE LIKE - 特許庁

本発明は、豆乳を製造する際に生ずるオカラを乾燥粉砕して豆乳に混ぜることにより食感にざらつきの無い、オカラ入り豆乳およびオカラ入り豆乳の製造方法を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide bean curd refuse-containing soy milk without rough palate feeling obtained by drying and crushing bean curd refuse generated when producing the soy milk: and to provide a method for producing bean curd refuse-containing soy milk. - 特許庁

本発明は、大豆を原料とした得られる豆乳と、豆乳を製造する際に生じるオカラを乾燥粉砕して得られた粉末状のオカラを前記豆乳に添加混合したオカラ入り豆乳である。例文帳に追加

The bean curd refuse-containing soy milk is obtained by admixing powdery bean curd refuse obtained through drying and crushing the bean curd refuse generated when producing the soy milk, into the soy milk. - 特許庁

豆腐製造工程で、オカラ又は豆汁に、炭酸水素ナトリウムなどの植物繊維の重合度調整物質を添加して、オカラの中に含まれている豆腐成分を回収して、豆腐化することを特徴とする、オカラを豆腐にする製造方法。例文帳に追加

This production of soybean curd from soybean curd refuse is to add a polymerization adjusting material for plant fibers such as sodium hydrogen carbonate to soybean curd refuse or soybean juice in a soybean curd production process, recover a soybean curd component included in the soybean curd refuse and make the component to the soybean curd. - 特許庁

不所望な臭気の強いオカラ発酵物を含んでいても、風味が良好であり、飲料や食物等の食品として、あるいはそれらへ混合するものとして、好ましく用いることができる風味改善オカラ発酵物及びオカラ発酵物含有食品を提供する。例文帳に追加

To provide a fermented material of bean-curd refuse having an improved flavor and a food containing the fermented material of the bean-curd refuse having the good flavor and favorably usable as a food such as a beverage or a food, etc., or a material to be mixed therewith even when the fermented bean-curd refuse having a strong undesirable malodor is contained. - 特許庁

また、大手タイル・便所メーカーのINAXは、おから乾燥機「オカラット」を使用した再生技術を開発した。例文帳に追加

Leading tile and lavatory manufacturer, INAX has developed a reuse technology using an okara dryer called 'Okarat.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ブローバンドネットワークを利用してーディビデオカラケを提供する方法例文帳に追加

METHOD FOR PROVIDING AUDIO AND VIDEO KARAOKE BY UTILIZING BROADBAND NETWORK - 特許庁

なお、オカラ10にテンペ菌20を投入し、24時間以上発酵させてもよい。例文帳に追加

It is allowed to add the tempeh bacillus 20 to the bean curd refuse 10 followed by ferment the mixture for 24 hours or more. - 特許庁

アサガオカラクサ属植物のエキスからなる血管内皮増殖因子産生促進剤例文帳に追加

VEGF PRODUCTION PROMOTER COMPRISING EVOLVULUS EXTRACT - 特許庁

大豆全粉、オカラや舞茸の乳酸発酵食品およびその製造方法例文帳に追加

LACTIC ACID FERMENTED FOOD OF WHOLE SOYBEAN FLOUR, BEAN- CURD REFUSE AND GRIFOLA FRONDOSA, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

オカラなどの高含水有機廃棄物を酸化させることなく良好に乾燥させる。例文帳に追加

To provide a drying apparatus capable of preferably drying a highly wet organic waste such as a bean curd refuse without oxidation. - 特許庁

豆腐製造工程において生じた高温のオカラ4は、真空チャンバ14に供給される。例文帳に追加

The high temperature bean curd 4 produced in a bean-curd production process is supplied to a vacuum chamber 14. - 特許庁

アサガオカラクサ属植物のエキス及びその他の生薬エキスからなる育毛料例文帳に追加

HAIR GROWING AGENT COMPRISING EVOLVULUS PLANT EXTRACT AND OTHER GALENICAL EXTRACT - 特許庁

オカラ成分を含有する「複雑味」を有する大豆飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a soybean curd refuse-containing beverage comprising a soybean beverage containing soybean curd refuse and having "complicated taste". - 特許庁

豆乳を絞り終えた直後に釜煎りで焙煎されたオカラからなるもの。例文帳に追加

The bean-curd refuse tea is composed of bean-curd refuse obtained by roasting bean-curd refuse by an oven immediately after squeezing soybean milk. - 特許庁

真空チャンバ14内を真空引きしつつラカ4を、スクリューフィーダ15により送っていくと、オカラ4から水分が蒸発しこの蒸発熱により、オカラ4は自己冷却される。例文帳に追加

Then the bean curd 4 is sent while the chamber is evacuated, water is evaporated from the bean curd 4, the bean curd 4 is cooled by the heat of evaporation. - 特許庁

豆乳とオカラ微粉末との混合物に凝固剤を添加して得られたオカラ入り豆腐を圧搾脱水し、細長く切断し、それを200〜650℃の過熱水蒸気に当てて加熱する。例文帳に追加

This soybean noodle product is obtained by compressing and dehydrating bean curd lee-containing bean curd which is obtained by adding a coagulating agent to the mixture of soymilk and bean curd lee fine powder, cutting the bean curd long and slenderly, and applying 200-650°C superheated steam to the product to heat. - 特許庁

多くが廃棄処理されるオカラを用い、その構成成分を余すところなく有効利用して新規な製品化を得ることのできるオカラの処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for processing bean curd refuse whereby new products can be obtained by making full use of the constituents of bean curd refuse which is mostly discarded. - 特許庁

オカラとコンニャクを水で溶き、アルカリで凝固させ、しかる後すりつぶして、それに小麦粉などの生地粉と甘味料、膨潤剤、香料等の添加剤を加えて、加熱処理してオカラ混入菓子類を製造する。例文帳に追加

This method for producing the confectionery mixed with soybean curd refuse comprises melting soybean curd refuse and devil's tongue in water, coagulating the product with an alkali followed by grinding down, adding dough flour such as wheat flour and additives such as sweetner, a swelling agent and spices, and heat-treating the product. - 特許庁

このオカラ茶は、豆乳を絞り終えた直後のオカラを釜煎りして茶色く焙煎させた後、粗熱を取って袋詰することにより得られる。例文帳に追加

The bean-curd refuse tea is obtained by roasting bean-curd refuse immediately after squeezing soybean milk by the oven to roast the bean-curd refuse in brown color, removing crude heat from the roasted bean-curd refuse and packing the roasted bean-curd refuse into a bag. - 特許庁

オカラ75〜99重量%に対して大麦裸麦混合仕上ヌカ25〜1重量%(オカラと大麦裸麦混合仕上ヌカの合計=100%)とを混合してペレット化する。例文帳に追加

This feed for cows is obtained by mixing 75-99 wt.% bean-curd refuse with 25-1 wt.% (based on 100 wt.% total amount of the curd refuse an finished rice bran) finished rice bran from a mixture of barley with naked barley and palletizing the mixture. - 特許庁

豆乳と分離された直後のオカラを、気密性のある搬送路内を通過させることで、オカラにとって障害となりやすい大気中の酸素の影響を遮断して、次の煮沸処理工程へ送り込む。例文帳に追加

This method for producing the bean curd comprises passing bean-curd refuse just after being separated from soymilk through a carrier passage with air tightness so as to block effect of oxygen in atmosphere, liable to become an obstacle to bean-curd refuse, and sending the product to a next boiling treatment process. - 特許庁

生活習慣病の予防に優れた効果があり、食品原料に適した食味と、優れた加工性および保存性とを有し、オカラ廃棄物のリサイクル性に優れた、乾燥オカラを提供する。例文帳に追加

To provide dry bean curd refuse which has an excellent effect for preventing life-style related diseases, has a taste suitable for food raw materials, excellent processability and excellent storability, and can enhance the recyclability of bean curd refuse wastes. - 特許庁

オカラを腐敗させずに回収し、また、のどごしが良く便秘改善効果が極めて高いオカラ入りコンニャク等の機能性コンニャクを得ることを課題とする。例文帳に追加

To recover bean curd refuse without putrefaction, and to obtain a functional konjak such as the konjak with the bean curd refuse having a good feeling of passing through one's throat and exhibiting an extremely high improving effect of constipation. - 特許庁

腐敗しやすいオカラは有効利用がむずかしく廃棄される食品のひとつであるが、このオカラを食品として簡便且つ大量に再利用する方法を得る。例文帳に追加

To provide a method for easily reusing bean-curd refuse in large quantities as an edible product through solving the problem that perishable bean-curd refuse is one of foods to be discarded because of being difficult to be effectively utilized due to its perishable nature. - 特許庁

オカラ発酵物と、糖アルコール、有機酸、有機酸の塩類、甘味度がショ糖の0.1〜0.7倍である単糖類及び二糖類、デキストリン類、サイクロデキストリン類、並びにこれらの組み合わせからなる群より選ばれた風味改善剤とを含有することを特徴とする風味改善オカラ発酵物、及びそれを含むオカラ発酵物含有食品。例文帳に追加

The fermented material of the bean-curd refuse comprises a flavor improving agent selected from the group consisting of a sugar alcohol, an organic acid, salts of the organic acid, monosaccharides and disaccharides having sweetness of 0.1-0.7 of that of sucrose, dextrins, cyclodextrins and a combination thereof. - 特許庁

例文

本発明は、豆腐加工に必要な呉の製造時に於いて清潔で、美味しく栄養価の高い口当たりの良いオカラを作ることを課題とし、併せて豆腐らしい真の豆腐の製造を可能として、アミノ酸やイソフラボン配糖体のメカニズムを解明し、産業廃棄物オカラではなく、優良食品原料として積極的に利用可能なオカラの製造を課題とする。例文帳に追加

To produce bean curd refuse not as industrial waste but as an excellent food raw material capable of being utilized positively by producing clean and tasty bean curd refuse having a high nutritious value in the production of soybean liquid necessary for processing bean curd, also enabling the production of real bean curd like ideal bean curd and also elucidating the mechanisms of amino acids and isoflavon glycosides. - 特許庁

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