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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > カレー粉の意味・解説 > カレー粉に関連した英語例文

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カレー粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 90



例文

-丼飯に和風に仕立て片栗などで口当たりがよいようにとろみをつけたカレーソースを掛けたもの。例文帳に追加

The curry sauce is made to have a Japanese flavor and made slightly viscous with katakuriko (potato starch) or a similar ingredient to give it a smooth texture, and the sauce is poured over a bowl of rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1941年(昭和16年)~1945年(昭和20年)、戦争による食料統制のため、カレー粉の製造・販売が禁止された。例文帳に追加

From 1941 to 1945, the manufacture and sales of curry powder were prohibited due to food control for the war.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

現在はインドのスーパーマーケットでも「カレー粉」が並んでおり、その消費量は世界第一位(ちなみに世界第二位は日本)である。例文帳に追加

At present, 'curry powder' is available at supermarkets in India and the country's consumption of curry powder is the world's number one (Japan ranks second).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし香辛料の使い方などに大きな違いがあり、いわゆる一般的な「カレー粉」で作られる味とは異なっている。例文帳に追加

However, as there is a large difference in the way of using spices, they taste different from what is made with common 'curry powder.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

これらの店では,ケバブや,焼いたソーセージにケチャップとカレー粉で味付けした「カリーヴルスト」がよく売られています。例文帳に追加

The shops often sell kebabs and currywurst, grilled sausages seasoned with ketchup and curry powder. - 浜島書店 Catch a Wave


例文

さらには、レトルト処理などにより化工澱が粒子状態を保って膨潤しているカレー風味のペースト状組成物。例文帳に追加

The pasty composition of curry flavor comprises a modified starch which is swollen while keeping a granular state by retort treatment, etc. - 特許庁

ペースト調味原料、末調味原料、香辛料などを含むペースト状濃縮カレールウの原料にはゼラチンが含まれる。例文帳に追加

The pasty roux as pasty concentrated curry roux has a raw material including a paste seasoning raw material, a powder seasoning raw material, spices and gelatin. - 特許庁

味噌、醤油、カレー、紫蘇、葱、茗荷、韮、大蒜、梅、山椒、唐辛子、胡麻、胡椒、山葵、ハーブなどの末入り麺類例文帳に追加

NOODLE CONTAINING POWDER OF MISO, SOY SAUCE, CURRY, PERILLA, WELSH ONION, JAPANESE GINGER, LEEK, GARLIC, PLUM, JAPANESE PEPPER, CAYENNE PEPPER, SESAME, JAPANESE HORSERADISH, HERB AND/OR THE LIKE - 特許庁

短い熟成期間でまとまりある芳醇な香気を有するカレー用調合末香辛料の製造方法を提供すること例文帳に追加

To provide a method for producing a prepared powdery spice for a curry having a coherent mellow aroma in a short maturing period. - 特許庁

例文

2種以上の香辛料を含み、10メッシュの篩を通過する成分を50%以上含有する香辛料組成物を、スタンプミルを用いて搗く工程を有することを特徴とするカレー粉の製造方法、更にはこれを用いたカレー粉を提供した。例文帳に追加

This curry powder production method includes a process in which a spice composition, containing two or more spice kinds more than 50 percent of whose ingredients can be passed through a 10-mesh sieve, is pulverized with a stamp mill. - 特許庁

例文

黒鉛体の黒鉛層間に二元系ゲスト材料がインターカレートされた二元系黒鉛体を、三元系ゲスト材料から成るゲスト材料溶液に浸漬することにより、三元系黒鉛体を得る。例文帳に追加

A ternary graphite powder is obtained by immersing a binary graphite powder intercalated with a binary guest material between graphite layers in a guest material solution consisting of a ternary guest material. - 特許庁

小麦ルウの製造において、油脂、小麦カレー粉、香味原料、香辛料等に高温で一定時間、貯蔵、熟成処理を施すことで上記目的を達成した。例文帳に追加

The flour roux is produced by carrying out storage and aging treatment of oil and fat, flour, curry powder, flavor raw materials, spices, etc., at high temperature for a definite time. - 特許庁

そして、二元系ゲスト材料,三元系ゲスト材料がインターカレートされた三元系黒鉛体を、該ゲスト材料溶液中に浸漬した状態で湿式砕し、得られた薄片状黒鉛体を導電性材料とする。例文帳に追加

The ternary graphite powder intercalated with the binary guest material and the ternary guest material is wet-ground in a state that the ternary graphite powder is immersed in the guest material solution and a flaky graphite powder thus obtained is used as a conductive material. - 特許庁

又、本発明は、請求項1乃至請求項3の何れかに記載のおから食品において、カレー粉、黄な、そば、大和芋、クコの実、ナッツ類、唐辛子、わさび、わかめ、ヨモギ、茶末のうちの何れか一つ又は幾つかの組み合わせを添加して捏練されたことを特徴とする。例文帳に追加

More preferably, the food of the bean curd lees described in the claim 1 to 3 is obtained by adding one or combination of curry powder, soybean flour, buckwheat flour, Dioscorea batatas, seeds of Lychium chinense, nuts, cayenne pepper, Wasabia japonica, Undaria pinnatifida, Artemisia princeps and tea powder, and kneading them. - 特許庁

及び/又はこれ以外の増粘性物質、カレー粉および調味料を必須成分として含有し、油脂の含有量が10重量%以下である加熱調理用ルウ。例文帳に追加

This roux for cooking contains starch and/or a thickening substance except the starch, curry powder and seasoning as essential components and has ≤10 wt.% content of oils and fats. - 特許庁

本発明のルー用可塑性油脂組成物は、風味良好で、小麦の分散性が良好で、小麦のダマがなく、なめらかな食感であるホワイトソース、カレー、シチューなどの食品を製造することができる。例文帳に追加

The plastic oil and fat composition for roux comprises an emulsifying agent having10 HLB. - 特許庁

40〜100メッシュの乾燥末であり、湿度が3%〜15%であり、水分活性値が、0.2〜0.85であることを特徴とするタイ式のインスタント乾燥カレーペースト。例文帳に追加

This Thai-style ready-to-eat dry powdery curry paste is characterized by being in the form of dry powder of 40-100 mesh, having a moisture content of 3-15 wt.% and a water activity of 0.2-0.85. - 特許庁

カレー風味のベースソースに、少なくともトマトペースト、野菜等の具材、香辛料を加えて調味した、カレー粉が隠し味として風味付けされているペースト状組成物をトッピング材として使用することを特徴とするピザの製造方法に従うこと。例文帳に追加

This pizza is produced by using the pasty composition, as the topping material, wherein the pasty composition is prepared by adding at least a tomato paste, ingredients such as a vegetable, spice to a base source with curry flavor as the secret seasoning. - 特許庁

水の代わりにヨーグルトを使用した練りカレーにおいて、炒めた玉ねぎ、トマト、生姜、ニンニク等と共にカレー粉で味付けした肉を混ぜ合わせた他に、すりおろした野菜や果物を加え、これに前記ヨーグルトを加えて煮込んだ後、スパイスで味付けしたことを特徴とする。例文帳に追加

The kneaded curry comprises yoghurt in place of water, and is obtained through admixing sauted onion, tomato, ginger, garlic and also meat seasoned with curry powder together, adding grated vegetables and fruits to the mixture, adding the yoghurt to the mixture, thoroughly boiling the mixture followed by seasoning the mixture with spices. - 特許庁

イギリスのクロス・アンド・ブラックウェル(CB)社のカレー粉は、品質がよいとされていたが値段が高く、増量材を混ぜたり中身を国産品に詰め替えた安価な偽物が出回った。例文帳に追加

Although the curry power from Crosse & Blackwell (CB), a British company, had been considered as high quality, it was expensive, and inexpensive copycat products that included extenders or replaced the content with domestically made powder appeared on the market.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

台湾の古典的な日式咖哩飯は、肉や野菜の具が少なく片栗でトロミを付けた日本の昭和時代のカレーに近い料理である。例文帳に追加

Traditional Japanese golden curry rice (咖哩) in Taiwan is similar to the curries that had been made in the Showa period of Japan, containing fewer meat and vegetables and having viscosity made with Katakuriko (potato starch).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

相撲部屋によってはキムチやカレー粉、クリームソースなどを用いて飽きがこないように工夫し、数多のバリエーションを作り出しており、各相撲部屋ごとに、その部屋独特の作り方もある。例文帳に追加

Using various seasoning such as kimuchi (Korean pickle), curry powder and cream sauce, some sumo stables have created a wide variety of chankonabe to keep wrestlers from getting tired of the dish and, therefore every sumo stables have their own recipes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

メソポーラスリン酸鉄(II,III)リチウム末及びその製造法並びにエネルギー貯蔵デバイス、リチウム電池又はリチウムインタカレーション電気デバイス例文帳に追加

MESOPOROUS LITHIUM IRON (II, III) PHOSPHATE POWDER, PRODUCTION METHOD THEREFOR, AND ENERGY STORAGE DEVICE, LITHIUM BATTERY OR LITHIUM INTERCALATION ELECTRICAL DEVICE - 特許庁

マグネシウムイオンまたはマグネシウム化合物をインターカレートしたアルミノケイ酸塩である非球状体を、望ましくは不織布であるシート状基材に担持させた。例文帳に追加

This sheet-shaped cosmetic is prepared by carrying non-spherical powder of an aluminosilicate salt formed by intercalating a magnesium ion or a magnesium compound on a sheet-shaped base material, preferably a nonwoven fabric. - 特許庁

カレー粉やその原料としても使用されるチリパウダー、コリアンダーパウダー、ターメリックパウダーなどの香辛料の細菌を簡便に殺菌する優れた方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an excellent method for sterilizing bacteria on spices that are used for curry powder or as ingredients thereof, for example, chili sauce, coriander powder, turmeric powder, and the like. - 特許庁

コーンを製品に対して10〜50%含有したコーン入り酸性調味料において、カレー粉をコーン100部に対して0.01〜1.5部含有しているコーン入り酸性調味料を調製する。例文帳に追加

The corn-containing acidic seasoning containing the corn of 10-50% based on the product contains 0.01-1.5 pts. of curry powder based on 100 pts. of the corn. - 特許庁

シチュー、スープ、カレーといった澱、更には油脂や乳成分を含有する液状食品の加熱調理後に生じる表面の膜生成を抑制する。例文帳に追加

To suppress the formation of a surface film generating after the heat cooking of a liquid food containing starch or further oil-and-fat and milk component such as stew, soup and curry. - 特許庁

粒度調整と熱処理を施すことにより、従来の小麦を用いた場合と同様の食感を有し、蛋白質などの栄養価がより高いカレーが得られる。例文帳に追加

It is possible to obtain curry which has texture like the case of conventionally using wheat flour and is further high in a nutritive value of protein or the like, by applying grain size adjustment and heat treatment. - 特許庁

溶解性が良く、風味に優れ、ザラツキ感のない食感を有し、カレー、ハヤシ、シチューなどのソース類やおでん、うどんなどの各種スープ類などに用いられる末状食品およびその製造法の提供。例文帳に追加

To provide a powder foodstuff used for sauce of curry, hash, stew, etc., various soup of Oden, Udon, etc., and the like, which has a good solubility, an excellent flavor and good mouthfeeling free from gritty feeling, and provide its manufacturing method. - 特許庁

小麦を溶かしてネタ3を作り、このネタ3を鉄板1の凹部2に流し込み、中央には冷凍したカレーやクリーム等のアンコの塊を入れて焼き上げたものである。例文帳に追加

This Takoyaki is obtained by making a wheat flour-dissolved material 3, casting the material 3 into each of the recesses 2 of an iron plate 1, and then putting a lump of jam such as of frozen curry or cream at the center of the material followed by baking up. - 特許庁

70〜130℃の達温で予備加熱処理したコリアンダー、クミン、フェネグリーク及びターメリックの末を、これら以外のカレー用香辛料末と混合し、例えばポリエチレン等の通気性ある袋に入れ、40〜50℃で90〜100時間熟成させる。例文帳に追加

This method for producing a prepared powdery spice for a curry is to mix preliminary heat-treated powders of coriander, cumin, fennel greque and turmeric at 70-130°C temperature with other spice powders for the curry, filling in a bag having a ventilating property e.g. a polyethylene and maturing at 40-50°C for 90-100 hr. - 特許庁

溶解性が良く、風味に優れ、ザラツキ感のない食感を有し、カレー、ハヤシ、シチューなどのソース類や、おでん、うどんなどの各種スープ類に用いられる末状食品およびこの末状食品を少ない工程数で容易に製造できる省エネルギー型の製造法の提供。例文帳に追加

To provide a powdery food having good solubility, an excellent flavor and palatability without a rough feeling and used to sauces for curried rice, a rice with hashed meat, a stew, etc., and various kinds of soups for Japanese hotchpotch, Japanese wheat noodle, etc., and an energy saving-type method of production by which the powdery food can easily be produced with a small number of steps. - 特許庁

カレーソース、ホワイトソース、クリームシチュー等の、澱および食用油脂を含有する食品組成物であって、製造工程時の長時間の加熱攪拌やレトルト殺菌時の加熱などによる油脂の分離が抑制された食品組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a food composition containing starch and edible oil-and-fat including curry sauce, white sauce and cream stew, and suppressed in oil-and-fat segregation stemming from long-time heating and agitation and/or heating in making a retort sterilization. - 特許庁

金属及び、樹脂摩耗を、ハンドレール裏面の駆動輪走行範囲に付着させないことにより、ハンドレール裏面の摩擦係数を維持することで、ハンドレール裏面の清掃を必要としないエスカレーターハンドレール摺動走行ガイドを提供する。例文帳に追加

To provide a sliding traveling guide for an escalator handrail, eliminating the necessity of cleaning a handrail back face by preventing adherence of metal and resin wear powder on a driving wheel traveling range of the handrail back face to maintain a friction coefficient of the handrail back face. - 特許庁

本呈味賦与剤は調理食品の風味を増強するのみならず、調理食品の製造工程において生じるロースト感、酸味、エキス感、っぽさ等の要素をマスキングし、カレー、シチュー、ホワイトソース等の調理食品に本来の豊かな調理感と深いコク味を賦与する。例文帳に追加

The taste imparter does not only enhance the flavor of a cooked food but also mask elements such as roasting feeling, sour taste, essence feeling, powdery texture, etc., and provide a cooked food such as curry food, stew, white sauce, etc., with original abundant cooking feeling and deep body taste. - 特許庁

カレーソース、ホワイトソース、クリームシチュー等の、澱および食用油脂を含有する食品組成物であって、製造工程時の長時間の加熱攪拌やレトルト殺菌時の加熱などによる油脂の分離が抑制された食品組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a food composition containing starch and edible oil and fat, such as curry sauce, white sauce, or cream stew, in which the separation of the oil and fat caused by long-time heating and stirring in the production process, heating at retort sterilization, and the like is suppressed. - 特許庁

低粘度、低水分含有量で、色相が白く、風味に優れ、油脂の含有量が少なく低カロリー食品指向の小麦ルウ(ホワイトルウ)を短時間で効率よく製造できる製造方法の提供、この小麦ルウを使用した、風味に優れ、油脂の含有量が少なく低カロリー食品であるカレールウおよびシチュールウの提供。例文帳に追加

To provide a production method capable of efficiently producing wheat flour roux (white roux) having low viscosity and low water content, having white hue, superior in taste, having low content of oil and fat, and oriented to low calorie food in a short time, and to provide curry roux and stew roux using the wheat flour roux superior in taste, having low content of oil and fat, and being low calorie food. - 特許庁

式:Mg_1−xAl_x(OH)_2(式中、xは0.2ないし0.33)の金属複水酸化物よりなる複数の基本層と、隣接する該基本層の中間層にインターカレートされた酢酸マグネシウムまたはアクリル酸マグネシウムおよび層間水より構成される層状金属複水酸化物よりなる、不飽和脂肪酸を選択的に吸着する化粧料配合用体。例文帳に追加

This powder used for compounding with cosmetics and having high ability for selectively adsorbing unsaturated fatty acids comprises a plurality of base layers comprising a metal double hydroxide of formula: Mg_1-xAl_x(OH)_2 [(x) is 0.2 to 0.33], and a laminar metal double hydroxide intercalated in intermediate layers between the adjacent base layers and composed from magnesium acetate or magnesium acrylate and interlaminar water. - 特許庁

リソールルビンB及びリソールルビンBCAから選択された赤色顔料を無機物中にインターカレーションによって複合化した構造を有する赤色複合体を含む化粧料基剤と、溶剤と、を含有するスラリーを得て、該スラリーを容器に充填した後に、前記溶剤を除去して成型されたベースメイク化粧料及びその製造方法。例文帳に追加

The foundation cosmetic is produced by: preparing a slurry containing a cosmetic base, which includes a red composite powder having a structure in which a red pigment selected from the group consisting of Lithol Rubine B and Lithol Rubine BCA is intercalated with an inorganic substance to form a composite, and a solvent; filling a container with the slurry; and subsequently removing the solvent to perform molding. - 特許庁

例文

本発明は、無機層状化合物の層間に、R^1NH3^+、R^2R^3NH2^+、R^4(CH3)3N^+、およびR^5R^6(CH3)2N^+から選択される少なくとも一種のアンモニウムイオンがインターカレートした有機化無機層状化合物を含む顔料と、バインダーと、澱化合物とを含有することを特徴とする紙塗工用組成物を提供することにより、上記課題を解決するものである。例文帳に追加

This composition for coating paper comprises a pigment containing an organized inorganic layered compound intercalated with at least one ammonium ion selected from R^1NH3^+, R^2R^3NH2^+, R^4(CH3)3N^+, and R^5R^6(CH3)2N^+, a binder, and a starch compound. - 特許庁

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