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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 全澱粉に関連した英語例文

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全澱粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 61



例文

天然澱粉(A)、化工澱粉(B)及び加工澱粉(C)の合計含有量が穀粉量の80〜100重量%であり、各澱粉の配合重量比が(A):(B)+(C)として、95:5〜25:75の範囲であるケーキ製造用澱粉組成物。例文帳に追加

The starch composition for producing cake is such that the total content of natural starch (A), modified starch (B) and processed starch (C) is 80-100 wt.% of the total grain flour, and the compounding weight ratio for the respective starches in terms of (A)/[(B)+(C)] is (95:5) to (25:75). - 特許庁

ほぼ完にが軟質澱粉の穀粒を有しているトウモロコシ例文帳に追加

corn having kernels almost entirely of soft starch  - 日本語WordNet

澱粉のOH基の一部または部を式(1)のカーボネート残基で置換して、カーボネート化澱粉誘導体を得る。例文帳に追加

The carbonated starch derivative is produced by substituting a part of or the whole of OH groups of starch with a carbonate residue group represented by formula (1) (wherein R is an optionally substituted alkyl or aromatic group). - 特許庁

▲1▼魚肉1重量部に対して澱粉を0.2〜1.2重量部含有し、▲2▼そうめんの重量に対して澱粉を10〜30重量%含有することを特徴とする、魚肉と澱粉を含有するそうめん。例文帳に追加

The Japanese vermicelli including fish and starch contains (1) 02-12 pts.wt. of the starch per 1 pt.wt. of the fish 1, and (2) 10-30 wt.% of the starches per the total weight of the Japanese vermicelli. - 特許庁

例文

天然澱粉質を含有してなる水産練り製品であって、水産練り製品体に対する固形分換算で、天然澱粉質の含有量が1〜25重量%であって、湿熱処理天然澱粉15〜85重量%及び糯種天然澱粉15〜85重量%を合計して100重量%になるように調製されたものである水産練り製品。例文帳に追加

The fishery paste product contains a natural starch in an amount of 1-25 wt.% based on the total fishery product in terms of solid content, wherein the natural starch is composed of 15-85 wt.% of a wet-heat treated natural starch and 15-85 wt.% of a waxy natural starch (the sum of both starches is 100 wt.%). - 特許庁


例文

これにより、澱粉の優れた耐油性及び安性を紙基材に付与し、優れた耐油性及び安性を有する澱粉加工紙及び包装体を実現する。例文帳に追加

As a result, the excellent oil resistance and safety of the starch are imparted to the paper substrate to realizes the starch-coated paper and the packaging body which are excellent in oil resistance and safety. - 特許庁

壁紙を澱粉系接着剤で内装壁面に貼着するに際して、前記澱粉系接着剤と馴染みのよい下貼り紙を前記内装壁面の面又は一部に予め貼着することを特徴とするもの。例文帳に追加

When a wallpaper is pasted on an interior wall face with a starch-based adhesive, a primary pasted paper familiar with the starch based adhesive is previously pasted over all or part of the interior wall face. - 特許庁

澱粉系接着剤と、接着剤の全澱粉量に対し0.1重量%以上〜10重量%未満のコロイド物吸着能を有する微粒状無機物とを含有する段ボール用接着剤。例文帳に追加

This adhesive for corrugated cardboard comprises a starch-based adhesive and a finely granular inorganic substance having adsorption ability of colloidal substance in an amount of ≥0.1 wt.% to <10 wt.% based on the total amount of the adhesive. - 特許庁

マルトース、糖化澱粉又は液化澱粉を含有する炭素源を体の20〜60重量%使用した培地を用いてタラロマイセス(Talaromyces)属に属する微生物を培養し、ポリエンポリカルボン酸又はその塩類を産生させる。例文帳に追加

The polyenic polycarboxylic acid or the salts thereof are produced by culturing microorganisms belonging to the genus Talaromyces by using a medium using a carbon source containing a maltose, a saccharified starch or a liquefied starch in an amount of 20-60 wt.% based on the whole carbon source. - 特許庁

例文

そして、上記難消化性澱粉含有素材は、簡単な工程で比較的安価に製造することができ、食品用澱粉であるので長期間給与しても安性が高いという利点を有している。例文帳に追加

The material containing the indigestible starch is producible by a simple process at a relatively low cost and has high safety even by the feeding for a long period owing to the use of starch for food as a raw material. - 特許庁

例文

前記増粘多糖体の含有量が0.05〜7質量%であることが好ましく、澱粉の含有量が0.1〜25質量%であることが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that the content of the whole thickening polysaccharide is 0.05-7 mass%, and starch content is 0.1-25 mass%. - 特許庁

衣材体に対する、澱粉の含有量が30〜90質量%、油脂の含有量が10〜50質量%であることが好ましい。例文帳に追加

Preferably, the content of the starch is 30-90 mass% and that of the oil-and-fat is 10-50 mass% based on the total coating material. - 特許庁

100℃以上の高温でも、優れた耐油性と安性を有する澱粉加工紙及び包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a starch-coated paper and a packaging body which are excellent in oil resistance and safety, even at high temperatures of100°C. - 特許庁

簡易で安、しかも安価な方法により、収率を向上し、短期間で高品質の澱粉を製造することが出来る方法を提供する。例文帳に追加

To provide an easy, safe and inexpensive method whereby high-quality starch can be prepared within a short period of time in an improved yield. - 特許庁

変性澱粉、ガム等をソースに混合し、25℃における粘度が5〜75mPa・sとしたソースで食材の一部又は部を覆う。例文帳に追加

The frozen food products are obtained by a process, wherein a sauce is obtained by mixed with a modified starch, gum or the like to adjust the viscosity to be 5-75 mPa_s and a part or whole of food materials is covered with the sauce. - 特許庁

食品へ使用しても安性に懸念のない、抗菌性に優れた改質澱粉及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a modified starch having no fear of safety even if used in food and excellent in antimicrobial activity, and to provide a method for producing the modified starch. - 特許庁

発酵風味液は、発酵乳、糖類、脂加糖練乳、蛋白加水分解物、カムカム果汁、澱粉、発酵調味液、食塩を含有する。例文帳に追加

The fermented flavoring liquid includes the fermented milk, saccharides, the whole sweetened condensed milk, a protein hydrolyzate, juice of Myciaria dubia (H.B.K), a starch, a fermented seasoning liquid and common salt. - 特許庁

化学薬品や、大量の用水を用いることなく、安性が高く一般的に食品に利用されているタンパク質およびトランスグルタミナーゼを有効利用することにより澱粉の糊化特性を効率的に改変した加工澱粉を提供する。例文帳に追加

To provide processed starch highly safe without the need of using chemicals or a large amount of service water, and efficiently modified in gelation characteristics of starch through effectively using protein and transglutaminase generally used for food. - 特許庁

経腸溶液に安定化量の高アミロース澱粉およびグアールガムを添加する工程を含む経腸溶液の安定化方法において、高アミロース澱粉およびグアールガムは合計でカロリー含量の約2.25〜約7.50%を含む、上記安定化方法。例文帳に追加

The method for stabilizing enteral fluids comprises a process adding the high amylose starch and guar gum in an amount necessary for stabilizing, wherein the sum of calorie content of the high amylose starch and guar gum is about 2.25-7.50% to the total calorie. - 特許庁

アモルファス状態の澱粉または澱粉加工組成物を含有し、乳化組成物体中、卵液を0.5重量%〜20重量%含有し、且つ油脂65重量%〜80重量%を含有してなる酸性水中油型乳化組成物を用いる事。例文帳に追加

The acidic oil-in-water type emulsified composition contains amorphous-state starch or a starch-processed composition, 0.5-20 wt.% of egg liquid and 65-80 wt.% of oil and fat in the whole of the emulsified composition. - 特許庁

壁紙を澱粉系接着剤で内装壁面に貼着するに際して、前記澱粉系接着剤と馴染みのよい下貼り紙を前記内装壁面の面又は一部に予め貼着する壁紙施工法であって、前記下貼り紙に、揮発性物質用吸着剤を予め含浸させるもの。例文帳に追加

In this execution method of the wall paper, when sticking the wall paper to the interior wall surface with a starch-based adhesive, lining paper compatible with the starch-based adhesive is previously stuck to the whole surface or a part of the interior wall surface, and the lining paper is previously impregnated with an adsorbent for volatile matter. - 特許庁

原料チーズ類の含有量が体の10〜50重量%であって、油脂を体の10〜40重量%、澱粉類を体の2〜10重量%、寒天を体の0.2〜2.0重量%含むことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food contains a raw material cheese, fats and oils, starch, and agar in amounts of 10-50 wt.%, 10-40 wt.%, 2-10 wt.%, and 0.2-2.0 wt.%, respectively, on the basis of the total amount. - 特許庁

また、く精米されていない玄米に吸水させる温度を、米の澱粉のアルファ化が開始する温度よりも高い温度にすることで、玄米への吸水に要する時間が短縮される。例文帳に追加

In addition, by setting the temperature for absorbing water in the whole brown rice is set higher than the temperature to start gelatinization of the starch of rice, the time necessary for water absorption in the whole brown rice can be reduced. - 特許庁

豆腐を加えて電子レンジで加熱調理することにより豆腐の醤油煮を得られるようにする電子レンジ用醤油含有調味液であって、食塩含有量が醤油含有調味液体の1.5〜7%であり、澱粉含有量が醤油含有調味液体の0.75〜4質量%であり、且つ食塩100部に対して澱粉を50〜250部含有されており、粘度が0.1〜10Pa・sである電子レンジ用醤油含有調味液。例文帳に追加

per 100 pts. of the salt; the viscosity of the seasoning is 0.1 to 10 Pa s. - 特許庁

澱粉澱粉部分加水分解物及び澱粉加水分解物からなる群から選ばれる少なくとも一種と水とを含む原料を加熱下に射出して発泡させることにより発泡体を得る発泡体の製造方法及び製造装置であって、搬送工程と、溶融工程と、射出工程とを有する製造方法、並びに搬送工程を行うスクリューバレルと、溶融工程を行う延長バレルと、射出工程を行うダイとを有する製造装置。例文帳に追加

This method for manufacturing a foam obtains the foam by thermally injecting a raw material composed of at least one kind selected from a group composed of starch, a starch partial hydrolyzate and a starch complete hydrolyzate and water and expanding the raw material. - 特許庁

発泡パネル10A(発泡部材)では、植物繊維から作られた繊維ウェブ14がその上面11の略域と下面12の略域とを被覆し、澱粉系の糊16を介してそれら面11,12に接着されている。例文帳に追加

In a foamed panel (foam member) 10A, a fiber web 14 made of a vegetable fiber covers almost all regions of the upper surface 11 and almost all regions of the under surface 12 and is adhered to the surfaces 11 and 12 via starch-based glue 16. - 特許庁

少なくとも1種の酸性染料と、組成物体の5重量%以下の量の水溶性有機溶剤と、平均デキストロース当量が2以上である、デキストリン、澱粉分解物、および澱粉、ならびにそれらの誘導体から成る群から選ばれる少なくとも1種の糖質化合物とを、混合することにより、退色性に優れた墨汁様組成物を得る。例文帳に追加

The Indian ink-like composition excellent in the fade resistance, is obtained by mixing at least one kind of an acid dye, a water-soluble organic solvent of 5% by weight or less of the whole composition and at least one kind of a saccharide which has an average dextrose equivalent of 2 or more and which is selected from the group consisting of dextrin, starch decomposition products, starch and their derivatives. - 特許庁

穀粉として小麦粉を澱粉量置換した際にも、安定なケーキ生地を形成し、加熱工程における生地の泡沫安定性に優れて工業的にも安定生産可能であり、しかも、小麦粉のみでは達成が困難な、ソフト感、弾力、口溶け、しっとり感などの食感に優れた、ケーキ類製造用澱粉組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a starch composition for producing cake, capable of stably producing cake even industrially with high dough foam stability in the dough heating process through forming stable cake dough even when wheat flour is wholly replaced by starch as grain flour, and also giving cake excellent in palate feeling including soft touch, resilience, meltability in the mouth and moisture feeling, difficult to achieve with wheat flour alone. - 特許庁

混同される事も多いが、東日本の小麦粉澱粉を発酵させて作る久寿餅と西日本の本葛から作る葛餅は製法・歴史的経緯含めく別のものである。例文帳に追加

Though these two kinds of kuzumochi are often confused, those of eastern Japan made of fermenting wheat flour starch and those in western Japan made of hon-kuzu (real kudzu powder) are completely different from each other, including their recipes and historical backgrounds.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明の糖アルコールおよび澱粉を含有する多孔性錠剤は、糖アルコールとしてエリスリトールまたはキシリトールを固形分重量の50重量%以上で含有することを特徴とする。例文帳に追加

The porous tablet including the sugar alcohol and the starch includes more than 50 wt.% of erythritol or xylitol based on the total solid weight as the sugar alcohol. - 特許庁

前記パスタソースの製造方法であって、製造工程において、非溶解状態の澱粉及び/又は非溶解状態の加熱溶解性ガム質を完に溶解することなく製造するパスタソースの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the pasta sauce includes the process for producing pasta sauce without making undissolved starch and/or undissolved heat-soluble gum substance completely dissolve in the pasta sauce. - 特許庁

ヨーグルト体に対する固形分換算で固形分換算で、湿熱処理タピオカ澱粉の含有量が0.2〜15.0重量%であり、糖質の含有量が1.0〜45.0重量%である前記ヨーグルト。例文帳に追加

The content of the wet-heat treated tapioca starch is 0.2-15.0 wt.% and the content of the sugar is 1.0-45.0 wt.% in terms of solid content based on the total yogurt. - 特許庁

液状調味料体に対する固形分換算で、湿熱処理タピオカ澱粉の含有量が0.2〜12.0重量%であり、糖類の含有量が1〜70重量%である前記液状調味料。例文帳に追加

The content of wet heat treated tapioca starch is 0.2-12.0 wt.%, and the content of saccharide is 1-70 wt.% at a solid conversion based on the total liquid seasoning. - 特許庁

小麦粉、砂糖、デキストリン、澱粉卵粉、粉乳、膨張剤、乳化剤、粉末油脂、増粘剤と水を加え、これをオールインミックスで混合して外包材の生地を作る。例文帳に追加

Wheat flour, sugar, dextrin, starch, dried whole egg, powdered milk, swelling agent, emulsifier, powdery fat, thickener and water are added and mixed in an all-in-mix vessel to prepare the dough for making the skin of the bun. - 特許庁

アンダー層中のアルデヒド化澱粉の含有率が、アンダー層の固形分に対して15重量%〜30重量%であると、特に高感度であり、かつ印字画質、印刷適性、再印字性が良好である。例文帳に追加

When the content of aldehyde starch in the under layer is 15 wt.% to 30 wt.% with respect to the whole solid component in the under layer, the heat-sensitive recording medium is, in particular, highly sensitive and has satisfactory printing image quality, printing suitability and reprinting characteristics. - 特許庁

上記糊化物、植物性澱粉材の粉末及び植物性繊維質材の粉末の各々は、上記組成物体の重量対比1〜50重量%の含量で組成されることを特徴とする。例文帳に追加

Each one of the glutinous material, vegetable starch material powder and vegetable fibrous material powder is contained at 1-50 wt.%, respectively, relative to the whole weight of the composition. - 特許庁

少なくとも1つの孔を有し、チーズ、最大膨潤力30以上の澱粉、トレハロースを含み、厚みが6mm以下、かつ、ての孔の面積の合計が焼成後の面積に対して3%〜50%の範囲内にある、焼き菓子。例文帳に追加

The baked confectionery is provided with at least one hole and includes starch and trehalose of 30 or more of maximum swelling force with a thickness of 6 mm or less, and the total area of all the holes is within the range between 3% and 50% of the area after it is baked. - 特許庁

体の堅さが1×10^3〜5×10^3N/m^2である軟飯において、平均分子量750以上の還元澱粉糖化物を配合している軟飯。例文帳に追加

This soft boiled rice having10^3-5×10^3 N/m^2 hardness of the whole is obtained by formulating a saccharified product of a reducing starch having ≥750 average molecular weight. - 特許庁

前記容器詰め具材入り液状食品の製造方法であって、製造工程において、澱粉及び/又は加熱溶解性ガム質粒子を完に溶解することなく製造する容器詰め具材入り液状食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the packaged ingredient-containing liquid food product includes a production process for producing the liquid food product without making the starch and/or the heat-soluble gum substance grains completely dissolve. - 特許庁

還元澱粉糖化物を植物に付着する有害生物に対する防除剤の有効主成分として含有し、液剤、水溶剤または水和剤であることを特徴とする、環境保型有害生物防除剤。例文帳に追加

This environmentally preservative pesticide contains a saccharified product of a reduced starch as an active main ingredient of a protectant against pest growing on a plant and is a liquid agent, a water-soluble agent or a hydrating agent. - 特許庁

蛋白質原料と澱粉質原料の原料重量配合比が30〜70対70〜30重量比であって、窒素分が1.5重量%以上である醤油を20〜70重量%含有させる。例文帳に追加

This seasoning is obtained by including 20-70 wt.% of soy sauce with a total nitrogen content of ≥1.5 wt.% and the formulating weight ratio of protein material to starchy material of (30-70) to (70-30). - 特許庁

澱粉は、アルファ化し、特に液状で反応槽20または被処理液路31に添加し、反応槽20内のグラニュール汚泥体にできるだけ均一に供給されるようにするとよい。例文帳に追加

It is recommended that the starch is gelatinized, and added particularly in the liquid state to the reaction vessel 20 or a treatment liquid path 31 so as to be supplied to the whole granule sludge in the reaction vessel 20 as uniformly as possible. - 特許庁

原料チーズ類の含有量が体の10〜60重量%であって、油脂を体の10〜40重量%、澱粉類を体の1〜10重量%、増粘多糖類を体の0.3〜3重量%含むことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food comprises a raw material cheese, fats and oils, a starch, and a thickening polysaccharide in contents of 10-60 wt.%, 10-40 wt.%, 1-10 wt.%, and 0.3 to 3 wt.%, respectively, on the basis of the total amount. - 特許庁

原料チーズ類の含有量が体の10〜50重量%であって、油脂を体の10〜40重量%、澱粉類を体の2〜10重量%、ゼラチン類を体の2〜10重量%含むことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food has a content of raw material cheese of 10-50 wt.% of the total, and contains 10-40 wt.% of the total of oil and fat, 2-10 wt.% of the total of starch, and 2-10 wt.% of the total of gelatin. - 特許庁

原料チーズ類の含有量が体の10〜50重量%であって、油脂を体の10〜40重量%、澱粉類を体の0.5〜10重量%、乳タンパク素材を体の0.5〜20重量%含むことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food product contains 10-50 wt.% raw material cheese, 10-40 wt.% oil and fat, 0.5-10 wt.% starch, and 0.5-20 wt.% milk protein raw material on the basis of the total amount. - 特許庁

5大アレルゲン物質及びこれらに由来する成分をく使用せず、ゲル強度の強い粉末豆澱粉、粉末豆蛋白、糊料及び乳化起泡剤を使用することによって、通常のケーキと同等の品質を有するケーキが得られる。例文帳に追加

The cake has the same quality as that of ordinary cakes obtained through using powdery bean starch that has strong degree of gelling, powdery bean proteins, starch adhesive and an emulsified foaming agent, but does not have five allergens, or components derived from the allergens. - 特許庁

水溶性多糖類を含有するグミキャンディであって、水分値が9〜13重量%であり、固形重量に対して加工澱粉を4〜16重量%、グリセリンを7〜18重量%含有する、表面の凹みが低減されたハードグミキャンディ。例文帳に追加

The hard gummi candy with reduced surface recession as water-soluble polysaccharide-containing gummi candy has a moisture value of 9-13 wt.% and includes 4-16 wt.% processed starch and 7-18 wt.% glycerin based on the total solid weight. - 特許庁

澱粉および乳由来の蛋白質を含有する製菓・製パン用フィリング材であって、フィリング材体中、油脂5〜35重量%および主構成脂肪酸がベヘン酸である乳化剤0.2〜2重量%を含有することを特徴とする起泡済み製菓・製パン用フィリング材。例文帳に追加

The whipped filling material for confectionery production/breadmaking comprises protein derived from starch and milk, and contains 5-35 wt.% of oil and fat and 0.2-2 wt.% of an emulsifier where main constituent fatty acid comprises behenic acid. - 特許庁

前記食品粉末が、澱粉、小麦粉、乳糖、デキストリン、粉末状蛋白、米粉、粉末油脂、香辛料、砂糖、塩、かつおや煮干の乾燥粉末、乾燥卵白、乾燥卵黄及び乾燥卵から選ばれる1種以上であることが好ましい。例文帳に追加

The food powder is preferably one kind or more selected from starch, flour, milk sugar, dextrin, powdery protein, rice powder, powdery oil and fat, spice, sugar, common salt, dried powder of bonito or dried small sardine, dried albumen, dried yolk and dried whole egg. - 特許庁

例文

粘度が10Pa・s以下の調味液が充填された容器内に、澱粉及び/又は穀粉をまぶした複数の薄切り肉を投入した後、該薄切り肉体を前記調味液と接液処理し、次いで電子レンジ調理する加熱調理品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the cooked product includes charging a plurality of thinly sliced meat sprinkled with starch and/or grain flour into a container filled with seasoning liquid of a viscosity of10 Pa s, and subjecting the whole thinly sliced meat to a surface wetting treatment with the seasoning liquid followed by cooking it in a microwave oven. - 特許庁

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